Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 23. 4. 2013 13:29
Zdravím všechny po delší době,.... všem po operaci přeji brzké zotavení a čekatelkám pevné nervíky.
Já jsem dnes 10 týdnů a 4 dny od operace a byla jsem u dr. na další prohlídce.
Tak vše se zdá být OK, jen tedy opět na jizvě granulace!!! Tak opět přišla na řadu škrabka a pan doktor mě toho zbavil hned v ordinaci. Minule to bolelo víc, dnes toho bylo méně a tak jsem to přežila celkem v pohodě.

Jen mám ještě problém s mykozou!!! Byla jsem vysekávat zub- osmičku a bohužel to byla rasárna a nasadili mi antibiotika a tím asi vznikla ta mykoza.
Netrpím na ně a nikdy se mi to nestalo ale prý po operaci je to dole vše rozhozené a tak to takto dopadlo. Mám to už týden a nezabírá ani Canesten, ani jogurty, nic!!! Tak mi něco dal+ nějaké léky na zlepšení toho prostředí dole.
No a taky jsme se už domluvila na nástupu do práce. Moc se to dr. nezdálo, že chci hned po tom škrabání granulace do práce, ale došli jsme k závěru, že 3.5. to bude 12 týdnů a tak když mu prý slíbím, že se budu v práci šetřit a že nebudu nic tahat ( pracuju ve školní jídelně) tak by to snad šlo.
Ještě aby kontrola za týden dopadla dobře a to moje marodění je u konce.
Doma dělám vše, ještě se tedy nemůžu koupat a ***ík ted taky nemůžeme, ale co se práce týče, tak vše. Včera jsem i záhonky za zahrádce zvládla,...
Do práce se trošku bojím, ale už se moooooc těším,...

Čekatelkám ještě něco,... byla jsem trhat ( trahr+ řezat+ vysekávat)tu osmičku a povím vám, po operaci( hysterektomii) to bolí, to ano, ale léky na bolest jsou zázračné. Po trhání zubu to bylo 100x horší,... jak to příjde k sobě není pomoci a léky nazabírají. Vážně jsem si té bolesti "užila" 100x víc!!
Tak jen malé srovnání, třeba to někomu pomůže,..
Krásný jarní den všem,...
anonym
| 23. 4. 2013 22:05
Hezký večer všem,
už jsem tu delší dobu nebyla a koukám,kolik je tu nových čekatelek a operovaných. Já už mám 6měsíců po radikální hysterektomii pro rakovinu děložního čípku a cca 3 měsíce po ukončení onkologické léčby. Zatím neberu žádné hormony,ale asi budu muset začít.V noci špatně spím,je mi pořád zima,šíleně mě bolí kolena.Jen prostě nevím,zda je to tím,že nemám vaječníky,nebo jsou to následky ozařování a chemoterapií.

Mojí maličké už je 15měsíců a je to pěkná rosťanda.Jsem tak ráda že ji mám a občas si ještě popláču,že už další miminko nebude.Ale vím,že tu jsou i ženy,které nemají ani jedno dítě a proto jsem vděčná za tu svou princeznu.

Držím vem čekatelkám palce a všem ostatním přeji moc moc moc zdravíčka.
anonym
| 23. 4. 2013 22:27
TO SuzaG: Ahoj Suzo, jsem ráda, že jsi se ozvala, občas, když jsem tu nakoukla, jsem na tebe myslela, jak ti je, atd. Měla jsem totiž stejnou diagnózu jako ty, akorát s tím rozdílem, že já jsem naštěstí neměla žádnou následnou léčbu a vaječníky mi nechali, takže v pohodě. Ale moc dobře vím, čím člověk prochází, když mu sdělí diagnózu, jak to s ním zamává. Já jsem zrovna z těch, co děti žádné nemá, ale máme zažádáno o adopci, tak snad to dobře dopadne! Měj se hezky a přeji Ti hlavně zdraví a životní optimismus.
anonym
| 24. 4. 2013 09:10
TO Jana: ahoj,ty jsi jedna z těch,které si odsud pamatuju. Jak se od operace cítíš? Už děláš vše jako dřív? Přeju vám,aby adopce dopadla co nejdřív. A krásné jaro všem.
anonym
| 24. 4. 2013 20:48
TO SuzaG: Já jsem po operaci už rok a půl, cítím se dobře, vlastně stejně, jako před tím, žádné problémy nemám. Se sportem, prací a vším ostatním jsem začala 4 měsíce po operaci a taky bez problémů. Obdivuji tě, jak jsi vše zvládla, ta následná léčba po operaci byla určitě náročná, ale už to máš za sebou, teď hlavně, aby byly stále dobré výsledky!!!
anonym
| 24. 4. 2013 09:45
TO SuzaG: Ahoj Suzi,jsem moc ráda,že jsi se ozvala.Pár krát jsem tady psala ať se nám ozveš.Je super,že jsi všechno zvládla .Neznám moc takových statečných holek.Užívej si svoji princeznu a rodinku.Přeju ti už jen samé krásné chvíle.
anonym
| 24. 4. 2013 14:55
TO SuzaG: jseš děvče borec, přeju jen to nej.....
anonym
| 21. 4. 2013 15:41
Zdravím děvčata, já jsem po zákroku 14 dní, děloha i vaječníky jsem jim tam nechala. Pokud by byla operace bez potíží /viz ostatní pacientky/ bylo by to ok. Já jako vždy něco mimořádného tak jsem skončila z rozřezaným břichem, aby ne když mně děloha vážila 2kg. Prý to ještě na sále neviděli, ale holt jsem to já. Operace trvala skoro 4 hod, pak ARO , týden v nemocnici a teď jsem doma. Z nemocnice jsem jela bez špinění, bolesti jsem měla jak při menzes. No doma jak to znáte, tam něco uděláte , tam něco přerovnáte tak jsem začala trochu špinit, ale podle p. doktora to do 4 týdnů po operaci není vyjímečné. Cítím se unaveně, břicho bolí, ale jsem šťastná, že je to za mnou. Pokud je operace bez komplikací za 4-5 dnů jdete relativně bez problémů domů. Bát se toho nemusíte, jsou na světě horší věci. Beru Wobenzin a zdá se, že je dobrý jen a to vám taky asi nikdo neřekne, při jeho braní upozorněte v nemocnici, že ho berete. Musí to vědět kvůli zředění krve, může vám to pěkně znepříjemnit život. Navíc mně začalo bolet celé tělo, kolena , záda atzp. Po konzultaci s lékárníkem, jsem se nevzdala a dál ho brala což je dobré. Ta potvůrka wobenzin si našel záněty v těle, které postupně dává do pořádku. Držím vám všem palečky děvčata a hojte se rychle po 6 týdnech nám to začne
anonym
| 20. 4. 2013 11:54
Luno,je mi tě moc líto,věř mi,že ted to tak nevypadá,ale bude líp,chce to čas,klidně i toho psychologa od toho je máme,taky jsem jejich služeb využila..kdysi ..... musíš se snažit dívat se dál,při pohledu na mimčo si říct,že je dobře,že máš alespon to,protože nemít nic je daleko horší.Moc ti přeju hodně sil a radost z miminka,která určitě tu bolest pokryje.Drž se
anonym
| 19. 4. 2013 23:30
Luno,,,,,,,,,,,,,ber to z té lepší stránky máš zdravé miminko a asi nebylo jiné vyhnutí,vzali Ti uplně vše?A jestli se můžu zeptat,nemusíš odpovídat co se semlelo?Důležité je ,že jste ty i mimčo v pořádku,to ostatní chce čas,já jsem musela před lety na potrat v 5měsíci,kvůli operaci žlučníku,no a tedy byla jsem v háji pěkně.Pravda je,že mám nakonec tři děti,ale jsem 2 roky po celk.hysterektomii ,rakov.nález,,,,,,,,,,tak se snaž to brát tak ,že je lepší,že jste obě zdravé,než aby jsi měla dvě malé děti a byla nemocná.Já vím,že to není utěcha,ale chce to čas,a pokud nebudeš zvládat,prostě vyraž za psychiatrem,psychologem,není to žádná ostuda.Moc Ti držím palce,ale Ty to zvládneš uvidíš a určitě máš i manžela ,tak držím palce,
anonym
| 19. 4. 2013 21:43
děkuji. Jsem celkem z toho v pasti....a trapi me to...snad to prejde a bude lepe...vzdy kdyz kouknu na nase miminko rikam si...uz nikdy nebudu moct mit tak krasne miminko a hlavne sve a zacnu zase bulet....doufam, ze to brzy preboli....jinak se asi zblaznim
anonym
| 19. 4. 2013 22:05
TO luna: Neboj, to zvládneš,nebo kdyby si cítila,že tě to hodně bolí a nemůžeš to zvládnout sama,nestyď se a vyhledej psychologa...taky jsem musela začít chodit na psychoterapie,abych se z toho vyhrabala...moc ti držím pěstě a hlavu vzhůru a neboj se,vyhledat pomoc..popovídat si o svých pocitech,bolestech..pomáhá to,věř mi...
anonym
| 20. 4. 2013 19:57
TO luna: Ahoj, dopadla jsem o trochu hůř než ty. Nádor mi zjistili na začátku těhotenství. Je i 25 a mělo to být naše první miminko. Přišla jsem o něj i o další možnost mít své odnošené.

Zkusíme však náhradní mateřství, abychom mohli mít s manželem své biologické miminko. Naděje je. Jen najít někoho kdo ti pomůže.

Držím ti palce aby to přebolelo co nejdřív a miminku hodně zdravíčka.
anonym
| 19. 4. 2013 21:10
Ahoj holky, při porodu se mi to zkomplikovalo a jsem po hysterektomii. Je mi 27. Mám sice krásné zdravé miminko, ale psychicky nic moc....hormony a ještě k tomu přáli jsme si alespoň 2 děti.....nevím co mě čeká co bude, ale je to na houby....
anonym
| 19. 4. 2013 21:26
TO luna:Ahoj...to mě mrzí, co tě potkalo..dokážu si představit, jaký zhluk emocí, teď cítíš, máš radost z miminka a zároveň cítíš smutek, že už nemůžeš mít další, viď? Musí to být pro Tebe těžké a do toho ti lítají hormony po porodu, viď? Moc Ti držím pěstě a přeju Ti mnoho sil..moc s Tebou cítím...já přišla o dělohu kvůli špatně umístěnému zárodku miminka...mělo to být moje čtvrté dítě...přesto se s tím těžko vyrovnávám...píšu Ti to jen proto, aby si věděla, že se do Tebe opravdu dokážu vcítit...Hlavu vzhůru!Moc Ti přeju,aby si se cítila co nejdřív líp a aby ta radost z miminka,které máš doma,přehlušila tu ztrátu..
anonym
| 19. 4. 2013 20:05
To růžička:Děkuji,no já na sobě tu menstruaci pozoruju,asi se moc pozoruju,jak tvrdí dcera ...já čůrat chodila i před operací,jen jsem myslela,že by se to třeba mohlo zlepšit,no třeba časem.Ještě jednou díky hezký večer
anonym
| 19. 4. 2013 20:01
To gabina:Tak to ti přeju pevný krok do pracovního procesu,já bych měla ještě měsíc,Mudr říkal 2měsíce,no je vidět,že moc nekecal s tím taháním,jak já to budu dělat nevím,hold to bude muset tahat někdo jinej :-\ ...já měla nervy před operací,ale za ten pocit,jak říkáš osvobození od těch muk menstruačních,to stálo,já než došla na parkoviště k autu,tak jsem byla zralá na sprchu.Tak ještě jednou hodně štěstí v práci a opatrně
anonym
| 19. 4. 2013 17:02
Já 9 týdnů po LAVH - odebrána děloha s vejcovody, věk 41 let a už měsíc chodím do práce..... zatím snad vše OK....neboť další kontrola po té první ve 4. týdnu mě čeká v půlce května, prý se po zákroku chodí na kontrolu až po 3 měsících...tak jsem zvědavá, co mi řeknou a zda mě taky čeká ta granulace...jste mě až vyděsily..... a říkám si, že vlastně jdete i dlouho do práce.... každý lékař má asi jiný názo r
anonym
| 18. 4. 2013 15:40
Ahoj, děkuji za odpověď. Chtěla jsem se ještě zeptat. Teď mi akorát skončilo šestinedělí. Máte některá informaci jak je to se cvičením? Chodila jsem na heat (chodící pás) a taky na power plate. Nevíte zda už s tím můžu zase začít nebo se musí počkat déle? Děkuji moc Peťula
anonym
| 27. 5. 2013 21:21
TO Peťula: ahoj ,chci se zeptat jsem tři týdny po odstranění dělohy kdy mohu začít nějaké cviky ,odpovděl ti někdo??a jak dlouho jsi po zákroku byla na nemocenské ,předem děkuji
anonym
| 28. 5. 2013 14:11
TO Anonym: Nejsem sice Peťula, ale snad nevadí když napíši své zkušenosti. Na neschopence jsem byla po operaci řezem přes břišní stěnu 4 měsíce a přišlo mi to tak akorát vzhledem k mé fyzicky těžší práci. Jiné to samozřejmě bude pokud pracuješ někde v kanceláři nebo nemusíš v zaměstnání moc zatěžovat tělo.......... Cvičit s námi začala v nemocnici rehabilitační sestřička už když jsem byla na jipce, přicházela každý den. Naučila nás jaké cviky jsou vhodné, na požádání mi je i přinesla napsané a poradila i jinak v tomto směru.
Opatrnost je na místě, zeptej se nejlépe u svého gynekologa co a jak by bylo pro tebe vhodné. Přeji co nejlepší a bezproblémové uzdravování.
anonym
| 28. 5. 2013 15:39
TO milka: To jsme na tom stejně jen můj doktor si myslí, že ti v práci někdo dá úlevu. Jdu na kontrolu v pondělí a jsem zvědavá s čím zas přijde. Zvednu tašku s nákupem a jsem hotová. Vím, že se nesmím dát a trvat na tom abych se v klidu doléčila tak se budu rvát sama za sebe. Děvčata všechny Vás zdravím a uzdravujte se
anonym
| 28. 5. 2013 17:30
TO Ivča: Určitě se nedej, chce to opravdu čas, tahle operace není žádná "prkotina" a tělo potřebuje co nejlepší podmínky na to, aby se vše uvnitř dalo po tom zásahu co možná nejlíp do pořádku. I když už nikdy to nebude stejné jako před operací, já jsem skoro 5 let "po" a sem tam to pořád v břiše cítím, že je něco jinak než bývalo předtím, ale to je logické........... Snad to p.doktor pochopí, určitě nejsi jeho první pacientka po takové operaci, ale kdoví z jakých důvodů tě chce poslat do práce, jestli mají nějaké limity či co. :-\ Mě "přehrála" asi po 2 měsících gynekoložka k praktické lékařce, abych mohla dál marodit. Určitě se nenech odbýt a dokud se nebudeš cítit přiměřeně fit trvej na neschopence.
On se každý hojí samozřejmě jinak, ale s tou fyzickou zátěží to platí pro všechny stejně řekla bych. Ony by ženy všeobecně neměly zvedat víc jak 15 kg, ani nemusí být po operaci, protože to "vevnitř" postupně povoluje a hrozí problémy. Takže držím palečky ať má p.doktor rozum a nechá tě v klidu nabrat síly, ale záleží to i na tobě, člověk se musí o sebe umět vzít když je to nezbytné. Měj se hezky, ahoj
anonym
| 18. 4. 2013 14:28
Mě jak se blíží ta 40 jsem čím dál tím víc sklerotičtější ještě jsem se chtěla zeptat,jak to máte s čůráním,chodíte častěji jak dřív?No a co posilování pánevního dna?cvičí některá?já občas,říkal,třeba přestat čůrat a zase znova,že se to tím posiluje,nebo zatínat,když stojíte u linky a tak,ale jestli to má efekt ukáže asi jen čas.
anonym
| 18. 4. 2013 14:55
TO moja1112: Ahoj Moji, seš hodná, že si na mě myslela Jsem fakt ráda, že to mám za sebou. Ohledně toho posilování pánevního dna, tak já taky párkrát denně zkouším při čůrání zadržet a znovu pustit ... i to stahování svalů sem tam dělám, ale taky nevím jestli ještě není brzo. No já to dělám poměrně málo, jsem flink. Za týden bych měla dostat MS - tedy už jen teoreticky, tak pak písnu poznatky jestli budu mít nějaké předmenstruační stavy . Ale břicho mě pobolívá ještě pořád, tak to možná ani nepoznám, Jana
anonym
| 18. 4. 2013 14:56
TO moja1112: Jo a čůrat chodím asi zatím častěji, ale snažím se víc pít, tak je to asi proto.
anonym
| 18. 4. 2013 14:21
S tím taháním,mě gynekolog říkal,netahat nic 2 měsíce,jen do 3 až 5 kil,a to už ke konci druhého měsíce.Já taky pracuju manuálně,ale Mudr.říkal,že bych neměla tahat nic nad15kg alespon půl roku....důvod:hrozí povolení pahýlu a inkontinence hlavně.Já už ted když pšíkám,mám nohy křížem,ale zatím dobrý.Ono by se pak muselo znova na operaci,se mnou v nemocnici ležela paní a ta na tom byla.
anonym
| 19. 4. 2013 15:08
TO **moja1112*Tak dnes mně lekař ukončil nemocenskou a v ponděli jdu doprace ,už se těším mezi lidi.S tahanim mi gynekolog řek. že do 10kil už doživotně.Jsem teda zvědava jak to v kuchyni budu dělat ,.nerada bych si něco poškodila a šla znovu na operaci jsem rada .že už to mam za sebou.Je bezvadne ,že už nemam menstruaci tak strašnou,někdy jsem ani malem nedošla do prace,jak jsem krvacela.Operace to vyřešila
anonym
| 18. 4. 2013 14:14
Tak vás všechny zase po delší době zdravím,jsem po LAVH už měsíc,už je lépe,den od dne,až na to větší krvácení se kterým jsem nevěděla pomalu co dělat,tak musím říct,že to nebylo tak hrozný.Takže všem které to čeká nebojte se dá se to zvládnout.Na vyšetření,taky dobrý,ani to nebolelo,jen ten strach,myslela jsem,že s prominutím.....nedám nohy od sebe .Chtěla bych se zeptat,mě nechávali vaječníky brali mi pouze dělohu,já mám už dva dny takové pnutí v prsou,jsem podrážděná,pobolívá mě břicho,naskákali mi bedary...no jako kdyby jsem to měla dostat.někde jsem četla,že vlastně ty vaječníky fungují dál,jen vymizí to krvácení,máte některá podobnou zkušenost?to abych si dál vedla evidenci Všechny vás moc zdravím,přeju pohodové sluníčkové dny.JANA B:jsem ráda,že jsi v pohodě,moc jsem na tebe vzpomínala

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
5. 8. 2025 17:49
14796
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
VeDuLi
5. 8. 2025 21:17