Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

ahoj holky
Juja
| 6. 8. 2007 11:31
tak jsem vás už dlouho nepozdravila, jak jsem psala v deníčku, nějak mi to moc utíká a nestíhám.
Lindule, jsem ráda, že nejsem jediná, kdo ujíždí na knížkách . Co ráda čteš? Dej nějakej tip, ať vím, co si půjčit. Přeji Ti pevné nervy v těch "bojových" podmínkách, co máte. Ale za ten výsledek to určitě stojí, viď?
Tedy ty lávové kameny, to bych si taky dala líbit. Asi se budu muset porozhlédnout v okolí, jestli tady něco takového nenajdu a zkusit to.
Dneska jsem slyšela dlouhodobou předpověď a docela mě to počasí zklamalo. Prý se má začít od středy ochlazovat a pršet. Ochlazování by mi ani tak nevadilo, ale déšť se mi zrovna nelíbí. Plánujeme nějaké výlety a v dešti by to nebylo ono.
lávové kameny
Mona
| 6. 8. 2007 10:01
Ahoj holky, tak jsem zase v práci po dovolené.Je to tady jak po boji, no hrůza.
Leni, ty lávové kameny se nahřívají v aromatickém oleji, ta paní tam přidává třeba meduňku, skořicový olejíček, atd.
Nebylo mě vůbec horko, ba to bylo příjemné, prokrvilo se mi celé tělo.23.srpna jdu zase.
Děti dojely z tábora celké nadšené, příští rok prý jedou zase.S tím praním to nebylo zas tak žhavé, ale měla jsem dovolenou, tak to šlo.Ve středu jsem byla s dětma na parodontologii stříhat horní uzdičky pod rtem,mají tam každý 3 stehy, tak byly potom protivné, jak jich to bolelo.Ale navečer už příjel jejich kamarád na prázdniny, přidaly se taky Petrovy děti, tak bylo u nás zase veselo.Pět dětí na prázdniny od středy až do soboty!!!Takový malý tábor. V sobotu jsem to všechno po obědě poodvážela a užívala jsem si trochu klidu.
Tak musím jít zase pracovat, zatím ahoj.
Mona
víkend
Lindule
| 6. 8. 2007 09:50
ahoj holky,

tak jsem se těšila, jak si přes víkend v práci dohoním resty na Victorce a on nám nefungoval internet. Ale zase jsem dočetla všechny knížky z knihovny. Mé vlastní už mám přestěhované u rodičů a tak, abych nedostala knižní absťák, beru si na čtvrtek půl den volna a jedu do knihovny.

Také jsem o víkendu neměla chuť vařit. Jen jsem naházela zeleninu do hrnce a splichtila Pohankovou bramboračku bez brambor podle receptu Vendy. Péťovi strašně moc chutná a je v cukuletu hotová. Takže doporučuji.

Ve stěhování před rekonstrukcí čile pokračujeme. Někdo mi rozšrouboval postýlku, takže spíme na madracích na zemi. Jako v Japonsku na tatami.
mlynek
zuzu
| 5. 8. 2007 12:11
jj ty stare mlynky na mak jsou nejlepsi! ja jsme asi pred mesicem dostala od babicky stary mlynek, ktery ma jeste po sve mamince..sice to jde vse uz trochu ztuha, ale mak mele pekne, tak jsme rada, ze stare casy nerezavi
Mletí
anonym
| 5. 8. 2007 12:02
Ta semínka by jistě šla mlet na těch starých mlýncích na mák. Moje mamča jeden má, ale zatím ho stále používá, dokonce mi jeden čas mlela mák do zásoby. Šišky s mákem to je totiž zamilované jídlo mého syna. Pro mne jsou to rychlé večeře a tak vždycky nějaké šišky mám v mražáku. Máme teď na trase na oběd otevřené nové vetešnictví. Je to v podsatě bazar. Téměř obden tam nakukujem, tak myslím, že bych tam ne ten mlýnek časem mohla narazit. Mlýnky tam bývají, ale zatím jen masové nebo na strouhanku. Když by mi ten mlýnek doma někdo z kluků rozebral a vyčistil tak bych to vyzkoušela. Někdo na Bioholkách radil pomazánku z lněného semínk, mám ji také napsanou.
Jinak s tou Prahou to sis asi spletla s Lindulí , já v tom mám také stále hokej. Vždycky koukám do profilů nebo hledám v diskusích . Cestování přes Liberec není tak hrozné jako Praha, ale občas to dá také zabrat. Hlavně spojů do naší "vsi" je asi jen deset za celý den.
česneková
lenka
| 5. 8. 2007 11:35
Ještě jsem zapomněla říct, že do té česnekové pomazánky ještě přidávám najemno nastrounahý tvrdý sýr
bydlení
lenka
| 5. 8. 2007 11:33
No já jsem ale mimoň, nějak nevím proč žiju v domnění, že bydlíš u Prahy a dojíždíš z nějaké vesničky poblíž. No stačilo se podívat do profilu, že? Vždycky jsem si říkala, že to máš hrozné na dojíždění, jak třeba s tou migrénou dojedeš domů, když jen to proplést se Prahou musí zabrat spoustu času a pak ještě cesta domů. No on ale i ten Liberec dá určitě zabrat.

Ona by ta slunečnicová pomazánka šla vyrobit i doma, ale nemám přístroj, který by ty slunečnicové semínka tak pěkně rozemlel. No, pravda a taky se mi s tím nechce patlat, když to můžu koupit hotové
Od Prahy
anonym
| 5. 8. 2007 11:25
tak to je rovných 100 km . Bydlím v Liberci. Teda domeček máme na okraji města. Ale ve středu města jsem každý den, pracuji tam. Máme tu, ale poměrně málo prodejen zaměřených na zdravou výživu. Jsou tu dvě stravovací zařízení - Ananda je hned vedle našeho úřadu, je to čistě vegetariánská sanoobslužná restaurace, ale na obědy tam moc nechodím, protože tam bývá strašně lidí, je tam tím pádem hluk a stále se někomu musíš vyhýbat. Mám na jídlo ráda klid. Chodím tam někdy na jídlo po cvíču, ale málo kdy, protže poměrně brzy zavírají - v šest a já mám většinu cvičení od šesti. Hodně tam chodíme na mlsoty, třeba když něco slavíme nebo jen tak když ás honí mlsná. Další jídelnička JaS je od nás trochu vzdálená, jeden čas jsem tam chodila na obědy, ale byla jsem sama. Nikdo z kolegyň se nestravuje tímto způsobem, mají tam poměrně dost velký výběr výrobků. Pak tu je ještě prodejna Zdravíčko, tu mím trochu z ruky a hlavně otvírací doba je pro mne dost nevhodná 9- 17 hodin. Ale mají asis mejvětší sortiment zboží, tak si vždy si udělám seznam a vyrazím tam. Jen mne mrzí, že tam nemoho každý den, mají i své pečivo . Pak máme dost dobře zásobenou jednu zeleninu vyrobky zdravé výživy. Okolo ní chodím na obědy. Akorát mají jen věci s prodlouženou trvanlivostí, ale velký výběr, to se jim musí přičíst k plusu.
pomazánky
lenka
| 5. 8. 2007 11:06
Já dělám česnekovou tak, že smíchám lučinu s biomargarinem, solí a česnekem a to je vše, nebo do toho ještě přidám nějaké čerstvé zelené bylinky. Ta slunečnicová je hotová, je to v takových plastových krabičkách - prý je to nějaký speciální plast, který se normálně rozloží v kompostu aniž by zatěžoval přírodu. Mají více druhů, základem jsou vždy rozmixované slunečnicoé semínka- plus třeba mořské řasy, nebo nějaké čerstvé bylinky. Ještě tam bývá citronová šťáva a sůl. Je to od Lifefoodu. Má to krátkou trvanlivost, takže to bude k sehnání asi jen ve velkých městech. Jak daleko ty vlastně bydlíš od Prahy?
Pomazánky
anonym
| 5. 8. 2007 10:59
Rybičkovou my také moc rádi, měli jsme ji v pátek . Česnekovou dělám také, ale mám jen takvou nezdravou variantu s majolkou, jak to řešíš ty?
Ta slunečnicová, to kupuješ hotový výrobek nebo je dělaná přímo v obchodě? Pokud je to hotový výrobek, popiš mi ho prosím, koukla bych se po ní někde u nás, to si myslím, že bych mohla.
My jsme dnes bez syna a tak je vaření jednodušší. Mužský si včera udělal z jedné přerostlé cukety zelí a já mu teď dávám upéct maso a k tomu brambory. Sobě podusím trochu nějaké zeleniny (cuketa, žlutá paprika, rajče a pórek) a k tomu mám chuť na bulgur. Mňam, už se těším. Jsem na tu zeleninu úplně nadržená, jen musím opatrně
pomazánky
lenka
| 5. 8. 2007 10:46
Vajíčkovou mám ráda, ale dneska chtěl manžel rybí, tak jsem mu ji udělala, ale tuhle já moc nemusím. Máme nějaké pomazánkové dny, asi zítra udělám česnekovou a v úterý koupím ve zdravé výživě slunečnicovou - je složená z rozmixovaných slunečnicových semínek plus nějaké další přísady - mooc dobrá.
Kocour
anonym
| 5. 8. 2007 10:38
Ten váš kocour je nějakej divnej, ten náš mulč nerozhrabuje naopak si na něj lehne a vyhřívá se.
Vajíčkovou ponmazánku bych si také dala, ale snažím se snižovat tuky v krvi a daří se mi to , paní doktorka mne dokonce pochválila, tak to nechci pokazit.
dousabel
lenka
| 5. 8. 2007 10:28
Tak včerejší vaření dopadlo tak, že jsme se cestou do restaurace shodli v tom, že máme vekou chuť na vajíčkovou pomazánku a tak jsme místo toho jeli do obchodu nakoupit , doma jse udělala velkou mísu pomazánky, k tomu čerstvý chlebík a jedli jsme to celý den.

Jak ses ptala na toho ko***, já už jsem rezignovala. Nějak nemá cenu nic moc budovat na zahradě - naposledy jsem se snažila udělat kolem tújí kolečko z mulče pro ozdobu a druhý den bylo celé rozhrabané, takže mě vysvobodí jedině to, až taháhne bačkory Jedna sousedka mu chystá snídaně -obědy-večeře, takže určitě nezmění působiště.
Vaření
anonym
| 5. 8. 2007 10:20
Lenko, tak jak to včera dopadlo u vás s tím obědem?
Máš štěstí když tvůj muž je ochotný jít někam na jídlo. Ten můj chlap nikam nechce, to raději uvaří něco sám.
Ale naštěstí to umí a má to vždycky moc dobré. Jen recepty z něj nikdo nevytluče. Je to všechno, přiměřeně, přiměřeně
dousabel
lenka
| 4. 8. 2007 09:57
ahoj dousabel, jo jo ,zapomneň na práci a vrhni se na deníček, ať mám čerstvý přísun informací Já jsem tu na Viktroku teď zabrousila pro nějaký recept, nějak nevím, co dneska vařit. A vlastně jak to teď píšu, tak zjišťuju, že se mi vlastně hrozně nechce vařit, tak buď budeme hlady nebo zajdeme někam na oběd.Tak to jdu přednést manželovi, zatím pa
opět jedno slunečné ráno
anonym
| 4. 8. 2007 08:45
Zdravím všechny, které mají možnost o víkendu sedět u kompu.
U nás je pěkně slunečno a tak mne láká zapomenout na všechnu práci co jsem si na víkend naplánovala a sednout si na sluníčko a dokud nebude strašné vedro jen tak odpočívat, třeba s časopisem v ruce nebo s vyšíváním a samozřejmě s totoulem po boku.
Dobré ráno všem na síti
kuchticka
| 3. 8. 2007 09:13

dneska jsem "zaspala"do půl deváté..... malý měl včera bantovací den tak to doháněl.Děti mi pořád ještě nenapsaly,tak jsem z toho trošku mutná.Ale možná dneska,pošta chodí v poledne,ale jáá jim píšu denně.Jen doufám,že tam nemají medvěda nebo polom nebo jiné pohromy.Petr už bude doma dneska odpoledne,dokonce přijel na noc .Já musím utíkat do nejmenovaného marketu do Lidlu pro pouzdro.Asi bych si měla koupit taky co?Ať ty tužky natahám v silonovém sáčku.Tak se mějte zdravím Vendy z tábora,Lindule,ty to s tou prací nepřeháněj,aby to zase neodnesla tvoje hlava,Monky ty asi za zdravotních důvodů pc neusedíš,tak ať je ti brzy líp a Leni,ty už konečně zase něco pisni do deníčku,máš už pěknou absenci .Jo a Mono,jak je ti po té masáží?Musím se podívat v okolí,jestli tady taky nemáme .Byla jsem jen na baňkování a super.TAk papa holky Katka.
pro Lenku
vendy
| 1. 8. 2007 19:24
K tomu dělat vedoucí na dětském táboře jsem se dostala přes mého teď již manžela - on byl letos jako vedoucí už osmým rokem - a když jsem se s ním seznámila, tak jsem začala jezdit s ním, pro mě to byl letos můj třetí tábor. Zodpovědnost je to opravdu obrovská, já jsem si to ze začátku tolik neuvědomovala, ale hned můj první tábor byl zaměřený na cyklistiku - na veškeré výlety se jezdilo na kolech - a tam mi to teprve cvaklo, a celý tábor jsem trnula, aby se někomu něco nestalo. Ale stát se může něco vždycky, ať už člověk děti hlídá sebelíp.
Náš tábor organizuje občanské sdružení - jsou to v podstatě dva lidé na kterých to všechno stojí, jeden z nich je majitelem prosperující pekárny a tábor v podstatě sponzoruje. Bez takových nadšenců by to asi nešlo .....
Vendy
lenka
| 1. 8. 2007 15:38
Vendy, jak ses vůbec dostala k tomu dělat vedoucí na táboře? A jak to vůbec teď funguje, myslím tím organizování táborů? To je jako normální podnikání nebo to spadá třeba pod nějakou organizaci? Stejně tě obdivuju, že ses na to dala,já bych měla strach mít zodpovědnost za tolik dětí . To se přeci úplně ohlídat nedá a kdyby se jim něco stalo, tak tě můžou popotahovat po soudech.
Ahoj Vendy
kuchticka
| 1. 8. 2007 12:55

ono to zase na tom táboře tak špatné asi nebylo,když i neteř po příjezdu říkal,že než na jiný,tak radši tady na ten znovu.A Petra tři dny o ničem jiném než o táboře nemluvila.Takže se uvidí příští léto.To vedro bylo asi taky jeden z důvodů.A pak ,celý půlrok byla zvyklá jen na malého a teď ji dost chyběl.Takže tak.Jinak doufám,že deficit brzy doženeš a za dva tři dny už budeš zase ok.PA K.
:-)
vendy
| 1. 8. 2007 12:38
Ahojky holky, moc vás všechny zdravím po "dovolené" i když tady mi to slovo dovolená opravdu nesedí, protože jako vedoucí na táboře, jsem toho oddychu opravdu moc neužila. Vrátili jsme se s manželem totálně unavení a vyždímaní jako citróny. Takže teď doháním spánkový deficit a přes den relaxuju v práci .
Kuchtičko mrzí mě, že tvá dcera nebyla na svém táboře příliš spokojená...ale myslím, že je to hlavně o lidech. Pokud umí vedoucí ty děti zaujmout a pro něco nadchnout...tak si myslím, že se pak děti rozhodně nenudí. Na našem táboře jsme měli program opravdu bohatý...i když jsme ho taky museli přizpůsobit počasí, protože v těch vedrech se toho příliš dělat nedalo. Naštěstí máme tábor hned u řeky a bylo na denním programu koupání a různé hry ve vodě.
buchta
Lindule
| 31. 7. 2007 14:16
Tak teď mi kolegyně přinesla na ochutnání banánovo-tvarohovou střechu. A pak má člověk hubnout. Ale byla výborná.Zítra dostanu recept.
lenko
Lindule
| 31. 7. 2007 14:10
děkuji moc za pochvalu. Také jsem si říkala, že to bude zajímavé se k příspěvkům počase vrátit. Jen to musím vymyslet, aby to bylo ještě přehlednější. Jen doufám, že až budu důchodkyně, že tu Victorka a Victorky stále boudou. Třeba to bude jako ty zprávy, co dávají na CT 24. Jsou 25let staré a dávají je každý den. Ne že bych tedy na ně každý den koukala, to nestíhám, ale Péťa se občas dívá. Před časem jsem viděla reportáž, kdy povídali o tom, jak se v létě v Praze stále opravují komunikace. Takže se zas až tolik nezměnilo.

Petr je vedoucím směny ve skladu. Zabývají se tam kompletací výrobů, balením a tak. Je to taková nárazová práce. 14 dní třeba jen tak něco lehce zpracovávají a pak jim příjde zakázka typu "včera bylo pozdě" a pak musí dost makat. Navíc teď přes dovolené různě zastupuje kolegy. Dřív dělával i noční, ale to už naštěstí zrušili.
Kuchtička
lenka
| 31. 7. 2007 13:21
V názvu mělo být samozřejmě Kuchtička a je jen Kucht
Kucht
lenka
| 31. 7. 2007 13:20
Joo ostružiny, to je moje. chodíme na ně ke známým, kteří mají nějaké speciální zahradní a jsou velké jako pětikoruna. Kuchti a co škola - už máš koupenou aktovku a penál?
Monky
lenka
| 31. 7. 2007 13:18
Já měla taky velké problémy se zády, ale už delší dobu cvičím zdravotní cviky a moc mi to pomohlo. Taky kvalitní matrace je hrozně důležitá. Mě teba dělá problém usnout na boku ,to mě hned bolí za krkem, když ale spím na zádech, je to v pohodě.
Mona
lenka
| 31. 7. 2007 13:16
Ty lávové kameny jsou moc zajímavé, možná na ně taky půjdu ale říkám si, že to bude lepší asi až v zimě - nebylo ti u toho teď moc teplo? Ony se ty kameny nějak nahřívají, ne?
Lindule
lenka
| 31. 7. 2007 13:15
Lindule a kde vlastně tvůj Péťa dělá? Možná už jsi to psala, ale mě to nějak vypadlo. Zrovna jsem si početla ve tvém deníčku, máš ho moc fajn, hrozně ráda si v něm čtu. Máš to hezky podrobné, víš, jak to bude fajn, když se třeba za rok k tomu vrátíš a budeš vzpomínat, co bylo před rokem? Nebo až budeš důchodkyně tak můžeš vzpomínat jaké to bylo zamlada
Kuchticko
Lindule
| 31. 7. 2007 09:39
Jenom upeč obvyklou dávku a hoď mi jí sem do Prahy kousek. S ostružinami to musí být dobrota.

Já jsem tenhle týden také sama. Sice Petr nikam neodjel, ale má odpolední, což znamená, že ho vidím ráno jak spinká a on mne večer jak spinkám. A ve čtvrtek a v pátek má dokonce tuplovku, takže v práci bude od 6 ráno do deseti večer. Chudinka. Musím mu připravit nějakou megasvačinu.Asi těstovinový salát, ten má moc rád.
HEB-SKÉ RÁNO
kuchticka
| 31. 7. 2007 07:44
achoooojte.Přeji pěkné ráno!Utíkám k ségře,vypijeme kafčo a jdeme na ostružiny.Chci totiž upéct jáhelník,už se na něj těším.Jen budu muset ubrat množství,jsem totiž do čt.sama.petr jel do Německa.tak pa budu tu až večer.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
19. 12. 2025 13:06
15785
kacenkaj
11. 12. 2025 12:24
280
Anna Vodičková
7. 12. 2025 17:26