Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 19. 1. 2015 19:44
Evi,taky jsem měla stejný problém jako ty,konizace,pak rekonizace a konečná bylo odstranění dělohy.Během šesti měsíců tři operace a ty nervy,no ted už to mám tři měsíce za sebou a je klid.A neboj,uvidíš jak se ti uleví.
anonym
| 19. 1. 2015 20:09
TO eva2: zdravim Evi,muzes mi informovat,jak vsechno probehlo,nastupuji zitra a nervy pracuji na vsechny obratky,Dekuji Eva
anonym
| 19. 1. 2015 17:15
Pro Evu. Já byla v Plzni na radikální hysterektomii řezem. Měla jsem karcinom. Šla bych za týden domů, ale měla jsem komplikaci, tak mě pustili o 4dny dýl. Byl to nějaký ileus, něco se střevama. Dva dny jsem byla na kapačkách, do nosu mi zavedli nějakou sondu. Bylo to nepříjemný, ale když hadičku vyndali, já byla jak znovuzrozená. Sestřička říkala, že to může být po jablku nebo pomeranči, a já opravdu to jablko večer před tím, než jsem začala zvracet, jedla. Když už jsem zvracela třetí den, tak mě vzali na RTG břicha, a potom zavedli sondu. Sestřičky byly strašně moc hodný a i přes tu komplikaci bych znovu zvolila Plzeň. Jenže já to taky mám 20 km, takže i na ozařování jsem tam jezdila každý den.
anonym
| 19. 1. 2015 10:29
Ahoj,přidávám se k diskuzi.Včera jsem přijela z nemocnice Nymburk.Podstoupila jsem laparoskopickou operaci odstranění dělohy i s vejcovody,měla jsem myomy.Je mi 38 let,děťátka mám už velký,18 a 15.Měla jsem z toho všeho šílenou hrůzu,ale je zatím vše ok!!Vůbec nekrvácím,po operaci mi samozřejmě dávali léky proti bolestem,druhý den jsem šla se sestřičkou do sprchy,to bylo labůžo!Celkově se cítím velice dobře...tak snad to tak zůstane!Doma mě pěkně obskakujou,nic nedělám,ležím a odpočívám.Holky,fakt není čeho se bát...jen to chce opravdu po operaci klid!!!
anonym
| 19. 1. 2015 09:30
Zdravim vsechny , tak Můj čas taky nastal.Nastupuji ve čtvrtek a patek operace. Nervy též pracují, ale tesim se na zivot bez bolesti v podbrisku a nafoukleho bricha. Deset let myomy, ruzne léčby a neustále kontroly a stejne bez uspechu. Jdu na kompletní hysterektomii řezem protoze je děloha uz moc velka. Tak cekatelky drz te se a at nám to dobře dopadne e jsme brzy fit.
anonym
| 18. 1. 2015 20:43
Díky za info,jsem nervozni jak čert,ja jdu na hysterektomii -přetrvavajici HPV infekce,3krat konizace neuspesná,nastupuji v utery do Plzne,hodne mi pomaha cist vase clánkyEva
anonym
| 18. 1. 2015 19:58
Gyn - Já jsem měla též operaci z důvodu karc. nálezu, operace na onkologické gynekologii v Novém Jičíně, prostředí sice nic moc, ale péče výborná a lékaři taky na špičkové úrovni. Pak také záleží, odkud jste, ať nemáte dlouhou cestu domů.
anonym
| 18. 1. 2015 18:59
anonym:Plzen je suprová,jednak je tam bezvadný primář,a na délce hospitalizace záleží podle toho s čím tam jdeš a jak si fit.

Já např po celk.hysterektomii šla domů za 7dní,ale já měla znovu zavedenou hadičku do moč.měchýře přes břicho,a byla jsem s karc.nálezem,,,,,,,,,,,,takže to je fakt individuální,ale byla jsem v Praze a dodnes je Apolinář moje černá můra
anonym
| 18. 1. 2015 16:56
Ženy,máte někdo zkušenosti z FN Plzen,jak dlouho trvá hospitalizace?Děkuji Eva
anonym
| 18. 1. 2015 13:48
Ahojte ženské! Je mi 31 let a čeká mě nejspíše hysterektomie-dobrovolná,vaječníky ponechají-čípek a vejcovody půjdou též ven. Mám naštěstí 5 letého a 1,5 roku starého chlapečka a strašně se bojím, jak pak budu zvládat péči hlavně o toho prcka. Vím, že zvedat ho nesmím, to celkem zvládáme-byla jsem v září na operaci žlučníku a též jsem ho měsíc nesměla zvedat. S operací váhám, protože je ještě malý a musí se stejně kolem něj kmitat...Mám ale od 17 let bolesti pro silné varixy v pánvi a plášti dělohy....Těhotenství mi to ještě o dost zhoršila a trpím na velmi časté záněty s volnou tekutinou právě v děloze....už se s tím nedá žít, stále léky a bolesti-nic nezabírá a proto silně o operaci uvažuji. Mám 2 známé, které mě povzbudily, že se mi výrazně uleví- ale co když nee?? Určitě chápete zcela mé obavy. Operací už jsem měla více- nezhoubný nádor na štítné žláze, ten žlučník a 2x laparo k vůli cystě na vaječníku a srůstům, kde odstranili slepák, tak si říkám, co mi pak zbyde Ale chci normálně fungovat, nemůžu k vůli bolestem sportovat, při ***u to dost bolí, takže také žádný výbuch a o protivných náládách ani nemluvím.Děloha je navíc špatně zakloněná, často běhám na záchod-tlačí na močák.... Mám úžasného manžela a ráda bych konečně chtěla začít žít a užívat si dětí...Obdivuji moc ženské, co to zvládají a mají třeba ještě horší obtíže než já.Tyto diskuze mi moc pomahají a dodávají odvahu operaci podstoupit.Děkuji všem moc!!!
anonym
| 18. 1. 2015 21:10
TO Venda: Dle mého názoru jste si "užila" dost. Mě je letos 34 děti(8a2roky). Neměla jsem takové potíže jako vy a šla jsem do toho dobrovolně. 1,5roku je mrně,ale operaci už jste zvládly Já jsem od pátku doma a jediný omezení je myslet na to,že malýho nezvedat.
Přeji hodně sil a brzy žádné bolesti.
anonym
| 23. 1. 2015 10:00
TO Jana: Jani, moc děkuji za povzbuzení. Ani si neumíte představit, co to pro mě znamená - až má člověk slzy v očích. 3.3. mě to čeká....jen vydržet tu dobu, ale aspoň zas bude malý o něco šikovnější....snažím se hledat v tom jen ty dobrá pozitiva Snad se dobře hojíte a jde vše dobře?? Ještě jednou moc děkuji a zdravím Vás! V.
anonym
| 23. 1. 2015 21:57
TO Anonym: jsem ráda, že hledáte pozitiva,je jich určitě dost.Snad Vám to rychle uteče. Je to fakt dlouhý čekání,ale zase nic proti tomu jak dlouho se trapíte . Děkuji hojení snad dobrý lepili mě,takže stehy nemám. Používám hemagel a cicatridina čípky tak uvidíme po 3 týdnech na kontrole. Našla jsem dotaz na varixy v malé panvy i s odpovědí lékaře,jen sem nemůžu dat odkaz.(je to u lékaře,publikováno 11.3.2013), tak snad to najdete. Zdravím J
anonym
| 18. 1. 2015 09:46
Take souhlasim s FN v Plzni.Po zkusenostech u Apolinare vzdy jen mimo Prahu!!!Pokud je to s onkogyn.duvodu tak to chapu,ale ci vim tak od Apolinareutikaji nejen pacientky ale i skveli lekari.V Pribrami je jeden MUDr.Sabol me operoval a ma zlate rucicky a navic je velmi lidsky a spickovy gynekolog.
anonym
| 18. 1. 2015 08:42
Pro Gen. Já doporučuji Plzeň. Jsem po radikální hysterektomii - důvod rakovina děložního čípku. Vše šlo pryč. Lékaři, sestřičky i ostatní personál v pohodě. Před operací i po se o Vás starají opravdu na úrovni. Takže Plzeň. Přeji dobré rozhodování a ať vše dobře dopadne.
anonym
| 17. 1. 2015 23:35
A jaké je to v Podolí? Mám tam jít, tak jestli to raději nezrušit a hledat jinde. Máte zkušenost?
anonym
| 17. 1. 2015 20:50
Mohu se prosím ještě zeptat, jak dlouhá je rekonvalescence.... vím, že to nemusí být u všech stejné, tak přibližně... pracuji v MŠ. A ještě jeden dotaz, co řeší kyretáž, pokud se problémy objevují každý měsíc.... prosím o názory... dle mého gynekologa .... třeba se to povede dobře, hned napoprvé...
Děkuji I.
anonym
| 17. 1. 2015 17:54
Zdravim vsechny cekatelky.Jsem jeste v nemocnici.15.1.me operovali v pribramske nemocnici kde je gynda a hl.lekari na spickove urovni!!!Vsichni hen Praha Praha,ale co me kdy zmrvili bylo bohuzel v Praze.Nedam na Pribr.nemocnici dopustit!!Prectete si recenze.Ja jsem uz bez cevky, drenu a bolesti.Delali mi lapar.hysterektomii, vajecniky ponechali.Bude mi 50 a mela jsem myom.Vse probiha velmi rychle-myslim rekonvalescence.Nejvetsi paseku nadela vzdy narkoza.Ale to je otazka 1dne. Fakt se nebojte je to v poho a zde v Pribrami TOP!
anonym
| 17. 1. 2015 17:12
Dobrý večer,
jsem ze severních čech a musím podstoupit vyšetření a pravděpodobně hysterektomii.
Nečetla jsem zpětně celou diskusi, ale ráda bych Vás požádala o doporučení, na jakou nemocnici se podle vašich zkušeností v Praze obrátit. ÚVN, Homolka, nebo Vinohrady?
Děkuji
anonym
| 17. 1. 2015 19:05
TO gen: Za sebe říkám jedině FN Motol. Záleží také na diagnoze a důvodu hysterektomie. Pokud bych řešila myom, nebála bych se ani okresní nemocnice - viz Iva je nadšená z Příbrami (btw. Ivko, jsem také z Příbrami ), pokud je důvod onkologický, svěř se raději do rukou špičkového onkocentra. Každopádně držím palce, ať dobře vybereš a jsi ok.
anonym
| 17. 1. 2015 19:49
TO Janina: Bohužel důvod je onkologický, proto se chci vyhnout okresní nemocnici a hledám v Praze. Teď se jen dobře rozhodnout :-\ děkuji Ti za radu
anonym
| 17. 1. 2015 22:18
TO gen: také jsem absolvovala celkovou hysterektomii,z důvodu rakov,doporučila bych Ti určitě Motol,nebo UVN,jen ne Apolináře,tam jsem byla já a fakt bez známosti je to tam hodně smutné,nevíš,kdo Tě operuje,jsi pacient x,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,výborná nemocnice je také v Plzni.Já ossobně už bych nikam do Prahy nešla.Ale pokud musíš,bohužel tyto operace nedělají v okres.nemocnicích pouze FN,normální operace bez rakov,nálezů dělají všude.Držím moc palce.
anonym
| 17. 1. 2015 08:56
Dobrý den Jani, děkuji za odpověď i za názor.. chtěla bych ještě konzultaci u jiného gynekologa, ale vzhledem k tomu, že mě to trápí už dost dlouho a výsledky na Hematologii se nezlepšují, budu o tom přemýšlet, zda se mi opravdu neuleví a netrápím se zbytečně.. tu chudokrevnost, mám trochu geneticky po mamince, ale ta přestala mít problémy .. po ukončení menzesu a k tomu já mám (dle MUDr.) ještě daleko 10 let min. Navíc mi gynekolog teď říkal, že pokud mi neklesne děloha, tak mě čeká kyretáž a ta se prý může opakovat každý měsíc, tak to je snad opravdu lepší jít na zákrok, než se takhle trápit..
Jinak i Vám ostatním, všem moc díky, konečně jsem si přečetla, to, co jsem potřebovala Ilona
anonym
| 17. 1. 2015 12:35
TO Anonym: přeji moudré doktory. Pokud by Vám zůstaly vaječníky tak by to asi mohlo vše vyřešit. Já čekat na přechod, tak zapasim ještě asi 25let
anonym
| 16. 1. 2015 20:25
Zdravim Ivi, cekala jsem co a jak, mam radost ze jste v poho.Tak preju at to rychle uteče a hlavně at je lip a lip.
anonym
| 16. 1. 2015 19:43
Mohu se zptat, zda jste někdo podstoupil Hysterektomi, kvůli velkým ztrátám při menzesu... trochu s tím u mne souvisí i Hematologie (nevstřebává se mi železo) a doktoři mě přesvědčují, že podstoupení zákroku - vše vyřeší... Já o tom až tak přesvědčená nejsem :(. Díky za Vaše názory.

Ilona
anonym
| 16. 1. 2015 21:51
TO Anonym: ano,já jsem to tak měla. Extrémně silná menstruace+ trombofilni stav. Takže hormony to řešit nešlo. Ovšem rozhodnutí je na každém,jaký na to má osobní pohled. Pro mě už to byl přebytečný orgán,který mi komplikuje život. Jsem čerstvě doma a už se těším na výhody
anonym
| 16. 1. 2015 19:20
Ivi souhlasím s Vámi. Já byla laparoskopicky v úterý a dnes mě pustili domů. Holky nebojte dáte to!
anonym
| 16. 1. 2015 18:07
Ahoj spolubojovnice.Jsem po!!Vcera rano v 8h a byla jsem na sale 2,5 hodiny kvuli velikym srustum uvnitr bricha po 2 cisarich a operaci zlucniku.Dali si se mmnou praci a jen hodinu odstranovali srusty aby me nemuseli rezat klasicky.Prvni den je krusny ale da se to.Dnes uz vytahli cevku z mocaku a zitea snad pujde dren jeste to dost tece.Bolesti tlumi leky a pece je skvela.Uz beham s pytlikem po chodbe a prvni prdik jsem oslavila.Nebojte nic to date.Ja budu v nemocnici do uterka kdyz to pujde v pohode.Zensky vydrzi vse!!Nebojte se Zdravim z pribramske nemocnice.Iva.
Tine
| 16. 1. 2015 15:02
Leni, gratuluji k úspěšnému absolvování , teď to chce se pokud možno hodně šetřit a se vším pomalinku a opatrně a každý den je to lepší a lepší.
Já dnes po 10 týdnech vlastně už vůbec nic pooperačního nepociťuji, jako bych na ničem ani nebyla (krom viditelné jizvy, ale tu vem čert), je mi prostě fajn.
Bado, listuj hodně zpět v tomto vláknu, jeden čas tady byla živá diskuze ohledně odebrání vaječníků ano / ne včetně odkazů na různé studie.
Nikdo ti je nemůže vzít proti tvé vůli.
Už jsem tady kdysi psala, preventivní odebrání vaječníků bez karc. nálezu jen kvůli věku je snad specialita jen v ČR, jinde ve světě to není žádné téma.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
22. 5. 2025 19:31
14337
..Magda
22. 5. 2025 12:34
73356
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55