Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

žehlení
lenka
| 12. 1. 2007 14:02
Tak já jsem si žehlení odbyla včera....nejmíň ráda žehlím trička, zato ručníky mi nevadí. Radím zksute si kápnout do napařovačky dvě tři kapky éterické silice (pozor, ne oleje) a budete to žehlení mít i s aromaterapií. Taky když sundávám vyprané prádlo, tak ho pak skládám tak, abych na začátku měla takové, které se žehlí nejhůř a tím pádem si ho odbyla na začátku žehlení.
zdravím
renu
| 12. 1. 2007 11:37
Krásné poledne pro všechny , a jestli právě obědváte,tak dobrou chuť.Je mi líp,takže jsem si stoupla k žehlení-činnost,kterou opravdu nemám ráda-pustila jsem si TV,asi jediné pozitivum při žehlení-takže jdu na to,ať žehlička nezahálí,papa
Kloa
vendy
| 12. 1. 2007 08:04
téda vy jste toho v
té Praze stihli opravdu hodně ! Pokud se tam letos vypravíme, tak
určitě minimálně na jednu noc, chceme zajít na nějaký ten muzikál,
takže by to ani na otočku nešlo. Navíc mám kousek za Prahou kamarádku,
kterou bych ráda navštívila a asi by jsme u ní i přespali.
Cestování
Kloa
| 11. 1. 2007 23:13
Prostě strašně ráda cestuju a poznávám nové místa! A na místa, které mě zaujaly se moc ráda vracím, většinou si k navštiveným místům udělám zvláštní vztah. A vcelku mi je jedno kde to je a co to je. Tedy jestli to je zoo, hrad, příroda, město, akce ... Cestovat jsem naučená už odmalička. A ty místa, které mi uvázly v paměti jsou Krkonoše a Sněžka, tu jsem vyšla když mi bylo 5 let, Bílý kříž, Pustevny, Lysá hora, hrad Kost, z měst Jeseník, Olomouc, Praha, Kroměříž, Brno, Karlova studánka, Losiny, Kopřivnice, Štramberk, Opava, Hradec nad moravicí, Horní Bečva, Rožnov pod Radhoštěm, pak taky Máchovo jezero, z ciziny pak Djerba, Německo, Krakow, Osvětim, akce jako je den NATO v Mošnově atd.
Vendy
Kloa
| 11. 1. 2007 22:53
Vendy, Prahu ti schvaluju, byli jsme se tam s přítelem, jeho kamarádem a kamarádovou přítelkyní podívat v srpnu 2006 a bylo skvěle! Vyjeli jsme už brzy ráno, projeli se pendolinem, což doporučuju, děti budou určitě nadšené, prošly památky a místa, které byly v našich silách a finančních možnostech, protože na turismu pražáci chtějí vydolovat zlatý důl, ceny oproti cenám před třemi lety tak vzrostly, že i když jsme vážili takovou cestu, tak jsme si některé raději nechali ujít.
A protože jsem v Praze byla se střední školou v roce 2003, věděla jsem už kde co je, protože Praha je opravdu velké město. Z Holešovic jsme jeli metrem na Václavák, pěšky jsme došli na staroměstské náměstí, počkali jsme si na orloj a pak jsme se vydali rychle na hrad, protože jsme chtěli stihnout hlavní výměnu stráží. Chtěli jsme pak navštívit památky na hradě, ale šílené vstupné nás odradilo, tak jsme si koupili jen vstupenku na Daliborku a do Zlaté uličky a nakoukli jsme do Chrámu svatého Víta. Pak jsme se vrátili ke Karlovu mostu a hledali restauraci, kde by se dalo za rozumnou cenu poobědvat, protože rozdíl mezi jednotlivými restauracemi je šílený, a hledat se opravdu vyplatí, ušetřili jsme několik stovek, našli jsme restauraci, kde vařili za rozumnou cenu a na hmotnosti jídla určitě nešetřili, protože jsme nikdo celou porci ani nesnědli. Pak jsme vyrazili na Petřín, vyšlapali až nahoru a pak se šli pobavit do zrcadlového bludiště, na zpáteční cestě jsme se stavili do skvělé restaurace (příjemná atmosféra) na kafe, okoukli Národní divadlo, muzeum voskových figurín a počkali jsme si na noční Prahu, rozhodně nevynechejte, je to nádhera! Bez toho by ten výlet ani nebyl ono. Nádherný pohled na Prahu je z brány Karlova mostu. Dalšími krásnými památkami je židovský hřbitov, Loreta, ale to už jsme si nechali ujít, židovský hřbitov z toho důvodu, že za vstupenku chtěli hříšné peníze a k Loretě jsme se už nedostali. A pokud vám zbyde čas i peníze, tak se projeďte na loďce po Vltavě. Pak jsme se už jen navečeřeli v KFC a vydali se na Florenc, odkud nás do Ostravy zavedl autobus Student agency. Rozhodně varuji v Praze před kapsáři, jsou na každém kroku. Výlet to byl vyčerpávající, protože jsme měli v nohách spoustu kilometrů a byli jsme vzhůru 28 hodin. Pokud můžu doporučit, tak najít vhodné ubytování nebude na škodu, stihnete tak toho víc, protože druhý den můžete navštívit zoo. My jsme si ale nemohli dovolit zůstat v Praze přes noc z důvodu pracovních povinností. Koukám, že jsem se rozepsala, ale opravdu na Prahu ráda vzpomínám.
Vendy
Kloa
| 11. 1. 2007 22:51
Vendy, Prahu ti schvaluju, byli jsme se tam s přítelem, jeho kamarádem a kamarádovou přítelkyní podívat v srpnu 2006 a bylo skvěle! Vyjeli jsme už brzy ráno, projeli se pendolinem, což doporučuju, děti budou určitě nadšené, prošly památky a místa, které byly v našich silách a finančních možnostech, protože na turismu pražáci chtějí vydolovat zlatý důl, ceny oproti cenám před třemi lety tak vzrostly, že i když jsme vážili takovou cestu, tak jsme si některé raději nechali ujít.
A protože jsem v Praze byla se střední školou v roce 2003, věděla jsem už kde co je, protože Praha je opravdu velké město. Z Holešovic jsme jeli metrem na Václavák, pěšky jsme došli na staroměstské náměstí, počkali jsme si na orloj a pak jsme se vydali rychle na hrad, protože jsme chtěli stihnout hlavní výměnu stráží. Chtěli jsme pak navštívit památky na hradě, ale šílené vstupné nás odradilo, tak jsme si koupili jen vstupenku na Daliborku a do Zlaté uličky a nakoukli jsme do Chrámu svatého Víta. Pak jsme se vrátili ke Karlovu mostu a hledali restauraci, kde by se dalo za rozumnou cenu poobědvat, protože rozdíl mezi jednotlivými restauracemi je šílený, a hledat se opravdu vyplatí, ušetřili jsme několik stovek, našli jsme restauraci, kde vařili za rozumnou cenu a na hmotnosti jídla určitě nešetřili, protože jsme nikdo celou porci ani nesnědli. Pak jsme vyrazili na Petřín, vyšlapali až nahoru a pak se šli pobavit do zrcadlového bludiště, na zpáteční cestě jsme se stavili do skvělé restaurace (příjemná atmosféra) na kafe, okoukli Národní divadlo, muzeum voskových figurín a počkali jsme si na noční Prahu, rozhodně nevynechejte, je to nádhera! Bez toho by ten výlet ani nebyl ono. Nádherný pohled na Prahu je z brány Karlova mostu. Dalšími krásnými památkami je židovský hřbitov, Loreta, ale to už jsme si nechali ujít, židovský hřbitov z toho důvodu, že za vstupenku chtěli hříšné peníze a k Loretě jsme se už nedostali. A pokud vám zbyde čas i peníze, tak se projeďte na loďce po Vltavě. Pak jsme se už jen navečeřeli v KFC a vydali se na Florenc, odkud nás do Ostravy zavedl autobus Student agency. Rozhodně varuji v Praze před kapsáři, jsou na každém kroku. Výlet to byl vyčerpávající, protože jsme měli v nohách spoustu kilometrů a byli jsme vzhůru 28 hodin. Pokud můžu doporučit, tak najít vhodné ubytování nebude na škodu, stihnete tak toho víc, protože druhý den můžete navštívit zoo. My jsme si ale nemohli dovolit zůstat v Praze přes noc z důvodu pracovních povinností. Koukám, že jsem se rozepsala, ale opravdu na Prahu ráda vzpomínám.
Plesy a srazy
Kloa
| 11. 1. 2007 22:06
Tak jsem si po nějaké době udělala čas na Viktorii, učím se na zkoušky, tak toho času není moc
Plesy já docela ráda, ale ne kvůli té hudby nebo šatům, ale je to takový zvláštní den, ale ono je jedno, jestli to je táborák, posezení v čajovně nebo ples, důležití jsou ti lidé, kteří jsou s vámi a my máme takovou partičku a když se sejdeme na plese, tak na to pak celý rok vzpomínáme. Nejvíce nás to chytlo hned po tanečních, teď, když už si skoro nikdo nepamatuje kroky tak se každý stydí, ale vždycky se skvěle bavíme, nejvíce po té půlnoci, kdy už hrají více jiné písničky než plesové a je diskotéka. Jednou jsem byla na plese jen se svou kamarádkou, protože taťkovi zbyly lístky, byla v tom i večeře, tak proč se zadarmo nenajíst Ale i tak jsme se skvěle bavily. Je to taková jiná atmosféra, tombola atd. Jen mě mrzí, že v tomto směru partner moc společenský není, ale nevnucuju mu to, mám tu svou skupinku, kde stejně chodíme všichni povinně bez partnerů a připomeneme si tak naše taneční. Ale jinak plesy nevyhledávám, už jsem taky skoro dva roky na žádném nebyla, protože plesová sezóna vychází většinou na zkouškové období Jinak taneční šaty mám jen jedny a s těmi jsem si zatím vystačila všude, na plesech, stužkováku, rodinných oslavách, prostě univerzální pro každou příležitost, navíc to byl skvělý kup ve slevě A tak to mám i se školními srazy, protože tu naší plesovou skupinku tvoří spolužáci ze základky.
pro Myšičku
vendy
| 11. 1. 2007 21:00
Tak to máš určitě velkou radost, že kluky ve škole chválí a že jim vycházejí pěkné známky. Já jsem zvědavá jak bude to pololetní vysvědčení vypadat u nás. Zatím jsme schůzky ještě neměli - tak snad nás nečeká žádné nepříjemné překvápko !
muzikály
anonym
| 11. 1. 2007 17:36
Muzikály mám moc ráda. Pár těch nejznámějších máme na kazetě nebo DVD, ale některé hrajem i v divadle u nás. Sice to není tak velkolepé, ale já je mám moc ráda. Dobře se to hraje, jsou tam krásné písničky a ten děj nebývá tak stupidní, jako u operet. :o)

Dnes jsem byla na tř. schůzce. Jo, kdyby bylo to moje mladší zlatíčko tak hodné i doma, jako je ve škole, tak je to supr.
Klukům tentokrát vycházejí opravdu hezké známky. Jardovi dvě dvojky (možná tři, když se nepovede písemka), a Jirkovi jen ta čeština. No já jsem spokojena.
muzikal
zuzu
| 11. 1. 2007 17:20
jo muzikal, to doporucuji, ja uz jich par videla a temer vsechny se mi libili...nejvic asi Hamlet(ten jsme videla jako prvni, nejaky rok uz to je, ale asi proto ho mam porad v pameti, nemel ani tak honosnou scenu, ale o to vubec neslo), a vubec do Prahy se jet podivat je prima, aspon byste mohli zajit na obed do Albia, treba ..ja jedu za 14dni do divadla do Prahy, jak jsem dala rodicum do divadla, tak jedu taky, jsme zvedava, ma to byt komedie se Zednickem a Paulovou...tak papa, zase nekdy
lenka
renu
| 11. 1. 2007 16:42
Tak vše má své pro a proti.A ty máš firmu, v čem podnikáš?
Renu
lenka
| 11. 1. 2007 16:38
Když je to v takových velkých marketech, tak tam asi musíš mít směny a pracovat i dlouho do večera, ne? Zase máš ale tu výhodu, že si můžeš cestou z práce rovnou nakoupit potraviny
lenka
renu
| 11. 1. 2007 16:07
Dělám v tabáku,takže tam je frmol pořád,lidi ani přes zdražení zatím nepřestávaj kouřit.Firma,pro kterou dělám,je veliká,má prodejničky ve všech velkých marketech-Globus,Tesco apod.Já pracuju v obchodním centru Mercury,tady v Budějovicích.Je to otevřené chvilku a já tam dělám vedoucí,takže je to pro mě a moje kolegyně nové,ale fakt mě to celkem baví
Renu
lenka
| 11. 1. 2007 15:59
Tak jen doufám ,že i po svém uzdravení a návratu do pracovního procesu si najdeš chvíli,aby ses za námi podívala. A v jakém obchodě přesně děláš, co prodáváte? A jaká byla tržba o Vánocích?
lenka
renu
| 11. 1. 2007 15:55
Děkuju za optání! Už pomalu vyhrávám,začínám se nudit,a to je dobré znamení.Do konce týdne si poležím a pak hurá do práce,už se těším mezi lidi.Aspoň že si můžu pokecat s váma
Renu
lenka
| 11. 1. 2007 15:44
Renu a jak se daří tvým bacilům, ještě vzdorují nebo už nad nimi začínáš vítěžit?
taneček
lenka
| 11. 1. 2007 15:43
No je fakt že já ani manžel tanečky nemusíme, ale zase na druhou stranu obdivuju, když někdo umí hezky tančit. Dívala jsem se na pár dílu Star dance, ale ne na tu naši, ale na Markíze a tam byli vážně dobří tanečníci....moc se mi líbilo, jak tančí. Já bych se ale v těch hezkých šatech necítila dobře a krom toho bych musela vést takové ty společenský rozhovory o ničem, z toho já mám vždycky kopřivku. Nesnáším takové ty situace, když se třeba s někým potkám a vyhnout se už nemůžu a musím společensky prohodit nějakou tu konverzaci, přičemž mi je ten člověk úplně ukradený.
plesy versus táborák
renu
| 11. 1. 2007 15:24
U mě taky vedou táboráky,ale může se u nich hrát na kytaru.A když má někdo rád plesy,tak proč ne,že jo,mně se líbí,když se umí ženská hezky obléct,načesat a namalovat.A chlap v obleku má taky něco do sebe.A když umí tancovat,tak je to teprv hezký.
Moje skříň je taky pustá šatů pro princezny a někdy mě to štve,že muj chlap nechce chodit trsat.Ale když ples nebo táborák,tak hlasuju pro táborák .
Snobáky taky nemusim,kdo nemá tituly,konta a prominentní známý,tak je mrtvej
Jo jo jo
anonym
| 11. 1. 2007 14:43
Já jsem taky NEPLESOVÁ. Fuj fuj fuj tančení.
Moji i manželovi rodiče jsou vášniví tanečníci, a my s manželem nic! Já ani neumím ve večerních šatech chodit, ani na podpatku. Celý rok trávím v botaskách a sandálech. Sportovní oblečení, to je něco pro mě. Cítím se v něm nejlíp, a nemusím si dávat pozor na to, jestli mám nohy neustále u sebe, můžu dobíhat na tramvaj na plné pecky, atd. Nechápu, proč bych si život měla ztěžovat a komplikovat etiketou a vybraným chováním dámy.
Ne že bych ve společnosti krkala a prděla...
Ale mám kolegyni (33let), a to je taková Barbínka, každý vlásek má své místo, dokonale sladěné oblečení a make-up a chová se jako dáma. Je milá, hodná, je s ní i sranda, ale prostě mám pocit, že se neumí uvolnit, že je neustále svázaná konvencemi.
A než společenské večery mezi celebritami a snoby jsem mnohem raději ve společenství blízkých lidí, třeba v létě v zahradní hosspůdce, s taťkou na rybách, nebo na chatě...

Holky, jak já nesnáším takové ty starší dámy, ověšené zlatem, co chodí k nám na premiéry, a ne kvůli divadlu, ale proto, aby byly viděny. To je samé:"Pane inženýre, pane doktore..."Blééé.
Táborák
vendy
| 11. 1. 2007 14:37
Super, takže jsme odhlasovaly táborák - ještě počkáme co Myšička jestli
si s nám sedne k ohni, nebo jestli se trhne a pofičí na ples .

V mé skříni se toho společenského oblečení taky moc nenajde,
vždycky když jdeme do divadla nebo na nějakou společenskou akci, kde se
to oblečení žádá, tak z toho mám trauma a přemýšlím, že bych si přece
jen měla něco nového pořídit, ale prozatím vždy zůstalo jen u plánů,
nakonec vždy opráším své jedny společenské šaty
hlasuji pro táborák
lenka
| 11. 1. 2007 13:45
Hoky, já jsem došla ještě dál než vy - já dokonce nemám ani jedny šaty ve skříni Jen pár krátkých sukní na léto. Takže je jasné, že já a plesy to nejde dohromady, zato na táborák bysme mě dostaly kdykoliv. Já mám mnohem raději cvrkot cvrčků než hlasitou hudbu.
pro Zuzu
vendy
| 11. 1. 2007 12:42
Přesně tak do
přírody k ohni - mnohem raději než na ples, i když na Žofín bych se
možná taky kouknout šla ! Plánujeme s přítelem, že by jsme si
letos udělali výlet do Prahy už jsem tam snad 10 let nebyla, chtěli by
jsme zajít na nějaký pěkný muzikál (ještě jsem žádný
neviděla) a prochodit Prahu !
ples
zuzu
| 11. 1. 2007 11:50
ahoj Vendy,
s temi plesy mas pravdu, taky si nejak neulitavam na tom, obleci se jako princezna a jit se spolecensky bavit, ale obcas jit na ples asi neuskodi, ja jsem byla loni na plese na Zofine, na plesu policejniho prezidia (to vis, mela jsem nabidku ve skole, preci jen POlicejni akademie ,tak jsme sla), byla jsem rada, ze vidim Zofina atak, ale taky jsem se tam nejak necitila, radsi nekam do prirody k ohni, co? .
plesy
renu
| 11. 1. 2007 08:57
No,já sice ráda tančím,ale společenské akce typu Hasičský bál atd.,mě moc neberou.Ale na konci ledna jdeme neteři na maturák.Tam se vyblbnem !Víš co,já radši nějakej ten klub,ale můj manžílek zase tyhle akce nemusí,takže chodíme takovej babinec 1x za měsíc právě do karaoke, a pak ,když zbývají síly,navštívíme nějakou diskotéku.Teď se jde právě tenhle pátek a já budu mít Áčko.Ale jsme na začátku roku,takže ještě 11x mám šanci
Plesy
vendy
| 11. 1. 2007 08:48
Holky co vy a plesy ? Kolegyně v práci pořád plánují na který ples
půjdou a co si na sebe vezmou... Já se musím přiznat, že mě plesy nijak
zvlášť nelákají. Loni jsme dva plesy absolvovali, ale není to nic pro
. Já jsem spíše sportovní typ a ve společenských šatech se cítím nesvá...a už vůbec nemusím, takové ty snobské plesy !

Renu ty na plesy chodíš, když tak ráda tančíš ?
to mě mrzí
renu
| 11. 1. 2007 08:18
No,právě kvůli těm nemocem bych nějaký ten mrazík uvítala.Matěj ležel přes celé zimní prázdniny a kašle pořád,já teď a čekárna u doktorky vypadala,že praskne.
Jinak taky preferuju krásné teplé jaro, příjemně horké léto a vlídný vlahý podzim .

Tak ať jste všechny a všichni zdravý,já jdu vařit další konev čaje
Ahoj Renu a ostatní
anonym
| 11. 1. 2007 08:08
Tak to já se bez zimy klidně obejdu, dokonce ani letní vedro nemusím...
Dnes ráno zase sedím na netu. Jeden školáček musel už na sedm do školy, a druhý opět (!!) ulehl s horečkou. Mají v sobotu zápas v judu, kluci se tolik těšili, tak prd.
Jako naschvál.
Jiřík má tedy jen rýmu a teplotu pouze do 38 st., zatím. Ale je to během měsíce už potřetí, co je nemocný. To nebývalo.
Uf, ale snad to tedy odejde zase samo.
Přeji všem hezký den. Za chvíli se vrátí manžílek a jdu mu připravit snídani. Pá!
dobré ráno
renu
| 11. 1. 2007 07:54
Tak vás všechny zdravím,opět se probouzíme do krásného "jarního" dne.Zimu nám slibují na únor,tak uvidíme,jak dlouho tu s náma potom vydrží.
JO
anonym
| 10. 1. 2007 22:53
Též bych měla jít spát.
Tak pápá! všem Viktorkám
Dobrou noc
vendy
| 10. 1. 2007 22:48
Holky já se pro dnešek loučím a přeju dobrou noc !

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
5. 11. 2025 19:02
15456
Petu La
15. 10. 2025 17:29
3
Ivan Zeman
3. 10. 2025 16:40