Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 11. 9. 2013 17:57
Ahoj, rád abych si tady vyslechla vaše názory - je mi 44, 2 roky jsem sledovaná pro myom na zadní straně dělohy zvnějšku, poskočil za tu dobu ze 2 cm na nynějších 5 cm, takže prý hraniční veliost pro operaci laparoskopicky.
S tím jsem celkem smířená, jenomže...
Vzhledem k věku a tomu, že už žádné další děti neplánuji, mi navrhli i odstranění dělohy a vejcovodů, i když teď žádné problémy nemám, všechny výsledky v pořádku, ani v rodině nikdo nic neměl, takže prý preventivně.
Nejsem si jistá jestli do toho jít, když to lékařsky nutné není, menzes vzhledem k tomu, že mám Mirenu, stejně nemám a myom mi žádné problémy vlastně nedělá, nevím o něm.

Takže ano, myom ať uříznou, ale i tu dělohu???
Bojím se problémů se sestouplým močákem, se zkrácením pochvy a tím pádem omezení při ***u, omezení sportu (já jsem v tomhle všem dost aktivní).

Samozřejmě mít vyřešenou antikoncepci vlastně už nafurt, nemuset se obávát dalších myomů nebo karcinomů je lákavé, ale zas ty možné komplikace jsou taky reálné a v mém případě hysterektomie není nutná, mám se rozhodnout sama...

Budu ráda za vaše názory, zkušenosti, děkuji.
Ageiv
| 11. 9. 2013 19:03
TO ana: Moje zkušenosti jsou takové,že před 16-ti lety jsem ve 40-ti byla doporučena na hysterektomii a to z důvodu,že jsem měla vystlanou dělohu spoustou malých myomů. Takže co s nimi? K tomu každý měsíc krvácení 3 neděle a týden bez krvácení. 1.varianta byla ,že budu každé 2 roky chodit na hysteroskopiii (dokud budu menstruovat) a pak byla 2. varianta-hysterektomie-a tu jsem po delší debatě s lékařem zvolila.Po dvou dětech a jednom samovolném potratu jsem už děti ani nechtěla. Hysterektomie nelituju! Přestože mě postihly komplikace,které nikdo nemohl očekávat (byla jsem v nemocnici měsíc místo 6-ti dnů),jsem opravdu spokojená,že jsem si vybrala tuhle variantu. Dodnes sportuji a tancuji. ***u si užívám jak snad nikdy dříve (chlap,který neví,že jsi operovaná stejně nepozná,že děloha chybí). A obavy s močovým měchýřem? Já ani nevím,že ho mám..až když do sebe naliji nejmíň litr vody ...hihi. Třeba Ti moje životní situace v něčem pomůže....jinak držím co se dá ať se rozhodneš tak či tak......
anonym
| 11. 9. 2013 20:01
TO Ageiv: děkuji

chápu, že pro vás, kdo jste měly velké potíže, byla operace vysvobozením a ohromně se vám ulevilo.
já právě žádné potíže nemám a nerada bych si je přivodila "prevencí", která možná ani nutná není.... tak pořád zvažuju

myom mám jen jeden a ženy v rodině žádné gyn. potíže neměly...

zítra jdu ještě na jednu konzultaci, tak se tam poradím, ale zatím jsem spíše pro odstranění myomu a ponechání všeho ostatního tam, kde to je..
ideálně, kdyby mi pod nakozou rovnou i vyměnili to tělísko, ať se nemusím nechávat znova trápit
anonym
| 11. 9. 2013 21:22
TO ana:
Neváhejte a jděte do toho. Budete mít klid a žádnou zkrácenou pochvu, snad jen užší... což není na škodu. Jsem po konyzaci, laparo polyp a myom a po pěti letech jsem musela kvůli věčnému menzesu stejně jít. Je to neskutečná úleva - jako když perete na valše a někdo vám koupí pračku
anonym
| 10. 9. 2013 11:33
Ona/Dáša/ 44 let, 2 děti, Plesná u Chebu
Pospalena 38 let, 3 děti, Olomoucko
Lucka 34 let, 3 děti, Česká Lípa
Sváťa-Piškotka Frenštát p. Rad.
Jana B 37 let, 2 děti
Růžička 39 let, 3 děti, Podkrkonoší
Mišule 36 let, 3 děti
Maja 43 let, 3 děti, Praha
Martina 3 děti, Opava
Stelička 47 let, 2 děti, FR. Místek
Nikisa 42 let, 1 dítě
Majdavy Mostecko
Martas37/Martina/ 39 let, 2 děti, Mělník

Po dlouhé době se sem vracím. Pročetla jsem pár stránek z naší pooperační diskuze. Holky jak se máte? Jak se daří?
anonym
| 10. 9. 2013 18:59
TO ONA či žena: Ahoooj ženská,... tak vidím, že u tebe je vše v nejlepším pořádku.
No u mě taky vše OK. Ted mě čeká další kontrola, ale věřím, že jizva je OK a vše se ještě úplně zhojí.
Zrovna to bylo 7 měsíců od operace a já žiji stejně jako před operací,.. tedy oprava, mnohem lépe. U mě šlo o LAVH z důvodu téměř neustálého krvácení, zřejmě v důsledku prorůstajících myomů do dělohy,...
Ponechány mi byli vaječníky a tak nemusím řešit žádné hormony.
To že vaječníky fungují pociťuji každý měsíc,... dostaví se PMS- náladovost a hlavně dost nepříjemná bolest prsou, která trvá cca týden a pak je opět dobře.Ale co je to proti neustálému krvácení a bolestem, které jsem měla,...
Pracuji manuálně a ted už se moc nešetřím a zvedám vše jako před operací,.. dr. dělá ty ty ty, ale zatím vše drží jak má.
Co se týká intimní stránky, tak jednička s hvězdičkou,...
Operace není nic moc příjemná, ale ten týden v nemocnici se dá přežít a pak už je to den ode dne lepší a lepší.
Jsem zvědavá jak se daří ostatním,... zdalipak nakouknou a zavzpomínají občas.
Všem čekatelkám přeji pevní nervíky a hlavně klid a pohodu při léčení. vše má svůj čas a ta trocha nepořádku počká!!!!
anonym
| 11. 9. 2013 21:31
TO pospalena:
No to mám radost Pospalenko, žë jsi se ozvala.
Čas strašně letí, hledala jsem včera naše stránky a tak si vzpomněla, jak jsem tu hledala první problémy... ty moje byly takový delikátní
A chtěla jsem mít trochu veselo i když byly chvíle, kdy tělo nechtělo poslouchat. Ale to je všechno minulost. Jak píšeš, vše je super, lepší než dřív. A v drogérii mně zajímá úplně jiný zboží, než věčný vložky!
Po nějaký době jsem vykrámovala všechny kabelky, auto, no co já toho našla...
Musím se pochlubit, budu babička, dnes jsem se to dozvěděla. Holky, jak já se těším
Přeju všem hodně síly
anonym
| 11. 9. 2013 21:37
TO pospalena: aa mmch.. měla jsem stejnou diagnozu a i potíže. Děti máme, jiný nechceme tak k čemu je nám děloha? Víte některá, že nám chybí? Nikdo to nepozná, jen doktor a i to operace se přežije, jsou horší věci na světě.
anonym
| 14. 9. 2013 11:27
TO ONA či žena: Ahoj,je fajn,když si občas na sebe vzpomeneme.Já už tady moc nechodím,když tak jen nakouknu.Zdravotně na tom nejsem nic moc,v březnu jsem byla na operaci pro nějaký nezhoubný nádor za poš.pahýlem.Dopadlo naštěstí dobře.Minulý týden jsem byla vytahovat nevstřebané stehy po hysterektomii,protože jsem začala krvácet a potvory se mi proklubaly ven.Při tom mi hned dr seškrábnul granulaci z pahýlu.
V červnu jsem byla šikovná a upadla na schodech.Přisedla jsem si 2x operované koleno a musela jsem na operaci znovu,bylo tam něco s meniskem,zjistili mi počínající artrozu a degenerativní změny na chrupavce.Ve čtvrtek jsem byla na MRI a výsledky budu mit v pondělí,tak doufám,že mi to koleno nebudou otvírat znovu jak mně dr straší.Psychicky mně to ničí,protože nemůžu pořádně chodit a všechno se to táhne už moc dlouho.
Je fakt,že se tomu taky musím někdy už i smát,protože takový smolař asi není každý,ale vždycky to naštěstí dobře dopadlo tak snad i teď.
Holky všem Vámmpřeji hodně zdravíčka a ať se Vám daří co nejlépe .Vám,které máte před operací přeji hodně sil,je to nepříjemné jako každá operace,ale pak už bude jenom líp. .Martina od Opavy
anonym
| 14. 9. 2013 21:27
TO ONA či žena: Ahoj i já sem občas zabrousím. Já jsem nyní téměř 6 měsíců od odejmutí dělohy. Cítím se dobře o jizvě téměř nevím. Za sebe jsem ráda, že jsem se rozhodla o vyjmutí dělohy i když jsem se mohla rozhodnout jestli odstranit jen myom nebo celou dělohu. Hlavně si užívám život bez MS. VŠECHNY ZDRAVÍÍÍÍM
anonym
| 17. 10. 2013 06:22
TO ONA či žena:
Ahoj, tak jsem nakoukla a vidím výzvu. Na operaci jsem byla v lednu - odstraněna děloha a levý vejcovod, do práce jsem šla začátkem dubna. Pak nastalo období, kdy jsem neměla čas uvažovat moc nad sebou (zdrav. problémy maminky + péče o rodiče). Jak se to ustálilo, přišlo nádherné léto, které jsem si užila jak nikdy - no prostě bez vložek to je fakt úžasné. Právě toto pondělí jsem byla po půlroce na kontrole u gynekologa - vítal mě slovy: "Tak co, paní ....., měsíčky vám nechybí?" Ujistila jsem ho, že v žádném případě.
Jizvičky pomalu blednou, výraznější je pouze jedna, taková tmavší. Vzhledem k tomu, že přes dva porody jsem neměla břicho poznamenané žádnou pajizévkou, byla tato možnost "znetvoření" břicha mou hlavní brzdou v rozhodování o operaci. Dnes už to neřeším a jsem ráda, že jsem operaci absolvovala a dobře dopadla.
Zdravím všechny staré známé a novým přeji bezproblémový průběh a rychlé zotavení.
anonym
| 2. 9. 2013 17:18
Získejte nákupní poukazy do svých oblíbených obchodů za nasbírané body! Nabízí poukazy Albert, Penny Market, Globus, Spar, Billa, Kaufland, Tesco! Poukazy chodí doporučeně poštou! Už mám ověřeno! Body přibývají rychle! Měsíční výdělek v poukazech cca 3.000 Kč!

Proč sledovat kompasslev? 1. Hlídání ceny - Hlídejte ceny svých oblíbených produktů a už Vám neuteče žádná sleva! 2. Nákupní seznam - Vytvořte si nákupní seznam, vytiskněte si jej nebo pošlete na mail. 3. Řekneme Vám, kolik ušetříte - Vždy se dozvíte, kolik jste ušetřili. 4. Bonusový program - Sbírejte body a získejte zdarma poukázky na nákupy ve Vašich oblíbených obchodech.

Jak získávat body? Základní registrace – 30 bodů Úplná registrace – 20 bodů Odběr newsletteru – 20 bodů Návštěva 1x za den – 2 body Návštěva nad 30 stránek – 2 body Hlídání základní – 40 bodů Hlídání 5+ položek – 20 bodů Přístup nového návštěvníka – 2 body Registrace nového návštěvníka – 100 bodů Like na facebookovém profilu Kompasu Slev – 20 bodů

REGISTRACE A INFORMACE ZDE: http://kompasslev.cz/?…

Více nabídek ověřených českých přivýdělků z domu najdete na http://www.overeneprivydelky6.webnode.cz
anonym
| 1. 9. 2013 09:46
dobry den damy ja jsem vas tady objevila vcera ceka me take operace a bojim se nasledku co po operci budou myslim tim intimni zivot s muzem a ze budu tlusta a oskliva a muj muz me nebude chtit a nejvic se bojim narkozy pred rokem jsem byla na abrazi vyskrab a to bylo silene myslim tim narkozu moc se vseho bojim mam navic na starost na nekolik mesicu 86 leteho dedy a jsem nemocna i jinak holky mam strach Milča
bublinka.prskava
| 2. 9. 2013 15:13
TO Milča: Dovedu si představit jak Ti je,já jsem po operaci 13 let a kdybych to nikomu neřekla,tak nikdo nic nepozná,tím myslím především manžela,jak se bojíš.Taky jsem si myslela,že TAM budu mít prázdno,prostě díru,ale vše Ti zůstane úplně stejné,neberou Ti pochvu ale dělohu,takže ani Ty ani manžel nezaznamená žádné změny,pouze ty,že už nemůžeš otěhotnět,což v určitém věku ,pokud již máš rodinu,může být osvobozující od strachu z otěhotnění.A nevím,jaks přišla na to,že budeš ošklivá a tlustá.Nic se nezmění!!!!!Jenom s tou narkozou Ti nepomohu,té se vždy bojím taky.Držím Ti pěsti.
anonym
| 3. 9. 2013 09:52
TO bublinka.prskava: ahoj dekuji ja jsem zaslechla ze jak spatne funguji hormony ze se tloustne a kdi co jeste ale to pry jen kdyz vezmou vajecniky dekuji moc za nazor ja jsem takovy plasak MIlča
anonym
| 5. 9. 2013 22:28
TO milča: Ahojte holky, je mi 36 a jdu na LAVH 4.10. Děsně se bojím, narkózy, bolesti, toho co bude potom... Mám 3 děti, nejmladší má 8 měsíců, ale operace už nejde dál odkládat. Tak prosím o nějakou radu do nemocnice - chybělo vám něco? Čeho se vyvarovat atd. Velmi děkuji za odpovědi
Emilka 50
| 6. 9. 2013 07:54
TO milča: Já jsem se tedy nespravila a jsem pořád stejná.Jenom prvního půl roku jsem musela brát hormony,kvůli rychlému přechodu,ale pak už v pohodě.Nebój,bude to dobré!
Emilka 50
| 3. 9. 2013 12:30
TO Milča: Milčo,neboj se toho!já mám tuhle operaci za sebou již 10 let ,vzali mi i oba vaječníky a nemám s tím žádný problém.Ani intimní,ani jiný.Po narkóze mi taky bývá špatně,uvedla jsem to hned do formuláře a před operací ještě doktorovi,co vedl anestezii,řekl,že k tomu přihlédne a dá mi šetrnější narkozu a bylo to v pohodě,ani mi nebylo špatně.Držím pěsti,ať ti to dobře dopadne!!!
anonym
| 9. 9. 2013 23:45
TO Milča:
Dobrý večer, po dlouhé době se sem vracím a chtěla bych říct všem holkám, co teprve čekají na operaci. NEBOJTE SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jsem po operaci od začátku února a vše je perfektní. I ***! Snad teprve teď si ho pořádně užívám a je krásnější než před tím. Páni doktoři z nás udělají úplně nový holky .
První byl se strachem... ale pak... úasný!!!
S CHUTÍ DO TOHO AŤ JE HOTOVO!
Přeju hodně štěstí.
anonym
| 30. 10. 2013 16:00
TO žena po : nazdarek tak jsem nejdriv musela na vyskrab 21.10. jsem to podstoupila a vse probehlo v pohode holky aji narkoza byla super protoze byla jen 15minut z te velke operace mam strach a ani jsem neblinkala bojim se jak se probudim co bude za hruzu ale nejsem zadna srajda ale bojim se ted jdu 5.11. nas kontrolu a pro vysledky a na domluvu do poradny kde me objednaji na konecnou operaci snad to zvladni aji ja aji manzel ale jinak dekuji
anonym
| 9. 11. 2013 19:18
TO milča: Díky moc všem za příspěvky. Taky mě čeká LAVH a každý den sbírám rozumy na netu. Dokonce jsem se dívala na videa, jak operace probíhá a je to dost drsný - asi jsem to neměla dělat. 2. 12. jdu na hysteroskopii a potom 10. 12. nastupuji na operaci. Doktor mi říkal, že si mám ve svém věku nechat vzít i vaječníky, ale já nechci. Je mi sice 54 let, ale myslím si, že pokud jsou zdravé, tak proč by měly jít pryč. Mám strach asi jako všechny ženské, tak mi držte pěsti, aby vše dobře dopadlo - operace i věci potom - hlavně co se ***u týče. Mám dost náruživého manžela a mě *** taky baví.
anonym
| 20. 11. 2013 18:46
TO Jiřina: pro všechny, které řeší otázku vaječníků, v 50 jsem si osobně nechala vzít vše, bylo to rychlé a myslím dobré řešení, pořád hlídat aby se na vaječníku něco neudělalo a tam je to ženy rychlé . Takhle to mám vyřešené, hormony neberu, vyřešila jsem to bylinnými preparáty a mohu říct, že v pohodě. Tak měsíc dva jsem měla trochu návaly, ale to postupně odeznělo, kamarádka šla jen do dělohy a lituje, že to také nevyřešila jak já. Záleží na vás , radila bych ze své zkušenosti vše. Lékaři se nemohou domluvit každý mluví jinak.
anonym
| 31. 8. 2013 13:02
Ahoj všem holčinám,čas letí,já už jsem 2 a půl roku po hysterektomii,chodím na kontroly,ted mě čeká v září,takže zase budu vyplašená jako vždy.No a co nového,stále beru Oestrogel-tedy mažu na nohu,nadělaly se mi pigmentové skvrny,no ale to je asi i věkem.Nejsem vůbec v pohodě po půlročním trápení mi umřela mamka začátkem srpna,tak jsem se o ní do poslední chvíle starala,stále mě budí hrozné sny od té doby,a holky tolik čokolády co já snědla za červenec jsem nesnědla za celý život.
No a pak se tu prostřídala vnoučata a je tu škola.Do toho jsem si jednu pigmentovou skvrnu na prsu nějak neumyslně rozštirla a udělalo se mi z ní znaménko,no tak už vidím katastrofické scénáře.Všechny ,kdo si na mě pamatují moc zdravím a přeji všem moc a moc zdraví a dil.
anonym
| 31. 8. 2013 16:26
TO chany: Moc Tě zdravím a přeju hodně sil! Seš moc statečná! Držím moc pěstě, ať Ti kontrola dobře dopadne! Hodně zdraví a sluníčka!!
anonym
| 31. 8. 2013 20:51
TO chany: Ahoj, nevím, jestli si na mě pamatuješ, ale měly jsme stejnou diagnózu a dost jsi mi v určité chvíli pomohla svýma radama, jsem skoro dva roky po operaci a vše OK! Jsem ta, co jsme si zažádali o adopci a už snad za půl roku by jsme mohli dostat nějaké děťátko, strašně to letí. Hlavně si nedělej katastrofické scénáře kvůli nějakému znaménku, těch já mám požehnaně, byla jsem u kožního jen tak, abych měla klid a není třeba se nervovat kvůli každé skvrnce na kůži. Přeji ti hlavně hodně zdraví do dalších let a hodně sil na to, aby jsi se vyrovnala se smrtí své maminky, ale takový je holt život...co naděláme...Měj se fajn!
anonym
| 31. 8. 2013 23:49
TO Jana: Jani to víš,že vzpomínám,tak to je skvělé,že budete mít mimčo,moc Vám to přeju,,,,,,,,,,,,,,,doufám,že dáš vědět.

No mně také přibylo dítko ,10letý synovec,od švagra,který před 5 lety ovdověl a ted od září u nás bude mladě natrvalo,no tak mé nejmladší je za 18dní 18let a já se budu vrhat do 4třídy,ale je to život,nejsem typ ,abych je nechala ve štychu,říkám si život mi vzal mamku a dal prcka,kterému život také vzal mamku.Tak snad to budu zvládat,musím,on je moc fajn ,tak se měj moc pěkně a at Vás je brzy o jednoho navíc

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
13. 8. 2025 12:36
14857
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18