Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 10. 7. 2013 00:29
Dobrý večer, ráda bych se zapojila do diskuse. Mne odstranění dělohy teprve čeká. Mám jít asi za 14 dní až se trochu zotavím po amputaci čípku a kyretáži. Protože po hystologickém vyšetření čípku naznali, že problém není vyřešen a tak je odstranění dělohy nutné. Jen by mne zajímalo, zda je tu někdo, kdo má podobnou zkušenost a zda po operaci budu muset ještě na chemo či ozařování. Zatím nic nevím a docela ráda bych se na to připravila. Neberu to nijak tragicky. Mám dvě dospělé děti a ve 48 letech jsem babičkou krásné vnučky Elišky, která má 8 měsíců. Chtěla jsem nyní za ní v srpnu jet , ale budu to muset odložit a počkat až se dám dohromady. Jinak váše příspěvky mi udělaly dobře. Dnes mne na těch 14 dní pustili domů z nemocnice a tak jsem seděla u počítače a lovila informace jako ufolog zvuky z vesmíru. Těším se na další popovídání. Zuzana
anonym
| 10. 7. 2013 13:20
TO aran
Vážené dámy,včera jsem se vrátila po týdenní hospitalizaci-abdom. hysterektomie-taky beru Arnicu,bříško skoro jako po porodu,pobolívá,ale funguju ,musíme se naučit se šetřit!!!!s tím mám největší problém.Opatrujte se a ať se daří......Alena:
anonym
| 11. 7. 2013 20:15
TO aran: Dobrý den, já měla rakovinový nádor na čípku zjištěný v 7 týdnu těhotenství. Takže interupce, odstranění čípku a rovnou i děloha s uzlinami. U mě to probíhalo tak, že na sále mi odebrali vzorek, který poslali hned na rychlou hystolku aby zjistili, zda jsou zasazeny i nejake dalsi uzliny ci co. poté ještě odesílali zvorky na hystologii a z té přišli výsledky až za tři týdny a až podle těchto se rozhodovalo zda bude chemo nebo ozářky. u mě naštěstí vše dopadlo ok. i když jak se to vezme. je mi 25 let, nemám děti a mít už ani nemůžu. u mě se to všechno neobešlo bez komplikací, takže třetí den po operaci zjistili, že mi nefunguji střeva tak jak mají, a museli mi vyvést sondu ze žaludku, poté co se tohle spravila se mi prozmenu objevila dirka v mocovodu a museli mi zavést hadičku do močovodu a tu mám dodnes. vyndají mi ji az půl roku po operaci. tím vás samozřejmě nechci strašit, protze jsem asi docela úkaz, jelikož ze mě měli v nemocnici docela halo, jelikož tolik komplikací u jedné pacientky, a ještě tak mladé nezažili. no ale ted už jsem doma, chodím do práce, cítím se skvěle a to mimi také nějak vyřešíme. takže hlavu vzhůru. všechno dobře dopadne a budete se dál těšit s vnučky.
anonym
| 13. 7. 2013 19:35
Ahoj, také se připojím s názorem. Já měla také rakovinu děl. čípku, kterou zanedbala moje lékařka. Jen jednou jsem měla změnu na děl. čípku, cytologie vyšla dobře I-II. Já sama jsem chtěla jít na konizaci, abych měla jistotu, že to bude ok a předešla této nemoci. Doktorka zákrok odmítala s tím, že to nic není a že takových žen má v ordinaci spoustu. Nakonec jsem ji přemluvila a zákrok podstoupila. Výsledek histologie mě srazil na kolena. Poté jsem musela podstoupit rozšířenou hysterektomii - odstranění dělohy, vaječníků, vejcovodů a všech lymfatických uzlin v malé pánvi. Nebudu lhát - bolest to byla příšerná. Naštěstí nebyly postiženy uzliny a já nemusela prodělat chemoterapii ani ozařování. Teď doufám, že jsem v pořádku. Už je to 20 měsíců od operace. Jsem sice mladá, děti nemám a mít nebudu.
anonym
| 9. 7. 2013 18:06
Ahoj, na webu http://www.overeneprivydelky6.webnode.cz nabízím různé české přivýdělky z domu přes počítač, které jsem si sama ověřila a z každého už mi došla minimálně jedna výplata. Nabízím různé výdělky - POUKAZY NA NÁKUP ZDARMA, KLIKAČKY, EMAILOVKY, VYPLNOVÁNÍ PLACENÝCH DOTAZNÍKŮ OD 65 KČ/KS, TESTOVÁNÍ VÝROBKŮ...Navíc jsou tam i různé spotřebitelské kluby, kde za sbírání bodů můžete získat dárky nebo různé odměny. Uvádím i důkazy výplat a vlastní zkušenosti a rady. Všechny přivýdělky jsou v češtině a registrace jsou zcela ZDARMA. Na naší stránce si přivýdělek každý 100% najde!
anonym
| 8. 7. 2013 13:59
Ahoj, na webu http://www.overeneprivydelky6.webnode.cz nabízím různé české přivýdělky z domu přes počítač, které jsem si sama ověřila a z každého už mi došla minimálně jedna výplata. Nabízím různé výdělky - POUKAZY NA NÁKUP ZDARMA, KLIKAČKY, EMAILOVKY, VYPLNOVÁNÍ PLACENÝCH DOTAZNÍKŮ OD 65 KČ/KS, TESTOVÁNÍ VÝROBKŮ...Navíc jsou tam i různé spotřebitelské kluby, kde za sbírání bodů můžete získat dárky nebo různé odměny. Uvádím i důkazy výplat a vlastní zkušenosti a rady. Všechny přivýdělky jsou v češtině a registrace jsou zcela ZDARMA. Na naší stránce si přivýdělek každý 100% najde!
anonym
| 8. 7. 2013 20:57
TO OVĚŘENÉ PŘIVÝDĚLKY: běž s těma výdělkama někam, tady máme jiné starosti
anonym
| 7. 7. 2013 20:53
holky, kdy jste po operaci šli ven na procházku? a kdy sundají ty hadičky z břicha, a a a ptám se bojím se a kdo nééééé a jak se probudíte jaké to je ? bolí to hodně ?
anonym
| 7. 7. 2013 21:44
TO pája: Pajo nic z toho co chceš vědět tak nevím, mě to zatím ještě čeká za 14 dnů jdu na předoperační a to je asi vše co zvládnu! Stále si nejsem jistá zda tam musím nebo jestli to nebude lepší ještě vydržet!! Jakíé máš ty problémy? Drž se! Bojíme se minimálně 2, tak v tom nejsi sama!
anonym
| 7. 7. 2013 22:07
TO Maruška: ahoj, já jsem rok neměla menzes a pak silné krvácení, to jsem šla na kyretáž a podle výsledků tam byl polyp, za 14 dnů jsem znova krvácela ...... pak zase teď po 5 měsících znova krvácím tak hodně, byla jsem na pohotovosti na gyndě tam mě dali dvě injekce a objednali mě na operaci
anonym
| 7. 7. 2013 22:21
TO Maruška: nevím co máš za problémy ty, mě řekl primář, že děloha vlastně vše musí ven, že jsem na hranici rakoviny, prý když nepůjdu tak je to otázka času, krvácení bez mensruace není nikdy dobrá ať je to polyp, nebo myomy, sestra chodila tak 15 krát na kyretáž pro silné krvácení a dnes je v přechodu a v pohodě, co já mám dělat no poslechnout primáře ....
anonym
| 8. 7. 2013 12:34
TO pája: Ahoj.Já jsem byla na operaci 5.2. kvůli chronickémi zánětu dělohy,nereagující na žádná antibiotika.Operace byla prováděna lapadoskopicky a spodem,odstraněna pouze děloha,vaječníky ponechány.Po operaci jsem měla zavedenou tamponádu,kterou mi do hodiny vyndali a pak cévku,kterou vyndavali druhý den po operaci.Ráno po operaci už jsem šla v doprovodu sestřičky do sprchy a večer už jsem chodila i s cévkou po pokoji.Docela to pomůže i na srovnání a průchodnost střev a podle mé zkušenosti je lepší po operaci ležet na zádech,střeva taky lépe pracují.Hned jak mi vyndali cévku,to bylo ten druhý den po operaci jsem si došla koupit o dvě patra dolů po schodech pití a nazpátek taky pěkně pěšky.Sice jsem cítila únavu,ale jinak v poho.Bolesti se dají zvládnout pomocí injekcí,nebo čípků,ale každá jsme na tom s prahem citlivosti jinak.Neboj se všechno zvládneš.Já dneska ani nevim,že jsem na nějaké operaci byla.Přeju Ti aby Ti to dopadlo všechno dobře a ono určitě dopadne.To víš strach tu je,to je úplně normální.Tak držím palečky.
anonym
| 9. 7. 2013 10:18
TO Mišule: jsi hodná jdu zítra ať je to zamnou, taky se bojím, že nejsem v pohodě, že nějaký bycil v pochvě mám ať nemám pak zánět po operaci jdu do lékarny se zeptat co mám dělat
Amuška
| 8. 7. 2013 15:43
TO pája: Jsem po operaci desátý den a tak přidávám svou zkušenost po operaci která byla provedena abdominálně, tedy břichem. Už tři dny před nástupem do nemocnice jsem začala brát homeopatika Oscilococcium kvůli zvýšení imunity organizmu a Mega brusinky jako prevenci zánětu močových cest kvůli plánovanému zavedení cévky. No a protože jsem měla strach, začala jsem brát Bachovky krizovky.Byla jsem přijata den před operací, kdy člověk naposled dostane najíst lehce v poledne a pak následuje už hladovka a od půlnoci se nesmí ani pít. Odpoledne také proběhl dvakrát klistýr a oholení. Večer před zákrokem jsem začala brát homeopatika Arnica Montana v ředění 9CH (to je kvůli urychlení hojení operační rány) a ještě Nux vomica opět v ředění 9CH což je kvůli lepšímu odbourání narkózy po operaci. Ráno jsem pak dostala cévku, které jsem se já hodně bála. Nicméně to opravdu nebolelo, jen jsem měla nepříjmený pocit, že se počůrám. Pak jsem už dostala premedikaci a to mi pak už bylo vše jedno a odvezli mě na sál. Po narkoze jsem se probudila v pohodě, nebylo mi nijak zle jen jsem byla hrozně ospalá a jak jsem byla trochu schopná tak jsem si vzala jak homeopatika tak krizovky. Doktorka z JIP se mi pak smála, že jsem jim tam spala jak brouček . Řezná rána byla trochu cítit, ale dostávala jsem injekce proti bolesti a když jsem byla vzhůru, snažila jsem se co nejvíce po troškách pít. Druhý den dopoledne mi setřička na JIPce pomohla s hygienou, vstát jsem nedokázala, měla jsem větší ztrátu krve a tím pádem hodně nízký tlak a z toho závratě. Pak mě odvezli zpět na oddělení, kde mi v poledne vytáhla sestřička sévku (opět to vůbec nebolí) a poprvé jsem si stoupla a začala pomalu chodit. Druhý den mi vytáhli z břicha i drén a to už byla pohoda, dostala jsem první jídlo a začala jsem brát vlákninu, což mi pomohlo se další den úplně bez problémů vyprázdnit. Na bolest jsem si brala medikaci, první dvě noci i prášek na spaní. Řezná rána bolí i teď, ale je to snesitelné, když ležím vůbec o tom neví, jen když vstávám je to cítit. Homeopatika beru dál na imunitu a na hojení rány, řeznou ránu mažu konopnou mastí, aby byla jizva co nejmenší, stále beru i brusinky a vitamíny. Celkově musím říct, že v porovnání s ostatními pacientkami, které měly stejnou operaci a dokonce dva dny předemnou jsem byla asi díky homeopatikům v pohodě daleko dřív a šest dnů po operaci jsem byla propuštěna domů, kdežto ony tam ještě zůstaly. Protože i já jsem se hodně bála, snažila jsem se předem připravit jak to jen šlo a zdá se mi, že to opravdu s rekonvalescencí v prvních hodinách a dnech po operaci velmi pomohlo. Není to příjemné, ale která nemoc je a když se člověk nedá a přistupuje k tomu s tím, že mi tento zákrok pomůže v hojení, není to tak strašné jak to v prvních chvílích když se to člověk dozví vypadá. Drže se všechny čekatelky, uvidíte, že to zvládnete na jedničku!!!
anonym
| 9. 7. 2013 09:48
TO Amuška: jsi moc hodná co jsi mi napsala a kde ty brusinky seženu a ještě další ty homeopatika a homeopatika Arnica Montana v ředění 9CH kolik to stojí prosím to je vše v lékarně díky za odpoběd
anonym
| 9. 7. 2013 13:33
TO paja: Ahoj vse koupis v kazde vetsi lekarne. Ja to nakoupila u DrMaxe.Homeopatika stoji jedno baleni kolem 70 kc, vytazku z brusinek je hodne druhu v lekarne ti urcite poradi. A neboj uvidis ze to bude dobre budu ti drzet palce at je to vse o.k.
anonym
| 9. 7. 2013 18:07
TO Anonym: moc děkuji za podporu taky všem tady
anonym
| 18. 7. 2013 15:30
TO Anonym: tak to mám za sebou psala jsem co se mi přihodilo a nevím bude-li to lepší
anonym
| 7. 7. 2013 19:32
Ahoj holky jdu ve čtvrtek na odstranění dělohy a vaječníku, nevím co to je endometria Atyp. v histol v abraze
anonym
| 15. 12. 2013 16:29
TO pája:
anonym
| 1. 7. 2013 20:50
to sem nepatří !!!!!
anonym
| 1. 7. 2013 14:18
anonym
| 1. 7. 2013 17:57
TO OVĚŘENÉ PŘIVÝDĚLKY: tak můj osobní názor je ten, že na tyto stránky nějaké přívýdělky nepatří. Málo která tady má myšlenky na takové blbinky, děkuji nechci
anonym
| 30. 6. 2013 19:27
Ahoj holky
byla bych ráda, kdyby jste se se mnou podělily o informace, jaké jste měly problémy před odstraněním dělohy. Já mám již léta myomy největší 5 cm pak 4 o něco menší. Lékař mi doporučuje hysterektonii. V době menstruace mám silnější krvácení, ale zase ne moc dlouhé cca 4 dny. Jinak mám celkem v kuse bolesti - tlak do malé pánve tedy v oblasti konečníku, kostrče. Když se nějak neopatrně posadím, projede mnou strašná bolest. Mám časté nucení na malou stranu (močový měchýř má ubranou kapacitu, tím že na něj tlačí myomy). Je mi 45 let a nevím, jak se mám rozhodnout. Mám obavu, aby se mé problémy po operaci nezvětšily, nebo byly zase nějaké jiné a taky zda to ještě nejsou příznaky malé a tudíž operace je ještě zbytečná. Prosím napište mi, zda vám bylo stejně, či hůře, když jste se rozhodovaly. A taky, kde jste se nechaly operovat. Děkuji moc.
anonym
| 30. 6. 2013 20:46
TO Anonym: Jsem po odstranění dělohy, vaječníků i vejcovodů, mám 50 let. Podle toho co popisuješ pěkně trpíš, já zdaleka neměla problémy jak ty. Měla jsem jen myomy. Jinak jsem byla celkem OK. Pokud ti mohu doporučit neváhej a dej to ven. Dá se říct, že pokud bych neměla náročnou práci na tahaní těžkých břemen, vše u mě proběhlo v pořádku. Všechno se zhojilo, menzes fuč, přechod s pomocí dostupných přírodních produktu OK, pokud se jedná o *** po operaci ten je taky bez problémů. I bych řekla, že si ho víc užívám. Musíš jen počítat, že tahat těžké věci nad cca 10kg nějaký čas nebudeš moct. Lékař tě po cca 6-8 nedělích pošle do práce. Jinak operaci jsem měla ve Šternberku u Olomouce a bezva. Pokud budeš chtít odpovědět na nějaké další otázky sem s nimi, ráda Ti odpovím, jinak pozdrav všem co se tu vyskytují
anonym
| 30. 6. 2013 21:31
TO Anonym: ahoj, vůbec se neboj a jdi do toho. Já měla úplně stejné problémy jako ty. Bála jsem se jak čert ale když to hodnotím zpětně, tak ten strach za to nestál. Neměla jsem žádné problémy a po týdnu po LAVH jsem byla v práci. Opravdu bez problémů. A teď, žádné tlaky, žádné bolesti, žádné krvácení - naprostá pohoda. Vaječníky zůstaly. Tak hlavu vzhůru a jdi do toho. Bylo to také z důvodu myomů. Je mi 44. Jsem rok po odstranění.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
10. 8. 2025 09:13
14818
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jirinaova
10. 8. 2025 11:05