Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Změny po vysazení hormonální antikoncepce

Diskuze

:)
slunko
| 16. 4. 2009 10:25
Fakt JEN Pharmatex? I přesto, že se říká, že není 100% :)? To jste dobrý :). Mám ho ještě doma, že bychom to kombinovali :)?
slunko
angelwoman
| 16. 4. 2009 09:58
S kondomem to bylo jen poprvé, pak Pharmatex a přerušovaná soulož a teď jen Pharmatex Při vybalování si vždycky užijeme moře srandy , jinak to funguje jako lubrikant, což je fajn S vytékáním není problém, zajdu si potom do sprchy, opláchnu se (jen zevně) a je vše v pohodě, ráno je třeba jen trošku něco na kalhotkách, ale žádná tragédie, nic co by vadilo nebo bylo nějak moc cítit, že to je nepříjemné, ráno si dám sprchu a pohoda Nám to vyhovuje
slunko
| 16. 4. 2009 09:55
Takže Pharmatex+kondom? A vyhovuje to jo? Nevytéká to, neomezuje?
slunko
angelwoman
| 16. 4. 2009 09:45
Tak to je super, že tělo šlape, jak má Mně to taky chodí jako hodinky-včera jsem to měla dostat a přišlo to na den přesně Takže u mě jde vidět, že i po delší době je vše v pohodě Tak držím palce, ať je to tak i u tebe Taky jsme si tím s přítelem potvrdili, že naše nová antikoncepční metoda s Pharmatexem očividně funguje, jak má A po HA se mi ani trochu nestýská
slunko
| 16. 4. 2009 08:56
Angelwomen, chci jen podat report :).

Před měsícem jsem vysadila HA a obávala se, že mi nenaskočí menstruační cyklus (v černu minulého roku se mi to stalo, o tom jsem již zde psala). Včera ráno jsem to měla dostat a dostala jsem to večer . Takže to vypadá, že vše funguje jak má . Já vím, že musím počkat ještě pár měsíců, zda se to opravdu stabilizovalo, ale mám radost jako malá holka, že i bez umělých hormonů to jde.

Jinak rozdíly v subjektivních pocitech - nejsou tak razantní jako po vysazení klasických prášků (pozn. užívala jsem nyní kroužky). *** prožívám intenzivněji. Co se týče fungování organismu, myslím, že je to lepší, jen ted posledních pár dnů jsem asi zadržela více vody, váha o kilo stoupla ze dne na den. Uvidíme pak. Bolest zatím není, jako normálně.

Takže tak :)
HA
angelwoman
| 20. 3. 2009 17:19
Já si prostě myslím, že pro HA nebyla moc vhodná-nic extra dobrého (kromě toho, že jsem neotěhotněla) mi nepřinesla. Už jen to, jak mi doktorka slibovala, jak díky ní zmizí mé menstruační bolesti, které pak byly snad ještě větší...nene, nikdy víc Myslím, že moje tělo ve skrytu jásá, že jsem to přestala brát
Kloa
angelwoman
| 20. 3. 2009 17:17
Je to k nevíře, ale opravdu mám tak o 60 % menší bolesti při menstruaci, než když jsem brala HA! Nejen fyzicky mi je líp, ale celkově jsem vždycky měla špatnou náladu, byla jsem otrávená, mrzutá-teď vůbec Nevím, čím to je, ale doufám, že to bude tak i příště Jsem ráda, že mi je dobře a můžu dělat, co chci A jestli za to může vysazení HA je to jen dobře
angelwoman
Kloa
| 20. 3. 2009 16:35
To je dobře, že jsi našla to co ti vyhovuje, vždyť o tom to je I když tvé pocity, i to, že máš méně bolestivější menstruaci, jsou k nevíře.
Já se cítím dobře tak jak to teď je, vysazení mi nikdy nepřineslo takovou úlevu jako tobě, spíše žádný rozdíl, jen jsem opět věděla o svých bolestech.
Tohle je všechno důkaz toho, že pokud chce člověk vědět co mu to přinese, tak to musí sám zkusit.
A to, že je i zlé k něčemu dobré si všímám o dost častěji. Už ani věci, které se nepovedou, nevnímám jako tragédii, prostě to tak mělo být, mělo mi to něco ukázat a přinese mi to časem něco lepšího
Pharmatex má pro tebe i jedno další pozitivum Mělo by ti to přinést úlevu od kvasinkových zánětů
Slunko
angelwoman
| 20. 3. 2009 13:28
Děkuju, to jsi hodná
Tak tě vítám mezi nás, co s HA skoncovaly Taky ti přeju, aby vše naběhlo, jak má

Musím říct, že opravdu nelituju toho, že jsem HA vysadila. Začlo to vlastně jen chybou, ale teď díky za ni. Opravdu je pravda, že vše má rub a líc a já jsem byla a pořád jsem příjemně překvapena

Má to pro mě samá pozitiva - cítím se lépe fyzicky a psychiky, mám hezčí pleť a nijak se mi nezhoršila, čehož jsem se dost bála a mám menší menstruační bolesti (kupodivu!!). Sice mám menstruaci trochu silnější, než s HA, ale zato s menšími bolestmi

Jsem se svým tělem tak nějak více za jedno, víc ho vnímám, jestli mi rozumíš Je to moc fajn pocit

Teď používáme s přítelem ten Pharmatex - je pravda, že to chce zvyknout si, ale zatím mi to vyhovuje. Věřím tomu a nebojím se, že se něco stane, když dodržím všechny pravidla používání a mám dobrý pocit, že je vše přirozené, ale zároveň se chráníme, ale neničím si zdraví Musím říct, že jsem ráda, že jsem ten Pharmatex objevila - je to pro mě jako dělané
slunko
| 20. 3. 2009 12:35
No Jani, to jsou příznivé zprávy!! Gratuluju, to jsem ráda, že jsi tak dobře naskočila zpět :). Já bych si dnes měla opět zasunout Nuvaring, ale nezasunu, teď nastupuje moje zkušební období :). Takže když budu pozorovat něco nového, napíšu :). A klepu se strachy, abych za měsíc měla zase menstruaci.
Mám radost za Tebe :)
Další zajímavé zjištění po vysazení HA
angelwoman
| 20. 3. 2009 12:30
Musím se přiznat, že potom, co tady Slunko psala, že se jí po vysazení HA nedostavila menstruace a musela jít k doktorce na injekce, jsem se začala docela bát, že to u mě bude stejné...
Nastěští ale, se menstruace dostavila, jak měla Bála jsem se, že bolesti budou mnohem horší, než při HA, ale jaké bylo moje překvapení, když mi bylo mnohem lépe, než při užívání HA, která měla bolesti zmírňovat Celkově jsem měla mnohem menší bolesti v podbřišku i v kříži a i psychicky jsme se cítila dobře-i přítel se divil, usmívala jsem se, byla jsem dobře naladěná-což první dny menstruace u mě nebývalo běžné.... Tak to už je opravdu gól! Já to mám všechno naopak - po vysazení HA mám hezčí pleť, menší menstruační bolesti..zajímavé Každopádně jsem ráda, protože moje tělo funguje zcela správně a přirozeně bez hormonů, tak z toho mám radost
Zonan
angelwoman
| 14. 3. 2009 15:39
V pohodě, však se se aspoň my ostatní taky něco dozvíme Místy to vypadá hodně zajímavě a místy jen jako "vysávání" mužů Nejlíp si asi tu knížku přečíst
Bílé tygřice
zonan
| 14. 3. 2009 14:58
no, snad se Angelwoman nebude zlobit, že sem tahám Bílé tygřice (to je pro Tebe, Andílku). Bílé tygřice jsou ženy se speciálním, prastarým a tajným výcvikem, které dokáží přeměnit mužskou ***uální energii ve zdroj svého věčného mládí a zdraví. Mužům prý poskytují velkou ***uální rozkoš, ovšem provádějí pouze orální ***, jelikož nechtějí přicházet o svou energii, naopak, přijímají energii mužů k ozdravování a omlazování (proto musí nacházet stále nové a nové muže, tzv. zelené draky). Jejich cílem je "nesmrtelnost". Dle knihy, dívky, které začaly výcvik do dvacítky, budou stále vypadat jako náctileté, ženy do třicítky na dvacet a kolem čtyřicítky na třicet. Ovšem nevím, jakou mají šanci ženy po přechodu. Knihu sepsal muž, jemuž bylo dovoleno nahlédnout do tohoto tajného učení, protože mu v dnešní době hrozí zánik. Jak autor popisuje, nedokázal odhadnout věk učitelky, protože vypadala velmi mladě, ale příběhy z dětství, které popisovala, vypovídaly nejméně o 60ti letech. Další zajímavostí je, že se tygřicím daří zmírnit, ba i zcela zastavit menstruaci. V knize jsou i uvedena některá cvičení, které tygřice pravidelně provádějí. Mě třeba zaujala cvičení na štíhlý pas a zpevňování prsou. Také cvičení na zvyšování ***uální energie je véééélmi zajímavé . Škoda, že jsem tu knihu půjčila. Hned bych se do ní teď začetla. Jo, jo, *** mi vládne už skoro 20 let . A pro Lucajdu, koukni se na www.tantra-joga.cz, nebo www.sugama.cz

Tak, už končím. Omlouvám se za tuto vsuvku a pokud bude mít ještě někdo zájem o tygřice a tantru, pošlete vzkaz, nebo založte novou diskuzi, ráda se zapojím.
Lucajda
Kloa
| 14. 3. 2009 12:46
Luci, a jaképak bloky v otázce ženské ***uality to jsou?
zonan
n
| 14. 3. 2009 12:19
Holky, omlouvám se taky za příspěvek mimo téma, ale musím prostě zareagovat na zonan .
Zonan, Ty ses tu fakt objevila jako na zavolanou .
Včera jsem totž na Tebe zrovna myslela, konečně jsem totiž v knihovně "vystála" dlouhou frontu rezervací na knížku "Vyučování Bílé Tygřice", kterou jsi mi doporučila .
Chtěla jsem Ti tedy ještě jednou poděkovat za tip, bohužel marně pátrám po diskusi, kde jsme se o tomto bavily, načež na Tebe natrefím tady .
Dneska jsem se už do knížky začetla, musím říct, že mě to nejdřív tak trošku zaskočilo a všechny mé stávající bloky v otázce ženské ***uality pohoršeně začaly křičet, ať to zavřu a nečtu dál . Nicméně pak jsem si uvědomila, že právě tyhle bloky musím odstranit, takže jsem jim nevyhověla a ve čtení budu pokračovat . Takže dík .
Jo a ty kurzy ženské tantra jógy mě taky moc lákají . Můžu se zeptat, kde o tom seženu více informací?
Trochu mimo téma, snad to nebude vadit.
zonan
| 14. 3. 2009 11:51
Také vím, co to jsou bolesti při menstruaci. Ani HA mi zcela nepomohla. Sice jsem ten první den neprožívala v posteli a na WC, ale i tak jsem mívala velmi nepříjemné pocity a cítila jsem se velmi zesláblá. Byla jsem hodně zvědavá, jak se budu cítit po vysazení HA. Shodou okolností jsem těsně před oním prvním dnem strávila víkend na kurzu tantra-jógy a světe div se, v úterý jsem ani nepocítila, že menzes dostávám . Zdá se, že já už ten svůj recept našla. Přeji vám, děvčata, ať ho najdete i vy.
Amálka
angelwoman
| 13. 3. 2009 20:11
Jen jsem chtěla ještě dodat - já věřím, že si spoustu nemocí způsobujeme sami - stresem, nějakým duševním blokem, tím, že věci nepřijeme a dusíme v sobě vztek a zášť, která se hromadí....
Přesto - tahle teorie není samospasitelná a rozhodně nevěřím, že si všechny ženy způsobují bolest při menstruaci samy
Sama jsem se naučila ji snižovat nejrůznějšími prostředky, i třeba relaxací při aromaolejíčcích, masáži od přítele, atd. atd. - to mi bolest zmenšilo, cítila jsem se přijemněji, i když mě to bolelo, bylo to snesitelné. Ale bolest nikdy úplně neodešla, i když jsem se naučila ji zmírnit a žít s ní tak, aby mě neomezovala a nedeptala.

Je to těžká věc, pokud jsi tohle někdy nezažila, lehko se píšou takové rady...Ne že bych je chtěla nějak negativizovat, ale až jednou nebudeš díky bolesti z menstruace vůbec vstát z postele a normálně fungovat, možná pochopíš, že to je běh na dlouhou trať. Mně trvalo mnoho let, než jsem přišla na způsob, jak tuhle bolest zmírnit a vyrovnat se ní. A někomu se to nepodaří nikdy, třeba, jak popisuje Kloa.

Ať je ráda, každá žena, která to každý měsíc nezažívá....

Ale nestěžuju - tenhle můj problém mě naučil vnímat své tělo, naslouchat mu, nesnažit se s ním bojovat....navedl mě také k přírodní medicíně, alternativní léčbě, atd. Ve své podstatě to je vlastně "maličkost", když si uvědomím, co prožívají jiní lidé.
Kloa - Pharmatex
angelwoman
| 13. 3. 2009 20:01
Jojo, nakonec to vyhrály ty globule Až na to blbé vytahování z platíčka to jde - ale i na to asi časem získám grif
Fakt to bylo fajn, že to nijak zvlášť neteklo, jak mnohé ženy popisovaly, toho jsem se bála, ale bylo to úplně v pohodě. Sama za sebe musím říct, že jsem spokojená. Taky to fungovalo jako lubrikant, nijak to nepálelo mě an přítele - a celkově žádný problém
Amálka
angelwoman
| 13. 3. 2009 19:59
Víš, já se docela o to "duševno" zajímám, čtu spoustu knížek, zajímám se alternativní medicínu - bylinky, čaje, aromaterapie, krystaly, atd. atd. Myslím si, že hlavní věc co se týče ženství je to, aby žena vše naplno prožívala a přijala. Já beru menstruaci jako symbol toho, že jsem žena a nikdy jsem s ní neměla problém a myslím, že k ní mám kladný vztah. Cítím při ní určité věci, které jindy ne, mám zostřené vnímání, celkově vše prožívám jinak. I když trpím bolestivou menstruací - přijala jsem to. Každá máme něco. Hlavní problém je, pokud člověk nemoc, bolest, problém, atd. nepřijme, ale staví se mu na odpor, bojuje s ním. To já nedělám, prostě jsem to přijala. Takže si dovolím říct, protože to prostě vnitřně cítím, že nemám žádný problém ani blok v sobě, který by mi tu bolest způsoboval.
Nemusím tě o tom nijak přesvědčovat, protože tohle prostě vím. Pokud je žena zajedno sama se sebou a přijme se, jaká je a všechno co znamená být ženou, ví to. Pokud si tohle uvědomuješ, možná mi rozumíš.

Tak je pravda, že své názory podáváš trochu nekompromisně a to nikdo nemá rád, ale v pohodě. Já jen nemám ráda žádné extrémní a jednostranné stanoviska, toť vše

Možná, že se ti soudí trochu jinak, protože jsi nikdy HA neužívala. Já mám pohled obou stran-HA jsem naprosto dobrovolně užívala a naprosto dobrovolně jsem se také rozhodla s tím přestat. Chápu pocity žen na obou stranách "tábora".
agelwoman
Kloa
| 13. 3. 2009 18:09
Je fajn, že jsi připsala i svou zkušenost s Pharmatexem. Takže ses nakonec rozhodla pro globule Tak ať vám tato metoda dlouho vyhovuje
slunko
Kloa
| 13. 3. 2009 18:03
Slunko, s tvými pocity se ztotožňuju a určitě nejsem jediná. Každá žena užívající HA snad do této etapy, ve které teď jsi, dospěje. Životní situace mění i naše rozhodnutí. Sama se na tu dobu těším
I když jsem před pár lety HA vysadila, naštěstí jsem neměla s vyvolávačou tu čest, snad ani nikdy mít nebudu. Možná je to i druhem HA, které užívám, protože přirozeněji popisují cyklus.
"Mým snem" je po vysazení HA, v době kdy se na miminko budu cítit, ale ne přímo se o něj snažit, se chci naučit metodu plodných a neplodných dnů a celkově vyzkoušet další nehormonální antikoncepci, tak abych zjistila, která mi nejvíce vyhovuje, abych se po porodu pak měla k čemu vracet. Protože jak tady napsala nux, ani já nemám v úmyslu se k HA pak vracet, natož ji užívat během kojení. Ale vše ukáže až čas.
Ať jde tvůj "plán" bez problémů.
bolesti
Kloa
| 13. 3. 2009 17:47
Amalko, v tom případě můžeš být ráda, že jsi nic takového jako silné menstruační bolesti nepoznala. Prala jsem se s tím několik let, než jsem sáhla po HA, a nic nepomohlo - čaje, kapky, pupalka, cviky, vhodná strava v těchto dnech, atd., nic, prostě když to přišlo, tak jsem byla ten den odepsaná, vše muselo jít stranou. Když mě to chytlo ve škole, nemyslela jsem na nic jiného, než už být doma, z posledních sil jsem se vždy odplížila z vlaku domů. Trávila jsem rána vedle záchodové mísy a kolikrát jsem byla už z toho tak vyčerpaná, že jsem v koupelně usnula na zemi. Ani ibalginy nepomohly. Dělalo si to co chtělo. Myslím, že problémy kolem menstruace trpí každá žena, jen jinak. Stejně tak se neshodnu s tvou další teorií. Znamenalo by to, že se ženou nepřijala žádná. Ale klidně si podle tohoto duševna žij, je to tvůj život.
Věř, že stres z toho jestli otěhotním je silnější než stres z toho, že budu mít po HA problémy. Nejsem z užívání HA vůbec ve stresu, naopak mě to uklidňuje, že mám svůj život pod kontrolou. Ale tohle tobě vysvětlovat bude jen pořád dokolečka. Jak popsala angelwoman, tvými příspěvky se diskuze zvrtla jiným směrem. Jak už tady bylo několikrát napsáno, nikdo tady HA nevyzvedává, nikomu nenutí. Z tvých příspěvků cítím k HA velký odpor, který máš potřebu nám předávat.
slunko
| 13. 3. 2009 17:45
Ahoj diskusářky :). Sice jsem od začátku sledovala s velkým zájmem tuto diskusi, ale po nějaké době se přiznám jsem přestala, neboť to již nenaplňovalo smysl té diskuse. Nicméně, psala jsem již něco hned na začátku, ale nyní, po nějaké době jsem se v tomto směru posunula.

Rozhodla jsem se definitivně a radikálně, tzn. vysadit. Dnes vytáhnu poslední kroužek (zbylé dva v balení prodám, snad se mi to povede) a začínám svůj boj k přirozené menstruaci a k opětovnému nastartování svého hormonálního systému
Když jsem minulý rok v červnu byla nucena, ze stejného důvodu jako Angelwomen vysadit HA, a MS se nedostavila, vyděsila jsem se, jednak, jestli nejsem těhotná, jednak z druhého směru, že nefunguje můj systém a mé jinak zdravé tělo. Přítel nechtěl tehdy o dítěti ani slyšet, byly z toho dlouhé nepříjemné debaty, takže po vyvolávačce jsem opět s HA začala.
Dnes je ale vše jinak, a oba cítíme, že časem miminko chtít budeme, mám pocit, že přítel by se nebránil už dnes. Proto dnes vysazuji a budu se snažit vším možným (čaje, detoxikace), aby se menstruace přirozeně vrátila, já obnovila svůj systém a byla připravena, až opravdu budeme chtít, se snažit o miminko s úplně připraveným organismem. Je mi jasné, že může trvat i půl roku než se to vše spraví a obnoví, proto začínám již teď, protože na jaro je nejlepší doba očisty v mnoha směrech, proto chci být odproštěná i od hormonů, aby to bylo "echt" :).

Pročetla jsem spousty diskusí a zkušenosti mnoha a mnoha žen jsou různé, proto vím, že to není sranda. Jak jsem někde četla, ženský berou HA, aby neotěhotněly, a když ji vysadí, chtějí otěhotnět hned. Někdy si to odporuje.

No, takže jsem připravena se opět spřátelit s kondomy - ano, i přes všechny názory pořád beru kondom jako nejspolehlivější nehormonální metodu.

Toť můj závěr. Jen doufám, že budeme natolik zodpovědní, abych tady za měsíc neohlašovala neúspěch v ochraně :).
angelwoman
amalka
| 13. 3. 2009 17:07
Fakt je to s mým názorem až tak zlé, že "špiním" uživatelky HA nebo jak jsi se to vyjádřila? Tak to jsem tedy rozhodně nechtěla. Pořád se "učím", že i když je něco jasné a pochopitelné pro mne, nemusí to tím pádem být jasné a srozumitelné i pro všechny ostatní, ale evidentě s tím mám stále problémy. Já vím, že má každý právo na své názory, své chyby atd., no pořád se musím učit více toleranci a pochopení druhých...Co se týče těch "duchovních" příčin všelijakých zdravotních potíží, tak ti, kdo se tímto zabývají a rozumí tomu říkají, že "my" si o sobě můžeme myslet co chceme, ale naše tělo mluví jasně a nelže. Co jsem měla možnost poznat já, je to pravda, i když většinou toto poznání nebývá příjemné. Ale na druhou stranu nám to může hodně pomoci.
Nux
angelwoman
| 13. 3. 2009 17:06
Já osobně po narození dítěte HA brát nechci. Při kojení by mě ani nenapadlo HA užívat
HA,
angelwoman
| 13. 3. 2009 16:34
No, týden jsem byla mimo ČR a koukám, jak se to tu rozjelo
Nejdřív chci napsat svou zkušenost s Pharmatexem. Sehnala jsem ho asi až ve 3. lékárně, ale za příznivou cenu. S přítelem jsme ho v Alpách vyzkoušeli a není to vůbec špatná věc. Nejhorší bylo dostat tu globuli z obalu-nakonec jsem to musela ustřihnout - no, docela jsme se s tím pobavili No a pak bylo všechno ok a musím říct, že jsem byla mile překvapená, že ze mě nic extra "neteklo". Přes noc jen malinká skvrnka na kalhotkách, ráno sprcha a pohoda, žádný problém Myslím, že to brzo zase vyzkoušíme

Jinak k diskuzi o HA. Já myslím, že se to trochu po příspěvích od Amálky zvrhlo jiným směrem. Není to tak, že každá hájí svou alternativu - buď špiní neho vyzdvedává HA. Na to je to věc příliš složitá a vůbec ne černobílá.
Každá žena má svou volbu - po zvážení všech rizik používat nebo nepoužívat HA. Já jsem se už rozhodla a HA neužívám - a je mi skvěle - na duši i na těle Ale nemyslím si, že by se měly hanit ženy, které ji užívají. Sama jsem HA užívala, protože to pro byla nejlepší volba mezi zdravím, nechtěným otěhotněním, problémy, atd. Před maturitou bych s dítětem měla zničený život-alespoň pro tu chvíli ano. Ale vždy jsem to brala jen jako dočasné řešení, byla jsem si plně vědoma všech rizik. Po 4 letech braní HA jsem s tím přestala a nemíním zase začít. Brala jsem to opravdu jen jako jistotu v době, kdy studuju, nevydělávám a nejsem zajištěná. Mít dítě v té době pro mě bylo mnohem nezodpovědnější, než jít do HA i s jejími riziky. Není to tak jednoduché a jasné, jak si mnozí myslí a píšou.

Každá si na to prostě musí přijít sama, dojít k tomu, svobodně se rozhodnout

Jinak, Amálko, já trpím bolestmi při menstruaci každý měsíc. Křeče, bolest v podbřiku, kříži, atd. Naučila jsem se to zmírňovat mnoha přírodními prostředky a přestala užívat i Ibalgin, protože ti myslím, že to není zdravé a přirozené. Nesouhlasím s tím, co píšeš-já jsem se jako žena přijala, beru přirozeně i svoji menstruaci, nemám k ní negativní vztah. V mém případě to je prostě fyziologická záležitost, kterou mohu zmírnit čajemi, aromaterapií, masáží, atd., ale rozhodně si ji nezpůsobuji sama svým myšlením. I když věřím, že u někoho to tak, možná být může.

Ale je dobré, že si takto píšeme, alespoň je vidět, že kolik žen, tolik názorů
Lucajda
amalka
| 13. 3. 2009 13:47
Neměla jsem již v úmyslu psát do téhle diskuze, ale zrovna dnes jsem četla rady na bolest při menstruaci a nebyly to žádné hormony, ale přírodní doplňky stravy, např. Gyntima a určitě jsou i mnohé další. Myslím si, že není úplně běžné zvracení a křeče první den menstruace. A jen tak pro zajímavost, víte, že právě tyto potíže naznačují, že má žena určité problémy "býti vlastně ženou" ? Alespoň tak to vysvětlují tzv. duchovní příčiny nemocí. A z tohoto hlediska - myslím "duchovního", je hormonální antikoncepce jakési "převzetí" veškeré zodpovědnosti jenom na ženu, možno říci i jakoby "zneužívání" v jistém smyslu ..... Tohle přece není záležitost jenom jedné "strany". A co se týče stresu, no mám mít problémy ze stresu, že otěhotním nebo z toho, že budu mít zdravotní problémy po HA?
Kloa a Nux
pulec
| 12. 3. 2009 19:17
Mě je 29 a ženušce o 5 míň. Co bude po miminkách jsme ještě fakt nepřemýšleli, ale jak jsem uvedl, osobně s kondomem nemám problém a myslím že ani žena ne. Takže nějakou dobu se určitě budeme držet jen této ochrany. Jinak díky za reakce
HA
anonym
| 10. 3. 2009 18:58
A jak se zařídíte po narození dětí?
Při kojení se také dá brát HA (je jen pár druhů), ale to už bych kvůli dítěti do toho fakt nešla, aby nemuselo polykat hormony s mat. mlékem ještě ono.
Tak co pak, už jste nad tím přemýšleli?
pulec
Kloa
| 10. 3. 2009 18:46
Teď už jsem si dala bacha, abych tě nepřeklepla
Nic nemá jen pozitiva
Tak snad už nebude mít tvá žena důvod se k HA vracet. Nevím v jakém jste věku, taky doufám, že za pár let už HA nebudu muset užívat.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
13. 6. 2025 13:40
14495
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
13. 6. 2025 14:32