Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 19. 8. 2013 13:35
zdravím všechny,musím říct,že jsem trochu mimo,čeká mě hysterektomie,cítím se mizerně a dala jsem si i trochu víc červenýho vína a nemám s kým to probrat.Přátelé bydlí daleko a děti nechci zatěžovat-nejsou plnoletý.Jen jsem to chtěla někomu říct,aby se mi ulevilo,tak se nezlobte.
anonym
| 19. 8. 2013 17:39
TO Anonym: od toho tady ta diskuze je....určitě se nikdy nezlobí...to čekání je hrozné, to si musíš přetrpět, ale po operaci ti bude každý den líp a líp...já sama jsem 14 měsíců po operaci a strašně si užívám život bez vložek
anonym
| 20. 8. 2013 09:40
TO Anonym: Alena.trta
Neboj, jsem po LAVH 6 měsíců a je to úžasné :), žádné vložky, žádné bolesti, bez omezení, jen trochu pozor na těžké věci, úplně krásný a hodnotný život, držím pěsti a nemysli na operaci, nenech pracovat stres...věř, že vše dobře dopadne , s tou myšlenkou na to prostě jdi. Jsme tu všechny s tebou. Alča
anonym
| 19. 8. 2013 08:35
July, Marti...ozvěte se...jak se vám daří? Já jedu zítra opět po půl roce na kontrolu a pevně doufám, že bude vše ok.
anonym
| 20. 8. 2013 09:47
TO Natule: Ahooooooj Natule,to víš, že kontrola dopadne úplně nejlíp. Držím palečky Co jinak kočko, jak se daří ? U mě dobrý. Jen mě deptá, že každý 3 měsíce kontrola na onkologii a v říjnu ( měla jsem jít v červenci, ale uprosila jsem to na říjen ) musím na CT břicha po roce od operace, zda je vše v cajku. Cítím se bezva ( ale štvou mě ty otoky po odebrání uzlin.... ale i to je po roce lepší, prostě oteče to po každé námaze ). Moc na tebe vzpomínám. Natule, co malá princezna ? Snad už je úplně v pořádku. Moc tě zdravím a písni jak dopadla kontrola
anonym
| 21. 8. 2013 09:37
TO July: čauky kočko...jsem moc ráda, že jsi taky v pořádku. Včera kontrola dopadla dobře...ještě za 14 dní výsledky stěrů. Malá /no ona u zase tak malá není/ je snad konečně po tom jarním martýriu v pořádku, dali jí dohromady, až opět v Motole. Mně končí v pátek dovolená a od pondělí šup do rachoty, ale nestěžuju si...jsem ráda, že práce vůbec je.
Prázdniny jsme si užili na horách, na chatě, u moře i doma...tento týden mám zavařovací...dostala jsem bednu broskví a vymýšlím, co všechno s nima.
Tobě kontrola dopadne určitě taky dobře a buď ráda, že tě takhle hlídají...moje mamka po remisi ca prsu jezdí do Motola taky každé 3 měsíce. Tak jsem ti to všechno vypsala a zase se mi brzo ozvi. Hezkéé dny July
anonym
| 23. 8. 2013 17:41
TO Natule: Ahoj kočko! No tys měla super léto. Moc ti to přeju a mám radost, že kontrola byla ok. Jsem moc ráda, že maminka je na tom jakoš takoš. U nás po pohřbu tatínka asi za 3 měsíce přišla na mamku řada s výměnou kolene. No to ti povím taky hitparáda. Máti je na tom docela blbě po psychické stránce a ještě ta operace.....No já jsem si převážně užívala dětí a vnoučků takže kolotoč ale super. Já jsem poslední dobou Natule tak unavená, že jsem na sebe až naštvaná ale jsem fakt někdy úplně grogy a přitom nemám z čeho. Jsem moc ráda, že jsi se ozvala držím pěsti s maminkou a ostatním se omlouvám, že nepíšu k tématu.Zdravím Martinku a Hance přeji mnoho sil. Holky užily jsme si svoje tak zvládneme i to ostatní
anonym
| 14. 10. 2013 18:22
TO July: Ahoj ,čtu tady příspěvky a jsem na tom také tak .Nepojedete některá v listopadu do Karlových Varů do lázní .Jarča
anonym
| 18. 8. 2013 15:15
Ahoj holky, jen tak jsem nakoukla. Jsem po LAVH v lednu 2013 a užívám si úžasné léto - bez počítání, kdy můžu a nemůžu do vody . Stálo to za to!
hanakohout...
| 11. 8. 2013 16:42
Dobrý den,

je mi padesát let, jsem po další kyretáži a po mé osmé narkóze. Můj lékař začal konečně mluvit o hysterektomii. Zatím mi nebylo potvrzeno žádné onkologické onemocnění (ještě ale nemám poslední histologii), nemám ani myomy, ale má podezření na adenomyomatózu, která mi způsobuje bolesti (snesitelné) a hlavně nepravidelné silné krvácení, půl roku mám třeba klid a pak to přijde a nedá se to zastavit, pomůže až kyretáž. Problém je v tom, že jsem dost obézní. Podle něj by operace neměla být problém, ale obává se pooperačního průběhu vzhledem k mé konstituci. Já si ale o sobě myslím, že jsem bojovník, zatím jsem vždycky všechny komplikace zvládla....
A tak hledám tady nějaké informace, které by mi pomohly se rozhodnout, případně rady, na co si dát pozor apod. Přečetla jsem si sice jen začátek Vaší diskuze a vidím, že jste si tady vytvořily docela fajn partu, která se podpoří..
Budu ráda, že každé slovo od Vás. Díky Hanka.
anonym
| 13. 8. 2013 22:32
TO hanakohoutov@gmail.com: já jsem taky obezita, před operací jsem měla 123kg :) a zvládla jsem hysterektomii v pohodě :)
anonym
| 14. 8. 2013 09:12
TO Jindra: Jindro, moc díky za odpověď, přesně tohle jsem potřebovala slyšet. Já si tedy taky věřím. A co kila dělala dál? Při operaci bych mohla něco zhubnout, budou mi jí dělat řezem a při tom se něco tukové tkáně odstraní, aby se dostali až k děloze, pak také trocha hladovění, to mi neuškodí. Spíš mám strach, abych nezačala nějak nekontrolovaně tloustnout potom, to už by bylo neúnosné. Ale vzhledem k věku, kdy už moje vaječníky stejně nepracují, předpokládám, že by to mohlo být stabilizované....
Jindro, ještě jednou děkuji.
anonym
| 5. 8. 2013 17:58
pospalena - mě při kontrole bylo řečeno kontrola za půl roku tak nevím a to jsem byla v nemocnici, kdy mi osobně primář řekl, že mám přijít po operaci za ním, proto sem se ptala co to je granulace, dělá to nějaké potíže nebo jen u lékaře se to zjistí ?
anonym
| 6. 8. 2013 07:58
TO pája:
Pája, tak o problémech ohledně granulace nic nevím,... ale zřejmě to dobré nebude. Ale zase kdyby jsi tam něco měla, tak by tě nezval až za půl roku.
Já chodila na kontroly po operaci každých 14 dní a když jsem nastoupila do práce, tak mě chtěl po měsíci opět vidět a bral i cytolku
Ted mě čeká kontrola v září, tak snad bude vše OK.
Uvidíš jak dopadneš za půl roku, ale určitě nestresuj. Kdyby se ti něco nezdálo, tak si tam zajdi a optej se,... líná huba hotové neštěstí.
Já tedy chodím od operace jen k mému dr.,... ale měl mě i operovat( kdyby neonemocněl), tak si to hlídá sám.
A ty jsi ještě nebyla u svého doktora? Jen v nemocnici?
anonym
| 6. 8. 2013 17:36
TO pospalena: ne nebyla jsemu svého doktora, mě řekl primář, že mám jít k němu na kontrolu, dělal mi ultrazvuk atd, můj lékař mi nedělal ultrzvuk dobré tři roky ani mi neřekl, že mám jít na operaci a přitom četl diagnozu, byla jsem v nemocnici pro silné krvácenía byl tam primář a řekl, že musím co nejdřív na operaci dal mi dvě injekce a za 6 dní mě operovali, nevím co si mám myslet o svém doktorovi
anonym
| 6. 8. 2013 16:34
TO pája: Opravdu si nedělej starosti s tím co mají jiní za problémy :) kdyby měl člověk řešit jestli nemůže mít to co trápí jiné, tak by se musel deletovat
anonym
| 6. 8. 2013 17:37
TO Jindra: máš pravdu, ale mít informace není na škodu
anonym
| 5. 8. 2013 16:43
Jindra ..já sem nevěděla, že něco takového existuje a na kontrole mi nic neřekl a to byl primář pája
anonym
| 3. 8. 2013 19:28
jak se tu bavíte o tom koupání, tak zrovna včera jsem slyšela v nemocnici hovor sestry s pacoškou po telefonu, pacoška se ptala jestli se může poslední 6 nedělní týden koupat v těch vedrech v bazénu. Tak jí sestra radila at si prostě vezme tampon :)
anonym
| 3. 8. 2013 19:23
Ahoj dámy, tak dnes jsem dorazila domů, okamžitě jsem prospala 4 hodiny v tahu, protože v tom vedru jsem v nemocnici moc nenaspala. Operace proběhla tak, že mi vzali všechno, i čípek (máma na něm měla rakovinu) tak budu mít duševní klid. Při 3 vyšetřeních mi každý doktor určil jinou velikost myomu a nakonec prý byl obrovský, vše prý mělo 560gramů a děljís e operace kdy se vyjímá 80 - 100gramů. Neřezali mně, zvládli vše laparoskopicky. Bolest snesitelná, zvládla jsme to celý bez léků na bolest, jen v operační den mi dali 2x nějakou drogu po který jsem byla fit jako by se mi nic nedělo. Doktoři a sestry v Domažlické nemocnici prostě na 1* cítím se skvěle, zmizely mi veškeré mnohaleté otoky noh, nejsem zatím inkontinentní... muselo mi to dělat pěknou paseku. Moc Vám děkuji za povzbuzení, ted jen odpočívám a odpočívám a odpočívám...
anonym
| 3. 8. 2013 18:02
moje holky moc vám děkuji všem co ste mi napsaly, jen se sprchuji pravda, moji známí, rodina (sestra, teta...) nebyli na takové operaci a pořád do mě kutí, že koupat se můžu, jsem s nima na zahradě kde mají bazén, a zatím mě nepřemluvily, raději sem počkala na vás jaké máte zkušenosti, zapoměla sem se zeptat u lékaře kdy se mohu koupat , mocinky ještě jednou děkuji
anonym
| 3. 8. 2013 11:48
zdravím všechny, jsem po VAHV třetí týden,kdy se mohu koupat třeba na koupáku nebo v bazénu na zahradě díky za odpověď
anonym
| 3. 8. 2013 15:34
TO pája: určitě počkej po 6 nedělí...a v rybníku ,alespoň 2 měsíce...nestojí to za to)))
anonym
| 3. 8. 2013 17:38
TO pája: Je to v těchto vedrech hrozné, ale koupat v bazénu doma natož někde jinde ne!!!
Vše uvnitř je živé a infekce jasná!!!
Já se nesměla ani doma ve vaně koupat 12 týdnů,... vždy když mi seškraboval granulaci, tak mě upozornil že další týdny ne a ani ***ík nemohl být .A tak se to takto protáhlo

Zkus hodit nožky do škopíku se studenou vodou a těš se na příští rok, kdy už nebudeš ničím omezovaná,... ale rozhodně by jsem to neriskovala.
anonym
| 3. 8. 2013 18:04
TO pospalena: co je to ta granulace ? už jsem to tu četla několíkrát
anonym
| 3. 8. 2013 21:19
TO paja: Pájo s tím koupáním počkej,... vypalatí se to.
Tampon,... nevím jak dlouho po operaci ale vím, že jsem ho měla zakázaný než se dole zhojím!!! Tak to taky opatrně!!!
Granulace je tkáň, která narůstá na jizvě a to není dobře. Musí se to odstranit!!
Čípek mám taky pryč a jsem ráda, stěry na cytologii se berou z jizvy,... nic to není.
anonym
| 4. 8. 2013 07:21
Já bych se taky nekoupala,všechno má svůj čas,není třeba ryskovat infekci.Já jsem po operaci už 2 roky a poznala jsem že tělo si řekne co si může dovolit.Ze začátku po nástupu do práce jsem se bála něco zvedat,mám to v práci celkem fyzicky náročné,ale po nějaké době sem se cítila uplně normálně,teda asi tak za půl roku ,ale teď jsem ráda že to mám za sebou. Koupat se pak můžeš třeba pořád
anonym
| 4. 8. 2013 12:00
TO pospalena: aha a za jak dlouho se to pozná, že roste tkáň, byla jsem na kontrole po operaci a mám napsané, že mám četné ložiska v pochvě, jsi zlatá pořád něco se dozvídám díky vám, já mám všechno pryč i vaječníky

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
12. 8. 2025 19:25
14852
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18