Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 30. 6. 2013 19:26
Ahoj holky
byla bych ráda, kdyby jste se se mnou podělily o informace, jaké jste měly problémy před odstraněním dělohy. Já mám již léta myomy největší 5 cm pak 4 o něco menší. Lékař mi doporučuje hysterektonii. V době menstruace mám silnější krvácení, ale zase ne moc dlouhé cca 4 dny. Jinak mám celkem v kuse bolesti - tlak do malé pánve tedy v oblasti konečníku, kostrče. Když se nějak neopatrně posadím, projede mnou strašná bolest. Mám časté nucení na malou stranu (močový měchýř má ubranou kapacitu, tím že na něj tlačí myomy). Je mi 45 let a nevím, jak se mám rozhodnout. Mám obavu, aby se mé problémy po operaci nezvětšily, nebo byly zase nějaké jiné a taky zda to ještě nejsou příznaky malé a tudíž operace je ještě zbytečná. Prosím napište mi, zda vám bylo stejně, či hůře, když jste se rozhodovaly. A taky, kde jste se nechaly operovat. Děkuji moc.
anonym
| 29. 6. 2013 11:02
Tak včera na kontrole po dvou měsících: zjištěna granulační tkáň --> léky a výplachy celkem za 1600,-kč. Pokud to nezmizí, tak mě asi bude čekat odstraňování tkáně. Nejsem z toho vůbec potěšená
anonym
| 30. 6. 2013 07:46
TO Jindra: Ahoj Jindro, měla jsem granulaci také-také cca po 2 měsících. Při kontrole to zjistil pan doktor a hned mi ji odstranil,bez toho aby mě to nějak léčil, jak píšeš ty.Říkal, že je to dost časté Odstranění vůbec nebolí, je jen trošku nepříjemné. Nemusíš se vůbec bát
anonym
| 26. 6. 2013 17:39
Ahoj holky. Objevila jsem tuto diskuzi a jsem za ni moc ráda. Byla jsem 2.5. také na odstranění všeho. Šlo to vaginálně. Teď je to už skoro 7 týdnů a stále se bojím, aby mi to tam nepokleslo, stále se hlídám. Ale teď o víkendu jsem se neudržela a dělala jsem na zahradě, stříhala jsem elektrickýma nůžkama...byla jsem docela uhnaná. Mám z toho teď hrozně špatné svědomí a hrozně se bojím, abych si to vnitřní léčení tímto jedním dnem nepokazila. Cítím se celkem fajn, jen ten močový měchýř tak nějak pořád divně pociťuju...možná se jen moc sleduju, nevím.
Nevíte tu některá, jestli bych už mohla začít s posilováním pánevního dna?
anonym
| 27. 6. 2013 11:28
TO Jindra: Ahoj Jindro, ta únava je zřejmě z té práce, přece jenom nejsi ještě úplně v kondici a při síle jako předtím a tak se dřív unavíš a cítíš to. Pokud jsi nenosila nic těžkého tak by to snad už nemělo vadit. Ale radši přibrzdi s tou aktivitou, tělíčko potřebuje čas aby se dalo do pořádku. ............. Cviky na bříško s námi už druhý den po operaci, ještě na jipce, přišla cvičit rehabilitační sestřička a chodila potom i na normální pokoj. Samozřejmě to bylo jen takové seznámení a první pokusy co a jak je vhodné pomaloučku začít dělat, ale bylo to dobré proto, abychom věděly co můžeme potom cvičit doma. Mrkni někde na netu nebo se zeptej tvého gynekologa co by bylo pro tebe nejvhodnější......................... Já se přiznám, že jsem lenoch a časem jsem přestala cvičit úplně. :-\ A co se týká pocitů s močovým měchýřem, já jsem cítila docela dlouho po operaci při vyprazdňování i bolest, a na můj dotaz proč to je mi p.doktorka řekla, že močový měchýř tam má teď víc místa když je děloha pryč a je v břiše vlastně "jinak" než dřív a tím prý to je. Teď jsem už 5 let po zákroku a pořád ho někdy trochu pociťuji, ale není to nic hrozného. Chce to čas. Tak držím palečky a přeji ať je vše v co nejlepším pořádku.
Amule
| 25. 6. 2013 15:41
Ahoj děvčata, poslední tři měsíce tady hltám všechny vaše příspěvky a zkušenosti za které moc díky všem. Teď už i já zítra nastupuji do nemocnice na operaci - kvůli špatně uloženému myomu to bude podle doktora na 90% přes břicho. Snad jsem díky vašim všem radám udělala maximum proto, aby to bylo zdárně za mnou a pro prevenci problémů po operaci i udělala co jsem mohla. Mám tedy krom jiného nabalenu Lactulózu, vlákninu, už beru homeopatika a bachovky krizovky,pro prevenci zánětu močových est tablety s brusinkama. Také jsem chodila jsem k fyzioterapeutce kvůli zádům ale i povoleným svalům pánevního dna a usilovně cvičila. Uvidím, jestli to všechno pak k nečemu bude. Strach a obavy tu prostě jsou stále víc a víc.....
anonym
| 25. 6. 2013 16:57
TO Amule: Vím moc dobře jak se teď asi cítíš, zažila jsem tuhle operaci před pár lety, řezem přes břicho kvůli hodně zvětšené děloze s mnoha menšími myomy, které byly narostlé zezadu... Tenkrát jsem si říkala, že dřív než se dostanu na operační stůl snad umřu strachy... Ale dnes už s určitostí mohu říct, že právě ten velký strach před zákrokem byl nakonec mnohem horší než samotná operace a dny po... Opravdu se to dalo celkem slušně vydržet, jsou určitě mnohem horší věci na světě. Už druhý den na jipce jsem byla docela v euforii, že to mám za sebou a to mi dodalo velikou sílu a optimismus do dalších dnů. Takže se zkus bát co nejméně, připravila jsi se dobře, tak držím palečky a moc ti přeju ať všechno proběhne co nejlépe. A ani se nenaděješ a budeš zase zpátky doma.
anonym
| 25. 6. 2013 16:58
TO Amule: Nebuj bude to OK, děvčata znáte to, co Vás nezabije Vás posílí a navíc jsme ženský a ty zvládnou všechno. Děkuji Vám a Monče za podporu. Všechno bude dobrý musíme tomu věřit pa a Amule držím palečky, ozvi se až budeš po.... ahoj
anonym
| 27. 6. 2013 07:08
TO Amule: Držím pěsti, buď optimistická a všechno dobře dopadne :) , hlavně pak poslouchej doktory a šetři se , myslím na tebe a na vás všechny , které to čeká , Alena
Amuška
| 27. 6. 2013 08:36
TO Anonym: Dik vsem prave cekam na odvoz na sal, uz aby to bylo.
anonym
| 18. 7. 2013 11:06
TO Amuška:Amuško, jak je po operaci ? Alena
Amuška
| 18. 7. 2013 14:03
TO Anonym: Ahoj Alenko, koukám že jsme krajnaky :), já jsem také z Brna ač mě v Bohunicích neoperovali. Takže jak mi teď je? Jsem po operaci dnes přesně tři týdny. Co je pozitivní, včera jsem se dozvěděla výsledek histologie a ač tam našli ještě něco dalšího, jak mi řekla doktorka, operace vyřešila i tuhle časovanou bombu o které se zatím nevědělo. Prvních čtrnáct dnů jsem byla hodně slabá. Spala jsem dopoledne, odpoledne i celou noc jak mimino. Dělávalo se mi také hodně často na omdlení, ale to bylo asi také jak nízkým tlakem, tak tím, že jsem zhubla 7 kg. Hrozně málo jsem jedla, nějak jsem nedokázala nic pořádně sníst. Také mě při vstávání hodně bolelo břicho, takové tahání na jedné straně až se mi z toho dělalo zle. Teď jsem se přinutila víc jíst a tenhle týden nevolnosti zmizely, stejně jako ty velké bolesti při změně polohy. Ještě mě břicho bolí, ale ne jizva, trochu uvnitř ale nejvíc povrch břicha. To jsem konzultovala se svojí gynekoložkou a ta mi řekla, že jak se břicho otvíralo, jsou tam hematomy ve svalu a to je ono - je fakt že mám i modráka. Také jsem se ptala, kdy můžu začít něco cvičit, alespoň cviky na pánevní dno.Doktorka řekla, že šest týdnů po operaci jen to, co mi ukázala rehabilitační v nemocnici, jinak zatím šetřit a šetřit. Pravda je, že když jsem měla pocit, že musím něco doma začít dělat, tělo mi hezky důrazně připomělo, že takhle teda ne. Takže teď se držím hesla, že je sice doma binec, ale zdraví je prostě přednější. Máte holky nějaké typy jak se dát co nejdříve do pořádku?
anonym
| 18. 7. 2013 20:37
TO Amuška: Alena: Jsem ráda,že jsi se Amuško ozvala, já jsem Tišnovačka. Jsi krátce po operaci , šetři se a odpočívej a odpočívej, já si vzala tentokrát k srdci rady doktorů a vyplatí se to, najednou za nějaký týden zjistíš, jak se všechno pěkně hojí , taky mě nechal gynekolog dlouho doma - 14 tdnů , nic jsme neuspěchali. Jak můžeš , prostě lehni ,tak tělo nejlíp regeneruje, však nepořadek počká , u nás doma taky počkal. A jak jsem psala , už jsem obula botasky a běhám , jen nic těžkého,toho se bojím, doktor říkal , že i dva roky by měla žena dávat pozor na věci těžší deseti kilo, nejsme už nejmladší a je tu strašák v podobě inkontinence, dělám u zdravotnické firmy a trochu koem této oblasti a vidím , co mladých lidí si nechává posílat vzorky na únik moči, tak opatrně. Přeji pěkný den a dobré hojení. Alena
anonym
| 25. 6. 2013 08:39
Ahoj děvčata , taky už 3 tydny pracuji, ale nepracuji úplně manuálně, spíš tak napůl, těžké balíky zatím tahá kolegyně, je moc hodná , takže se držím, jde to, nemám potíže, přesto chodím domů utahaná jako pes. Držím všem palečky, hojte se a opatrujte se , Alena
anonym
| 23. 6. 2013 20:43
Jsem po18dnech odstranění dělohy LAVH s oběma plastikama.V nemocnici 3dny s cevkou ,potom po každem vyprázdnění za sestřičkou k docévkování.
Špiním od samého začátku .V práci jsem tahala 2-3tuny denně ve skladu se zeleninou.Do práce se určitě nevrátím, tak hledám novou práci doufám ,že se zadaří .A jestli to pujde nechám si napsat lázně.Jo a na nákupy jsem si pořídila tašku na kolečkách nic už tahat nebudu, domek mám dodělaný tak se budu šetřit,ale je to těžké když je člověk dříč a ted nic nedělá.Hodně štěstí všem co se odhodlají.
anonym
| 24. 6. 2013 15:01
TO Hela: Já dopadla Heli stejně, dělala jsem ošetřovatelku na domově důchodců, každý den tahání lidiček, vzdala jsem to, zdraví je přednější, také doufám, že se něco najde, držím ti palce . Jinak snaž se marodit co nejdéle,mě doktor poslal přes mé protesty za 8 neděl do práce, prý si mám domluvit úlevy, ha ha , kdopak ti dnes něco takového dovolí? teď si vybírám dovolenou a pak? Pracák bohužel....
ale jinak to jde mám venku všechno.
anonym
| 24. 6. 2013 15:02
TO Hela: Já dopadla Heli stejně, dělala jsem ošetřovatelku na domově důchodců, každý den tahání lidiček, vzdala jsem to, zdraví je přednější, také doufám, že se něco najde, držím ti palce . Jinak snaž se marodit co nejdéle,mě doktor poslal přes mé protesty za 8 neděl do práce, prý si mám domluvit úlevy, ha ha , kdopak ti dnes něco takového dovolí? teď si vybírám dovolenou a pak? Pracák bohužel....
ale jinak to jde mám venku všechno.
anonym
| 24. 6. 2013 22:14
TO **Ivča: Holky, jste moc statečný. Mně vzali také vše, ale mám to štěstí, že nepracuji manuálně. Vám přeji, ať najdete novou práci a ať se vám v životě daří. Máte pravdu, že zdraví je to nejdůležitější.
anonym
| 12. 6. 2013 14:12
Ahoj ženy , připojím se taky, byla jsem doma 14 týdnů, hojila jsem se pěkně, ale přesto doktor nechtěl pustit do práce, jsem v kanceláři, ale taháme i těžké balíky, takže napůl....chodím teď týden do práce, snažím se ulevovat a nezvedat tu tíhu, ale přesto odpoledne cítím tlak v podbřišku , šponování, to se snažím i sportovat, jak jsem dříve bývala zvyklá, ne v té míře, ale protáhnout trochu tělo , najít nějaké to svalstvo, které strašně během rekonvalescence ochablo.. Taky mě lékař varoval, že omezení už bude napořád, prostě opatrně...myslím, že všechny už se musíme trochu hlídat a nad tím , co jsme dříve dělaly bez rozmýšlení , teď uvažovat. Čtu vaše příspěvky pravidelně a všem ženám držím moc moc pěstičky , Alena
anonym
| 12. 6. 2013 19:48
TO alena.trta: Alenko buď ráda, že tě doktor nechal tak dlouho doma, mně řekl , že jsem se hezky zhojila a posílá mě do práce po 10 týdnech. , upozorňuju, že jsem nechtěla protože se ještě necítím. Dělali mně to přes břicho, děloha měla 2kg a vzali mně i vaječníky a vejcovody. V práci vláčím 80kg lidičky , dělám ošetřovatelku. Prý už by to neobhájil, že jsem tak dlouho doma. Jsem z toho hotová, prý si mám v práci domluvit úlevy, jsem z toho na prášky a uvažuju, že raději půjdu na pracák, než se odrovnat. Mám už 50 a zdraví je přednější. Všechny vás holky zdravím Iva
anonym
| 13. 6. 2013 11:50
TO iva: Iví, to je mi líto, taky už je mi 48 let, proto mě asi doktor šetřil, mám hodného, myslím, že to záleží na něm, nechat doma dýl či poslat do práce, ten můj ještě chtěl ať zůstanu celý červen... já už chtěla mezi lidi, myslím, že gynokolog si tu neschopenku vždycky obhájí a je na jeho dobré vůli či rozmaru...včera jsem povlíkala postele a jak jsem zvedala matrace, dnes bolí břicho a rýpe, že sotva lezu, nedokážu si představit tvoji dřinu, myslím na Tebe , Alena

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
10. 8. 2025 09:13
14818
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jirinaova
10. 8. 2025 11:05