Změny po vysazení hormonální antikoncepce - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Změny po vysazení hormonální antikoncepce

Diskuze

Slona
angelwoman
| 6. 3. 2009 08:55
Předem chci napsat, že nijak neútočím na tvůj způsob ochrany - to je každého věc

Ale divím se, jak může tvůj přítel říct, že nechápe, jak to ostatní nestihnou včas při přerušované souloži a že na tom nic není. Říká ti něco tzv. "kapka lásky"? To je tekutina, která se vyjde ven ještě před samotnou ejakulací a může obsahovat sperma a žena tudíž může otěhotnět. Z toho bych měla strach. Kapku lásky tvůj přítel nijak neovlivní, prakticky ani neucítí. Můj přítel ho taky umí vytáhnout včas , ale kapky lásky bych se bála.

To je právě to, o čem jsem psala-subjektivní pocity každé z nás, kdy si myslíme, že jsme chráněné a v bezpečí a kdy si myslíme, že je to risk. Každá to cítíme jinak.

Pro mě, pokud studuju, mám před státnicema a dalšíma 2 roky studia a nebydlím s přítelem je přerušovaná soulož risk, do kterého bych nešla Jiné by to bylo, kdybych už pracovala a s přítelem bychom měli zařízené bydlení..ale v takové situaci nejsem.

Jak jde vidět, má to každý nastaveno jinak a není vůbec pravda, že jsme my ženy všechny stejné
riziko
Kloa
| 5. 3. 2009 23:33
Dle mě je v době kdy někdo nechce otěhotnět přerušovaný styk dost rizikový. A vůbec ti nenutím užívání HA, ani jsem takto nic nesměřovala. Pro mě užít pilulku je stejně samozřejmé jako si vyčistit zuby, a existuje spousta způsobů jak nezapomenout. Taky nežiju podle plánu a nikdy se mi nestalo, že bych zapomněla. Necítím z toho žádný stres. Dokážu ale pochopit, že s tím má někdo problémy.
Co je v mém případě risk?
slona
| 5. 3. 2009 23:23
Nemám pocit, že jsem riskovala. Pro někoho jako jsem já by byla HA větší risk. Kdo na to má neustále myslet? Běhání k doktorce, do lékárny atd. Nežiju podle plánu a antibiotika se mi nikdy nepodařilo bezchybně vybrat a několikrát i dobrat. A vždy to pro mě byl ohromný stres. Proboha, jen nezapomenout. Já když někam jedu, tak zapomenu buď kartáček a pastu nebo spodní prádlo. Jednou jsem odjela na Mallorku bez plavek. Pro mě je rozumnější to nechat na příteli. Navíc nemám s menstruací ani pletí sebemenší problémy. Neviděla jsem HA jako rozumnou volbu.
slona
Kloa
| 5. 3. 2009 23:14
V tom případě jsi dle mě příliš riskovala, když jsi dítě nechtěla. Ale je mi to jedno, bylo by to tvé těhotenství a tvé starosti s miminem Měla jsi štěstí, že se vám nestala žádná nehoda.
studuju
slona
| 5. 3. 2009 22:56
Kloo, ve dvaceti (kdy jsem s přítelem začala chodit) jsem studovala a s menší přestávkou studuji dodnes, takže není pravda, že mi o nic nejde teď a že mi o nic nešlo dřív. Nemyslím si, že bych u studia dítě zvládla a ani jsem žádné nechtěla! Moje antikoncepce je můj přítel, toď vše.
přerušovaná soulož
Kloa
| 5. 3. 2009 22:21
Slono, mám ale pocit, že tobě teď v podstatě o nic nejde. Nestuduješ, takže by ti případné těhotenství nekomplikovalo život. To se pak jinak rozhoduje. Až budu mít za sebou školu a pár let praxe, bude mi taky jedno, že je možnost, že otěhotním.
přerušovaná soulož
slona
| 5. 3. 2009 21:38
Přítel říká (a já to i pozoruju), že má vždy dost času a nechápe že to někdo "neodhadne".

A s tou důvěrou jsem prostě nějak neměla problém. Všichni mi říkali - jsi blbá, pojisti si to. Prostě příteli věřím a zatím mě nezklamal. Netrápím se nechtěným těhotenstvím a vlastně ani antikoncepcí.
Zonan a ostatní
angelwoman
| 5. 3. 2009 16:25
Právě, že jde hodně o to, zda si ten muž věří. Pokud přerušované souloži, kterou provádí nedůvěřuje muž, jak tomu může věřit žena???

Je to těžké, už jen v tom, když si tady všimnete, co kdo považuje za dostatečnou ochranu. Nemluvím teď o prokázané vědecké ochraně a Pearlovu indexu, ale o vašich subjektivníchpocitech...Někdo důvěřuje přerušované souloži, někdo věří HA, jiný používá HA a přerušovanou soulouž a další si myslí, že není dostatečně chráněn ani Pharmatexem a kondomem zároveň Takže opravdu záleží i na konkétním člověku, jeho pocitech, apod.
Aha..
angelwoman
| 5. 3. 2009 16:17
..tak typ přesýpacích hodin určitě nejsem
Angelwoman
jituliiik
| 5. 3. 2009 14:04
Ono spíš jde o to, jestli máš viditelný, vytvarovaný úzký pas, pokud ano, tak jsi typ přesýpacích hodin a jestli jsi štíhlá a rovná, tak jsi typ svíčky.
Ten je obrázek je dost blbý, viděla jsem i lepší
Slona
zonan
| 5. 3. 2009 07:56
Kamarádka má s přerušovanou souloží velmi dobré zkušenosti již 20 let, takže dá se říct, že může fungovat. Můj muž si moc nevěří a tak používá kondom.

Pharmatex jsem kdysi taky zkoušela, ovšem muž je na něj citlivý a také mu vadila ona pěnová hmota uvnitř. Prostě nebylo to pro něj příjemné prostředí . Když tak o tom přemýšlím, je kondom v našem věku přijatelný. Jak se říká, většinu mužů chytá druhá míza a kdo ví... Věřit můžu, ale radši jsem chráněná .
Slona
angelwoman
| 5. 3. 2009 07:40
Ono si říká-důvěřuj, ale prověřuj Zrovna v tak vážné věci, jako je mé případné otěhotnění, bych nevěřila jen tomu, že ho (promiň) přítel včas vytáhne
Každopádně kondomu věřím, s tím žádný problém nemám, vždycky to bylo v pohodě
Nejdřív jsme taky používali HA a přerušovanou soulož (pro jistotu), potom jen HA.
A do budoucna si myslím, že pokud bych se naučila s tím Pharmatexem, taky bych asi důvěřovala jen jemu
Pásek a kšandy - to není náš případ
slona
| 4. 3. 2009 21:13
Asi jsme s partnerem nezodpovědní, ale nemáme kombinovanou antikoncepci. Používáme buď kondom a nebo přerušovanou soulož. Za více než pět let jsme neměli jedinou nehodu nebo měsíc nejistoty. Jelikož jsem nikdy nebrala HA - přišlo mi to stresující - tak se mi tento způsob nezdá nebezpečný nebo nedostatečný. Na možnost otěhotnění při ***u vůbec nemyslím, protože příteli věřím.
Dedeckova
angelwoman
| 4. 3. 2009 17:05
Já znám stejně jako Kloa dost lidí, co používají např. jen kondom. Sama jsem s přítelem používala jen kondom na začátku vztahu, než jsem začla brát HA. NIkdy se nám neprotrhl, ani nebyl žádný jiný problém-mám s nimi dobré zkušenosti, teda až na to, že mě to s nimi příliš nebaví
pas
angelwoman
| 4. 3. 2009 16:57
Tak já nevím...jako postava č.2 určitě nejsem, protože nemám tak velké stehna, ani boky...tak já nevím, kam se zařadit Ale v tomhle jsem se nikdy nevyznala
Omluva
zonan
| 4. 3. 2009 08:39
Omlouvám se za nepřesné a zavádějící informace. "Nemít pas" znamená, že postava ženy se z přesýpacích hodin vyrovná do jakéhosi válce (viz foto Jituliik). Nutno však podtrhnout dlouhodobé užívání. To, že mám vpředu batoh není způsobeno čistě HA. Má to i jiné příčiny. Pravda, kdysi jsem z HA přibrala do roka 10 kg, ale to jsem ještě užívala Monogest. Ta kila (i po vysazení) jsem už nikdy nedala dolů. Za čas jsem se k HA vrátila. Mirena mi nesedla, tak jsem dostala Jasminelle a ohledně váhy to bylo v pohodě. Mimochodem, pokud některá tuto HA užívá, mohu 2 balení zdarma zaslat. Mám problémy s játry (příčiny jsou v borélii, ne v HA) a tak se k HA už nevrátím. Je fakt, že mám proti vám "výhodu" věku a toho, že kdybych "náhodou" otěhotněla, vůbec by mi to nevadilo. Naopak bych byla šťastná.
kloa
Dedeckova
| 3. 3. 2009 22:47
No, ono to vypadá, dokud do toho člověk sám nejde. Nevím, no, já se zkrátka rozhodla vrátit k HA. Jak píšeš o tom, kolik párů funguje tak či onak, já třeba osobně nikoho takového neznám - všichni jsou na HA. A i tohle mě chtě nechtě ovlivňuje.
Jen jedna moje kamarádka dlouho nemohla brát hormonální antikoncepci kvůli tlaku, ale stejně si tak často běhala pro postinor (prezervativ jim několikrát praskl), že jí doktorka pak nějaké nové jemné prášky radši napsala. Jo a jednu holčinu, která nebrala HA taky neznám a ta pak šla na potrat, takže to taky není zrovna inspirativní.
pharmatex + kondom
Kloa
| 3. 3. 2009 22:33
V této kombinaci se není podle mě čeho bát. Stejně dobře to musí fungovat s přerušovaným ***em. Jak se říká - pásek a kšandy - spojení několika metod ochrany. Kolik párů funguje jen na kondomech (bez pharmatexu) nebo jen na pharmatexu - viz jituliiik.

Jinak toto (co užívat místo HA) je určitě dost aktuální téma a řeší to určitě nemálo žen. Užívat roky HA nemůže snad žádné ženě dělat radost, jenže těch řešení moc není.
Jitulik
Dedeckova
| 3. 3. 2009 22:28
Omlouvám se, já si vás spletla V tom případě otázku směřuji na Zonan: Myslela jsi tím, že po HA se přibírá jen na břiše nebo jak?

Jinak samozřejmě, o vlastních zkušenostech to přece je, nikdo z nás neposkytuje odborné rady
Dedeckova
jituliiik
| 3. 3. 2009 22:17
Tak jsem to nemyslela
To byla jen rekace na příspěvek zonan.....A můj úhel pohledu, prostě to, co pozoruji na sobě.
Pharmatex + prezervativ
Dedeckova
| 3. 3. 2009 22:08
Jj, musím říct, že jsem se bála i tak, bohužel. Nemám s kondomy moc dobrou zkušenost, takže už jen ten pocit mě docela stísňuje. Přítel je bohužel taky v této oblasti dost přecitlivělý, přece jen oba stále studujeme... Nevím, jestli si Pharmatex konzultovala s gynekologem, mně doktorka řekla, že jedině v kombinaci s prezervativem, jinak že to pro mladý plodný pár moc není, takže pak jsem měla pocit, že to vlastně všechno stojí a padá na té bariéře. I když je samozřejmě lepší pocit mít něco navrch.
Pharmatex
Dedeckova
| 3. 3. 2009 21:57
My jsme používali globule, přišlo mi praktičtější, že se to nemusí odměřovat a nehrozí tam ty bublinky, jestli jsi o tom četla. Ten krém má sice výhodu, že se nemusí čekat 5 minut, ale to není nijak strašné a prý i lépe voní, no globule, co se týče odéru, opravdu nic moc, ale to je asi ten nejmenší problém.

Ještě co se týče toho pasu, Jitulik, tím myslíš, že ženy, které berou HA, přibírají jen na břiše a ztrácí pas nebo mluvíš celkově o tom, že se říká, že se po HA tloustne? Já teda musím říct, že když jsem začala brát prášky, tak jsem zhubla, ale to bylo hlavně celkovou úpravou jídelníčku a samozřejmě sportem, možná bych bez nich shazovala rychleji, to nemohu posoudit, ale je pravda, že to šlo docela ztuha. Teď po vysazení jsem žádnou změnu nezaznamenala, snad jen větší výkyvy směrem nahoru při menstruaci.
Angelwoman
jituliiik
| 3. 3. 2009 21:16
Pas má postava číslo 2
Tady
jituliiik
| 3. 3. 2009 21:14
to máš
Tak
jituliiik
| 3. 3. 2009 21:10
já mám 4x týdně tréninky, takže sport mi rozhodně nechybí, ale i tak jsem přibrala
Pas asi máš, pokud jsi typ přsýpacích hodin, prostě že nemáš postavu jako svíčka. Aspoň myslím
slunko
angelwoman
| 3. 3. 2009 21:07
To je vědecky zjištěné, že Pharmatex je spolehlivější, než kondomy My je s přítelem právě moc nemusíme... Holt, každý si musí vybrat to své
pas
angelwoman
| 3. 3. 2009 21:05
Jo, takhle, jako že po HA se přibírá na břiše? Tak to nevím, já jsem na začátku braní HA trochu zhubla, jinak si udržuju svou váhu, žádný výkyvy nepozoruju. Díky tomu, že cvičím, mám ploché bříško Ale pořád nevím, jestli to znamená, že mám pas nebo nemám
:)
slunko
| 3. 3. 2009 21:03
Vy jste to teda holky rozjely !! :). A jsem za to moc ráda, protože jste mi narazily na hlavičku mého hřebíčku. Jsem skoro přesvědčená o dobrání svých posledních dvou balení HA a pak skončit. Před chvílí jsem to říkala příteli a pokyvoval a pak pronesl, "jupí, budou malý lidi, jeden bude správce zahrádky, druhý bude renovovat Jawu - má takové malé prstíčky, to se dostane všude kam já ne" Možná tak do roka ty děti opravdu chtít budeme, kdo ví.

Jinak s Pharmatexem mám zkušenosti jak vy popisujete, jen to pálení jsme nezaznamenali, a přidávám se k úpornému vytékání, opravdu nepříjemné. Podle mého pohledu je prostě nejlepší kondom, když pomineme ty přerušovací procesy. Nikdy se mi s ním žádná nehoda nestala, takže mu nemám důvod nedůvěřovat, a nikdy bych netvrdila, že je Pharmatex spolehlivější než kondomy. No ale každý má jinou zkušenost.

Nic nového jsme nevymysleli, prostě mechanická antikoncepce jiná neexistuje
Angelwoman
jituliiik
| 3. 3. 2009 20:48
Ještě jsem Ti chtěla říct, že je dobře, že jsi tuhle diskusi založila, jsem zvědavá, co se třeba ještě dozvím od ostatních žen, které HA vysadily
Tak
jituliiik
| 3. 3. 2009 20:37
možná na tom něco bude, protože já jsem nikdy neměla tendence přibírat na břiše a v pase a po HA mám taky pneumatiku

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
cudlik
15. 4. 2024 17:44
70217
helena.07
15. 4. 2024 14:30
11772
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Gabriela ediv
21. 1. 2024 20:59
478
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video