Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

martas37
| 23. 1. 2013 20:35
Ahoj holky, vyloupal se mi trochu pupik, tak jsem si ho prohlížela a koukám, ze tam mám něco modrého, vemu pinzetu, zatahnu, ale vytáhnout mi to nejde. Mám tam asi kus nitĕ. Měla jsem tam hodně stroupků a dr. ho asi prehlidl
Tak zitra zase běžím k dr., bála jsem se více zatáhnout, aby mi to nezačalo krvácet. Vypadá to jen na kus nitky, jako steh mi to nepřipadá
anonym
| 24. 1. 2013 10:32
TO martas37: Ahoj,to si mně úplně připomněla mojí situaci,taky mně tam doktor nechal kus modré nitky,ale mně to šlo vyndat doma,to bude ok..
martas37
| 24. 1. 2013 12:01
TO růžička: tak jsem byla s tou nitkou u dr.
Je to vnitřní steh, který tělo vypuzuje
Kus ustrihl a říkal, že se to stává.
anonym
| 23. 1. 2013 19:43
Ještě jsem zapomněla že ten Betadine nijak nepálí. Nemusíte se bát
anonym
| 23. 1. 2013 19:59
TO Lenka S: ja ma masticku betandin a vubec me nepomohla.to nevim jestli me caparti nechaj tak casto sprchovat se tu povrazdej
anonym
| 23. 1. 2013 19:39
Ahoj holky. Včera tady někdo psal že má problémy s mokvajícím pupíkem. Já jsem měla taky ten samý problém. Vřele doporučuji sprchovat se ráno a večer po dobu minimálně 4 týdnů. Po každém sprchování si vytřete pupík desinfekčním roztokem Betadine. Ten se nechá koupit v každé lékárně a stojí okolo 100 Kč. Nijak jsem ho neředila a po sprchování jsem si pupík vytřela štětičkou na uši pokapanou Betadinem. A bylo po mokvání. Ještě doporučuji když jste doma nechat pupík volně dýchat. Vyhrnout tričko až k podprsence a nechat ho schnout.
anonym
| 23. 1. 2013 10:43
Ahoj holky,pár dnů jsem tady nebyla a je tu tolik nových příspěvků.My jsme byli od pondělního rána bez elektřiny,popadaly tady dráty a sloupy el. vedení.Takže jsme netopili,teplá voda bude teď asi luxus,nechápu jak mohli kdysi žít bez elektřiny.
Lucinko to je super,že ti konečně operaci provedou,moc jsem ti to přála,hlavně ti to pomůže.
Pospalenko už se ti to krátí,moc a moc ti držím palečky,aby všechno dobře dopadlo.
Leničko,přesně jak říkáš,,kdo si počká ten se dočká" a hlavně vy si toho mrňouska zasloužíte.
Majdavy
| 23. 1. 2013 08:40
A ještě jsem s chtěla zeptat na názor : přestože chodím na pravidelné roční gynprohlídky, vč. vnitřního ultrazvuku a cytologie - je možné,aby doktorka neviděla myomy a měsíc po ní mi je v Motole diagnostikovali? To narostly tak rychle nebo mám změnit gyndr?
anonym
| 23. 1. 2013 15:29
TO Majdavy: a ještě jsem zapomněla, že tam je k dispozici mátový, fenyklový a urologický čaj...já pila hodně urolog, protože jsem měla pálení v močové trubici...a i když kafe miluju, tak jsem na něj v nemocnici ani jednou neměla chuť...byla jsem po té narkoze ráda, že můžu alespoň jíst...
anonym
| 23. 1. 2013 06:49
Holky, moc moc moc díky za povzbuzení,... já vím procházka růžovým sadem to nebude, ale jsme holky šikovný. Já porodila tři děti a všechny vyvolávaný a s oxitocinem a to poslední mělo přes 4 kila, tak to by v tom byl čert, aby jsem toto nezvládla
Lucko, jo jo po laparu se mi steh v pupíku taky zanítil a to ti bylo něco. Špatně se hojím a rozšklebený pupík mám do ted.....
anonym
| 23. 1. 2013 09:43
TO pospalena: je ja taky porodila vsechny tri s oxitononem a posledni lucinaka mela pres 4 kila.jsem zvedava jak se me to ted bude hojit ja uz na tom pupku mam dve jizvy na tom samim miste.
anonym
| 22. 1. 2013 21:13
omlouvam se za ty preklepy
anonym
| 22. 1. 2013 20:36
to ja budu urco pote operaci chcipla.ted me teprve dochazi ze pujdu na operaci nejvic se bojim drenu nemam na nej moc hezky vzpominky me to tak bolelo.no treba me ho nedaja boli vyndani toho tamponu?jsem posera
anonym
| 22. 1. 2013 20:55
TO Lucka:
Já žádnou tamponádu neměla - vzbudila jsem se s nalepenou vložkou, tu mi ráno sestra odlepila. Celou dobu v nemocnici ani doma nekrvácím, nešpiním. Jen dvakrát při stolici jsem si všimla, že něco růžového ukáplo, pak už zase čisto.
Drén - měla jsem do 2. dne dopoledne - tedy den a půl (den operace je nultý). I sestra strašila, že to bude bolet, ale že to dělá rychle. NEBOLELO. Jakoby mě lehce štípla do břicha. Po vyndání se mi chtělo tancovat - najednou jsem se narovnala, chůze byla jistější, volnější. S drénem a "kabelečkou" se fakt chodilo špatně. A to nemluvím o tom, jak jsem si jednou na záchodě při oblékání přišlápla hadičku .
anonym
| 22. 1. 2013 21:10
TO Stelička: no to muselo bolet kdyz sis to prisla au.stema hadickama uz umim chodit ja je mela nekolikrat do roka.ale ten dren jednou a kdyz to vytahovala tak pomalu byla to silena bolest zlaty porodrak ja oujdu laparoskopicky tak jsem zvedava hen se bojim ze se me to v oupiku bude blbe hojit orotoze me udelaj diru na tom samem miste uz minule se me to spatne hojilo stehy 10 dnu a zivi jak prvni den po ooeraci
martas37
| 22. 1. 2013 22:40
TO Lucka: tamponady se neboj. Já ji měla, cítíš samozřejmě, že ji vyndavají, ale mě to nebolelo.
anonym
| 22. 1. 2013 20:22
Martas38, Steličko, jste vážně šikulky, jen tedy jak to z vás pomaličku leze, že jako vše OK a ted najednou že první dny nic moc,... no, ale co asi čekám, že? Přeci jen je to operace,... bojim, bojim, ale už to chci mít za sebou a taky se dávat do kopy,...
martas37
| 22. 1. 2013 22:33
TO pospalena: neboj, me to bolelo jen, když me přivezli ze sálu a ještě trochu v noci. Spíše jsem nemohla spát, protože se stále zapinaly ty monitorovaci přístroje. Buď me nebo ostatním
Byly docela hlučný. Ráno po operaci jsem už jsem si nebrala nic na bolest. Až večer jsem si řekla, protože jsem byla spíš unavená. Stěhování zpět na pokoj, sotva jsem byla na pokoji šup do přízemí do automatu pro kávu. Hezky po schodech, jsem preci mladá holka. Mě spíše bylo zle, ze na mě lezla ta viroza. A trápil mě ten močák, ale to mám vždy po cévce. Ať ho proplachuji, jak chci. v úterý mi to dělali, v neděli pustili domů. A v úterý jsem měla hroznou chuť na ***. Ale bohužel
Neboj vše bude dobré
anonym
| 22. 1. 2013 20:20
PRDÍKOVÝ NEBOLI VĚTROVÝ SIRUP podle Steličky:

1 hrnek cukru
necelý hrnek vody
svaříme na cukerný roztok - od bodu varu asi 6 minut.

Do horkého roztoku nasypeme asi třetinu sáčku fenyklu a nakrájíme tenká kolečka zázvoru. Necháme louhovat asi hodinu a slijeme do lahvičky. Já si do lahvičky přidala asi jednu třetinu mátového sirupu (ten mám uvařený z léta). Dochutíme čerstvou citronovou šťávou.

Sirup jsem si udělala podle vlastního uvážení a zkušeností - když jsem si tady přečetla problémy s větry po operaci. Na netu jsem chvíli hledala recepty nebo složení sirupů z lékárny a co na nadýmání pomáhá. Fenykl, zázvor i máta z toho vyšly nejlíp. Pozor, bez záruky - nemá to žádné doporučení Federace střevních lékařů . Kdo je na něco alergický, dá si pozor. Sirup může být taky jen fenyklový - citrón pro chuť ale doporučuji. Nemocniční čaj nic moc, tak s tímhle se to fajn dochutilo.
anonym
| 23. 1. 2013 11:00
TO Stelička: Jé Steličko, tak ten sirup si taky asi udělám, mám to ode dneška za týden. Zrovna včera jsem četla, že zázvor je na to dobrý, ten si doma děláme několikrát do týdne, tak ho tam taky šupnu jako ty. Už mám nakoupeny i lněná semínka, kdybych pak měla potíže doma.
Jinak synek mám ukrutný kašel, tak doufám, že to nechytnu, hlavně to už nechci odkládat. Luci, Pospelanko, Majdavy už aby to bylo za náma, že joooo. Pak tu budeme radit dalším čekatelkám.
anonym
| 23. 1. 2013 15:00
TO Jana B.: Jo jo, už aby to bylo za náma. Ted mám právě taky nervy z toho, že budu nemocná!!! Lehá to tu v okolí jeden po druhém,... já pracuju ve školní jídelně a děti na mě kašlou každou chvíli. A nejhorší je, že na ty dětské bacily nejsme připravení a většinou s nimi dospělý organismus neumí bojovat!!!
Já už také něco pořizuju. Mám fenykl, espumisan, a taky vlákninu od popova, s tou mám dobré zkušenosti i tak. Taky už jsem si koupila vlhčené ubrousky Hi hi, si příjdu jak praštěná. :-\ A manžel se bojí asi ještě víc jak já,... pořád se mě ptá,... a vážně to chceš podstoupit!! No, ale já ho chápu, on se vždy strašně bál,... i když jsem byla těhu. Ale jak mám ted MS, tak je mi tak zle, že se utěšuju myšlenkou že tohle trápení je snad naposledy a odvolat tu operaci v žádném případě.
anonym
| 22. 1. 2013 20:02
Holky Vy jste fakt dobré,takhle brzy po operaci fungovat,když jsi vzpomenu na sebe jak jsem byla v háji,a Vy takové čiperky,možné je i to,že jste neměly břišní řez,a nebo já jsem byla taková bábovka,nevím,,,,,,,,,,,,,,,,,,
martas37
| 22. 1. 2013 23:08
TO chany: řez je určitě horší. Jsem po dvouch císařich. Možná je to i tím, že kromě polypů a nepravidelného a dlouhého krvácení jsem žádné problémy neměla. Dr. ,která mě přijímala říkala, že mám delohu malou
Paní, co byla se mnou na pokoji, operovali ji stejně se mnou, ale řezem, zůstala déle v nemocnici i si brala léky na bolest
Určitě to bolí více.
Já dnes byla v masnĕ nakoupit si maso. Moc jsem toho nebrala, ale cítila jsem, že už toho více nepoberu. Prádlo mi do prádelny nosí syn nebo manžel. Nahoru taky. Když koupu Lucinku, musím si někoho zavolat ať mi ji vyndá z vany. Dost pdpocivam. Dnes miuvařila obed mamka. Nejsem taková čiperka.
anonym
| 22. 1. 2013 23:34
TO martas37: tak na to koupani dcerky(lucinky) jsem taky zvedava snad bude mit
manza dlouho jen rani ten me bude hodne pomahat jen varit teda neumia manzel me uz ted moc pomaha protoze mam porad bolest.je moc fajn mit nekoho kdo je oporou.kdyz jsem mu rekla co ta operace obnasi tak me rekl ze to zvladne hlavne abych uz byla bez bolesti ja ho miluju
anonym
| 22. 1. 2013 18:41
7. den po LAVH
Martas, tak já byla dnes taky poprvé venku! Vzala jsem psa (dceřina) a zašla k našim - to je asi tak 300 m a když jsem šla zpět, tak jsem se prošla po sídlišti. Cítím se v pohodě, ale teď už jsem zase z pohodlí v poloze ležmo. Včera jsem už večer nevydržela a pustila se do šití obalu na dceřin nový tablet. Z delšího sezení mě pak už trochu píchalo, tak jsem to došívala dneska ráno. Povedlo se.
Pospalena, určitě budeš taky fit a spokojená. Ale já se přiznávám, večer po operaci jsem se proklínala, nač jsem se to dala. A druhý den jsem myslela, že budu jako ryba - byla jsem, ale jako ryba leklá.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
10. 8. 2025 09:13
14818
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jirinaova
10. 8. 2025 11:05