Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 2. 2. 2015 21:31
Ahojky vespolek reaguji na *** po, taky jsem měla obavu a velkou takže "poprvé" krapet křečovité ale jinak dál už v pohodě , není důvod k obavám jen nechat pěkně zahojit
anonym
| 2. 2. 2015 11:57
*** - s vaječníky by se nemělo nic měnit. Bez nich je údajně potřeba nějaká hormonální kompenzace a pak je prý *** i lepší než před tím. Ale nevím, vše mám jen z příspěvků v různých diskuzích a z rozhovorů. Pro Mílu - v Podolí.
anonym
| 2. 2. 2015 11:46
Ahoj Holčiny,

nemáte některá zkušenost s polypem po hysterektomii? Já dnes byla kvůli problému s močákem /nachlazení/ u dr., nasadil mi furantoin a taky mě prohlídl /mám tři měsíce po hysterektomii/ a říkal něco o granulaci, něco mi uvnitř na vatě čistil a že se mi tam někde, asi na jizvě, udělal polyp, že to nic není a že to kdyžtak při další kontrole odstraní Tak jsem z toho jakási rozhozená :-\
anonym
| 1. 2. 2015 19:00
Ženy,co už to máte nějaký čas za sebou,jak prožíváte *** :-\ ja jsem 10 dní po hysterektomii vaječníky ponech.a mam z toho nějaké obavy.Eva
anonym
| 3. 2. 2015 10:03
TO Anonym: Zdravím, jsem po operaci půl roku (i s vaječníky), *** je úplně v pohodě. První 2 měsíce po operaci byl trochu se strachem, ale zvládli jsme ho. I když nemám vaječníky a beru jen přírodní hormony na *** jsem chuť neztratila, naopak vzrostla, jelikož pominuly předlouhé a bolestivé před a menstruační a pomenstruační potíže (asi tak 15 dnů z měsíce). Jen upozorním, při prvním styku po operaci se mechanicky odlupují takové krvavé sraženinky, které jsou kolem zhojených stehů v pochvě, mě se to stalo ještě podruhé v menším množství, vždycky jsem si po styku udělala výplach rosalginem a od té doby v pořádku. Přeji při prvním po hodně zdaru, pak už je to jenom lepší. M .
anonym
| 6. 2. 2015 00:15
Evicka, nicoho sa neboj. *** je stale ***. Je to naozaj v hlave, nie v posve, maternici, alebo v malicku na nohe. Ked si mala dobry *** predtym, budes ho mat aj teraz. Ked si mala *** s problemami, tieto budes musiet vyriesit teraz (alebo sa na to vykasli, neries a uzivaj :
anonym
| 6. 2. 2015 20:04
TO Anonym: Já jsem 9 med. Po histerekto mi i, vaječníky ponechány. Se před a ten ne srovnatelný. Z nechuti selektronikou stala obrovska chuť na se, klídek :)
anonym
| 1. 2. 2015 18:29
Hola hej dlouho jsem tu nebyla.
To BADO: mě nechali na ARU po 5h operaci 6 dnů. Bylo to super byli jsem tam 4 a na nás 2 sestry a ve všem pomáhali. Mě po odcévkování přestal nějak pracovat močák :/ a do toho mě převezli na normální onko oddělení. Tam se o mě nikdo nestaral :( plus ten unik moči na psychyku hrozný jen jsem brečela že v 28 ti jsem inkontinetní. To trvalo cca 2 týdny i doma ale pak se to spravilo, I když musím říct že s močákem bojuju doteď, ale hlavně kvuli tomu ozařovaní
To MÍLA: vím čím si procházíš ja to měla teda jen ve dvou seriich před op. Vlasy neřeš (je to lehko říct - vim. Já měla vlasy po pas a byla na ně hrdá) ale to co mi roste teď krásný zdravý vlasy a docela rychle. Uvidíš jaka pak budeš krasavica
Chemo je záhul člověk nechce jíst i když ví že musí. Mě pomáhalo že jsem musela jíst s ostatníma. Sama bych se nedonutila. Nech si napsat ZOFRAN ten mě fakt zabíral. A vím že by se to nemělo a možná se budeš cítit blbě ale nech si od někoho ubalit tu speciální cigaretku z trávy. Bokem všechny předsudky hodně to pomáhá na uklidnění a na chuť k jídlu.
Malý pivko podporuje chuť i když teda když seš na chemu na něj nemáš chuť, ale zkus uvidíš.
Hlavně nejez oblíbená jídla, zprotivíš si je a pak už se na ně ani při chuti nemůžeš podívat. Já to tak měla a mám s červenou řepou. Hlavně buď opatrná na imunitu ať něco někde nechytíš na to je dobrej jakejkoliv čaj ale nasypat do něj semínka goji. To je atak na imunitu.
Kdyžtak nepiš jak se cítíš a myslím na tebe
anonym
| 1. 2. 2015 13:28
Jana Zdravím,ještě bych se chtěla zeptat,jestli nasazení prášků nemá nejaké vedlejší ůčinky.Slyšela jsem že spousta žen hodně přibrala a nemůžou stím vůbec nic udělat.
anonym
| 1. 2. 2015 12:42
KIMI - hormonální substituci jsem začala užívat měsíc po operaci. Přesně jak říkáš - vedro, návaly horka.... Beru 2 mg Estrofem a jsem zpátky na světě. Operovali mě před rokem pro karcinom děložního čípku.
anonym
| 30. 1. 2015 12:11
Pro Bado, Ahoj moc děkuji za tvoje slova.Chytám se všeho co kde čtu nebo slyším.Děkuji za pozitivní slova.Moc si toho vážím.
anonym
| 30. 1. 2015 10:59
Zatímco jsem pár dní chyběla, dost se tu událo. Moje poznatky tak budou možná přínosné jen pro čekatelky, protože z vlastní zkušenosti vím, jak jsem na každou zprávu o operaci čekala a těšilo mne, jak si po ní vedete. Ze všeho nejdříve, Mílo, myslím si, že jsi krásná i bez vlasů, protože by si některé celebrity nenechávali schválně holit hlavu. Všechno úspěšně zvládneš a budeš naprosto zdravá. Prožíváš jen dočasně nepříjemné období. Mám ve svém okolí paní, která toto prodělala před sedmi lety a je naprosto O.K. Jiná, snacha mé kamarádky měla agresivní rakovinu prsu se špatnou prognózou, také si všemi chemoterapiemi a ozařováním prošla je úplně vyléčená. To jsou ty, které na tom byly nejhůř a je mnoho dalších, které znám. Nikdy jsem ale žádné neptala podrobně na průběh hysterektomie, netušila jsem, že se mne podobná situace bude týkat a ani mi to nepřipadalo vhodné. Nenapadlo mne, že by si o tom třeba rády popovídaly, jak čtu zde v diskuzi. Každopádně, všechny jsou tu dodnes s námi V nemocnici se mnou bylo více operovaných žen s nepříznivou diagnózou, než těch s "běžnými" problémy. Je to bohužel velmi časté, ale lékařská věda si už umí poradit a také je schopná odhalit problémy včas oproti situaci před deseti dvaceti a více lety. Já sama čekám na výsledky a s psychikou se peru stále. Operace (LAHV) byla brnkačka, stejně tak pooperační průběh. Hůře bylo těm s řezem, stejně jako když je žena po císaři. Já měla dvacet čtyři hodin děsnou nudu na JIPu, ale bez bolestí díky drogám, co do nás pumpovali. Nejhorší byla nutnost ležet a kvanta hadiček a drátků z těla. Bolest se nedostavila ani potom, jen nesmírná únava. Není divu, po takové operaci. Důležité je pro rychlou rekonvalescenci a rychlý návrat domů začít už na JIPu hýbat nohama, přetáčet se v rámci možností a hodně pít. Co jsem s údivem a občasným bolestivým šklebem pociťovala bylo, že větry ve mě snad hrají kulečník s dost důraznými nárazy, ale to se srovná. Na pokoji pak chodit a odpočívat a chodit a spát, brát Wobenzym a Uroval. Vlastně už za čtyřiadvacet hodin po opuštění JIPky řekl pan doktor, že další den ráno jdu domů. S čím jediným mám problém, a to se dalo čekat vzhledem k tomu, jak jsem vše těžce psychicky zvládala před operací, jsou mé nálady. Jsem stále přecitlivělá a nejistá z budoucnosti a nejraději bych nikoho z rodiny nepouštěla z domova do práce ani do školy a přicucla bych se na ně jako klíště. Ale ovládám se. Mezi spánky trochu a vařím, peru, něco málo vyžehlím, dojdu naproti do trafiky pro čtení nebo jedno kolečko kolem domu, vždy jen tak, aby mne to moc nezdrchalo. Pak zase spím. Co bude dál uvidím, a vše popíšu. Moc všem držím palce a prožívám to s Vámi.
anonym
| 31. 1. 2015 14:27
TO Bado: zdravím,kde te operovali,ze jsi sla domu,tak brzy,vlastne druhy den po opusteni JIPU.Míla
anonym
| 29. 1. 2015 13:16
Jsem doma jako by mi nic nedělali. Jen co bude chvilka, napíšu víc. Díky všem
anonym
| 29. 1. 2015 10:09
Zdravim všechny,tak já už jsem také doma.Ůnava je, jinak v pohodě, řez táhne při pohybu,ale co bych chtěla 6 dní po operaci.Byla jsem v Benešově a musím říct že moc spokojená, péče super.Takže Všem co mě drželi palce a uklidnovali moc diky!!!!! A na Vás co to čeká myslím a nebojte se, to dáte! ještě dotaz?bere už někdo z vás po operaci nějaké hormony,nevím, moc se mi do toho nechce,ale pocity vedra a zároveň zimy mám už teď.Ale mohou být ještě poo.příznaky.Zatím se měj te fajn a hlavně hodně zdraví všem.
anonym
| 28. 1. 2015 17:59
Pro Andy a Naďu, moc děkuji za vaše slova a podporu.Moc si toho vážím.
Děkuji
anonym
| 28. 1. 2015 16:37
Andy - no je to velká operace, člověk na sebe musí být opatrný. Taky jsem zatím necvičila, měla jsem ještě obavy. Na operaci jsem byla koncem října. Na neschopence jsem byla 2 měsíce, takže doma klid a pohoda, pak nástup do práce a bylo to znát.
anonym
| 28. 1. 2015 14:38
Lejla - mně říkali, že úplně zahojené to bude až po půl roce. Do třech měsíců hodně velká opatrnost, ale šetřit se ještě minimálně další tři. Mně stačilo i v 12 týdnu po operaci jen vynést do 4.patra 10kg pytel a už mne začalo píchat sice ne v podbřišku, ale v boku, tak jak mne tam bodalo čerstvě po operaci (jsem řezem).
Za informace o cvičení bych taky byla vděčná. Zatím jsem neměla odvahu. :-\
anonym
| 28. 1. 2015 08:56
Ahoj holky,
chtěla jsem se vás zeptat. Mám tři měsíce po LAHV, nemám žádné problémy, ale před dvěma dny jsem odhazovala sníh, nebylo to tak těžké, ale včera mě bolelo dole břicho, podbřišek. Dr. mi po kontrole v prosinci řekl, že mám fungovat už jako před operací, tak jestli máte nějaké zkušenosti po operaci, že jste se víc zatížily při námaze a měly jste takový problém. Nevím, jestli už třeba můžu víc cvičit, posilovat břicho a tak. díky
anonym
| 28. 1. 2015 08:26
Blanž - operace řezem, vše bez jediné pooperační komplikace a délka neschopenky 7 týdnů (pracuji v kanceláři).

Mílo - říkej si, že není důležité jak teď vypadáš, ale že to pomůže k uzdravení. Vlasy zase dorostou. Držím palce ať to vše zvládneš.♥
anonym
| 28. 1. 2015 08:18
Ahoj holky, musím na hysterektomii. Mám velký myom. Potřebovala bych vědět jak dlouho jste byly na nemocenské doma. Jsem úča a nechci dlouho chybět. O velkých prázdninách jak jsem se dozvěděla neoperují. Děkuji za odpověď
anonym
| 28. 1. 2015 06:48
Holky, všechny moc zdravím. 22.1. mně dělali úplnou hysteroktomii laparoskopií. Mám velkou výhodu a to, že močový měchýř byl úplně v cajku a tudíž žádná plastika, síťka, pásky a to díky sportu, který provozuji od dětství. Operoval mě můj gynekolog MUDr. Vokatý a primář - hysteroktomii provádí vždy dva lékaři - u mě trvala 3 hodiny. Jestli je tady nějaká čekatelka z jižních Čech tak doporučuji Strakonice - profesionální a empatický personál fakticky na úrovni a když se k tomu přidá správná parta na pokoji, tak to nemá chybu. Čtvrtý den 26.1. v 8:30 mě propustili z nemocnice a v pátek jdu na stehy. Jenom jsem chtěla všem říct - opravdu se není čeho bát a všichni to dáte. Takové mýty, že nebudete ženou nejsou na místě a je to totální nesmysl. Děloha je na donošení dítěte a vaječníky na oplodnění a organismu dodávají estrogeny. Pokud je někomu kolem 50 let, tak se ve většině případů vezmou i vaječníky, ale to už je fáze klimakteria. Paní Míle bych chtěla říci ať se drží a moc ji přeji ať to co nejlépe zvládne. Mám přítelkyni, která měla stejnou diagnózu a to ve 48 letech a dnes jí je 52 let a je úplně v pořádku.
anonym
| 27. 1. 2015 11:53
Jsem 16 dní po první chemě a dnes totálně bez vlasů, nemůžu se na sebe podívat.Psychika úplně v háji.Ještě budu mít 5x po dvou dnech.Příští týden jsdu na druhou sérii.Je tu někdo sv podobné situaci?Děkuji.
anonym
| 26. 1. 2015 20:00
Ahoj všichni, objevila jsem tuto diskusi náhodou. jsem překvapená kolik nás tady je "postižených". Jsem 8 týdnů po totálce. Odkládala jsem to dva roky, zkoušela jsem všecno možné, ale nakonec mě to neminulo. v 18 mi diagnostikovali endometriozu. Můj první a jediný syn byl vymodlený a pak už to šlo z kopce. Cítím se pořád strašně unavená, ale doufám, že se to zlepší. Hrozně po mě "touží v práci", nechci to uspěchat, ale víte jak je to dneska z prací.
Přeju všem brzké uzdravování Martina
anonym
| 26. 1. 2015 11:36
pro Afi, při čtení vašeho příspěvku se mi draly slzy do očí a říkala jsem si, co všechno ženská vydrží.Afi přeji , aby vše dobře dopadlo a ono to dopadne a dál přeji, aby se našel někdo , kdo vám bude na blízku a udělá vás šťastnou.Držím palce.Sama se potýkám s tou nejhorší nemocí a moc si přeji, abych zvítězila.
anonym
| 26. 1. 2015 11:32
pro Chany, chápu a asi s takovým zážitkem bych nehodnotila jinak.
Přeji jen všechno dobré.
anonym
| 26. 1. 2015 16:52
TO Míla: ja tam byla také na celové hysterektomii s rakovin.nálezem a opravdu jsem byla zklamaná,nebýt hodné sestry z Ruska nevím,nevím,,,,,,,,,,,,,,,,,jsem z lékařské rodiny a já trouba šla sem,aby to rodina neměla za mnou daleko,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Moc Ti držím palce,to bude dobré uvidíš,zatracené hnusné nemoci,to už je ted každý druhý co má problém.
anonym
| 25. 1. 2015 15:46
Díky Vám všem, za rady i za popsání těch našich strastí, jsem moc ráda, že to všichni zvládáte a povzbuzujete nás, které to pravděpodobně čeká.. Díky p. Ivě, už jsem pomalu rozhodnutá jet do Příbrami - nejen, protože bydlím kousek, ale i díky té popsané péči . Určitě bych si chtěla domluvit konzultaci s nějakým doktorem na oddělení, tak snad to půjde..
Mějte se všichni, co nejlépe a přeji, jen a jen dobré hojení a žádné komplikace
anonym
| 24. 1. 2015 18:25
TO: KIMI...na plynatost mi dávali Espumisan 2x ráno a 2x večer a během 2 dnů se vše upravilo. Přece jenom když jsou prázdná střeva a po operaci se opět postupně plní stravou, organismus se musí opět nahodit. Mě k tomu dopomohl mimo jiné i Wobenzym. Přeji rychlé a bezbolestné hojení . Iva.
anonym
| 24. 1. 2015 16:16
Iva549 Zdravim a dekuji za podporu, bez nasich diskuzí bych to asi nedala.Dnes uz chodim a dvakrát sprcha , ta mi velice pomáhá, ani řez nebolí jenom plynatost a to jsou křeče. Ale to už preziju moc dekuji za podporu a odtatnim cekatelkam pevne nervy a vše bude v pohodě.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
23. 5. 2025 13:22
14341
..Hanka
23. 5. 2025 12:59
73359
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55