Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 20. 9. 2011 11:21
Anonyme tak to myslíš asi kontrolu ještě v nemocnici,ne?

Já jsem po celkové hysterektomii,uplně všeho,takže pochybuju ,že by mi po 4 měsících vytáhli gázu,to asi ne.Takže to bude zřejmě jiná kontrola.Hanka
anonym
| 20. 9. 2011 21:31
Jsi chytrá holka, trochu jsem to zmastila. Gázu mi vytáhly už v nemocnici a doma jsem měla tytéž příznaky co popisují holky. Jak jsi na tom ty Hani ? Anonym
Dana06
| 19. 9. 2011 19:48
Ahoj, zdravím všechny , jsem skoro 10měsíců po operaci, vše Ok, až do minulého týdne,kdy jse zjistila,že mě dno pánevní začíná povolovat. Nemáte někdo zkušenosti s vaginálními kuličkami na posílení pánevního dna?
anonym
| 19. 9. 2011 21:06
TO Dana06: S kuličkami zkušenost nemám, ale vím, že už to tady děvčata dřív v diskuzi probíraly a některé i chválily. Myslím, že i určitá značka tady byla zmiňovaná jako dobrá. Ale je už dost zpátky, musela bys zalistovat.
Jinak by bylo dobré bříško posilovat pravidelným cvičením. Za mnou přilšla snad hned ještě na Jipku speciální sestřička na rehabilitaci a učila mě, jaké cviky jsou na to nejvhodnější.
anonym
| 18. 9. 2011 19:19
Jani,

vvprazdnování byl boj a můžu říct,že velký,brácha dr.mi řekl at si ze začátku beru glycer.čípky,takže měsíc to jinak nešlo,vyzkušela jsem snad vše,časem pak,když jsem se začala pohybovat se to dalo do lepšího stavu.
anonym
| 20. 9. 2011 09:04
TO : Ahoj všem,jsem tu zase .Dnes ale je mi super i na duši.Napadlo mě zavolat jedné sestřičce,co to má komplet za sebou.Já jsem ta šťastnější,které vaječníky zůstali.Vyprazdňování jsem vyřešila Lactulosou sirupem,hnisající steh hojí peroxid a překrývání Bactigrasem a zbylé mažu Infadolanem.Navíc mi potvrdila,že pánevní dno je třeba začít cvičit co nejdříve,takže jsem včera začala a šlo to dobře.Samozřejmě postupně přidávat.Nic netahat,jinak můžu doma dělat vše do bolesti či únavy.Zítra se chystám na krátkou procházku.Chěla bych do poloviny října se vrátit do práce .Přeji všem mnoho úspěchů a hlavě neklesat na mysli
anonym
| 18. 9. 2011 12:49
Anonyme ty jsi uplně po celkové hysterektomii?A prosím Tě .jak probíhala první kontrola?

Nesouvisí to Tvoje chování s umělým přechodem?To se pak stává,já také jím hodně málo,jsem 5 měsíců po celkové hyst.a mám pocit,že stále přibírám,hlavně na břiše.
anonym
| 19. 9. 2011 21:23
Ahojky,
první kontrola moc přijemná nebyla, vyndali ze mě asi metr gázy, prohlédli rodidla a ještě mi sestra pochválila, že mně pan doktror udělal krásné děložní hrdlo ( dělali mi ještě plastiku). Jinak jizvu mi vedli ve staré jizvě po císařském řezu, který jsem měla před 20 lety. Pokud jsi zažila porodní křížové bolesti, tak ti to bude jenom nepříjemné. Pohlavní styk jsem měla až po třech měsících a připadala jsem si divně. Necítila jsem to, na co jsem byla zvyklá. Vše se upravilo do půl roku. Takže se neboj.
anonym
| 18. 9. 2011 10:22
Ahojky,
je mi 43 let a již rok jsem po Hysterektomii. Žádný zdravotní problém již nemám, i krev už mám v pořádku a tlak, ale i když sportuji příbírám. K tomu záčínám být hysterická. Protože pracuji s lidmi musím se velmi ovládat, což mě pěkně vyčerpává. Má někdo podobný problém ? Pokud ano, jak ho řeší ? Děkuji
anonym
| 19. 9. 2011 21:14
Ahojky,
jsem po celkové Hysterektomii a zrovna dneska jsem musela odejít ze třídy ( učím), abych dítěti jednu neplácla. Po páté jsem odpovídala na tu samou věc a pa k už jen cítila velký vztek. To se mi dříve vůbec nestávalo. Řeším to prodýcháváním, oknem, chozením atd... Pokud máte jinou metodu, poraďte děvčata
anonym
| 17. 9. 2011 14:53
tak to s těmi vajíčky by mne taky zajímalo jsem 18dní po,vaječníky ponechány
anonym
| 17. 9. 2011 00:01
Ahoj lidičky, máme dotaz.
Též jsme prodělali hysterektomii, ale nevím zda-li stále probíhá ovulace v mormálním cyklu ... ??? A jestli probíhá, tak kam jdou ty vajíčka ... ???
Předem děkuji za odpovědi.
anonym
| 17. 9. 2011 15:18
TO : Před časem tady kdosi na stejný dotaz odpověděl, že ovulace samozřejmě probíhá dál a uzrálé vajíčko tělo, laicky řečeno, postupně vstřebá.
anonym
| 18. 9. 2011 18:28
TO : Ahoj,na to jsem se ptala hned na Jipce po zákroku.Doktor mi vysvětlil,že sice se vajíčka vytvoří,ale ani nedozrají a tělo je vstřebá. Já mám dotaz na vás a další co znají radu.Jsem po zákroku 14 dnů.Za jak dlouho se můžu plně zapojit do běžného života?A prozatím,někam sama dojet a třeba nosit věci do 5kg?Stále jsem v klidu a to není dobré na střevní pochody.Při vyprazdňování bolí celé břicho...díky
anonym
| 18. 9. 2011 18:41
TO : ahoj,nezvedat nic tak přes 2kg,a ještě to potrvá,to zapojení.Jsem 19dní po a chvilkama jsem na tom hůř než první týden,dost jsem chodila a skoro neležela,ted jsem dva dny v klidu a zas dobrý. S vyprazd. to mám taky ,ale piju aloe,tak se to taky trochu zlepšilo,je to běh na delší tratˇ.
anonym
| 15. 9. 2011 22:29
Jani,

jinak po laparoskopii se to stává tyhle stavy,takže neboj to se srovná
anonym
| 15. 9. 2011 22:24
Jani ahoj,

to motání se poddá je to krátká doba,i já mám svého psychiatra,měla jsem kdysi autonehodu a po ní seobjevila uzkostná porucha+ agorafobie,která se vrací ,vždy když je nějaký problém,viz operace s diag.rakovina,takže Ti asi nemusím psát jaké to pro mě bylo.Nejhorší je,že já prý klamu vizáží,,,,,,,,,,,,,ale bylo mi strašně ,a když Ti v tu chvíli ,ještě někdo přisolí,je to blbé.Myslím,že na těchto odděleních by trochu psychol.školení neuškodilo,měla jsem to i v diagnoze,90procent sester nevědělo co to je agorafobie,a inteligentně mně tam napsali navrch červenou propiskou,pacientka se sklonem k utěkům,,,,,,,,,,,a s ím jsem šla na lůžkové oddělení,at žije lék.etika,můj dr.jen kroutil hlavou,už se vidím jak s jizvou od pupku utíkám,nedolezla jsem pomalu ani na WC,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,5nocí jsem tam nespala,až to vyřešil mladý p.dr o víkendu,vzal moji diagnozu,mé léky,zjistil co mi dát,sestře nařídil at mi dá injekci,na oběd at mě nebudí at mi ho ohřejou a já spala x hodin,zlatý člověk,díky němu,jsem to asi zvládla,ostatní kapacity,nic,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, nestěžuju si jen konstatuju,jsemz lék.rodiny a to těžce,ale nikdo z lékařů v naší rodině se takhle nechová,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,no měla jsem jít jinam,ale to je jedno,ted mě čeká rvní kontrola a já dost zvažuji,jestli nemám jít jinam,snad mi rozumíš.Všem moc přeju at je Vám dobře
Ivuu
| 14. 9. 2011 22:28
Ahoj všichni,
po dlouhé době jsem znovu navštívila tyto stránky. Na operaci jsem byla v lednu 2010. Bylo mi 49. Přišla jsem o dělohu i oba vaječníky. V prosinci jsem ještě užívala antikoncepci a v lednu už bylo všechno jinak. Neměla jsem nijak zásadní potíže, před operací ani po ní. Návaly jsem řešila přírodními přípravky, nechtěla jsem žádné hormony. Už za půl roku jsem absolvovala dovolenou na kolech, vrátila jsem se do fitka. Nejsem nezodpovědná, ale nechci se moc pozorovat. Dnes, kromě občasných lítostivých nálad, nemám žádné potíže. Ale "lítostivky" jsem mívala i dřív. Ale fyzicky se cítím dobře. Teď už moc neřeším ani to, co zvednu a nosím. Všem, co už tuto operaci absolvovaly i těm, které to čeká, přeji, aby to dobře zvládly.
Držím pěsti. Hodně štěstí.
anonym
| 1. 6. 2013 16:53
TO Ivuu:
Mohla bys mi prosím napsat jaké přírodní prostředky jsi brala.Stejný věk a čeká mě pravěpodobně stejná operace.děkuji hana
Ivuu
| 4. 6. 2013 20:31
TO Anonym:
Náhodou jsem se po dost dlouhé době podívala znovu na tyto stránky. Operaci mám za sebou tři roky, skoro si nejsem jistá, jestli je dotaz pro mě. Nechtěla jsem brát žádné hormonální přípravky, tak jsem užívala a stále, i když s přestávkami užívám jeřáb ptačí a čaj z červeného jetele. Možná tu funguje i moje přesvědčení, že mi to pomáhá. Věřím, že se mi daří přechodové stavy zvládat. Jakmile udělám pauzu, jsem daleko přecitlivělejší a brečím skoro kvůli všemu .
Ale jinak se cítím dobře, chodím cvičit, jezdím na kole, nijak se nešetřím a většinou si ani nevzpomenu, že jsem vůbec na nějaké operaci byla.
anonym
| 5. 6. 2013 17:41
TO Ivuu: Je i u mne to už tři roky a taky jsem jen na přírodních prepar. Dá se to zvládat v pohodě. Ale je to i o tom, že jeden má organizmus silnější a druhý slabší. Někdy je mu třeba víc pomoct, aby se držel nad vodou. Hlavně poslechnout intuici a řídit se srdcem a nejen příkazy někoho jiného. O svém postupu léčby si můžu rozhodnout sama. Někdy se to bez lékařů nedá, ale je tam to ale. Ten zbytek si musí dořešit každý sám a hlavně mít pevnou vůli a svůj intuit.názor na věc paaaaaaaaaa
anonym
| 14. 9. 2011 15:31
Jani,

v Hloubětíně jsou skvělí,byla jsem tam za primářem na konzultaci,jenže jakmile je to něco karc.nemůžou to tam operovat ,bohužel.Moc jsem chtěla být operována tam.O lidském přístupu U Apolináře ......................
nechci nic komentovat.

Anonyme do auta nevím,já jsem nemohla jezdit pořádně jak spolujezdec asi měsíce,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,takže záleží asi jakou máš jizvu a jak se cítíš
anonym
| 15. 9. 2011 16:01
TO : Ahoj Hani.
Je mi líto každé špatné zkušenosti s přísupem,obzvlášť v takové situaci.Každá máme co dělat se sebou a když nám ještě někdo naloží,je to zlé.Pečuji o psychiatr.pacienty,tak vím o čem mluvím.Jsem moc ráda za tvojí reakci.pa
anonym
| 13. 9. 2011 18:05
Jani,

já jsem měla rakovinu dělož.čípku,takže mi vzali vše,i uzliny v tříslech,naštěstí tukám,histologie dopadla dobře,takže kontroly,ted jdu na první a bojím se jak janek,bohužel mně museli dát horm.gel po 3 měsících,prostě to nešlo,ale tobě zbyly vaječníky,tak to bude ok,můžeš nějaké ty přírodní preparáty?Já bohužel ne,nemám žlučník a je mi po nich zle,takže nic jiného nezbylo,ty jsi asi mladá holčina,vid,mně je 55,byla jsem U Apolináře v Praze a nechci to komentovat.Tak neboj to se srovná,mně pomohlo hodně pít,jogurty,meloun,měla jsem hrozné problémy se stolicí,a jelikož bráchu mám lékaře ,tak mi řekl at si kupuji čípky glyc.než to normálně půjde,že ty jsou nejméně škodlivé.Na přítele kašli,je to kůn,když tě opustí,když ho potřebuješ,nezlob se,ale to se prostě nedělá.Mysli ted hlavně na to at jsi v pohodě,nervy dělají divy.Hanča
anonym
| 13. 9. 2011 18:31
TO : Vím,že můžu děkovat,za to jak to dopadlo.Bála jsem se o vaječníky právě kvůli hormonální rovnováze,protože je mi 40 a když už mi dal svobodu,řekla jsem si,že si jí užiju(na promiskuitu se nechystám!).Teď jsem ale ideální partie,můžu vše 365dní v roce.Jen teď zvládnout tu psychiku.Navíc jsem velmi živelná,takže klid na lůžku je trest.A hnisá mi steh.Zítra ale jedu na kontrolu.Žaludek si hlídám betakarotenem a vit.C.Žlučník mám zbytnělý.Zažívání jsem si už srovnala po následcích narkózy.Jinak mě to dělali v Hloubětíně a vřele doporučuji,už kvůli lidskému přístupu personálu.
Vím že jsi to měla podstatně horší,ale jak dlouho ti blbla hlava?díky
anonym
| 14. 9. 2011 10:45
Ahoj všem, prosím, můžete mi poradit, po kolika dnech po hysterektomii je možné sednout do auta jako řidič? Jezdím denně do práce a z práce 50 km. Díky za odpověď. H.
anonym
| 15. 9. 2011 16:05
TO : Ahoj,to je asi individuální.Já byla včera na stehách,týden po laparo zákroku a řešila jsem s lékařkou,že se mi stále točí hlava,nevydržím dlouho stát a když sedím,je mi na zvracení.Upozornila mě,že je to velmi krátká doba po zákroku a že musím být trpělivá.Za volant bych sama nesedla ani náhodou.Záleží na velikosti zákroku a jak se cítíš,souhlasím s Hankou.
anonym
| 19. 12. 2011 11:13
TO Anonym: ja jsem v 5týdnu začala jezdit,ale v pohodě,hlavně pozor na velke narazy jak jsou hrboly atd
anonym
| 13. 9. 2011 16:56
Ahoj Channy.
Děkuji za podporu.Měla jsem tam myom a rostl a mamina jej měla zhoubný,tak to byla časovaná bomba.Další volby byli hormony,ale ty nesmím kvůli žaludku-mám tam metaplazi-další časovaný průšvih.Navíc mě před 2 měsíci opustil přítel po 8letech a je s jinou...Asi se mi to vše začíná kumulovat .pa
anonym
| 13. 9. 2011 16:48
Ahoj Jani,

co jsi měla za problém,že jsi šla na hysterektomii?Já jsem skoro 5 měsíců po celkové,i vaječníky,uzliny,přes břicho,,,,,,,,,,,,a také jsem měla takové různé stavy,to bude dobré,neuspěchej to,šetři se,kdyby sis potřebovala popsat písni na hanyjanurova@seznam.cz,ahoj a neboj chce to čas

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
13. 6. 2025 13:40
14495
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
13. 6. 2025 14:32