Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 9. 5. 2013 20:38
Četla jsem Vše vzkazy,moc děkuji za podporu.Doma,už ani neuklízím nádobí trochu víc špiním. Mám strach hlavně ztoho,že jsem si to třeba zavinila sama,když jsem odcházela z nemocnice tak to bylo ok.
anonym
| 25. 5. 2013 16:12
TO monča:
Ahojky, mám stený problém jako ty. Na operaci jsem byla 13.5. a nyní více špiním, jak při odchodu z nemocnice, byla jsi již u doktora a řekl ti něco?
Také mám bodání uvnitř, tak nevím jestli se tam netvoří nějaký zánět.

Holky nemáte s těmito problémy nějakou zkušenost?
anonym
| 25. 5. 2013 22:10
TO janca: Ahoj Jani, určitě je to normální, někdo sice bolesti nemá, ale já měla uvnitř bolesti i bodání asi 5 týdnů a primář říkal, že je to úplně normální. Někdo mívá bolesti i déle. Špinění více, když se přijde domů z nemocnice je také normální, více se doma hýbáš. Nemělo by být ale více červené krve.
anonym
| 26. 5. 2013 14:18
TO janca: já byla též operována 13.5 už mam za sebou i zánět !kde dělali operaci
anonym
| 26. 5. 2013 16:23
TO Anonym:
Ahojky, já jsem byla v nemocnici na Homolce a ty? Jak se Ti projevil ten zánět?
anonym
| 28. 5. 2013 16:46
TO ahoj já byla v motole .operace byla v pondělí pustili mi v pátek a jen co jsem dorazila domu tak horečka zimnice břicho rudé bolest nepopsatelná a z řezu mi tekl hnisno děs vydržela jsem do neděle ale bolest mi donutila se vrátit zpět do nemocnice tam následovalo čištění a antibiotika ted už je vše na dobré cestě ale užila jsem si tak přeji brzské uzdravení
Anonym:
anonym
| 29. 5. 2013 15:33
TO Anonym: já jsem byla také operována v Motole a jeden jediný problém jsem neměla...kdopak tě operoval?
vasickovap
| 9. 5. 2013 14:48
Ahoj holky, je mi 36 v listopadu mám jít na LAVH(myom) a strašně se bojím. Mám 3 děti - té nejmladší jsou 4 měsíce. Taky jste měly takový strach, že se něco nepovede?
anonym
| 9. 5. 2013 17:33
TO vasickovap@email.cz:
Zdravím a chci jen napsat, že strach je asi normální, já jsem byla úplně hysterická,... před operací nervní, hádavá, plačtivá, ... no hrůza. Je to asi přirozené .
Ale zkus se začíst o pár stránek dále do diskuze a uvidíš, že ti to pomůže v tom, že uvidíš, že nás tu bylo na tuto operaci hodně a všechny jsme se bály , ale všechny jsme to zvládly. Že ta doba před operací je nejhorší a po operaci už je jen a jen lépe.
Mě je 38 a také mám tři děti,... jen né tak malé. Hlavně to chce po operaci dodržet klidový režim a zajistit si aby ti někdo pomohl s maličkou, není dobré to podceňovat.
Držím palečky a opravdu najdi chvíli času a začti se,...
vasickovap
| 9. 5. 2013 20:12
TO pospalena: Díky za podporu. Asi vás tu budu ještě chvíli otravovat
anonym
| 12. 5. 2013 15:05
Zdravím Vás.Jsem po operaci pátý den a dnes mě propustili domů.Od pátku nemám velké bolesti a cítím se dobře.Už neberu prášky na bolest.
Jak píšete,že jste byla před operací nervní, tak já se divím, že jsem se vůbec operace dožila. Já jsem byla úplně na nervy. Zapomínala jsem zapnutou plotýnku na sporáku, žehličku. Když jsem přecházela ulici, tak mě málem přejelo auto, protože jsem se zapomněla rozhlédnout. Jenom jsem stále myslela na operaci.
anonym
| 9. 5. 2013 19:24
TO vasickovap@email.cz: Ahojky, mě je 37 a jsem 6 týdnů po operaci. Na operaci jsem čekala 4 měsíce (prodloužilo se mi to, protože jsem měla virózu). To čekání je fakt nepříjemný Já byla na mrtvici hlavně asi tak 14 dní před operací. Jinak je nejlepší se snažit to vypustit z hlavy, ale sama vím, že to furt hlodá. Taky jsem se potýkala s nejistotou a depresí co bude... ale já se už pak fakt těšila, až to budu mít za sebou. Neboj, je to snad nejčastější gynekologická operace. Myslím, že my co máme "jen myom" máme ještě štěstí. Já se už cítím celkem v pořádku, ještě se šetřím, ale už normálně pracuju. Také jsem to tu hodně pročítala a pomohlo mi to. Jen dodávám, že sem hlavně píšou holčiny, co mají třeba i nějaké problémy a ty které jsou v pořádku už nepíšou, aby si se nevyděsila.
Jinak se klidně ptej, jsou tady zlaté holky, co rády poradí.
vasickovap
| 9. 5. 2013 20:10
TO Jana B.: U mně je to horší o to, že mám malé děti dvě.Té nejstarší je 14, ale prostřední má teprve 15 měsíců a k tomu ta čtyřměsíční - to je teprve fofr. Babička pracuje a manžel dělá na směny. Jak jsem tady četla, tak nějaké tahání se s malejma asi nepadá v úvahu. Netuším co budu dělat, když OČR je 9 dní. Děkuji jinak moc za podporu. Vím, že mám docela štěstí v diagnóze, ale bojím se bolesti. Raději zase rodit, než ležet doma jak lazar. No nic jdu číst...
anonym
| 10. 5. 2013 16:36
TO vasickovap@email.cz:
Opravdu by to chtělo na děti někoho na pomoc, ono nic se stát nemusí, ale riskovat nějaké přidružené potíže nestojí za to,... držím palečky a hlavně zatím to vypustit z hlavy a nepoddávat se tomu,... já čekala na operaci celé 4 měsíce!!!
anonym
| 11. 5. 2013 20:54
TO Jana B.:
Za dva dny mě čeká operace, díky Tvému příspěvku se cítím lépe. Snad vše dobře dopadne.
anonym
| 12. 5. 2013 15:19
Zdravím děvčata,jsem 15měs. po celkové hysterektomii,již jsem zde psala po operaci a stále čtu Vaše příspěvky. Chtěla jsem se jen zeptat,jestli po operaci trpíte na zánět močových cest. Já už od té doby 3x na antibiotikách,zrovna nyní jsem se vrátila z pohotovosti,už jsem bolestí nemohla vydržet. Před operací žádné problémy,myslíte,že to má souvislost s tou operací. Děkuji za odpovědi a čekatelkám držím palečky,aby vše dobře dopadlo,zvládnete to Soňa
anonym
| 12. 5. 2013 16:39
TO sonisek: Ahoj Soňo tak jsme skoro stejně, já bylo loni v únoru. Problémy s močákem nemám ale brala jsem dlouho preventivně brusinky. Vypadá to, že v tobě "bydlí"nějaká mrška . Antibiotika zaberou, ale ona se pomnoží. Chtělo by to v laboratoři přesně vědět, co je to za bakterii a dát antibiotika přímo cíleně. Ty širokospektrý jsou jak je vidět naprd. Jinak se měj faj. Hodně zdraví
anonym
| 12. 5. 2013 17:01
TO Didi: Ahoj Didi,děkuji za zprávičku. Jelikož jsem byla na pohotovosti v nemocnici,tak mám odebranou i moč a ve čtvrtek si mám zavolat na výsledky,tak uvidíme,jestli je tam ta nějaká mrška zabydlená a třeba budu muset brát jiná atb. .O brusinkách jsem četla,tak je mám už koupený. I já byla v únoru,hrozné,jak to uteklo. Určitě dám potom vědět. Měj se krásně a i já přeji mooooc zdravíčka Soňa
anonym
| 12. 5. 2013 20:22
TO Jana N.: Ahoj Jani, budu na tebe myselt a určitě bude vše OK. Pokud jdeš laparo, tak to budeš rychle fit, bolesti ti utlumí léky.
Já byla řezem a to trochu dýl trvá, než přestane jizva bolet, ale i tak jsem po 14 dnech začala už doma něco dělat. Pracuju i na počítači a to jsem tam celkově nebyla jen 2 dny v nemocnici - to jsem opravdu neměla chuť ani náladu.
Jinak jsem nyní 6 týdnů po operaci a cítím se dobře, ještě to není úplně ono, ale užívám si jara. Ještě bývám rychle unavená, bolí mě nohy a kolena (to psalo i dost holek a nějak nechápu jakou to má s operací souvislost . Jizva už mě nebolí, žádné vnitřní stehy ze mne nevypadly, tak se asi vstřebaly. Můj gynekolog co mne i operoval mi před týdnem na kontrole řekl, že už pomalu může všechno, mimo tahání těžkých věcí a náročnějšího sportování - no to mě nehrozí a prý nesmím prochladnout. Už se těším do bazénu na plavání, ale počkám si, až bude voda teploučká. Břicho mám ještě trochu větší, než by mělo být, zatím to svádím na to, že jsem ještě opuchlá. A ani jsem nezhubla a to bych tak 3kg potřebovala
Semtam mě uvnitř píchne a dobírám nějaké tablety s mléčnou baktérií na slabou mikózu a jinak už normálně pracuji. Jelikož jsem OSVČ bez nároku na nemocenskou, tak jsem prostě práci nepřerušila, jen těch 14 dní omezila na minimum. Teď už jedu pracovně na 100%, ale je to práce na PC a lehčí manuální. S prací doma a dětmi mi hodně pomáhá manžel.
TO moja1112: Ahojky, moc zdravím. Jsem ráda, že se také cítíš dobře a i já můžu napsat, že operace NELITUJI a snad to i tak zůstane. Život bez menstruace je super.
Zdravím taky Pospalenku. A všem čekatelkám přeji pevné nervy.
anonym
| 17. 5. 2013 13:24
TO Jana B.: Ahoj Jani,tak jsem po operaci.Měla jsi pravdu,horší je strach z operace,než operace sama.Z nemocnice mě propustili 4.den a cít´im se báječně. Snad se vše bude dobře hojit. Děkuji za podporu. Holky opravdu se nebojte, je to v pohodě
anonym
| 17. 5. 2013 17:30
TO JanaN: Janíííí, tak to je super, že se cítíš dobře, hodně odpočívej a nechej se alespoň 10 dnů hýčkat A i pak se vším pomalu polehoučku. Přeju rychlé a bezproblémové hojení.
anonym
| 12. 6. 2013 17:17
TO JanaN: Můžu se zeptat, kde vám to dělali? Bojím se cévkování a bolesti po operaci. Měla jste vaginální operaci? Já jdu na vaginální. Děkuji za Odpověd Zina
anonym
| 10. 5. 2013 19:39
TO vasickovap@email.cz: Jenom ti chci říct, že ta pohoda před operací je moc důležitá, já věřila od začátku, že prostě vše dobře dopadne, vůbec jsem si nepřipouštěla ,že se něco stane, na operaci jsem šla dobře naladěná, psychicky vyrovnaná, že mi pomůže, odstraní bolesti, věřila jsem operatérovi... jsem ok , nebojte se , věřte, že bude po potížích , Alena
anonym
| 8. 5. 2013 11:31
jsem po zákroku 10 dní v podbříšku mě bolí,nic netahám a začala jsem trochu krvácet nevíte radu jak nekrvácet ? nechci zpět do nemocnice
anonym
| 9. 5. 2013 09:09
TO monča: ahojky jsem po tom měsíc, v nemocnici jsem vůbec nekrvácela a po návratu jsem začala špinit, dostala jsem u doktora betadinové čípky, to víš uvnitř se hojíš. Měla jsem taky strach, ale děvčata mě tady na diskusích uklidnily, že je to normální a já se tolik do kontroly nebála. Měly pravdu, je to prý běžný jev. Pokud opravdu nekrvácíš , ale jen špiníš je to ok neboj se, pokud budeš potřebovat nějakou radu staré matadorky pískni pa Iva
anonym
| 9. 5. 2013 17:29
TO monča: Moni asi to chce ještě více klidu a jestli je to víc jak jen špinění zajdi k dr. Neměla by jsi nějak moc krvácet, náhle a hodně,.. jinak přeji at je dobře a mine tě nemocnice. Písni jak jsi na tom,...
anonym
| 29. 5. 2013 11:57
TO monča: Ahoj, mám podobný problém. Jsem 14. den po operaci LAVH a včera večer jsem začala slabě krvácet, bolesti v břiše ale nemám. Jak jsi problém s krvácením pořešila? Nemusel jsi zpět do nemocnice? Taky se toho bojím.
anonym
| 7. 5. 2013 14:05
Tak dnes druhý den v práci za mnou.
No povím vám po třech měsících doma mi ta práce dává pěkně zabrat.
Tělíčko není nějak ve formě , ale určitě si zvykne.
Pracuji ve školní jídelně a dělám téměř vše. Dnes jsem tahala i těžké várnice, tak snad už dole vše pevně drží.
Včera večer mě pěkně bolela jizva tam uvnitř dole, ale snad si tělíčko zvykne na běhání celou šichtu, do ted jsem měla jen běžný denní režim.
anonym
| 7. 5. 2013 17:42
TO pospalena: Zdravím tě a přeju hodně zdraví, jsem také po odebrání dělohy i vaječníků s ohledem na velikost přes břicho. Je to 4 neděle od operace. V práci dělám ošetřovatelku v domově pro seniory. tudíž zvedám i 90 kg lidičky. Píšeš, že děláš v kuchyni tedy taky se holka nataháš. Pochopila jsem dobře, že tě doktor nechal 3 měsíce doma? Ten můj na dotaz jak dlouho budu na PN odpoví , že podle hojení. Zatím jsem jak mucha. Představa, že mám tahat tak těžké lidi mě děsí.
anonym
| 7. 5. 2013 19:55
TO pospalena: Ano dr. mě nechal doma celých 12 týdnů. Říkal, že z ohledem na moji práci to tak bude nejlepší a já sama jsem do práce nechtěla, když nebylo ještě vše OK.
I ted po 12 týdnech to ještě není 100% a na těžké věci si musím dávat pozor.
Myslím, že tvoje práce je velmi náročná a neobejde se bez zvedání a tak by jsi měla být aspon těch 12 týdnů doma. Sama uvidíš jak to půjde, ale nespěchej.
Držím palečky at se brzo zhojíš a jsi OK a taky at tě nikdo nenutí jít brzy do práce,..

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
6. 8. 2025 20:10
14802
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
VeDuLi
6. 8. 2025 20:10