Diskuze
Zpět na výpis diskuze
Je to psychické týrání?
DiskuzePřidat názor
paola
zonan
| 19. 3. 2010 17:41
0
0
Reagovat!
Tento příběh je pravda...
Dadulinka
| 5. 3. 2010 10:36
Název diskuze
Poslední reakce
Reakcí
Články z jiných titulů
Něco se nepovedlo. Zkuste ještě jednou nebo zaktualizujte stránku.
Dadulince,že to všechno přežila.Můj příběh není tak hrozný jako její,přesto,když jsem ho prožívala,byla jsem úplně na dně.S mým ex.manželem jsme se poprvé setkali v 7.třídě.Od začátku mě velice přitahoval i když to byl arogantní ,,frajer",který musel osahat každou holku,která aspon trochu stála za to.V prváku jsem s ním začala chodit,protože jsem potřebovala náplast na minulý vztah a on byl první kdo se naskytl.Já jsem tehdy měla psychické problémy kvůli mamce a sestře se kterými jsem se doslova nesnášela.Nikdy jsem se se svými problémy a touhami nikomu nesvěřovala,protože o mě nikdo neprojevil zájem,aby mě poznal do hloubky,hlavně moje matka,pro kterou jsem byla černá ovce rodiny.Moc mě to bolelo a bolí dodnes
protože spolu nemáme ani ted ,po víc jak 10 letech dobrý vztah.No k věci.On byl jediný kdo měl zájem mě poznat víc a byl mi velkou oporou.Bylo to pro mě jako zázrak z čistého nebe,úplně všecko jsem s ním mohla probrat a hlavně jsem už nemusela brečet do polštáře,ale vybrečet se mu v náručí.Měli jsme úplně normální vztah až do doby ,než jsem jednoho dne měla malou nehodu na kole,poranila jsem si přirození a od té doby mě pohl.styk strašně bolel.Jemu jako by to nevadilo,vždycky si na mě styk vynutil psychickým nátlakem.Jednou jsem u toho dokonce brečela,ale jako by to neslyšel,i když o tom pochybuji.Začala jsem *** odmítat a tak to všechno asi začalo.Už ho nezajímala moje potřeba vybrečet se,popovídat si.Já jsem se mu úplně otevřela,znal mě dokonale hlavně co a jak mi ublíží.A toho on zneužil.Začal mě ponižovat,shazovat před kamarády,do toho ještě alkohol,po kterém se mi strašně omlouval,že za to může alkohol a ne on,došlo i na menší fyzické ubližování.Neuměla jsem si život bez něho představit,protože mi dával najevo,že bez něho nic nezvládnu.Nevím proč,ale taky jsem měla takový pocit.Takže jsem dál trpěla při styku,snášela urážky a psychickou manipulaci.Párkrát jsem to ukončila,ale věděl,že stačí udělat smutné oči a nakecat,že se změní a byla jsem zpátky dřív než by řekl švec.Pak se to na pár měsíců zlepšilo,ted už vím,že to bylo proto,že přestal pít a já bláhová jsem si myslela,že je to za mnou.Jenže nebylo.Otěhotněla jsem,miminko jsme chtěli oba,začali jsme plánovat svatbu.3 měsíce před porodem jsme se vzali,něco mi říkalo,at to nedělám,ale když jsem se tak 2 týdny před svatbou zkusila svěřit mamce,tak mi řekla at se o to ani nepokouším,když už je vše zařízené a zaplacené,takovou chybu já nikdy u své dcery neudělám.tak byla svatba a hned po ní společné bydlení v pronájmu na samotě tak 20 km od všech známých.A zas to začalo ale v mnohem horší formě a nikdo o tom zase neměl ani tušení.Celý den byl pryč,prý v práci,donesl jen 200kč ,udělal nepořádek v uklizeném bytě,když jsem odmítla *** tak začali nadávky,sedl si k televizi a kolem 3 ráno šel spát.Byli jsme spolu jen o víkendech kdy se pořád díval na televizi,a díval se ,jak já ,s rizikovým těhotenstvím po něm uklízím jeho bordel.Každý víkend mě od rána do večera urážel,pokud jsem cokoli řekla a ho to nezajímalo nebo jsem neměla stejný názor na to co řekl,tak jsem byla přinejmenším blbá a neschopná.Prostě jsem za celý den nemohla doslova nic říct,jen jsem přikyvovala.Měla jsem podezření,že bere drogy,protože měl strašné výkyvy nálad jako kdyby měl apsták.Pak jsme se přestěhovali ke strejdovi a narodil se syn.Před ostatníma se choval jako kdyby byl nejlepší manžel a otec,ale ve skutečnosti se nic nezměnilo,naopak se přidal zase alkohol,utrácení posledních peněz,fyzické ubližování a totální nezájem o syna.Začala jsem si ztěžovat sestře,která měla o 4 měsíce mladšího syna než byl můj.ta mě vždycky přesvědčila,že na vině je on a já jsem od ní pokaždé odjížděla s velkou sílou se mu postavit,říct mu svůj názor a své požadavky,pokud se nechce rozejít.Ale nevím jak to vždy udělal a v našem rozhovoru mě vždy dokonale přesvědčil,že je všechno má vina.Dokonce nás na 3 měsíce opustil a chodil si za mnou jen pro *** a aby se přesvědčil zda po něm truchlím či ne.Samozřejmě jsem ho tehdy vždy prosila at zůstane.Pak se zas vrátil,ale nepřišel na noc domů a já jsem si konečně řekla a dost.Nezajímalo mě jeho vysvětlení,že za to nemůže.Odstěhovala jsem se k mamce,i když jsem doufala,že se poučí a změní.I tak se ke mně choval hnusně a já jsem se mu ještě vtírala.Zkoušela jsem různé metody chování,abych zabránila jeho urážkám a mohu potvrdit co tady už kdysi zaznělo,pomohlo jen říct stručně to nejdůležitější co se týče syna,nejevit zájem o jakýkoliv další rozhovor i když to bylo hrané,a nedávat najevo zájem o něho.Hned byl jak beránek a taky mě tím mockrát obelhal a jakmile zjistil,že to hraju byl tam kde předtím-zase nade mnou.A z hraní se nakonec stala skutečnost a on mě jako partner přestal zajímat,protože jsem byla nucena být 1 rok a půl sama a dokonce se synem a k mému úžasu jsem to zvládla.Ted vím,že to jde i když depky ze samoty byli,ale přešly.Ted mám manžela a další dvě děti a jsem vcelku štastná,i když mám v sobě blok a asi nikdy se už manželovi úplně ze strachu neotevřu.Tak holky nebudte slabé a nemějte strach,že to bez nějakého tyrana nezvládnete,to přesně oni chtějí,ale vy jim to nesmíte dovolit,ušetříte sobě i vašim dětem mnoho bolesti.Vím je to dlouhé,ale snad jsem to nepsala zbytečně a někomu to pomůže.Kéž bych já tehdy znala někoho kdo má stejný problém tak bych měla mnohem víc síly.

.
Třeba se mi honí hlavou, že jestli to zdárně uzavřeme a on to podepíše, mělo by tam být jasně napsáno, že převedením na mě jako výhradního majtele ztrácí také nárok tam být trvale hlášený...je to ze zákona, ale já se bojím, že pokud to tam nebude konkrétně napsáno, on mi to pak s plnou parádou nechá sežrat a já ho odtud nedostanu....
.