Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 14. 3. 2013 17:33
piškvorko tak tedy nevím,ty jsi koukám z lékařské rodiny jako já,ale já jsem to tady za to dost slízla,máš pravdu já Dobexil také brala a pomohl

Nikiso proč by ses měla bát,záleží jaká bulka,může to být i steh,cokoliv neboj ,žádná kalamita to nebude
anonym
| 14. 3. 2013 17:48
TO chany: já mám kolem sebe taky plno lékařských...3 mudry a 3 středňáky....tady si můžeme psát, co chceme ne...a komu se to nelíbí, ať si tralala
anonym
| 15. 3. 2013 06:34
TO Natule: Dobře řečeno. U nás jsou v rodině zdravotníci jen já a manžel... takže kdykoliv cokoliv.. tak Janííí, Sašoooo ale co od toho tu jsme Jak to tak tady holky čtu,tak to abych začala baštit taky nějaký vitamínky, co? Jenže já jsem na tohle děěěěsnej lajdoš Zítra si už jedu pro ty moje ***ky, moc se na ně těším, je tu takový divný ticho a klid Posílám všem veeeeeliký a , aby jste měly krásný den
anonym
| 14. 3. 2013 08:31
Dobré ráno holky!!! Teda sluníčka, jak to tady čtu, tak doufám, že ty, co trápí bolístky, že brzy přejdou. Nevím, jestli jsem divná, ale mě vůbec nic není!!§ Jsem totálně bez léků už od úterka ( dneska mám týden po operaci a v uterý jsem šla domů). Jsem nezmar a nevydržím ležet, když mi nic není,tak jsem včera jen tak zkusmo upekla trochu lineckých smajlíků a makovec a lehce po sobě uklidila kuchyni a čekala jsem, co to se mnou udělá.. a nic
Večer mě chytla akorát běhavá ( změnila jsem si jídelníček,tak se nemůžu divit), tak to je fakt, že to jsem se fakt málem potento bolestí ( teda spíš křeče,ale děěěěsně hnusný),ale pak už to bylo dobrý Takže nejspíš to mam spojené s trávicím systémem.
Přeju vám všem holky pohodový den, plný sluníčka a ať vás přejdou všechny bolístky.
anonym
| 14. 3. 2013 07:30
Milá Lucko, Natulko, Pospaleko, Chany a všechny zde přispívající své pocity a poznatky Bojím se udělala se mi bulka pod jizvou na pravé straně, ke gynekoložce jdu 22.3., zjistila jsem to teprve včera večer. Má některá z Vás podobnou zkušenost, nebo se mám začít bát ? Dostávám se tady zřídka, ale myslím na Vás pořád ... Zdravím Nika
anonym
| 14. 3. 2013 17:46
TO Nikisa: Niky pokud je to pod jizvou, tak se neplaš...určitě to nebude nic závažného...na kontrolu jdeš za týden a myslím, že se nemusíš bát.
anonym
| 13. 3. 2013 16:51
Natulko mojí mamce je také 75 a táta má 84,tak držím palce at to je dobré,u nás nooooooooooooooooooooooooo

A já jsem tedy unavená a zmožená no děsný,nějak se nemůžu srovnat
anonym
| 13. 3. 2013 15:00
Ahoj holky, všem děkuji za podporu...mamka je po operaci, táta se dává do kupy..no a dneska, aby toho nebylo málo mi volali ze školy, že dceři je špatně...mají ve třídě bacila a už jich tam zbylo jenom 8.
Mě zítra čeká kontrola po 8 měsících od operace, neberu žádné hormony, ale psýcha mi v této pro mne nelehké době dává zabrat...prsa mi tedy nebolí, ale jsem strašně nervní, blbě spím, špatně jím a pořád mi bolí nohy...ty nohy jsem mívala vždy před ms...do toho u nás napadlo spousty sněhu a mrzne jen praští...já jenom doufám, že nás jaro nenechá už moc dlouho čekat.
anonym
| 13. 3. 2013 11:31
pospaleno...............neřeš to,bud pochopí nebo ne zdraví máš jen jedno

Lucko ,,,,,,,,,,,některou tu radu mastí vyzkoušej a bude to ok,jinak já tedy se přiznám ,že mám doktorku,která vyšetřuje fakt dost krutě,když bere stěry bolí to děsně,u nikoho jiného jsem to nezažila,ale u ní se pokaždé 2 dny ploužím.

A ta zima tu už vem čert,aby toho nebylo málo tak tyhle výkyvy mi vesele povzbuzují bušení u srdce no kruci písek,štve mě to.To já zase sebou plácnu jak se znám
anonym
| 13. 3. 2013 09:49
Dobré ránko,... teda při pohledu z okna moc dobré není, ta zima mě ničí!!!
Jinak včera jsem tu po kontrole naříkala, ale dnes už je lépe. Krvácení se změnilo jen ve špinění a bolesti pomaličku taky odezněly. Asi mi to tam tím ultrazvukovým zařízením podráždil, ale dnes už je to lepší. Ale svědčí to o tom, že to tam je ještě živé.

Luci a hele nedělala jsi něco namáhavého? Víš, že máš zase takové bolesti. To už by nemělo být,....
A já na hemeroidy měla mastičku i čípky Faktu,... a dost dobře to zabíralo.

Nefi, tak to jo,... je fajn, že máš čas se dát dohromady.
Já jdu zítra do práce na kafíčko a budu jim muset říct, že bohužel po 8. týdnech ještě do práce nepůjdu,.... ale věřím, že to pochopí.
anonym
| 13. 3. 2013 00:04
Lucko tak je to Dobexil a s měk.i,dnes mi to nemyslí,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
anonym
| 13. 3. 2013 00:08
TO chany: moc dekuji ja chyby neresim
anonym
| 12. 3. 2013 22:58
Lucko S...................................supr moc a moc Ti přeju mimíska,doufám,že nám pošleš potom foto,držím palce at to uteče

LUCKO,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,MÁM TO SAMÉ HEMEROIDY,V LÉKÁRNĚ SI KUP DUBOVOU KŮRU V MASTI,A PAK PRODÁVAJÍ MAST A NEBO JE TO V ČÍPKÁCH ,MAST JE LEPŠÍ JMENUJE SE TO DOBEXYL,ALE JEŠTĚ SE JDU MRKNOUT DO LÉKÁRNY MÁM TO DOMA,PO KAŽDÉ STOLICI OSPRCHOVAT,KDYŽ MÁŠ MOŽNOST A NEDŘÍT RUČNÍKEM FROTÉ,SPÍŠ JEMNÝM,A UPRAVU STRAVY,ABYS NEMĚLA TVRDOU STOLICI,MNĚ TO VŽDY ZMIZÍ,ALE UŽ MĚ TAKÉ CHTĚLY POSÍLAT NA ODSTRANĚNÍ LEASREM,VENKOVNÍ HEMEROIDY JSOU NĚKDY DOST VELKÉ A NĚKDY PĚKNĚ BOLÍ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

JINAK HOLKY JÁ MÁM DNES DEN MINUS ,VŮBEC MI NENÍ DOBŘE ,HLAVA JAKO STŘEP,NO FUJ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
anonym
| 13. 3. 2013 00:02
TO chany: dekuji je super ze tu poradite jste skvele holkyto me mrzi ze ti je dneska tak ouvej zitra ti bude urcite lip.teda holky ja po vcerejsi kontrole trpim jak pes strasne me boli bricho a to me ho prohmatal malinko ani jeden prasek nezabral od rana jen lezim a kdyz se postavim tak mam pocit ze me snad to bricho upadne ani nemuzu chodit zprima jsem jak stara babka
anonym
| 13. 3. 2013 00:05
TO chany**: dekuji je super ze tu poradite jste skvele holkyto me mrzi ze ti je dneska tak ouvej zitra ti bude urcite lip.teda holky ja po vcerejsi kontrole trpim jak pes strasne me boli bricho a to me ho prohmatal malinko ani jeden prasek nezabral od rana jen lezim a kdyz se postavim tak mam pocit ze me snad to bricho upadne ani nemuzu chodit zprima jsem jak stara babka TO **chany:
anonym
| 12. 3. 2013 14:26
Zdravím všechny "staré" známé a vítám nově příchozí absolventku .

Já dnes taky byla na kontrole u gynekologa - 8 týdnů po LAVH. Myslela jsem, že už mě požene do práce, ale vzhledem k prodělané chřipce mi to ukončil k 31.3. Ať se prý doléčím. Skoro mi vynadal, že jsem stihla na nemocenské ještě zákrok na očním a chci ještě na chir. zákrok - odstranění papily na noze.
Po gyn. stránce je to prý vše dobré. Jen jsem se zapomněla zeptat na výsledky histologie, tak doufám, že kdyby něco, že by mi sám řekl. Nebo tam mám radši zavolat? Ptala jsem se i na budoucí omezení - kolo, zvedání břemen (dětí . Prý vše postupně, tělo si řekne, ale jinak jako před operací. Už se můžu i koupat a povolil i ***. A zvedat můžu prý i manžela . Naštěstí žádného nemám, rozhodně nemíním nosit chlapy na rukou .
Leni S. - přeji ti rychlý průběh vyřizování a těším se na zprávu, že už u vás vrní miminko. Snad to tady místní rejpalky (myslím si, že šlo o jednu a tutéž) přežijí.
anonym
| 12. 3. 2013 15:38
TO Stelička: to je super ze ti kontrola dopadla dobre.ty uz tobo mas taky tolik za sebou to je hrozny ale jsi bojovniceja hen doufam ze me uz nic neceka.holky jak poznam v konecniku hemeorid?obcas se me tam udela velka boule a boli to jak cert hlavne pri sezeni a pak to zase zmuzi a je treba na 14 dni klid.nevim hestli to je cysta nebo hemeroid a kam stim muzu zajid k obvodakovi stim nechci jid a mam sti zajid az kdyz ta boule se zvetsi nebo to poznaj kdyz je i splaskla.si uz taky prijdu jak hypochondr
anonym
| 12. 3. 2013 18:27
TO Lucka: Luci podle toho,jak to popisuješ to vypadá na hemeroid,taky se to pozná,že máš třeba jasnou krev po stolici na papíře,jsou vnitřní hemeroidy a vnější,po jednom těhotenství jsem je taky měla,jsou různý masti,taky pomáhá koupel v dubový kůře...s tímhle když nechceš k obvoďákovi,tak to patří tuším na chirurgii...snad jsem Ti trochu pomohla.. :-\ jo a snažit se jíst takové věci,po kterých nebudeš mít zácpu,ale spíš stolici řidší...
anonym
| 12. 3. 2013 19:09
TO růžička: no ja prave ze nemam ani trochu krve po stolici a mam to od posledniho porodu mala byla hodne velika a myslus ze bych stim mohla i na gyndu?ja to mam ve vnitr v konecniku.dekuji za radu poptam se v lekarne
anonym
| 14. 3. 2013 08:35
TO Lucka: Luci, podle příznaků je to opravdu nejspíš hemeroid, cysty se v téhle části nedělají. Velmi účinný je Dobexil a pokud by jsi ho používala dlouhodoběji ( i po vymizení příznaků nějakou chvíli ), tak je to i dobrá prevence. Posiluje totiž cévní stěny. JInak jak holky říkaly, dobrá je pravidelná a na vlákninu bohatá strava a když to půjde, dávej si klidně přesnídávky, kaše... stolice pak bude měkčí a nebude tě to tak trápit a eventuelní hemeroidy se nebudou zbytečně dráždit.
Kdyby cokoliv, napiš na můj soukromý meil ( pisisvorka@seznam.cz), poradím Ostatím samozřejmě taky Tak trochu fušuju do zdravotnictví a manžel je lékař ( já jsem sestra a na " starý " kolena jsem se vrhla na studium záchranáře DD
Hezký den, sluníčka
anonym
| 14. 3. 2013 13:00
TO pisisvorka: Z Tebe sálá takovej optimismus...nemůžeš mně ho kousek poslat? ...dcera měla pár dní vysoký horečky,na konec se z toho vyklubala angína a já jsem po probdělých nocích hotová....ale léky zabraly,tak snad se už dnes vyspím...z Tebe sálá tolik pozitivní energie.....musela jsem Ti to napsat hezký den všem
anonym
| 15. 3. 2013 06:31
TO růžička: Dobré ráno cholkýýý Růžičko, klidně ti nějakou pošlu NO nevím, jsem už taková Víš jak to je.. všichni jsou blázni, jenom já jsem letadlooooooooooo vžuuuuuuuuuuuuuuuum No ale dneska ráno se bříško trochu ozvalo, beztak mam nejspíš zaražený větry Krásný den holky zlatý
anonym
| 12. 3. 2013 19:22
TO Stelička: Gratuluju k dobré kontrole, já doufám, že ta moje po 8. týdnech od operace taky proběhne lépe jak ta dnešní
Takže dle dr. jsi už úplně zhojená? Můžeš i zvedat vše? Hm, tak koukám, že opravdu co dr. to jiný názor. Četla jsem tu, že hodne holkám dávali omezení i rok po operaci,...
Stejně na sebe dej pozor!!

Já po dnešní kontrole stále trochu krvácím, ale už je to lepší. Jen jsme si dnes po hodně dlouhé době musela vzít prášek na bolest, strašně mě bolí spodek, né jako břícho, ale tam dole u té jizvy. Vadí mi sezení a dokonce i stání,... asi jak to tam podráždil ultrazvukem ( a že mě pořádně dloubal a tlačil ze spod i rokou z vrchu aby našel vaječníky) tak to ted prostě bolí, au au au,... jdu hajat a zítra budu zase jako rybička.

Luci to co popisuješ jsou ty vnitřní hemeroidy, si myslím , já je měla takto uvnitř a po třetím porodu vyhřezly,.. ale dr. je po porodu nandal dovnitř a užívala jsem nějaké mastičky a čípky a už je venku nemám. Jen se občas ozvou uvnitř,ale mastička zabere. P.S. Krev jsem neměla až když vyhřezly...ale to je jak u koho
anonym
| 13. 3. 2013 15:02
TO Stelička: opravdu co doktor, to jiný názor...můj mi říkal, že doporučuje omezení do 5 kilo a to celoživotně...je pravda, že když se miu povede nést něco těžšího, tak se bříško ozve...myslím, že už to nikdy nebude jako před operací...buď opatrná.
anonym
| 12. 3. 2013 14:20
!!! Nabízím přivýdělek z domu s českou firmou !!! Stačí si přečíst informace a zaregistrovat se na http://www.kupi.cz/?… a můžete začít sbírat body za aktivitu, které potom směníte za nákupní poukazy v hodnotě 200,- 500,- nebo 1.000,-. Za první měsíc jsem si vydělala přes 4.000,-! Registrace je zcela zdarma, jedná se o českou novinku 2013 tak neváhejte! K registraci potřebujete zadat jen platný email (žádné další osobní informace). Mě už poukazy došly, zasílají je každý čtvrtek doporučeně poštou. Více informací na http://www.kupi.cz/?…
anonym
| 12. 3. 2013 12:48
Jo a na kontrolu jdu za další tři týdny, to už budu víc jak 8 týdnů po operaci!!
Co se týče práce, tak prý minimum 8. týdnů a já , při svém pracovním zařazení, mám počítat s 12 týdny, tedy třemi měsíci!!!!
Ale popravdě?... momentálně si jít do práce tahat to vše těžké nedokážu ani představit,... jinak možná budu mluvit za ty tři týdny,... ale rozhodně jsem připravená doktora poslechnout a nic neuspěchat.
Majdavy
| 12. 3. 2013 13:38
TO pospalena: No nazdar Trochu mě děsíš! Je mi Tě líto , určitě jsi chtěla pochvalu,že jsi OK, teď tohle.....Koukala jsem na diskuzi zpětně, víc holek se zmiňovalo o čípkách pro lepší hojení. Ale spíš mi to přišlo, že si je naordinovaly samy, ne lékař. Tak jsem zvědavá,jak dopadnu já příští týden.Jak jsem psala, docela se rychle unavím, střeva pracují dobře a pravidelně, občas mě bolí nebo spíš dloube někdy nalevo ,někdy napravo tak 8cm od pupíku.Třeba to jsou vaječníky, nic jiného tam nemám Moc už toho nenaležím, při sezení mě tlačí kousek dopředu před konečníkem.Když jsem si byla pro lístek na peníze, tak mi lékař říkal, že oni (lékaři) to v nás opraví,ale tělo se s tím musí vypořádat. U někoho to trvá déle, někdo je s tím hotový dříve.Jo a že prý můžu teď pociťovat takové napětí v břiše-to se prý hojí kolem stehů, že pokud u toho nejsou bolesti a krvácení, že to patří prostě k hojení. Jinak žádné léky ani na nějaké lepší hojení (typu Wobenzym) neberu....říkám si, že se s tím tělo nějak vypořádá. Ale koukám, že to chce čas... Každopádně, holčiny, co to máte před sebou- fakt se nebojte! Jak psala pisisvorka, operaci zaspíte a první den PO taky, navíc vás nikdo trpět bez léků nenechá!
anonym
| 12. 3. 2013 12:44
Leni S, obr obr obr obr gratulace,... tak snad to vše klapne a brzy vás bude doma o jednoho víc...

Pisisvorko, tak snad už jsi doma,... a dávej pozor, nic neuspěchej,... a jak píšeš dojít na záchod, to myslíš jako že máš problémy se stolicí? Tak na to jsem tu expert já. Běžně chodím max. 2x týdně a po operaci jsem šla až po několika čípcích a až 5tý den!!!
Ted beru vlákninu- Psyllium od Popova a koupila jsme si laktulozu a ta taky supr zabírá. A nebo si řekni, jestli jsi ještě v nemocnici, o čípek.

Co se týče křížových bolestí, tak ty už se taky umírnily,... ta bolest 14 dní po operaci byla hrozná, ale už to ustoupilo,

Moje kontrola,... tak bohužel rána se moc nehojí,... dostala jsem nějaké čípky na zavádění, aby se to hojení trochu podpořilo. Jinak koupání ne!!, *** ani náhodou!!! a cvičení jen něco málo přidat na procházkách a čekat co to udělá!!!
Po UTZ jsem začala zase krvácet, tak jen doufám, že tam něco nepotrhal, když se snažil najít vaječníky.
Co se týče bolestí prsou , migrén , náladovosti a vůbec těchto hormonálních projevů, tak to mám zatím vydržet, mělo by se to samo umírnit. Tělo dostalo zabrat a než se vaječníky zapojí, tak to bude prý chvíli trvat!!!
Tak nevím nač jsem ještě zapoměla, ale jdu si chvíli lehnout, při sezení mě bolí spodinka Takže momentálně mi ani není líto, že je ***ík odsunutý,... bolí mě jen to pomyšlení na to, a riskovat potrhání nechci
anonym
| 12. 3. 2013 11:32
Ahoj holky moje .
Už jsem tady strašně dlouho nebyla. Jsem pořád samá práce a pomálu nestíhám nic jiného. Jsem téměř 4 měsíce po operaci a vše je naprosto v pořádku. A mám ještě jednu úžasnou novinku. Ta adopce se už konečně rozjela. Ve čtvrtek jdeme psát další psycho testy a o víkendu začíná příprava. Hurááá. .
anonym
| 12. 3. 2013 11:53
TO Lenka S Ahoj Leni, četla jsem tvůj příběh a chvílema mě až mrazilo,tak jsem moc ráda, žeti to takhle dopadlo!!!! Oooooooooobr gratulace a držím pěstičky, ať vše postupuje tak, jak má a rychle máte mimoucha doma :

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
13. 8. 2025 13:43
14858
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18