Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 31. 8. 2013 10:00
Ahoj holčičky, Natulko, July, Martinko a další....byla jsem na kontrole rok po operaci, ten čas letí, bála jsem se strašně, ale vše ok....jen mám teď problémy s jedním prsem, pravidelně přichází na týden citlivost a bolestivost, poznamenávám do kalendáře, chodí přesně, jak před mými dny....ale to prý může být...nechala jsem si radši napsat doporučení na mamograf, tak sbírám odvahu na objednání, ale doufám, že bude vše ok....často si na Vás všechny vzpomenu...moc Vás zdravím a přeju hodně sil...těm, na které operace čeká, zvládnete to!!Papa
anonym
| 6. 9. 2013 15:36
TO růžička: Ahoj, tak tomu snad nemůžu věřit já to mám naprosto stejné jako ty. . Už jsem si zvykla. Aspoň vím, že vaječníky fungujou.
anonym
| 30. 8. 2013 13:23
Dobrý den všem, jsem moc ráda, že jsem tyto stránky objevila. Měla bych cca za měsíc nastupovat do nemocnice na TLH a docela se toho bojím. Jak to tady už někdo psal, nikdy jsem nebyla v nemocnici, s výjimku porodu, nikdy jsem neměla narkózu. Zkouším si zjišťovat, co mě vlastně v nemocnici čeká, na co se mám připravit, abych potom nebyla udivená, co se děje. Snažila jsem se něco najít na netu, co moc jsem toho nezjistila. Jsem typ člověka, který potřebuje vědět do čeho leze. Hlavně, jak a co se děje od nástupu do nemocnice, přes operaci a do propuštění. Některé z Vás tu psaly o klystýru, což mě zarazila. Mám kamarádku sestřičku u obvodní lékařky a ta říkala, že si myslí, že klystýr nedávají. Já na "tuto radost" nemám dobré zkušenosti od porodu. Jsem uzlíček nervů už nyní, ale asi kdo nebyl. Hlavně, aby bylo vše v pořádku, protože byť mi je 45 let, tak mám relativně malé dítko. Děkuji Vám všem za možné vyčerpávající informace. Lenka
anonym
| 30. 8. 2013 13:47
Zdravím,bát se nemusíte . Absolvovala jsem operaci před měsícem. Po nástupu vás oholí a bohužel, klystýr nebo čípek je nezbytnou přípravou před operací, kdy střeva musí být prázdné. Přeji zdárný průběh operace a následnou rekonvalescenci.
anonym
| 30. 8. 2013 13:47
Zdravím,bát se nemusíte . Absolvovala jsem operaci před měsícem. Po nástupu vás oholí a bohužel, klystýr nebo čípek je nezbytnou přípravou před operací, kdy střeva musí být prázdné. Přeji zdárný průběh operace a následnou rekonvalescenci.
anonym
| 1. 9. 2013 14:49
TO Lenka:
Dobrý den, jsem po této operaci od 19.7.13.Střevní nálev jsem měla 2x, je to pro kompletní vyčistění střev.V den operace jsem byla cévkovaná ještě před operací a pak po probuzení dávají inijekce a léky proti bolesti. Nejhorší byla první noc, za 3dny mi cévkování odebrali a musela jsem opatrně z postele.6den byla kontrola a tahání stehů,7den jsem šla domů. Měla jsem po operaci velmi problémy s nadýmáním, je dobré si říci o Espumisan. Po návratu domů jsem jizvu 3dny jodovala a bříško větrala, snažím se nic těžkého nedělat, nenatahovat se, nenosit víc jak 5kg.Z lehu do sedu jdu přes bok. Zítra mne čeká lékař.kontrola, snad vše bude dobré, předpokládám, že tak za 14 dnů jdu pracovat. Mám povolání v terénu,tak snad zvládnu. Přeji hlavně dobré výsledky a správné uzdravování.
anonym
| 5. 9. 2013 22:24
TO Anonym: děkuji za odpověď. Každá dobrá rada pomůže. Přeji hodně štěstí a poklidný návrat do práce. :-\
anonym
| 9. 9. 2013 23:49
TO Lenka:
Já dostala vypít nějaký projímací prostředek a pak s láskou vzpomínala na klystýr
anonym
| 27. 8. 2013 12:26
TO July: díky zlatíčko mě taky nezáleží na penězíích " zdraví je k nezaplacení "
koupím si to taky se měj bezva
a taky tu všechny zdravím holky
anonym
| 25. 8. 2013 09:30
Ahoj, jsem měsíc po LAVH mám 50 let vzali mi i vaječníky a nedli mi žádné léky či hormony, prý až budu mít návaly a pod mám se ozvat jinak přeji všem zdravíčko
anonym
| 26. 8. 2013 16:15
TO pája: ahoj, já jsem po operaci 14 měsíců a návaly mám pořád...už tedy nejsou tak časté, ale jsou...myslím, že pokud žena nemá jiné potíže, tak se to dá zvládnout i bez hormonů...ale je to samozřejmě věc názoru.
anonym
| 26. 8. 2013 20:30
TO Natule: tak že nebereš nic ? já se potím a budím se a pak tak hoďku nespím....... to se dá zvládnout
anonym
| 27. 8. 2013 09:28
TO pája: Ahoj já jsem po radikální operaci 13 měsíců a beru pořád od Vitalandu MENOPAUSAL INOVOVANÉ SLOŽENÍ a mám pokoj. Je pravda, že trvá cca 15-20 dní než to zabere ale beru jednu tabletu denně a mám úplný pokoj. Spím jak mimino, návaly nic.....obsahuje to ten jetel myslím červený je to proti osteroporóze a má to ještě spoustu vitamínů. Taky jím 1x pupalkový olej a 1x selzink. Ale to jsem jedla i dřív. Na každého působí něco jiného musí se to vyzkoušet. Přeji všem pěkný den
anonym
| 27. 8. 2013 10:57
TO July: díky, takže "Vitalandu, MENOPAUSAL INOVOVANÉ SLOŽENÍ " se kupuje v lékarně ?
anonym
| 27. 8. 2013 11:44
TO pája: Ne ne. Mají ho pouze v prodejnách VITALANDU. Ale pozor nekupuj si MENOPAUSAL ten mě vůbec nezabral. MUSÍ TAM BÝT MENOPAUSAL A DOLE JE V MODRÉM OVÁLU NAPSÁNO MENŠÍM PÍSMEM INOVOVANÉ SLOŽENÍ. Je to fakt velký rozdíl. Ale ty prodavačky to znají, tak se raděj zeptej, protože ty lahvičky jsou jinak stejné. V balení je myslím 60 tobolek a stojí to necelých 500,-. Asi jednou ročně mají akci že si koupíš 3 balení za cenu 2. Ale víš co mě je jedno kolik to stojí hlavně, že mám pokoj. Ale uznávám, že to nemusí zabrat každému. V každém případě musíš chvilku vydržet než ti to zabere, než tam bude ta hladinka. Ale já fakt nespavost pryč, podrážděnost pryč, pocení (noční to bylo hrozné já jsem byla několikrát za noc úplně ale úplně mokrá ) a návaly horka fuj, taky pryč. Je fakt, že každýmu zabírá něco jiného a někomu z přírodních preparátů bohužel nic. Kámošce zase dělal dobře nějaký produkrt co obsahoval tuším propolis nebo něco od včel ono je toho hodně a stálo to taky tak nějak. Jinak mě vzali všechno v necelých 49 letech takže jsem do toho skočila rovnýma nohama ale to nejsem sama tady je nás takových hodně. Měj se pěkně
anonym
| 24. 8. 2013 10:08
Jmenuji se Lucka nevim proc mi pise anonym zaregistrovala jsem se tak snad na to prijdu prihlasena jsem take
anonym
| 24. 8. 2013 10:06
Ahoj holky moc Vas prosim poradite mi nektera jsem po LAVH (vzali mi vse) 3 tyden. Pred tim jsem mela operaci zlucniku brali mi ho. Cca 2,5 mesice pred gynekologickou operaci Mam dotazy mam hrozne bolest krcni patere az mi berou krece v prostrednicku na leve ruce krk mi boli chvilema mi brni i leva strana pusy muze to byt po te operaci nobo po obou? Dale pak stale nevim jestli mam brat hormony dostala jsem Estrofem 2mg 1denne neni to moc?? Nestacil by 1 mg denne ???Beru jeste vapnik nemam vubec dobry pocit z tech hormonu jenze hrozne se potim a mam divne nalady a co vim tak ten cerveny jetel take pry neni takovi zazrak. Co by se s mim telem delo kdyz ten hormon nebudu brat mimo navalu a tech nalad jo take man problem se spankem hrozne spatne spim. Je mi 40 a bojim se brat nekolik let hormony a nevim jestli je to nutne. Berete nektera z Vas tento lek muzu snim presta kdykoliv budu chtit myslim ho nebrat a tloustne se po tomto leku??????. Jinak bolesti mam pri jake koliv namaze ale to je asi normalni. A kdy jste zacaly cvicit myslim normalne a co se smi cvicit jake cviky od jakych bych mela zacit a jake postupne pridavat abych nestuhla uplne? Je toho dost co mi zajima asi co ale muj gynekolog mi dal ten lek a tim to zhaslo do nemocnice jedu na kontrolu az za 14dni. Mohla by jste mi nektera poradit hltam doslova kazde ifo z netu ale radejich bych od konkretni osoby ktera to uz ma za sebou a uz vi dle sve skusenosti. A nebo to zrovna take proziva. Moc dekuji za odpovedi a pokud nektera mi prihodi rady na vic budu jen jen RADA
anonym
| 24. 8. 2013 13:17
TO Lucka: Lucko, na dálku je těžko radit. S krční páteří ti určitě pomůže obvodní doktorka. Proč ti ve 40 vzali vaječníky?
anonym
| 24. 8. 2013 15:59
TO Anonym: Alena: Ahoj Lucko, myslím, že páteř bolí po každé operaci, prý je to stoupáním plynu z břicha do klíčních kostí, měla jsem stejné potíže, šlo mi to až do prstů levé ruky, musela jsem k neuroložce, ta mi musela přenastavit úplně několika hmaty celou páteř, prý to tak po operacích pánve bývá, není to ok, úplně, ale zbytek udržuju cvičením, taky se v noci moc nevyspím, jak páteř od shora dolů bolí. Zkus neurologa, aby uvolnil stahy. K tomu pocení, ze začátku jsem se v noci taky potila, ale teď to přešlo ,mám půl roku po...ale mám jeden vaječník nechaný, beru jako prevenci jeřáb ptačí v kapkách , na osteroporozu kalcium, hořčík a gynekolog mi předepsal Vigantol, něco jako rybí tuk, páč sportuji, začala jsem už po 4 měsících, placat, pak běhat a kolečk. brusle, jen tak se nedám :) , je mi 48 let.Ty hormony nevím, u tebe, tam je to na radu s gynekologem, ale já bych se snažila prvně nějakými přirodními preparáty, uvidíš, hlavně se nestresovat.Jsi krátce po...ono se vše upraví, mně dokonce začala i laktace, teklo mi mlíko , podvěsek mozkový vysílal špatné info do těla, že jsem porodila, místo operace , ale po 3 měsícich se to taky upravilo , tedy ještě ne uplně, ale skoro, takže nezoufej, fakt se tělo hormonálně hodně rozhodí, pak dlouho trvá, než se dá zase dokupy. Držím ti pěstičky, abys byla ok , aby Ti přešly potíže a dobře ses hojila, Alča
anonym
| 24. 8. 2013 16:13
TO alena.trt: Co když Lucce vzali vaječníky kvůli rakovině? Přece nemůže přes radu doktora užívat přírodní preparáty, když ji předepsal hormony.
anonym
| 24. 8. 2013 18:30
TO Jana: Alena: To nevím, nepíše, jen dávám radu k dobru, samozřejmě záleží na lékaři gynekologovi , ale někdy nacpou léky a nezájem....znáš to
anonym
| 24. 8. 2013 18:38
TO alena.trta: Alena:sama jsem na operaci čekala víc než půl roku a hltala tyto stránky a diskuze ve snaze získat co nejvíc informací o tom, co vlastně prodělám, hodně mi to pomohlo, názory a vůbec všechny informace žen, které byly po....vím,, že každá se bojíme, nkterá víc, jiná míň a chceme to mít za sebou a vrátit se do normálního procesu. Mně se to podařilo, vděčím za to svému operatérovi a výbornému gynekolovi , fakt jemu díky.
anonym
| 26. 8. 2013 16:19
Lucka: já jsem vyzkoušela opravdu celou řadu fyto produktů, ale žádný mi od návalů nepomohl...občas taky špatně spím, ale piju každý večer meduňkový čaj....no a i jsem náladová...to asi k přechodu vše patří...nesmí nás to ale obtěžovat natolik, abychom nemohly běžně fungovat....to si myslím já
anonym
| 20. 8. 2013 13:13
Díky všem za povzbuzení.Před blízkýma se snažím být silná,ale jsem uzlíček nervhttp://zeny.e15.cz/…ed.gifů.Zajímavé je,že pomůžou trochu ti od kterých by jste to nečekaly a ti od kterých chcete jen obejmutí potřebují snad víc podpory než já.Ještě jdu do indikační ambulance.Chci to brát z té lepší stránky,ta nejlepší je že bude pár kil dole-možná,ušetřím za antikoncepci a za vložky.Jen to čekání je dost stresující.Všem držím palečky,aby kontroly proběhly co nejlépe a ještě jednou velký dík těm ,co tu píšou a snaží se nám nováčkům to ulehčit.Teprve se seznamuju s počítačem,nevím jak to udělat abych nebyla jen anonym.?http://zeny.e15.cz/…ley/thinking.gif
anonym
| 20. 8. 2013 13:15
TO Anonym: Ani ti smajlíci se nevyvedli,snad to časem zlepším.
anonym
| 21. 8. 2013 06:40
TO Anonym:
jasně
mysli na to, že operatér je strašně ***y chlap a udělá ti super maličký jizvičky a vůůůůbectě to nebude bolet :ú. Držím pěstičky.neboj, všechno se povede. Já měla štěstí, že jsem znala operatéra, měla k němu obrovskou důvěru a prostě věřila, že mi to udělá perfektně, tak se k tomuhle taky upni, moc to pomáhá , věřit , že bude vše super a dobře to dopadne, ju? A pak už je to jen a jen lepší a lepší
anonym
| 21. 8. 2013 09:38
TO Anonym: musíš se zaregistrovat a potom, když někomu budeš chtít napsat, tak klikneš na odpovědět a do nicku dáš svoje zvolené jméno, přezdívku atd.
anonym
| 21. 8. 2013 17:04
TO Natule: Ahoj Natulko.Moc Tě pozdravuji,já už sem moc nechodím,ale občas se kouknu .Jsem po třetí operaci kolena.V práci jsem dostala výpověď a psychicky taky nic moc,ale bojuji.V ponděli jdu na kontrolu na gynekologii a snad bude vše ok.Březnová operace dopadla dobře,ale je to na hlídání.Tak se opatruj a zase se někdy ozvi.Martina
anonym
| 22. 8. 2013 08:19
TO Martina: Ahojky Marti...jsem moc ráda, že jsi se ozvala a jsi po gyn. stránce v pořádku...moc ti držím pěstičky, aby jsi našla novou práci a zdravíčko sloužilo. Nevíš něco o Chany...taky už se dlouho neozvala.
anonym
| 22. 8. 2013 10:53
TO Natule: Ahoj,Hanka má teď špatné období,umřela ji maminka.Jsem s ní pořád v kontaktu a často si voláme.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
13. 8. 2025 12:36
14857
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18