Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 30. 1. 2013 12:30
Evik tak držím palečky,ona ta budova sama o sobě je děsná a to kolečko před tím,také,no já když si na to vzpomenu,brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr,a doktoři nekomentuju,tam se zajímali pouze o známé,jinak to bylo dobrý den,sestra zvedla peřinu naschledanou,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

hlavně at je ti dobře,on ten Apolinář je celkově pro nás děs,umřela nám tam vnučka,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
anonym
| 29. 1. 2013 23:54
ahojky všechny, čeká mě to v únoru, strach mám docela dost, ještě je to moc čerstvé,dnes jsem se to dověděla, jdu ,,jen" na odstranění dělohy, ale i tak chci tolik informací kolik jen jde.... co bolesti po operaci, jak dlouho být doma(kdo si to dnes může dovolit) bože, je toho tolik - co přírůstek na váze co návaly a pocity plnosti, plynatost, zácpa...prosím dejte mi vaše zkušené a zakusené info díky
anonym
| 30. 1. 2013 10:31
TO lida: Ahoj,jsem po odstranění dělohy laparo 5 měsíců,ty jdeš na operaci taky laparo?Je šetrnější,řezem je to větší zásah a myslím delší rekonvalescence,tak to by ti napsal někdo jiný,když můžu psát o laparo a konkrétně o mý zkušenosti,šla jsem pátý den po operaci domů,bolesti po operaci se neboj,sestřičky se často ptají a nabízejí na bolest prášek nebo injekci,mně teda víc zabírala ta injekce,většinou je základ být doma 6 neděl,ale záleží na práci,kterou děláš,nesmí se dost dlouho zvedat těžké věci,tak proto...ano po laparo je nadýmání a zas jsou věci,které ti pomohou,někdo tu měl i úžasný recept na čaj do nemocnice,s první stolicí je to taky různé,já šla až po čípku,to víš,chvíli trvá,než se to tam ve vnitř porovná...no a každý den je znát,je ti pak líp a líp...jestli jdeš na operaci kvůli myomů,silné menstruaci apod.,jako tady většina žen,tak se ti určitě uleví a neboj se,to zvládneš!
martas37
| 30. 1. 2013 11:16
TO lida**:ahoj, mě operovali 8.1. laparoskopicky. Odstranili mi pouze delohu. Nepravidelná menstruace a opakující se** polyp. V úterý mě operovali a v neděli jsem šla domů. Na větry a vyprázdnění mi dávali v nemocnici lactulozu. Šla jsem po ni v pohodě. Neustále se me ptali, jestli chci něco na bolest. Mě to bolelo v den výkonu a pak trochu další den. Jinak jsem léky většinou odmítla. V nemocnici jsem dostala nějakou virózu a začala kašlat. Kašel po takovém zakroku nic moc, začala jsem více špinit. Teď již nešpiním, cítím se dobře. Akorát večer jsem trochu více unavená, ale žádné bolesti nemám. Neboj, vše bude dobré. Já se také bála. Hodně mi pomohla tato diskuze. Holky jsou moc hodné a rády ti poradí.
anonym
| 30. 1. 2013 16:17
TO lida: já jsem byla na operaci v Motole řezem...ve středu operace a v pondělí domů...byla jsem moc ráda, doma je doma...pokud tedy nejsou žádné komplikace to je jasné...hned po operaci je dobré začít pít urolog a fenyklový čajík...já pila i denně aktivii a brala wobenzym...stolice šla normálně 3. den po operaci a pak ještě asi 14 dní jsem měla bolesti střev při vyprazdňování, ale jinak jsem byla docela ok...po skončení šestinedělí jsem odletěla na 12 dní k moři...
anonym
| 29. 1. 2013 21:59
vesela Evik,,,,,,,,,,,,,,,,,též jsem byla U Apolináře,já na G1,nechci na to vzpomínat,
byl to děs,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,a moje blbost,mohla jsem jít do Motola,UVN,Plzně a já hloupá si vybrala kvůli rodině,aby to za mnou měli blízko Apolináře a to jsem z lékařské rodiny,šla jsem tam jako anonymní člověk,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,no nechci to opravdu rozvádět,,,,,,,,,,,,,,,,nevím,kde jsi ležela ty,ale u mě byly nejlepší ukrajinské sestry,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
vesela.evi...
| 30. 1. 2013 12:12
TO chany: ahoj, tak vzhledem k tomu, že jsem se do nemocnice vracela 3x tak jsem kromě porodnice ležela snad všude. ne vážně 2x jsem byla na G4 a pak kvůli vánočním svátkům jsem byla na G1. A pravda ukrajinské sanitářky byly dost dobrý, nemůžu si na ně stěžovat. Ale i sestry byly fajn, v tomhle ohledu bylo vše v pořádku. Jen těch doktorů je tam poněkud hodně a to mě pak pomalu každý den viděl někdo jiný. Přečetl si fofrem při vizitě chorobopis a juknul na ránu a za minutu nevěděl že existuju. Až po delší době kdy moje komplikace už byly závažnější, za mnou přišli i ti velcí páni doktoři a začali to víc řešit. Ale beru to teď už víc s nadhledem, protože se cítím celkem dobře, i z toho břicha to teče míň a míň, tak doufám, že už se to chýlí ke šťastnému konci a počítám tak za rok to bude jen nepříjemná vzpomínka. ahoj
anonym
| 30. 1. 2013 16:18
TO chany: páni to mi nějak uniklo s vnučkou...jakpak je to dlouho a co se stalo?
anonym
| 29. 1. 2013 19:16
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla. Moc Vás všechny zdravím (i všechny nově příchozí). Pro připomenutí jsem 8 měsíců po hysterektomii LAVH a supééééér. Parádní život bez vložek, bolestí, výtoků a antikoncepce. . Všem vám přeji dodatečně krásný nový rok a všem čekatelkám a strachujícím se děvčatům přeji optimismus...všechno dobře dopadne...když jsem to dala já, tak už každý
martas37
| 29. 1. 2013 13:28
Holky, je hrozné, když tu čtu jaké máte komplikace
Včera jsem dočìtala příspěvky a pak jsem měla hrozné výčitky, protože já po třech týdnech už doma fungují skoro normálně. Mám prevleknuté vsechna povlečení, samozřejmě vyprane a vyzehlene, vydrhnutou koupelnu atd. Akorát netaham nic těžkého. Cotim se dobře. Včera večer jsem si vytáhla cviky na posílení dna panevního. Myslite, ze už můžu?
anonym
| 29. 1. 2013 17:27
TO martas37: Teda Marti, to je supr, že se cítíš tak fajn,... ale přeci jen opatrně!!! Aby se to uvnitř dobře pokládalo a neměla si pak nějaké problémy.
Ale fakt jinak supr rychlé zahojení. Přeju moc moc moc a doufám, že na tom budu podobně,...
anonym
| 29. 1. 2013 12:04
NATULE Ahoj, jak je. Doufám, že jsi v pořádku moc tě zdravím
anonym
| 29. 1. 2013 16:47
TO July: ahoj July jsem ráda, že jsi se ozvala...já jsem v pořádku, ale v únoru mi čeká kontrola na gyndě a mamograf...bojím bojím, protože mamce se přesně po roce vrátila rakovina prsu a musí opět na operaci
anonym
| 30. 1. 2013 10:04
TO Natule: Natulko neboj všechno dobře dopadne, URČITĚ!!!!! Já vím já mám taky vždycky strach není se divit po tom co jsme zažily. Moc džím palce, všechny
anonym
| 30. 1. 2013 16:20
TO July: tak na gyndu mám termín 21.2. a na mamo, až 16.3....mám velký strach...teď ale musím nejdřív řešit mamku...ta jde zítra na ct, jestli nemá metastázy a pak teprve do Motola domluvit si termín operace...
anonym
| 29. 1. 2013 11:46
Tak hlásím, že se mi operace přesouvá do neurčita, ach jooo. Furt kašlu a to dost. Prý by mě nemohli uspat. No nejdříve jsem to obrečela, ale je mi jasný, že při tomhle kašli bych si to tak akorát pak vevnitř mohla poškodit. Dnes mi sestřička zavolá další termín, ale příštích 10 dnů má můj operatér dovolenou, pak mám mít MS a tak to vypadá, až na konec února.
Tak přeji všem ostatním čekatelkám, aby se jim viróza vyhla.
martas37
| 29. 1. 2013 13:12
TO Jana B.: Jani, to je mi líto, že máš stále kašel, ale je lepší, že ti odložili zákrok. Já dostalaa kašel po třech dnech od zákroku a fAkt nic .moc. Držím ti palecky ať na podruhé to vyjde.
anonym
| 29. 1. 2013 13:50
TO martas37: Marti, jsem ráda, že ti je dobře a doufám, že budu mít pak taky "hladký" průběh rekonvalescence bez komplikací.
anonym
| 29. 1. 2013 16:48
TO Jana B.: určitě to není příjemné, ale jde i o tvojí bezpečnost a nikdo z doktorů si nedovolí, aby tě přivedl do nějakého rizika...hezky se vylež, uzdrav a buď na operaci fit
anonym
| 29. 1. 2013 17:25
TO Jana B.: Jejda Jani tak to je mi líto. Ale je pravda, že rizika asi byla veliká, chjo to je nejhorší čekání, čekání a zase na novo.
Zrovna včera jsem si tu stěžovala jak to kolem mě lehá chřipkou a dnes se přidala i dcera Ale co už,... můžu jen čekat a třeba během týdne nic nechytím. Zítra mě čekají odběry,....
Rebarbora
| 28. 1. 2013 18:04
1evik- Tak to je mi moc líto,čím jste prošla. Snad už to máte za sebou a bude to jen a jen lepší. Určitě poslouchejte doktory a i lidi kolem vás,rodinu - myslí to s vámi dobře, opravdu se moc nepřepínejte,menší úkony doma - lehce a s mírou. Nic nepřehánějte. To za to opravdu nestojí. Šetřete se a nic neuspěchejte. Já utírala prach v obýváku skoro až po měsíci a to ještě natřikrát. Byla jsem jako moucha.

Držte se!!!!!!!!!!!!
anonym
| 28. 1. 2013 17:58
Dobrý den, jsem tu dnes poprvé, neboť jsem na netu hledala nějaké informace o rekonvalescenci po operaci hysterektomie s oboustrannou adnexektomií. Laicky řečeno odstranění dělohy a obou vaječníků řezem přes břicho. operovali mě 10.12.2012 a zpočátku bylo vše v pohodě. Po 5ti dnech mě pustili domů. A pak to začalo. Po dvou dnech jsem se vrátila do nemocnice neboť jsem dostala horečky, cosi mi teklo z břicha. Byl to opravdu velký zánět. Museli mi otevřít ránu a odstraňovat nekrotickou tkáň. Asi 10 dní jsem byla s otevřeným břichem a dojížděla do nemocnice na převazy. Přesně na silvestra mě operovali znova tzv. resutura laparotomie. Bylo to snad horší než první operace. Teď jsem skoro měsíc po výkonu a neustále mi z jedné strany z rány teče prý se tomu říká serom. Je to nekonečné a netuším kdy to přestane. Jinak se už cítím celkem dobře, a i jizva je klidná až na ten kousek.Doktor tvrdí, že je to v pořádku, že to může ještě dlouho téct, ale já nevím přece to někdy musí skončit ne? Nedostala jsem žádné informace o tom jak se chovat doma, co můžu dělat co ne. Prosím poraďte mi kdo máte s takovým zákrokem zkušenost. je mi 50let a doma se mnou jednají jak s miminem, njc nesmím dělat. Já mám spíš pocit, že po měsíci bych domácí práce mohla zvládat ne? Děkuji za radu Eva
anonym
| 29. 1. 2013 09:18
TO 1evik: Ahoj Evičko,to sis teda užila,já jsem po laparo 5 měsíců,jen odstranění dělohy,buď na sebe opatrná,já jsem prvních 14 dní jen polehávala a pak pomaloučku,postupně,taky jsem byla dlouho hodně slabá,dávala jsem se do kupy pár týdnů,chodila jsem na procházky a každý den jsem došla o kousek dál,ale já byla operována v létě,teď s těma procházkama opatrně,ať se nesmekneš,nech se od rodiny opatrovat,zasloužíš si to....držím pěstě!
anonym
| 29. 1. 2013 11:48
TO 1evik: tak to jsi si pěkně tedy užila,to je radost,neboj to se dá do pořádku,mně zase vytékala dole jizvou moč,když jsem měla hadičku z břicha z moč.měch.,ale brácha je dr.,tak mě vždy uklidnil,no tak věř ,že to bude určitě dobré,jsi krátkou dobu po operaci,takže se šetři nic netahej,chod,ale i odpočívej,a nic nedělej pře přemahání,za to to fakt nestojí,a můžu se zaptat co jsi měla za nález a to jsi byla v Praze?
vesela.evi...
| 29. 1. 2013 20:00
TO chany: ahoj, tak gynekoložka mi před 2ma lety zjistila myom, ale malý takže jsme to neřešily, ale pak v posledním půl roce rychle vyrostl a měl asi 11cm na 8cm a ještě nějaké útvary na vaječníkách. Chodila jsem často na malou a měla silnou menstruaci, takže byla nutná operace. Laparoskopicky to nešlo, takže mě řízli. A byla jsem u těch " nejlepších" u Apolináře. Já se cítím dost dobře, jen z toho břicha pořád něco teče a to mě fakt znervózňuje. Nechci říct, že by to zvorali v nemocnici, ale po takové operaci jít domu po 5ti dnech je fakt hodně rychlé. Mám spoustu známých, které jsou po téhle operaci a žádná takhle brzo nešla. Vidím problém v té rychlosti, s jakou se zbaví pacienta. Jinak se opravdu šetřím, nic netahám, prostě na sebe dávám pozor. Měj se pěkně
anonym
| 29. 1. 2013 21:45
TO vesela.evik@seznam.cz: jojo, v praze to berou hákem, šla jsem domů čtvrtý den, mám řez cca 18 cm, ale naštěstí vše ok. nechávala jstem tady odkaz na článek doktora z Hradce, popisoval tam nějaké zahraniční zvyklosti, dokonce tam myslím bylo, že někde pouští druhý den po laparo a 3-4 po řezu , takže se asi snaží být světoví. Mě teda nejvíc zmohla cesta domů, pak už to bylo ok, týden jsem ležela a po pěti týdnech už jsem byla v práci
anonym
| 29. 1. 2013 12:03
TO 1evik: Eviku, kočko drž se !!!!! Moc odpočívej je mi moc líto co se ti stalo jsi moc šikovná. Teď hlavně opatrně. Já jsem od léta (49 let ) po operaci ( děloha, vaječníky, vejcovody... rakov.nález )břišní cestou ale naštěstí se mi nic takového nepřihodilo. Rekonvalescence trvá 2 měsíce plus,minus.Poslouchej doktora a buď na sebe moc opatrná
Rebarbora
| 28. 1. 2013 16:02
určitě ty dva měsíce doma pokud to jde,zůstaňte. Tělo si odpočine.
Rebarbora
| 28. 1. 2013 15:37
Víte děvčata,ono to tzv.plašení je celkem na místě a chápu to. Ono mít před operací a ještě být vystrašená že se kvůli chřipce odloží operace je celkem normální. Člověk to chce mít už za sebou a nepotřebuje mít ještě přízrak v podobě chřipky a nachlazení.Moc vám všem čekatelkám držím palce, ať to již máte zdárně za sebou a chřipka ať se vyhýbá obloukem. fuj,zatracená chřipková epidemie.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
13. 8. 2025 00:04
14853
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18