Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Meridia

Diskuze

Meridia
luciynka
| 31. 7. 2009 00:55
Ahojky všem

Jsem ráda, že jsem na netu našla tuhle diskuzi. Dneska jsem dostala recept na Meriidi a mám z toho tak trošku obavy. Nežádoucí účinky.. Ale kamarádka ji před rokem brala 10mg 2 balení a zhubla po tom k nepoznání. Moc ji to slušelo. Je pravda, že se hýbala a omezovala v jídle a hodně pila, ale prý sem tam pár hranolkům a pizze neodolala Nežádoucí účinky prý neměla. Jen občas bolení hlavy a náladovost, ale prý to je i o tom, že si to člověk nesmí vsugerovávat.

Už se těším, až je začnu brát a kila snad půjdou dolů- udělám pro to maximum, už jen z toho důvodu, že jsem do nich investovala nemalou částku .

Všem uživatelkám přeji hodně úspěchů
sas
nikoul
| 30. 7. 2009 18:56
v tvém věku bych volila fitko a zeleninu.vím ono se to radí,ale já se rozhodla do fitka chodit a opravdu jsem hubla,13kg šlo dolů.ale pak mateřství a nebyl čas.zase jsem nějaké ty kg nabrala a doktor mi napsal meridii.mam ji doma,ale přiznám se ještě jsem si ji nevzala.proč tak chceš riskovat,bez předpisu.nebo počkej ty dva měsíce do 18
Superlaura
Verionka
| 30. 7. 2009 14:53
Ahojky Lauro,
myslím,že máš pravdu,že to nebude meridií i když třeba může,prostě na každého to působí jinak,ale já jsem na to myslela včera celý den a musím přiznat že bude i chyba určitě na mé straně a myslím,že ten příspěvek pro Koblížka ten konec hovoří za vše....tak papa a budeme společně doufat,že se to zlepší......takové to zadostiučinění,jak se říká..... .Tak zatím papa
jajava
Verionka
| 30. 7. 2009 14:50
Ahojky Jajavo,
tak s tím o tom nejedení,to jsem byla já... a musím,říct,že taky se potýkám s tím,že se mi již tři týdny váha nehnula ani o kousek směrem dolů,takže určitě je to špatně a myslím,že ten příspěvek pro Koblížka asi vyjadřuje dost,určitě je to o polevení v režimu,možná v hlavě a tak všechno dohromady a hlavně pít...To že piješ málo to je snad úplně,to nejhorší,nemyslím to zle,ale opravdu se nad tím zamysly,protože je to určitě o tom,to brát jako zpříjemnění života a né jako galeje.......Jinak se měj moc a moc hezky a držím palečky papa .
Koblížek
Verionka
| 30. 7. 2009 14:44
Jo a ještě jsem ti zapoměla napsat,že když jsem byla u gynekologa pro tu meridii,tak si vzpomínám,že řekl,že mi ji napíše,ale delší dobu se nad tím zamýšlel.....a pak napsal tu 15mg,tak se třeba s ním o tom bude dát mluvit,uvidíme dle situace a jakou bude mít náladu,,,,,,, .A teď už zatím papa Veronika a předem děkuji za tvůj názor....
Koblížek
Verionka
| 30. 7. 2009 14:37
Ahoj Koblížku,
tak když jsem si přečetla tvůj příspěvek tak mi běhal mráz po zádech,jako bych četla svůj příběh.......já měla problém podobného typu,můj gynekolog mi objevil nádůrek na děložním čípku,bohužel byl zhoubný,ale zaplať pánbůh,že patřím mezi ty,co chodí na kontrolu pravidelně,takže na všechno přišel včas,samozřejmě následovala plastika děložního čípku a ke všemu tomu jsem zjistila,že jsem těhotná.Nejdříve mi doporučoval si to nechat vzít,ale já jsem na to nepřistoupila,jelikož jsme se s manželem pokoušeli o druhé dítko již hodně dlouho,proto jsou holky od sebe deset let a je pravda,že od té doby jsem na tu mladší dá se říct více fixovaná,nechci říct,že bych ji měla radši než tu první,to by nebyla pravda,aleje fakt,že tím,že člověk měl strach,že o ní přijdu,tak jsem se na ní více upnula (prostě je to můj mazánek)asi víš jak to myslím.....Té první už je dvanáct a ta puberta mi dává někdy hodně zabrat.... a té druhé dva,ale to je ďáblík od narození,hyperaktivní dítko,dává od narození o sobě vědět,ale pořád si říkám,ať klidně zlobí,hlavně,že jsou zdraví...... .Ostatním se omlouvám,že jsem omlouvám,že jsem obdočila od daného tématu.........A o tom doktorovi uvidíme....nebudeme vše schazovat na meridii,třeba je chyba i u mě,je pravda,že přece jenom člověk od té doby co jsem schodila těch prvních 15 kilo,tak jsem hodně polevila,prostě si kolikrát řeknu,že už to není tak akutní jako předtím,možná je to i v hlavě.....A taky se přiznám,že jsem včera po dlouhé době opět začala jíst poctivě po 2-3 hodinách a přišla jsem si děsně plná,jako když jím pořád v jednom kuse a taky jsem byla 4x za ten den na velké straně a byla jsem úplně večer překvapena,když jsem vlezla na váhu a váha byla na 66,5 kg,což je docela překvapující,jelikož i dnes očekávám své dny,takže si myslím,jestli opravdu to mé tělo již moc nestrádalo a tak nic nepouštělo,řečeno hodně zjednodušeně,ale už jsem se zase našlápla na tu pravidelnost tak pak vlezu na váhu až po skončení svých dnů a uvidím.....třeba to bude tím....a než půjdu na kontrolu,tak aspoň uvidím co a jak.....Jaký máš na to názor ty?
omlouvám se za tak obsáhlý příspěvek a mějte se všichni moc hezky papa
lééééto
jajava
| 30. 7. 2009 13:40
ahoj holky, za tu dobu, co jsem se tak nějak nedostala k pc, jste se pořádně teda rozkecaly, to vám teda povim. Tak jsem ted těch 20stránek tak nějak prolítla. Pochytila jsem, že tady máme spoustu nových tváří, takže je tímto všechny moc a moc zdravím holky ať vám to jde líp jak mě

četla jsem, že tu někdo celý dny nic nejedl, tak to teda vážně neni dobře ale já jsem na tom taky bledě. nejenže toho za den moc nevypiju, ale ani moc nesnim. k pití se snažim hlavně něco bez cukru, takže většinou si kupuju poděbradku prolinii. a z jídlem, je to běs. doktorka mi taky říkala, že se musim naučit jíst pravidelně, ale nějak mi to nejde. nevim jak si to zažít. hlavně člověk furt někde něco dělá a na jídlo neni čas....
No a se sportem je to se mnou taky holky ted spatný ted vetšinou tak 3dny v tejdnu chodim pracovat, takže to je vždy tak na 3-4 hodiny být venku a chodit po loukách a po polích, takže sice terén, ale ne moc rychle jak by měla asi efektivní chůze vypadat... no a na to, abych si pak šla věčer nebo jindy ranko zaběhat, jak jsem chodila na začátku tak 2-3xtýdně, nějak nemám náladu ani chuť.....
no bojim bojim se co bude... tak mi napiště nějakou odezvu a kritiku nebo i rady...

zatím papapa a omlouvam se za tak dlouhý psaní
Meridia
Craze
| 30. 7. 2009 10:11
Ahojky, tak dneska začínám s Meridii. Doktorka mi napsala rovnou 15mg s tím že pokud mám přes 80 kg, tak by mi 10mg nezabralo. Mám z toho docela strach, jak mi bude a co se bude dít. Mám geneticky daný vyšší tlak tak mám strach aby mi nebylo blbe. No tak mi prosím držte palce, jdu si vzit první prášek. Pa
Pro Koblihu
Sophy
| 30. 7. 2009 07:42
Ahojky já mám taky meridia 15 a zatím dobrý,na každého to působí jinak
Kobli
Luccin
| 30. 7. 2009 06:40
Tak jo Kobli,domluveno...Už se teším,neboj,manžel to pochopí Hele, Ty bereš ještě Meridku? Já už ji v ut dobíram,končím 4 mesíc. Jsem zvedava,co pak,jestli jestě pár deka schodím, nebo naopak přiberu...Mam z toho divnej pocit, ale na druhou stranu to furt do sebe cpat taky nechci, no...uvidime...Kolik máš Ty dole? Hezky sluníčkový den
Laura
Kobliha
| 29. 7. 2009 23:11
Ahoj Lauro,to je jasný,tady je to hlavně o názorech a mě akorát mrzí,když tady čtu,že se někdo trápí,nebo mu něco nejde a pak nad tím přemýšlím. Jsem už prostě taková.V každém případě ti přeju,ať se ti to s tou 15 konečně pohne a vydíš nějaké výsledky.To hubnutí musí být radost a ne starost
Pro Koblihu!
Laurasuper
| 29. 7. 2009 22:47
Ahoj! Já bych byla nerada, aby sis nějak špatně vykládala, že to co jsem napsala, bylo mířeno proti Tobě! To vůbec ne! Naopak jsem ráda, že přispíváš!
Já jsem jen napsala svůj názor na 15! Moje gynekoložka mi ji automaticky nabídla, že s ní má osobní dobrou zkušennost. A ona zhubla nejmíň deset kilo!
A to proč nehubnu je určitě tím, že nejsem nebyla tak poctivá jako vy! Ale těch pár dnů co jsem vás tady objevila, tak se snažím! Tak doufám, že do týdne od registrace bude aspoň kilo dole!
arsin
Kobliha
| 29. 7. 2009 22:20
Ahoj arsíku,tak já mám meridii 10 už od dubna a užívám ji do teď bez pauzy .............A raději pokoutně nic nekupuj,nikdy nevíš co kupuješ a přes doktora je to na jistotu..........tak ať se ti dobře vede pa pa Kobliha
čtyřlístek
Kobliha
| 29. 7. 2009 22:12
........to je ale dobrý,fakt a docela si vzpomínám na sebe,chtěla jsem tam dát svoje jméno a neměla jsem šanci,všechny kobinace obsazené a pak mě trkla kobliha a bohužel jsem už nestihla koblížka,někdo mi to vyfouk ............
kacenka
Kobliha
| 29. 7. 2009 22:08
Ahoj Kačko,Meridia je lék,který můžeš získat pouze na lékařský předpis,bere se jedna tabletka denně,nejlépe ráno a lépe se s ní hubne.Nastartuje ti metabolismus a pokud upravíš jídelníček a zapojíš trochu sportu,výsledky se dostaví.Zeptej se své obvoďačky či gynekologa..........poví ti jistě víc..... hodně štěstí......... Kobliha
Kobliha
ctyrlistek
| 29. 7. 2009 22:07
No ta přezdívka....zkoušela jsem uz asi desátou...všechny obsazené...tak jsem koukla na stůl, kde leželo pář Čtyřlístků a ctyrlistek nakonec prošel
ctyrlistek
Kobliha
| 29. 7. 2009 22:03
Ahojky čtyřlístku ( jsi Pinďa,Myšpulín,Fifinka,nebo Bobík?) .....to je bezva,další do party . Tak přeji hodně úspěchů a dej vědět až začneš baštit........zatím ahoj Kobliha
Ribana
Kobliha
| 29. 7. 2009 21:58
Ahoj Ribano ,to je bezva,že jsi k nám zavítala a neboj,suchou tlamičku jsme tady ze začátku měla skoro každá a já to mívám ještě teď,obzvlášť ve vedrech. Tak pěkně bumbej co tělo žádá a spíše naopak ti bude lépe z dostatku tekutin.Zatím se měj pěkně a dej vědět............pá Kobliha
Luccík
Kobliha
| 29. 7. 2009 21:53
Ahojky Lucíku,tak to jsem moc ráda,že mě vezmeš s sebou a už mám plán.............zítra koupím velkej kufr,nechám se poslat poštou k vám a manželovi to už snad nějak vysvětlíš,že potřebuješ pár hadrů navíc ne . A pak budem spolu klábosit na pláži jo? ..............ach jo,kdyby to tak šlo
Laura
Kobliha
| 29. 7. 2009 21:49
Ahoj Lauro ,když jsme tady společně hledaly v čem je u tebe problém,tak jsem se zmínila o té 15,protože ve tvém případě je to všechno v pohodě a tohle bylo to poslední co mi šlo logicky do souvislosti a navíc jsi sama potvrdila,že jsi s 10 měla lepší výsledky.Nechci a ani nemůžu měnit rozhodnutí odborníků.Každá jsme jiná a to,že tvoje kamarádka dala dolů 14 kg a myslím,že i Luccík má 15 a výsledek nádherný,neznamená,že to samé bude fungovat u tebe,nebo u mě.Pokud máš mít podle tvého doktora 15 a přesto,jsi bez výsledku,tak už zbývá jen říci,nedá se nic dělat takovej je život.Nemyslím to špatně,ale musela jsem reagovat.Měj se dobře a zatím ahoj Kobliha
Verča
Kobliha
| 29. 7. 2009 21:38
Ahojky Veru,tak jsme na tom trochu podobně,je mi také 34 a v těhotenství to byl děs.Při prvním 30 a při druhém 25 kilo navíc .Vždycky jsem to zhubla bez problémů,ovšem po druhém mimču mi zůstalo 8 kg,pak jsem ještě něco nabrala a když jsem chtěla loni v září zhubnout,vůbec mi to nešlo a to jsem upravila jídelníček,chodila dvakrát týdně cvičit + doma rotoped.Pak mi doktor nabídl meridku a už to jelo,od dubna k dnešku 15 kg dole.No a můj názor ani nevím jestli se mám ještě vyjadřovat a něco psát.Příspěvek Laury to vysvětluje,s 15 problémy nejsou,tak tedy nevím.Mě ji doktor nechtěl napsat,že s ní nebyly pacientky spokojené a výsledky minimální.Nicméně mu dost věřím,je to machr,před11 lety mě vysekal z rakoviny a to jsem byla ve 4měsíci těhotenství.Podstoupila jsem složitou operaci a málem jsem přišla o mého mladšího syna.Dodnes mě poctivě sleduje a já mu skládám velikou důvěru.Tak tedy Verčo,vyčkej do kontroly,která tě čeká a podle situace uvidíš,jak se vyjádří doktor.V každém případě ti fandím a držím palečky,aby se váha pohnula a úspěch se dostavil.Zatím pa pa Kobliha
Pro ctyrlistek
Sophy
| 29. 7. 2009 21:35
Ahojky tak tě tu vítám a přeji at se zadaří
Meridia
ctyrlistek
| 29. 7. 2009 21:30
Ahoj, tak se přidávám do vaší diskuze...pročetla jsem ji skoro celou Zítra dostanu recept od MUDr. tak jsem zvědavá...v pátek vezmu první tabletku a uvidíme.
Kacenka 1135
Luccin
| 29. 7. 2009 21:02
Ahoj, jojo,je to na předpis. Stojí to asi 1400Kč na 3 mesíce. Jsou to léky, které ti omezi chut k jídlu, upraví stravovaní a kdyz se zapojí alespon trochu pohybu,tak se opravdu hodně kil schodí...Chce si to vytvořit nejaký rezim a dodržovat to. Každopadne to dost pomůže v začatcích, kdy bezně při diete má každý na vse chut, po tomhle nemáš chut skoro na nic. To jen tak ve shrnutí. Jinak si můžeš najít na netu příbalový leták MERIDIA a přečíst si to. Hezký večer
Ribana
Luccin
| 29. 7. 2009 21:00
No pití je důlezitý, hodně pij, ale jen vodu...nebo ovoc.a bylin. čaje, žadnej cukr Taky je důlezitý si to jídlo rozvrhnout na 5x denne a malé porcičky.Ja mam za necelé 4 mesíce dole 13,5kg. Jeste 4 tabletky a mám konec.... Tak uvidim,co dal. Každopadne ted si od toho odpočinu,ale chtěla bych to udržet a jeste neco schodit. Pa
Luccin
Ribana
| 29. 7. 2009 16:46
Ahój tak mnohokrát děkuji za uvítání.Dopoledne mi bylo jakžtakž,ale nyní mi je naprosto fajn,až na to pití a čůrání
Mám vcelku i častěji hlad,jelikož jsem v neděli z ničehinic přestala kouřit a ani absťáky nejsou,takže mi je fajn.
Děkuji za držení palečků a rady.Kolik si už schodila Luccínku,jestli se mohu optat?Páčko lidičky
Meridia
kacenka1135
| 29. 7. 2009 15:29
Co to je? vůbec jsem to zatím neslišela.. Je to na předpis?
Kobliha
Luccin
| 29. 7. 2009 14:04
Ahoj Kobli, já Te klido vezmu,alespon si tam budu mít s kým pořádne poklábosit
Ribana
Luccin
| 29. 7. 2009 14:02
Ahojky, vítám Tě mezi námi. Určite si myslím, že to klidne možné je, protože já sotva vzala první tabletku,tak jsem myslela že skolabuju, bylo mi horko,návaly, divně, žiznivě,špatne, vse dokola a večer a přes noc se to uklidnilo a pak uz jediný co mi zůstalo byla veeeliká žizen a to asi mesíč nebo dva.Takže se neboj a držím palečky
Dieta
Ribana
| 29. 7. 2009 11:11
Ahojky lidičky,tak už jsem tu mezi Vámi dnešním dnem počínaje!!!Sleduji vaší diskuzi na téma Meridia už od začátku a dnes mne to nakoplo a vzala jsem si po snídani Meridii.
Ale mám dotaz zda to neni přehnaný,že už mám sucho v puse a chlastám jak děravá.
Jsem ráda,že si tu člověk může pokecat a hlavně poradit.Má doktorka se mi vrátí až za týden z dovči,takže sem ve vašich rukáchTakže se těším na spolupráci v hubnutí vy moje boubelky.
Zatim Ahóój

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
19. 6. 2025 13:20
14536
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik