Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 11. 2. 2015 11:00
Mě řekly že pánevní dno mužů začít pomalu cvičit od 3týdne. Mám 4týdny po.Už přestalo i špinění,tak snad bude vše Ok. Luci je to smutný co se Vám stalo,zvláště pokud jste plánovali více děti. Ale čas vám určitě pomůže,já překonala i úmrtí vlastního mimča a jsem vděčná,že mám 2děti. Přeji ať se brzy zvládnete naplno radovat . Jana
anonym
| 11. 2. 2015 10:56
No jo zeny...prave proto jsem tu resila strach ze ***u...hlavne me i doktor rikal ze mam manzela krotit protoze na konci jsou jizvy a ty uz prej nikdy nebudou tak pevny jako kdyz tam nebyly
anonym
| 11. 2. 2015 10:40
Jak jsem stará, tak jsem hloupá. I já si myslela, že pochva je hlubší než 10 cm. Tak to se teď docela bojím, jestli její elasticita zůstala zachována.
anonym
| 11. 2. 2015 10:39
Nechtěla jsem se vás dotknout jen mi přišla vtipná představa jak si doma zkoumám mezinoží zrcátkem
anonym
| 11. 2. 2015 09:25
Nepodepsala jsem se zase-Lucka
anonym
| 11. 2. 2015 09:24
Pokud je prolaps mirny, jako pry u me, staci cvicit...ja to mam teda po porodu...zrcatkem jsem tam videla jakoby bouli, ale nesaha az k posevnimu vchodu.Spousta zen to zjisti treba pri sprchovani kdy si to nahmataji pri myti..to uz pak je na operaci, ktera je ale k nicemu, jelikoz se to vraci...toto prej ma vetsina zen po prechodu proto myslim ze je to aktualni tema tu.Jinak.krome.cviku jsou super takove kulicky do pochvy-neco jako venusiny-ale tyto jsou specialni a prodava se k tomu lubrikacni gel na bazi kyseliny hyaluronove.Koupila jsem si i cipky cicatridina ktere s tou kyselinou, ta totiz zpevnuje svalstvo tam dole...resim to protoze je to problem vetsiny zen a proto pak.trpi treba inkontinenci a podobne ☺
anonym
| 11. 2. 2015 08:30
Holky pochva nebyla delsi ani pred tim...10 cm je maximum..jen ma pouze schopnost dvakrat az trikrat se zvetsit...takze to proto...jinak ja zrcatkem zjistila prolaps zadni posevni steny a muzu s tim zavcasu neco delat...ne jak ostatni zeny.co to zjistili az kdyz jim to lezlo ven
anonym
| 11. 2. 2015 09:04
TO Anonym: a co se s tím dá dělat? Stačí cvičit pánevní dno? Diky.
anonym
| 11. 2. 2015 08:20
Dobrý den, obdivuji statečnost mnohých z vás (Lucky a dalších) a chtěla bych poprosit o radu podobně jako paní Dana, ženy které byly na vaginální hysterektomii dělohy, jak dlouho jim přetrvávaly bolesti v podbřišku připomínající bolesti menstruační, vystřelující do zad. Je to takový zvláštní tah. Operována jsem byla 27.1.
Děkuji za odpověď. Jana
anonym
| 11. 2. 2015 08:15
Já myslím, že bez gynekologického zrcadla to nejde pořádně prohlédnout. Vždyť je pochva stažená, tak nelze dohlédnout na konec bez rozevření. A měla by být určitě delší než 10 cm, vždyť odebrali jen to, co na ní navazuje a nezkracovali nic. Max tak cenťák, dva na sešití. Alespoň myslím. Všude píšou, že chlap nepozná, že žena nemá dělohu. Kdyby nechali jen 10 cm, tak by to určitě oba pocítili.
anonym
| 11. 2. 2015 07:14
Holky mě teda pobavilo koukat si zrcátkem do pochvy ,ale jak to teda je pochva je ted dlouhá 10 cm?
anonym
| 11. 2. 2015 08:00
TO Hanka: Hano co je na tom vtipneho?? Jak jinak chceš zjistit ze ti klesa panevni dno nez kdyz se tam podivas?? Podle me naprosto normalni...
anonym
| 10. 2. 2015 20:05
Lucko, jsi dítě štěstěny a máš zřejmě tam shora velkou ochranu a ještě štěstí na doktora. Kdyby každý průser v těhotenství a při porodu dopadl takhle Žiješ a můžeš vidět svoje dcerky vyrůstat! Prostě to ber tak, že tady na tomto světě je tě ještě hodně potřeba. Klidně i breč a lituj se, po takovém traumatu není vůbec divu. Věř ale, že za pár let si dokážeš vzpomenout i bez slz a s velkou vděčností. Já si dotek smrti prožila u své dcery a vnoučátka. Stačilo velmi málo, kontrola o pár hodin později nebo trochu laxnější lékař a neměla bych vnouče nebo dceru, ale pravděpodobně ani jednoho nich. Je to strašná bezmocnost a nedá se nic než jen čekat, modlit se a doufat. Jako máma vím, cos prožívala, ten strach o svůj život hlavně kvůli dětem, stejně tak vím, jak bylo tvému manželovi. Nemysli si, určitě má také své slabé chvilky, kdy si pobrečí. Oba vás tento zážitek připravil o velkou část bezstarostnosti, která patří k mládí, a už napořád si ponesete velké břímě poznání, že život vůbec není samozřejmost a není nekonečný. Ví to každý od dětství, ale uvědomuje si to málokdo. Předčasně jste duševně zestárli a zmoudřeli. Ale tak špatné to zase není, protože si budete víc než jiní uvědomovat, jak jste šťastní jen proto, že jste všichni spolu a že vůbec jste! Spousta všedních problémků, které ničí dříve tak krásné vztahy, se vás vůbec nedotkne. Přeju vám krásný život bez dalších podobných událostí. Už máte vybráno
anonym
| 10. 2. 2015 15:40
Zdravím všechny.Něco pro Lucku, tvůj příběh mě také dostal.Jsi velmi silná žena.Užívej si z holčičkama, přeji Ti hodně zdraví, štěstí, ať Ti vyjde vše co si přeješ. Ještě bych se chtěla zeptat Jany, jak se ji hojí jizva, já jsem 18 dní po operaci a na jedné straně mi při pohybu táhne jizva a mám to ještě trochu oteklé.
anonym
| 10. 2. 2015 14:32
Přidávám se k diskusi. Jsem 13 dní po operaci vyjmutí dělohy a vejcovodů, vaječníky ponechány, operace řezem ve FN Hradci Králové. Před operací jsem měla velký strach, ale po nástupu do nemocnice jsem se uklidnila, péče lékařů, sestřiček a sanitářek byla jedinečná. Po probuzení na JIPU jsem měla velké bolesti, dostala jsem morfium a spala jako nemluvně. Druhý den po zákroku ještě na JIP přišla rehabilitační sestřička, musela jsem se postavit a udělat několik kroků, ani netušíte jak ráda jsem se vrátila zpět do postele. Poté jsem chvilku cvičila doporučené cviky. Dopoledne mě přeložili zpět na oddělení ještě s cévkou. Doporučili mi abych dle vlastních možností co nejvíce chodila, aby mi mohli vyjmout cévku a začal mi co nejdřív normálně pracovat močový měchýř, tak jsem se začala pohybovat alespoň po pokoji. Odpoledne mi cévku vyndali. Třetí den po operaci vše OK, trochu bolest v jizvě. Čtvrtý den problém s nadýmáním a nasazen espumizan, který užívám stále, střeva trochu zlobí, ale jinak vše OK. Pátý den propuštěna domů. Stehy pomalu vypadávají a jizva je pěkně zahojená. Bohužel jsem chytla virózu a silný kašel, což je opravdu vyčerpávající a každé zakašlání dost bolestivé, ale jsem optimista a vím, že se vše v dobré obrátí. Ještě mám vzkaz pro všechny čekatelky z vlastní zkušenosti věřte, že strach a stres před operací je opravdu zbytečný a moc si tím ubližujeme. Přeji všem hodně zdraví.
anonym
| 10. 2. 2015 11:17
http://www.emimino.cz/…tni-zivot-12041/ Holky davam vam sem svuj zazitek s hystero...musela jsem se vypsat...Lucka
anonym
| 10. 2. 2015 11:50
Luci,ty jsi mi dala,jeste ted utiram slzy.Jsi strasne statecna a tvuj muz take,museli jste si oba projit peklem,drzim palecky,at se stim hororem brzy vyrovnas
anonym
| 10. 2. 2015 12:26
TO Anonym: Pomohlo mi o tom mluvit...nejdriv jsem to davala za vinu dceri...ale to byl poporodni splin a stydim se za to...ted ji miluju nade vse a uzivam si ji protoze vim ze je to moje posledni ditko...muj cil.ted.je udělat holkam krasne dětství a mit baracek...na to se upinam... ☺
anonym
| 10. 2. 2015 09:03
Pro Lucku:
Lucko neboj, je normální, že máš hrůzu ze ***u po takových zásazích. Možná by bylo lepší si akci vyzkoušet nejdříve pomalu a v klidu sama. Nevím, jestli se prodávají nějaké měkké robertky, ale možná, že by šlo vyrobit domácí pomůcku třeba z kondomu vycpaného vatou a trochu to vyztužit, aby nebyl problém s přílišnou ohebností. Hlavně hodně měkkou špičku a použít lubrikant. Možná tě tohle uklidní a zbaví strachu, když zjistíš své možnosti a pocity. Úplně tě chápu. Snad se ozvou ty, které prodělaly to samé, a podělí se se zkušenostmi.
Pro Hanku:
Pokus se myslet jako chlap a dívej se na svého manžela či partnera jako na ***uální objekt. I když vykonává běžné činnosti, pozoruj třeba jeho ruce a nech se unášet fantazií, k čemu jinému je také umí použít. Nečekej, že se vše samo srovná, pomáhej tomu vlastními myšlenkami i třeba fyzickou stimulací. Zkoumej své nové tělo.
anonym
| 9. 2. 2015 23:21
Hanko, gratuluji ke zklidnění
Chuť na *** mám i bez vaječníků. Snad to vydrží
anonym
| 9. 2. 2015 23:07
Pokles se nestane jen tak ze dne na den, to se nebojte. Je lepší si zajít třeba co 3-4 měsíce na kontrolu ke svému gyn.
Já mam za sebou chemo 09/14, op 7/10/14 (vaječníky my nechali) a ozařování 12/14 - 02/15. Proti poklesu doporučují doktoři cvičit cvičit a třeba sedací koupele a čaje z řebříčku a kontryhele. Ty navíc podporují svaly a oblast malé pánve, urychlují hojení a podporují hormony. Pak pokud si chcete pojistit správné hojení doporučuji Cicatridinu čípky. Je to trochu dražší, ale stačí čípek rozpůlit a třeba ob 2 noci zavést tu pulku. Diky tomu se tkáň a jizva na konci udržuje pěkně pružná a jemná. A taky se chystám na kurzy hormonální jógy nebo klasiky. Ženské na onkologii po hysterektomii mi to doporučili i na zklidnění mysli a že se člověk pomalu pěkně protáhne a je mu líp.
A moc se nepozorujte to je nejhorší člověka hned vše bolí
Jo a u těch větrů když vas to pobolí je to jím jak střívko naléhá, na ještě ne zcela zhojený pahýlek tak se nebojte. Lehněte si na záda a opřete nohy o zeď nad sebe
Mějte se skvěle
A držte mi palce ať mi vyjdou lázně co si přeji :)
anonym
| 9. 2. 2015 21:12
tak já tam fakt zrcátkem nekoukala
anonym
| 9. 2. 2015 21:10
Holky jak je to s poklesem posevniho pahylu??Nerikal vam o tom doktor neco?? Je mozne ze jeden den je vse ok a druhy to poklesne nebo je to otazka treba mesicu kdy se zena nešetří? ? Me bylo na kontrole receno ze vse ok, ale kdyz se kouknu zrcatkem, jako bych si videla konec pochvy...sice hluboko, ale neprijde mi ze by to bylo nejak extra, na to ze ma mit 10 cm...blba otazka, ale toto me desi
anonym
| 9. 2. 2015 20:03
Tak hlásím,že po tom pátečním krvácení už je vše v pohodě.Hodně jsem přez víkend odpočívala a ted už zase jen trošičku špiním.Asi by jsme se neměly tolik pozorovat .
Holky hodně tady píšete o ***u já ted budu 3 týdny po operaci,ale zatím necítím chut ani potřebu.Kdy jste po operaci začaly pozorovat,že se to vrací do normálu a zkusily ***?
Vím,že až po 6 týdnech.Jen mě zaráží,že ani nemám chut a myšlenky
anonym
| 9. 2. 2015 14:15
Děkuji za odpovědi! Opravdu má asi všechno svůj čas a všechno je v těch oblastech hodně citlivé a navíc se víc pozoruji! Musím se učit trpělivosti! Jen jsem se ještě chtěla zeptat, jak dlouho Vám přetrvávaly bolesti a jak se projevovaly? Děkuji mnohokrát, s pozdravem Dana
anonym
| 9. 2. 2015 13:26
Pro Danu: plynatost se mi také zvýšila, ale už se to po téměř dvou týdnech zklidňuje. Změna je hlavně v tom, že každé hnutí v útrobách teď vnímám, zatímco před operací probíhalo často úplně nepozorovaně. Asi je to tím, že střeva prochází operovanou oblastí, která je ještě citlivá. Zkus změnu stravy. Snad by pomohla tzv. bezezbytková dieta, ale nevím, zatím jsem neměla důvod něco o tom nevyhledávat.
anonym
| 9. 2. 2015 08:23
Zdravím,díky za odpovědi, už jsem asi přišla na to co mě trápí a potvrdila mi to i sestra, která byla sice na operaci laparoskopicky ,ale říkala že ji dlouho bolelo místo, kde máši vývod na čištění po operaci.Vypadá to že to bude ono. Já měla dvě baňky, na každé straně jednu, a přesně na levé straně v jizvě mám dolíček a v tom místě to cítím , občas tak jako kdyby tam hadička pořád byla.Doufám že se to časem usadí.Doktorů mám poslední dobou dost, tak radši píši Vám o rady a zkušenosti. Děkuji .
anonym
| 9. 2. 2015 07:44
Dobrý den, je mi 48 let a jsem 2 týdny po vaginální hysterektomii. Chtěla jsem se zeptat máte-li některá zkušenost s přetrvávající bolestí v podbřišku (jako při menstruaci) vystřelující i do zad a s velmi zvýšenou plynatostí? Děkuji. Dana
anonym
| 9. 2. 2015 13:35
TO Dana: plynatost je častá,doporučili mí espumisan. Mám 4týdny po operaci a ještě mě to občas potrápí. Chce to opravdu čas.
anonym
| 8. 2. 2015 21:35
Pojišťovna zákrok hradí a je to samozřejmě jen na doporučení lékaře. Pochybuji ale, že by hysterektomii bylo některé zařízení ochotno provést jen kvůli bolestivé menstruaci, navíc u tak mladé ženy. Promluv si v prvé řadě s gynekologem a tam hledej řešení a o operaci ani neuvažuj. Nevíš, zda bys za pár let hořce nelitovala.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
14. 6. 2025 16:11
14503
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
smudla4
14. 6. 2025 18:55