Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 4. 10. 2011 14:54
Ahoj vespolek, i já se hlásím do "klubu". Jem 12tý den po odstranění dělohy i vaječníků břišní cestou - svislý řez. Dnes mě teprve propustili z nemocnice, protože mám v jizvě hnisavé ložisko, musím dojíždět denně na převazy. Má nebo měl někdo podobný problém?? jak dlouho to asi trvá??. Jinak první dny po operaci byly poměrně kruté, zejména, co se týká vyměšování. Dnes už jsem v tomto ohledu téměř v normálu. Jsem jen velice unavená, ale to se, věřím, v domácím prostředí rychle srovná.
anonym
| 4. 10. 2011 11:38
Ahojky, tak se taky hlásím. Jdu na hysterektomii vaginální cestou v pátek a začínám být fakt hodně nervozní. Nejdřív jsem si říkala, že diskusi ani číst nebudu, že to pak bude horší, ale zase když příjdou(a já doufám, že nepříjdou) nějaké komplikace, bude vědět, že v tom nejsem sama. Mám na to vyhrazených necelých 5 týdnů a pak zpět do práce. V klidu u PC.
anonym
| 7. 10. 2011 08:20
TO : AHoj Slávko.
Já jsem měsíc po hyster.laparo-odstranění dělohy a čípku.Vše bez komplikací,jen steh odkud byl dren se hůře hojil, a doktorka mě pustila do práce,hurá.A to mám fyzicky náročnou práci.Jen se mám ještě týden šetřit,ale říkala,že po 6ti týdnech mohu dělat vše jako před zákrokem.
Přeji nejen tobě,aby vše bylo v pořádku a mohla jsi se brzy vrátit do běžného života bez šrámů na duši
anonym
| 3. 10. 2011 22:11
Co vím,tak Zlín si chválí,pak Plzen,tak neboj to bude ok
anonym
| 2. 10. 2011 14:26
Jsem ze Zlínského kraje je mi 34 let takže vypadá to že jsem tu nejmladší s tímhle problémem.Doktor mi doporučil operaci přímo ve Zlíně na Klinice Atlas tak jsem se chtěla zeptat jestli má někdo s tímhle zdravotním střediskem nějaké zkušenosti.Díky předem za jakoukoliv odpověď.
anonym
| 7. 10. 2011 20:18
TO : V červenci jsem na Atlase podstoupila hystero laparoskopicky,byla jsem velmi spokojená a lékaři.sestřičkami,všichni super,operace v pohodě,pátý den mě propustili domů.
anonym
| 2. 10. 2011 14:18
foto Ahoj jsem ráda že jsem našla takéto stránky a hlavně diskusi o Hysterektomii.
anonym
| 1. 10. 2011 19:07
Miladko mně je 55 let a já jsem to bez hormonálního gelu Oestrogel neustála,pokud máš jen návaly vydrž,ale já nemohla třeba týden vůbec spát,motala jsem se,tlak mi lítal nahoru dolů,nešlo to,mám bráchu doktora a ten řekl,že než nefungovat,tak je ten gel lepší,měsíc je krátká doba,bude líp neboj Hanča
anonym
| 1. 10. 2011 17:50
Ahoj holčiny,

já jsem 5 měsíců po celkové hyst.,řez břichem,vzali mi vše včetně uzlin v tříslech + jiné,rak.dělož.čípku,po narkoze jsem nezvracela vůbec,i bolest jsem snášela v pohodě,jen u mě byl problém vstát,hned jsem šla k zemi,takže 7den si mě vezl muž na vzíku k autu z nemocnice s hadičku z močáku,vše se porovnalo,pak jsem si píchala měsíc injekce proti srážlivosti,po 3měsících jsem se cítila fajn,ale začaly docházet hormony,takže jsem musela pro něco k lékařce,dostala jsem Oestrogel a bylo to tak razantní zlepšení,že to lze těžko popsat.No a od uterý mám ATB,průdušnice + silná alergie a po pravdě 2 dny mi bylo hůř ,než po celé operaci.Holky zvládnout se to dá,určitě,jen bych volila mimopražské nemocnice.10.10.mám kontrolu a vůbec se netěším,a co se týká hormonů,vyzkoušela jsem přírodního co šlo,po všem mi bylo zle od zažívání,takže takhle je to se mnou.Všem držím palečky a ty co byly laparo.ty byly fit daleko dříve...............
lenkaskri
| 1. 10. 2011 14:42
Pokud chceš poradit jak zvládnout rychle virózu tak mi napiš na email :lenkaskri@seznam.cz Užívám Alfu a dávám ji také své malé dcerce,je to výborné na imunitu na veškeré záněty,virózy a tak.Dcerka měla rýmu a odpoledne měla zvýšenou teplotu 37,6 dala jsem ji lžičku Alfy a za půl hodinky se ji snížila teplota na 37,1 a večer už byla bez teploty.Je pouze přírodní.
milada.zem...
| 1. 10. 2011 17:54
TO : ahoj holky,jste tu fajn,mohla bych taky poprosit o radu?Je mi 54 let a před měsícem mi odebrali řezem dělohu i vaječníky. ,- ,mám silné a dost časté návaly,Z vašich zkušeností-léky ano,nebo mám vydržet?za jak dlouho se vám to upravilo bez léků?a jak je to s přibíráním na váze?Hlídám každé kilo,jsem ráda,že jsem teď něco i shodila,je to ale dané tím,že skoro nejím.pořád se cítím strašně slabá,vyčerpá mně i 1km pomalé chůze a to jsem ještě opřená o kočárek. s vnoučátkem..Druhý den mně bolí břicho.Snad se to brzy upraví,dřív jsem byla zvyklá být neustále v pohybu.teď bych naopak jenom spala.Moc děkuji,pokud se najde někdo se stejnými problémy a odpoví mi.
anonym
| 1. 10. 2011 08:05
A aby se to nepletlo, dostala jsem rýmu, v pondělí odpoledne nastpuju. Má někfo osvědčený recept na rychlouzdravení z drobné virózy? Nechci už do sebe žádné léky, tak to řeším zázvorovým čajem s citronem. A ještě jeden dotaz, pokud prováději operaci spodem, vyholují rozkrok? Raději provedu sama ještě doma
anonym
| 1. 10. 2011 12:37
TO : Afire: vyholují komplet, resp. kontrolují jestli jsi vyholená a když tak to doladí.
anonym
| 29. 9. 2011 14:15
Ahoj holky i já jsem 5 týdnů po hysterektomii,bohužel mi musely vzít i vaječníky.Zatím jsem v pohodě,jen se bojim umělého přechodu.Je mi 35 let mám dvě děti naštěstí. Jsou hormony nutné?četla jsem hodně příspěvků,ne moc lichotivých.Díky za radu.
anonym
| 30. 9. 2011 20:34
TO : handas: já jsem 4tý týden po hyst. břichem včetně vaječníků. Jsem lítostivá, nekotrolovatelně břečím a ve spánku se potím. Cítím se jinak. Gynekolog mi řekl, že se mám měsíc sledovat, prý se to dá ovládnout, ale když se budu cítit jiná, mám si říct o hormony, i kvůli odvápňování kostí. Na druhou stranu máma a její matka prodělaly 2x rakovinu prsu a pokud vím, hormonální léčba může rakovinné bujení urychlit. Tak to taky zvažuju, snad to ovládnu.
anonym
| 28. 9. 2011 23:52
Ahoj holky, tak to potkalo i mě. Jdu 4.10 a jsem moc ráda, že jsem Vás našla. Když jsem se před 3 měsíci rozhodovala, našla jsem na internetu několik příspěvk, už ani nevím kde, které mě naprosto vyděsily a raději jsem už nechtěla nic číst na toto téma. Jsem fakt ráda, že jsem to dnes zkusila a díky této stránce a vám si pročetla spoustu vážných příběhů, moudrých slov, humorných náhledů a hlavně podporu a uvědomění, že v tom nejsem sama. Díky
anonym
| 29. 9. 2011 13:17
TO : Ahoj Afire.
I mě tyto diskuze moc pomohli.Chtěla bych všechny podpořit.Jsem 3 týdny po zákroku,jak jsem už psala,vaječníky mi mohli nechat.Prvních asi 10 dnů jsem dost polehávala a spala,při delším stání a chození se mi točila hlava.Byla jsem dost ze sebe zoufalá,protože jsem na to byla sama-chlap mě opusti i když věděl,že budu pomoc potřebovat,a děti v práci či škole.Pak jsem se zdravě naštvala a rozhodla se,že vše zvládnu i bez něj.Začala jsem cvičit pánevní dno a každý den si přidávala nějakou činnost.Jen nic netahat!Využila jsem vycházek a začala chodit do okolí.Včera jsem došla až na místa kde to mám ráda a kam jsem jezdila na kole-to teď nejde-a ono to nějakých 7km bude.Každý den je lepší Přeju nejen tobě dost vnitřní síly a hojení bez problémů.
anonym
| 30. 9. 2011 21:01
TO : Afire
Já si tu taky početla skvěle. Už jsem byla rozmrzelá, že se 4tý týden po necítím dobře, ale zlepšuje se to. Jsem sice dost utahaná (jsem živnostník a šla jsem po dvou týdnech na půl dne do krámu), ale dcery převzaly domácí práce. Volala jsem své praktické lékařce a ta mi řekla, že na tohle dává běžně dvouměsíční neschopnost. Základem je nic nezvedat, nenosit nákupy a nedělat spoustu věcí, které doma děláme automaticky. První dny doma mě naprosto zničilo zametání! Taky vaření, mytí nádobí a věšení prádla už nezkouším. Jizva přestává bolet až koncem 4. týdne, prostě je to delší rekonvalescence. Pořád mám pocit že se mi to v podbřišku ještě nepřeskládalo. Ale už se mi nemotá hlava a únava je taky menší. Sama na sobě jsem poznala, že se nevyplácí dělat hrdinku, jeden lepší den jsem odskákala několika dny naprosté vyčerpanosti. Takže se nechávám obskakovat a přehlížím,že bych to uděla líp. Všem které to čeká, přeji mít doma někoho obětavého.
anonym
| 1. 10. 2011 08:01
TO : Vando, mě nudou brát dělohu spodem, doufám, že to budu zvládat. O nutnosti nicnedělat jsem tu už hodně četla a hodlám se tím řídit.Pracuju na PC a mžu si vzít práci dom, tak uvidím po jak dlouhé době to zvládnu. Ať se Ti to rychle hojí.
anonym
| 28. 9. 2011 21:40
Děvčata moc Vás všechny zdravím. Mě to čeká 26.10. Samozřejmě se bojím. Nejvíce narkózy. Mám jít na abdominální řez. Bojím se, že budu zvracet. Já totiž ve svých 50 letech zvracet neumím a když už musím, dělá mi to velké potíže. Mám strach aby mi nepopraskaly stehy. A taky mám strach abych se z narkózy probrala. Ale to asi znáte. Předem moc děkuji za případné rady. Dana
anonym
| 30. 9. 2011 20:43
TO : dana.zvirta@seznam.c
Mám to za sebou a zvracela jsem při každém pohybu dva dny, po každém napití. Nejhorší bylo to nutkání v kombinaci s rozřízlým a bolavým břichem. Ale na Áru nikdo jiný nezvracel, prý to každý snáší jinak. Tak snad Vám to vyjde bez zvracení. A stehy neprasknou, koukala jsem jak jojo, když mi je na gyndě vytahovali, byl celou jizvou protažený silonový vlasec, držel to statečně!
anonym
| 10. 10. 2011 18:33
TO : Děkuji moc za zprávu,už jenom 14 dní, a to jsem se v neděli stala babičkou. Doufám, že budu moci brzy jezdit s kočárkem.Jak.jste byla schopná se brzy rozchodit?Jinak mi můj gynekolog sám řekl, že po operaci budu pokračovat v přírodních hormonech, neboť já také nesnáším klas. hormony. Brala jsem je doteď a je pravda, že návaly mám méně, plačtivost jak kdy.
Martina L.
| 23. 9. 2011 08:07
Ahoj Sosi,taky Ti moc děkuji za rady.Já sice nemám menzes nepravidelnou,ale zato moc dlouhou.Většinou 10-12 dnů,ale už jsem je měla i 15dní.Raději jsem se přeobjednala o týden později.Sestřička v nemocnici byla moc hodná a ochotná,takže to nebyl problém. Jsem ráda za tuto diskusi a obdivuji Vás všechny jak jste statečné a při všech problémech,které každá z Vás má ještě dokážete poradit ostatním z nás,které na operaci teprve půjdou.Hodně štěstí všem. M.
anonym
| 22. 9. 2011 16:54
Ahoj chany,jdu do Opavy,už jsem tam byla na gyn. operaci před 4roky.Měla jsem tenkrát cystu 7cm a část vaječníku mi vzali,na cysty trpím už několik let,byla to endometriozní cysta.Doufám,že ty vaječníky budou ok.Letos už to bude moje třetí operace.V lednu a v květnu jsem byl s kolenem,měla jsem přetržený vaz.Tlak mívám i 170/120 a to beru léky,ale nějak se nedaří to srovnat, k tomu ty psychické problémy,tetanie je taky pěkný mazec.Asi to znáš taky.Děkuju za rady,tady se můžu aspon vypovídat a něco nového se dozvím.Všem přeju hodně štěstíčka a zdravíčka M.
anonym
| 22. 9. 2011 14:10
Martino,

já trpím uzkostnou poruchou s agorafobií,ale zvládla jsem to i když to byla síla.A to mi brali uplně vše,kvůli rak.nálezu.moc Ti držím palce,kam jdeš do nemocnice a neboj ,zvládneš to,když jsem to zvládla já,tlak mám také hup,hup.neboj Hanča
anonym
| 22. 9. 2011 10:11
Ahoj Jani,hned ráno jsem do nemocnice raději zajela,po telefonu se to špatně vysvětluje.Je to přesně tak jak říkáš,termín mi posunuli o týden později takže jdu na sál 1.listopadu,ale už ted mám strach co bude potom.Léčím se i s vysokým tlakem,který mi hodně lítá a také mám tetanii a úzkostnou somatoformní poruchu,tak snad to dobře dopadne.Přeji hodně štěstí a hlavně zdraví.M
anonym
| 21. 9. 2011 14:49
Ahoj holky,za měsíc jdu na hysterektomii s tím,že mi budou ponechány vaječníky pokud budou dobré.Mám dělohu plnou myomů a pořád rostou,velmi dlouhou a bolestivou menstruaci,velmi silné bolesti v kříži.Je mi 36 let a naštěstí už mám 3 děti.Mám jenom otázku a snad mi některá poradíte.Protože mám menzes dlouhou mám strach,že ji budu mít i v termínu operace,budu se muset znovu přeobjednat nebo to není problém?Nechce se mi kvůli tomu letět do nemocnice a ptát se.Děkuju za rady a přeju hodně zdravíčka M.
anonym
| 22. 9. 2011 08:41
TO : Ahoj Marti.
Já mám za sebou to samé.Mě doktorka objednávala na termín hned po menstruaci,bylo to pro ni důležité.Myslím že právě proto aby nebyla děloha překrvená.Raději si do nemocnice zavolej,ať ti případně dají jiný termím.Držím ti pěsti
anonym
| 22. 9. 2011 21:29
TO : Ahoj Martino.
Já měla podobnou zkušenost. Tak dlouho jsme s gynekologem počítali, až jsme se nedopočítali. Příroda je holt silnější. Tak mi doktor řekl, ať se nestresuji zbytečně, dal mi prášky, které jsem měla asi tři dny před operací začít brát, aby se přerušily menzes. Nakonec jsem je nepotřebovala, protože jsem zrovna ten třetí den před operací přestala krvácet, ale jen ať víš, že tato možnost existuje a je zbytečné se přeobjednávat. Pokud máš menzes nepravidelné, je to stejně sázka do loterie. Neboj se zeptat se svého gynekologa. Jinak mám od května po operaci, nemám vůbec žádné potíže, žádné omezení, dělám úplně vše jako před operací. Hodně štěstí,zdraví a krátkou rekonvalescenci.
Sosi.
anonym
| 20. 9. 2011 21:47
Anonyme já měla rak.děl.čípku,takže mně vzali lautr vše,včetně uzlin v tříslech + jiné uzliny,histologie naštěstí dopadla na kontroly,ale i tak mám děs běs,,,,,,,,,,no ted už to jde jakž takž,jen jsem dřív unavená a nezvládnu to co dříve,a hlavně mně štvou potíže ze stolicí a musím si mazat Oestrogel,jinak jsem nebyla schopná fungovat,ale snad to bude ok,musí být,tak at je všem dobře,kam se kouknu nalevo napravo,každá má pmalu nějaký problém,,,,,,,,,,,,,,,,,jestli to nese i ta doba,stresy,vše,,,,,,,,,,,,,

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
14. 6. 2025 07:11
14497
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
14. 6. 2025 07:51