Změny po vysazení hormonální antikoncepce - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Změny po vysazení hormonální antikoncepce

Diskuze

Kloa
pulec
| 10. 3. 2009 18:39
Omluva se přijímá Chtěl jsem se jen podělit o svou zkušenost. Je mi jasné po přečtení předchozích příspěvků a dalších životních zkušeností, že HA nemá jen pozitiva. Osobně se přikláním na stranu HA nepoužívat, ale moje manželka se obávala nepravidelné a bolestivé menstruace, která ji provázela před lety když HA nebrala. Tak uvidime jak to bude fungovat teď, když je o nějaky ten pátek starší. Jinak diky za reakci.
překlep
Kloa
| 10. 3. 2009 17:41
Pardon za zkomolení přezdívky překlepem
pulce
Kloa
| 10. 3. 2009 17:41
To co pociťuje tvoje žena je možné. Zase tak krátká doba to není a taky psychika dělá hodně.
A jinak kdo tvrdí, že HA má jen pozitiva?
změny po vysazení ...
pulec
| 10. 3. 2009 17:31
Zdravím vás milé dámy. Chtěl bych jen přispět do diskuze. Před nějakým časem jsme se se ženou rozhodli, že HA vysadíme, i když ješte dítě mít nechceme. Do té toby jsme se milovali asi tak jednou týdně. Nemůžu uvěřit tomu, že by měla HA takový vliv na ***ualní apetit, protože jsou to asi tři týdny co ji žena nebere a milujeme se téměř každý den Používáme sice kondom, ale osobně s tím nemám žádný problém. Já vím, 3 týdny je asi ještě dost krátka doba na objektivní hodnocení toho, jak tělo normálně funguje, ale i tak je to pro mě znamení, že HA nemá jen velká pozitiva.
Nezodpovědná :)
slona
| 8. 3. 2009 01:39
Musím se přiznat, že jste mě vyděsily . Říkala jsem si, jestli jsem vážně tak nezodpovědná. Naopak se považuju za sraba, který se dlouho rozhoduje, má zadní vrátka a několik pojistek. Myslím, že poslední čtyři roky jsem na nechtěné otěhotnění prostě vůbec nemyslela. Že by síla pozitivního myšlení? Včera jsem si říkala, no jo, vždyť by to mohlo mít i následky. Naštěstí jsem chvíli potom přestala myslet úplně.
HA
n
| 7. 3. 2009 23:03
Ahojky, souhlasím s Kloou a s Dedeckovou.
Je mi 21, HA užívám 3 a půl roku, rozhodně z toho nejsem nadšená a je mi jasné, že hormony můžou v mém těle nadělat pěknou paseku, že jednou můžu mít problémy s přirozeným naskočením cyklu apod. Dokonce cítím, že moje chuť na *** je výrazně nižší než před lety a že mám často úzkostné stavy a uvědomuju si, že hlavním viníkem může být HA.
Jenže, na druhou stranu - v nejbližších pár letech by se mi těhotenství opravdu nehodilo. Dokážu tak problém vidět i z druhé stránky, totiž, že stres z rizika otěhotnění v případě vysazení HA by v mém těle napáchal taky obrovské škody. Navíc spousta žen má první den přirozeného cyklu takové bolesti, že do sebe nacpe spoustu Ibalginů, a tím tělu taky rozhodně neprospěje. Já jsem na tom před braním HA byla podobně, bylo mi zle, měla jsem teploty a zvracela jsem , i když Ibalginům jsem se ubránila - hrozně moc nemám ráda léky, tak pro mě bylo přijatelnější prožít den v křečích (za pomoci věrných kamarádů Tymiánu a Kontryhele), než v totální letargii způsobené Ibalginem. Ale i samotné křeče a zvracení tělu rozhodně neprospěly.
Znám spoustu vrstevnic, které jsou na tom úplně stejně jako já - z HA tedy fakt nejásáme, uvědomujeme si, že je to zlo, nicméně nechtěné těhotenství je pro nás v současné době prostě větší zlo. Myslím, že naprostá většina uživatelek HA si je negativních účinků vědoma, ale holt musí vybírat cestu nejmenšího zla pro tuto životní etapu.
Až budu vydělávat peníze a budu mít zařízené vlastní bydlení, velice ráda se s hormony rozloučím, protože mi případné otěhotnění rozhodně nebude tolik na obtíž.
amalka
Kloa
| 7. 3. 2009 17:05
Amálko, to snad každá rozumná žena udělá, že si to promyslí, neužívá to asi pro nic za nic a pokud se rozhodla užívat, tak na tom asi získává. Vybrala si, protože ji to více přináší než bere. Ví, že je chráněna před otěhotněním a nežádoucí účinky se můžou, ale taky vůbec nemusí dostavit. V tom případě bysme v životě nemohli dělat nic, protože co když se nám něco stane. Každé jednání má své určité riziko a každý se snaží eliminovat rizika jak může. Pro většinu uživatelek HA je otěhotnění asi větším rizikem. Měla bys toto rozhodnutí respektovat, ne zatracovat uživatelsky HA.
Netvrdím, že si nežádoucí účinky HA vymýšlíš, vždyť jsem to potvrdila a je nám všem jasné, že rizika jsou. Nedívej se chvíli na uživatelsky HA jako na slepé ovce. I když i také jsou, bohužel rozum máme každý jiný.
Nemyslím si, že by tady někdo něco zlehčoval, nechtěl vidět. Naopak víme o všech faktech a rozhodly jsme se. A vy píšete o tom co víme jako bysme to nevěděly.
Tvůj názor je jednostranný. Já vidím obě strany, jak to dobré na tom, tak to zlé a jak se sama můžeš dočíst každá by byla ráda kdyby něco takového nemusela užívat.
HA
anonym
| 7. 3. 2009 16:37
Mám dojem, že všechny, co tu píšeme, jsme se už rozhodly, jesli HA pro sebe ano nebo ne. Některé časem možná změní názor, ale to už je vývoj.
Pro braní HA (v jakékoliv podobě , tedy nejen prášky, ale i náplasti, podkožní tyčinky, horm. nitroděložní tělísko, injekce...) jednoznačně mluví velká (možná nejvyšší) účinnost co se týče ochrany před těhotenstvím.

Ta "proti" jsou taková, že se mohou projevit, ale nemusí (jak píše Zonan o té jízdě autem), ale to dopředu nikdy nevíme.
Pro mě jsou mé vědomosti a vlastní zkušenosti tak přesvědčivé, že vím, že HA už nikdy ne. Ale chápu, že to někdo má jinak.
Své dceři bych rozhodně dala dnes více informací, než se tenkrát dostalo mně. Ale konečné rozhodnutí by stejně bylo na ní.
zonan
amalka
| 7. 3. 2009 16:26
Hezky napsáno. Člověk spíše věří tomu, co se mu momentálně více "hodí" a má tendenci zlehčovat, zesměšňovat, zatracovat nebo prostě jaksi "nevidět" to ostatní, co mu nějakým způsobem jakoby komplikuje danou situaci. A někdo ještě není schopen úplně "domyslet"......
Kloa
amalka
| 7. 3. 2009 16:17
Co jsem myslela tím více přemýšlet? Promyslet, jestli to všechno negativní, co HA přináší, vyváží v daném případě to, co "získám", se vším všudy. V tomto případě přeci nejde o léčbu nějaké nemoci, při které je někdy nutné "obětovat něco", aby mohlo být vyléčeno jiné.
Co se týče jednostranného názoru, tohle přeci není žádný můj výmysl, ale doložená fakta.
V záhlaví těchto stránek je napsáno - ....zdravý životní styl v souladu s přírodou, tak si myslím, že i tohle sem patří.
informace a zodpovědnost
zonan
| 7. 3. 2009 15:53
Víte, diskuze o zodpovědnosti a dostatku informací mě trochu nadzvedla. Souhlasím s tím, že každý je zodpovědný sám za sebe. Souhlasím, že každý by si měl podrobně prostudovat všechny možné dostupné informace a rozhodnout se, ale... Kolik lidí si bude vědomo, že právě oni budou mít následky? Že právě oni patří do toho procenta rizikových? Nikdo to předem nezaručí a pak je už pozdě. Ńěkteří s negativní zkušeností bijí na poplach, ovšem kolik lidí jim věří? V lepším případě jsou ignorováni, v horším zesměšňováni, či napadáni. Přitom všechny vědomosti a informace, které máme, bych mohla přirovnat k informacím o jízdě v autě. Vím, že každý den na silnici umírají lidé, že každý den jsou nehody, ale když usedám za volant, nikdy nepředpokládám, že to budu právě já, která už nemusí dojet do cíle.
amalka
Kloa
| 7. 3. 2009 15:26
Však ano, čteme příbalové letáky a tak víme. Kdo nečte jeho vina. Každý nese odpovědnost za sebe. Že někdo nechce být zodpovědný, přemýšlet, tak za to musí nést následky.
A co to znamená více přemýšlet? Nebrat?
Pokud ses neptala, tak s tebou nežádoucí účinky nemusí lékař probírat.
Svou hlavní myšlenku jsem zde již napsala. Nejsem tu za žádného lobistu HA, ani netvrdím, že to je něco zdravého. Ale nemám ráda jednostranné názory jaké zde zazněly. Vše má více stran.
Kloa
amalka
| 7. 3. 2009 15:13
Nevím, jak jsou na tom ostatní lidé, ale já čtu příbalové letáky u všeho, co bych měla dát do pusy a nejednou se mi stalo, že vedlejší účinky mohly být takové, že jsem daný "lék" nepoužila, protože to "nestálo za to". Možná si dávám více pozor i proto, že jsem už jako dítě prodělala vážnou otravu antibiotiky i když vše "šlo" podle lékařů...Nikde jsem nepsala, že neuznávám HA , pouze, že by bylo dobré více přemýšlet. Stalo se mi, že mi gynekolog napsal hormony, které jsem mu došla vrátit poté, co jsem si vedlejší účinky přečetla, před tím mi nic neřekl a já byla v tomto ohledu nezkušená, nebyl internet, informace málo dostupné a co řekl lékař bylo "svaté". Po čase se u nás vyměnili gynekologové a já se dozvěděla, že bych je tenkrát brala zbytečně, protože "můj" problém vlastně nebyl problémem nutným takto řešit.
Podle toho, jak to dnes "vypadá" na světě, bych řekla, že s naším "přemýšlením" a zodpovědností to není až zase taková sláva.....
another
Kloa
| 7. 3. 2009 14:37
Tak za to si takové ženy můžou samy, když mají informace přímo pod nosem. Nežádoucí účinky HA se těmi, které HA neuznávají, přehánějí. U každého léku se dočtete co můžou napáchat, ale HA jsou nejvíce "hanobena". Ostatní léky užijeme aniž se nad tím zamyslíme, ale HA je odsuzována.
Že jsi nevěděla nic o Pharmatexu je stejný problém, nehledala jsi informace. Vždyť stačí u gynekologa zahájit diskuzi o metodách antikoncepce. Od toho tam je. Já jsem dokonce HA užívala a můj gynekolog uvažoval zda by pro mě nebylo ještě kvůli jiným problémům lepší užívat místo HA Pharmatex.
Nikdo nikomu HA nenutí, každý by si měl vybrat antikoncepci za sebe, za svůj pocit. Hlavně by měl při výběru přemýšlet a vše dobře zvážit. Kdo ví jestli bych kdy HA užívala, kdybych měla pravidelnou menstruaci a neměla ty nesnesitelné bolesti.
Změny
Another
| 7. 3. 2009 13:58
Já si nemyslím, že všechny ženy, které hormony berou, ví o tom, kolik to má nežádoucích účinků. Když mi bylo 20, taky jsem o tom moc nepřemýšlela, jen jsem věděla, že je to nejspolehlivější metoda jak neotěhotnět. V té době jsem nevěděla nic o Pharmatexu a spoléhat jen na kondom jsem při studiu VŠ nechtěla.
Vrátím se k tématu diskuze, vysadila jsem HA před půl rokem a od té doby mám hodně nepravidelnou menstruaci, vrátily se mi i menstruační bolesti, i když naštěstí menší než před braním HA, dají se vydržet. Jinak žádné změny nepozoruju, jen mám dobrý pocit, že "nefunguju" podle umělých hormonů.
Mediální masáž
Dedeckova
| 7. 3. 2009 12:51
Jinak si jako Kloa nemyslím, že se zvládnu ubránit vlivu médií a použít vlastní rozum, ale to je téma na úplně jinou diskusi.
Nux
Dedeckova
| 7. 3. 2009 12:48
Já si třeba nemyslím, že by panovalo nějaká všeobecná euforie ohledně HA tak, jak píšeš, že to bylo v tvých 19 letech. Naopak, když se o tom s holkama bavím, panuje spíš velká skepse, a to že která ji bere, rozhodně z toho není nadšená. Stále se setkávám s názory "nevím, jaký to bude mít vliv do budoucna, nevím, jestli mám lékařům věřit, stejně z toho něco mají, mám strach a přemýšlím, že vysadím, tohle nemůže být přirozené...ALE mou prioritou je neotěhotnět, v klidu dostudovat a užít si bez neustálých stresů". Myslím, že i tahle skepse je výsledkem mediální masáže, takže to tvůj názor potvrzuje, přesto si opravdu nemyslím, že by ohledně HA panovalo nějaké nadšení. Pro spoustu mladých dívek je to prostě menší zlo.
amalka, Nux
Kloa
| 7. 3. 2009 12:44
To je každého věc jak moc se nechá mediálně či jinak ovlivnit, každý má svůj rozum a měl by ho používat. Ze všech stran se také objevuje spousta článků o drogách, nevěře, o ***uálních hračkách a copak fetuju, podvádím a mám doma skříň plnou robertků? Musím zvážit co mi to přinese dobrého a co zlého.
Po rizicích HA nemusí žádná žena nijak pátrat, stačí si přečíst příbalový leták. HA nic netají. Copak lékaři při předepisování antibiotik nebo jakýchkoliv jiných léků říkají co zlého se může stát? Právě že dnes se o rizicích HA už tolik všeobecně ví, je to pořád přemíláno dokolečka, jako by si každý kdo přijde s tou a tou samou informací myslel, že je spasitel. Jak psala angelwoman, víme jaké jsou negativní účinky HA, ale nefunguje to tak, že tady někdo jako spasitel v domnění, že přináší novou informaci, napíše jaké je to svinstvo, a všechny ženy následně přestanou HA užívat.
Jelikož ženy HA užívají, tak asi míru škod i rizika zvážily. To je jako o všem pro co se rozhodneme.
*
amalka
| 7. 3. 2009 12:12
Vstoupila jsem do této diskuze s dobrým úmyslem poukázat na to ostatní, co HA přináší. Netušila jsem, že je tady jiná, podrobnější diskuze na toto téma, mám málo času na čtení všeho a antikoncepci řešit nepotřebuji. Jenom mi přijde, že dnes se užívá jak "lentilky" a je mi líto těch mladých slečen. Někdy už s ní začínají velmi brzo.....Je pěkné, že jste tak dobře informované, že žádný "nový" argument už nemohu uvést, ale copak ty stávající nejsou dostatečné k tomu, aby OBA partneři popřemýšleli o tom, jestli ta úžasná "svoboda" v tomto směru za to opravdu stojí a není možné řešit to jinou, i když méně "atraktivní" cestou? Já bych řekla, že např. argument typu - hormony jsou silně rakovinotvorné, je docela "silný" kalibr na to, aby člověk dobře vážil co opravdu dělá. Je to sice každého osobní věc, ale v tom těle, které je teď "živeno" nepřirozenými hormony bude jednou třeba růst další život, miminko, na které to bude mít také nějaký vliv, o kterém dnes medicína nemusí vědět. To, co se dnes považuje za "téměř" bezpečné, se může za pár let jevit zase úplně jinak, zrovna tak, jako se dnes už ví, jak škodlivá byla HA v minulosti, než přišly úžasné nové technologie .Neříkám, že "ženy" mají okamžitě zahodit tabletky či náplasti, jenom vážit míru škod .....
Svobodné rozhodování
anonym
| 7. 3. 2009 08:17
Jistě. Máme svobodnou vůli, do pusy nám násilím nikdo nic nenacpe.
Ale mediální masáž je způsob nátlaku, který je povolený, a kterému spousta žen podlehne. Každý není tak kritický, aby si prověřoval, jestli to náhodou nemá i druhou stranu, proč taky, proč by jim lékaři neříkali celou pravdu, že? Nemají důvod nevěřit, že to je pouze pozitivní, a tak se nemají nad čím rozhodovat. prostě přijmou.
Taky jsem to prostě přijala a nepochybovala, když mi bylo 19. Nepátrala jsem po informacích, které by mě tenkrát mohly zviklat. Slyšela jsem jen ty kladné účinky. Nikdo o "pilulkách nové generace" nemluvil jinak, než s nadšením a ohromném objevu, dávající ženám svobodu.
A dnes je to stejné. Pokud Ti všechna pro i proti někdo neřekne, ani Tě nenapadne nad tím přemýšlet.
Proto je vhodné, aby tu zaznělo i to, co psala Amálka.
Že všechno není černé nebo bílé.
Nemyslím, že by teď po takové informaci ženy hromadně zahazovaly HA, ale třeba se dozví něco co nevěděly.
A začnou samy hledat informace. Nejde jen o nás, co tu píšem, ale i o ty, co to čtou.
My už jsme rozhodnuté. Ale ty co se rozhodují, pro ně jsou zkušenosti z obou stran cenné.
Nux
Kloa
| 6. 3. 2009 23:39
Vše co se prodává je byznys. Ale není nad to hanit dobře prosperující věc Jasně, že mají zisky, protože ženy to chtějí kupovat, je o to zájem, tak jak by zisky nemohli mít?
Tak snad každý je svéprávný a umí o svém životě rozhodovat dle svého přesvědčení. Mi nikdy nikdo HA nevnucoval, řekla jsem si o ni sama. A kdyby se mi to nelíbilo, tak mi to nikdo ani za nic nevnutí. Nechápu proč se pořád rodí tyto argumenty. Můžou mi všude pod nos cpát hamburgery, ale pokud se pro něj nerozhodnu a nebudu přesvědčená že mi to přinese něco dobrého, tak ho nebudu jíst (a taky že nejím).
Však sama píšeš, že je v dnešní době dostatek informací a každá žena se může svobodně rozhodnout. Tak proč to v předchozím textu popíráš?
Amálko
anonym
| 6. 3. 2009 23:04
S tím byznysem máš ale pravdu.
To jsou milionové zisky farmaceutických firem, a i lékaři mají slušnou provizi, jinak by to všem v ordinaci tolik necpali.
Nedělejme si iluze o poctivosti jejich záměrů a přesvědčení, že chtějí pro pacientku jen to nejlepší. Mnohý gynekolog už prohlásil, že své ženě by něco takoví´ého nedovolil brát.

V dnešní době, kdy je přístup k veškerým informacím, se může každá žena svobodně rozhodnout, zdy do toho půjde.
amalka
angelwoman
| 6. 3. 2009 17:01
Ale vždyť my víme, jaké jsou negativní účiny HA. Jenže, to nefunguje tak, že ty tady napíšeš, jaké to je svinstvo a ženy následně přestou HA užívat. Tak to nefunguje, každý si na to musí přijít sám.
Všechno má své pro a proti - stejně tak i každá metoda antikoncepce, každá jsem jiná a každá si to musíme zvážit sama za sebe a rozhodnout se.
A že je HA dobrý business? Zase nic nového. Je stejně dobrý business jako prodej všech léčiv, kondomů, atd. atd. Takže to už v dnešní době není přliš silný argument.
Hlavní je, aby člověk přemýšlel-a nenechával si nikým nic nutit.
Přirozenost je jistě krásná, ale každý má právo sám zvolit, na kolik je pro něj důležitá.
amalka
Kloa
| 6. 3. 2009 14:56
Amalko, myslím, že o pozitivech i negativech HA je už všeobecně známo. Jak se to neustálé omílá, jako by si každý myslel, že přichází s něčím novým. A každý musí zvážit jestli mu to za to stojí.
Každý si vybere
Kloa
| 6. 3. 2009 14:47
Také zde nikomu nic nenutím, o to tady na této diskuzi přece nejde. Jen jsem napsala svůj pocit z toho jak to může slona vnímat, protože v každém věku, situaci, je často potřeba ochrany jiná, mění se. Tedy, že je rozdíl v tom jestli někdo ještě bydlí u rodičů, studuje, nemá žádnou praxi, práci a tím kdy má již věk, bydlí s přítelem, má práci, praxi. V prvém případě by mě těhotenství netěšilo, ve druhém by mi bylo jedno a to je rozdíl.
Jak pak slona uvedla, že i během studia, v době kdy dítě nechtěla, spoléhala pouze na přerušovaný styk, tak mě to popravdě překvapuje. Asi tak jak vysvětluje angelwoman. Stejně tak si myslím, že každý chlap ho dokáže včas vytáhnout.
Jo, jo všechny stejné rozhodně nejsme
omlouvám se
amalka
| 6. 3. 2009 13:30
Omlovám se, jestli píšu to, co už je jinde probrané. Jsem "tady" poměrně krátkou dobu a nemám čas procházet vše.
Jenom jsem napsala svůj pohled na věc, nikomu nic nenutím, každý jsme zodpovědný sám za sebe, zamozřejmě do té míry, co jsme schopni chápat......
angelwoman
amalka
| 6. 3. 2009 13:25
Že se neprojeví "vedlejší" účinky hned a nebo i za nějaký čas po užívání není ještě známkou toho, že v těle "něco" není jinak a nemůže se to projevit až třeba za spoustu let... Probírala jsem to se zkušeným odborníkem, který o tomto ví opravdu hodně moc. Je jasné, že je asi lepší i takováhle antikoncepce než nechtěné děti, nikomu nenutím svůj názor, jenom aby člověk přemýšlel a zvážil všechna pro a proti. Všechno, co není přirozené nějakým způsobem škodí....
Také mi přijde, že HA je "slušný byznys".
HA
anonym
| 6. 3. 2009 13:14
Amálko,
HA a její účinky se tu na jiné diskuzi probraly ze všech stran. Myslím, že každá, kdo je bere, si je vědoma, že jsou to syntetické hormony.
Já jsem je taky brala.
Jejich důsledky jsem poznala až poté, co jsem je vysadila (rozhozený hormonální systém a důsledky s tím související).
V šestnácti, ve dvaceti, pětadvaceti se člověk na to dívá jinak. To je prioritní neotěhotnět a v tom jsou pilulky skutečně nejúčinnější. Jejich vedlejší účinky "ocení" uživatelky vždy až později. Anebo taky ne. To je různé.

Nicméně, od chvíle, kdy jsem prášky zahodila , jsem neotěhotněla, když jsem nechtěla a otěhotněla, když jsem chtěla. Takže to jde i bez nich. A zatím u mě se 100%-ní učinností.
amálka
angelwoman
| 6. 3. 2009 12:57
Jasně, že HA má mnoho vedlejších účinků, to tady ví snad každá žena. Jenže ne na každé ženě se ty vedlejší účinky projeví.
Někdo zadržuje vodu, někoho bolí hlava, další nemá chuť na ***, jiná má z toho zánět žil a další je špatně od žaludku. No a pak jsou taky ženy, které žádné zvláštní vedlejší účinky nepozorují... A pokud jim to vyhovuje nevidí žádný důvod proč HA nebrat. Je to těžké.
Já jsem vždy brala HA jen jako dočasné řešení a když se to tak vezme-žádné hrozné zdravotní problémy jsem s ní neměla. Ale bez ní je mi teď prostě líp. Na těle i na duši To si musí každý zjistit sám
děvčata
amalka
| 6. 3. 2009 12:16
Nakoukla jsem do "vaší" diskuze" a chci napsat jenom pár slov ohledně hormonální antikoncepce. Nikdy jsem nedala ani jedinou takovouto tabletku do pusy, protože "hormony" jsou pěkné s prominutím svinstvo, je to velmi nepřirozený zásah pro každé normálně fungující tělo a mohou natropit pěknou paseku na zdraví. Mám už dospělé děti a v posledních letech mě trochu lákalo pomoci si hormony od jiných zdravotních potíží, přesto jsem to ani tentokrát neudělala. Já vím, že je těžké řešit tuto otázku, ale přesto je dobré zvážit všechny možnosti, rizika a "pohodlnost" obou partnerů. Vždy to bude "něco za něco". Hormony bez tzv. vedlejších účinků prostě neexistují .....

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
jirinaova
23. 4. 2024 15:31
70295
helena.07
23. 4. 2024 13:42
11812
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video