Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

deníček
Lindule
| 8. 8. 2007 10:30
To se mi to deníček stíhá, když mám v práci přístup na počítač. Kdybych byla odkázaná pouze na knihovnu, slavné by to nebylo. Navíc nepíšu den po dni, i když se to možná zdá. Jsem hlava děravá a na spoustu věcí zapomínám. To Dousabel je mnohem pečlivější.

Kuchtičko, sestra také byla na odstranění větší pihy. Já jí mám také, nejspíš je to nějaká rodinná piha, ale nesebrala jsem odvahu k jejímu ostranění. Takže ji jen bedlivě pozoruji, jestli se nemění její tvar.
Takže držím palce aby ti to dobře vyšlo - jak se znaménky tak Petrův soud.

Naomi, knihovnu přímo před domem. Závidím, závidím, závidím. To je můj sen.
HEB-SKÉ RÁNO
kuchticka
| 8. 8. 2007 09:35
Viktorky!Ranní ptáče dál doskáče....já,já,já už skáču.Vstávala jsem o půl 9 A teď musím dohnat čas.Včera jsem měla jít na operaci zase s tím mým ukazováčkem,ale doktor si to nakonec rozmyslel,zatáhl mi to lapisem,takže jśem se noži vyhla.No a dneska jdu odstranit dvě znaménka:jedno mám pod žebrama na břiše a druhé za krkem.Rak-ovina to prý není,ale já to dám radši pryč.
Hlídat bude asi ségra.Už je v pátém měsící,začíná správně ***atět a má už bříško.No a do Hahýska je zamilovaná.Tak jsem ráda.A taky už mám doma Petra-zítra máme soud ohledně opatrovnictví a alimentů,tak má dva dny dovolenou. Aspoň si užije prcka.No a v sobotu se vrátí Petruša moje.Už se na ni těším.Ale budeme spolu jen týden.No doufám,že se tu ještě dostanu,když je doma táta,tak je to vždycky ohrožené.No a kdyby ne,tak si ho užijte.......papa K.
Naomi
lenka
| 7. 8. 2007 19:20
No jo ,páteř dokáže pořádně potrápit. Když tak o tom přemýšlím, nemám se svém okolí nikoho, kdo by si nestěžoval, že ho bolí záda. Taky mě trápily, tak každý den cvičím a moc to pomáhá. Nehorší kombinace je pro mě dlouhá jízda v autě, to mě skoro pokaždé chytne krční páteř.
deníčky
naomi
| 7. 8. 2007 11:39
já taky koukám na některé deníčky a opravdu holky jsou moc pilné . Lindule jsi hotová spisovatelka.Nestihám číst.........
leni
naomi
| 7. 8. 2007 11:35
v r.2004, jsem byla na op. páteře, tak proto mám ČID. papa
deníček
lenka
| 7. 8. 2007 11:33
Holky, nějak vycházím z psací formy. Teď jsem si napsala jeden článek do svého deníčku a úplně mě to vyčerpalo. Skládám velký obdiv Dousabel a Linduli, že tak pocitě zapisují den po dni, já bych to naprosto nezvládla
naomi
lenka
| 7. 8. 2007 11:32
Tak to je dobře, že všechno proběhlo v pořádku. Naomi, nebude blbé, když jsem zeptám, s čím jsem na ID? Ono to asi nebude jen kvůli té operaci, ne?
poděkování
naomi
| 7. 8. 2007 10:27
holky, které jste mi psaly, moc děkuji, budu se šetřit
knížky
naomi
| 7. 8. 2007 10:24
Ahojky holky, tak koukám, že některé hodně čtete. Dost jste mě nalákaly, protože mne nebaví pořád čučet na telku, stejně tam nic není a také nemůžu nic dělat....... asi se pustím do čtení..........hned si něco opíšu a zajdu do knihovny, ještě že to mám kousek, hned před barákem (panelákem) .Zatím papa .
....
Juja
| 7. 8. 2007 07:24
Naomi, přeji bezproblémovou rekonvalescenci po operaci.
Koukám, že jsme rozpoutaly čtenářský kroužek . Určitě raději čtu něco, co vím, že už se někomu líbilo a ne jen tak něco bez doporučení, abych pak třeba i zjistila, že to byla ztráta času . Dousabel díky za tipy, hned jsem si to opsala a postupně si to budu půjčovat. Pak dám vědět, jak se mi knížky líbily . Skutečně příběhy taky ráda čtu. Dííííííííííííííííííky.
Kuchtičko vím, že Tě studium čeká a držím Ti palečky. Z mé zkušenosti je asi nejhorší ten začátek. Prvních půl roku jsem měla chuť toho nechat snad tisíckrát. Nenech se nikdy ničím odradit, ten pocit, že si to dokázala, až budeš mít školu za sebou, za to určitě stojí!!!! Jinak já studovala VŠ - Fakultu ekonomickou. Nejdřív jsem si udělala bakaláře, ale pak jsem se dokopala ještě si dodělat inženýra, i když už se mi tenkrát dál studovat nechtělo, ale teď jsem za to ráda.
Hezký den všem
tip na knížky
anonym
| 6. 8. 2007 22:45
Zdravím všechny čtenářky. Dám vám pár tipů na knížky. Některé jsem už uváděla, ale možná v jiné diskusi.
Adeline Yen Mah - Spadané listí (příběh americké lékařky čínského původu)íběh Americké lékařky čínského původu
Elizebeth Kim - Bezejmenná (strastiplá pouť z válečné Koreje do Kalifornie)rastiplná pouť z válečné Koreje do K
Petra Procházková - Frišta (o životě v Afghánistánu)
Christian Signol - Rok sněhu (příběh desetiletého chlapce, který trpí leukémií)
Elizabeth Haran - Sluncem spálená země (příběh Tary, kterou krutá zážitek přiměje k útěku z domova, skončí až v Austrálii na farmě její tety)
Petra Hammesfahrová - Hříšnice (Cora se dobrovolně rozhodla ukončit svůj život, večer je ,ale všechno jinak, musí se zodpovídat z vraždy)
Já osobně preferuji skuečné příběhy
Pokud vás něco zaujme dejte vedět.
ahoooojky
kuchticka
| 6. 8. 2007 19:15
holky,tak se po víkendu poslušně hlásím.Byl pěkný,i když ne tak,jako minulý....

pro Monu"jsem ti to říkala,že s tím praním to nebude tak žhavé.Jinak je fajn,že se dětem tábor moc líbil,aspoň se budou těšit na další prázdniny.

pro Linduli:koukám,že se vám ta rekonstrukce blíží kvapem,tak přeji pevné nervy a dostatek času.Kz knížek mě nejvíc brala Steelová no to víš,ty její slaďáky mě vždycky dostaly.Ale četla jsem i Sinclara-doufám,že to mám dobře a pak i hodně z nemocničního prostředí-něco jako Chicago Hope .Jo a v práci to fakt nepřeháněj,víš co se říká?Pracuj pouze do výše svého platu!

Pro Juju:já jdu od září do školy,píšeš,že jsi nedávno
dostudovala,můžu vědět co?Jsem hrozně zvědavá .

pro Naomi:jsem ráda,že ti operace proběhla v pořádku,zatím odpočívej máš to jako šestinedělku .A když pisneš aspoň si počtu.

a pro všechny:přeju pěkný večer.Až mi usne to mé dítko tak možná pisnu pp.
lenka
naomi
| 6. 8. 2007 18:29
Probíhalo to docela dobře..... hned ten den, kdy jsem měla nástup, tak mne operovali v 12:50hod........a končili v 14:25hod.,byly to nervy......nejhorší pro mne bylo probuzení z narkózyauuuu,auuu, ale to nejhorší mám za sebou .....mám 4 dírky v břiše, ......musím se hodně šetřit říkal gyn., protože to byla opravdu náročná op.,....vše dopadlo dobře........, teď se cítím lépe a bude to lepší a lepší..... , nesmím nic těžkého tahat, věšet prádlo, no prostě nesmím nic, 8 týdnů vůbec nic , jak dlouho budu doma, to je u mne úplně jedno, protože mám ID........budu mít dost času na rekonvalescenci........zatím papa
Naomi
lenka
| 6. 8. 2007 17:36
ahoj Naomi, tak co, jak to probíhalo? Doufám, že bez komplikací a brzy budeš v pohodě. A jak se teď cítíš? A jaký režim ti naplánovali po operaci? Jak dlouho musíš být doma?
návrat po op.
naomi
| 6. 8. 2007 17:12
Ahoj holky, tak už jsem konečně zase tady, bylo mi po vás smutno.Budu tady sice jenom vždy na chvíli.......... ještě to nemůžu přehánět-musím se ještě šetřit .
Už mi jdou konečně smajlíci , včera u nás byl švagr a nainstaloval nám jiný prohlížeč, tak jsem ráda.Tak zatím papa .
Chyba
Juja
| 6. 8. 2007 13:52
koukám, že píšu rychle a nečtu: nechtěla jsem napsat, že musím referovat o thai-chi - nebylo by vlastně o čem, když na něj budeš chodit ty . Chtěla jsem napsat, že nám ty o něm musíš vyprávět.
Permanentka
Juja
| 6. 8. 2007 13:51
Tak to byl dobrý dárek od anonymního dárce . Ale o tom thai chi určitě musím referovat alespoň ve svém deníčku, budu pilnou čitatelkou
Lindule - díky
Juja
| 6. 8. 2007 13:49
Díky za tipy na knížky, zkusím zapátrat v knihovně, alespoň bude co číst . Tak to thai-chi by mě asi taky lákalo, ale prozatím jsem v okolí žádný vhodný kurz nenašla. Zatím zkouším tu jogu a uvidím, jak mě to chytne. Jinak jsem pořád ještě optimistka, že bych mohla třeba otěhotnět a nechci se hlásit na kurzy, které bych pak musela kvůli tomu nechat. Jógu prý první tři měsíce nedoporučují, tak si pak o ní asi budu muset jen číst. Ale kvůli těhotenství, to budu dělat ráda. Za dalších půl roku už možná budu vědět víc, jak na tom jsem a kdyby to bylo blbý, tak se holt budu mít alespoň plány, jak zahnat smutek.
Jujo - aquapark
Lindule
| 6. 8. 2007 13:46
tak to mne nenapadlo. To já jim pak poděkuji. A ještě bych měl poděkovat někomu, kdo stratil v autobusu penamentku. Díky němu máme bazén zdarma. Já bych ji vrátila majiteli, ale je anonymní. Takže DÍKY.
Jujo - King
Lindule
| 6. 8. 2007 13:41
Kinga mám také ráda. Jeden čas jsem si ho zakázala číst večer. Bála jsem se jít i na záchod. Nejvíc se mi asi líbilo To a pak jeho povídky. Ty jsou nepřekonatelné. Koupila jsem si povídkovou sbírku, co teď vyšla - Mlhu. Ale už je zabalená u našich, tak tam na mne čeká. Spolu s Hlídkami od S.Lukanějka (Bylo zfilmováno. Název autora jsem určitě popletla )

V poslední době se mi asi nejvíc líbila knížka Malér Eyrová. Prolíná se v ní spousta žánrů. To mám ráda. Více o ní je v mém deníčku.

A životopis, který mne zaujal, byl o Audry Hepburn.

S východním učením ti asi moc nepomůžu. Když nepočítám všechny ty cestopisy o Japonsku, co si domů natahal Péťa. Ale od září začínám chodit na tai-chi, takže bych si nejspíš měla něco nastudovat.
Lindule
Juja
| 6. 8. 2007 13:34
Oni ti ten aquapark asi zavřeli schválně, aby jsi mohla v klidu dodělat rekonstrukci. Až to budete mít, tak třeba zase otevřou
Jujo - švagr
Lindule
| 6. 8. 2007 13:28

Lindule - čtení
Juja
| 6. 8. 2007 13:28
Tak já nedávno ještě četla učebnice a skripta, na nic jiného nebyl čas.
Takže se teprv opět "rozkoukávám". Taky jsem dříve četla všechno možné, všelijaké povídky, občas historické romány, občas životopisy zajímavých osobností, fantasy... Měla jsem ráda cokoli od S.Kinga . A teď mě docela zaujalo čtění o východním učení........No a momentálně mě zaměstnává ta Joga, kterou bych se chtěla naučit (jak jsem psala v deníčku).
Jujo
Lindule
| 6. 8. 2007 13:21
aquapark ti závidím. Sotva jsem se přestala bát na tobogánu a skluzavce, tak mi ho na Kladně na jeden měsíc zavřeli. Na druhou stranu nás to tam nebude lákat a uděláme více práce na domečku.
Lindule
Juja
| 6. 8. 2007 13:19
jéééé další věc společná, taky máš asi tak "úžasného" a "pracovitého" švagra jako já .
Jujo
Lindule
| 6. 8. 2007 13:19
já čtu tak nějak všechno. Pravda, nejčastěji Sci-fi a fantasy, ale nepohrdnu ani ostatními žánry. Např. před nedávnem jsem dočetla něco od Hellera, T.Capota, K. Legátové. Když specifikuješ, co čteš, určitě něco doporučím. Tu Květu Legátovou doporučuji již nyní. Je to autorka předlohy filmu Želary.

Také miluji výlety. Letos jsme byli pouze v Dobříši. Nic víc jsme nestihli.Doufám, že bude ***ší podzim a budeme moct s Péťou vyrazit na Kokořínsko. Minulý rok jsme tam byli někdy v říjnu. Nádherně zbarvené stromy - to byla pastva pro oči.
Leni
Juja
| 6. 8. 2007 13:16
Leni, to víš, že budu muset udělat plán výletů - suchou a mokrou variantu, ale přeci jen bez deště bych se klidně obešla . Opalování mi určitě chybět nebude, já nerada někde ležím "na topinku" a radši mám koupání v nějakém aquaparku. Chystáme se do aquaparku do Liberce, už se moc těším. Ale máme moc rádi procházky, ale v dešti je moc nemusím. Já věřím, že to s tím deštěm nebude tak žhavý a snad se najde vždycky nějaká ta chvilka bez deště, aby jsme si procházku užili.
lenko
Lindule
| 6. 8. 2007 13:11
já se také těšila jak si počtu, pokecám...Nojo, člověk míní a IT mění.

Už máme většinu věcí vystěhovanou. Zbývá jen větší nábytek, nějaké to oblečení a trocha nádobí. Dneska by měl Péťa dokopat "kanál" pro odpad.Vyzvedl peníze a podepíše smlouvu s firmou přes kanalizaci. Tento týden by již měli přijet s malým bagříčkem a vyhloubit jámu na jímku. To je v pohodě, protože se vše odehrává před barákem.
Na strop přijedou 20.8. Do té doby musíme kompletně vystěhovat celý domek, obouchat vnitřní zdi kvůli novým rozvodům na elektřinu s strhnout strop. A jelikož oba do toho pracujeme, tak balíme a stěhujeme po částech.
Trochu nám pomáhá Petrův táta, ale přeci jen je mu 70. Tento víkend u nás byl Petrův kamarád Ričí (nevím, jak se to píše) a ten mu hodně pomohl. Zato švagr...škoda opotřebit klávesnici.
Juja
lenka
| 6. 8. 2007 12:48
Jujo, tak si naplánujte výlety na hrady a zámky, tam bude jedno jestli prší nebo ne. Tak mě napadá, že musím taky na nějaký vyrazit, letos jsem na žádném nebyla a přitom tam chodím moc ráda.
Lindule
lenka
| 6. 8. 2007 12:46
A já jsem na tebe v neděli čekala, jestli se objevíš na pokec, no naštěstí to za tebe vzala Dousabel Já jsem si říkala, že už asi rekonstruuješ, ale ono se teda zatím k tomu pořád jen schyluje - kdy to teda přesně vypukne?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
19. 12. 2025 13:06
15785
kacenkaj
11. 12. 2025 12:24
280
Anna Vodičková
7. 12. 2025 17:26