Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 8. 5. 2014 20:09
Ahoj Všem, v pondělí jdu na hysterektomii abdominální, dost sportuji a lékař tvrdí, že mi lépe uchytí pochvu a močák. Udělá mi řez v císaři. Jenom stále krvácim, myslíte, že mě přesto vezmou?Dík za odpověď.
anonym
| 9. 5. 2014 10:48
TO Ra: já bych jim by Tvém místě zatelefonovala
anonym
| 9. 5. 2014 14:02
TO Ra: určítě volej a hned!!
anonym
| 7. 5. 2014 22:40
TO mišpule:dnes jsem po operaci 12 dní, protože byl myom velký, dělalo se to přes břicho. Sarapis je přípravek volně prodejný, je z mateří kašičky. Na mě fungoval, ale není levný, začínala jsem se 3 kapslemi denně. Nevím, kolik je Vám roků,mně je 49 a ve svém věku jsem už nad hysterektomii neváhala, jen to prostě dřív nešlo z rodinných důvodů.
anonym
| 7. 5. 2014 12:15
Ahoj děvčata, čtu vás již nějakou dobu a tentonrát i píšu. V pátek to budou 4 týdny po LAVH (vaječníky mi byly ponechány) a já mám stále bolest v podbřišku. Zřejmě po cévkování jsem měla i zánět močových cest, ten mi ale vyléčili, podle odběrů jsem již OK. Nicméně v podbřišku úplně dole nad stydkou kostí mám stále pocit tlaku a bolesti. Často chodím v menších dávkách na WC, snížila se mi i hladina hemoglobinu. Podle GynDr. je vše v pořádku (nekrvácím, nešpiním, poševní jizva je klidná), urolog taky nic nenašel. Věřím jim, protože na prohmat břicha mě nic nebolí. Břicho mám ale dost vystouplé a cítím v něm ten tlak jakoby dobředu do břišní stěny.
Vím, že 4 týdny od operace není dlouhá doba, přesto mě zajímá, zda jste se někaterá s podobnými problémy nesetkala?
anonym
| 7. 5. 2014 16:44
TO Anonym: bříško je nafouklé ještě po tom plynu, tak to muže tlačit
anonym
| 6. 5. 2014 22:10
Holky, nebojte se toho. Můj drahý myom byl velikosti dětské hlavičky. Já chodím na gynekologii hodně často, někdy i každé 3 měsíce. Od mládí bolestivá, nepravidelná menstruace, záněty vaječníků, neustálé vaginální záněty. Antikoncepce byla řešení alespoň na tu menstruaci, i když i při ní jsem občas krvácela mimo cyklus. Myom mi nedělal vůbec žádné potíže. Před operací jsem musela HAK vysadit a začaly mne děsně bolet záda. Při operaci mi zjistili i cystu na vaječníku, ale vaječníky ponechali. Nejsem si jistá, zda moje gynekologické problémy skončily, za ty roky jsem v tomhle pesimistická. Ale když už nic jinýho, tak ušetřím za HAK, vložky. Děti nemám, ale asi při těch problémech bych je stejně nemohla mít. A pokud se ptáte, proč jsem myom nechala tak narůst, tak odpověď zní,že narostl tak moc od loňska a loni jsem nemohla z rodinných důvodů - mám hodně nemocného tatínka.
anonym
| 6. 5. 2014 16:43
Ahojky vespolek tak hlásím vše vpořádku vše funguje jak má.Kontrola mne čeká zas za tři měsíce to zas budu čekat nervozně výsledky ale teď jsem vpořádku a pohoďe. Papa
anonym
| 6. 5. 2014 20:06
TO pa.tj: Tak to je bezva.Já se dnes rozhodla pro operaci, po nekonečném trápení a nevysvětlitelném dlouhém krvácení..tento měsíc mám menzes už 22 dnú,a jsem z toho na nervy.Příští týden jdu k dr.Dřív tam není,a domluvím se.Sem chodím sbírat odvahu.Kdyby to šlo,šla bych hned zítra.
anonym
| 7. 5. 2014 07:57
TO mišpule: ahojky neboj. Vím že se mi to kecá když to mam za sebou. Ale jak mi říkala moje gyndařka uvidíš budeš spokojená. Má pravdu nic mne nebolí, výsledky vpořádku, vzali vše co měli, ještě zjistili endometriozu, a to jsem si myslila že ty bolesti jsou skrátka normální. Byla z venku po děloze, a myom i v děloze byl malinkej ale špatnej. Hrozný bylo čekání, no a ty tři dny po a pak od toho čtvrtého týdne už pohoda. Jen to fakt chce hóóódně klid. Nic nezvednout. Teď je i odskoušeno a pohoda. Taky necítím že by mi něco chybělo, naopak mam teď pocit že můžu lepěji na wc, a to je u mne co říc jsem na vozíčkutk pohyb střev minimální. Takže za mne jsem spoky
anonym
| 7. 5. 2014 10:22
TO pa.tjMám strach právě z komplikací po operaci.A taky že i když mi ji vytáhnou,stejně budu krvácet dál. Už to tak dlouho trvá,že si neumím představit že bych se toho konečně zbavila.Ještě se zeptám,asi blbě na 38 letou ženskou ale,když mám menzes 22 dní,a dr.tam je až příští čtvrtek,múže se mi něco stát?Třeba hodně ztráty krve? Jsem taková unavená,a nevím jestli to múže být z toho.PRO PA.TJ....OMLOUVÁM SE ZA BLBOU OTÁZKU,ALE TY JSI NA VOZÍKU DÍKY NEMOCI RS?MÁM MAMKU S TOUTO NEMOCÍ.PROTO SE PTÁM.
anonym
| 7. 5. 2014 12:13
TO mišpule: jo přesně tak RS. Jinak co se toho krvácení záleží jak silně. ?.?Unava je určitě z toho. Jo a pak krvácet nebudeš není z čeho, tedy samo po zhojení. Jinak doplň železo, vitamín kup v lékárně.
anonym
| 7. 5. 2014 13:43
TO pa.tj: To krvácení je takové střední.Jako by 3 den normálního prúběhu menstruace.
anonym
| 7. 5. 2014 15:09
TO mišpule**:TO **mišpule: bez dělohy bys krvácet neměla, pokud by k tomu došlo, jde o komplikaci,která se musí řešit - ale to se moc nestává. Já měla nejdelší menses asi 31 dnů (dostala jsem ji po nějakých 6 měsících,to bylo období, kdy jsem se snažila fungovat bez hormonů). Byla jsem unavená, protože je tam opravdu větší ztráta krve. Jedla jsem pak Kalibrum a menses mi zastavil Sarapis. Hysterektomii už máš navrženou doktorem, nebudou třeba dělat jen výškrab? Se mnou v nemocnici ležela paní, která přišla akutně, že krvácí a druhý den ji po vyšetření krve brali na sál na výškrab. Možná by nebylo špatné si zajít do nemocnice než čekat na svého gynekologa
anonym
| 7. 5. 2014 20:16
TO Hana: Výškrábú už jsem měla 6.Navrženou hyster. nemám.DR.je pro,ale já pořád váhám.Tak je to na mě.HANI,co je to ten Sarapis? A Vy máte dělohu pryč?.
anonym
| 7. 5. 2014 16:42
TO mišpule: Jak psala Hanka to není špatný nápad nechat zkontrolovat ve špitále.Jinak bych řekla že je to dost.
anonym
| 8. 5. 2014 14:10
TO mišpule: teda 6x výškrab to bych fakt už nepřemýšlela. Tolikrát narkoza fuj to je děs. To bych vyřešila naráz, tedy pokud ještě neplánuješ mimčo.
anonym
| 8. 5. 2014 16:19
TO pa.tj: Je mi 38 let.Dítě už v plánu není.Právě že dr.už mě na výškrab poslat nechce,ono to bylo řešení jen na měsíc,dva,a pak se menstruace zase zbláznil.Doktorka říkala že jsem mladá,ale při těchto problémech by to řešila radikálně.
anonym
| 9. 5. 2014 13:23
TO pa.tj: Mišpule 6x narkoza kvůli výškrabu - to není hezký, taky bych asi nečekala a šla se poradit do špitálu... Já během 3 let tu narkozu měla 12 nebo 13x (od 15 min. zákroků po 6hodinové)... a dá se to. Jen má člověk pokaždý obavy, zda se probudí a bude vše ok :/ Vše se i hůř hojí a člověk má větší strach ze všeho
anonym
| 8. 5. 2014 18:42
TO mišpule: neboj znam mladší, mne je přes 40. Když budou v pohodě vaječníky tak ty nechaji. Což je lepší. Ber to tak že se toho zbavíš a budeš mít klidek. Taky když jsi mladší budeš se lepjeji hojit.
anonym
| 7. 7. 2014 09:43
TO mišpule: Zdravím,nějaký čas jsem tady nebyla.Od dubna beru Utrogestan,ale nějak výrazně se to nezlepšilo,naopak se to vrací do starých kolejí.Tento měsíc jsem opět silně krvácela +kusy jak nařezaných jater,jeden den jsem na tom byla tak,že jsem se nestačila přebalovat,krev všude byla jsem ráda že mám volno a jsem doma.Na kontrolu mám jít až na podzim,dřív se i bojím za 2 měsíce mě čeká dovča ale i tam si to užiju.Už ted´ mám hrůzu jak moc budu na dovolené krvácet,prášky na odálení nechci píšou že po tom je to ještě horší a o to nestojím.Kamarádka mě doporučila Ascorutin.Jsem z toho už na nervi při menzes v noci opět,vlastně pořád špatně spím,železo co jsem brala na NIC.Už to trvá dost dlouho a unavuje mě to,nehledě někam jít
anonym
| 7. 5. 2014 22:47
TO mišpule: 6x je moc, nevím kolik je Vám roků, ale já bych (je mi 49) na Vašem místě šla.
anonym
| 5. 5. 2014 13:14
u
anonym
| 5. 5. 2014 17:43
TO bubli: hele a určili Ti,že je to rakovinný nález?Víš co ,docela mě udivilo,že jsi psala ,že se k Tobě U Apolináře chovali hezky.Víš mně tam napsali na desky pacientka z uskostnou poruchou s agorafobií ,se sklony k utěkům a napsali to tam červenou fixou ,takže jsem vypadala jako blbá,ač uplně vadná asi nebudu ,učila jsem na SŠ a dělala celý život restaurátořinu,pak jedna autonehoda a život je vzhůru nohama................už vidíš jak agorarofobik utíká..............................................
anonym
| 5. 5. 2014 18:41
TO chany: sklony k útěkům.....to jsem tam měla taky. Sestra mě chodila kontrolovat každou chvilku. Přistupovala ke mně jako kdybych měla vzteklinu, kvůli tomu problému, že nesnesu cizí dotek. Byl to bordeline tumor ovaria, tak to mám v papírech. Říká se tomu hraniční nádor, např. moje dr. si napsala do karty benigní(nezhoubný). Operací to prý končí, jen jsou nutné kontroly, protože se to občas vrací....i když nevím kam když mi vše vzali. Jsem také SŠ lékárenský laborant. Třeba se to tam od Tvé hospitalizace dost změnilo, já byla s lékaři i se sestrami fakt spokojená a nebýt té operace a oddělení na kterém jsem byla, brala bych to jako dovču.
anonym
| 5. 5. 2014 18:52
TO Bubli: tak to je dobrá diagnoza ,proti té mé.Pro mě to tedy dovča nebyla a Ty jinak funguješ normálně s touto diagnozou,myslím psychickou?Tak to mě tedy nechodil kontrolovat nikdo,a nebýt sestry z východu a uklízečky z Ukrajiny nevím ,nevím,bála jsem se zazvonit na sestry,zvláště vrchní byla výživná a to jsem z těžce lékařské rodiny a já blbec šla sem ,jen ,aby to rodina nejbližší měla za mnou blízko....
anonym
| 5. 5. 2014 19:33
TO chany: mám ČID, ven chodím jen s doprovodem. Doma jsem dělala účetnictví pro firmu manžela. Mám dny kdy jsem docela v pohodě a pak zase dny, kdy jenom spím a nejsem schopná nic udělat. Tyhle kombinované poruchy jsou fakt hnus. V nemocnici se ke mně chovali jako k malému děcku, na všechno jsem se ptala a oni trpělivě odpovídali a malovali nákresy asi mě měli za blbku ale nedávali nic najevo. Také mám nízký práh bolesti. Např. zuby mi opravují pod narkozou. Jestli je vrchní taková menší, hubená, černovlasá tak s tou jsem chodila kouřit na zahradu. Na personál si fakt nemůžu stěžovat.
anonym
| 5. 5. 2014 20:57
TO Bubli: Tak já jsem to měla záhadně,třeba nic 10let ,učila jsem ,jezdila po světe,restaurovala a pak vždy po nějakém umrtí v rodině a že jich bylo jsem začala mít trable.S doprovodem by se mnou nikdo doma nešel,takže musím bojovat sama ,někdy je líp,pak hůř,vrchní byla baculatější blondýna na ránu

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
27. 7. 2025 20:41
14750
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
27. 7. 2025 18:38