Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 19. 2. 2015 14:23
Mám dotaz? Jak je to s výběrem nemocnice, nějakou Vám doporučí Váš gynekolog, nebo si můžete zvolit sama? Já pouze vím, že nechci být v naší nemocnici, ani netuším, jestli zde provádějí odstranění dělohy LAP, což já bych moc uvítala. Můžete mi nějakou doporučit? Nejlépe Praha
Zatím čekám výsledky krve ohledně hormonů, doktorka mi navrhla, že když bude hladina hormunů nízká vzít i vaječníky a dělohu najednou, ale na to si opravdu připadám dost "mladá". Snad mi ještě nějaké hormony zůstali Děkuji
Vehorka
| 20. 2. 2015 13:46
TO Alidan:
Moje gynekoložka se mě rovnou zepala, do které nemocnice chci na konzultaci jít a hned mi dala tel. číslo na objednání...Protože v Praze žádnou nemocnici osobně neznám, přišlo mi povědomé Podolí a tak už tam mám termín
anonym
| 19. 2. 2015 13:52
Bado - a nestrkala jsi náhodou v tom "rauši" nos někam, kam jsi neměla? (vtip - doufám, že jsem tě neurazila- neznáme se.... )

Andy - ještě jsem neslyšela (nečetla), že by někomu nedali ráno před operací nejdřív prášek na uklidnění a teprve potom anestézie na sále... Mně osobně po něm bylo po dvaceti minutách všechno jedno... viď, Bado

Alidan - operace jako taková (s dobrým operatérem samozřejmě!!!) opravdu nic není. Tedy když je člověk jinak relativně zdráv. Komplikace samozřejmě můžou přijít kdykoliv a u kohokoliv. Ale pokud lékaři dopředu vědí, co pacientovi je a můžou se na to připravit, myslím si, že v dnešní době ani to není větší problém. Navíc jsi mladá - to je také plus . Rozhodně přeju správné rozhodnutí a držím palce !!!
anonym
| 19. 2. 2015 11:49
Zdravím děvčata,
za pár dní mi bude 40 a včera mi bylo mou gynekoložkou sděleno, že bych měla vážně přemýšlet o HY. Mám na předení straně dělohy stále rostoucí myom, již po několikáté. Mám nepravidelnou, silnou a velmi bolestivou menstruaci. trpím bolestí podbřišku a pekelnýme premestuačními syndromy. Bohužel nesmím brát žádnou HA, jelikož jsem vedena s jakousi mutací jako trombofylik a po porodu jsem prodělala masivní plicní embolii.
To, že příjdu a dělohu, mě tolik netrápí /dětí mám 2 a to asi úplně stačí/jako spíš obavy z operace jako takové. Bojím se pooperečních komplikací, vzhledem k mé diagnoze. Cisaře jsem málem nepřežila. Děti jsou ještě relativně malé a nechci aby byly bez mámy.
anonym
| 21. 2. 2015 18:04
TO Alidan: Při těchto potížích operaci ne oddaluje. Mé v dubnu obj Gyněkolika malý miom a v říjnu už to bylo k opeoperaci.Nyni jsem deset dni po hy řezem od pupíku dolů jelikož mám tři sekce po holkách. jediném problémem u mě byli srůsty po sekcích takže i větší sítí v břiše. Jsem slaba lezim nejde cokoliv dělat tělo se bráni ale každý den pociťují lepší náladu. První den z nemocnice jsem vyndala a nám dala míčku a byla jsem hotova
Ted už nějak se vyrovnává s pocitem nepořádku doma ale upřednostňují zdraví. Držím pěsti a neodkládejte operaci je lepší to Mít za sebou bez potíží co nejdříve. NA
Petra 42let
anonym
| 19. 2. 2015 07:50
Bado - jen koukám na tu sedaci. Mně nedali ráno nic a klepala jsem se strachy až na operační sál, kde jsem se sama přesouvala na operační stůl, pak se mi představila operující lékařka a anesteziloložka na mne měla ještě několik kontrolních otázek. Ještě mi potom říkala, že narkózu už musím cítit a já jí říkali, že zatím tedy nepociťuji vůbec nic. No a odhadem do tří vteřin jsem byla v limbu. Jo a prosímtě, jaký test na menopauzu? Taky by mne zajímalo, jak na tom jsem, protože zatím (musím to zaklepat) to je celkem v pohodě (taky mám ven i vaječníky).
anonym
| 19. 2. 2015 06:21
Zkusím děkuju
anonym
| 18. 2. 2015 21:51
Holky tak v sobotu to budou 4 týdný od operace.Za mě dobrý.Jen mě štve to věčný špinění.
anonym
| 18. 2. 2015 22:38
TO Hanka: zkuste čípky cicatritina. Mě zabrali. Jsem po 5týden a špiním minimálně některý den už vůbec. A to byly prvni 3týdny krutý.
anonym
| 18. 2. 2015 18:43
Aťko, máme skoro stejnou zkušenost. Na operaci jsem šla v osm, ale od sedmi hodin do čtrnácti mám okno. Něco mi ráno sestřička dala spolknout a po tři čtvrtě hodině jsem byla mimo. Kdyby mi dnes tvrdili, že jsem cestou na sál sama tlačila vozík nebo dělala kotrmelce a tam že jsem tančila na operačním stole, musela bych jim uvěřit. Prostě nic, prázdno, i když jeden hodně matný a nepolapitelně vzdálený záblesk nějaké pár vteřinové komunikace mám. Já tedy vlastně ani nevím, že bych byla v blízkosti sálu. Lůžko na pokoji a pak JIP. A jak říkáš, nemít proděravělé břicho, těžko by mne někdo přesvědčil, že jsem byla na operaci. Bez jakékoli bolesti, jen hadičky a dráty a také zaschlá krev v nose. To nevím od čeho. Třeba mi spíš brali nosní mandle? Ještě něco pro pobavení. Dnes jsem si udělala test na menopauzu a mám ho negativní. Tři roky probíhající přechod teď tři týdny bez dělohy i vaječníků a vlastně nejsem v menopauze?????? To mě podržte
anonym
| 18. 2. 2015 14:54
Zdravim devcata,taky jsem tu po dlouhe odmlce.Tak dnes jsem byla na kontrole po 4tydnech od operace,vse bylo v poradku,pry se hojim,jak se ma,stehy jeste drzi,jak maji takze pry je vse v poradku,tak si dnes otevru lahev a budu slavit.Co se tyce nastupu do prace,tak si mam udelat doma jarni uklid a kdyz vse probehne bez nejake bolesti,tak muzu nastoupit(delam fyzicky narocnou praci)jo a hlavne cvicit panevni dno kvuli sestupu pahylu hrozny slovo.Jinak se vsechny drzte,at mate stejne dobre vysledky jako ja,drzim palecky
anonym
| 18. 2. 2015 13:18
Bado: popravdě od chvíle, kdy do mě v předsálí zapíchli první jehlu a hodná sestřička mi plácla mokrou plínu na bolavou hlavu, nepamatuju si vůbec nic. Kde jsem byla od rána do odpoledne a co se se mnou dělo to netuším, ale rozhodně jsem se probudila už bez bolavé hlavy na svém pokoji. Nebýt těch dvou hadiček, pytlíčku a baňky a polepeného břicha, řekla bych si co tam vlastně dělám . Žádné bolesti, nevolnost, nic... Rozhodně jsem byla dobře vyspaná . (Mají el.polohovací postele, což bylo super na moji rozhašenou krční páteř.) Když si vzpomenu na ten předoperační měsíc plný zbytečných nervů... . No určitě byla i klika, že nenastaly žádné komplikace. Teď se musím snažit, abych si nějaké nepřivodila nevhodnou aktivitou. Nejsem zvyklá polehávat. Ještě že je zima a zahrada spí . A ještě k hormonům, co tady probíráte - mně pomáhal Sarapis. Ale já jsem přechod prodělala už dávno před operací, ve "správném" věku, tak nevím, jak to všechno probíhá při "vynuceném" přechodu. :-\ Každopádně přeju všem hodně zdraví a rychlé hojení. Ten půlrok, co prý trvá zhojení vnitřních jizev mi připadá v nedohlednu...
anonym
| 18. 2. 2015 13:06
Zdravím a děkuji všem, které si udělají pár minut času a podělí se o svoje zkušenosti, je to velmi uklidňující vědět, že v tom nejste sama díky tomu, že diskuse je anonymní, se člověk nebojí položit otázky, které mnohdy nepoloží ani lékaři. Já sem opět překvapená z toho, že některé pacientky píší, že z nich odešly vnitřní stehy-o tom jsem také nic nevěděla a také jsem to ani nezpozorovala
anonym
| 17. 2. 2015 19:28
Aťko, konečně, gratuluji Tys nebyla na JIPce?? Já měla taky nadstandard, ale tam mě dali až po 24 hodinách hlídání a monitorování.
Kimi, četla jsem zde velkou chválu na Fytofem harmony..
anonym
| 17. 2. 2015 17:32
Kimi - beru zatím třetí měsíc Menoflavon. Nevím, jak to u Tebe probíhá bez přípravků , ale já i s nimi mám slabší návaly párkrát přes den (tak +- 5x), stačí když si na minutu na sebe pustím větrák a je to v pohodě. V noci se občas probudím a musím ze sebe skopat peřinu, ale během chvilky pod ní zase lezu. Teď jsem si objednala Menofem, uvidím, jestli to bude stejné nebo ne. :-\
anonym
| 17. 2. 2015 15:50
Mám ještě dotaz, máte někdo zkušenosti s nějakými přír. přípravky místo hormonů. Doktor mi říkal atˇ si nějaký koupím a vyzkouším, třeba sarapis, že když nemám jiné problémy jen ty návaly, takže stačí užívat to, než hormony.
anonym
| 17. 2. 2015 13:34
... zapomněla jsem zmínit jednu přece jen nepříjemnost - druhý a třetí den mě trochu potrápil plyn, kterým nafukují břicho při operaci LAVH. Bolesti v ramenou a při nádechu jakoby pod žebry, v noci pod hrudní kostí - to mě vyděsilo nejvíc, protože člověk "nemůže dýchat". Ale to netrvalo dlouho, je to asi i spíš o psychice, že člověk neví, co se děje. Dostala jsem kapičky a bylo. Během 3 dnů to vymizelo. Kromě téhle vzpomínky a čtyř úhledných stehů na břiše (když shodím 10 kg, můžu klidně do bikin ) ani nevím, že jsem někde byla... Pro jistotu jsem si nechala na ruce nemocniční náramek, abych pamatovala já i moji drazí na to, že se mi to nezdálo . Pěkný den všem !
anonym
| 17. 2. 2015 13:24
Ahoj ženy! Také já už jsem doma z nemocnice. Můj momentálně největší "problém" je, že na "tom" nemůžu sedět - LAVH s přední plastikou. Musím potvrdit názor mnoha, že nejhorší na celé věci je čekání na operaci. Operace proběhla OK. Nedostávala jsem injekce na ředění krve. Mně vzali asi půl litru krve na sále těsně před operací, nahradili ji nějakým roztokem, čímž krev vlastně zředili a na závěr mi ji zase vrátili. Je to prý kvůli krvácení při operaci. Když je krvácení větší, vracejí vám vaši krev místo cizí . Kolem poledne skončila operace a asi ve 4 odpol. jsem se probudila na pokoji. (Zaplatila jsem si nadstandart. Tak trošku "dovolená", ale vyplatí se. Už kvůli soukromí při návratu útrob do normálu. Nevím, jestli bych si ulevila tak nahlas a radostně mezi ostatními spolutrpitelkami. Vlastně vím, určitě bych to zadržovala... ) Probuzení úplně v poho, jen sprchování bylo na druhý pokus - motala se mi hlava a nechtěla jsem riskovat pád na dlažbu . Sestřičky úplně super, s ničím žádný problém už od příchodu do nemocnice, sekretářkou počínaje,doktoři, pan primář.....- nemocnice Slaný . A velký dík mojí paní doktorce, která mě s kolegyní operovala ! V nemocnici jsem pobyla 7dní a ke svému úžasu jsem vložky kromě prvního dne po vyndání tamponády nepotřebovala. Když jsem se asi 4.den ptala pana doktora, kdy teda jako se začnu "čistit", koukal na mě jak na trubku . (Taky jsem si tak při svých dotazech často připadala. Třeba jestli se můžu otočit na bok a nevypadnou mi ty hadičky nebo jestli můžu trošku zatáhnout břicho, když pochoduju, protože mám pocit, že mi jako upadne, jestli můžu na wc trošku přitlačit...) Tak jsem pochopila, že je to tak v pořádku a čím míň z člověka vychází, tím líp... Samozřejmě pokud je uvnitř vše v pořádku.Manuál jsem při odchodu žádný nedostala, jen doporučení zavádět večer čípek cicatridinu. Prý je lepší než Rosalgin-výplachy a hlavně se šetřit, nic nezvedat, polehávat a minimálně týden "na to" nesedat. Domů mě vezl manžel lůžkovou úpravou sedadla a já se teda snažím plnit pokyny. Nehci jim (ve vlastním zájmu) pokazit dobře odvedenou práci. Kontrolu mám u své MUDr. za 14 dní, když bude něco nového, určitě napíšu. Moc dobře vím, jak mi tahle diskuze pomohla, když jsem celá bez sebe čekala na operaci. Mějte se všechny moc hezky, dobře se hojte. A vy, co teprve čekáte na zákrok, nebojte se!
anonym
| 17. 2. 2015 11:16
Brumlíku moc ráda čtu, že už jde jen o nějaké mouchy a jsi odhodlaná je vychytat, super Bála jsem se zeptat. Toto je jiné čtení než před časem, držím ti palce a přeji hodně štěstí
anonym
| 17. 2. 2015 10:06
Dneska je to přesně rok od operace . Cítím se docela fajn, až na nějaké ty menší mouchy, ale to ještě vychytám :-\ ...
anonym
| 17. 2. 2015 09:29
TO BADO,díky moc, mám taky radost, že všechny jsme v pohodě, ale byli to nervy. Ale dali jsme to, jsme prostě dobrý
anonym
| 17. 2. 2015 09:21
Kimi, právě včera večer jsem na tebe myslela, že nevím, jak se ti daří. Gratuluji! Jsem ráda, že se všechny ozýváte, dost jsem nástup na operaci každé z vás prožívala a radovala se z každé zprávy po. Skvělé, i když trochu děsivé svou realitou byly reportáže těch, které psaly přímo z nemocnice, např. Iva nebo Jana. Přeji všem rychlé uzdravení. Aťko, Lenko, jak se vede vám?
anonym
| 17. 2. 2015 08:49
Zdravím všechny.Hlavně bych chtěla, Všem co přidáváte své zkušenosti poděkovat, hrozně mi to pomohlo před, i teď během rekonvalescence.Zdravím též Ivu po delší době.Včera jsem byla též u doktora, a udělal mi velkou radost, histologie čistá, kvůli špatné krvy mi vlastně všechno vzali, takže radost obrovská, co víc si přát.Doktor mě ale zároveň upozornil, že můžu začít slabě krvácet nebo špinit, že to je naprosto normální, i když jsem od operace vůbec nic takového neměla.Říkal že po op řezem, je to míň časté , ale může se stát, ať se neleknu.Tvrdil mi, že řezem je horší po o doba, ale menší problémy tohoto směru.Uvidíme.
anonym
| 16. 2. 2015 21:18
Bado: dostala jsem podrobný "manuál" kde je péče o ránu, jak provozovat klidový režim, co je a není normální. Škoda, že nemám skener doma,šoupla bych to sem nebo poslala do emailu,ale v podstatě jsem to zde již napsala. I přes manuál jsem stejně mazala do nemocnice.Neboj nic, šest týdnů je průměr špinění a považováno za normální, vyčetla jsem tu ale i že někdo špiní i 8 týdnů a někdo začne třeba i po půl roce. Včera jsem se zeptala lékařky v nemocnici jestli můj případ nesouvisí s "granulační tkání"která občas vznikne na jizvě a pak dělá neplechu a krvácí a musí se odstranit jakýmsi seškrábnutím pod narkózou. To můj případ není. Stává se to až po delší době, když se rána uvnitř špatně hojí. Je dobře že je zde možnost si o tom popovídat, člověk je hned na jedné lodi s ostatními a uklidní se.
anonym
| 16. 2. 2015 21:06
Ivo, už jsem si dohledala, že jsi byla v Příbrami, ale na jejich stránkách manuál není. Moc ještě jednou děkuji za info, že špinění je normální.
anonym
| 16. 2. 2015 20:48
Dík Ivo549, hezky jsi mě uklidnila Já bych ten manuál taky brala. Škoda, že ho nedávají všude, bylo by míň plašení. V které nemocnici jsi byla? Třeba to mají veřejně na webu.
anonym
| 16. 2. 2015 19:57
Ahoj děvčata.Po dlouhé odmlce se opět ozývám.Tento týden začínám 5 týden po LAVH. Musím se podělit o zkušenost.Manuál co mě asi čeká po operaci a v domácím ošetřování jsem v nemocnici při propuštění dostala.Píše se tam,že můžu špinit až 6 týdnů a že přibližně 2-3 týdny po operaci ze mně vyjdou uvolněné stehy a můžu při tom mít slabě narůžovělý výtok. Nic dramatického. Pak také, že je vhodné provádět v tomto období výplachy odvarem řepíku nebo Rosalginu. Chovala jsem se dle toho a najednou včera z ničeho nic krev na toaleťáku a musím upozornit, že dost silně, mísa pode mnou rudá od tmavé krve. Panika jako blázen co s tím? Fofrem do nemocnice . Večer v neděli jsem se bála,že mě tam nechají. Paní doktorka mě vyšetřila, skontrolovala stehy, byly v pořádku ještě celé,pak vaginální i palpační vyšetření a ultrazvuk nic nenasvědčoval nějaké anomálii. Bolest žádné,teplota také ne, nic jsem těžkého nezvedala. jediný prohřeškem asi bylo 2 hodinové sezení na nízké lavičce v jakémsi "na bobku"ale také žádné tlaky ani bolesti. Asi 4 hodiny po tom jsem si udělala vývar z řepíku, vypkáchla se ať se hojím a do hoďky potom se mi prý uvolnila jakási "asi" sraženina či hematom z pahýlu a odloupnul se formou tmavěrudé krve s kousky...vypadalo to skoro jak při menskách. Doktorka mě uklidnila že je vše O.K. a já mazala domů. Ještě že jsem jela hned, jinak bych do rána nezamhouřila oči. Do rána ani Ň na slipce a dnes úplně bez krve jen slabé špinění. Radím všem, které jsou i déle po LAVH ať radši zajdou k lékaři nebo na gyn.odd.nemocnice. Třeba jsem jen plašila, ale v tomto případě nikdy nevíte co se může stát. Za týden frčím do lázní ...těším se. Zdravím v všechny. Ahoj Iva.
anonym
| 16. 2. 2015 19:40
děkuji, chtěla jsem volat na ambulanci,ale je mi to hloupé a na kontrolu jdu až za téměř dva týdny. V nemocnici bych zavedla povinnost dávat pacientkám při odchodu domů z nemocnice manual na použití zrenovovavé části těla protože já osobně si dost nevím rady a nebýt internetu,tak jsem v háji.
anonym
| 16. 2. 2015 18:34
Vando, jdu tento týden v pátek na kontrolu po třech a půl týdnech a stále nepřetržitě špiním, takže to bude z mé strany hlavní téma. Pokud mě doktor neuzemní nějakou blbou zprávou, která by mi zatemnila mozek, zeptám se a dám vědět.
anonym
| 16. 2. 2015 18:16
Zdravím a opět se ptám... má některá z vás, které jste už po LAVH , ještě téměř po pěti týdnech po operaci žlutý výtok? Trošičku se bojím, že se to uvnitř moc nehojí Děkuji

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
19. 7. 2025 08:48
14693
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
18. 7. 2025 14:54