Změny po vysazení hormonální antikoncepce - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Změny po vysazení hormonální antikoncepce

Diskuze

anonym
| 3. 2. 2015 14:45
Dobrý den, postuji zde možnost nežádoucí účinky antikoncepce a hlavně i ty, které vzniknou po jejím vysazení, nahlásit stástnímu ústavu pro kontrolu léčiv. je pak možnost, že se situace změní a alespoň budou dostupnější informace o tom, co antikoncepce dělá při užívání a taky potom, co ji ženy vysadí!
hlášení se dělá zde: http://www.olecich.cz/…/forms/index.php?…
zdravím!
anonym
| 3. 9. 2014 15:21
Ahoj všem,
mám dotaz - beru již 4 roky antikoncepci Yadine a jsem spokojená. Jedu ale na rok do zahraničí a chtěla bych ji na rok vysadit a po návratu ji zase brát dále. Mám moc fajn doktora, který mi ale řekl, že pokud jsem spokojená a stejně ji po návratu plánuji brát dál, tak ji vysazovat nemám, že si organismus rozhodím o to víc, když ji po roce začnu zase brát jakožto "nová uživatelka".

Je tedy lepší ji brát dál anebo vysadit a nechat tělo rok odpočinout a pak na antikoncepci zase najet? Předem děkuji
anonym
| 30. 6. 2014 21:43
Dobrý den,

Váš článek se mi velice líbil. Já brala HA s přestávkou půl roku do teď (od patnácti do devatenácti let) a změny jsem na sobě opravdu pocítila. To, že jsem skoro neměla chuť na *** a skoro vůbec nevlhla, nemohla se ani pořádně vzrušit a tak celkově jsem byla jak bez duše, to mi nepřišlo tak hrozné jako mít na základce a střední dítě. To ještě alespoň nenápadně píší v příbalovém letáku. Rok po tom, co jsem začala HA užívat jsem z ničeho nic začala být alergická na vše možné( na psy, kočky, senná rýma, roztoče,peří,...). Ale co mě teda dostalo bylo, že kamarádka, která užívala stejnou antikoncepci ADELE měla něco jako lehkou mrtvičku (říká se tomu komplikovaná migréna nebo tak nějak). Neměla vysoký krevní tlak, ani nekouřila, dokonce měla nižší srážlivost krve. V nemocnici jí dělali testy na vše možné a nakonec neurolog zjistil, že je to tou antikoncepcí. Prý obsahuje látku, která toto vyvolává!!! Má to strašný dopad jak na organismus ženy, ale také celkově na vše. Tělo tyto hormony vylučuje a tak se dostávají do vody, kterou zase pijeme. To má částečně za následek čím dál tím horší plodnost mužů. Ženské hormony vůbec do muže nepatří. Nemluvně o tom, že je také jíme skrze rostliny a zvířata. Po tomto zjištění jsem prášky okamžitě vysadila. A jak na toto téma reagoval můj gynekolog ? cituji: "To tedy nevím, jak jste k tomu všemu dospěla, Sama? (smích).. Předepíšu vám jinou, chcete-li" Gynekolog má za předpis provizi děvčata, takže je to na něm jestli bude kecat, nebo vám řekne jak to je. No abych to shrnula. Do mladých holek cpou s*ačky, protože jejich rodiče buď nevědí, co to je zač, nebo to prostě ignorují, hlavně, že jejich Anička nepřijde domů těhotná ( Co by si řeklo okolí ?). Ps: jsou i přírodní hormony, které pomůžou jak s menstruací, pletí, a tak se vším, kromě otěhotnění, takže se na pleť a bolesti nemusíte vymlouvat. Jo a nejsem nějakej zfanatizovanej hippík nebo jinak šáhlá, jsem normální holka s normálníma potřebama.
anonym
| 10. 5. 2016 18:22
TO Barbora: Skvělé!
anonym
| 19. 4. 2014 09:11
Ona má hormonální antikoncepce ještě i jinou stránku než je případný negativní vliv na zdraví. Mám na mysli hlavně její raně potratový účinek při selhání primární funkce bránění ovulaci, což potvrdil i známý ***uolog Radim Uzel - viz http://aktualityhvezd.wordpress.com/…ni-antikoncepce/ , nebo podrobný popis „Antikoncepce – Co potřebujete vědět, ale nikdo o tom nemluví“ (hlavně str.6 a násl.) na http://www.prolife.cz/…antikoncepce.pdf
Považuji za velké zlo, že ženy nejsou informovány i o těchto účincích HA. Mnohé by možná už z etických důvodů odmítly. Raně potratově působí i další metody bránící uhnízdění oplodněného vajíčka v děloze, , jako nitroděložní tělíska atd., které jsou klamně nazývany "antikoncepční".
Můžete si říci:"Přece vyhnat oplodněné vajíčko či sotva se rozvinuvší zárodek není přece potrat." Pokud by byl člověk jen tělo, pak snad, ale pokud má i duši od okamžiku početí (jakože tělo bez duše není živé), pak už se nejedná o něco, ale o někoho...
Alternativou zcela bez chemie je metoda přirozeného plánování rodičovství (PPR), která dnes nemusí být málo spolehlivá, protože se prodávají už mnoho let malé osobní počítače (např.Lady Comp) pro přesný výpočet plodných a neplodných dnů, jejichž spolehlivost je srovnatelná s HA - viz např.:
http://www.naturcomp.cz/
Ještě jednou závažnou skutečností týkající se HA je téměř katastrofální působení hormonů vyplavovaných z těla do vody a do přírody - viz např.:
http://petr-kubac.blog.cz/…tni-antikoncepce
nebo video na Youtube: http://www.youtube.com/watch?…
anonym
| 13. 9. 2013 12:21
TO: Harryet Taky chci vysadit už nechci to svinstvo do sebe cpát. Hledala sem adekvátní nahradu kondom použivat s přitelem nechcem našla jsem spermicidní krém PHARMATEX asi na něj přejdu vyhledej si o nem něco na netu :)
anonym
| 23. 6. 2013 13:59
Ahojte!mam 22rokov a beriem HAK(prestriedala som rozne znacky: yadine,jasminelle,vreya,karhla) uz 5rokov (s 10mesacnou pauzou,tj.cisty cas4r). Prve 2roky bolo hlavnym dovodom akne,ktore po vsetkych moznych pokusoch u koznej nechcelo ustupit.Az mi nakoniec spolu s gyn.odporucili Hak.Ostate 2roky mam staleho partnera takze,bolo o dolezity dovod naviac . Pocas spominanej 10mesacnej pauzy som vsak nedostala menstruaciu.Nasledovala vyvolavacka asi 4-5mesiacov po sebe kym sa mi cyklus znovu dostal viac-menej do poriadku (aj pred Hak bol velmi nepravidelny).Plet sa mi strasne zhorsila,respektive,vratilo sa mi akne z obdobia pred Hak. Po pauze som brala vreyu,ktora mi zabrala na plet,cyklus..bolo mi vsak povedane,ze po roku ju treba zmenit a tak mam uz 7.mesiac KARHLU..Zaznamenavam OBROVSKE MNOZSTVO CELULITIDY ci uz na stehna h,zpredu,zozadu,zadok,po stranach brucha. S partnerom uvazujeme o spolocnej buducnosti,svadbe,detoch ..Caka ma este rok sko,takze este min.rok "davania si pozor",ale Hak uz nechcem. Porozmyslam o inej metode,samozrejme nehormonalnej a pokusim sa za ten rok dat telo a organizmus dohromady.Bojim sa aky efekt to znova bude mat,a ak rovnaky ako pocas "pauzy" caka ma vela roboty.Tesim sa ale na zmenu a tak som prilravena hadam na vsetko ..Tolko z mojej skusenosti :)
anonym
| 16. 9. 2012 17:40
Dobrý den,
Vysadila jsem antikoncepci a mám pocit, že bych se ubrečela, mám nesmyslné strachy, pořád brečím, přitel mi něco řekne a ja už to vztahuju na sebe, je to hroooznýýý... máte s tím někdo zkušenost ? Díky Tereza
anonym
| 19. 12. 2014 09:01
TO Tereza: Ahojky, jak si to vyresila, srovnalo se to samo? Mam to same...:-/
anonym
| 24. 11. 2011 19:45
Je nutné vysazení HA konstatovat s gynekologem? Beru antikoncepci 4 roky bez přerušení. Rozhodla jsem se ji teď na čas vysadit. Přítele nemám. Děkuji
anonym
| 29. 9. 2011 16:08
Přeji dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, beru antikoncepci už něco přes rok a uvažuji o tom,že ji přestanu brát, jelikož stejně nemám přítele (antikoncepce jde docela hodně do peněz )..Tak je podle mně zbytečné ted do sebe rvát nějakou chemikálii..Tak jsem se chtěla zeptat zda to udělá něco s tělem a jestli to nemusím říct své doktorce??..
Děkuji za odpovědi
anonym
| 1. 5. 2012 20:33
TO Papája: mám úplně stejnou otázku..
anonym
| 18. 9. 2011 14:11
ahoj, uz to bude vic jak 10 let co jsem zacala brat antikoncepci. Vystridala jsem hned nekolik prasku, od trifazovych az po jednofazovy. Pak jsem se jednou - loni v lete - rozhodla ze ji prestanu brat. Prvni mesic dobry. Druhy mesic jsem mela plet jako pubescent, zacinala sem pomalu ale jiste tloustnout a zacaly i padat vic vlasy. Po par tydnech jsem mela nesnesitelne psychicke problemy. Doslova jsem se nenavidela, mela sem tezke deprese a skoncila sem na lehkych antidepresivvech..Nemela sem daleko k tomu abych si to sla hodit. Nakonec jsem prasky zacala znovu brat a po mesici se vratilo vse zase jakstaks do normalu. Vim, ze po tolika letech brani prasku bude jednou dost tezke otehotnet. Navic jsem jako mala prodelala zhoubny nador na ledvine, chemo a td, takze to uz tak budu mit dost tezke. A tak jsme se s pritelem dohodli, ze prasky vysadim. Po zkusenosti z lonska se uz ale dost bojim. Nevite nekdo o necem, co by mi pomohlo prekonat ten zacatek? Nechci tloustnout, nechci byt pochodujici bedar a hlavne - nechci deprese...
anonym
| 16. 3. 2016 20:56
TO Veverka: Ahoj, nevím, zda si to nečteš pozdě, ale já po vysazení- braní ha 8 let, hrozné úzkosti, obešla jsem milion doktorů a nikdo nepomohl, nejvíce pomáhají bylinky, čaj, Gynex, odpočinek, joga. Musela jsem všechno kvůli tomu překopat. ANTIKONCEPCE JE SVINSTO a lituji dne, kdy jsem začala užívat prášky.
anonym
| 29. 7. 2011 10:23
Ahoj, chci se zeptat, je mi 18, brala jsem 10 měsíců HA s přítelem jsme se rozešli a chci teď vysadit prášky. Doktorce se nemůžu dovolat :D ... Dnes bych měla vzít první prášek. Můžu ho prostě nevzít ? .. nebo se vysazuje nějakym spešl postupem ?
moje zkušenost
ana30
| 27. 10. 2009 13:25
Brala jsem taky Yadine a bylo vlastně dobré: moje vlasy byly mnohem hezké a moje pleť byla čistá, ale přestala jsem brat tabletky a teď mám znovu problémy, naopak mám více problémů. Vidím více a více chloupek na svém tělu a na svém obličeji a mám strach, co bude: můžeme používat stejný Gillette s přítelem?
HA bez a s
Eva2885
| 26. 10. 2009 13:12
Ahojte všechny. Přečetla jsem si první stránku této diskuze a z časových důvodů už nemám čas na další. Každopádně mě zaujala, jelikož beru HA od svých 16 a už ji beru 8 let. Brala jsem Cilest a 6 letech přišlo každý týden přes MS špinění. Změnila jsem na Jeanin a opět to samé a přitom jsem tomu dala šanci, takže jsem ji brala skoro rok. Teď beru pramino a bez změny, špinění horší a silnější. S chutí na *** je to špatné. Přítel začíná sám a pokud vyloženě neusiluje, tak jsem jako zmažená. Chci přestat s HA, ale po všech diskusích mám smíšené pocity.
Bojím je používat jen kondom a tělísko mě neláká .
Pak, že to ženský nemají v životě těžší
Adik
angelwoman
| 21. 10. 2009 16:37
Tak to je nás tady těch "úchylů" potom víc A světe div se - přítel si ani trochu nestěžuje
První měsíc je pryč
Adik
| 20. 10. 2009 22:32
Tak jsem se tady zase stavila, antik. jsem dobrala posledni 22.9., takže očekávám menzes teď v pátek. Nějaké "změny" pozoruju, tak snad všechno přijde zhruba tak, jak by mělo.
Jinak nevím, jestli je to antikoncepcí, ale poslední týden pozoruju extrémně výrazné změny v libidu Kdysi mi naprosto stačilo "být" s přítelem jednou za týden/14 dní a v poslední době už mě to vlastně ani moc nebralo, i když se mi všechno líbilo. Ale teď si připadám ůplně jak nějaký ůchyl Vlastně jsem nikdy neměla *** bez antik. a když jsem ho měla poprvé, už jsem ji nějakou dobu brala, takže vlastně ani nevím, do jaké fáze to až dospěje, ale doufám, že víc už na to chuť mít nebudu, to by taky přítel nemusel vydržet
Tak nevím, jestli to mám přisuzovat vysazení anti, ale ať už je to čímkoliv, teď bych přítele brala všemi deseti denně
Nuvaring
Raffaelo
| 16. 9. 2009 08:45
Ahojky Lucajdo,

taky mám Nuvaring a jsem s ním maximálně spokojená, je to lepší než polykat prášky. to jestli působí lokálně nevím, ale hlavně Ti to nehutnuje žaludek. co teda vím já.
anonym
| 18. 9. 2011 14:17
TO Raffaelo: mel sem ho par mesicu. Ze zacatku v poho, pak mi to zacalo vadit pri ***u a nakonec to zacalo bolet i samo o sobe... naplasti tez nedoporucuju - hypoalergeni jak pisou rozhodne nejsou, kdyz je nalepite blbe - coz se stava casto - nevydrzi ani dva dny, kdyz dobre - coz je snad jeste horsi - dela to hnusny fleky na tele - z rozpoustejiciho se lepidle (pokud se teda sprchujete) a v mem pripade jsem jednou musela sundavat kvuli puchyru, co se mi pod ni udelaly a podruhy sem ji sundala i se silnou vrstvou zmokvale kuze. A tak huntuju si zaludek dal...
anonym
| 17. 4. 2014 15:11
TO Raffaelo:
Já mám taky Nuvaring, lokáně bohužel působí (aspon na mě). Mám neustále výtoky a tak jednou za dva měsíce silnější bakteriální zánět, který se musí léčit.
Beru ho už druhým rokem a nic se nelepší, spíš naopak.
Mám v plánu antikoncepci vysadit úplně, protože prášky kvůli žaludku brát nemůžu.
Slunko, angelwoman
n
| 15. 9. 2009 21:30
Slunko, díky za zkušenosti Já jsem právě o tom Nuvarigu taky četla, jak je šterný a že působí lokálně, což se mi dost zamlouvá. Na druhou stranu si nedovedu moc představit, jak můžou hormony působit lokálně a nedostávat se do krve - ještě si o tom musím něco přečíst .

Angelwoman, je fakt, že jsem s tou HA na vážkách. Minulý týden jsem už byla celkem odhodlaná s tím seknout, ale ségra a kamarádka mě včera pěkně nahlodaly, hlavně mě teď zaujal právě ten vaginální kroužek Nuvaring, i když zatím o něm nemám dost informací. Nebudu nic uspěchávat a vše v klidu promyslím. I kdybych ale teď zůstala u nějaké mírnější formy HA, vím, že je to stejně dočasné a jsem ráda, že mám vymyšlenou variantu Pharmatex + kondom, na kterou stejně jednou nejspíš přejdeme. Nejpozději po Austrálii s HA seknu tak jako tak, protože už se nebudu muset tolik děsit případného otěhotnění. I když je docela možné, že už teď beru poslední HA . Zkrátka uvidím, do listopadu mám dost času na rozmýšlení. Je fakt, že moje doktorka někdy mluví jako PR manažerka EVRY, takže už vidím, jak mi promlouvá do duše I když nechci jí křivdit, už mě několikrát mile překvapila, tak snad s ní bude rozumná domluva . Je to moje tělo, za které mám zodpovědnost já .

Vidíš, můj přítel už je se "zrním" docela smířenej . Dokonce si sám od sebe dělá k snídani obilné kaše s oříšky, občas vaří na parním hrnci a dobrovolně sportuje. Vlastně bych řekla, že žije zdravěji než já .

Je fakt, že výpisky zaberou spoustu času, ale když si je neudělám, tak skoro jako bych danou knížku nečetla. Většinou mám vše z knihovny, takže poznamenávat si stránku a číslo u mě moc nepřipadá v úvahu. I když je blbé, že mám teď různé poznámky na různých cancech papíru a absolutně se v tom nevyznám. Až bude mít jednou týden třeba 10 dní, tak si ty všechny poznámky a postřehy třeba i nějak použitelně utřídím .
Papa
Lucajda
angelwoman
| 15. 9. 2009 11:17
Ahojky!
Neboj se, to se mi taky stává často, že mi tu řádí ten "undefined" šotek
Vždyť já vím, že jsi to s tím marketingem nemyslela zle - psala jsem v nadsázce Já jsem třeba díky informacím tady začla používat kosmetiku Original Atok a poté Hadek, vyzkoušela jsem pleťové obličejové oleje, Pharmatex, našla jsem zajímavé tipy na nejrůznější bylinky, čajíky a alternativní medicínu, atd.
Tak s tím, že to žena partnerovi zamlčí, že přestala brát HA jsem se setkala jednak v nějaké poradně v časopise a taky to viděla ve filmu Věřím, že určitým typům žen, které si např. myslí, že si mohou vztah dítětem zachránit či pojistit, nejsou žádné metody cizí Ale to se nás netýká
Aha, tak to jo, já myslela právě, že si HA platíš úplně sama No, jen pěkně přítele zapoj - myslím, že to je úplně normální a správné
No, my jsme si těch našich prvních "čekacích 5 minut" lehli vyjukaní vedle sebe, málem s očima na hodinkách a čekali, načež přítel naznačil, jestli se mu nechci v této příjemné 5 minutové přestávce věnovat, tak jsem nadšeně souhlasila, že bych mohla A tím máme našich 5 minut vyřešených
Tak jak to budeš mít dále s HA si určitě promysli - měla bys být o tom řešení přesvědčená Koukám, že tak úplně rozhodnutá nejsi a že ještě koketuješ s jinými HA , tak si to nech v klidu projít hlavu a třeba se poraď právě s tou doktorkou - i když rady doktorek ohledně HA bych brala někdy s rezervou Ta moje, když jsem ji oznámila, že HA už neberu, se tvářila trochu nakvašeně, jako že "co jí kazím kšeft" To myslím samozřejmě v nadsázce, ale tvářila se zkrátka tak, že ji trochu překvapilo, že nějaká její pacientka zcela svobodně a bez jejích rad rozhoduje sama o sobě - neslýchané!
Jo, tak přednáška v CountryLife by mě taky zajímala, ale přítele bych na povídání "o zrní" asi nedotáhla
To s tím vypisováním myšlenek a citátů dělám taky - buď si je přímo vypíšu, nebo si označím vždycky číslo stránky a odstavec, kde mě něco zaujalo Tak to víš, pro mnoho lidí je nepochopitelné, že by někdo něco takové četl dobrovolně a ještě si nedej bože dělal výpisky
Jen si tu klidně spamuj, mně to vůbec nevadí
Na zprávičku se těším, papa
:)
slunko
| 15. 9. 2009 06:50
Já se přidávám k nadšencům Nuvaringu, brala jsem ho jako teď poslední asi rok a neměla jsem jedinou komplikaci nebo problém, je velice šetrný a já mu plně důvěřovala. zse se to ale liší žena od ženy - některá po něm špiní. Ale pořád jsou to hormony, i když nejdou přes žaludek a přes krev - působí lokálně prý.
undefined
n
| 14. 9. 2009 22:37
Hm, super, takhle to dopadá, když člověk konečně začne příspěvky zálohovat - je z toho "undefined šifra" .
angelwoman
n
| 14. 9. 2009 22:35
undefinedundefined

undefinedundefined

undefined

Ahojky undefinedundefined undefined

Už jsem myslela, že tuhle diskusi nenajdu, jak byla zapadaná v hlubinách
Victorky undefinedundefined

Já jsem to vůbec nemyslela špatně s tím marketingem v krvi, ber to jako dobře
míněné pošťouchnutí undefinedundefinedundefined .
Jsem moc ráda, že sem píšeš různé své zkušenosti, opravdu kdybych na tenhle web
nechodila, tak nejspíš žiju úplně jinak undefinedundefinedundefined,
pochytila jsem tu od různých lidí spousta dobrých tipů a nápadů a zrovna od
Tebe jsem se nechala inspirovat už mnohokrát undefinedundefinedundefined.

Jej, tak s tím jsem se ještě nesetkala, že by žena v touze po dítěti zamlčela
partnerovi, že už nebere antikoncepci. To musí být tedy vztah, když v něm
důvěra a komunikace nemají místo undefinedundefinedundefinedundefinedundefined .

My jsme taky s přítelem domluvení, že pokud přejdeme na ty jiné způsoby ochrany,
že už to taky budeme financovat půl na půl. Ono totiž mě teď na antikoncepci
ještě trochu přispívá mamka - já jsem totiž kdysi chtěla levnější, že 1060,- Kč
/3 měsíce jako studentka neutáhnu, ale protože mám dědičné dispozice k cukrovce
a neměla bych si ničit játra, tak mi doktorka prášky rozmlouvala a doporučovala
tu mou EVRU - transdermální náplast. Tak jsem nad tím pořád váhala a nakonec
mamka řekla, že ten rozdíl od prášků, které jsem původně chtěla, doplatí ona.
Tenkrát mi bylo čerstvých 18, ale je fakt, že teď ve 22 už je mi už dost trapné,
že mi mamka přispívá na HA. undefinedundefinedundefinedNo,
budu muset udělat nějakou reformu financování a zapojit přítele undefinedundefined

Jojo, budeme mít vždy během předehry 5 "technických" minutek, to bude
fajn .

No, nechám si tu změnu HA ještě pořádně projít hlavou - mám na to taky do listopadu čas. Chci to probrat se svou doktorkou, uvidíme. Zrovna jsem byla na procházce s kamarádkou, která studuje fyzioterapii a celkově toho ví hrozně moc o fungování lidského těla a říkala mi, že se prý ty negativní účinky antikoncepce přeceňují, že ta moje EVRA je zrovna taková mírná apod. Je fakt, že její výhodou je, že neprochází trávicím traktem (čili se nemusím bát zvracení a průjmů), neničí játra jako prášky, měním si ji jednou za týden, čili na to nemusím myslet apod. Prostě je mi nejsympatičtější ze všech druhů antikoncepce, prášky jsem nikdy nebrala a ani nechci . Ale stejně jsou to hormony . Nebo zvažuju ještě jednu možnost - vaginální hormonální kroužek Nuvaring. Je to taky HA, ale má hodně nízkou dávku hormonů, zavádí se vždy jednou za měsíc, čili to člověk nemusí řešit apod. Ségra bere teď Nuvaring 2 měsíce a je z něj nadšená. No, jak říkám, musím si to pořádně promyslet, ať potom nelituju .

Jojo, taky mám občas z některých Tvých názorů pocit, že jsi v něčem takové mé duševní dvojče . Vidíš, ta filozifická přednáška by mě taky zajímala . Mám tohle úplně stejně - včera jsme zrovna byli s přítelem na Biodožínkách na ekofarmě Countrylifu na přednášce o obilovinách, ořechách a semenech a jejich účincích na zdraví. Brácha to nemohl pochopit - jednak nechápal, že v takové zimě jedu na kole (jeli jsme tam totiž na kole, ekofarmu Countrylife mám 15 km od domova přímo po cyklostezce , akorát je to šílený kopec dolů, který se pak samozřejmě musí vyšlapat nahoru ) a že jdu dobrovolně na přednášku o "zrní", kde si dokonce dobrovolně popíšu několik papírů poznámek . Nebo jsem měla trable o prázdninách s kamarády. Prázdniny mám totiž spojené se čtením knížek, ke kterým se přes rok moc nedostanu. Letos jsem měla spadeno na hodně filozofických knížek, jako např. Princip Lola, Od medikací k meditacím od Osha apod. Jenže já si vždy z těchhle knížek dělám trochu poznámky, poznamenávám si některé myšlenky a citáty apod. No a kdekoli jsem byla s kamarády, se mě všichni ptali, co to dělám, jestli to musím do školy, nebo do práce, nebo kdo mi to teda zadal . Upřímně řečeno mě tak otrávilo na každé akci znovu a znovu vysvětlovat kamarádům pro ně nepochopitelné, že jsem nakonec čtení omezila na minimum a z knížek, na které jsem měla spadeno, přečetla sotva čtvrtinu . Zkrátka, kéž by bylo v denní realitě kolem mě víc takových lidí, jako jsi třeba Ty .

No, řekla bych, že už jsem od té antikoncepce trochu odbočila , snad Ti nevadí, že spamuju v Tebou založeném tématu . Každopádně pokračování ve zprávičce, ať nezaplavím Victorku
undefinedundefined
Lucajda
angelwoman
| 9. 9. 2009 11:48
Čauky!
Tak dík s tím marketingem teda Jen to chci uvést na pravou míru - já nikomu nic nenutím (už jsem byla nařčená, že jsem marketingová ředitelka Saloosu, což mi teda fakt lichotí, ale není to bohužel pravda ), jen píšu své zkušenosti - dobré i špatné Od toho jsou tady myslím ty diskuze - vždyť já jse se vlastně dozvěděla o Pharmatexu tady na diskuzi od jedné slečny
Taky si myslím, že antikoncepce je záležitost obou partnerů. Ale v tomhle jsou ženy někdy potvory, třeba chtějí dítě, nic partnerovi neřeknou, přestanou brát HA a otěhotní - a pak dělají překvapené Tak takhle opravdu ne. Můj přítel vždycky říkal, že kdyby byly nějaké pilulky pro muže, tak je bere místo mě. Já jsem ale od začátku HA brala jen jako dočasné řešení a myslím si, že brát ji 4 roky je až až Tak mi přítel na HA přispíval - jednou jsem ji koupila já, jindy on, jindy jsem se šábli na půl Stejně tak s Pharmatexem - jeden jsem koupila já, druhý on a to jsem se ani nezmínila, že už nám dochází Ale tak to je na dohodě každého páru. Já jsem brala HA za 300,- na měsíc, takže to bylo na mě jako studentku docela dost, no...
Jo, tak to se těch 5 minut určitě moc hezky zabavíte Budete nacvičovat správnou manipulaci
Pharmatex koupíš normálně v lékárně bez receptu Já jsem ho teď kupovala za - tuším - 230 Kč. Jinak před dalším ***em nemusíš čekat, normálně můžeš zavést další globuli hned My to třeba děláme taky tak, že když víme, že bude víc čísel , tak třeba poprvé použijeme kondom a pak Pharmatex Ale to už je pak na vás...

Lucajdo, Lucajdo, mluvíš mi z duše Ty jsi celá já Já už vím, že v široké veřejnosti určité věci neříkám Ne, že bych se styděla, to vůbec, ale prostě nemám někdy náladu všechno vysvětlovat a poslouchat reakce okolí. Třeba že po špřednášce jdu na Srovnávácí kurz východní a západní filosofie (jo fakt, tam jdu proto, že mě to zajímá, odpovídám na otázky ), že se zajímám o filosofii, přírodní kosmetiku, bylinky, aromaterapii a alternativní medicínu, že poslouchám Nirvanu a že jsem stejně jako ty už 5 let s tím samým přítelem a pořád nám to klape , apod. Zrovna včera jsem byla s kamarádkou a když jsem říkala, že máme koncem září výročí 5let, tak se strašně divila a obracela oči v sloup - přešla jsem to hrdě mlčením - co taky na tohle říct, že? Takže ti moc dobře rozumím Ale upřímně - docela mě baví být jiná a ostatní lidi překvapovat - aspoň vím, že nejsem tak čitelná a není se mnou nuda

Aha, tak to je super, s tou Austrálií Že jste vůbec měli odvahu a všechno si tak domluvili - určitě to bude báječná zkušenost a jet tam s přítelem - co víc si přát Taky vás to určitě víc stmelí a je super, že to budete všechno zažívat spolu a budete si tam oporou
Fíha, teda, ale to je slušná pálka...na to by taky padlo celé moje stavební spoření a nevím, nevím, jestli bych ho dala, když plánujeme s přítelem společné bydlení.... Holt je to o těch prioritách Ale tak vy zase budete mít skvělou zkušenost a zážitek a to se penězi zaplatit nedá A když si tam ještě, jak píšeš, něco vyděláš, tak by to nemělo být tak hrozné
Přesně jak píšeš, určitě to bude taková zkouška vašeho vztahu, ale věřím, že to v pohodě ustojíte a budete mít na co vzpomínat Ta zdravá výživa je super, to by mě taky bavilo Právě, že teď dělám jako brigádník marketing pro jednu firmu, která se zabývá IT programy a outsourcingem a ... no, moc mě to nebaví Fakt bych taky radši směřovala někde k té přírodní kosmetice, biopotravinám, zdravé výživě, apod. To máme taky stejně
je hořký
Adik
| 9. 9. 2009 08:50
Všude jsem se dočetla, že je pharmattex strašně hořký, takže proto se na orální *** nehodí. O tom, že by to mělo jiný negativní účinek na člověk při pozření nevím Výrobce to nedomyslel, v žádném případě. Nemohl tomu dát nějakou lepší příchuť???

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
tepu
20. 4. 2024 12:02
70267
helena.07
20. 4. 2024 10:33
11801
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video