Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 10. 6. 2013 20:06
Po delší době nakukuju, byla jsem dnes na kontrole u dr. a tak jsem si hned vzpomněla, že musím napsat a povzbudit všechny co to čeká a co mají třeba chvíli po operaci a není jim zrovna úplně OK.
Takže jsem 4 měsíce po operaci LAVH, kdy mi byla odstraněna děloha a vejcovody, vaječníky ponechány, už měsíc v práci( školní jídelna tedy těžká práce co se zvedání věcí týká). Dnes na kontrole vše OK, jen si mám dávat pozor na to zvedání věcí, jinak jsem naprosto v pořádku, bez problémů a hlavně neustálého nošení vložek.
Co se týká stavu po operaci, jak se tu někdo ptal,... žádná hitparáda to není, ale dá se to zvládnout,... doma odpočívat!!! a to hodně, jinak začne špinění a je horší hojení.
Já se moc nehojila, pak měla granulaci na jizvě, ale i přes to všechno je ted vše OK.
Hlavně to chce pozitivní myšlení a věřit, že bude vše OK.
Co se ***íku týká, jak tu někoho zajímalo, funguje vše na jedničku, bez jakýchkoliv omezení, problémů, či bolesti.( Jak říká mažel, jsi jako panenka )
Doufám, že jsem aspoň trošku pomohla od strachu z operace a obav zda bude vše OK.
Všem přeji brzké zhojení a hlavně holky,... po operaci opatrně!!!
anonym
| 8. 6. 2013 18:50
Moc děkuji..no s tím taháním v práci mám nej problém.))))zatím nic moc,břicho taky jakoby táhne,bolest jako při menzs,a trošku slabě krvácím,ale to jsou snad stehy)))písni ,kdy tě uschopnil doktor do práce(moc mi to zajímá)Nejsem zvyklá si říkat o pomoc,snad to bude lepší))Pa pa a hezký večer M
anonym
| 9. 6. 2013 16:47
TO martina: doktor si myslí, že 10 neděl je optimální, vuzhledem co dělám mám bobky jak to zvládnu
anonym
| 8. 6. 2013 15:21
Holky za jak dlouho jste začaly ze ***em!dik za info
anonym
| 9. 6. 2013 16:46
TO **Anonym se ***em tak za 6 neděl, lékař ti řekne kdy můžeš, podle mého lékaře pak čím víc ***u tím lépe bez legrace. Nebojte se nebolí to už budete zhojené .
anonym
| 7. 6. 2013 16:30
Ahoj holky,já jsem také 10 den po vagi.hysterektomii/vzali mi dělohu/mám také fyzicky náročnou práci.Dnes jsem začala špinit/slabě ružově/vyděsilo mi to,protože od operace nic....nejsem žádná posera,ale břicho mě dole táhne..pobolívá.Prosím,kdo je též po vag.hyster.a má nějaké zkušenosti....jsem ráda za cokoli)))))jakýkoli příspěvek.Za jak dlouho do práce,komplikace a pruběh léčby....děkuji moc....Žany
anonym
| 8. 6. 2013 14:05
TO žaneta: děvčata já to obsolvovala 8.4.2013 brali mně to přes břicho vzhledem k tomu, že děloha měla 2kg. Mám pryč i oba vaječníky. Byla jsem v nemocnici 8. dní. Když jsem dojela začala jsem také špinit, ale to je v pořádku. Doktor mně vysvětlil, že se to uvnitř musí vyhojit, chce to opravdu čas. Do týdne od příjezdu domů se to uklidnilo. Ještě tak 2 měsíce mě břicho pobolívávalo, pocit jak při menzes, Pozor na nošení těžkých věcí, nenatahovat se. Některé mají častěji pocit na močení hlavně v noci. Časem se to všechno poddá. Teď jdu 21.6. na kontrolu a podle doktora ukončit neschopenku. Dělám ošetřovatelku a nadřu se jak kůň. Bojím se, že budu muset dát výpověď poněvadž nikdo nebude brát ohledy na to, že moje tělo ještě nesnese takový nápor. Pokud si jen šmrdolim po domě jde to, jak odnesu těžkou tažku s nákupem jsem KO. Tak to jsem Vám NOVÝM které tuto operaci absolvovaly chtěla říct děvčata bude to OK, špinit můžete, poobolívat ještě dlouho bude, netahat se s ničím, dávat pozor na prochlazení. Doba PN je individuální, ale počítejte 2-3 měšíce podle toho co děláte. Některé se po měsíci vrací do práce pokud nic těžkého nenosí, my co taháme břemena 2-3 měsíce. I tak pozor na zátěž. Pokud budete mít otázky na tělo - sem s nimi ráda odpovím. Tak se hezky hojte a nechte se doma pokud možno hýčkat.

anonym
| 12. 6. 2013 23:25
TO žaneta: Ahoj Žanetko, problémy se špiněním u mě přetrvávají už 5.týden po operaci. Prý se hojím pomalu, bohužel jsem prodělala zánět. Dostala jsem antibiotika na močový měchýř a zároveň Polygynax na zavádění do pochvy. Už jsem si myslela, že je vše ok, ale při posledním stěru mi byla zjištěna nějaká vag. bakterie, tak jsem dostala Klion. Už jsem také zoufalá, tak se umím vžít do Tvých pocitů. Mám již pocit, že se snad nezahojím. Nevím jaké mají zkušenosti ostatní holky, ale já nic moc. Bolesti velké nemám, snažím se doma šetřit. Ty jsi ještě krátce po operaci, takže nemusíš mít se špiněním obavy,moje gyn. říkala, že někdo může špinit i déle, ale nesmí to být krvácení. Přeji Ti brzké uzdravení
anonym
| 7. 6. 2013 10:46
nevíš na jaké stránce to je?
anonym
| 7. 6. 2013 10:45
to jsi mi nepotěšila
anonym
| 7. 6. 2013 09:48
Dobrý den,jsem po totální hysterektomii dělohy vaginální cestou..pracuji jako zdravotní sestra v DD,taháme dost těžké lidi.Fyzické práci se nevyhnu,mám strach za jak dlouho se budu moct vrátit do práce,abych si neublížila))))nemůže se to urvat?děkuji M
anonym
| 7. 6. 2013 10:11
TO martina: Může se to vevnitř "urvat" jak píšeš, mrkni se kousek zpět, zrovna tady jedna psala, že musí na operaci právě z tohoto důvodu....... Mě hned při první návštěvě po hysterektomii moje gyneložka právě kvůli tomuhle velmi důrazně varovala, že se to může stát a že mi to potom už nikdo nebude chtít "opravit", jde to asi docela těžko a není to potom ono... I když ani po hysterektomii už to nikdy nebude "ono", protože to co zbylo nemá, když to řeknu laicky, za co přirozeně držet jako dřív.... Takže to chce neriskovat a být v tomto směru opatrná už pořád..... Buď doma co nejdéle, tělo potřebuje hlavně čas aby se dalo co nejvíc do pořádku, něco jiného by bylo kdybys pracovala třeba v kanceláři. A i když se každá z nás hojí jinak, to omezení při zvedání čehokoliv je už celoživotní............... Tak ať se dobře hojíš a cítíš co nejlépe. ahoj
anonym
| 8. 6. 2013 14:09
TO martina: Marti jsem oška na DD, vím o čem píšeš a že máš obavy, já nad tím musím myslet pořád. 21.6. jdu na poslední kontrolu a pak 29. do práce, vzpomenu si na tu dřinu a nevím jak to budu zvládat. Uvažuji, že toho budu muset nechat zdraví je přednější, děvčata tady měla některá reoperace s tím, že se přetáhly
anonym
| 6. 6. 2013 17:46
Ahojte.......
jsem po LAVH 8 týdnů. Před 14 dny jsem brala antibiotika, protože se mi někde (asi na poševním pahýlu) udělal zánět a otok, tzv. infiltrát. Dnes jsem byla na kontrole a je to tam pořád, takže v pondělí jdu na krev a uvidí se, co dál. Pořád mě to v břichu pobolívá, někdy míň, někdy víc. Když mám zakašlat, nebo kýchnout, je to horší. Máte s tím některá zkušenost? Bojím se, ať se to nezhorší a neskončím opět v nemocnici........budu ráda za každý příspěvek
Přeji všem hezký den.......
anonym
| 6. 6. 2013 19:35
TO Anonym: Měla jsem ten samý problém před 4.týdny.Po operaci jsem od 8.4. a za tři týdny zánět,hematom a antibiotika.Po týdnu v nemocnici mne pustili a obtíže trvaly ještě asi 10 dnů pak to pomalu přestávalo a dnes jsem celkem v pořádku.Sem tam se břicho ozve,ale už to nic není.Držte se určitě to povolí.
anonym
| 4. 6. 2013 08:39
Děkuji Pospalena a Růžička za odpovědi premenstruačního syndromu. Víkend byl krušný,ale s pomocí Brufenu jsem to zvládla. Holky děkuju
anonym
| 3. 6. 2013 21:28
ahoj,zajímalo by mně,co následuje v prvních hodinách po odejmutí dělohy a vaječníků???
anonym
| 4. 6. 2013 08:14
TO kokystyna: Ahoj,já byla jen na odstranění dělohy/ je mi 34/ a v prvních chvílích je to hlavně bolest v podbřišku,kterou tlumí Morfinem/injekce/. Já jsem nebyla v narkoze,jen umrtvení do páteře,tak jsem na tom byla líp. Bolest dorazila tak dvě hodiny po operaci. Při operaci zavedou cévku na moč. Tu jsem měla do druhého dne. Tři dny jsem trochu špinila,ale nekrvácela. Byla jsem jen vaginální hysterektomii,ne operaci břichem.
anonym
| 3. 6. 2013 16:15
AHOJTE děvčata chci se vas zeptat.Asi před tydnem se mi na pochvě udělala tvrda bulka.Jsem z toho znepokojena.Na operaci jsem byla 25.1.2013 odebrana děloha poševni cestou.K LEKAŘI SE MI NECHCE,MOŽNA JE TO NORMALNI.Mate s tim někdo zkušenost. DIK za přispěvky.
anonym
| 4. 6. 2013 08:16
TO gabina: Ahoj Gábi,nevím jestli je to normální,ale já bych raději k lékaři zašla.
anonym
| 1. 6. 2013 16:44
holky jsem po operaci dělohy 3 týdny zustal mi 1 vaječník měla jsem zánět to už je o.k ale spíš mi trápí výtok.máte s tim někdo zkušenost co na to,děkuji
anonym
| 1. 6. 2013 15:12
Ahojky,já jsem sem psala nedávno,taky jsem po LAVH skoro 3měsíce,ty premenstruační i menstruační průvodní jevy mám od operace každý měsíc co bych měla mít menzes,jsem samej bedárek horší než 19letá dcera ,břicho občas bolí,jakmile jsem víc přepnutá z práce,tak se hlásí o klid...někde jsem četla,že je to doživotní nesmět nic zvedat těžšího a šetřit se co se tohoto týče,zase taková legrace to nebyla......to Suza G.je mi to moc líto,ale hlavně to nevzdávej a bojuj dál,jsi statečná holka a držím ti všechny palečky,aby už bylo líp a vše dopadlo dobře .
anonym
| 31. 5. 2013 13:57
Zdravím,prosím o radu,kdo má s tímto problémem zkušenost. Jsem necelé tři týdny po operaci,vaječníky ponechány. Zítra bych měla termín menstruace a celý den mě bolí vaječníky. Tak nevím jestli to s tím může souviset. Bolest mi vystřeluje až do třísel. Jinak úplně bez problémů po operaci. Děkuju Ivana
anonym
| 31. 5. 2013 15:08
TO Ivana: Ivanko, může to být k té menstruaci, která by bývala přišla, pan doktor mě upozorňoval, že tyhle projevy můžu cítit v době, kdy bych měla mít své dny..mě například bolejí v tu dobu i prsa....když je jinak vše ok., tak to bude snad dobré,hlavu vzhůru
anonym
| 31. 5. 2013 18:55
TO Ivana:Ano , ano také se hlásím k těm "postiženým" premenstruačním syndromem i když už nemám menstruaci.
V době očekávané MS mám nálady, chutě, uhříky, bolesti podbřišku a docela dost nepříjemné bolesti prsou,... jsem cca 4 měsíce po operaci.
anonym
| 31. 5. 2013 20:46
TO pospalena: Ahoj , jsem to samé, 3mesíce po operaci, jeden vaječník, každý měsíc bolest na tom vaječníku, bolest prsou a navíc laktace....to jsem po operaci vůbec nečekala , jinak po operaci ok.Je to ovulace nebo co, jen to mlíko by nemělo téct, brali mi krve na hormony, prolaktin, čekám výsledky..jinak všem držím pěsti, Alena
anonym
| 31. 5. 2013 09:07
SuzaG, mrkla jsem, co je tady nového a přečetla jsem si příspěvek od Tebe. Moc, moc na Tebe budu myslet a moc Ti držím pěstičky, ať vše zvládneš na jedničku! A hlavně hodně sil! A ozvi se, až to budeš mít za sebou.
anonym
| 31. 5. 2013 11:17
Všem vám moc děkuju.Určitě se ozvu,až budu doma. Nejvíc mě bolí to,že mám doma maličkou (16měs) a už podruhé od ní budu na tak dlouho.Ale zase ona je ten největší důvod,proč bojovat.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
9. 8. 2025 12:44
14812
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
8. 8. 2025 17:47