Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

Pro vendy
kacenka
| 2. 1. 2007 17:50
Ahoj dlouho jsem se neozvala. Nemám moc času se k počítači dostat, ale snažím se.
Chtěla bych Tě pozdravit v Novém roce 2007. My jsme ho prožili s rodinou na chalupě a bylo to perfektní. Můj malý synáček to vydrel až do 1hod. Celou dobu byl hodný ani nějak neotravoval jako obvykle.
Akorát teda chyběl ten sníh. Jak jsme dojeli tak tam bylo tak 10cm sněhu, ale za chvilku to roztálo. Doufejme, že teda ještě něco napadne.
Měj se tedá moc krásně a někdy se zase ozvu. Jak to půjde.
nazdááár
lenka
| 2. 1. 2007 14:35
Ahoj holky...dala jsem si celé svátky závazek, že se nebudu dívat na internet a že si prostě odpočinu od počítače. Bylo to celkem těžké dodržet, ale přežila jsem to bez úhony na zdraví Prostě takový vánoční internetový půst Pokud mám popsat, jak jsme se měli, tak v podstatě bych to shrnula, že jsme nic nedělali, jen se váleli a koukali na dvd -nebylo to špatné, akorát jsem celá taková nějak zpomalená a přespalá Ale jednou za rok to není špatné. Zatím pa, jdu vařit jedno jídlo podle nové kuchařky, tak jsem zvědavá, jaké to bude.
Nový rok
vendy
| 2. 1. 2007 08:37
Holky moc vás všechny zdravím v novém roce !

Tak už máme všechny svátky za sebou a připadá mi, že to všechno strašně rychle uteklo, ostatně jako každý rok
. Jak jste prožili Silvestra ? My úplně v klidu a pohodě na chalupě,
bylo nás tam 9 - 4 dospělí a 5 dětí a užili jsme si spoustu legrace,
hrali jsme všelijaké hry, uspořádali jsme turnaj v ping-pongu a v
šipkách, vyráběli jsme odlitky ze sádry, hráli tichou poštu, člověče
nezlob se - no dětem to tak uteklo, že do půlnoci vydržely i ty
nejmladší. Ohňostroj jsme měli jen takový symbolický, protože jsem
sebou měli 3 pejsky a nechtěli jsme je zbytečně stresovat. O půlnoci
jsme otevřeli šampaňské a dětem rychlé špunty, připili jsme si a
nahnali děti do postelí. Moc se nám na chalupě líbilo chyběl nám jen ten sníh !
nový rok
packa
| 1. 1. 2007 17:09
Zdravím všechny VICTORKY vroce 2007.Tak jak jste prožily Silvestra?My celkem normálně,až na to,že 5letá Markétka se ráno 31.12pořezala ,ne tak moc,do prstu,ale krve teklo dost.Manžel,který celý rok není nemocný,ráno 31.12vstal s chřipkou.No a já?Já jsem si 31.12 pro změnu až večer zlomila prst.No ale o púl noci jsme si připily,a byly rádi,že ten silvestr nedopadl húř.Předsevzetí si nedáváme,ale od středy jsem měla jít cvičit,k vůli zlomenině to asi odložím..
Mysicka
packa
| 27. 12. 2006 20:21
Na začátek chci všem Victorkám popřát vše nejlepší do nového roku.Je mi líto co jste na vánoce museli zvládat.My jsme letos měly vánoce v pohodě"když nepočítám otce který má zhoubný nádor,a mama je v léčebně pro plně ležící.Ale markétka-5letá dcera byla konečně snad první vánoce zdravá.Vloni jsme 25.12 byly na pohotovosti pichat uši,a 27.12jsem musela na přerušení těhotenství ze zdravotních dúvodů.Toto jsme věděly už před svátkama.Takže moc veselo nebylo,jenom k vůli malé jsme se snažily udržovat nějakou vánoční náladu.Ale rok se s rokem sešel a všechno přebolí.Tak se měj,a přeji Tobě,a všem holkám zdravíčko,štěstíčko,a v srdci sluníčko.
Už musí být líp
anonym
| 27. 12. 2006 15:47
Zdravím hoky!
Doufám, že ode dneška už fakt i u nás bude líp. Dnes jsme byli s Jiříkem na tubní chirirgii na zákroku. Ráno se totiž probudil s opravdu opuchlou tváří a tak jsem si řekla, že to dítě trápit nenechám, vzala jsem si paragraf a místo do práce jsme se jali jezdit po doktorech.
Všichni mají dovolenou mezi svátky. Tak jsme se dostali k tomu správnému až v půl dvanácté.
Jiřík absolutně odmítal spolupracovat, tak to byl horor. Tři jsme ho drželi, zubař pracoval. Naštěstí měl pochopení (mladý sympatický chlapík) ale i tak na konci toho řevu bylo zakrvácené a poblité dítě. Prostě letošní Vánoce všeho v hojnosti. O mnoho lepší by bylo, kdyby se s námi nepral, ale to děcku těžko vysvětlíte... Dostal ATB , prospal odpoledne 2 hodiny a bude dobře. Doufám.
Nepíšu to proto, abyste nás litovali, protože už se konečně budem jen radovat. Naštěstí se neděje nic co by nešlo napravit. Pár nepříjemností k životu patří, ale teď jedeme dál!

Vánoce jsme náhodou měli hezké, to zrovna ani Jirkovi nic nebylo, měli kupu dárečků. A spokojenost na všech stranách.

Lenko, jak to máte vy se štědrovečerní večeří? Asi těžko smaženého kapra a salát s majonézou, co?
Já jsem si ho dala jen právě na tu večeři, a dál to musel jíst manžílek a Jardík. Nemůžu. Jsem najezená už z té přípravy. Ale kupodivu jím trochu cukroví, to je div, na sladké moc nejsem.
Moje kolegyně před Vánocemi zhubla 3 kg, aby se mohla přes svátky pořádně nadlábnout. Zvláštní filosofie...Ale ona zrovna s váhou problémy nemá. Je štíhlá i po padesátce.
A včera na představení byli všichni přežraní, no fuj. A nejlepší bylo, jak těhotná kolegyně (v 6. měsíci) šla po chodbě a kolega Jakub jí říká:
"Prosím Tě, Ty už nežer, podívej jak vypadáš!"
To jsou teda vtípky...
A je po vánocích
vendy
| 27. 12. 2006 09:05
TAk u nás proběhlo vše v klidu a pohodě, Štědrý den jsme si opravdu užili, žádná honička a stres. Odpoledne jsme si vyšli na procházku - venku bylo teplo, svítilo sluníčko a v zahradách kvetl zlatý déšť a pučely ovocené stromy - no je to počasí bláznivé. Snad teď po Novém roce konečně příjde zima, aby si ta příroda mohla odpočinout.
Dětičky i my dospělí jsme měli velkou radost z dárků . O svátcích jsme absolvovali několik příjemných návštěv a teď už se pomalu chystáme na chalupu, kde zůstaneme až do Nového roku. Letošní svátky se opravdu vydařily .

Myšičko, mrzí mě že to stejné nemůžeš říct i ty - přjeju Jiříčkovi aby se co nejdříve uzdravil a užil si alespoň zbytek zimních prázdnin.
obrázky
elisabeta108
| 26. 12. 2006 23:18
ty obrázky? já jsem to celý stáhla na dámě tam jsem také přála holkám... chtěla jsem vložit jen ten text a vono se to vložilo aji s těma obrázkama,ale dobrý
to mě,ale mrzí že máš takové trable s dětma zrovna na vánoce tak at se z toho brzyčko dostane
Myšičce
mamika
| 26. 12. 2006 10:38
Ahoj Myšičko a i vy ostatní,moc mě mrzí,že si nemůžete tak na plno užít vánoce,kvůli nemoci Jiříka.Doufám,že mu bude co nejdříve lépe.Ty nemysli jako černá kronika ,to nemůžeš!!!!To BY JSI SE ZCVOKLA,UVIDÍŠ ŽE JE TO JEN NĚJAKÁ OŠKLIVÁ VIROSA,NEBO STŘEVNÍ CHŘIPKA A ZA PÁR DNÍ BUDE JÍRA BĚHAT A ZLOBIT,JAKO NORMÁLNĚ.JAK JSTE SI UŽILI VÁNOC?VYCHUTNALI JSTE SI TY ROZZÁŘENÝ OČIČKA?Je to divný,myslím počasí.Děti místo sáněk a bruslí na led ,zkouší kola a kolečkový brusle.Tak se zatím mějte hezky a brzy ahoj!
Ahojky!
anonym
| 25. 12. 2006 12:58
Tak jak po Vánocích?

Elis, kde jsi vzala ty obrázky? To koukám!

No, my jsme měli hezký večer. Jiřík sice ještě moc nejí, a tedy ani večeři moc nedal, zato Jája si přidal rybu.
Z dárků byli nadšení.
Jen Jiřík dnes opět lehl. Bolí ho zub. Nic tam nemá (jsou to už druhé zuby), ani s dásní nic. Ale bolí ho to tak, že brečí a leží v posteli.. Dostal Paralen, ale to není řešení.
Na jedněch stránkách pro maminy jsme řešily nemoci dětí, a letos je extrémní počet dětí přes svátky nemocných.
Všechny se tomu divíme.

Čekám do večera a pak zajdem asi na pohotovost. Ovšem Jirka zásadně už teď odmítá spolupracovat, a ani si neumím představit, jak mu můžou pomoci, když tam žádný kaz není, ani dáseň opuchlá! Už mě napadlo ZÁNĚT OKOSTICE nebo rovnou NÁDOR NA MOZKU..!
To je hrůza, co se začne člověku hned honit hlavou, když onemocní dítě a neví co s tím...

Děvčátka, tak končím s těmi jobovkami a přeji pěkné prožití svátků .
Příště určitě už pozitivněji!
PŘÁNÍ OD EL
elisabeta108
| 24. 12. 2006 13:34
Když zazní vánoční zvonečeky,Ježíšek přináší dárečky.At k nim každý také štěstí,zdraví,lásku dostane.a at s námi v Novém roce zůstane!PŘEJE VŠEM ELISABETA
Přání
vendy
| 24. 12. 2006 12:09
holky taky Vám všem přeji, aby jste ty vánoční svátky prožily v klidu a pohodě, pod stromečkem aby jste si užily radosti a do nového roku ať vykročíte tou správnou nohou
přáníčko
zuzu
| 23. 12. 2006 16:36
AhoOj,
tak jsem Vám přisla popřát veselé Vánoce a pěkné dárečky pod stromeček! mějte se co možná nejlíp, pa.
Lenko
anonym
| 23. 12. 2006 10:09
No, je vidět, že Jiříka neznáš , protože toho od jeho jednání neodradí naprosto NIC.
On se může stokrát spálit o kamna a půjde tam po stoprvé, už dopředu budě řvát, že to bude pálit a stajně tam půjde!
Takových dítek je víc, kámoška mi nedávno psala, že její 1,5 letý kluk vždy když jde dělat něco co nesmí, sám se pokárá NESMÍŠ! , sám si naplácá... Až se takto "potrestá", jde udělat to co nesmí. Prostě některé věci jsou silnější, než zákazy a důsledky...To je i důvod, proč třeba u některých dětí nepomáhají ani tvrdé fyzické tresty. Je to i důvod, proč i dospělí dělají věci, které se nesmí, jsou trestné...ač ví, co bude následovat, stejně to udělají.
Jiřík si vymýšlí, ba přímo lže, docela často. Já mu proto nevěřím, ani když má pravdu. A tím mu někdy křivdím. Bohužel.
Teď už je v pohodě. Má zvýš. teplotu, ale neblije a hraje si, dokonce se hádá s bráchou.. Je to dobrý!

Přeji všem hezké svátky.
přání
lenka
| 23. 12. 2006 09:53
Takže moje milé Viktorky, chtěla jsem Vám všem popřát nějak netradičně, protože zdraví a štěstí přeje každý, jenže pak jsem si uvědomila, že tohle je opravdu to nejdůležitější, takže rozdíl v mém přání bude v tom, že vám to přeju opravdu upřímně a ne jen proto, že se to tak říkává. Hlavně si přeju, abysme se tady nadále potkávaly, protože jste všechny fajn a i když vám neznám osobně, mám vás ráda . Tak šťastné a veselé .
Myšička
lenka
| 23. 12. 2006 09:50
Myšičko, kvůli Jiříkovi si nedělej výčitky, tos nemohla vědět, že je mu opravdu zle. Musíš na tom hledat i nějaká pozitiva - aspoň Jiřík odteď bude vědět, že nemá už nikdy simulovat, protože když mu jednou bude opravdu zle, tak mu to pak nikdo nebude věřit -jako se to stalo teď. Přece kdybys to už vícekrát předtím nezažila ,že si nemoc vymýšlel, aby nemusel do školy, tak by tě přeci ani nenapadlo, abys ho posílala do školy, ale věřila bys mu. Takže je to v podstatě pro jeho dobro- teď ví, že lhát se nemá.
Vánoční přání
mamika
| 23. 12. 2006 09:37
přeji Vám všem ,ať je Vám 20-30-50 i více,hodně štěstí,zdraví a spokojenosti v novém roce.Ať se Vám daří splnit si všechna přání,buďte úspěšní v zaměstnání,škole i v soukromém životě,mějte radost ze svých dětí a prožijte krásné,veselé ,a na dárky bohaté vánoce!
Nemoci
anonym
| 22. 12. 2006 09:13
Tak jsme problili den , v noci nespali,ale už je snad líp...
Uvidíme.
Nejvíc se mi líbil můj taťka, ten s mamkou doma řve, ať s tím děckem něco dělám, že jsem samá homeopatie a astrologie, ale klukovi nedám ani Paralen!
Našim prostě nevysvětlím, že horečka má smysl, a léčí. V noci jsem Jirkovi ale už Paralen dala, ale já koza mu dala Paralen PLUS a tam je kofein a tak jsme pěkně nespinkali.No to už je druhá špatně prospaná noc. K lékaři půjdem jen když se to nezlepší.

Tak jak jinak u vás probíhají přípravy na svátky? Posíláte blahopřání? Mně přišly ještě pohledy od kámošek, přestože já nikdy neposílám (jsem barbar) a ony každý rok. Ikdyž si píšem v dopisech přání, pošlou zvlášť ještě pohled...
U nás doma to na Vánoce ještě vůbec nevypadá. To až v neděli začnem zdobit. Stromeček (umělý) a větvičky (živé).
Tak pa, holky, a kdybychom se neviděly, tak prožijte krásné svátky!
pro Myšičku
vendy
| 22. 12. 2006 07:45
Myšičko tak to mě moc mrzí
to je opravdu smůla. Už jste byli u doktora ? Není to jen nějaká
krátkodobá viróza - no kéž by. Snad bude Jiříček do Štědrého dne lepší,
aby z toho taky něco měl, a neproležel tp s horečkou v postýlce .

Je to vždycky moc smutné, když jsou děti nemocné, a jsou najednou
takové bez života, to si vždycky říkám ať raději zlobí ale hlavně ať
jsou zdravé.

Spálu jsme si s Pavlínkou už taky prožili, musela tenkrát ležet v
postýlce a vůbec nesměla vstávat - i na záchod jsme ji nosili. Ach jo -
ty dětské nemoci ! Držím palce - aby se Jiříček co nejrychleji uzdravil
!
pro Zuzu
vendy
| 22. 12. 2006 07:36
Zuzu, tak to je moc fajn, že jsi stihla si taky ještě užít té předvánoční atmosféry.

Já jsem včera taky motala svíčky, a knot jsem chtěla kupovat až na
poslední chvíli a už ho nikde neměli - naštěstí jsem našla ještě kousek
z loňska. Pláty z včelího vosku jsem dala na topení aby se mi s
nimi lépe pracovalo a krásně nám to provonělo byt. I děti si vyrobily
svíčky a dneska je vzali paní učitelce jako vánoční dárek. Taky ti
přeju pěkný den
pro Vendy
zuzu
| 22. 12. 2006 07:24
ahoj!
tak cesta byla celkem dobra, no hlavne jsme odjizdeli a prselo, primo lilo, a priletime do Prahy a slunicko, to byla parada, byli jsme se podivat na Staromaku na stromek a trhat a je to parada, jinak cukrovi se celkem povedlo, nejlip ty kulicky z jahel....take jsem Vendy udelala ty svicky z vceliho vosku a jsou moc hezky, sice obycejny, ale pekny....shanela jsme knoty a to bylo, nez jsem sehnala, ptala jsem se i na ty gelove svicky, myslim, na tu hmotu a nikde jsem nesehnala..no ale vceli jsou rozhodne lepsi tak preju pekny den a pa
Jo. Jsem macecha
anonym
| 21. 12. 2006 16:27
No jo. Tak je to už tak.
Jiřík přišel ze školy, celkem vypadal jakž takž. Ale ani nešel na oběd, ani nejedl svačinu, nepil, že mu bylo divně až cestou ze třídy do šatny. Sedl k videu a za chvíli chtěl kbelík a už to jelo. Blije jak amina a hoří jako kamínka!
A já za chvíli letím do divadla a přijde tchyně hlídat a utírat blitíčko, převlíkat poblitý polštáře...Uf.
To zas budou Vánoce. Předloni jsme s Jiříkem Štědrý den právě strávili na pohotovosti se spálou. Teď to vypadá právě taky na něco jako angínu.
Děkuji
anonym
| 21. 12. 2006 09:29
Díky, Vendy, za povzbuzení,
to je důvod, proč to mám na Viktorce tolik ráda, že mě tady vždy někdo pochopí a povzbudí!
Zatím nikdo ze školy nevolal, asi to bude dobrý.
Dnes máme jít na poslední letošní trénink juda, tak doufám, že se do té doby Jirka "uzdraví". Určitě si to nenechá ujít, mají tam mít hry, to ho moc baví, tak snad to bude dobrý.
Jinak nemám problém se "zabavit", to fakt ne. Spúíš naopak. Sednu k internetu a pak nestíhám.
Musím
1) dělat strojky (to potřebuji ke hře na svůj nástroj, je to výrobek, který si musí dělat každý hobojista, tvoří se jím tón, na jeho kvalitě závisí kvalita a ladění tónu celého hoboje), pak
2) uklidit dětem ten binec pod postelemi (mají tam hračky a chce to každý měsíc přebrat, obzvlášť Jirka je bordelář a má tam naházeno kdoví co, tak musím uklízet v jeho nepřítomnosti, ať můžu nepozorovaně část vyhodit) a
3) stejně sedím u netu, než se zmátořím.
Dnes jsem se totiž rozhodla vykrvácet (tedy mé tělo se rozhodlo) a nevím nevím, jestli takovou krevní ztrátu je možné přežít! Možná reakce na homeopatika. Ale zdá se mi to nějak horší než obvyklá menstruace a když to na mě přijde, letím na záchod, a pak stejně vytírám chodbu (ještě že tam máme lino) i záchod, takové nějaké záchvaty krvácení...
No, ale žiju, a příroda je mocná. Jistě si s tím poradí!
Zdravím, a mějte krásný den, holky!
Já odpoledne valím na judo a pak rovnou do divadýlka, hrajem Zvonokosy, muzikál. Ty já mám nejradši!
Nemocné dítě ?
vendy
| 21. 12. 2006 08:24
Jé tak ten pocit důvěrně znám ! U nás zase děti simulují když se jim
nechce do kroužku, Pavlínku občas děsně rozbolí hlava právě před
tanečním kroužkem. Taky jsem většinou nekompromisní a do kroužku ji
pošlu a pak se trápím, celou dobu myslím na to jestli ji ta hlava
skutečně bolela nebo ne a nemůžu se dočkat až bude zase doma. A pak
většinou příjde a je úplně v pohodě a o nějaké bolesti hlavy už nic
neví.

Neboj Mišičko, Jiříček bude určitě v pořádku a kdyby náhodou ne tak by ti paní učitelka zavolala .
Nedělej si výčitky, někdy je opravdu těžké poznat jak na tom to dítě
skutečně je, jestli se mu pouze nechce a hraje divadýlko a nebo ho
doopravdu něco bolí. Snaž se něčím zaměstnat ať na to nemusíš pořád
myslet - i když já vím ono se to řekne - my maminy to prostě hrozně
prožíváme.
Macecha
anonym
| 21. 12. 2006 08:03
Tak jsem holky dneska asi macecha.
Od půl páté ráno žhavím internet - chtělo se mi na záchod a pak už nemělo smysl usnout, sousedé se hádali a u toho usnout ani nejde. Ale mají to divné časy na hádky. Obvykle tak kolem půlnoci, dnes o půl páté ráno...
A jak tak brouzdám po netu a hledám homeopatika, která jsme dostali, málem bych zapomněla vzbudit Jardu-má ve čtvrtek dyslektickou hodinu na 7 h. Tak jsem ho utíkala vzbudit, a protože byla venku ještě tma, i jsem ho do té školy doprovodila.
Přiběhnu domů, a Jiřík dělal, že spí (předtím se se mnou bavil!). Tak jsem ho jako budila, povidali jsme si, atd., ale stejně musel vstávat...a vtom začal, že ho bolí hlava, a břicho, a že bude zvracet. No tvářila jsem se soucitně, ale nevěřila mu ani slovo, je to starý filmař, vypakovala jsem ho z domu. Vypadal, že se po cestě vybulí. Tak jsem řekla, ať určitě řekne učitelce, jestli mu bude špatně, že si pro něj přijdu (dopoledne mám dnes volno).
Tak tu sedím, a čekám, kdy mi zazvoní tlf, jestli jsem to nepřehnala a neměla kluka radši nechat doma. představuji si, jak trpí, jak mu je zle...
Ale kdo to má sakra poznat?! On si hrozně vymýšlí, a je schopen si vyvolat zvracení i sám (měl ke zvracení vždy náchylnost).
Těšení
vendy
| 20. 12. 2006 13:28
No já se už taky na ty dětské rozzářené očička móc těším...i já
se snažím dětem splnit alespoň polovinu jejich přání - a udělat jim
radost. Hrozně ráda kupuju dárečky - přítel mi už říkal, že je
dobře , že jsou už vánoce za 4 dny a ne za měsíc, protože já dárečky
začínám kupovat už koncem září a pak průběžně pořád dokupuju a pak sama
zírám, kolik toho vlastně mám. Ale když vidím v obchodě něco, co si
děti moc přály tak prostě neodolám.

Pavlínka ví, že některé dárky kupují rodiče ale přitom věří že zbytek
je od Ježíška. Sama už dárky taky kupuje nebo vyrábí - myslím že v tom
bude po mě .
Právě dneska mi říkala, že kdyby se náhodou stalo, že by k nám Ježíšek
nepřišel - že by to tolik nevadilo protože ona už pro každého dáreček
má - takže úplně bez dárků by jsme nebyli. Tak jsem ji prozradila, že
já pro ni už dáreček taky mám - no očička jí jen zářila a říkala "Mami já se tak těším !!!"

Myšičko - s tou Klářinou pubertou máš pravdu - přišlo to jako mávnutím
kouzelného proutku - v těch 12-ti byla ještě takové dítě ale oslavou
13. narozenin jako by dospěla - začala se najednou zajímat o kluky - a
jejím největším přáním je s někým chodit - no taky na to koukám a říkám
si, že je všechno nějaké posunuté dopředu - prý už většina holek z
jejich třídy už s někým chodilo - no nevím tedy co všechno to chození
obnáší . Pořád jí pípá mobil a u internetu žhaví Skype a ICQ !
Dětská rozsvícená očička o Vánocích
anonym
| 20. 12. 2006 12:54
Jo, děti se MOOC těší. jako obvykle.
Já se těším kvůli nim. Mám pro ně dárečky (tedy většinu z nich), co si přáli. Psali ještě Ježíškovi. Každý rok si říkám, že už je to naposledy, co v něj věří, ale nevím...
Oba kluci si přáli hlavně floorbalovou branku, co doma používáme na fotbal (k nelibosti sousedů, ikdyž máme u toho plyšový míč), neboť vloni dostali branku, z níž bali nadšení, ovšem plastovou. Jirkovi a jeho hyperaktivitě však žádný plast neodolá a tak letos jsme sháněli kovovou, ve sportu. Žádná levná legrace-celých 890,-Kč, tak se složila babi s dědou a sestra. Já se hrozně těším na tu jejich radost!
Když jsem sama byla dítě, netušila jsem, jak moc se můžu radovat z radosti druhých... Přišlo mi to jako fráze!
Tenkrát jsem se víc těšila na své dárky, než na dárky jiných, přirozeně. Jako dítě. Dnes už vím, jak to je nádherné, splnit někomu přání a zahrát si na Ježíška.
Ikdyž si kluci napíšou seznam-obvykle kolem 6 dárků, co si přejí, splním jen asi polovinu. A snažím se vymyslet jedno překvapení, co vůbec nenapsali, ale přesto jim to udělá radost. Miluji překvapení.

Vendy, děti na fotce jsou krásné. A ta nejstarší slečna měla vloni teprv 12 let a to už byla taková velká holka?!Uf, to už puberta klepe na dveře, co?
Já mám neteř Kristýnku, 12,5 let, máme hodně blízké vztahy, jsme spolu několikrát týdně. A Ta je spíše ještě dítě. Ikdyž tělesně už velká ženská (je větší než já a má větší prsa než já!!!! )tak duševně ještě dítě. Teď na judu jí nadbíhá jeden kluk (13-ti letý),stále jí volá, píše SMS. Kiki ho má "v paži". Típne mobil stylem "neotravuj"-ikdyž by to nahlas nikdy neřekla. Prostě ještě nemá vůbec zájem. Chudák "zeťák", bude muset hledat jinde. Sousedka Kikinu zpovídala, "jak jsou daleko", a Kiki odpověděla, že bylo -na soustředění v judu-jen několik pus, a prý jen "obyčejné"! To čumím, že by snad mysleli i na jiné než "obyčejné". Chá!
Náš malý (druháček) Jiřík to kmentoval:
"Jasně, chtěli si dát FRANCKA!"
No nestíhám!
Už jsem stará puška a mladým vůbec nerozumím!
pro Myšičku
vendy
| 20. 12. 2006 12:32
Myšičko a co kluci - už jsou natěšení ? Pavlínka každé ráno počítá
kolik dní ještě do Štědrého dne zbývá. Dneska se moc radovala, že už
jenom 4 . To dětské těšení je prostě kouzelné !

Přikladám jednu fotku z loňských vánoc...
Žaludek a Vánoce
anonym
| 20. 12. 2006 11:14
Tak já musím říct, že snesu snad všechno. Mně nevadí ani smažené, ani majonéza, ani sladké...a to je ta tragédie!
Kdybych z toho aspoň měla žal. problémy, možná by mě donutilo toho nechat. Ale já prostě můžu sníst všechno a nic mi není. Naštěstí mám aspoň rozum a necpu se. Většinou.
A co je výborné- v poslední době mi moc nechutná ani sladké, letos asi ani neochutnám tchynino ván. cukroví, které má výborné!
Taky dobře. Já už totiž na postavě cítím každé sousto navíc.
Moje kamarádka (Lenka-ta co jsem o ní psala, že má problémy se sebevědomím)má z té potlačované zlosti "chytnutý" žaludek a žlučník. nemůže skoro nic, když má "své žlučníkové období". Tak to jí nezávidím, ikdyž fakt za poslední roky zhubla, za takovou cenu-pěkně děkuji!
Majonéza
vendy
| 20. 12. 2006 10:57
Rady ptáka Loskutáka jsem neviděla, ale je pravda, že většina lidí cpe
do vánočního bramborového salátu děsně moc majonézy a někteří dokonce
ještě i navíc vařené vejce
- no to by mě asi odvezli ! Máme starý rodinný recept na salát a tam je
té majonézy taky dost, každý rok jsme něco ubíraly pak jsme pro mě a
pro taťku začaly dělat ještě salát bez majonézy, ale letos bych mohla
mamce navrhnout aby jsme udělaly pro všechny salát jednotný a s tou
smetanou. Myslím, že v chuti rozdíl nebude a navíc to zdaleka tolik
nezatíží žaludek .