Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 22. 1. 2013 17:17
Ahoj po malé odmlce,měla jsem ted běhání kvůli předoperačnímu vyšetření. Máme dlouhodobě nemocnou naši obvodní dr. a zástup mi to nechtěl udělat. Navíc nikam na internu nechodím, nikde se na nic neléčím a je problém ukecat někoho na předoperační, když mě nemají zaregistrovanou. Ale nakonec se jedna dr. smilovala a když si vyběhám krevní testy, tak mi přeoperační udělá, uf uf uf,...
Navíc se mi konečně po týdnu špinění a trápení rozjela menstruace, blééé je hnusná jako jindy. Tak ted ještě tak 8 dní krvácení, další týden špinění a snad to byla moje poslední MS!!! Dokonce mi to i výjde do operace,... jen tedy neomarodit. Ted tu řádí chřipky a já bojím, bojím, že někde něco chytím a nebo že děti něco donesou,...
Steličko, pááááni píšeš vše tak pozitivně, jak se uzdravuješ, že se snad, ted když je mi zle z MS, i na tu operaci těším, že bude konec trápení,...
Luci, je fajn, že jsi někoho, kdo tu operaci odsouhlasil sehnala. Ted hlavně at je vše OK. Držím palečky,...
anonym
| 22. 1. 2013 17:26
Majdavy Motol je suprový dobře jsi udělala ,já šla jinam,ale od plno známých slyším jen to nejlepší a mám br.doktora,a na Motol také nedá dopustit,takže jsi vybrala dobře
martas37
| 22. 1. 2013 18:20
TO pospalena: ahoj, myslím ze jdeš začátkem února, že? I kdybys trochu špinila, tak by to vadit nemělo. Já jsem si volala do nemocnice, protože jsem si myslela, že budu, ale nakonec jsem den před zákrokem přestala. Já jsem byla už včera poprvé venku. Šla jsem do drogerie si koupit intimky. Koupila jsem si intimky a přestala jsem špinit. Tak snad uz nebudu
Majdavy
| 22. 1. 2013 15:36
Ahojky vespolek, dbala jsem rady místních žen a četla diskusi hodně dozadu...uff, už jí tu čtu asi dvě hodiny a jsem teprve u str.35...Tolik slov padlo na téma hysterektomie....no já sama (49)mám nástup 5.2. LAHV, vaječníky bych chtěla ponechat, dva malé myomy na děloze...no ať si je vezmou i s ní :o) ...před 3měsíci mi vytáhli Mirenu,do té doby jsem mences vůbec neměla...měla jsem jí už 2x...to byl život bez bolestí...vložek...dovolené bez plánování No, teď je ve mně malá dušička, protože mám normální lidský strach...Jsem ze středního města, nicméně je tu v nemocnici tolik "cizích" doktorů s přízvukem, že jsem raději volila cestu náročnější, s dojížděním na předkontroly, apod. ...požádala jsem o přijetí k OP do Motola. Přístup je doposud profesionální, pořád si říkám, jestli se má něco "podělat"...oni jsou na to nejlépe připravení. Chci proto poprosit, je tu nějaká z vás, která v Motole LAHV podstoupila ? Jasně, samozřejmě bych se chtěla utvrdit v tom, že jsou to profíci, přístup personálu na oddělení , že je také v pořádku...Najde se některá, která tam byla teď nedávno?
anonym
| 22. 1. 2013 19:07
TO Majdavy: já jsem byla v Motole operována v červnu minulého roku...8. června jsem tam byla poslaná a 19.6. proběhla operace...u mne břišní cestou...ptej se, co tě zajímá...ráda odpovím.
Majdavy
| 23. 1. 2013 08:10
TO Natule: Díky za nabídku! Jdu na LAHV, ale princip péče by měl být stejný....spíše mě zajímá, jací tam jsou... jsou pozorní? Chodí se např. ptát, jestli něco nepotřebuješ,atp.? Po kolika tam obvykle jsou pokoje? A jsou na tom pokoji převážně ženský, které mají stejnou operaci za sebou, tedy i stejné potíže..... event. nějaké projevy, které nemohou ovlivnit ( prdíky :o) )?Máme to do Phy cca 100km, jsem už velká, nemyslím si, že by bylo nutné,abych tahala rodinu na návštěvu. počítám dva dny stejně budu k nepoužití...Ale co bych si určitě přála je - být ve spojení přes mobil. Některá z vás tu psala, že měla mobil i na JIPu,...nicméně, myslím,že den bez něj vydržím, manželovi dám číslo,ať si zavolá,jak to dopadlo a až mě dají na normální pokoj, tak pak mám v plánu komunikovat. Kde se dá po dobu operace a pobytu na JIPu mobil a peněženka nechat? jak to tam funguje po této stránce? Ptát se na průběh operace asi nemusím....to je tady už tolikrát popsáno.... strach samozřejmě mám, to je jasné. Mám 3 dospělé děti, vnučky.... další přírůstek neplánujeme, tak jsme po této stránce smířená....budu ráda, až se zbavím stálého nutkání na WC, tlačení v podbřišku....jak říká manžel, upadl mi motor A to se mi přihodilo do roka od poslední pravidelné prevent. kontroly....To je jedné, co mi vadí..že to šlo tak rychle. I když, co si vzpomínám, vadily mi "skákací" aktivity vždycky.....(aerobic, apod.) No ale tímto se to vyřeší, nejhorší pro mě bude se hlídat, abych někde něco nezvedala.... Jo, a jak je to s polohami při spánku? Usínám na břiše- to asi při tomhle nejde? nebo ano? Áha a ještě něco, je tam možnost si uvařit kávu? jsem závislák Díky za info....a jinak: všem přeji krásný den !!!!
anonym
| 23. 1. 2013 15:27
TO Majdavy: já jsem s péčí byla naprosto spokojená...pokoje jsou po 2 - 3 ...pacientky před operací se mnou byly 2, co šly na operaci prsu...než půjdeš do nemocnice, tak se nasnídej...to jsem já neudělala a tam už jsem v den nástupu mimo čaje nedostala nic...odpoledne mi dala sestra klystýr, ale nějak se to nepovedlo, tak pak jsem musela pít každou hodinu takový hnusný roztok a chodila jsem asi 4 hodiny na wc /ještě že jsem měla vlhčené ubrousky s aloe vera/...ráno v 6 mi dali oblbovák prášek, ale protože jsem šla na řadu až 1 půl 1, tak přestal působit. Než jdeš na sál, tak si musíš zabalit všechny věci /většinou se nevracíš na stejné lůžko/ a do igelitky /vezmi si ji s sebou/ se dávají mycí potřeby, telefon, bačkory, peněženka, hodinky atd....to ti sestra přenese na jipku. Po operaci tě na jipce napojí na spoustu hadiček, dají ti na stolek mobil a můžeš i volat...já tedy moc schopná nebyla, ale pár slov jsem s manžou asi v 5 odpoledne prohodila. Druhý den ráno tě odvedou do sprchy, tam jsem se pěkně poblinkala a sunula se k zemi /to je ale u mne normální/...celý další den jsem ještě byla na jipce a ten jsem v podstatě prospala...sestry se pořád chodí ptát, jestli chceš něco připíchnout nebo čípek na bolest...dostala jsem i 2x vývar a večer pár piškotů...další den ráno jsem šla pěšky už na normální pokoj...tentokrát na dvoulůžkový s vlastní souciálkou /to mají ty pokoje všechny/ i televizí. Dopoledne klasicky chodí vizita...sestry s léky 3x denně a jinak si můžeš do sesterny, když něco potřebuješ. Kafe se tam vařit nedá, ale po budově je někde automat/ každý odchod se musí hlásit sestře, jinak se zlobí...viz moje spolupacientka. Já jsem byla břišní cestou a na břiše jsem rozhodně spát nemohla...ještě cca 10 dní jsem doma brala čípky na bolest.
A ty už jsi byla na indikaci? A víš, kdo tě bude operovat?
Majdavy
| 23. 1. 2013 15:41
TO Natule: Moc děkuji za info. Zatím nevím téměř nic- jako kdo , co ,...kde . Jen to, že budou-li výsledky OK, půjdu na LAHV, vaječníky že prý si rozmyslím.Mám rozmyšleno od začátku Mences mi po ty tři měsíce, co mi vyndali Mirenu chodí pravidelně, vcelku bez nějakých obtíží. Proto by mi bylo líto zobat hormony, když mimo upadlého motoru funguju normálně. S ničím se neléčím, jsem v podstatě zdravý člověk.Na indikaci jdu 1.2. v 7ráno..... to se tam čeká jako ve frontě?....Víš, spíš kvůli parkování, jestli mám manžela někam poslat na kafe nebo jestli se to ani nevyplatí, prostě zaparkovat v areálu...a očekávat, že budu (třeba?) do půl hoďky hotová?A ještě prosím.... tzn.že funguje nějaká centrální šatna u příjmu, tam si nechám civil a na oddělení jdu jen s igelitkou? Možná se ptám přitrouble, ale každý špitál to má jinak. Jsi skvělá, že se dělíš o info ! Díky!
anonym
| 23. 1. 2013 20:49
TO Majdavy: indikace probíhá přímo na lůžkovém oddělení a ano v podstatě se tam čeká ve frontě...je tam konzílium lékařů v čele s profesorem Robem a oni si vyvolávají...záleží na tom, kolikátou tě zavolají...já tam čekala asi hodinu...parkovali jsme přímo v areálu a platili tuším 50 Kč. Ne centrální šatna tam nefunguje...všechny věci máš zamčené ve skříni na pokoji a oni ti to pak na ten nový pokoj přenesou...tu igelitku si připravíš pak na pokoji těsně před operací.
anonym
| 23. 1. 2013 21:31
TO Majdavy:
Ke spánku po LAVH: už první noc i s hadičkami jsem se opatrně natáčela na oba boky a snažila se trochu krčit nohy - bolest mi připomínala menstruační problémy, tak to byla taková nacvičená úlevová poloha. Teď už se ve spánku vrtím jako žížala a ani poloha na břiše by mi asi nevadila. Otázkou, na jak dlouho.
anonym
| 22. 1. 2013 13:55
Lucko a kde bydlíš?
anonym
| 22. 1. 2013 15:31
TO chany: kousek od cesky lipy my uz tak hle pomohli trem lidem
anonym
| 22. 1. 2013 10:32
holky vin ze to sem nepatri ale kdyby jste bektera vedela o zene ktera ma problemi s bydlenim dej te me prosim vedet mame velky barak .dekuji piste na muj mail susi333@seznam.cz nechci tady stim zatezovat dizkusi moc dekuji a omlouvam se ze jsem to sem dala ale jsem zoufala jeste jednou moc moc dekuji
anonym
| 22. 1. 2013 19:06
TO Lucka: já mám v lípě ještě pořád kamarádku, tak se pozeptám...rozumím tomu dobře, že chceš poskytnout bydlení paní a za to budeš chtít pomáhat s dětmi a domácností?
anonym
| 22. 1. 2013 20:13
TO Natule: driv jsme to tak delali pani hlidala deti a ja mohla do prace 9mesicu po porodu a nechteli jsme na najem ale asi jsme narazili na divny zensky dohoda byla ze se bude sebe a dveti deti zivit sama a nakonec jsme je zivili my to jsme neutahli
anonym
| 21. 1. 2013 22:02
Ahoj milé čekatelky i ty čerstvé po zákroku,jste moc statečné holky.

Steličko ted už to bude jen a jen lepší

Lenko S..................neboj mimísek bude a všechno dobře dopadne ,jen u nás je vše dost složité

Holky mě už 2 dny bere pěkně žaludek a srusty v místek býv.vaječníků,jako by se zbláznily.Očekáváme každým dnem 8vnoučátko,takže mladá si dělá legrácky ,že trpím za ní,protože ,když čekala prvního prcka,tak jsem měla také problémy.......................no abych upřesnila vlastní jsou jen 2 a ostaní jsem tak nějak adoptovala miláčky,ale když se dají do kupy,holky to je mazec,včera tu byly 4 ,ale já byla pod dekou na gauči a malá Gigi,šup ke mně pod deku a bum byla na zemi..................jinak je tu fakt šeredně,a mě to tedy dost vadí,změny teplot,vždy jsem zimu milovala,ted několik let už vůbec
anonym
| 21. 1. 2013 22:33
TO chany: ahoj teda ty mas vnoucata nechces adoptovat jeste 3vnoucata
anonym
| 21. 1. 2013 19:03
6.den po LAVH:
Ahoj,toto utíká, zítra bude týden, co jsem byla operována. Cítím se fajn, i když polehávám. Ale možná spíš více z lenosti než z nutnosti. Ani jsem přes den nezdřímla. Venku je škaredě, ponuro, tak si to lenošení užívám u TV a s netbookem na břichu. I vyprazdňování mi nečiní potíže. Dnes jsem už chtěla jít na krátkou procházku, ale maminka mi to přísně zakázala - že je tam hladko. Stejně tam není o co stát. Jsem moc ráda, že jsem si nakonec operaci naplánovala na leden - venku škaredě, doma po Vánocích uklízeno, nic nemusím, nic mě nehoní. Doma neužívám žádné léky. Občas mi projede nějaká křeč ve střevech, ale jde to ven... Kdyby některá z adeptek operace chtěla recept na "prdíkový sirup" z fenyklu (já přidávala i zázvor a mátu), tak dejte vědět. Měla jsem ho v nemocnici, ochucovala jsem si tím hnusný nemocniční čaj a myslím, že pomáhal.
Jinak ke stížnosti na péči zatím z nemocnice nic nepřišlo - ale myslím, že je ještě brzy.
Nika50
| 21. 1. 2013 20:14
TO Stelička: Zdravím Tě Steličko a moc Ti přeji, že se cítíš fajn a jsi bez komplikací.Je to aspoň malá kompenzace za to, co jsi v nemocnici prožila. Doufám, že na tom budu po operaci na kterou jdu příští týden stejně dobře.
Chtěla bych Tě požádat o nabízený recept na "prdíkový sirup" protože mám obavy aby mi střeva dobře fungovala.
Předem děkuji a přeji rychlou a bezproblémovou rekonvalescenci .
anonym
| 21. 1. 2013 22:35
TO Stelička: to je fajn ze se tak pekne zhotavujes to ja to tak asi nebudu mit diky ty krvy.hlavne davej na sebe pozor a setri se
anonym
| 22. 1. 2013 19:35
TO Stelička: DObrý večer, mohla bych také poprosit o receptna "prdíkový sirup". Nastupuji v neděli a mám bobky jako hrom. Už abych vše měla za sebou a byla doma. Mám strach z bolestí i narkozy a pak právě z toho vyprazdňování.
martas37
| 22. 1. 2013 19:49
TO Nefi: neboj, vše bude dobré. Mě se stále sestřičky ptaly, jestli nechli něco na bolest. A davaly mi tu lactulozu, krásně mi po ní šly větry i stolice.
anonym
| 23. 1. 2013 21:36
TO martas37: Díky moc za podporu. Včera jsem dočetla asi 40. stránku, no a od 3. hodin jsem už nezamhouřila oko. Teď přemýšlím, jestli by nebyl lepší řez než vaginálně? Opětovný myom mi byl diagnostikován v červnu, od té doby mi UZ nedělali. Začátkem prosince mi léčitel řekl, že roste, je větší než mandarinka, tak přemýšlím, jak může vypad nyní, jestli to vůbec spodem půjde? Od října mám z cytologie a hystologie výsledek CIN3, ale doposud nemám žádné bolesti. No, tak to bude asi do pondělka, pak si bolesti užiju.Au, au.
martas37
| 23. 1. 2013 23:17
TO Nefi: u mě se rozhpdli pro LAVH až na sále, primářka mí říkala, ze jsem nerodila normálně, že jsem hrozně úzká. Že to zkusí napřed laparoskopii a když to nepůjde, tak udělají řez. Ale to je asi normalni, že se tam napřed podívají a pak se rozhodnou. Já neměla žádné myomy. Neboj, vše bude dobré
Já vím, mě se to mluví, když to mám za sebou.
anonym
| 21. 1. 2013 15:00
Ahoj holky jsem po kontrole a jdu na vyndani delohy nastup 11.2 teda to je fofr a to jsem musela jeste o par dni prodlouzit kvuli dceri jde k zapisu.moc se bojej ze budu hodne krvacet kvuli trombocitopenii.no uvidime pa
anonym
| 21. 1. 2013 15:13
TO Lucka: No vidíš,to jsem ráda,že si kápla na doktory,kteří Tvoje problémy pochopili...jinak určitě mají taky z tou Tvojí trombocitopenii zkušenost,neboj,mám dojem,že tady taky někdo měl něco podobnýho,jestli se nemýlím....držím moc pěstě!
anonym
| 21. 1. 2013 15:34
TO růžička: to je ten dr. Co me to nechtel udelat a dnes me teda prekvapil sam me to nabidnul.moc s tim tam zkusenosti nemaj ani rodit me tam nenechali jen me rekl ze se boji abych neskoncila na aru no snad ne ted budu chodit na hematologii na naplavy.uz abych to mela za sebou.holky dekuji jste moc fajn
anonym
| 21. 1. 2013 16:27
TO Lucka: Ahoj Luci, já jdu na operaci 30.1. tak už se mi to opravdu krátííí, nejdříve jsem chtěla jen vyjmout myom, ale pro pročtení různých článků, se nyní už přikláním k tomu vzít celou dělohu. Chápu taky tvoji mamču a sestru, já když mi gynekolog poprvé řekl, že by to viděl na hysteroktomii, tak jsem se taky zhrozila. Když o tom člověk nic neví, tak to prostě vidí úplně jinak.
A děkuji všem holčinám tady za užitečné informace.
Tak já pak budu určitě informovat, jak jsem dopadla. Potřebuji být rychle fit a věřím, že budu brzo v pořádku.
anonym
| 22. 1. 2013 08:23
TO Lucka: já jsem v České Lípě 13 let bydlela a porodila tam svoje první dítě....na druhý porod už jsem jela radši do Prahy....nevím, jestli se to tam za tu dlouhou dobu změnilo, ale já spokojená vůbec nebyla. Synovi tam zase nepoznali slepák a na poslední chvíli ho operovali v Mladé Boleslavi, kam jsem se nakonec obrátila...a těch zážitků máme ještě víc. Nechci strašit, ale pokud máš možnost, jdi jinam.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
9. 8. 2025 20:18
14817
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
8. 8. 2025 17:47