Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

Lenko
Kloa
| 16. 1. 2007 18:22
Nemyslela jsem to jako výtku, to ne. Jak jsem na to přišla? No ono to tak nějak vyznělo z té věty "Ona totiž zaplatí skoro 3 500 kč za bydlení, tak aby jí to vůbec vystačilo na jídlo, oblečení, dopravu a tak podobně." Hlavně z té zvýrazněné části. Ale nechci slovíčkařit. Tak se nezlob. Ale tohle by snad utáhla i z minimální mzdy.
Renu
lenka
| 16. 1. 2007 18:16
Renu, posílala jsem ti odpověď, ale nějak jsem zazmatkovala, tak ti přijde asi vícekrát nebo vůbec .
Kloa
lenka
| 16. 1. 2007 18:06
Kloo, já se vůbec nepodivuju nad tou částkou za bydlení, jak jsi na to přišla? Já jsem ještě za svobodna platila za projánem garsonky pět a půl tisíce, takže tři a půl dneska mi přijde jako úplně normální částka. Jen jsem tu čátku uváděla proto, aby se odečetla z platu prodavačky a tím pádem kámošce vyšlo, kolik ji zbude, to je celé.
vstávání
packa
| 16. 1. 2007 17:56
Ahojky,tak já vstávám ráno v 4.45.Vylézt z postele nemám problém,ale než se rozeberu,a jsem schopná komunikace je 10hod.N evadí mi chodit do práce(vyrábíme musli),až na ty rána. Ovšem jakmile si k televizi lehnu,spim.
Pro všechny
Kloa
| 16. 1. 2007 16:43
Tak kde začít, příspěvků se tady od mé poslední návštěvy nějak nahromadilo

Vánoční stromeček - o Vánocích už snad třetí rok nemáme stromeček, ale veliké větve ve váze. A vypadá to taky hezky. Větve jsou celou tu dobu ve vodě, tak jehličí ani neopadává. A odstrojujeme na Tři krále.

Studium - také na škole obdivuju ty ženy, které stíhají studovat, pracovat a do toho se starat o rodinu. Ale záleží hodně na tom jak jsou děti staré. U miminek nebo dospělých dětí není podle mě to studium tak náročné. Během semestru chodím do školy denně nebo 4x týdně (pondělí až čtvrtek), 2 dny pracuji (pátek, sobota), o letních prázninách pracuji denně a do toho se učím na zkoušky z letního semestru, do toho se musím stíhat věnovat svému příteli, což je náročnější proto, že spolu ještě nebydlíme. A těch prací doma je taky dost. A vyjet si o prázninách na dovolenou je snad ještě náročnější než pro zaměstnance, jsem brigádník, tak mi často nezbyde než si vzít neplacené volno. Tak pak kdo to má jednodušší. Ale stejně platí známé "když se chce všechno jde", má sestřenice studovala vysoku školu pedagogickou, ve čtvrtém ročníku se ji narodil syn, studium přerušila na půl roku, poté dále studovala a když vysokou úspěšně končila, byla už v 5. měsíci dalšího těhotenství. Do toho se stíhala starat o svého manžela, syna, vdát se, věnovat se přátelům, brigádně pracovat a starat se o další věci okolo bytu, chaty atd. a to vše s přehledem.
Ale taky bych už mimčo ráda, i přítel, ale můj rozum říká, že dokud nemáme s přítelem vyřešené bydlení, tak raději ne, sice má svůj byt, ale z čeho bych tam žila já, nechci aby mne živil a já nechci všechny vydělané peníze dávat jen na svou obživu. A na pracovním trhu to není taky nejrůžovější, kdybych otěhotněla a zůstala po vysoké doma, tak bych pak těžko bez praxe sháněla dobrou práci...

Vstávání - tak v tom mám jasno, jsem noční živel. Ráno se mi vstává špatně, ale večer vydržím dlouho vzhůru, klidně do rána, už jsem tak nějak naučená, dobře se mi v tu dobu učí, když se připravuju na zkoušky, za dopoledne se nic nenaučím, zato odpoledne a večer ano. Poslední dobou nechodním snad spát ani před půlnocí a vstávám tak v 9, 10 hodin. Ovšem, když mám o víkendu vstávat na brigádu v pět ráno, tak mi to zase takový problém nedělá. Ale jinak je pro mě ideální doba vstávání okolo deváté hodiny. Ale není vyjímkou, že mě budí na oběd Tohle mám po otci.

Lenko, zarazilo mě, ale teď to neber jako výtku, že se podivuješ nad částkou 3 500 Kč za bydlení. To my platíme 4 000 Kč jen za plyn ... A co vím, tak plat prodavačky v samoobsluze je kolem 7 000, 8 000 Kč až 10 000 Kč čistého, záleží na funkci a pracovní době.
plat
lenka
| 16. 1. 2007 15:20
Renu, před chvilkou jsem si na tebe vzpomněla, snad mi můžeš poradit, když děláš v tom Tescu (doufám, že se nepletu s tím názvem). Mám kamarádku,co se cche přestěhovat z vesnice do Brna, ona je prodavačka a myslím, že místo prodavačky v hypermarketu nebude problém sehnat, akorát se mě ptala, kolik můžou ty prodavačky mít plat. Ona totiž zaplatí skoro 3 500 kč za bydlení, tak aby jí to vůbec vystačilo na jídlo, oblečení, dopravu a tak podobně. Já vím, že ty děláš v trafice, ale říkala jsem si, že se třeba znáš s nějakýma prodavačkama z Tesca, tak jesti třeba nemáš přehled. Ale ony se ty platy v Tescu možná budou lišit i podle měst, že?
Usínání
vendy
| 16. 1. 2007 15:02
Renu no to je přesně tak i u mě
jakmile si lehnu, tak za chvilku o sobě nevím a protože spíme v
obýváku, tak ta rozestlaná postel hodně svádí, vždycky si říkám, že
budu koukat na telku z postele - ale bohužel toho pak moc nevidím !

Takže pokud je nějaký dobrý film, který chci opravdu viděl - tak musím koukat jedině v sedě v křesle !
sníh
renu
| 16. 1. 2007 14:01
Sice mi přišlo docela pohodlné,když nebyl žádný sníh,ale na druhou stranu, kdyby měl napadnout teď v lednu budu radši,ale ať i pořádně mrzne,ať to vymlátí ty bacily kolem,už nechci znova marodit.Lepší sníh v zimě,než na 1.máje,ne?
vstávání
renu
| 16. 1. 2007 13:55
No mně se dobře vstává,když už je světlo,to teď v zimě nehrozí,takže se tak do 10 probouzím a veškerou práci dělám nějak podvědomě.Jinak právě v létě mi nedělá problémy vstát v 5 a jít na houby.A večer to mám asi tak,že jsem vzhůru do té doby, dokud si nelehnu,pak může být třeba 8 a já usnu.Spim ráda a pilně.Ideální stav je pro mě 8 hodin,nebaví mě se jen tak válet v pelechu do oběda,to jsem pak i protivná.
klub třicátnic
anonym
| 16. 1. 2007 13:50
je

Jemi třicet,ale můžu Vám říct,že se velmi často cítím spíš na 15let.Občas mám záchvaty smíchu bez příčiny,no jak puberťák.A to mam dvě děti.dcera do puberty za chvíli vstoupí,tak si budem rozumět.
Vstávání
vendy
| 16. 1. 2007 12:47
To já jsem zase Skřivan, ráno vstávám docela snadno, i když se mi také
často nechce. Vstávám o půl 6 - ideální doba by pro mě byla tak o půl
7. Ale večer moc dlouho nevydržím, spát chodím mezi 10 a 11 hodinou,
často usnu u rozkoukaného filmu.

Já bych ten sníh už letos také oželela, když nebyl na vánoce, tak
teď mě už také sněhová nadílka neláká, ve městě se stejně hned promění
ve špinavou břečku ! Jen na horách by něco napadnout mělo - ať si
to užijí lyžaři a taky ti zoufalí provozovatelé vleků !
vstávání
lenka
| 16. 1. 2007 11:11
C se týká ranního vstávání , tak to je můj velký problém...já se prostě ráno nemůžu probrat a trvá mi půlku dopoledne, než se tak nějak proberu k životu....zato večer mám zase plno energie. Moje kamarádka vstává každý den o půl páté...to mi přijde naprosto nelidské. Z domu vychází v půl šesté, vstává o hodinu dřív proto, aby si ještě zacvičila, v klidu se nasnídala, namalovala se a tak podobně. Jinak o víkendu má začít sněžit, jak se těšíte? Já už bych raději jaro, brodit v břečkách se mi teda nechce.
poděkování
Petra
| 15. 1. 2007 18:36
Děkuji, že mi držíte palečky

Vendy - vůbec se ti nedivím, že s dětmi se ti do školy nechce. Já ty
maminky obdivuji, že to tak zvládají. Sice chodím do práce, ale stále
nemám tu starost o děti. I tak mi to stačí...S dětma bych si to
nedokázala představit. Leda až by byly větší, samostatnější.

Jenže už mám věk, že by děťátko ráda, jenže stále vyhrává rozum - až po škole. Končit budu příští červen (pokud to vše zvládnu ), tak pak....
Pro Renu
vendy
| 15. 1. 2007 13:21
Tak to máš fajn - to budeš mít krátký týden ! U nás je ranní ptáče
František, také se o víkendech budí brzy, ale má zákaz před osmou
hodinu chodit k nám do ložinice (alias obýváku ) Takže často leží v posteli a kouká na budík a sotva odbije osmá hodina, už pádí k nám do postele ! Holky ty si rády pospí !

Taky nás jezdí na chalupu většinou velká parta - hlavně hodně dětí a ty
tam potom řádí - je tam velká zahrada, takže ideální ! Dětem taky
schováváme pomlázku venku, jako že ji tam schoval zajíček a ony z toho
mají velkou radost .
pro Petru
renu
| 15. 1. 2007 12:43
Držím palečky,ať ti zkoušky dobře dopadnou
pro Vendy
renu
| 15. 1. 2007 12:42
Ahoj,teď jsem dorazila od doktorky,ještě jsem stačila zaběhnout do práce,podívat se jak tam válčí.Už jsem docela ok,paní doktorka mě ještě chtěla nechat do konce týdne doma,ale já už nechci,už to zvládnu v pracovním procesu,takže ve středu nástup na značku .Víkendy jsou opravdu moc krátké,taky máš pocit,že jsou děti naprogramované vstávat o víkendu bez řečí a aspoň o hodinku dřív než v týdnu?Náš Matěj je na to expert.Od pondělí do pátku ho z pelechu taháme heverem,ale přijde sobota a 6 hodina je optimální na vstávání.Na Velikonoce se taky těším,taky budem na chaloupce.Máme ji v pošumaví,vždycky se nás tam sejdem kopice,ale aspoň je sranda.Kluci hledají po zahradě vajíčka a pomlázku a my si užíváme jarní sluníčko.Letos to asi bude jiné,protože jarní sluníčko nás navštívilo už v lednu.
pro Petru
vendy
| 15. 1. 2007 11:03
Tak to ti držím palce ať ti zkouška dobře dopadne
! Obdivuju všechny co si takhle při zaměstnání dodělávají vzdělání, už
jsem o tom taky párkrát přemýšlela, ještě když jsem měla jen Pavlínku,
jenže jsem se k tomu neodhodlala a teď při třech dětech si nedokážu
představit, že by se to dalo zvládnout . Prošvihla jsem ten správný čás !
pro Vendy
Petra
| 15. 1. 2007 09:13
No, to víš, že můžeš

Taky mi víkend utekl jako voda. V neděli večer mívám pocit, že bych potřebovala ještě den a bylo by to fajn Tenhle
víkend jsem snad měla poslední učící se v tomhle pololetí, protože mě
ve středu čeká poslední zkouška (dálkově studuji vyšší pedag.školu) -
pokud na ni nepůjdu znova Hezké pondělí, ať se ti v práci daří!
pro Renu
vendy
| 14. 1. 2007 19:25
Tak co jak se těšíš do práce ? Už jsi úplně zdravá ? Tento víkend utekl jako voda a zítra už je zase pondělí . Ze včerejška na dnešek jsme se moc nevyspali, protože jsme omylem zavřeli naši kočku k Pavlínce do pokojíčku, večer jsme koukali na film a šli jsme spát dost pozdě a před šestou hodinou ráno nás přišla zbudit Pavlínka, že nemůže spát, že ji kočka skáče po hlavě a chce si hrát. Pak si vlezla k nám do postele a už neusnula, takže i my jsme měli po spánku. Vstávat v neděli před šestou to není vůbec příjemné !
pro Petru
vendy
| 14. 1. 2007 19:19
Peťo můžu si tě také přidat do kamarádek ?
Stromeček
vendy
| 14. 1. 2007 19:18
Stromeček do velikonoc tak to jsem ještě neslyšela, u nás se odstrojoval vždycky na Tři krále... ale je pravda že je to krátká doba a člověk si ho ani pořádně neužije !
Na velikonoce už se taky moc těším, mám je ráda, většinou je trávíme v klidu na chalupě. Ale kdo ví jestli letos nebudou nakonec velikonoce na sněhu - je to počasí nějaké bláznivé - nás dnes bylo zase jako v dubnu !
leden
Petra
| 13. 1. 2007 22:13
To je dobrý - svátky jara. Vždyť zima ještě nepřišla. Dnes jak jsme
byli v lese, tak na stromě byly jeřabiny a viděli jsme i pár hub No, na 12. ledna to je síla
stromečky
renu
| 13. 1. 2007 20:59
To je fakt,když se uklidí vánoční výzdoba,tak je to v bytě najednou prázdné.Odklízení stromečku na jaře nebylo ani u nás na chalupě ničím nezvyklím,prostě jsme ho pak na Velikonoce vyhodili a bylo .Teď je nás už ale pořádná tlupa,takže taky překáží a musí vždycky na 3 krále pryč.No,tak se začnem těšit na ty svátky jara,ne?
Vendy
Petra
| 13. 1. 2007 18:57
Teda - to máš pomocníky
mám taky stromek odstrojený, uklizeno, manžel mi taky pomohl, vysál.
Aspoň jsme mohli jít dřív do lesa na procházku s pejsem (dnes jsem
aktivní - dopol.posilovna, odpol.svižná procházka s během - doufám, že
mi to vydrží )Jen když jsme se vrátili domů, tak mi obývák taky přišel prázdnýAle co dělat, už je po VánocíchJen
je to pro mě nezvyk takhle brzo odstrojovat, když jsem byla malá, tak
jsme měli stromeček klidně do března. Borovička vydržela. Teď míváme
smrček a hlavně malý byt, tak překáží
pro Petru
vendy
| 13. 1. 2007 18:04
Peťo taky se mi do odstojování stromečku nikdy nechce ale letos jsem to měla úplně bez práce, stromeček odstrojila už minulou neděli Pavlínka a přítel pak stromeček vyhodil z okna a zanesl ho do sklepa. A nakonec ještě i vysál jehličí - takže mi fakt udělali radost . Ale stromeček tam moc chyběl - najednou to bylo v obýváku takové prázné , no ale už jsme si zase zvykli.
pozdrav
zuzu
| 13. 1. 2007 16:28
ahoj holky,
tak vas jeste naposledy zdravim z Anglie, zitra frcim za kamoskou do Manchesteru, projdeme mesto, maji tu povanocni slevy jako u nasa v pondeli frcim nadobro domu, moc se tesim, pocasi je tu hnusne, u nas je to ale ot same, ze, silny vitr apod, no je to asi vsude, ach jo, kde se letos ta zima zapomnela, tak se mejte hezky a papa.
Vendy
Petra
| 13. 1. 2007 13:25
Jojo, někdy děťátka dají pěkně zabrat , ale mě to s dětmi baví. Těžko bych mohla dělat něco jiného

To je dobře, že tě práce baví, každý by měl dělat co ho baví, jinak je to škoda, vždyť v práci jsme tolika času...

Jak píšeš, že i přítel se zajímá o zdravou výživu, tak to je důležité, aspoň se podporujete Nedokázala bych být s člověkem, který by se mi vysmíval, že jím zrní,...

Už od minulého týdne oddaluji odstrojování stromečku. Máme smrček, tak si dokážeš představit, jak opadává . Nedá se nic dělat, jdu do toho
pro Petru
vendy
| 12. 1. 2007 22:14
Peťo tak to máš moc krásné povolání ! Ale určitě i dost náročné, zládat ty malé dětičky dá jistě někdy zabrat.
Já už jsem o sobě taky hodně psala, ale alespoň krátce - pracuju v archivní knihovně jako knihovnice - dělám evidenci a nákup knih, takže je to většinou práce u PC. Ale je to pohodová práce a baví mě to. Jsem rozvedená ale už skoro 3 roky žiju s přítelem. O zdravou výživu se zajímám už snad víc než 10 let, ale teprve tady na Victorii jsem se dozvěděla něco víc o biopotravinách a hodně mě to chytlo. Už jsem tím nakazila i přítele - taky ho to zajímá a snažíme se biopotraviny zařazovat do jídelníčku. Je moc fajn, že si tady můžeme vyměňovat svoje zkušenosti
Praha
Kloa
| 12. 1. 2007 17:01
Jo, to naše nohy taky poznaly tolik chození a všude ty jejich dlažební kostky Taky jsme mohli mít levné a dobré ubytování, přímo v centru Prahy, u zmámého, ale prostě jsme museli jet jen tak na otočku, všichni čtyři jsme byli pracující, takže už tak jsme byli rádi, že jsme naše pracovní doby dokázali na ten den nějak skloubit.
Muzikál bude určitě fajn, když jsem byla v Praze v roce 2003, tak jsme byli v Národním divadle na Rusalce, sice to není muzikál, ale i tak se mi to moc líbilo. Před představením jsme měli domluvenou exkurzi po divadle, pustili nás dokonce na střechu Národního divadla, k těm koňům, teď si nevzpomenu jak se jim říká .
pro Vendy
Petra
| 12. 1. 2007 17:00
Na diskuzi o dom.pekárně, jsi mi psala, ať napíšu něco o sobě, ale tam
se tak nehodí, tak napíšu sem. Už pomalu k vám taky patřím , tak že jsem trochu mladší snad neva Psala
jsem o sobě na jinou diskuzi, asi jsi to nezaznamenala neva. Je mi 26,
pracuji jako učitelka ve školce. Se zdravou výživou jsem začínala
postupně, nejdřív jsem chtěla něco zhubnout, tak jsem začínala dělenou
stravou a postupně jsem jídlo ozdravovala, ....život celkově Jen
s tím pohybem mi to nějak nejde, pořád mám spousty výmluv. Ale u té
dělené stravy jsem celkem zůstala, ne tak striktně, ale je mi líp, když
si dám maso se zeleninou než s třeba s bramborem

Jinak manžel je s tou zdravou výživou nestálý. Má práci, že hodně a
někdy nadlouho cestuje do zahraničí, takže tam je jeho zdravá
výživa omezená, i když se snaží. Jinak ale chodí cvičit, sbírá bylinky,
dělá z nich tinktury, dělá šťávy, peče chleba,...Z jeho iniciativy jsme
kupovali na ten chleba i mlýnek na obilí, aby byl ještě lepší, abychom
si na něj namleli čerstvé obilí,teď si uvědomuji, že i pekárna byla
jeho nápad a taky zpočátku pekl jen on.

Oba se o zdravou výživu zajímáme, ale já jsem asi důslednější. Ale jsem
ráda za že takový je, protože kdyby po mně vyžadoval omáčky a knelíky,
tak to by nešlo - no, to bychom se vlastně ani nevzali No, ale abych jen nechválila tak
i když se tak snaží, tak bohužel kouří. Kouří už ale 16let/asi od 13 a
není schopný se toho zbavit. Zkoušel už kde co. Jednu dobu už na
3mměsíce přestal a pak jel pracovně pryč a tam zase začal.

A co ty Vendy, kde pracuješ?Děti jsem už viděla, ale o tobě moc nevím

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
5. 11. 2025 19:02
15456
Petu La
15. 10. 2025 17:29
3
Ivan Zeman