Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

Renu
lenka
| 10. 1. 2007 19:46
Ahoj Renu, vidím, že máme další třicítku mezi námi . No nemoc ti sice nepřeju, ale zase díky tomu jsi mohla brouzdat na interntu a narazit na nás ,ne? Což potvrzuje pravidlo, že všechno zlé je k něčemu dobré Čaje určitě pij, nelepší je na nachlazení černý bez plus lipový květ a k tomu med, pomáhá to a navíc to dobře chutná a krásně voní.
ikona
lenka
| 10. 1. 2007 19:43
Péťo ,určitě si ikonku přidej ,je to s ní mnohem veselejší....Vendy ti to popsala, jak se to dělá, ale kdybys potřebovala pak ještě poradit, tak napiš a my ti pomůžeme.
pro Petru
vendy
| 10. 1. 2007 18:56
Peťo internetových stránek s obrázky je strašná spousta zkus třeba http://gify-mix.wz.cz/ vybereš si obrázek a uložíš si ho do počítače a pak si ho použiješ jako ikonu - ale musí to být něco menšího - nebo by jsi ho musela sama zmenšit
ikonky
Petra
| 10. 1. 2007 17:45
Holky, já to s počítačem moc neumím, prosím, kde berete takové krásné ikonky?Děkuji za radu
vendy
renu
| 10. 1. 2007 16:26
Já jsem taky moc nenarostla,měřim 170,ake ten volejbal mě prostě bere,akorát,že teď jsem ho půl roku nehrála,těšim se na teplo,protože to budem hrát venku plážák.Ten mě baví ještě víc.S tím rotopedem to mám podobně,to jsou ty moje věčné začátky,ale začal nový rok a k němu ty začátky a návraty prostě asi patří.Do fitka se nedostanu,to nějak nestíhám,tak právě proto spíš blbnu doma nebo pak ten volej venku.A ty procházkydo nikam a jen tak.Máťa už je se mnou doma a kouká mi přes rameno,prý tě mám pozdravovat .Jinak Petr,manžel,na ten pohyb neni,odtud asi vítr vane,když se ptám,proč Máťa nechce moc sportovat.Vždycky maj kluci spíš vzor v tátovi než v mamce.
Jo,taky mi příde,že včera byly vánoce a oni to už jsou pomalu 3týdny,ale kdyby se těch 60 dní rozdělilo na jaro a léto,tak by mi to vůbec nevadilo.Ale asi prostě svůj smysl má,takže to necháme,jak to je,ne?
Vy se držte,protože my jsme lehli opravdu všichni.Teď už se jen doléčujem.
Sport
vendy
| 10. 1. 2007 14:25
Rotoped už mám nějaký ten rok taky doma, jenže musím se přiznat, že
většinou slouží jako věšák, nějak se k tomu doma neumím dokopat, měla
bych se nad tím zamyslet....

Přítel chodí taky hrát volejbal, ale beze mě, protože mě zase míčové
hry nikdy moc neoslovily, asi to bude tím, že jsem moc nevyrostla,
měřím 160 cm a nikdy mi ty míčovky moc nešly.

Taky bych ten leden a únor přeskočila, jenže to by byl potom ten rok
zase hned pryč a už i tak se mi zdá, že ten čas neskutečně
rychle běží !

Na jaro se moc těším i já toto období miluju.

S těmi antibiotiky je to blbé, ale někdy fakt není zbytí a člověk se
bez nich neobejde. My se zatím vcelku držíme, jenom Pája trošku
posmrkává ale jinak dobrý.
vendy
renu
| 10. 1. 2007 13:32
Barunka je nynoušek,jako asi všechna miminka,ale manžílek si prostě ani teď nedá říct.Možná až ustanou zmatky kolem bytu,tak pak..? Kdoví.
Já jsem spíš na ty míčový hry-volejbal,ráda si zakopu "fotbal" s klukama,baví mě procházky do nikam.Kolo taky můžu,ale momentálně mám jen rotoped,takže spíš to.Nelyžujem,nějak nám nezbývaj peníze na výbavu a myslim,že při manželově "vytíženosti",bychom see tak často na hory nedostali.Ráda tancuju.to mě vyloženě baví-prostě si pustim hudbu a blbnu. KAm dojdu, chodim pěšky,nesnášim MHD.
Počasí asi jako u vás.Sice je teď pod mrakem,ale ptáci řvou,tráva je zelená,miluju jaro a tak by mi ani nevadilo přeskočit leden a únor.Na 2 stranu asi právě díky tomuto počasí teď marodim.Kvůli teplu se všude šíří bacily a já měla konec roku dost náročnej,tak prostě ten stres a tohle divný klima se na mně podepsalo.Beru antibiotika a piju neuvěřitelný litry čaje.
pro Renu
vendy
| 10. 1. 2007 12:58
No vidíš to by mohla přece roztomilá Barunka manžela inspirovat ne . Já myslím, že kdyby jste takového mimčoška doma měli, tak by si manžel velmi rychle zvyknul a byl by z něho ještě celý vedle.

Jaké je dnes u vás počasí - u nás je krásně, jako na jaře, svítí
sluníčko a je teplo, je to letos nějaké bláznivé - děti mají
připravenou výbavu na lyže a kdo ví, jestli nějaký ten sníh nakonec
napadne !

Píšeš, že ráda sportuješ - co tě baví ? My jezdíme hodně celá rodina na
kolech a na in-line brusích (těm jsme loni úplně propadli), v rámci
fin. možností lyžujeme, zkoušíme taky běžky, já chodím 2x týdně cvičit
bodystyling, chodíme hrát badmigton... a taky rádi chodíme na výšlapy .
vendy
renu
| 10. 1. 2007 12:42
Takže 2 holky a 1 klučina,to je fajn.Holky k tomu pomáhání mají přece jenom blíž než kluci.Klárka si to odbyde a za chvilku budeš mít společnici ke kávičce i doma.Máťa je taky takovej miloučkej,ovšem do té doby než se mu něco nelíbí,potom je to takovej menší raplík vzteklej,musíme ho krotit.Segra má taky klučíka,Kubu,kterýmu je 7,ty dva když se nevidí, tak jsou to hrozně velký kamarádi,který si mailujou a volají,ovšem když se setkají,tak to je děs a hrůza,Kuba provokuje a náš se může zbláznit,perou se jak psi.Pak má segra taky 8měsíční holčičku,Barunku,a to víš,to je něco pro našeho sourozencechtivýho Matýska.To je teď předmět závisti.
pro Renu
vendy
| 10. 1. 2007 12:12
Pavlínka chodí do 2. třídy - šla o rok později, protože jsme v té době
začali žít jako rodina s přítelem a jeho dětmi a měla jsem strach, že
by toho nového bylo na ni moc. František je ve 3. třídě - je dyslektik,
takže se mu musíme hodně věnovat. Je to taky takový mazlík, miloučký -
ale tvrdohlavý, když má na něco vlastní názor, tak s ním nikdo nehne.
No a Klárka ta je v sedmičce, začíná s ní třískat puberta, v hlavně má
už kluky a je už taková odtažitější, je hodně náladová, takže někdy
super a někdy na zabití.

U nás musíme děti taky do pomáhání honit, to víš že se jim to moc
nelíbí, ale co se dá dělat je nás hodně a tak se musí každý naučit si
za sebou uklízet a pomáhat u každodenních prací.
pro vendy
renu
| 10. 1. 2007 11:10
Jo,Máťa je skutečně samostatný,tam není problém,spíš je kámen úrazu manžel,podle mě si zvykl na určitý standart a moc se mu nechce ho měnit, i když komu asi nejvíc přibydou starosti a hlavně práce-ženským přece.
Navíc teď provádíme rekonstrukci bytu,tak těch proti je teď momentálně víc.Ale já prostě doufám.
A Pavlínka chodí do kolikátý a další děti jsou..?Taky ti závidim přítele,že ti tolik pomáhá.To já moc neznám.Aspoň že Máťa je fakt hodný a šikovný kluk,takovej můj mazel,ale s tím pomáháním je taky na štýru, je od přírody línej,ne,nechci ho omlouvat,to víš,že ho zapřáhnu,ale nedělá mu to radost a nedělá nic samozřejmě.Ruce ho v životě asi živit nebudou.
pro Renu
vendy
| 10. 1. 2007 10:56
Jo jo v knihovně, ale né takové té klasické lidové, ale v archivní
knihovně, nepůjčujeme žádné knihy ven, studuje se pouze prezenčně u nás
ve studovně. Já mám na starost hlavně evidenci a nákup knih. Je to moc
pěkná práce . Mám v práci takový klídek, který potřebuju abych to pak mohla všechno zvládat doma .

Nevím jestli se dá říct, že děti zlobí, asi nezlobí, ale jsou 3 a tak
se pořád něco řeší. Já jsem byla zvyklá vychovávat 6 let jednu tichou
holčičku a teď je to takový blázinec, děti se dohadují mezi sebou,
školních starostí je také dost, mám pocit že pořád chystám nějaké jídlo
(no to mě ale naštěstí docela baví) a také mám stále koše plné prádla -
to je začarovaný kruh - ať peru jak peru - koš na prádlo je pořád plný . Je toho hodně, ale přítel je skvělý partner a skvělý táta, takže mi hodně pomáhá a zvládáme to !

Druhé dítě by jste určitě zvládli, syn je už celkem samostatný tak
myslím, že by to bylo v pohodě, tak ať manžela brzo přesvědčíš !
pro vendy
renu
| 10. 1. 2007 10:35
Prosím tě,teď jsem si přečetla tvůj profil,takže vidím,že jsi knihovnice,ale klidně mi to napiš ještě jednou,opakování matka moudrosti ,ale piš,piš.Já dopíšu taky svůj profil,trochen jsem to odflákla.
pro vendy
renu
| 10. 1. 2007 10:31
Omlouvám se,ale předchozí příspěvky jsem nečetla.Obdivuju Tě ,zvládat tak velkou rodinu je fuška,doufám,že tě aspoň moc nezlobí! Já bych si to 2.dítě přála moc,tak snad se to povede,hlavně toho tátu přesvědčit,že to prostě zvládnem.
Já pracuju jako vedoucí prodejny,takže prodavačka,ale přes všechno papírování se k tomu prodávání dostanu jen sporadicky.Docela mě to baví,práce s lidma je fajn.Dřív jsem ale pracovala na úřadě, a to mě naplňovalo o trochu víc.Ale nestěžuju si,hlavně že pracuju-
A ty pracuješ kde?
pro Renu
vendy
| 10. 1. 2007 10:05
Už jsem to psala vícekrát na předchozích diskuzích já mám pouze 8letou
Pavlínku, ale žiju už 2 roky s přítelem který má v péči dvě své děti
(10,13 let) takže dohromady máme 3 děti a můžu ti potvrdit že je to
hodně, hodně náročné !

Já bych si taky ještě jedno moc přála, ale bohužel 4 děti si nemůžeme dovolit .

Renu, jaké je tvé povolání ?
díky za pozdrav
renu
| 10. 1. 2007 09:43
Ani jsem nečekala,že se mi někdo tak brzo ozve.
Matěj chodí do 3.třídy, je sice narozený v srpnu, ale do školy prostě chtěl,tak jsme ho nechali.Ze začátku to bylo krutý,protože je sice hodně chytrý a v hodně věcech napřed, ale na druhou stranu nevydrží dlouho udržet pozornost a to do teď,takže i kdyby jsme mu dali odklad, moc bychom si nepomohli.Myslím si,že tohle se časem urovná.A ty máš teda děti 3?To musí být náročný, všechno zvládat.Já jsem naprosto chaotický člověk, (a pak se divím, po kom ten Máťa je), takže i s 1 mám pocit,že nic nestíhám.Určitě bych chtěla ještě 1 dítě,snad už neni pozdě,ale manžel si myslí,že to nezvládnem.Mates by si brášku nebo sestřičku moc přál.No,uvidíme.
Ahoj Renu
vendy
| 10. 1. 2007 09:24
to já to mám doma s počítačem podobné, tak se tam moc často nedostanu,
okupují ho tři děti a přítel, takže nemám moc šancí, ale stejně na to
nemám ani moc času. Jedině večer, když už všichni zalehnou . Ale zato v práci je počítač můj pracovní nástroj, takže tam si ho užiju dost a dost.

Taky mám 8letou dceru - do které třídy tvůj syn chodí a jak zvládáte školu ?

Přeju ti brzské uzdravení
Ahoj všechny
renu
| 10. 1. 2007 09:06
Ahoj všechny!
Vidím,že diskuze je už v plném proudu,ale doufám,že mezi vás zapadnu.Teď jsem totiž po 3letech doma na neschopence,a je mi teď mnohem líp,tak jsem si sedla k PC a projíždím internet.Večer, když přijdu z práce, se moc nechytám,mám doma 2chlapy a ty mě, bohužel, přeperou a já se k PC nedostanu.TAk teď.
Jsem věčně zdravě nespokojená,ale bojující 33letá "holka",ani nevim,jak se to přihodilo,ale už jsem skoro 14let vdaná a mám 8letého synátora.Mám pocit,že na nic nemám čas,ale spíš je to tím,že neumim plánovat a tak trochu žiju v chaosu.Jinak jsem v poho.S novým rokem nová předsevzetí,ale na konci roku zjistim,že vlastně pořád vše dělám stejně, a tak je to dokola.Mám ráda pohyb,hezkou hudbu, (s holkama chodíme zpívat do karaoke klubu ).
Tak jo,půjdu si uvaři horké tea,hajnu si a zkusím si užívat
toho klidu doma.
Papa všechny
rozvod
lenka
| 9. 1. 2007 15:30
Vendy, připadá mi, že tvůj rozvod chtěl hodně velkou odvahu...spousta žen si podle mě myslí, že je v pořádku, že s manželem žijí ne spolu, ale jen vedle sebe, i když je to ubíjí a jsou nešťastné...ale málo jich najde odvahu rozvést se a začít znova, protože si myslí, že stačí, když je chlap nebije a nepodvádí,ale už nehledí na to, že spolu nekomunikují, nemají společné zájmy, nemají spolu o čem mluvit a prostě nemají hezký vztah....myslím, že v tomto případě stojí rozvod za to, protože já přeju každému, aby měl hezké manželství a spokojený vztah, protože když toto nemá, o hodně přichází. Já vím, že je to složité, když jsou tu děti, ale třeba by i ony ocenily mít spokojenou mámu, než oba rodiče, kteří se nemají rádi - a dítě určitě to napětí vycítí.
Rozvod
vendy
| 9. 1. 2007 11:24
Těch rozvodů u nás je bohužel opravdu strašně moc, když jsem se vdávala
tak mě ani ve snu nenapadlo, že i já rozšířím tyto řady. Jaký mám vztah
se svým bývalým manželem ? No řekla bych že lepší než v době rozvodu,
ale přece jen on se pořád cítí ukřivděný, utrpěla jeho mužská ješitnost
a bohužel patří k lidem, kteří neumí odpouštět. Já se moc snažím,
aby ten vztah byl "relativně" dobrý kvůli Pavlínce, kterou si poslední
rok bere celkem pravidelně - mimo prázdniny - skoro každý druhý víkend.

A co je důležité pro dobré manželství - naše manželství ztroskotalo na
ztrátě důvěry, na neochotě komunikovat a řešit problémy, manžel stále
tvrdil, že žádné problémy nemáme, že si je sama vyrábím. Poslední roky
jsme si už neměli co říct, neměli jsme společné zájmy navíc se začal
prohlubovat manželův kladný vztah k alkoholu. I když jsem byla s
ním,měla jsem pocit velké osamělosti, fyzický kontakt se omezil na
minimum, ani o *** neměl žádný zájem a já jsem si jako žena připadala
hrozně. On však byl spokojený, protože měl doma veškerý servis a
nechápal co chci pořád řešit. Takže si myslím, že když už se nějaký
problém v manželsví vyskytne tak je hrožně důležité aby měli oba
partneři snahu ho řešit.
rozvod
lenka
| 9. 1. 2007 10:30
Prý se u nás rozvádí každé druhé manželství. Myslíte, že je to pravda? Mě se to zdá hrozně moc. Stejně by mě zajímalo, proč se lidé nejčastěji rozvádějí. Musí to být hodně smutná záležitost, hlavně když jsou tu děti. Vendy, jaký máš teď vůbec vztah se svým bývalým manželem? A jak často se vídají s malou? A co si vůbec myslíte ,že je nejdůležitější věc, aby manželství klapalo? Jako nějaké rady na šťastný vztah .
pro Jageu
vendy
| 7. 1. 2007 18:38
Ahojky vítám tě tady, jsi úplně stějně stará jako já v květnu mi bude 33. To je smutné že máš před rozvodem, já už mám tutu smutnou záležitost za sebou , ale buď ráda, že nemáte děti to je potom o hodně horší
:o))
anonym
| 7. 1. 2007 18:29
Jak vidím z Tvého profilu, tak už s tím něco děláš.
Tak to je první krok. Chybami se člověk učí.
A prostě jsi Býček z r. 1974, a to musíme držet pospolu.
Tak až buděš chtít, napiš o sobě víc, nebo to dej do profilu. koníčky, záliby, zaměstnání, živ. názor, zkušenosti, cokoliv, co tě přiblíží. :o))
vlka se bát nebudeme
jagea
| 7. 1. 2007 18:22
No zase tolik toho rozumu jsem nedostala,ale tolik abych svůj nespokojený život změnila.
Ahoj Jageo!!!
anonym
| 7. 1. 2007 17:41
Pojď mezi nás. Bude nás víc, nebudeme se bát vlka nic!
Já jsem ještě rozum nedostala,
ale to neva! Je tak krásné být nevědomým!!!
30 mi už bylo
jagea
| 7. 1. 2007 13:17
Bude mi 33 ale necítím se na ně.Teprve po 30 jsem tzv.dostala rozum.A malinko puberťáky můžeme zůstat bez ohledu na věk.
pro Zuzu
vendy
| 6. 1. 2007 19:34
no sláva, jsem ráda, že jsi sem zase nakoukla, to ti teda věřím, že se ti zpátky do Anglie vůbec nechtělo, i když to je jen na týden. A co cukroví - už se snědlo všechno ?
ahoj
zuzu
| 6. 1. 2007 15:18
ahoj holky,
uz jsem tu dlouho nepsala, tak vas chci pozdravit v novem roce, procitam tady pochvaly na fotecky a opravdu jsou vsechny moc pekne , tak jen tak dal, at se pekne diskuze rozviji i v novem roce, pa.z.
Veselá historka
Kloa
| 5. 1. 2007 12:35
Přeju pěkné poledne. Náhodnou jsem si vzpomněla ještě na jednu veselou historku se svým poprsím. Na základní škole, když jsme se rozmýšleli na jakou školu půjdeme dále jsem přemýšlela o nějaké vojenské škole. Nějak jsme se o tom ve třídě bavili a pak mi jeden spolužák řekl, že na vojenskou školu nemůžu jít, protože by na mě neměli uniformu Možná vám to ani směšné nepříjde, ale když máme třídní sraz, tak na to všichni vzpomínáme
pro Lenku
vendy
| 4. 1. 2007 20:30
Leni díky - každou matku potěší když mu někdo chválí dítko . Křeslo jsi trefila přesně, kupovali jsme ho Pavlínce do pokojíčku na jaře v Ikeii, tu podnožku zatím nemáme ale hodila by se

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
5. 11. 2025 19:02
15456
Petu La
15. 10. 2025 17:29
3
Ivan Zeman
3. 10. 2025 16:40