Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 13. 9. 2011 16:19
Ahoj všechny,jsem moc ráda,že jsem tuto diskuzi našla.Jsem týden po hysterektomii (vaječníky zůstaly) laparo.Vše se stále zlepšuje,především vylučování je o.k. jsem ale stále unavená a jak jsem se dočetla i točení hlavy jste měla většina z vás.Dnes však od rána nekontrolovaně brečím.Snažím se nějak zabavit,ale nejde to.Chtěla bych začít se víc hýbat a cvičit alespoň lehce břicho.Prosím o radu,kdo máte zkušenost?Díky
anonym
| 13. 9. 2011 14:03
Holky prosím jak probíhá první kontrola po celkové hysterektomii?děkuju
anonym
| 13. 9. 2011 00:02
anonym
| 12. 9. 2011 21:29
Ahojte. Jsem po operaci - hysterektomie 31.8. tudíž 12 dní. Ač jsem jen trochu špinila, což byl jen slaboučký žlutý výtok, dnes jsem měla již výtok růžový. Také mě neustále bolí od operace v kříži, bolest vystřeluje až do podbřišku. Je to normální? Když čůrám, tak mě to v podbřišku také bolí, ale hned to přestane, se stolicí mám problémy... Děkuji za odpovědi. A ač je to už u každé jiný důvod operace, jsme stejně všechny statečné holky
hrejsovama...
| 13. 9. 2011 12:00
TO : Zdravím, pokud si přečtete příspěvky o kus níže(Marcela), tak tam popisuji, co mě od operace dostalo. Byla jsem 11 8. na hysterektomii (ponechali mi pouze pravý vaječník), takže teď je to cca měsíc od operace. Do 16. dne to bylo v pohodě, pouze jsem špinila, pak jsem začala krvácet. Po třech návštěvách u doktora jsem začala věřit tomu, že jsem v pořádku a že je to normální. Všechno co popisujete, jsem prožívala taky. Teď se již snažím dělat některé činnosti normálně (pomalu a bez nošení věcí). Když se unavím, lehnu si. Ráda bych již do práce, stejně dělám z domova. Pouze nevím, jestli si mohu sednout za volant. Jediný problém, který mám je, že mě břicho občas táhne, tu píchne. Takže se nebojte, určitě budete v pořádku. A pokud máte pochybnosti, jděte k doktorovi. Hodně štěstí Marcela
anonym
| 12. 9. 2011 10:13
Po delší době jsem se rozhodla sem napsat. Jsem už půl roku po hysterektomii, cítím se celkem dobře až na návaly, bušení srdce atd. Jelikož jsem rok po operaci karcinomu tlustého střeva, kvůli následné chemoterapii nemůžu brát¨žádné hormony. Řeším to pupalkovým olejem, čajem z hlohu atp. Máte někdo zkušenost jak je to s žádostí o lázně? Já měla jet do lázní po té předchozí operaci, ale kvůli této jsem prošvihla termín...

Jinak vzkaz pro všechny, které tato operace čeká: vaše obavy jsou zcela pochopitelné, ale vážně se není čeho bát.

Všem držím palce.
anonym
| 10. 9. 2011 11:45
Ivo,

já bych řekla,že nemocnice mimo Prahu jsou dobré,špičková je např.Plzen,nedoporučuji U Apolináře,dobrý je i Motol,Podolí-Praha,já ossobně po svých zkušenostech bych volila mim Prahu.

Holky máte někdo po hysterektomii,Oestrogel a přitom třeba bušení u srdce??????děkuji Hanka
hrejsovama...
| 11. 9. 2011 13:08
TO : Ahoj všem, moc Vám děkuji za podporu. Nechtěla jsem dřív psát, abych nezakřikla dobrou zprávu. Při prohlídce mi doktor vyndal uvolněný steh a od té doby nekrvácím. Nevím, jestli to mělo souvislost, ale již jenom špiním. Tak jsem klidnější. Ve čtvrtek to bylo měsíc od operace a myslím si, že bych po dalším týdnu mohla do práce. Mám sedavou práci. Akorát denně dojíždím 25 km autem tam a zpět. Tak se chci s dr. dohodnout. Pravý vaječník, který mi ponechal ,prý pracuje, takže žádné hormony dávat nebudeme. Zatím žádné změny necítím, tak nevím.Ještě jednou moc děkuji. Tato diskuze je fajn. Marcela
anonym
| 10. 9. 2011 11:21
Ahoj, včera jsem se dozvěděla, že mám myom na děložním těla a to hodně velký v pondělí jdu na sono a přijde jasná operace dělohy. Hledám informace a hlavně nějaké doporučení kam na operaci jít. Jsem z Příbrami a zdejší nemocnici vůbec nedůvěřuji. Prosím poraďte??? Kam??? děkuji.
anonym
| 7. 9. 2011 23:21
Ahoj děvčátka
přišla jsem se na vás podívat po dlouhé době. Mám za sebou 9 měsíců od operace. Je mi 36 a prodělala jsem komplikovanější hysterektomii řezem v podbřišku z důvodu rychle rostoucího myomu ( v době operace 9cm). Chci všem poděkovat za tuhle existující dyskuzi, moc mi v těch těžkých chvílích rozhodování a čekání dodávalo odvahy. Po operaci jsem 4 měsíce konečně v kondici, měla jsem nějaké komplikace a při močení stále neustávající silné bolesti v podbřišku. Nevím kolik antibiotik jsem v době po operaci snědla a propadala depresím, že už nikdy nebudu v pořádku tak jako dřív.
Stále na sebe dávám velký pozor obzvlášť na zvedání těžkých předmětů. Píšu vám hlavně proto , že mi přišel do cesty přírodní podpůrný doplněk, který můj stav velmi rychle převrátil na tu dobrou stranu. Ráda bych jej doporučila všem, které se byť na zákrok teprve chystáte anebo jste těsně po. Urychluje nesmírně hojení a rekonvalescenci, pozitivně působí na vaše zdraví a kondici. Mě pomohl v nejhorším období a nedám na něj dopustit. Zatím stále užívám. Problémy a bolesti s močením jsou ty tam, strnulá místa v tříslech a v okolí řezu pomalu dostávají zpět cit. Nechci tady dělat reklamu a tak kdo by měl zájem napište mi na adresu Nannette@seznam.cz, ráda se s vámi podělím o kontakt a zkušenosti.
Moc přeji všem co nejméně trápení, hodně odvahy a hlavně zdravíčko!!
Ráda se zase zastavím ......

Vzkaz pro Sylvu : Sylvo ženy po hysterektomii už nikdy nemenstruují. Platí to v obou případech ať jsou vaječníky odebrány nebo ponechány. Vaječníky pouze vyrábějí vajíčka a potřebné hormony, které řídí v těle ženy menstruační cyklus. Děloha je to, kde se tvoří každý měsíc výstelka pro oplodněné vajíčko, které když se nedostaví, je každý měsíc krví vyplavována ven (menstruace), aby se mohla vytvořit zase nová v dalším cyklu. Není již z čeho krvácet, jeli odebrána děloha.Také už není nikdy možné otěhotnět .

Všem moc držím palečky
papa Markéta
anonym
| 6. 9. 2011 16:17
Nabízím pozici Okresního manažera pro tyto okresy: OV, OP, NJ, BR, KA, FM. Spolupráce s firmou, zabývající se výrobou a prodejem dezinfekčních prostředků, likvidujících viry, bakterie, plísně, řasy a alergeny. Možno vykonávat při zaměstnáni (Network Clienting). Životopisy s motivačním dopisem zasílejte do 18. 9. 2011 ve formátu pdf, na e-mail: jedlickaladislav@centrum.cz.
anonym
| 3. 9. 2011 22:49
Paní Marcelko,

já přesně nevím,po jaké jste hysterektomii,ale vím,že dost žen krvácí,ale pokud Vás prohlíželi dva doktoři,tak se opravdu zkuste chvíli víc šetřit,jinak co se týká bolení hlavy,než mi nasadila lékařka Oestrogel,3 týdny v kuse mě bolela hlava,at je Vám lépe Hanka
anonym
| 3. 9. 2011 21:04
Paní Marcelko, s tím krvácením Vám neporadím (ale paní Vlaďka tam popisuje, že taky hodně krvácela). Tak pokud máte na zastavení krvácení prášky, tak to musí brzy zabrat !!! Hlavně se prosím šetřte !!! A to bolení hlavy potvrzuji mám taky , vždy tak obden (nikdy jsem na to netrpěla). Už se těším až mi při další kontrole píchnou hormony... GITA
anonym
| 31. 8. 2011 17:18
Ahoj všem,jsem 4 měsíce po celkové hysterektomii přes břicho,a přesto,že je mi 55let,tak po 3 měsících totální vzpoura hormonů,tak mám Oestrogel,bylo mi fakt hrozně,v září jdu na první kontrolu do prventivní onkologické ambulance,nevíte některá ,jak kontrola probíhá,jdu K Apolináři,tam jsem byla i na operaci,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,nebudu to komentovat,hlavně,že histologie dopadla bez dalších problémů
anonym
| 1. 9. 2011 22:28
TO : Zdravím, tak jsem šla k doktorovi o den dříve, prohlédl mě, udělali mi rozbor moči a konstatoval, že stehy jsou v pořádku, avšak našli mi zánět močového měchýře. Takže jsem dostala antibiotika a další léky proti krvácení a jela domů. Dnes to bylo jen špinění. Tak doufám, že to bude jenom již lepší. Mějte se. Marcela
anonym
| 3. 9. 2011 08:49
TO : Ještě jednou, prosím Vás, já nevím, ale již z toho začínám být špatná. Už si myslím, že je to v pohodě, když jenom špiním a druhý den zase krvácím. Prohlíželi mě dva doktoři a oba se shodli na tom, že je vše v pořádku a že je to normální stav. Dnes zase hodně krvácím.
Poraďte, když jste někdo krvácel, jak dlouho to trvalo. Já si připadám dost vycucaná, je to dnes 8. den a mě pořád bolí hlava. Vůbec nechápu odkud se ta krev bere. Omlouvám se, ale začínám panikařit. Marcela
anonym
| 30. 8. 2011 15:36
Paní Marcelo, já zatím pořád jenom špíním. Více nebo méně.Každopádně mi stačí light vložka. Kdybych měla křeče nebo krvácela, tak se mám docentovi ihned ozvat. Takže já bych nečekala, zjistila si, zda ten Váš diktor ordinuje zítra a naběhla bych tam o den dříve !!! Držím palečky,ať to nic není..... GITA.
hrejsovama...
| 30. 8. 2011 17:14
TO :Paní Gito, děkuji za podporu. Na mě je to nějak moc dlouhá doba. Jsem hrozně netrpělivá. Ráda bych dělala již všechno. Uvidím zítra. Marcela
anonym
| 30. 8. 2011 19:21
TO hrejsovamarcela@seznam.cz: jsem 6 týdnů po celkové hysterektomii pro adenokarcinom děložního těla. Také Wobenzym a dnes na kontrole mi k mé
radosti lékař řekl, že jsem pěkně zahojená. Teď mi zbývá poprat se s léčbou a doufám, že bude vše OK. Držím palečky, ať vše zvládnete a jste fit?? Vlaďka
anonym
| 30. 8. 2011 19:23
TO hrejsovamarcela@seznam.cz: TO hrejsovamarcela@seznam.cz: jsem 6 týdnů po celkové hysterektomii pro adenokarcinom děložního těla. Také jsem dost krvácela. Lékař mi vysvětlil, že se to stává a že mám být víc v klidu. Začala jsem brát Wobenzym a dnes na kontrole mi k mé radosti lékař řekl, že jsem pěkně zahojená. Teď mi zbývá poprat se s léčbou a doufám, že bude vše OK. Držím palečky, ať vše zvládnete a jste fit?? Vlaďka
anonym
| 29. 8. 2011 14:44
Paní Marcelo,to jsem ráda, že to u Vás není nějaká velká komplikace.Když zaberou prášky, tak bude dobře....To nám všem fakt přeju. Protože jsem si říkala, jak je to nespravedlivé ! Jedna kolegyně nebyla prý na gyndě čtyři roky, druhá ještě déle ! A já tam lezu poctivě každého půl roku a najednou zničeho nic takový nález ! Ach jo! No a s tím venčením psa je to u nás podobné. Já jsem přes týden doma sama (děti v cizině, manžel v Praze) takže na večerní vycházku musím. Sice máme zahradu, ale pes je tak zvyklý. Takže vyjdeme do polí cca 300 m a už volám, že jdeme domů. To fakt nechápe. Je zvyklý, že dojdeme do lesa a cáráme se tak hodinku. Ale tedˇ to fakt nejde. GITA
hrejsovama...
| 30. 8. 2011 07:48
TO : Ahoj všichni, Gito, právě, že krvácení je od soboty stále, chvíli je to růžové, po ránu červená krev. Přes den střídavě, Myslela jsem si, že se zbavím vložek a nic. Dokotor říkal, že je vše v pořádku, ale jsem z toho již na nervy. Mám v podbřišku takové divné pocity, píchání. K doktorovi jdu ve čtvrtek. Prosím Vás, máte s tím nějaké zkušenosti? Díky Marcela
anonym
| 27. 8. 2011 16:15
Zdravím ženy,hlavně paní Marcelu. Je mi 47, a 11.8.2011 je podstoupila LAVH v Podolí. Měla jsem cystu na levém vaječníku, v Praze mi zjistili i na pravém vaječníku, no a tudíž děloha bez vaječníků v těle už nemá funkci.Tak dobrá.Byla jsem hrdinka. Děti mám dvě, dospělé, tak co.... Pan docent (strašně hodný pan doktor)mi vysvětlil, co se mnou budou dělat. Ale stejně ! Poprvé na operaci ! Ty nervy ! Ty první dva dny po operaci celkem nepříjemné..Ty pochody v břiše, než se střeva urovnají.. Pak už to celkem šlo.Měla jsem svůj pokoj, takže bezva... Čtvrtý den po operaci domů, paráda...Kontrola čtrnáct dní po operaci dopadla dobře,prý všechno bez komplikací.Histologie negativní, uf ! Tak teď to jenom nezakřiknout !!! Válím se po celém domě,uvařím,lehnu si, pověsím prádlo,lehnu si.... Snažím se pokračovat ve skvěle odvedené práci pánů doktorů (a samozřejmě i sestřiček) z Podolí. GITA
hrejsovama...
| 29. 8. 2011 08:32
TO : Zdravím Vás všechny, tak jsem k tomu doktorovi v sobotu jela, uklidnil mě, že je všechno v pořádku a dal mi prášky. Jenže přes den stále špiním a po ránu krvácím, ne moc, pak to ustane. Dočetla jsem se, že se po 3 týdnech uvolňuji vnitřní stehy a že to krvácení může být z toho. Máte někdo takovou zkušenost? Gito, zdravím Vás. Já byla taky11. 8. Všechno bylo v pohodě,až teď to krvácení. Ráda bych již a procházku s pejskem, ale mám obavy, že bych nedošla .....
Mějte se Marcela
anonym
| 26. 8. 2011 12:24
Ahoj všichni,
v říjnu bych měla jít na hysterektomii a hrozně se bojím.Nikdy jsem na operaci nebyla,a tak nevím co mě čeká.Prý to půjde spodem.Pracuji na poště-taháme balíky do 30kg.Poradte,jak se na to připravit.Dík,Jitka
hrejsovama...
| 27. 8. 2011 12:49
TO : Ahoj Jitko, psala jsem o příspěvek níže. Dnes jsem 16. den po hysterektomii pomocí LAHV a taky tápu. Dr. mi v lednu řekl, že do 2 let bude nutná hysterektomie z důvodu rychle rostoucího myomu, nálezu na čípku a endometriózy. Podstupovala jsem 8 pokusů IVF a takhle to dopadlo. Než čekat 2 roky, rozhodla jsem se ani ne po roce. Taky jsem měla strach ze samotné operace, hlavně jak budu vše snášet. Nejhorší je to čekání. Operace proběhla dobře,poté JIP, tam je to trochu depresivní, všechny ty hadičky,na povel vstát apod., ale když ze mě všechno vyndali (dren, cévku, bandáž z pochvy, hadičky,....), tak to byla úleva. Byla jsem připravená na píchání, tahy kolem pupku, bolest při močení, špinění, ale dnes 16. den mě překvapilo krvácení. Volala jsem doktorovi a ten říkal, že tam mohla prasknout nějaká cévka, taky vnitřní stehy odpadávají,.... Když by to nemělo přestat, tak mám přijet. Jdu na 1. kontrolu v pondělí, tak uvidím.
Asi by měli v nemocnici pořádně říct, co je normální a z čeho má být člověk vysresovaný. Samozejmě, že nic těžkého nezvedám, pouze hrneček, láhev pití, fen,tak do 0,5 kg. Na "vycházky" chodím pouze na zahradu a šmejdím po baráku.
Nevím, jestli jsem pomohla, popř. čekám na konkrétní dotazy. Zdraví Marcela
hrejsovama...
| 21. 8. 2011 08:34
Zdravím Vás všechny a prosím o zkušenost, jsem 10. den po hysteroskopii provednou LAHV, vše mi bylo odebráno, nechali mi pouze pravý vaječník, 5. den po operaci jsem šla domů. Ležím v posteli a když pořád někde courám po baráku či zahradě, šetřím se. Na to jaký jsem měla strach, probíhalo vše dobře. V nemocnici jsem nekrvácela, žádné velké bolesti. Teď mám tlak při močení, táhnutí pod pupkem vpravo i vlevo, občasné svědění v pochvě (3x denně se sprchuji), malinko špinění. Jeto nornální stav? Děkuji za Vaše zkušenosti. Marcela
anonym
| 21. 8. 2011 11:28
TO hrejsovamarcela@seznam.cz: Marcelo, je to normální, chce to opravdu pořád odpočívat.Já budu zítra 5 týdnů po LAHV, ráno, dopoledne, jsem v pohodě, odpoledne už mě to taky táhne, sem tam píchne, musím si na chvíli sedmnout nebo lehnout a odpočinout, Tělo si samo řekne, ale na to že jsem měla někdy dělohu a menstruaci si už ani nevzpomenu.
Co se týká špinění, čím víc budete polehávat, tím míň to bude špinit.Dělala jsem si deset dní výplachy Rosalginem, podporuje rychlé hojení uvnitř pochvy.Koupí se v léhárně i s aplikátorem bez receptu cca 250 Kč.Vždycky večer než jsem šla spát.Pak je dobré si každé ráno dát actimel, uklidňuje střeva a břicho není tak citlivé a nafouklé,ani ty tlaky uvnitř jsou v pohodě.Když budete chtít ještě něco vědět, ráda odpovím.
hrejsovama...
| 21. 8. 2011 12:20
TO : Děkuji. Já mám v plánu, pokud to dr. schválí, jít po 5 týdench do práce (nemám fyzickou práci). Mohu se zeptat, kdy jste vyrazila na vycházku. Já víc určitě ležím. Projdu se po zahradě, jsem hotová a musím si lehnout. Doufám,že to bude časem vše v pohodě, ty tlaky, když jdu na malou, jsou dost nepříjemný. To táhnutí je i způsobený tím, že měním polohy.Při vstávání to cítím víc. Díky. Marcela
anonym
| 21. 8. 2011 20:24
TO hrejsovamarcela@seznam.cz: Marcelo,na procházku jsem ještě nevyrazila.Jen se autem přesunu do firmy,pracuju tak 10-11hod denně a pak jsem ráda,že se dostanu domů a do postele,na procházku už nezbývají síly.
Vstávání-tak 4 týdny jsem vstávala z postele tak,že jsem se otočila na bok,pak postupně nohy dolů a tělo do sedu,bylo to míň bolestivé.
Na malou chodím často, budím se i v noci,jak je něco v močovém měchýři,tlačí to a bolí,ale je to každý den lepší a lepší,tak snad to brzy přejde úplně.
Jen mi vadí,že si nemůžu lehnout v noci na břicho,ještě to prostě nejde.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
12. 9. 2025 14:27
15062
Míránek Černohous
7. 9. 2025 08:49
48
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18