Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 8. 2. 2015 21:00
Ahoj, mám dotaz. Zajímalo by mě, zda zákrok hradí pojišťovna. Ale předpokládám, ze by měla. Také by me zajímalo, zda lze vůbec hysteroktomii provést "jen" kvůli bolestivé menstruaci. A v mladším veku (23). Nejsem zrovna moc častým návštěvníkem doktorů, ani jsem se nezminovala svému gynekologovi o bolestech a také jsem nikdy nebrala prášky a myslím, ze i kdybych chtěla otěhotnět, tak to asi jen tak nepůjde. Lze zákrok provést jen na doporučení lékaře nebo k tomu mohu nějak přispět a zbavit se tak bolestivé menstruace? Děkuji.
anonym
| 8. 2. 2015 14:17
Na hojení stehů doporučuji vtírat 3x denně Sanagel Plus.
anonym
| 8. 2. 2015 13:40
Kimi, řez mne nebolel a ani netáhl. Ale přesně jak to popisuješ, to táhnutí a píchání, jsem já měla zase v pravé části břicha. Jednu dobu jsem si už myslela, že mi operací nějak podráždili slepé střevo. Třeba čtyři dny nic a pak mne to dva dny drželo. Pak zase pauza a zase píchání. Definitivně se to usadilo až kolem tak cca desátého týdne.
anonym
| 8. 2. 2015 09:37
Zdravim všechny,dotaz na Andy, nebo ty co mají zkušenost z operací řezem.Jsem dnes už 16 den po operaci.Vše bylo bez problémů, žádná bolest , žádné krvácení, jenom levá strana řezu jakoby táhne, nebo při určitém pohybu píchá.Nedá se to popsat je to takový divný pocit, ale ne že by to byla nějaká velká bolest.Všichni tvrdí že se to usadí , že je to brzy po operaci.Vadí mi to hlavně při chůzi.Ránu mažu měsíčkovou mastí.budu ráda za vaše rady a zkušenosti.Díky
anonym
| 7. 2. 2015 21:50
Luci, poprvé ( a možná i podruhé) to bude takové divné, ale neboj, pak to půjde jako dřív. A manžel zaslouží Bobříka trpělivosti.
anonym
| 7. 2. 2015 21:03
Lucko, já počkala až do skoro 9. týdne. Nechala jsem tomu čas se zahojit. Dříve jsem se taky bála. Jak jsem tu četla, některé to zkusily hned po 6. týdnu a v pohodě, ale já se taky bála. Když se na to necítíš, tak 14 dnů manžel určitě ještě vydrží a i pro tebe to pak bude klidnější. Záleží to jen na tobě a tvých pocitech. Držím palce
anonym
| 7. 2. 2015 21:25
TO Andy: Chudak ceka uz skoro rok V těhotenství jsem to mela zakazane a ted toto...tak 14 dni pocka...ja vydrzim klidne dalsi rok Ale jednou to prijit musi...moc diky.
anonym
| 7. 2. 2015 20:54
Jinak to ještě zhodnotím po třech měsících. Ven šly i vaječníky a v noci se tak 5x budím horkem a musím ze sebe sundat peřinu. Po malé chvilce je mi zima a spím dál, takže nic dramatického. Hormony neberu, zatím jen Menoflavon. Co se týká ***u, tak chuť nějak zmizela, rozhodně nejsem iniciátor, ale dá se to nahradit partnerovou snahou . Pak to funguje.
anonym
| 7. 2. 2015 20:49
Holky jsem uz po kontrole...je to 6 tydnu od operace a mam se ***em ještě 14 dni radeji pockat...jsen zrovna i po porodu a mam to dole cele rozvolnene tak chci cvicit, ale o to nejde
..mam spis strach ze ***u...z toho ze ten pahyl-desny slovo-praskne nebo ze me to tam zkratili...proste se priserne bojim, ze to snad budu pprad oddalovat. .no a jeste sítí po nastrihu hraze holkyyyy...co s tim?? :-\ Lucka
anonym
| 7. 2. 2015 20:40
Bado - gratuluji k pooperačnímu stavu. Mne taky nic nebolelo, až mi to připadalo divné.
Já byla řezem a za celou dobu rekonvalescence jsem špinila jen jeden den světlou krví, a to až někdy měsíc po operaci. Jinak vůbec nic. Doma mám zásobu nespotřebovaných vložek . Vaginálně mne prohlíželi 4. den po operaci ještě v nemocnici a pak asi 18. den můj gynekolog. Naprosto bezbolestné vyšetření, takže nikdo nemějte žádné strachy.
anonym
| 7. 2. 2015 20:08
Taky myslím, že nezvedat necelá tři kila je přísné. Je ale fakt, že vše dodržuji a desátý den pouze špiním, ale vůbec ne krvavě, jen světle nažloutle od hojení. Co bude dál uvidím, třeba se šesnáctý den také něco změní. Prohlížet stav uvnitř mi budou až 20.2. Při propuštění třetí den se samo sebou koukli a nebolelo nic. Ale mě dosud od probuzení z narkózy ještě vůbec nezačalo nic bolet. Musím to zaklepat Někdy si říkám, jestli se to všechno vůbec stalo. No, nejspíš jo
anonym
| 7. 2. 2015 22:44
TO Bado: Tak to já bolesti měla,museli mi píchat morfium,ale ten mi na 4 hodiny ulevil a pak zase ty strašný bolesti,trvaly asi 3 dny a potom se mi ulevilo,už bych to zažít nechtela.Když jsem šla domu,tak se mi zeptal dr.jestly se citim dobře a bez prohlidy mě propustil,tak ani nevim,jak se hojim.No snad to bude dobrý
anonym
| 7. 2. 2015 11:54
Ahojte mňa to čaká v marci ide von maternica a jeden vajecnik, jeden vajecnik mi ostane. Nemám strach z operácie skôr z toho čo bude potom. Obzvlášť sa bojím toho ako to bude fungovať v ***e. Už som tu hodne prečítala veľmi mi to pomohlo. Hlavne vaše skúsenosti.Aspoň tu sa človek čo to dozvie.
anonym
| 7. 2. 2015 09:50
díky
anonym
| 7. 2. 2015 09:28
Už ke svému gyn.Ted to vypadá,že se to ustaluje a jde to zase do fáze špinění tak nevím asi plaším zbytečně
anonym
| 7. 2. 2015 09:43
TO Hanka: urcite to bude dobry,dej tomu cas,je to kratka doba delat zavery,drzim palce
anonym
| 7. 2. 2015 08:43
poprvé mě prohlíželi při propuštění to bylo 4 den a potom KO 13 den a ano prohlížel mě.Prý se musí podívat jak se to hojí ve vnitř
anonym
| 7. 2. 2015 09:08
TO Hanka:mě se to zdá taky brzy,ta prohlidka,ja jdu poprve aż toho18.2,vzdyt to vevnitr je jak po granatu a jeste prohlidka,myslim ze to spineni je po tom,co jsem tu cetla,tak se zena hoji nejmin 2 mesice.Musime vydrzet
anonym
| 7. 2. 2015 09:11
TO Hanka: Hani a to chodis do te nemoc.co te operovali nebo ke svemu gyn.?
anonym
| 7. 2. 2015 07:37
Mě taky dr říkal v pondělí,že pomalu můžu už dělat normální věci v domácnosti.Když jsem se ho ptala na luxování tak říkal jo jen teda nemýt okna a pod.Těžký věci nenosím to si hlídám tak do těch tří kil.Dneska pořád světlá krev tak nevím.Vyčkávám.Teplota není
anonym
| 7. 2. 2015 08:14
No jo,ale co je pro doktory normalni a co ne.Každá tu hranici máme někde jinde a co doktor to názor.Hani to uz se v tobe hrabal doktor po 14dnech od opwrace?
anonym
| 6. 2. 2015 22:44
Možná že jsem něco zvedla,ale vůbec si to neuvědomuji,nějak se ty komplikace postupne přidavaji čím dál víc,ale snad to bude ok.Díky holky,ze si tu muzem vyměnit ty naše starosti
anonym
| 6. 2. 2015 21:10
Holky, nezvedaly jste něco těžkého? Já jsem asi 10 dní po radikální a dozvěděla jsem se na kontrole, že i zvednout dva litry mléka nebo pytlík brambor je na hranici, aby se nic nepřihodilo. Je těžké si to stále připomínat a hlídat se. Nic nezvedat, netlačit nákupní košík, netahat za sebou kočárek a snažit se 2x denně alespoň půl hodiny chodit.
anonym
| 6. 2. 2015 22:06
TO Bado: Do peti kilo to je ok...ja mam miminko a to prej muzu.jsem po hystero po porodu totiz, takze jsem fungovala hned...doktor rikal ze 2 kg jsou prisny zbytecne...ted jsem byyla na kontrole po 6 tydnech a vse ok...jeste se mam 2 tydny setrit a pak zacit pomalu vse zas delat
anonym
| 6. 2. 2015 17:33
Holky dneska jsem 16 dní po zákroku.Celá děloha vaječníky ponechány 44 let.Vše v pohodě.Poslední týden špiním cca od soboty v pondělí na KO dr říkal,že je vše v pořádku,ale dneska od rána bolest břicha a v poledne jsem začala krvácet.Teplotu nemám.Co vy na to?Mastit do nemocnice nebo počkat.Krev je světlá
anonym
| 6. 2. 2015 20:09
TO Hanka: Ahoj Hani,dnes je to též 16 dní po hysterektomii,vaječníky ponechány a stejný problém mám i já,od rána bolest v podbříšku,ale nekrvácím,zato mám nahned. výtok.Na kontrolu mám jít až 18.2 tak nevím,snad to bude v poho
anonym
| 4. 2. 2015 19:24
KIMI je naprosto normální, když vaječníky přestanou produkovat estrogen, které udržují ženské tělo v tzv. gynoidním tvaru (úzký pas, boky - "hruška"), začne se vlivem nedostatku estrogenu tuk usazovat právě v partiích pasu a tvar těla se mění - "jablko". Pokud tedy máme produkci estrogenu zastavenou odnětím vaječníků, jedinou cestou jak jej tělu dodat je hormonální substituce. Takže opak je pravdou - po subsitutci nepřibereš, bez ní ano. Taky hodně záleží, kolik je Ti let. Asi bych to jinak hodnotila v padesáti a výš, kdy je klimakterium normální. Mně je 43. Po padesátce to fakt už řešit nebudu a "užiju" si klasický přechod se vším všudy - návaly, horkost, změny nálad, změny libida.... A nebo taky ne. Každé tělo funguje jinak a každá to máme jinak.
anonym
| 4. 2. 2015 09:26
Děkuji Moniko, chci být připravena, až začnu nedostatek hormonů pociťovat. Také mám obavy s otékání, protože zadržuji vodu. Mám léky na vyšší tlak a ty tomu zatím brání, ale bůhví, jak by to organismus zvládal, když by se tam praly dvě opačné síly. O Fytofemu si vše důkladně přečtu. Stejně jako ostatní v diskuzi nasávám co nejvíce informací ze zkušeností jiných žen, které prožívají totéž, co já. Doktoři sice poradí, ale jen to, co mají naučené a navíc to jsou většinou chlapi. Co můžou vědět. Pořádný výzkum účinku přírodních preparátů oproti syntetickým a často rizikovým hormonům, který by zahrnoval všechny možné aspekty, zatím chybí. Děkuji moc.
anonym
| 4. 2. 2015 08:23
Pro Bado: Ahoj užívám na doporučení gynekoložky Fytofem harmony + control, užívám ho od srpna do teď a já jsem spokojená (vím, že některé zde přírodní hormony haní a nedoporučují), beru jednu tabletu navečer. Na internetu si najdi příbalový leták. Trpěla jsem syndromem neklidných nohou, během dvou dnů zmizel. Návaly po operaci jsou pro mě zanedbatelné, protože jsou menší a méně časté než před operací a prakticky se snižuje jejich frekvence. V noci jsem se přestala potit asi tak po třech měsících. Je pravda bývala mi stále zima, teď je mi tak akorát, v ***ších místnostech je mi horko, řeším to slabšími svetříky, které jsou rozepínací, aby se daly sundat. Substituční hormonální léčbu jsem odmítla, protože po hormonech jsem vždy otékala a necítila jsem se dobře a jelikož je mi zatím dobře a vše funguje tak jak má, žádné jiné zdravotní problémy se nevyskytly, tak zatím nemám důvod s nimi začínat. Snad jsem ti trochu pomohla, když tak se ptej. M .
anonym
| 3. 2. 2015 17:52
Moniko, prosím, jaké přírodní hormony užíváš?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
23. 5. 2025 18:59
14345
..Magda
23. 5. 2025 21:23
73364
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55