Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 24. 5. 2013 10:22
Děvčata děkuji vám všem za podporu , jste všechny zlatíčka, vidím, že se prostě nemůžu dát. Můj lékař není špatný, ale asi nemá představu co práce u starých lidí obnáší. Já se na to ještě opravdu necítím a po včerejší návštěvě u kolegyně z práce jsem rozhodnutá se nedat . Sama je z práce ztrhaná, že uvažuje o tom odejít. Bohužel dnes je doba kdy si člověk každé práce musí vážit, ale na úkor zdraví opravdu ne. Je pravda co mně řekla " kdo ti pak co dá" . Měly jsme se děvčata narodit asi s jinou barvou pleti, to bychom teď neřešily jestli se v pohodě doléčit nebo nenaštvat své chlebodárce. Všechny Vás moc zdravím , děkuji a ať se krásně hojíte
anonym
| 22. 5. 2013 18:48
Ahojky děvčata, tak já na tom byla 8.4.13 . Vzali mně dělohu i oba vaječníky, přes břišní stěnu , protože jsem měla dělohu moc velkou. Všechno se hojí v poho jen samozřejmě nemohu nic těžkého tahat. Vzhledem k tomu , že dělám ošetřovatelku u starých lidí mám starost jak to zvládnu.Jak doma něco zvednu /5-10kg/ začne to pěkně bolet. Doktor mně v pondělí řekl, že mám pomalu přemýšlet, jít do práce. Prý si mám domluvit v práci úlevu. Kolegyně v práci z toho radost tedy nemají. Víte jak to chodí, kdo za vás bude něco dělat dobrovolně a několik týdnů. Napište mně jaké máte zkušenosti, jak dlouho jste byly na PN dlouho vy? Jinak těm co se na to chystají hlavu vzhůru, zvládnete to , jen pak nesmíte nic tahat, rodinka musí pomoct tak děvčata hezky se hojte
anonym
| 22. 5. 2013 19:53
TO Ivča: Zdravím a gratuluju k úspěšné operaci i hojení,... co se týče PN , tak ta u mě byla 12 týdnů.
Určitě nemůžeš počítat s tím, že budeš mít v práci úlevy, řekni to dr. a vydrž na neschopence.
Já si slibovala, jak budu opatrná a netahat nic,... ale bohužel.
Drž se a písni jak jsi dopadla, držím palečky.
anonym
| 23. 5. 2013 17:56
TO Ivča:URČITĚ do prace je to brzo abys šla . Ja byla vaginalni cestou a ..byla jsem 12 tydnu doma .Ulevy vpraci si myslim snad ani neni v dnešni době možne.VŽDYT nejsou nato lidi a doba je jina.PŘEJI TI AT JE DOKTOR ROZUMNY
anonym
| 23. 5. 2013 19:58
TO Ivča: Také mi brali dělohu břišní stěnou, řez od pupíku až dolů, akorát s tím rozdílem, že mi zůstaly vaječníky. Na neschopence jsem byla 4 měsíce a neřekla bych, že to bylo nějak přehnané, i tak mě ještě delší dobu v práci pobolívalo břicho. Část marození jsem byla vedená u mé gynekoložky, potom mě "předala" na obvod. Něco jiného je když se pracuje třeba v kanceláři a úplně o něčem jiném je tvoje fyzicky náročná práce s lidmi. Pochybuji, že ti bude stát někdo za zády aby ti v případě potřeby pomohl. :-\ Takže jestli mohu radit zůstaň doma jak nejdéle to půjde, nemá smysl něco uspěchat a mít potom další zbytečné problémy. Teď je nejdůležitější dopřát tělu čas aby se mohlo dát co nejvíce dohromady. Držím palečky a přeji ať se to podaří.
anonym
| 21. 5. 2013 17:42
Ahoj, nevím jestli to má spojitost, ale mě mlezivo teklo po prášcích na psychiku. Vzali my krev, byl zvíšený prolaktin. Léky my změnili a za nějakou dobu to přestalo. Jinak jsem jedna z těch co po operaci (18.4 LAHV)nemám žádné bolesti ani potíže.
anonym
| 21. 5. 2013 19:11
TO Mana: aaaa , to je možné, beru Velaxin na migrénu, v profylaxi , asi třičtvrtě roku a gynekolog se zmnil, že neuroložka teď musí pořešit leky...ostatně těžké migrény se po operaci hodně zlepšily, mm jen tak jednu či dvě do měsíce, měla jsem dříve i 8. Jinaktaky bez potíží , jen občas slabě rýpne v podbřišku , jinak super, držím všem pěstičky. Alena , a díky , to mě nenapadlo
anonym
| 21. 5. 2013 08:54
Alena" - Ahoj děvčata, chci se zeptat , mám v únoru po operaci, jeden vaječník ponechán, už druhý měsíc mi normálně teče mlíko, prostě mlezivo...měla jste to některá? Včera mi doktor vzal krev na prolaktin a čekám, nevím na co...je mi 48 let, rozhodně jsem v posledních letech nekojila . Jinak je mi ok, jen občas ten stávající vaječník pobolívá, většinou, když něco dělám, ale nic těžkého nezvedám.Děkuji Alena
anonym
| 17. 5. 2013 08:11
Všechny zdravím. I já jdu přispět se svou troškou do mlýna. 13.3.2013 jsem prodělala LAHV laparoskopicky, jeden vaječník ponechán. Je mi 37 let, operaci nepředcházely vůbec žádné problémy ani příznaky toho, že by bylo něco špatně. Zkrátka jedna pravidelná kontrola vše odstartovala. Před operací jsem měla hrozné nervy,ale jakmile jsem nastoupila 12.3. do nemocnice, jakoby to vše ze mě spadlo. Probuzení po operaci nebyla tedy žádná hitparáda, ale na JIP-ce mi dali hned do kapačky léky proti bolesti. Starali se tam o každého úplně úžasně. Třetí den od operace mě teprve pustili z JIP na pokoj a domů po dalších třech dnech. Žádné potíže ani komplikace nenastali. Žádné krvácení ani špinění. Takže jsem mohla už 4.4.2013 naskočit do pracovního procesu. Ale stále platí NIC TĚŽKÉHO NEZVEDAT !!! Na to pamatujte všichni!! Přeji Vám všem hodně ZDRAVÍ a brzké uzdravení. A Vy co teprve na operaci čekáte, nebojte se. Operace vypadá to hůř než to ve skutečnosti je.
anonym
| 17. 5. 2013 00:39
Ahojky všem, nedalo mi to a musela jsem také přispět...je mi 48 a gyn.operací jsem prodělala 7..poslední ve 34 letech-vzali mi dělohu a vaječník a spoustu let jsem byla naprosto v pohodě. Nepoznala jsem vůbec žádný rozdíl, jestli tam vše mám, nebo ne..jenom jsem ušetřila za vložky a antikoncepci (samá pozitiva). Nyní se ale přihlásil přechod, jeden vaječník to asi neutáhne a přestává fungovat, tak hledám něco přírodního na návaly-proto jsem se dostala i na tyto stránky.
Takže holky-žádný strach, když už máte děti, tak dělohu fakt k ničemu nepotřebujete a zjistíte, kolik se dá ušetřit měsíčně peněz a trápení....hledejte na tom to dobré Přeji všem rychlé uzdravení a hodně úsměvů Dana
Majdavy
| 16. 5. 2013 13:46
Ahojky vespolek, na LAHV jsem byla 5.2.2013. Přesně, jak se tu už některá z vás zmínila,........ ty, které nemají potíže sem na diskusi jen nakouknou...a běží zase po svém. I já mezi ně patřím, pooperační hojení bez problémů, žádné bolestivé záněty nebo něco jiného...prostě po 7týdnech hurá bez problémů do kanclu. *** bez problémů. Nic těžkého nezvedám, tedy ne úmyslně- někdy se zapomenu, to je fakt. Ale zatím vše OK!Tak se tu mějte hezky, buďte na sebe opatrné a užívejte si sluníčka!
anonym
| 16. 5. 2013 10:55
Ahojte, tak jsem přišla od lékaře.....bolesti mám vevnitř pořád, mám tam otok a hojí se to prý pomalu. Zítra to bude měsíc od operace. Vzali mi krev a odpoledne jdu pro výsledky, možná dostanu antibiotika.Operace byla laparo, ale byla složitější a delší - děloha byla na více místech přirostlá tam, kde neměla. Měla jsem 2x císařský řez a bylo to asi nedobře udělané. .....
Takže zatím pořád doma.....Kdy asi můžu na chvíli aspoň na bazén, nevíte některá? Děkuji a mějte se hezky..........
anonym
| 15. 5. 2013 13:46
Zdravím všechny, zítra to bude měsíc, co jsem byla na LAVH. Stále mě to vevnitř bolí, myslela jsem, že by už nemělo.....nebo ano? Chci se zeptat, jak je myšleno to, že se někomu udělá hematom na poševním pahýlu, nebo sutura......z čeho to vznikne? Zítra jdu na kontrolu, tak se bojím, aby tam něco nebylo. Jinak stehy mi ještě nevypadly......
anonym
| 15. 5. 2013 14:55
Anonym: hematom sutury vznikne,když po operaci krev neodejde přirozenou cestou,ale najde si prostor ,který naplní.Potom začne hnisat.Lída
anonym
| 15. 5. 2013 15:19
TO ludmila: Hematom je vlastně modřina, takže se sama vstřebe. Někdy modřina bolí, někdy ne... Hematom po operaci je běžný.
anonym
| 15. 5. 2013 21:45
TO Anonym: Ahoj,mě bolesti přestaly až tak po 5 týdnech Ale pak jako když utne a byla jsem bez bolestí. No každá to máme trochu jinak.
anonym
| 15. 5. 2013 06:26
Ahoj děvčata.Ráda bych se připojila se svojí zkušeností po laparo hysterektomií dělohy.Jsem pět týdnů po operaci a pořád se necítím dobře.Byla jsem znova hospitalizováná s hematomem ,který se mi udělal nad děložním pahýlem.Ten mi rozháněli antibiotiky nitrožilně,po týdnu mě propustili domů a tím,že se vstřebává.Přesto ,ale mám pořád bolesti po stranách pánve a navíc je mi špatně z Entizolu,který mi nasadili doma.Jak dlouho vás prosím bolelo břicho po operaci .Díky a přeji všem brzké zdraví.Lída
anonym
| 14. 5. 2013 14:39
Ahoj,před čtyřmi týdny jsem byla taky na operaci - odstranění dělohy vaginálně- bez komplikací.Je mi 48 let. Před operací jsem byla zvyklá hodně cvičit-jumping,piloxing,flowin,kolečkové brusle, kolo,tůry.Moc ráda bych se k těmto aktivitám vrátila,ale nevím jak dlouho musím počkat. Nemáte někdo s těmito aktivitami po tomto zákroku zkušenosti?
anonym
| 13. 5. 2013 09:24
Dobrý den .Jsem 5 pátý týden po LAHV. V sobotu jsem se vrátila po hospitalizaci s hematomem sutury poševního pahýlu.Odjížděla jsem tam s velkými bolestmi,ktere sice po nitrožilní léčbě trochu odezněly,ale přesto pořád mam bolesti po stranách pánve i podbřišku.Máte prosím některá podobnou zkušnost?
anonym
| 11. 5. 2013 14:34
Ahojky, byla jsem na LAVH 17.4. takže skoro měsíc po operaci. Po propuštění z nemocnice jsem 4.den šla nechat vytáhnout stehy. Po další týdnu na kontrole mi doktor řekl, že se dole hojím pomalu a zánětem. Pořád mě to pobolívá, na břicho v místě, kde byla děloha nemůžu vůbec přitlačit. Stehy také ještě nevypadly. Máte některá takovou zkušenost?Děkuji......
anonym
| 11. 5. 2013 15:05
TO Anonym: Neboj, je to brzy po operaci, já měla taky ty pocity, jako by se mi to tam bolestivě sevřelo, skoro až v pochvě, stehy jsem měla taky dlouho, ty vevnitř, jsem po.. 11 týdnů a pořád doma, ale už ok, ale nic těžkého nezvedám, zánět mi doktor léčil Betadine, beru si ho přes den doteď, jsi brzy po operaci a vše chce čas...na břiše je to zahojené hnd, ale ten masakr uvnitř...ten se musí vyhojit a hlavně se nesmí utrhat to, co přišili, pak by byly potíže, viděla jsem to v nemocnici vedle sebe...takže, šetřit se, šetřit se...chodit na procházky, užívat si nemocenské, pokud nemáš malé dítě . Vše chce čas, i vyprazdňování jde špatně, ale pak se upraví, pocit nafouklého břicha mi zmizel až za dva měsíce, vydrž a optimisticky
anonym
| 11. 5. 2013 12:15
Zdravím všechny čekatelky i ty co již máme operace za sebou.Já jsem po LAVH 8týdnů.V pondělí se mám nástup do práce,dole zhojená dobře,bolesti nemám,jen ted opět jak bych měla mít měsíčky,tak mám snad premenstruační sydrom ,jako minulý měsíc,tak na to se dá zvyknout,hlavně,že je klid od bolestí.Dokonce se nějaké kilo ztratilo já měla tu dělohu dost velkou,tak asi proto.Vyprazdnování už taky dobré,ale dalo to taky zabrat,pomohli mi ty actimely a taky strava.No přiznám se,že už i milování bylo a bylo to.........krásný,bezbolestné hlavně .Čekatelky .... ten strach před zákrokem je normální,já se bála strašně,ale zvládala jsem to a zvládnete to i vy,opravdu není se moc čeho bát,po operaci to bolí,ale tlumí to lékama a jak se pak jde domů,tak je hnedka veseleji.No a doma to chce klid,alespon 14 dní až 3 týdny se snažit polehávat a tak,já už pak sem tam něco udělala,pak zase odpočinula a tak dokola.Šlo to,ono si tělo řekne kdy má dost,a jak mi dají jistě děvčata za pravdu,jakmile jsem něco zvedla co jsem neměla ,zapomene se ,tak to píchlo a jak rychle jsem to položila Myslela jsem si,jestli někdy nebud litovat toho rozhonutí jít na operaci,ale ted vím,že to bylo dobré rozhodnutí,život bez bolesti a toho silného několikdenního krvácení stál za tu trochu bolesti....ted jen doufám,že to v práci zvládnu,mám tedy od MUDR nakázáno nezvedat nic těžšího 12kg,posledně někdo psal 10 nebo 15.ale s tím si snad nějak poradím,musím co jiného mi zbývá jinak moc zdravím JANU B jak se daří?............tak přeju moc zdraví,silné nervy a jen samé dobré zprávy.Snad mi výjde čas sem občas kouknout,jinak všem tady moc děkuju,moc mi tady pomohli,třeba jen zkušenostmi.psychická podpora je moc důležitá.opatrujte se děvčátka.... .
anonym
| 11. 5. 2013 13:45
TO moja1112:
Dík za otimismus. Čeká mě to za 3 týdny a slyšela jsem samé horory. Takže
už nic dalšího nečtu.
Irena
anonym
| 13. 5. 2013 14:08
TO Irena: Zdravím Irenko..Chci ti jenom napsat,že jsem byla na operaci 7.5.2013 tzn.že jsem ještě v nemocnici,ale zítra už mažu domu.Měla jsem operaci břišní stěnou,takže delší hospitalizace.Nečti žádné diskuze, protože se zbytečně dopředu stresuješ.. Každý to vnímá po svém..Moje zkušenost je pozitivní.Operace proběhla bez problémů.Bolesti jsem už od čtvrtka neměla..Už i nyní jizva po řezu nebolí..Ale fakt se to dá vydržet..To císař po porodu byl pro mě horší...Jsem si říkala, jestli mě vůbec operovali..Kdybych neměla tu jizvu na břiše tak ani nevím o operaci Nic mě nebolí...Takže bych ti chtěla nalít optimusmus do žil a fakt se neboj...Jsou i horší věci si myslím...Petra
anonym
| 15. 5. 2013 13:43
TO pet19:
Moc a moc dík za optimismus. Užívej si klídek doma. Já příští týden letím do Paříže načerpat klídek a pohodu. Stres jsem už vypustila a po hororových
zkušenostech nepátrám. Držím Ti palce, ať jsi brzo fit.
anonym
| 10. 5. 2013 12:15
Alena: Dobrý den děvčata, jsem po operaci LAVH , ponechán jeden vaječník, 11 týden, všechny potíže postupně vymizely , jako pobolívání odbřišku, vzduté břicho, potíže s vyprazdňováním, ale chce to čas hlavně poslouchat gynekologa, šetřit se a fakt nic nezvedat...já jsem moc hrrr , ale tentokrát jsem si slíbila, že budu poslouchat a yplatilo se mi to , ani únik moči nezaznamenávám, prostě pohoda, jen při ***u občas zabolí, zřejmě se to ještě hojí, ale jiinak zůstal stejný.Jsem stále doma na PN, mám svědomitého doktora, který che , abych se vyhojila , ale od června už půjdu do práce, já chtěla od května, to nedovolil. Tak kdo máte potíže, prosím, nezoufejte, ale opatrně a je to vše zdraví , když ho ted budete šetřit, vrátí se vám to organismus se začne hojit.
Už jsem byla i plavat a zkouším pomalu orbitrek, dobrý. Všem držím pěsti. Ala
anonym
| 10. 5. 2013 16:38
TO alena.trta:
Tak vidím, další šťastná, které vše dopadlo OK a dr. ji nenutí do práce.
Ali užívej domova a rekonvalescence.
Já nastoupila po 12 týdnech a dává mi to pěkně zabrat,... těžkým věcem se v práci nevyhnu.
¨Snad už bude příští týden lepší, tento byl hooodně náročný.
Nikam nespěchat,.....
anonym
| 10. 5. 2013 19:31
TO pospalena: ALENA , je to tak, moc záleží na doktorovi, když nenutí brzy do práce je fajn, dá prostor na doléčení, já mám fakt to štestí a taky , že nemám malé děti a nemusím je tahat, dnes jsem víc dělala a padám do postele...držím všem pěsti v práci a jak můžete, těžkým věcem se vyhněte , kladlo mi to na srdce moc lékařů , ať se vám, děvčata vše hojí tak dobře jako mně. myslím na vás všechny, když si to tady pročítám,

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
6. 8. 2025 20:10
14802
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
VeDuLi
6. 8. 2025 20:10