Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 31. 5. 2013 06:06
Nadik: No tak možná se něco stalo při tom křupnutí,... ale ted už je pozdě,...
Hlavně aby operace dopadla OK a už se nic podobného nepřihodilo.
Hledala jsem o tomto problému něco na netu a moc toho není.
Hlavně hodně klidu a asi delší léčení a více opatrnosti po operaci.
Ale to se řekne, ona ta hranice a časové pásmo je u každého jiné,.. dle hojení.
Já jak běhám celý den v práci a tahám plno věcí, tak odpoledne mě hrozně bolí tam dole, tlačí a jakoby to tam bylo oteklé.
Vždy si na chvíli sednu a pomalu to odezní.
No uvidím co bude na kontrole,... až půjdu .
Ty se drž a určitě napiš. Díky
anonym
| 31. 5. 2013 06:02
SuzaG: přeji moc moc sil a hlavně optimismu, to pomáhá nejvíce. Ať operace proběhne v pořádku a rekonvalescence je krátká. A hlavně at už je vše v pořádku,... držím moc palečky.
anonym
| 30. 5. 2013 22:25
SuzaG: Já si na tebe pamatuju, teď už sem taky moc nepřispívám, spíš jen si tu občas počtu. Já jsem v 10/2011 taky podstoupila radikální hyster. pro adenokarcinom, naštěstí bez následné léčby, ale z každé kontroly mám stejně nervy. Moc ti přeju, aby vše už bylo konečně v pořádku a měla jsi pokoj! Určitě dej vědět, jak se ti daří. Z celého srdce ti přeji hodně štěstí.
anonym
| 31. 5. 2013 08:33
TO Jana: Ahoj holky, taky už moc nepřispívám.Taky jsem podstoupila ( 7/2012 ) radikální hyster. pro adenokarcinom na vaječníku, naštěstí bez následné léčby, ale z každé kontroly mám stejně nervy. Holky včera mi tahali stehy ve vnitř, protože se asi nevstřebaly. To byla hitparáda...hrůůůůůza. Taky mi našel dr., že mám moc vysoké PH v pochvě, tak mastičku na noc a čekám na výsledky co tam bude za bakterie.
SUZAG moc často na tebe vzpomínám opravdu moc.Jsi moc statečná holka, jak jsi to všechno zvládla. Mrzí mně, že zase musíš na zákrok. Budu ti držet všechny palečky a moc přeji hodně štěstí a ať už jsi doma a HLAVNĚ V POŘÁDKU
anonym
| 30. 5. 2013 20:23
Suzi ...drž se!!!
anonym
| 30. 5. 2013 18:17
Suza G aktivně jsem zde psala od roku 2011 , ale pak jsem měla najednou pocit, že už se moc opakuji, tak jsem zde tyto str. nenavštěvovala. Nějak jsem se dnes tu zatoulala a uviděla tvůj přísp. Nedalo mi to abych ti nenapsala pár slov. paaaaa
anonym
| 30. 5. 2013 18:15
Suza G Ať ti to dobře dopadne, hlavně si věř, bo vše záleží jen od tvého sebevědomí a přístupu k nemoci. Nejsi sama, taky jsem podst.radik. hyster. Warth. - adenokarc. a bylo to v roce 2010/5 . Jsem , žiju, pracuji a hlavně si užívám pohody z toho, že můžu pracovat, jak jiní. I když někdy se cítím hodně unavená z práce na zahradě, ale díky, že můžu ....Jinak hlavně ať je veselo, bo stres je největší svinstvo, které prohlubuje každou nemoc. Hlavně teť je takové pitomé počasí. Vem si fajn knížku jak np. Pátá dohoda, nebo knihy B.Sharmy - najdeš je na intru, velmi pomůžou si udržet hlavu nad vodou. paaaaaaa pak se ozvi.
anonym
| 29. 5. 2013 20:47
Ahoj, jsem 6 týden po LAHV. Žádné problémy, bolesti, nic. Teď jsem začala doma trochu fungovat a začalo to trochu bolet. Asi je to normální, ale zneklidňuje mě to. Už mám jít do práce, potřebují mě tam. Nedělám žádnou namáhavou práci.V pondělí mám kontrolu, tak jsem zvědavá co dr. řekne. Všem přeji brzké uzdravování.
anonym
| 29. 5. 2013 19:00
ahojte , má někdo zkušenost s prolapsem poš. pahýlu po hysterektomii? V srpnu 2012 jsem byla na vag. hysterektomii a plastice , všechno bylo v pořádku , hojila jsem se bez problémů , teď zjistěn úplný prolaps pochvy a musím na reoperaci. Máte někdo podobnou zkušenost?
anonym
| 29. 5. 2013 20:26
TO Nadik: Já tedy tuto zkušenost nemám,.. jsem po operaci momentálně necelé 4 měsíce.
Jen jsem se chtěla zeptat jestli jsi měla nějaké problémy a nebo nic a až na kontrole ti zjistili ten prolaps. A netahala jsi něco těžkého, a nebo prostě se to jen stalo,... Díky za info a omlouvám se jestli se ptám hloupě.
Jen se toho prolapsu také bojím,.... a protože v práci tahám těžké věci je to asi obava oprávněná, ... bohužel
anonym
| 29. 5. 2013 21:30
TO pospalena: Je to docela poznat ,že není něco v pořádku , divnej pocit ,že tam něco zavazí, bolest břicha a bederní páteře . Doktorka tvrdí,že jsem musela něco těžkýho zvednout, ale nevím o tom. Dávám si celkem pozor abych netahala nic těžkýho. V práci sedím na zadku, sobotní nákupy tahá manžel.
anonym
| 30. 5. 2013 06:07
TO Nadik: Moc díky za info, moc mě mrzí, že i přesto že si dáváš pozor se toto stalo. Já se tedy kontroluju, co se těžkého týče, ale rozhodně zvedám denně více jak deset kilo a to né jednou, chjo
Držím moc palečky at se reoperace podaří a jsi brzy v pořádku.
Už ti řekli, jak to bude probíhat? Jak dlouho se to bude hojit.
Možná kdyby jsi se o tomto problému zmínila zde na diskuzi, určitě to by to holky ocenily. Každá informace je tu ku prospěchu.
Díky a hooodně hoodně štěstí.
anonym
| 30. 5. 2013 16:31
TO pospalena:
Zatím toho moc nevím, prý to bude složitější než ta první operace , všechno budou upevňovat do nějakých sítěk a páskama. Ještě ani nemám termín. Určitě se ozvu , až budu mít víc informací. Ještě jsem si vzpomněla, že jsem asi před 2 měsíci vytahovala z při úklidu mražáku šuplík se zmrzlým masem a něco mně křuplo v břichu, chvilku jsem pak ležela,bolest přešla, nekrvácela jsem. Takže fakt bacha..
anonym
| 30. 5. 2013 16:33
TO pospalena: To jsem psala já
anonym
| 30. 5. 2013 17:32
Zdravím všechny,už tu skoro nikoho neznám,tak aspoň pro těch pár,které si pamatuju,napíšu,jak jsem na tom.
V říjnu jsem měla radikální hysterektomii,pak chemoterapie a ozařování.Tuhle onkologickou léčbu jsem dokončila v lednu.Koncem února proběhla kontrola na gyndě a vše bylo v pořádku.Nyní další kontrola a bohužel další nádor,tentokrát zvenku u poševního vchodu.Na operaci nastupuju za týden,nádor musí ven.Je blízko močové trubice,takže hrozí problémy.Ach jo.... Držím všem palce,ať jste na tom líp než já.A držte mi prosím palce.Děkuju
anonym
| 11. 6. 2013 09:51
TO Nadik: Ahojky,jsem po hysterektomii už přes tři roky,pět měsíců po operaci jsem ošklivě spadla,tak,že mi vnitřek taky povolil.S doktorem jsme se domluvili,že čím dýl půjdu na reoperaci,tím líp.Prý to není jednoduchý a medicína se stále zdokonaluje.Když zvednu víc jak 5 kg,tak to cítím a pak to trvá třeba den než to povolí.
anonym
| 11. 6. 2013 20:00
TO Anonym:
Dík za informaci, dnes jsem byla v nemocnici,pan primář naznal, že není na co čekat, samo se to nespraví. Termín reoperace mám 17.7.
anonym
| 12. 6. 2013 10:23
TO Nadík: Nevím,jak moc Ti vnitřek poklesl,ale pokud nemáš moc velké problémy,nespěchala bych. Samozřejmě,že se to samo nespraví.Třeba *** mi nevadí,ale když si víc máknu na zahradě nebo zvednu víc,už to šponuje,nehledě po hysterektomii je to doživotně nezvedat víc jak 5 kg.Každá jsme jiná a každý doktor má jiný názor.V každém případě Ti držím palečky,aby vše už dobře dopadlo.Mě bude bohužel čekat to samé.V říjnu chodím na roční kontrolu,tak se zase budu klepat strachy,aby už to nebylo nutný.Budeš-ly chtít napiš na můj email: LidaValenova@seznam.cz
anonym
| 22. 9. 2013 12:27
Ahoj holky po dlouhe dobe jsem pisu jsem 7 mesicu po operaci jsem bez bolesti za co jsem moc rada jen me moc trapi jedna vec znizela me chut na *** a mam porad heste navali myslite si ze mam zkusit nejaky hormoby a pomuzou me aspon trosicku.
anonym
| 28. 5. 2013 10:53
Ahoj všichni, jsem 5 týdnů po LAVH. Jak pročítám příspěvky, hodně holek má po operaci problémy s močením a močovými cestami ,a to i opakovaně.Svůj podíl na tom má zavedení močového katetru při operaci, který se nechává zaveden i několik dnů po operaci. A to je vstupní brána pro případnou moč. infekci. Brusinky , hodně pít, urolog. čaj , popř. Biseptol, který je výborný na uvedené potíže, ale nesmí být člověk na něj alergický. Jinak všem držím palce, mějte se pěkně.
anonym
| 27. 5. 2013 09:31
Zdravím,byla jsem na vaginální hysterektomii 13.5.2013,v Sokolově. Já jsem se tak strašně bála a není vůbec čeho. Nechala jsem si dát jen umrtvení do páteře,nechtěla jsem narkozu. Po operaci dva dny na Morfinu,pak jen Paralen. Třetí den už jsem ani nešpinila,bolesti jen mírné a čtvrtý den po operaci mě pustili domu. Ale hned třetí den po propuštění začalo svědění a pálení,klasika mykoza. Ptala jsem se doktorky,jak to že tak brzy po operaci,ale uklidnila mě,že to neni nic vážného. Čípky a mastička a už je vše ok. Nešpiním,nemám bolesti. Cízím se 14 dní po operaci výborně. Je mi 34 let.
anonym
| 27. 5. 2013 12:45
TO Ivana:
Také zdravím,právě jsem se vrátila od lékařky. Mám prý zánět, dostala jsem antibiotika na močový měchýř a zaváděcí bobule (Polygynax). U mě se to projevilo, jako mírné řezání a nucení na čůrání a začala jsem více špinit . Nevím, kde jsem k tomu přišla, jelikož jsem pořád doma a snažím se být v klidu. Doufám, že budu brzy v pořádku. Je mi 40
anonym
| 27. 5. 2013 12:45
TO Ivana:
Také zdravím,právě jsem se vrátila od lékařky. Mám prý zánět, dostala jsem antibiotika na močový měchýř a zaváděcí bobule (Polygynax). U mě se to projevilo, jako mírné řezání a nucení na čůrání a začala jsem více špinit . Nevím, kde jsem k tomu přišla, jelikož jsem pořád doma a snažím se být v klidu. Doufám, že budu brzy v pořádku. Je mi 40
anonym
| 27. 5. 2013 13:10
TO Janca: Držím palečky ať ti ATB brzy zabere
anonym
| 27. 5. 2013 13:27
TO Ivča:
Moc díky, tobě přeji také brzké úplné uzdravení
anonym
| 27. 5. 2013 14:27
TO Janca: Také přeji brzké uzdravení a odpočívej,pokud je to možné. Já byla dneska poprvé od operace nakoupit a jsem zjistila,že to ještě není úplně ono.
anonym
| 25. 5. 2013 22:15
Chtěla jsem se zeptat jestli jste některá z Vás měla po operaci větší břicho více než před operací i po dvou měsících ? A pokud ano, kdy se Vám břicho opět zmenšilo Plynem to u mne nebude, já byla operována řezem.
Nebo že bych byla tak vyžranááááá
anonym
| 26. 5. 2013 09:23
TO Jana B.: To se zmenší, Janí, neboj, trvá to i déle než dva měsíce, jak u koho, je to otokem vevnitř břicha,hematomy , tam se to hojí pomaleji než na povrchu , proto i ta opatrnost při zvedání předmětů, vydrž, šetři se, poslouchej doktory a budeš ok, moc přeji . Alena

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
9. 8. 2025 12:44
14812
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
8. 8. 2025 17:47