Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Co s "tím" po "tom" :)

Diskuze

Nux
Miky
| 19. 11. 2007 13:58
Ahojky. Asi v lékárně. Já si to taky moc neumím představit. Moc bych tomu asi nevěřila, ale Regina to taky docela vychvalovala, tak je to asi ok. Já asi zůstanu radši u toho kondomu.

Kloa, nech už toho, jo?
pesar
anonym
| 19. 11. 2007 12:44
Fakt se ještě používá? Nestkala jsem se s tím. Ani bych to nechtěla používat, nevěřila bych tomu, že se pod něj něco dostane.
Kde se to dá (teoreticky) koupit? V lékárně?
teorie
Kloa
| 19. 11. 2007 10:40
Takže z teorie Miky vyplývá, že kdo neudělal chybu, tj. nezapomněl na špičku a kondom mechanicky neporušil, tak tomu praskne kondom vždycky u nejsilnější části kondomu, "u kroužku". Logické ne?
A Miky, tak jak jsi to napsala o tom pláči, to je vážně kravina Ale tak jsem to nenapsala ani nemyslela.
Kloa
Miky
| 19. 11. 2007 09:58
No vidíš a mně zase přijde, že všechno pleteš dohoromady ty. Nemíním to tady všechno rozepisovat, jako ty, takže končíííííím.
S tím příkladem plačícího dítěte:
Opravdu si myslíš, že bych tam musela přímo napsat, že to chci řešit? To je ale kravina. Pokud se o tom někde na určené diskuzi zmíním, tak k tomu nemusím nic dodávat a pohrnou se i tak všechny možné hypotézy proč by asi tak mohlo plakat.
Neber to prostě osobně a bude klid.
Už se tady bavíme o něčem jiném, tak to sem furt nevracej.Papa
Miky
Kloa
| 19. 11. 2007 01:42
Miky, adelaida psala o tom, že to není o značce, tak jsem na to napsala, že si taky myslím, že to není o značce, že to jsem tím, že jsem napsala, že to byly durex nechtěla naznačit (teď nemyslím značku "ce") a napsala jsem důvod protržení, který podle mě připadal v úvahu. Nic jsem tam ale o svém případu nepitvala. Tos až v následujícím příspěvku udělala ty, začala jsi řešit špičku, mechanické poškození kondomu ... Kdybych si toho byla vědoma, tak bych to napsala hned poprvé. Pak jsi přišla s tvou "teorií kroužku", na kterou jsem pak upozornila proč ji tam řešíš na mém případu, když se mě to vůbec netýká. Zdůvodňuješ to tím, žes nevěděla, že právě tam nebyl u nás protržený, ale to jsou jen zbytečné domněnky, kterýma to komplikuješ. Otázkama jsi mě začala bombardovat až ty - co to bylo zač?, nezapomněli jste na špičku? A tvé další verze. A jak už jsem napsala, kdybych věděla, že to budeš tak řešit a pitvat a zapojovat do toho verze, které vůbec nenastaly, tak bych sem ani nikdy nepsala.
Pokud bys jako problém někde uvedla, že tvé dítě pláče, s tím, že to chceš řešit, tak by ses reakcím nemohla divit, já jsem ale nic řešit a o vysvětlení žádat nepřišla!, napsala jsem jen svou zkušenost v jednom případě. Což je úplně něco jiného!
Dedeckova
Miky
| 19. 11. 2007 00:51
Jo jo, pesar se pořád používá a prý je dost praktický.
Hm, to jsi četla správně. Vdávala jsem se v 18 letech. Nebylo to ale kvůli těhotenství, chtěla jsem....
Jj
Dedeckova
| 19. 11. 2007 00:20
O pesaru jsem četla v nějaké archaické literatuře No, upřímně ani nevím, že se ještě používá. Přesně jak jsi psala - cpát hormony nechci ani sebe, natož přítele. Mimoto u nás se ještě ty chlapské sehnat nedají, aspoň pokud vím. Souhlasím s tebou, možnosti jsou omezené. Sice jsme na tom líp než naše prababičky, ale to měly ženy poněkud odlišné ambice. Vlastně jsem četla na nějaké jiné diskusi, že jsi se vdávala mladá, a v podstatě tě dost obdivuju Já i přítel studujeme, takže si vdavky a potomky v nejbližší době neumím představit.
Dedeckova
Miky
| 19. 11. 2007 00:05
Ahojky, ne nechtěla jsem tě konfrontovat tím, že jste byli začátečníci. Psala jsem přece, že na tom nezáleží, že zrovna tak může udělat chybu i zkušený uživatel....
No, ještě máš možnost toho pesaru, PPR, vaginál. kroužku( ten ale také produkuje hormony, jen neužívíš prášky orálně, ale stejně v tvém těle budou kolovat hormony), či sterilizace, ( což v tvém věku je asi blbost , jestli ještě nemáš děti a chceš je ) nebo hormony pro přítele... to nevím, jak je tady u nás zaběhlé, ale snad v cizině je....Jenže pokud člověk není sobec, tak by nechtěl ani toto, že.....Je to hrozně omezené a to říkám pořád....( možnosti ochrany před těhotenstvím).
Hm
Dedeckova
| 18. 11. 2007 23:51
Ptáš se proto, jestli se nám to třeba nestalo při 1. a pak při 2. styku? Nemyslím, že je zas tak důležité jak přesně dlouho, ale byl to necelý rok, co jsem spoléhala jen na kondomy. Pak jsem si ale nechala předepsat hormonální antikoncepci. Upřímně nejsem moc nadšená, že tak trápím své tělo, a uvažuji o náhradní metodě. Jenže z toho vychází zase ty kondomy. Popřípadě ***uální abstinence
Dedeckova
Miky
| 18. 11. 2007 23:36
Ahoj, už jsem chtěla jít hajat, ale malá se budí, tak to nemá cenu....
Samozřejmě. Já ale psala, že v tom vidím ten problém jen já.
Tebe chápu. Pokud by se mi stalo, co tobě, taky bych měla blok. Ono je jedno, co se stalo, ale stalo se a člověk se pak bojí.
To jsem tady ale psala taky. Jako že těch důvodů prasknutí může být asi víc.....mnohdy se to ani nezjistí, neuvědomíme si to....( toť reakce na tebe, že si nejsi ničeho vědoma a praskl). Nic není dokonalé.( mohla to být např. opravdu vada materiálu).
A jak řešíš teď svou ochranu?
Jak dlouho užíváš nebo jsi užívala kondomy?
Miky,
Dedeckova
| 18. 11. 2007 23:25
to, že vidíš jako jediný problém, že kondom může narušit atmosféru, neznamená, že je to tak u všech. Po svých zkušenostech mám jednoduše blok a nezvládnu spoléhat jen na něj. Protože si nejsem vědoma žádné chyby při předešlém užívání. Píšeš o tom, že musíme být opatrní. Nepochybuj, že jsme opatrní nebyli. Můžu ti jen závidět, ale nikdy s tebou nemůžu souhlasit.
Kloa
Miky
| 18. 11. 2007 23:25
Ty sama jsi začala rozpitvávat svůj osobní problém, když Adelaida napsala o značce kondomů atd....Pokud bereš jako osobní to, že se na něco ptáš přímo mně a já pak odpovím, tak to ano, ale to je snad logické.
Prostě pokud nechci vůbec číst jakoukoli reakci na určitou věc, ke které jsem dala podnět a vím, že se mě může osobně dotýkat, tak o ní nepíšu.
To je jako kdybych já někam napsala, že moje dítě v noci pláče ( což pláče ) a pak by přišly příspěvky všech možných variant a důvodů čím to třeba může být a já bych se urazila, že o tom a o tom jsem konkrétně nic nepsala a že to ty dotyčné zkreslily.....Chápeš???? To je hovadina, co říkáš, nezlob se na mne.
obecně a konkrétně :)
Kloa
| 18. 11. 2007 23:01
Miky, těžko nebrat situaci, kdy popisuješ mou zkušenost a vytváříš při tom nějaké domněmky osobně. Reakce jsem čekala, ostatně jako musí čekat každý kdo napíše, ale ne naprosté pitvání se v mém příspěvku, zejména dotváření nějakých dalších verzí, což zkreslí to co jsem vůbec napsala. Klidně si obecně polemizuj nad kvalitou kondomů, ale uvedení, že se tak přihodilo u mého přítele, natož když to tak ani nebylo, je konkrétní záležitost.
Stejně nechápu jak může kondom, pokud není poškozený nabrat vzduch a následně prasknout, viz "tím pádem nabrání vzduchu a možnosti prasknutí". To mi hlava nebere.
dedeckova
Miky
| 18. 11. 2007 22:55
Nemusíme být kdo ví jak zkušení. V každém balení je přece příbalový leták a pokud je na vše dost času, tím pádem se vše udělá, jak má, nestává se, že by pak došlo prasknutí.
Samozřejmě, že letitým používáním má už člověk určitý grif, zručnost, ale to nevylučuje, že člověk bez zkušeností nasadí kondom špatně nebo naopak to neznamená, že ten tzv. zkušený, se nemusí dopustit nějaké chybičky. Prostě je třeba být opatrný stále.
V používání kondomů opravdu vidím jen jediný problém a to, jak psala Slunko, může narušit tu atmosféru apod....( píši obecně).
U nás ale ne, my to bereme jako součást předehry a když ne, tak manžel je pohotový a zároveň opatrný. Myslím, že vše bude ok.
Ufff, stejně je ale možností ochrany před těhotenstvím dost pomálu.
No, dobře,
Dedeckova
| 18. 11. 2007 22:39
prezervativ možná teoreticky prasknout nemůže. Vyloučíme-li možnost zmetkovitosti, spadá veškerá vina na špatné zacházení. Budiž. Ale v tom připadě jsou kondomy vhodné jen pro velmi zkušené.
Kloa
Miky
| 18. 11. 2007 22:25
Tak jsi mne, Kloa, předběhla V pohodě piš, co chceš, ale neber všechno tak osobně. Uvědom si, že když něco napíšeš, tak je možnost reakce a ač obecná, tak tím, jak navodíš nějakou situaci, může se, tobě, zdát, že je konkrétní.......Já jsem prostě přemýšlela obecně nad velikostí, i když jsi mě na tu úvahu přivedla ty. Snažila jsem se pouze pochopit, jak může kondom prasknout kvůli velikosti ***u a je fuk, jestli to byl *** tvého přítele nebo mého......Nic ve zlým.
Lindule
Miky
| 18. 11. 2007 22:14
Ahoj Lindule. Přesně takhle jsem to myslela. Proto jsem se pořád snažila nějak si vysvětlit, jak a kde by mohl rupnout, když je např úd moc široký....Jinak mi to opravdu přijde taky jako vada materiálu nebo špatná manipulace, nasazení....ty kondomy byly při testování nafukovány do takových rozměrů, že normálně snad není možné, aby praskly při větším ***u. Mimo to, i když má chlap průměrně velikost, když mluvím o délce - 20 cm, nemá kondom stejně až u kořene, takže o délce to není, proto jsem uvažovala obecně o šířce. Tam mě právě napadlo to místo, kde je ten pevný kroužek. Logické je, že věci se poškozují pod místy, kde je největší zatížení - pevnost, pnutí a dochází tam k největšímu tahu....potom tím pádem nabrání vzduchu a možnosti prasknutí. No, byla to taková moje teorie, jak se to snažit pochopit. Jinak mi přijde opravdu jako veliká náhoda, aby kondom praskl. Sama ho používám, s přestávkou 3 měsíců, 10 let a nikdy nic. Já jsem nic z toho, co jsem psala, nemyslela na nikoho osobně, jen obecně na kondomy ve spojení s velkým ***em. Pořád mi to nedalo spát, obrazně řečeno, také i z osobní bezpečnosti....nikdy mne nenapadlo, že záleží na velikosti, teda pokud to není nějaká abnormalita. Ani nevím, že by se prodávaly různé velikosti...( což teda neznamená, že to třeba není pravda). Jen já o tom jen nevím. Jsem ráda, že jsi přispěla, docela jsem se uklidnila.
Dobrou noc.
zkušenost s kondomy
Kloa
| 18. 11. 2007 21:55
Hmm Až si říkám, že jsem tady kdy vůbec něco psala
Kondomy
Linda
| 18. 11. 2007 20:33
Já jsem také viděla dokument o kondomech a jejich zatěžkávacích zkouškách. Jestliže praskne, spíše bych se přikláněla k názoru svého gynekologa, že byl špatně nasazen, vzhledem k tomu jakým zatěžkávacím zkouškám jsou podrobeny, neměly by se protrhnout ani při vetší velikosti mužského přirození. Alespoň já mám takovou zkušenost, když jsem byla mladší.
Antikoncepce
ividol
| 17. 11. 2007 18:37
Ahojte, už jsem sice taky "mimo", ale zamlada jsem používala pesar a nedám na něj dopustit. Nevím, jestli se ještě vyrábějí, ale bylo to pohodlné a kdykoliv k dispozici a spolehlivé. Žádné hormony ani nějaké zdravotní problémy.
Kloa
Miky
| 17. 11. 2007 18:16
Mysli si co chceš, já to vidím prostě jinak.
Miky
Kloa
| 17. 11. 2007 15:52
Miky, asi to každá chápeme jinak. Chápu, že tě to zajímá už proto, protože kondomy sama používáš, ale když je roky používáš, tak máš už řadu svých zkušeností, svou zkušenost jsem popsala dost podrobně, další a další vyptávání mi přišlo zbytečné. Jak už jsem prvně napsala, řešíš víc věcí najednou, můj případ i různé možnosti protržení kondomů dohromady. Pokud jsi chtěla řešit kvalitu kondomů, tak jsi to měla psát obecněji, ne na mé situaci, takto to myslím. A další možnost znamenala další rozebírání Snad už si rozumíme.
Pa a hezký ***em nabitý víkend
Nux
Miky
| 17. 11. 2007 15:31
Hm, je to i v krvi, ale prý málo. No, každopádně je to tak. Žádný hormony jsou lepší, než málo Koukala jsem na ten odkaz od tebe. Dost jsem si početla. Ten kroužek je dobrý jen kvůli zapomínání tabletek nebo kdo nechce prostě tablety vůbec orálně. Jinak je to stejně to samý. A navíc se musí zavádět a vyjímat a zase zavádět.....
Hm, tak budu dál používat kondom. Možnost protržení je u nás docela mizivá, nestalo se nám to za celou dobu. A kdyby náhodou, zajdu pro postinor. Pořád lepší, než do sebe cpát nepřetržitě hormony, viď?
Mirena
anonym
| 17. 11. 2007 15:19
Ale to je docela možné, že Mirena má nejmíň hormonů, to já zas tak detailně nestudovala.
Ale žádné hormony prostě jsou lepší, než málo hormonů.
O tom působení "jen v děloze" bych ale dosti pochybovala. To podle mě je prostě neproveditelné.
Nux
Miky
| 17. 11. 2007 14:59
Aha, tak maj ale dezinformační letáky. Doktor mi právě taky nabízel tu Mirenu. Píšou tam a říkal to i on, že má nejmíň hormonů a ve větší části působí jen v děloze a že v těle jich je minimum, doslova prý nejméně ze všech HA.
To je hrozný, člověk nemůže věřit fakt ničemu a to je ten doktor jinak moc fajn a vyhovuje mi.
Já si ji teda nevzala, kromě jiného, i z finančních důvodů. Celkově by to vyšlo levněji, než HA, ale šlo o jednorázovou situaci.
Potom mi teda už nic nevnucoval, jen zpočátku, ale řekla jsem mu, že bych už nechtěla mít v sobě cizí těleso, navíc tehdy jsem po Daně opravdu dost krvácela a měla bolesti. Pak už neargumentoval nijak.
U mne to bylo i tím, že jsem byla po císaři a to je kontraindikace tělísek. Protože jsem ale nechtěla hormony, nabídl mi ji na zkoušku, byla jsem po operaci už asi rok, tak by to prý nemuselo vadit, no, ale vadilo.
Nemohla jsem ani cvičit, při každé zátěži jsem krvácela a to nemluvím o posilování na břicho, to bylo hrozný a děsně mne uvnitř štípala jizva.
Od té doby jsem tělísko neměla. Teď jsem po císaři už skoro 9 let, tak bych možná neměla potíže kvůli jizvě, tak jsem nad Mirenou uvažovala hlavně kvůli těm hormonům, ale je to jinak, takže nic.A ten pocit, že mám v těle něco, co tam nepatří, je mi hodně blízký. ( dřív mi to ale nepřišlo, to až nějak časem).
Nuva ring
anonym
| 17. 11. 2007 12:19
Jinak to stejně neřeší problematiku hormonů do těla. Jak Mirena, tak Nuva ring jsou HA.
Vag. kroužek
anonym
| 17. 11. 2007 12:16
Něco jsem našla:

http://www.planovanirodiny.cz/view.php?…

Jinak Mirenu bych nechtěla, jsou tam hormony stejně jako v HA. Doktor mi Mirenu hodně vychvaloval, ale když nesnesu ani obyč. DANU, tak nechci nic cizího do těla. Holky, co to měly po obyč. DANĚ, měly s Mirenou stejné problémy s krvácením a bolestmi, jako při Daně. Někdo to prostě nesnese. A dát 5 tisíc jen za to, abych se utvrdila v tom, že tohle opravdu není pro mě, to nechci. Údajně se dá pak část peněz dostat zpátky, ale vím, že to je velký problém. Jako u všeho, kde Ti naslibují vrácení peněz.
Konec
Miky
| 17. 11. 2007 11:28
Já se v tom právě pitvat nechtěla, proto jsem jen uvedal možnost a dál to nerozváděla. Ty ses pak ptala a já jen odpověděla.
Chápu, že je to intimní záležitost a že je ti to nepříjemné. Nebrala jsem to osobně, jak jsem říkala, ale jen na kvalitu kondomů.
Tímto si tedy svoje úvahy nechám pro sebe. Nechci se nikoho dotknout.
Myslím si, že je logické, že mi to vrtalo hlavou, když sama kondomy používám léta. Právě i ze strachu....
Uznávám možnost protržení, když tady víckrát zaznělo, že se to přihodilo ( to jsem ale také už psala) a důvody jsou nejspíš všelijaké, mnohdy nejasné, takže si budu dávat větší pozor na používání a víc to nebudu přemítat veřejně.
A co ty vaginální kroužky? Máte někdo nějaké informace?
Kdyby mi nevadilo nitroděložní tělísko, použila bych Mirenu, což je kombinace tělíska a hormonů, které ale působí hlavně v děloze, na celkový organismus minimálně.
Tak já se taky přidám, aby v tom Kloa nebyla sama.
Dedeckova
| 17. 11. 2007 00:01
Myslím, že ani my jsme neudělali chybu. Alespoň ne v jednom případě. V tom druhém si už 100%ně jistá nejsem, bylo to přece jenom na Silvestra
Miky
Kloa
| 16. 11. 2007 23:26
Miky, jen jsem chtěla naznačit, že se v tom zbytečně pitváš.
Po několika reakcích na protržený kondom jsem zde na tomto tématu reagovala, že mám tu stejnou zkušenost a jako jediná jsem uvedla co bylo asi příčinou roztržení, možná že ve všech případech protržení, které tady zazněly i od ostatních byla stejná příčina, zmetkovitý výrobek V mém případě si nejsem vědoma žádného jiného pochybení, které jsi tady uváděla, jinak bych to jako důvod protržení uvedla Pak jsi uváděla další verzi, že se roztrhl proto, že se natrhnul v oblasti kde je "ten kroužek", na což jsem reagovala tak, že to je snad nejsilnější část kondomu a že si protržení na tomto místě moc nedokážu představit, stejně jako jsem reagovala na to, proč o tom vůbec píšeš když tam porušený nebyl, což ani nevím jak tě napadlo o tomhle psát. Pochopila jsem, že to myslíš jinak, ale právě na to jsem napsala, že je zbytečné nad tím polemizovat, když tam protržený nebyl.
Zbytečné už o tom psát mi připadá proto, protože se tady můj případ omílá dokola, což je podle mě intimní záležitost a nevím proč by se měla takhle pitvat a probírat. Myslím, že jsem uvedla víc než je nutné. Nebojím se o těchto věcech psát, ale takto to rozebírat mi už příjde nepříjemné.
Tak ahoj Příště si asi svou zkušenost nechám raději pro sebe

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
14. 8. 2025 20:40
14876
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl