Diskuze
Zpět na výpis diskuze
Změny po vysazení hormonální antikoncepce
DiskuzePřidat názor
Vysazeni antikoncepce
Uivatel_5519563
| 26. 4. 2021 16:48
0
0
Reagovat!
anonym
| 19. 7. 2016 16:58
anonym
| 31. 5. 2016 07:20
Název diskuze
Poslední reakce
Reakcí
Články z jiných titulů
Něco se nepovedlo. Zkuste ještě jednou nebo zaktualizujte stránku.

Takzr rozhodnutí bylo přínosné, telo se ocistuje a mam z toho radost.

nemohla jsem se nikde dočíst jak to je ani v příb. letačku Děkuji

Je to trochu delší povídání, ale doufám, že to někomu pomůže a usnadní rozhodování. Brala jsem HA cca 8 let bez přestávky (ze začátku krátce Minervu a Chloe, které mi nevyhovovaly, a potom cca 7,5 let Belaru). Rozhodla jsem se ji přestat brát, protože jsem si postupně začala uvědomovat všechna její rizika a nevěřila jsem v její nezávadnost, která je tak často obhajovaná. Měla jsem díky ní migrény (ze začátku i s aurou, které jsou nebezpečné a antikoncepce se při jejich výskytu nesmí brát), v rodině máme křečové žíly, vysoký krevní tlak, ... přesto mě žádný doktor nikdy neupozornil na fakt, že bych ji neměla brát. To že mám migrénu prácě z HA jsem zjistila až cca před dvěma lety a i přestože jsem to řekla svému gynekologovi, reagoval tak, že mi předepíše jiné hormony místo aby mi doporočil HA přestat brát. Zároveň mi nepřipadá v pořádku ani fakt, že dvě moje blízké kamarádky dostaly potom co začaly brát HA plicní embolii (v 17 letech - obě nekuřačky, sportovkyně) a dodnes musí už do konce života brát prášky na ředění krve když kamkoliv cestují. Je mi 25 a v mém okolí už mám pouze jednu kamarádku, která HA pořád bere (ani jedna z 12 holek se kterými jsem o tom mluvila neplánuje dítě, některé ji neberou přes 7 let a používají kondom a žádná nikdy neotěhotněla
Dneska je moderní sportovat, jíst zdravě a vypadat přirozeně, nepřehánět to s make-upem, šetřit přírodu, tak proč to všechno kazit braním nějaké chemie, když jsou i jiné způsoby jak neotěhotnět? :) To je můj názor, snad vám trochu pomohl. Na každého HA samozřejmě působí jinak, ale pokud se taky rozhodnete vysadit, tak držím palce, ať to máte bez problémů jako já!
. Přes den piji stejně jako vždy. Nachlazená nejsem, to bych poznala, vždycky vyčůrám tak 3 kapky.