Diskuze

Zpět na výpis diskuze

antikoncepce

Tato diskuze byla uzavřena, nelze přidávat nové příspěvky

Diskuze

Nuvaring
slunko
| 20. 1. 2008 08:40
Poslušně hlásím, že již 3. den mám zavedený Nuvaring. Zavedení bylo bez větších problémů, nejdřív se mi zdálo, že není dostatečně hluboko, ale pak se tak nějak sám uhnízdil, že když kontroluju, jestli tam je, musím prst zastrčit hodně hluboko. Jinak necítím vůbec nic, ani tlačení, prostě jako by tam nic nebylo. Při ***u taky nic necítím, přítel také ne, takže jsem zatím spokojená. Nebudu teda říkat hop, počkám měsíc, jestli se neobjeví jiné komplikace nebo nežádoucí účinky, a pokud ne, jdu do něho znova na 3 měsíce.
za jak dlouho?
Swetygirl
| 8. 1. 2008 18:14
Ahoj chtěla bych se zeptat, když jsem začala brát svou první antikoncepci (Chloe) - doktorka mi řekla ať ji začnu brát první den menstruace tak sem si vzala prášek a druhý den už sem to neměla je to normální?
A další dotaz za jak dlouho mě HA bude chránit? Děkuji za odpovědi
antikoncepce
Majka33
| 8. 1. 2008 09:18
Ahoj já jsem taky kdysi brala Minervu a dobrý,neměla jsem žádné problémy.
slunko
Raffaelo
| 8. 1. 2008 08:23
At tak se zadaří Kači tak to je jasné, každá jsme jiná, tak reakce nemůžou být stejné.
...
slunko
| 8. 1. 2008 07:11
Včera jsem byla u svého nového gyneokologa, mluvili jsme o antikoncepci, hlavně o Nuvaringu a říkal, že spousta žen na něj nedá dopustit, ale také mi říkal, že každá žena může mít jinou reakci, takže názory jiných nelze zobecňovat, nicméně, dostala jsem jeden kroužek Nuvaringu na zkoušku. Za týden a půl ho poprvé zkusím, tak pak můžu poreferovat. Zdá se mi docela velký (5 cm v průměru), ale ohebný a měkký je, tak snad tlačit nebude, uvidíme.
náplast
Raffaelo
| 7. 1. 2008 21:44
Také jsem slyšela o vyrážce, nebo i krvavých skvrnách.. a také že se to začíná odlupovat při koupání, tak si říkám, že asi u pilulek zůstanu.
antikoncepce
Gachna
| 7. 1. 2008 20:35
Náplast nepoužívám.
Ale právě že teď chci zase začít antikoncepci používat, a přemýšlím nad různýma alternativama, a náplast mi teď vychází jako nejlepší. Je sice fakt, že je dražší než pilulky, ale zase ten komfort nemuset na to myslet celý týden, to mě vážně láká. Jen jsem četla, že občas se někomu objeví vyrážka, ale to je asi to samé jako že některých pilulkách někdo ztloustne a někdo ne.
náplast
Raffaelo
| 6. 1. 2008 19:35
také by mě zajímalo něco víc o té náplasti..
Gachna
slunko
| 6. 1. 2008 17:21
No asi máš pravdu. Ty ji užíváš? A spokojená?
antikoncepce
Gachna
| 6. 1. 2008 16:54
Slunko : a není potom ten kroužek v podstatě to samé jako náplast? Taky je to týdenní, akorát odpaná ta skutečnost zřejmě pracného zavádění a vyndavání, cena je tedy taky stejná.
Raffaelo
slunko
| 6. 1. 2008 08:56
Možnost otěhotnění s Nuvaringem vylučuji, ten hormon tam je, takže to není nic mechanického, co by mohlo selhat. Samozřejmě, že procento je všude. Jinak si taky myslím, že názor na Nuvaring bude vždy "co člověk to zkušenost". Každé tělo reaguje jinak, každé tělo na to jinak zareaguje, takže i když já ti napíšu, že to (ne)funguje, nemůžeš nikdy vědět, že to budeš mít stejně. Četla jsem i reakce, kdy se ženám objevila trombóza, ale to je riziko u každé antikoncepce a při změně přípravku se to některým ženám prostě objevit může stejně jako těm, které přejdou na jinou metodu nebo berou stále tabletky. Všechno je proto relativní, ale protože vlastní zkušenost je k nezaplacení, půjdu do toho a uvidím.
Ono se to dá udělat i z normální marihuany, ale ta technická obsahuje mnohem víc léčivých látek. Tak mi to bylo řečeno.
slunko
Raffaelo
| 5. 1. 2008 20:06
No já nevím, moc tomu nevěřím, a asi bych měla strach, nemohu si ted dovolit otěhotnět. Ale říkala jsem si, že tak ještě 3 roky to s práškama vydržím a pak je vysadím a uvidíme.
Ale pokud mi Ty napíšeš, že to je fain, tak tomu také budu věřit, protože ty ženské neznám, tak si od toho můžu domyslet co chci, takhle od Tebe vím, že ten názor bude 100% a třebas na to také přejdu. no už se těším, co mi napíšeš
aha, já myslela, že té mastičky má nějak víc, tak to je škoda. pro mě by byl ten recept asi zbytečný, konopí nepěstuji a ani nevím o nikom kdo by ho pěstoval, aspon ne to technické. jinak normální to vím, je toho tady spousty =o/
Raffaelo
slunko
| 5. 1. 2008 14:30
Veru, já ty názory jako ty taky četla, ale podle mě je to hodně o tom, umístit tam ten kroužek správně, to místo tam na to je, a spousta ženských z těch diskusích to po pár pokusech zvládli zavést tak, že to už vůbec necítili, ani partner při ***u, a že pak dokonce kontrolovaly, zda ho vůbec mají :). To, jestli to bude tlačit při ***u, je asi taky jak od koho, některé ženy naopak psaly, že to mělo dokonce pozitivní ohlas :). To vyndávání prý taky není problém, i když to chce cvik, prý se to prostě jen zahákne za prstík, já myslím, že to prozkouším :).
Ale jak si tak všímám, tak máme každá jiný postoj, já z těch diskusí a názorů vytáhla to pozitivní, ty spíš to negativní :). No ale já dám na zkušenost, jsem rozhodnutá.
Jo, ten vzkazík jsem dostala, jen jsem ještě tu holčinu nepoprosila o přesný recept, a nemá net, takže musím počkat na setkání. Letos dělala mast z mixu marihuany, heřmánku a měsíčku, samé léčivosti a je to moc příjemné. Dala mi jen do malililinkatého kalíšku k Vánocům, vždycky ho rozdá svým kamarádům, takže další bude dělat až zase při další sklizni. Ale receptík seženu a pak ho do té diskuse vpíchnu.
Nuvaring
Raffaelo
| 5. 1. 2008 14:19
Kači, tak jsem ještě včera večer koukala na nějaké diskuse a byla to zatím ty nejhorší názory, co jsem četla, že prý to vadí při ***u, že jim to vypadává.. a už si ani nepamatuji vše, co tam psali. A když jsem nad tím tak přemýšela, tak si říkám, že si vůbec nedovedu představit, jak bych to potom lovila ven..?? no hlavně, at s tím máš dobré zkušenosti Ty. Kači, psala jsem Ti vzkazík ohledně té konopné mastičky, nevím jestli Ti došel nebo ne.. vím, že to sem nepatří, ale když Tě tu mám. tak se zeptám.. jestli by to šlo, tak bych si na zkoušku od té kámošky také vzala trochu. ale muselo by se to asi poslat poštou vid?
Nuvaring
slunko
| 5. 1. 2008 08:47
Veru, já taky přečetla spoustu diskusí, ale pořád se přikláním spíš k tomu do toho jít. Ty důvody, proč to ty ženy odsuzovaly, byly takové, že si myslím, že se dají eliminovat, nebo jim to dělalo něco, s čím problém nemám. Jak říkám, zkusím to a uvidím. Myslím, že to předepisuje lékař, já za ním v pondělí zajdu, tak poreferuju jeho názor
Nuvaring
Raffaelo
| 4. 1. 2008 19:13
Kači, já jsem vůbec netušila, že něco takového vůbec existuje. Dívala jsem na něj na internetu, četla si některé ohlasy a je to zatím tak půl na půl.. některé ho už zkoušeli a psaly, že dobré, jiné, že by do toho nešly.. Taky bych byla pro lepší možnost, než prášky, protože zapomínám a vůbec ty hormony tělu moc nepřidají. Ale tady z toho mám docela rozporuplný dojem.. tak potom napiš, jaký máš na to názor Ty. A je to na předpis nebo se to dá volně koupit??
Děkuju moc.
Nuvaring
slunko
| 4. 1. 2008 16:05
Po několikaměsíčním přemýšlení co s antikoncepcí jsem se nejspíš rozhodla. A to, pro celkem novou antikoncepční metodu - jmenuje se Nuvaring a je to malý silikonový kroužek, který se zavede dozadu do pochvy a tam uvolňuje malinké množství hormonu. Nechá se tam 3 týdny a po týdenní pauze se zavede nový. Nevýhodou je cena - asi 900,- na 3 měsíce, výhodou je, že se každý den nepoliká tabletka a nic nejde přes trávicí ústrojí a játra. Doktor měl názor, že je to antikoncepce, která má budoucnost. Nejdřív mě dostala cena, ale po zhodnocení všech pro a proti, jsem se pro ni rozhodla, alespon na nějaký čas si odpočinout od tabletek. Začnu ho brát asi tak za 14 dní, tak pak můžu napsat zkušenosti, prý vůbec není cítit, ani při styku prý není cítit. Má s tím někdo zkušenosti???
změna
Lucka01
| 4. 1. 2008 15:49
Ahojky!Právě jsem si změnila HA a mám takový problém...bez 7-denní pauzy jsem začala brát novou HA, tak jak bylo v návodu a všechno bylo OK. Nyní po 7-denní pauze, kdy jsem začala užívat již druhé platíčko nové HA se mi po 3 dnech užívání objevilo velmi slabé krvácení. Je to normální?Neznamená to třeba, že je pro mě HA slabá a nemusím být dobře chráněna, nebo je to běžné?Děkuji za odpověď
Nux
slunko
| 16. 12. 2007 12:59
Jo, taky možnost. Já zkusila ten vzorek Pharmatexu a samotný ten čípek jako dobrý, ale pak ze mně celý den tekl hlen (rozpuštěná ta tobolka), a to se mi nelíbilo. Přicházím na to, že nejlepší je kondom, je to čisté, rychlé atd., ale ještě si to nechám projít hlavou
Slunko
anonym
| 15. 12. 2007 16:31
A co kombinovat Pharmatex s přerušovaným stykem?
Dvě nespolehlivé metody by se mohly rovnat jedné spolehlivé, ne?
Pásek a kšandy, tak se to říká, ne?
nehormonální antikoncepce
slunko
| 15. 12. 2007 10:54
Zdravím :). Hodně se tu probírá hormonální antikoncepce (nebo alespoň částečně) a já se musím přiznat, že už několik měsíců přemýšlím, jak se těm zpropadeným hormonům vyhnout a i přesto pohodlně ***uálně žít. Včera jsem to probírala s gynekologem a bohužel mě zklamal, protože nehormonální je pouze kondom nebo abstinence. Tělísko mít nemůžu (ještě jsem neměla děti). Ptala jsem se i na Pharmatex - takové čípky, které se zavedou min. 5 min před stykem a které potom ničí spermie před proniknutím, ale vyvedl mě z omylu, protože se to musí kombinovat s ještě jinou ochranou, takže je to na prd. Dal mi jedno balení na zkoušku, ale i tak to už ted zavrhuji. Byla jsem zklamaná, takže jsem si objednala další hormonální antikoncepci a zkusím chvíli přijmout myšlenku, jestli nejít čistě do kondomů :(
HA
anonym
| 13. 12. 2007 18:41
Zdravím vás všechny a chci se prosím zeptat, zdali nemáte některá z vás zkušenost s HA MILLIGEST?! Děkuji za odpovědi
Beauty
Miky
| 11. 12. 2007 20:21
Ahoj. Moc děkuju za tvoji zprávičku. Trochu jsem se zklidnila. Je fakt, že to máme každá jinak, ale já jinak nejsem problémový typ, tak snad mi taky sedne.
Už jsem se dnes s lékařem víceméně domluvila, jen čekám na celkové vyšetření.
Jo a jak dlouho jsi špinila po zavedení? Jak to máš s tampony a v ***u? Nebrání to třeba použití nějakých stimulačních pomůcek?
Na to jsem se ho dnes zapomněla zeptat.
Mirena
Beauty
| 11. 12. 2007 15:48
Ahoj Miki, já mám už druhou Mirenu a je to ta nejlepší antikoncepce, kterou jsem měla. Působí mechanicky a zároveň hormonálně, ale po dobu 5 let se uvolňuje jen malinké množství jednoho hormonu. Já jsem s ní moc spokojená .
Zonan
Miky
| 11. 12. 2007 13:41
Ahoj Zonan. Tak dneska jsem byla u lékaře. Ukazoval mi na maketě, jak se to tělísko zavádí a rovnou mne připravil na to, že můžu až 3 měsíce krvácet nebo špinit, než se tělísko usadí. Pak by to už mělo být v pořádku.
Říkal, že jich v posl. roce zavedl opravdu hodně a že jen v 1 případě ho musel vyjmout. Snad nebudu ta vyjímka.
Prý je o tuto antikoncepci veliký zájem.
Takže jsem se objednala na podrobné vyšetření a pokud pro mne bude vhodné, zkusím ho. potom napíšu, jak se to u mne vyvíjí.
Tak ahojky.
Zonan
Miky
| 10. 12. 2007 13:59
Ahojky. Hm, to je blbý, no .....Mně ta Dana tedy tehdy taky nesedla, ale to by mi nesedlo žádné tělísko, šlo tam o tu jizvu.( už jsem to psala)....
Tak aspoň, že vrátí většinu peněz, když se musí vyndat dřív....Není to zrovna levná záležitost.
Poradím se s doktorem, stejně musím na preventivku, tak to probereme. Pokud mi ji opět doporučí, tak to asi zkusím a uvidíme, jestli mi sedne. Pořád lepší, než se cpát tabletama, že?
Kondomy mi sice nevadí, ale nejraději bych se nemusela o nic starat. Pokud mi to tělísko bude vyhovovat, tak bych řekla, že je to možná nejlepší varianta. Budu si muset ale zvyknout na ten pocit, že mám něco v sobě. Asi to člověk nesmí tak prožívat.
Mirena
zonan
| 10. 12. 2007 11:16
Mně Mirena nesedla. 8 měsíců jsem špinila, užívala různé podpůrné léky na zastavení krvácení a nakonec to vzdala. Když je tělísko do roka vytaženo, dostaneš zpět peníze kromě tisícovky (něco jako spoluúčast). Tisícovku bych za tu dobu stejně vrazila do tabletek. Nyní užívám Jasminelle a jsem zatím "spokojená". Nejradši bych však nebrala vůbec nic.
Článek o Mireně - nitroděložní tělísko s hormonem
Miky
| 9. 12. 2007 13:46
Měla jsem čas, tak jsem zkopírovala článek pro odborníky,( je tam i obsah pro veřejnost)...a tady je ta kopie:
Co je IUS - Mirena®?20.04.07

IUS – Mirena®je účinná, dlouhodobá a reverzibilní metoda antikoncepce.
Skládá se z malého, jednoduchého plastového rámečku ve tvaru T, který se zavádí do dělohy. Na rámeček je nasunuta trubička uvolňující hormon. K tělu rámečku jsou také připevněna dvě jemná vlákna.

Hormon obsažený v trubičce je gestagen (levonorgestrel), který má v děloze lokální účinek podobající se účinku lidského progesteronu.

Jak je hormon uvolňován?20.04.07

Hormon je v nepatrném množství plynule uvolňován do dělohy. Rychlost uvolňování je kontrolována speciálním obalem trubičky.

Jak systém funguje?20.04.07

Hormon IUS zabraňuje početí několika následujícími způsoby:

IUS zahušťuje hlen děložního hrdla, takže je znemožněn průnik spermií a oplodnění vajíčka.

IUS tlumí normální pohyblivost spermií uvnitř dělohy a vejcovodů.

IUS brzdní růst děložní sliznice a zabraňuje uhnízdění vajíčka. Proto je menstruace mnohem kratší, slabší a nebolestivá.

S IUS je hormon dodán pouze tam, kde je ho třeba.

Jak je spolehlivá?20.04.07

IUS je velmi spolehlivou metodou antikoncepce. Studie ukázaly, že bude-li 1000 žen používat tento systém po dobu jednoho roku, ne více než dvě z nich mohou otěhotnět. Spolehlivost je tudíž stejná jako po sterilizaci, která je ovšem na rozdíl od IUS nenávratná. Před otěhotněním jste chráněna ihned, jakmile je systém zaveden.
Nux a ostatní
Miky
| 9. 12. 2007 13:22
No, právě, vyjde to i levněji. Já ještě nejsem rozhodnutá, ale znova to proberu s doktorem. Tehdy mi ta Dana dráždila jizvu po císaři a musel mi ji vyndat, ale jsem po císaři už skoro 9 let, tak už to třeba vadit nebude. Ano, Dana je úplně jiná a hlavně při Daně jsou spíš měsíčky daleko silnější, než normálně. Tady u té Mireny je to naopak. S těmi hormony je to prý tak, že je obsahuje, ale jsou vypouštěny postupně, denně určité množství a co je hlavní, působí pouze v děloze, né v organismu, takže by to právě řešilo tento problém. Kdyžtak se koukněte na www. mirena.cz je tam o ní všechno. Já to ještě promyslím. Bojím se toho, že zaplatím 6 tis a pak mi ji bude muset vyndat a peníze budou v čudu. Není to lehké rozhodnutí. Mám super doktora, možná se nějak domluvíme.....
Miky
anonym
| 9. 12. 2007 07:55
Mirena obsahuje hormony taky. Je to dvojitá antikoncepce: mechanická jako tělísko, a chemická jako pilulky, zároveň.
Tak jestli ses chtěla těm hormonům vyhnout, Mirena nebude ta správná volba.

Osobní zkušenost nemám, měla jsem jen obyč. DANU, ale doktor říkal, že tohle je úúúplně něco jiného...
Prdlajs. Po zkušenostech dvou mých kamarádek, které rok krvácely a měly bolesti, tato antikoncepce fungovala především tak, že neměly chuť na ***. Musely to vytáhnout. Pět tisíc v pytli.
Ale co vím, většina je fakt spokojených. A ve svém důsledku je i levnější, nebo srovnatelná cenově s HA. Když to rozpočteš na těch pět let...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
18. 6. 2025 19:44
14528
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
18. 6. 2025 21:52