Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 24. 1. 2015 12:24
To: KIMI.....huráááá Kimi zdravím Tě a jsem ráda, že jsi to zvládla. uvidíš, že rekonvalescence bude cválat rychlými kroky. Já jsem týden po operaci včera mi vytáhli stehy a také jsem se dozvěděla úžasnou zprávu...myom NEGATIVNÍ....huráááá, cítím se jak bych se znovu narodila. Doma se pak šetři nic netahej, odpočívej, koukej na TV a čti, později choď na krátké procházky a ošetřuj si jizvu..hodně sprchuj!! Nevěřila jsem, že to dám v takové pohodě. Moc Ti to přeji a také rychlé hojení!!!Začíná Ti nový život! ...moc zdravím z Příbrami do Benešova...a kdyby náhodou můj email je: iva549@seznam.cz.
Jinak všem čekatelkám přeji klid....opravdu dnešní lékařská věda je o moc dál než před 15ti lety!!!!!!!! v náš prospěch .Pa Iva.
anonym
| 24. 1. 2015 07:12
Bado.diky neboj to Dáš. Ja byla silena a vcera děs, misto v deset skoro ve dvanact na sál . mám kompletní hysterektomii i s vajecniky řezem a operace byla 1,5 hodiny.diky vsem co mi drzeli palce a hodně mi pomohli kamarádka, Rekla mysli na hezky věci co te čekají na plany co máme a to bude dobry.dneska rano jsem už došla k unyvadlu u mýt, bojuju chci brzy domu a byt zase v plne sile.drzim palce tobě i ostatnim .Hlavu vzhůru
anonym
| 24. 1. 2015 00:23
Kimi, Kimi, Kimi stejně jako u ostatních jsem strašně ráda, že se ozýváš po operaci. Gratuluji! Moc jsem na tebe myslela, jako i na všechny, které jste napsaly, že už nadešel váš čas. Dost mi takovéhle positivní zprávy pomáhají a s blížícím se dnem operace v pondělí v rámci možností i nabíjejí optimismem. Ve chvíli, když píšete, že jste vše překonaly, mám obavy více z psychiky a zdravotních rizik spojených s nastartováním předčasného stárnutí popř. s hormonální léčbou. Byla bych moc ráda, kdybyste se ozývaly i dál a psaly o svých zkušenostech s následným průběhem zvládání či s léčbou, zejména po totální hysterektomii. Už se asi před nástupem nedostanu k internetu a v nemocnici není připojení. Pokud vše dobře dopadne, ozvu se až po návratu domů. Prosím, držte mi palce
anonym
| 23. 1. 2015 23:40
Pro Vendu:ještě doplnění.ulékaře, diskuze, zadat varixy v malé panvy a nadpis dotazu je Již 5let mám varixy v malé pánvy a řeší u toho i hysterektomii.Tak snad se něco dozvíte.
anonym
| 24. 1. 2015 22:17
TO Jana:Jani, moc díky-našla jsem Už jsem pročítala dost před rozhodnutím a napočítala jsem, že už mi to řeklo dohromady od těch 17 let snad celkem 5 gynekologů,co mě viděli, že jiná možnost není....Celkem se mi ulevilo, že ten termín už je....i když jak se znám, pár dní před tím budu s nervama a příjemností na okolí na zabití Bude mě operovat sám můj gynekolog a to je prostě zlatý člověk -moc mu věřím. Je ve svém oboru špička a jednání u něho, jsem nikde jinde nezažila.. proto musím čekat déle-operuje pouze jen den v týdnu.Ale šla jsem do toho jen, že to provede on a odmítla i primáře.Operoval už mě jednou(pro srůsty) a ví, jak to tam vypadá i mé 2 známé a jsou na tom skvěle, tak i snad já se pak zařadím mezi ty spokojené a nebudou komplikace, kterých se samozřejmě dost bojím...Jste moc hodná a často vzpomínám, jak se Vám daří a zda je znát každý den po. Mohu se zeptat, proč jste též podstoupila operaci? Můžete i na mailíka: VendulaSykorova@email.cz. Jen samozřejmě, pokuď chcete....
Afi
| 23. 1. 2015 22:06
Andy moc díky,no,podestýlka pro číču mne nějak nenapadla,to bude taky něco...já už se na tu operaci jinak těším,protože moje menstruace jsou šílené,to se nedá ani počítat na vložky,ale na litry a kilo sraženin....nedá se s tím vůbec normálně fungovat,natož něco plánovat...nejvíc mne děsí ta transfuze,nevím jestli si četla můj zkrácený"Forrest Gump"životní příběh,ale už jsem překonala mnohem horší životní masakry....hezký večer.
anonym
| 26. 1. 2015 12:48
TO Afi: Afi ja necetla tve prispevky vsechny ale mas dostat transfuze?? Ja totiz pred mesicem u porodu prisla nejen o delohu ale o 2 litry krve a dostala tolik transfuzi ze se desim co z toho bude jeste...jinak je to zvlastni pocit...ale behem trech mesicu si telo pretvori krev jakoby na vlastni..Lucka
anonym
| 23. 1. 2015 21:53
Afi, držím moc palce, ať Ti operace dopadne dobře. Vím, jak ti asi je, často jsem dlouhodobě sama vzhledem k partnerově práci a taky jsem se bála, jak to zvládnu. Třeba jde o věci, které mi dříve přišly běžné - vynést popelnici, donést dva 10kg pytle kočkolitu, udělat velký nákup, vyluxovat atd. To teď aspoň ze začátku nešlo. Nanos si dřevo do zásoby, pokud to jde, to samé s větším nákupem trvanlivých potravin, abys to pak nemusela tahat a jen dokupovala drobnosti. A neboj se okolí poprosit o pomoc, když budeš potřebovat. Já byla až překvapená, jak mnohdy stačilo jen naznačit a třeba sousedé a kolegové sami nabízeli pomoc.
Hodně se mi vrátila důvěra v lidi. Přeji Ti podobné zkušenosti.
Afi
| 23. 1. 2015 21:37
.....jsem chtěla napsat "rodiče v pokročilém věku"....chci se tady po operaci také podělit o zkušenosti,ale,kdo ví,jaká bude....mám hemoglobin 80,takže mne čeká před operací transfuze - podle lékaře cca 3 litry.Má s tímhle prosím někdo zkušenost ? Děkuji
anonym
| 23. 1. 2015 21:29
Kimi - gratuluji ke zdárnému absolvování. Jen zírám, že jsi schopná psát na net v den operace. To já ten den byla ráda, že jsem zavolala rodině a víceméně jsem jen pila (jak po flámu) a spala. Víc si z toho dne nepamatuji. Tak hezkou noc a dobré hojení.
anonym
| 23. 1. 2015 21:13
Ahoj všem, dnes me operovali v12 hodin.jsem že je to za mnou, jsem v Benešove a peče super.narkoza v poho jen řez boli ale to je jasný. Mej te se vsichni fajn
s.roza123
| 23. 1. 2015 19:18
Megous - moc vám přeju, že už máte operaci za sebou, tak ať se rychle hojíte! A mám prosbu - píšete, že jste byla ve Slaném. Já jdu na operaci za 14 dní a taky do Slaného a už teď jsem z toho řádně vyklepaná. Moc prosím, jestli si najdete chvilku, můžete trošku "rozepsat" pobyt a průběh? Co předcházelo operaci a co po operaci. Jak to tady pročítám, každá nemocnice to má trošku jinak a mně by moc pomohla jakákoliv bližší informace. Pěkný večer. Aťka
anonym
| 23. 1. 2015 18:20
Ahoj Evi,tak to je mě líto,že to u tebe tak těžce probíhalo,ale nejhorší máš za sebou a už to bude jen lepší.
anonym
| 23. 1. 2015 17:56
Megous - gratuluji k úspěšné operaci . Mně taky z nervů vylétl tlak šíleným způsobem. Plést a háčkovat můžeš jak je libo, jen si najdi pro břicho příjemnou pozici při sezení. Hlavně nic těžkého nezvedat, to je nejdůležitější.
anonym
| 23. 1. 2015 15:55
Dobrý den,dnes jsem se vrátila z nemocnice operaci jsem prodělala 15.1.,musím se přiznat že jsem se bála,až jsem z toho v nemocnici dostala vysoký tlak a musela na něj brát léky.V sobotu po operaci mě už bylo lépe a sestřička říkala že bude lépe a lépe.Injekce na bolest jsem potřebovala jen po operaci,řekla jsem si jen o prášky na spaní.Operaci mě dělali ve Slaném a musím říct,že sestřičky a doktoři byli super.
Chtěla jsem se zeptat jestli mohu plést a háčkovat,při propouštění jsem se na to zapoměla zeptat.A protože jsem zvyklá pořád něco dělat tak jsem chtěla oplést vnučce panenky.
Jinak musím poděkovat za podporu tady na diskuzi před nástupem do nemocnice.
anonym
| 21. 1. 2015 23:18
Samozřejmě jsem se zase nepodepsala k předešlému příspěvku
anonym
| 21. 1. 2015 23:16
Ivo, moc děkuji za podporu, ostatním též, ať se všechny krásně uzdravíte. Kimi díky a držím ti pěsti, ať máš taky štěstí
anonym
| 21. 1. 2015 13:56
Iva549, diky za cenne informace, moc mi to pomaha a určite vše vyzkouším.Operovat me budou v Benešove , kousek od Příbrami. Tam to znám dobře. Moje sestra tam kdysi ležela v nemocnici na kojeneckém. Ten wobenzyn určite nasadim, už jsem volala synovi at ho koupi.je fajn, když nekdo poradi.Diky ,moc si tiho vazim.Nevim jestli je v nemo wifi, nemám int v mobilu, ale urcite se ozvu co a jak. Tak zatim , jdu ještě nacerpat energii na prochazku.
anonym
| 21. 1. 2015 10:57
To:Bado tobe take preji at ti vse probehne jako probiha me.Vsichni na me koukaji jak zjara ze jsem uplna ciperka.Precti di me minule prispevky pro kimi a meboj se.Kdyz srovnam tuto operaci s cisarsk rezem tal u cisare to bylo fakt krusny ale tato operace neni ani z poloviny tak bolestiva jako LAVH.
anonym
| 21. 1. 2015 10:52
Kimi neboj se niceho uvidis ze si po tydnu reknes ze to skutecne za ty nervy nestalo.Ja si odpocivam doma,uz vubec nespinim takze zadne vlozky,rana neboli-podporuji spravne hojeni wobenzymem.Kup si jej a rozhodne vezmi s sebou a hned jak ti zacnou davat tuhou stravu ber denne 3x10 tablet.Mam to vyzkousene a posledni dobou jakakoliv operace(krecove zily,abdominoplastika bricha a ted hysterektomie)se bez toho neobesla.Dobre se po tom uvolnuji pooperacni vetry a streva se ti rozjedou take vcas tak abys travila a vetry a nefunkcni streva netkacily zevnitr na ranu.Kup si vyhodnejsi baleni aspon 800 tablet.Pri propusteni mi sdelil primar ze mam pozivat k vyplachum pochvy Rosalgin.Ten podporuje spravne hojeni vnitrnich stehu v pochve.To jsou me rady ze zkusennosti. Hoji se to fantasticky!!!Budu na tebe moc myslet fakt to das levou zadni .Kde te budou operovat?Budu ba tebe myslet.
anonym
| 21. 1. 2015 10:26
Bado, tak Já už balim, zitra nastup, nervy pracují ala mám křeče v podbřišku tak se na druhou stranu tesim, ze to zkonci. Poslední dobou mám problemy a ty myslenky, takze člověk spíš preziva než zije. Tesim se na zivot bez bolestia nervů, co se zase děje. Zdravim a drzim palce. Dám vědět co a jak
anonym
| 21. 1. 2015 10:07
Mílo nezlob se nechci se k Apolináři vyjadřovat,mimo to nám tam před lety umřela vnučka,tak promin
anonym
| 20. 1. 2015 22:08
Gratuluji všem, co už mají operaci za sebou, všem, co teprve půjdou držím palce a přeji štěstí, a těm, co je čeká nebo již absolvují chemo, přeji, ať všechny jejich strasti vedou k úspěšnému konci. Jste hodně silné, obdivuji vás a moc na vás myslím Mně se čas blíží, už jen pár dní, střídá se u mne panika s letargií. Přála bych si už konečně fungovat normálně.
anonym
| 20. 1. 2015 13:08
pro Chany, chtěla jsem se zeptat, proč je Apolinář černá můra.Byla jsem tam a spokojenost.Asi jak kdo a jak co.
anonym
| 20. 1. 2015 13:03
pro Keppi,
Děkuji moc za odpověď, mám po první chemo, šla jsem celkem s dobrou náladou, první den dlouhá, druhý den krátká.Tyto dva dny jsem byla v pohodě, ale třetí den a další tři jsem myslela, že se zblázním.Ukrutný bolesti kostí a kloubů, nezvracela jsem, ale žaludek jak na vodě.Spousta jídel mi smrdí a mám k nim odpor.Když si představím, že ještě 5x po dvou dnech tak ztrácím optimismus.Hlavně mám problém se stolicí, nejdu třeba 5 dní a pak je to něco .Mám strach, co všechno mi to poškodí.Tak uvidím co bude dál.Jo a vlasy mi prý budou padat, už jsem si koupila paruku, ale psychika nějak vázne.
anonym
| 20. 1. 2015 12:28
Iva549, zdravim, diky za podporu a presne jak říkáte, doma je doma, to se člověk uzdravuje i tim že je mezi svými. Tak se mej te fajn, at je každý den lip a lip .
anonym
| 19. 1. 2015 21:04
TO:KIMI..zdravim dnes ne pustili z nemocnice.Vubec nic me neboli,jen stehy tahnou a jsem z prevozu unavena,ale doma je doma a rekonvalescence pujde tak rychleji,ale hlavne doma.Vubec nekrvacim jen obcas slabounky naruzovely vytok coz mi bylo receno ze behem 6nedeli je to normalka.Kimi,nebojte se za chvilku to budete mit za sebou a pujde to rychle,uvidite.Ja vas chapu jak se citite,ale prectete si co jsem pred 15.1.psala ja a ze jsem fakt nervak!!
anonym
| 19. 1. 2015 20:28
Vážně se neboj,ta rekonizace byla horší jak odstranění dělohy,po nástupu tě vyšetří,vyčistí a čekačka na operaci druhý den.Dají ti tabletku na uklidnění a je fakt,že už jsem se nebála. Když jsem se probrala,tak mě nic nebolelo a vlastně jsem celý den i noc prospala.A operace byla rychlá, asi 50 min.Druhý den už jsem se pustila na procházku po chodbě a šlo to poměrně dobře. Kdybych věděla že to není až taková hrůza,tak bych se tak moc nebála.Evi přeji ti ,at už to máš za sebou.Drž se
anonym
| 19. 1. 2015 21:44
TO eva2: díky moc za povzbuzeni,uz aby to bylo za mnou a mohla uklidnovat ostatni.Hodně mi to pomáhá,DÍKY
anonym
| 23. 1. 2015 09:28
TO eva2: ahoj Evi,tak už to mam také za sebou,ale měla jsem uplně jiný pooperační stav,prostě to bylo šílený,hlavu nateklou jak medvěd a o bolestech nemluvě.Fakt jsem rada,ze uz to mam za sebou Eva

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
23. 5. 2025 13:22
14341
..Hanka
23. 5. 2025 12:59
73359
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55