Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 4. 5. 2013 09:20
Ahoj, byla jsem na kontrole po 14dnech(LAHV). Vše v pořádku. Mám se už zapojovat, ale nepřehnat to. Procházky postupně prodlužovat. Cítím se dobře, občas bříško pobolívá a taky jej mám ještě nafouklé.Přeji hezký víkend.
anonym
| 3. 5. 2013 07:14
Krásný květnový den, jsem tu s takovým posledním marodícím příspěvkem.
Jsem 12 týdnů od LAVH, včera jsem byla na poslední kontrole.
¨Vše se jeví OK, jen jsem dostala nějaké zaváděcí čípky, ale to je jen pro jistotu.
Jinak pan doktor mi už vše povolil, vše ale s rozumem. Na kole jezdím do práce cca 10 minut, tak to prý také můžu, když se nedá jinak. No a zvedání těžkých věcí si určitě ještě hlídat a minimálně půl roku nezvedat nic nad 10kg. Zátěž by měla být do 10 kg a to jen chvilkově, těch 5 kilo klidně pořád. Vzhledem k mé práci si to budu muset ohlídat.
Ale jinak je pan doktor spokojen a já po všech stránkách také
Moja 1112,... neboj, já se také pořád kontroluju a hlídám a ten strach tam prostě pořád je, ale časem určitě zapomenema na ostražitost a vše bude úplně OK.
Anonyme,... tak bolesti 14 dní po operaci jsou asi normální, to táhnutí u pupíku je taky normální stav, dokonce i ted 12 týdnů po operaci se mi tento pocit ještě ozve. Hlavně tomu dej čas a vše pěkně v klídečku. Vidíš že tělíčko reaguje a tak ho poslouchej. Třeba to co děláš je na tvoje tělo ještě moc a tak raději opatrně. A to vyprazdnování? Já používala laktulozu cca 2 měsíce,... bez ní to nešlo. K tomu jsem brala ještě vlákninu a jedla hodně jogurtů a zeleniny. Ale i to se upravilo,... vydrž bude dobře.

Všem přeji at se brzy zotaví a všem mým spolubojovnicím a děvčatům zde na diskuzi ještě jednou obrovský dík,... vaše rady a zkušenosti mi strašně moc pomohly,... dííííky
anonym
| 1. 5. 2013 10:53
zdravím všechny.....dnes jsem 14 dní po LAVH.....chtěla bych se zeptat na to, jak jste to zvládaly všechny ostatní, nebo jsem jen já taková......prostě mě břicho ještě pobolívá, někdy míň, někdy víc. Mám někdy pocit, jakoby mě v břichu něco táhlo v místě vpichu. Po týdnu od operace jsem dva dny špinila, jinak nic....ale mám pořád nafouklé břicho, sice míň než po operaci, ale mám. Na wc jsem byla dnes poprvé bez pomoci laktulozy...je to celkem problém.....Doma se šetřím, nedělám nic kromě umytí nádobí, pověšení prádla....bojím se, aby se něco nezhoršilo.....
Tak bych ráda, kdyby jste mi tady napsaly, jestli to u vás taky tak probíhalo.....
Jo.....když mě propouštěli z nemocnice, nikdo mi nic neřekl, co můžu a co ne....doktor jen poznamenal, že mám mít klidový režim......takže tak......mějte se hezky......
anonym
| 1. 5. 2013 11:33
Ahojky byla jsem na tom 8.4. měla jsem být laparoskopicky, ale děloha měla 2kg, mám tedy řez od pupíku dolů, v nemocnici bez špinění po návratu se mně objevilo slabé špinění. Mám pořád bolest jak při menzes, rána na břiše se hezky hojí, ale uvnitř to bude chtít podle doktora čas. Dostala jsem jodové čípky na noc, aby se to uvnitř dezinfikovalo. Špinění ustalo. Bolesti přetrvávají. Počítej s tím, že budeš unavená, nesmíš nic tahat, zatím žádný sport, *** až ti dovolí lékař. Všechno chce čas, to pobolívání je asi normální podle děvčat to měla skoro každá. Zatím když si vzpomenu , že v práci tahám 80kg lidi rosí se mně čelo. Bojím se, abych to pak zvládala. Drž se a buď na sebe hodná Iva
anonym
| 3. 5. 2013 23:48
ahoj,jsem Klára,je mi 33let a mám 5týdnů po operaci hysterektomie.to,že tě pobolívává v podbříšku,to je normální,jsou to teprv 2týdny.bolí většinou vnitřní šití,i mě ještě ted občas zabolí,ale když málo odpočívám,nebo jsem unavená.odpočívej,žádné dlouhé procházky,nic těžkého,***ovat tak po 5týdnech min.podle toho,jak se budeš cítit,hodně pij,at chodíš lépe na wc.měj se
anonym
| 6. 5. 2013 11:53
TO klára: Ahojky...som tiež po hysterektómii 5 týždňov a tiež ma pobolieva brucho...teda vnútorné šitie...Len ja nedokážem oddychovať....Doma robím všetko a aj občas niečo dvihnem...idem na kontrolu v pondelok..dúfam, že to bude OK.
anonym
| 6. 5. 2013 12:00
TO Anonym: Ahojky..ja mám po hysterektómii 5 týždňov...domov z nemocnice som išla po 5 dňoch..hned som všetko robila..teda dala prať a aj varila...len som mala veľké problémy s nadúvaním, ktoré mám dodnes..brucho je stále nafúknuté...a nie a nie povoliť..pri odchode z nemocnice mi nepovedali nič..len že nevíhať nič ťažké...tak kôš s prádlom unesiem, aj nejaký ten hrniec s várou...inak sa nedá..keď som sama doma...Vnútorné šite ma občas aj bolí..hlavne večer..po dennej námahe..snáď bude všetko v poriadku...Zatiaľ som PN, pokúsim sa vybaviť si kúpele...Takže ja sa nešetrím vôbec...ale určite robím chybu...Nuž ale ak to nebolí aj zabúdam, že som operovaná...a po operácii som vôbec neodpočívala...a už aj ***ík bol...v pohode..myslím, že je to lepšie ako predtým...
anonym
| 7. 5. 2013 06:53
Ahoj,
jsem 10 týdnů po operaci, po měsíci klidu jsem začala doma dělat prakticky všechno a po dvou měsících jsem zase začala jezdit na koni. Sice opatrně, nepouštím se do žádných větších akcí, ale tu hoďku v sedle strávím a břicho pobolívá jen trošku. V 49 letech už se prostě hojím déle. Ale teď už zvedám všechno, na zahrádce dělám taky všechno a cítím se dobře.
anonym
| 30. 4. 2013 19:01
Zdraví děvčata,tak jsem byla na kontrole po "šestinedělí",celkem vzato v pořádku,opatrovat se,ještě se snažit šetřit dokud můžu,další kontrola 9.5. a pak už asi od 13.do práce.Já vám mám najednou takovej strach,že to nedám,ne,že bych doma nic nedělala,ale je to jiné,však to znáte,pracuji jako uklízečka v kancelářích,mám tam snad 6ředitelů,dneska chce být každý ředitel ,ale i tak se člověk narve,snad to nebude tak hrozný.Jinak chodím čůrat jak o závod,je fakt,že taky piju dost,ale v noci je to dvakrát na wc.....***ík u nás ještě neproběhl,ale Mudr povídal,že už bych i mohla,ale to jsem zbaběle zatajila před manželem ,ještě chci počkat,spíš mám strach a to taky dost velkej.Já vám nevím bud na mě sedá nějaká depka nebo co,jsem ubulená,pořád ze všeho vyklepaná,prostě to nejsem já.Ale moje odebraná děloha s tím asi nebude mít co společného.I když co já vím.... ...tak díky za vyslechnutí,přeji krásnou filipojakubskou noc .
anonym
| 30. 4. 2013 19:00
Zdraví děvčata,tak jsem byla na kontrole po "šestinedělí",celkem vzato v pořádku,opatrovat se,ještě se snažit šetřit dokud můžu,další kontrola 9.5. a pak už asi od 13.do práce.Já vám mám najednou takovej strach,že to nedám,ne,že bych doma nic nedělala,ale je to jiné,však to znáte,pracuji jako uklízečka v kancelářích,mám tam snad 6ředitelů,dneska chce být každý ředitel ,ale i tak se člověk narve,snad to nebude tak hrozný.Jinak chodím čůrat jak o závod,je fakt,že taky piju dost,ale v noci je to dvakrát na wc.....***ík u nás ještě neproběhl,ale Mudr povídal,že už bych i mohla,ale to jsem zbaběle zatajila před manželem ,ještě chci počkat,spíš mám strach a to taky dost velkej.Já vám nevím bud na mě sedá nějaká depka nebo co,jsem ubulená,pořád ze všeho vyklepaná,prostě to nejsem já.Ale moje odebraná děloha s tím asi nebude mít co společného.I když co já vím.... ...tak díky za vyslechnutí,přeji krásnou filipojakubskou noc .
anonym
| 29. 4. 2013 09:50
Zdravím všechny,
zahlédla jsem několik dotazů a tak přicházím se svu troškou do mlýna
Tak jen vyjádření k tomu, co se mě týká,... co se týká sportu po operaci, tak dr. mi povolil lehké cvičení a prodloužení procházek až po 9. týdnu od operace, prý aby se jizva moc nenamáhala.
10 týdnů od operace jsem začala cvičit na eliptikalu ( orbitrek). Je to plynulý pohyb , žádné otřesy atd. Myslím, že to je v pohodě, ale nějaké běhání či skákání by asi ještě neměli být!!!
Po 12. týdnu prý už můžu i pomaličku na kolo. Mám to do práce cca 10 min. na kole a tak to prý je OK.
Co tak ještě,... jo ptala jsme se na trampolínu, kterou máme doma a s tím mám prý ještě počkat, ten otřes je velký!!
A vzhledem k tomu, že mě minulý týden odstranoval opět granulaci, tak například plavání až za měsíc!!!

A co se týče ***u,... před operací jsem problém nikdy neměla ( jen s tím, že to vzhledem ke krvácení nebylo moc možné) a po operaci, zatím co prožívám je supr. Vše ( zvlhčení, vzrušení,..) vše probíhá jak má. Možná, když už ted nemám strach po operaci, že je to snad i lepší jak před ní. A taky při určité poloze byl u mě *** bolestivý a vyhýbala jsem se tomu postavení a nyní bez problému. V nemocnici mi po operaci říkali, že děloha byla hodně zapasovaná v zadu a tu bolest působila ona,... takže i v tomto ohledu 100% spokojenost.
Snad jsem s názorem pomohla.
Pěkný den všem,...
anonym
| 28. 4. 2013 14:32
Ahoj, chci se zeptat jak to máme po operaci se ***em? Mám hlavně na mysli zvlhčování. Vím že mi můj lékař říkal že s tím můžu mít problém, ale chtěla bych znát názor těch, které se tímto prošli. Měla jsem operaci přes břicho, ale v tomhle případě je to asi jedno. Odebrali mi dělohu a vaječníky ponechali.

Dále bych se chtěla zeptat zda tu máte některá zkušenost s náhradním mateřstvím.

A nevíte jak je to se cvičením? Za jak dlouho můžu začít chodit třeba na heat nebo power plate?

Děkuji moc za odpověď.
anonym
| 28. 4. 2013 18:49
TO Petula: Se ***em je to po operaci úplně stejné.Já nemám ani vaječníky a je to bez změny.Vlhkost ,chuť a *** ,vše jak bylo.Když byl *** v pořádku před tím,je i po tom.Moje zkušenost.
anonym
| 29. 4. 2013 09:53
TO Petula: Ahoj Petulo. V dnešní době je spousta možností nejen náhradního mateřství ale i adopce. Každá věc má ale také svoje rizika. Nevím co konkrétně Tě zajímá. Napiš mi tvůj e-mail a co konkrétně Tě zajímá a já se pokusím Ti odpovědět.
anonym
| 29. 4. 2013 14:29
TO Lenka S:

můj mail je Petra_a@email.cz

Zajímalo by mě hlavně to jak to třeba probíhá potom po porodu. Když mi písni a já se s mailu víc rozepíšu.

Děkuji moc
anonym
| 30. 4. 2013 14:36
TO Petula: Ahoj, *** určitě po operaci lepší, se zvlhčením žádný problém, taky mám vaječníky ponechány...po počátečním strachu, si ho opravdu užívám, není se čeho bát...Zdravím všechny...Konečně tady máme jaro
anonym
| 27. 4. 2013 19:47
Ahoj holky, už mám po hysterektomii přes rok a je mi moc fajn. Nepotkaly mě žádné komplikace a žádné problémy nemám, to bych přála také vám všem.
Ale proč hlavně píšu. Nemáte některá zkušenost s podáváním vitamínu C infúzně, před chemoterapií nebo během ní? Informace sháním pro svoji kamarádku. Děkuji předem za odpovědi.
anonym
| 27. 4. 2013 20:58
TO peggy: co vím já od kamarádky tak Wobenzym ,ten brala měla che.-prso a jinak se zeptám v rodině a písnu

Mana ty máš řezem a bali Ti vše?A pro jaký nález?Tahat nic,odpočívat,jíst,tak abys neměla zácpu,9den je hrozně brzy pícháš si injekce?
anonym
| 28. 4. 2013 09:25
TO chany: Ahoj, jsem po laparoskopii, vaječníky ponechány. Měla jsem polyp, ten my odoperovi, pak,že je tam vhodny prostředí pro něco špatnyho. V poslední době jsem to dostala jedině s injekcí, cytolog. vyšetření špatny, pap stěr bez rak. nálezu. Injekce jsem měla jen v nemocnici.Tak to šlo raději ven. Včera už jsem uvařila, nic netahám.Ahoj Mana
anonym
| 27. 4. 2013 19:02
Ahoj, jsem 9den po hysterektomii, sice jsem dostala teploty, tak mám antibiotika.Co můžu dělat. Vím, že nesmím nic tahat, ale jinak nic nevím. Nikdo mě nic neřekl.Kontrolu mám ,až ve čtvrtek.Díky Mana
anonym
| 26. 4. 2013 21:39
Leni skvělé,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,držím moc palce at je to brzy.
anonym
| 26. 4. 2013 16:55
Ahoooooooooj holky . Už jsem se strašně dlouho neozvala ale pořád jsem nějak ve skluzu. Tak máme přípravu na adopci za sebou a čekáme na vyjádření jestli jsme vhodní žadatelé. A pak už jen ten telefon a máme malou Šmoulinku doma. Už se moc těšíme . Jinak po operaci vše naprosto v pořádku a vracím se na závodní karieru . Takže nazout botky a jde se běhat .
anonym
| 26. 4. 2013 18:12
TO Lenka S: ahoj Leni,to ti moc přeju.
anonym
| 30. 4. 2013 14:39
TO Lenka S: Ahoj Leni, moc držím pěstičky, ať už se brzo dočkáte vrnícího uzlíčku
anonym
| 25. 4. 2013 18:03
SuzaG................na umělý přechod,já nemohla vůbec fungovat,po operaci to 3 měsíce šlo a pak děs,bolesti hlavy,motání ,pocení,nespavost ,tohle je gel,je to z kořene nějakého stromu,a já bych bez něj nefungovala vůbec.Takže tak
anonym
| 24. 4. 2013 14:57
SuzaG,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ahoooooooooooooooooooooooj je já mám radost,že jsi v pořádku,supr,já mám od doktora Oestrogel,prý je to nejšetrnější,je to gel co mažeš na nohu např.bez něj nezvládám..............tak at Ti malá roste pro radost ahoj Hanka
anonym
| 24. 4. 2013 22:14
TO chany: a to je na co ten Oestrogel? Musím si to jít "vygůglit"

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
5. 8. 2025 17:49
14796
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18