Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 15. 8. 2011 20:08
Jsem po částečné hystero,brali mijen dělohu.Dnes je to měsíc,byla jsem poprvé na celý den v práci a vcelku v pohodě.Podbřišek chvilkami pobolívá jak u menstruace,ale velmi slabé.To jak se hojí ještě stehy uvnitř břicha,trvá to prý skoro dva měsíce.Ale vcelku pohoda.
anonym
| 6. 9. 2011 15:25
TO : Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Moje kamarádka jde na vyndání dělohy a ona mi tvrdí,že nebude mít menstruaci,ale já si myslím,že je to hloupost,když jí nechají vaječníky.Prosím napište mi na silviacerna1@tiscali.cz Děkuji Sylva
anonym
| 13. 8. 2011 09:34
Ahoj všichni prosím, chtěla bych se zeptat v září jdu na vyndání dělohy, prý by to ještě šlo laparo. a vaječníky mi zůstanou...říkají, že hormonálně bude vše v pořádku, ale moc se bojím.. a hl. mi bylo řečeno, že se stává, že se můžu počůrávat, když je děloho venku je mi 28 tak se toho dost děsím... mám už 2 děti a obě císařským řezem. Prosím máte někdo s tím skušenosti??? Všem moc upřímě děkuju veškeré názory...Bára
anonym
| 13. 8. 2011 13:26
TO : V pondělí to budou 4 týdny co jsem po hysterektomii s laparoskopickou asistencí, na břiše v pupku byly dva stehy a v podbřiku na každé straně jeden. Vše je v pořádku,jen nesmíte opravdu nic dělat.5 dní v nemocnici,pak týden ležet doma,další týden klidový režim,nic nezvedat,ani hrnec ne.Čtrvtý týden jsem začala po chvilkách chodit do práce,od pondělí už jdu naplno,ale nemám fyzicky náročnou práci.Pokud budete chtít něco vědět,ráda odpovím.
anonym
| 15. 8. 2011 16:23
TO : Ty jsi po celkové hysterektomii?Myslím děloha,vaječníky,vejcovody,uzliny?Pokud ano tak to jsi dobrá,že takhle zvládáš.
anonym
| 15. 8. 2011 20:07
TO : a to jste jen 3 týdny ležela...?A vy máte vaječníky??Je vše po hormonální stránce v pořádku?Moc se bojím i té bolesti po probudení...u 2 císače jsem měla hrozné bolestí i transfuzi.. ale u té laparo prý tolik břicho nebolí...prosím jaké to je....?
Bára
anonym
| 15. 8. 2011 22:21
Baro já jsem po celkové hysterektomii,řez od pupku dolů,brali mi uplně vše,vaječníky,vejcovody,dělohu,uzliny i v tříslech.Mám 3 děti,ale porody normál.Tohle po probuzení na JIP bylo docela v klidu,já dost vydržím fyzickou bolest i tak ti dávají kapačky,druhý den mě převezli na pokoj,že by to nebolelo,to bych lhala,ale 7den jsem šla domů.Samozřejmě,že ty co jdou laparoskopicky chodí bez problémů dříve,bohužel u mě to nešlo.Po hormonální stránce já v pořádku nejsem ted vůbec ,ale věřím,že budu.Báro,takže ty se neboj,zůstanou ti vaječníky a za 3 dny jsi doma,kam jdeš v Praze?
anonym
| 15. 8. 2011 16:28
TO : Báro neboj bude to dobré uvidíš
anonym
| 4. 2. 2014 19:50
TO Barbucha:
Ahoj jen se chci zeptat jak ti to vse dopadlo?
Také me to čeka .
Dík
anonym
| 12. 8. 2011 22:05
Ahoj holky tak GS Merilin jsem užívala 3 dny ,bylo to poznat,bylo by to dobré,ale neustálo to mé zažívání,tímto ho nabízím,vzala jsem z něj 3 tablety,stál 440.kč + kartička na 100.kč sleva při dalším nákupu,kdyby ho někdo chtěl ,ozvěte se cenu dohodneme,ted zkouším Menomax a pak Sarapis..........ale ten nevím jsem alergik,ten je prý hodně dobrý,když nic mažu k dr pro horm.mast,takhle se trápit nebudu
anonym
| 8. 8. 2011 12:25
Ahoj,no víš já ještě trpím uzkostnou poruchou,takže ,kdyby to byly jen návaly ok,nespavost se dá také přežít,nonstop bolení hlavy také,ale bohužel mě to rozhazuje ještě i moji pošramocenou psychiku a to mě štve.Teda ,že já nejsem chlap,a to mi všichni říkali máš 3 děti,poslední v 39,ty budeš mít přechod balada,máma ta ani nevěděla,že měla přechod,no ty největší návaly jsem už měla asi před 5 lety,ale ted mě to zaskočilo,no uvidíme co zabere
anonym
| 7. 8. 2011 20:55
čauky channy, chápu tvé pocity, co se týče návalů, já je mám do dneška a to jsem rok a 3 měsíce po operaci. Jela jsem jen přez přírodní prepar. Maxi-Klim, Merylin, a poslední byl beneflamus od Hemannu. Všechno přírodní. Teď neberu nic. Když to na mne příjde, tak se mohu sprchovat-mokré záda a zbytek jak by smet. Přez den i vnoci Ale hlavně, že je jak je, mozhlo by být o moc hůř. Rozhodla jsem se , že hormonal. léčbu nepodstoupím a toho se držím i když jsem mokrá , jak vodník. Jednou to snad skončí pa
anonym
| 15. 8. 2011 16:27
TO : Také jsem měla toto předsevzetí,že do hormonu nepůjdu,kdyby byly jen návaly ok,blbé spaní ok,ale mě už třetí týden bolí hlava a jsem jako bacená a to se nedá,,,,,,,,,,,,to fakt nejde
vladka.25
| 29. 7. 2011 10:01
Ahoj, před třemi týdny jsem podstoupila hysterektomii laparoskopicky. Po osmi dnech jsem dostala infekci, léčenou antibiotiky. Dnes jsem začala krvácet, ne moc, ale je to čistá krev, ne špinění. Nevím, zda je to běžné. Má někdo s těmito problémy zkušenosti? Mám velmi sníženou imunitu a vše se u mě léčí problematicky. Budu ráda, za každou zkušenost. Přeji všem hezký den
anonym
| 27. 7. 2011 21:55
Anonyme .................tak to jsi měla velké štěstí a bud ráda,,,,,,,,,,,,,,,,,,plno z nás to bohužel napsat nemůže,přeju hodně zdraví
anonym
| 26. 7. 2011 14:13
Žádný problémy zde uváděné jsem neměla a to mi ještě dělali rovnou plastiku moč.měchýře.Já tedy nevím, ale neměly by být žádný bolesti.
anonym
| 26. 7. 2011 12:22
Tak já už jsem 3 měsíce po celkové hyster.,no řekla bych ,že se dostávám do normálu,jen mám pocit,že tloustnu a to nijak nejím,vzali mi uplně vše ,je to normálka?máte někdo stejné problémy,no hlavně at jsou v pořádku kontroly,tohle neni tak podstatné............
anonym
| 22. 7. 2011 12:44
Ahoj, delší dobu jsem tu nebyla. Nejde mi to se přihlásit, to ale navadí. Spíš jsem se chtěla zeptat jestli je tu někdo po ozařování nebo ve fázi ozařování. Já jsem po hysterektomii 18.5., dva tři týdny po operaci byly krušné, ale potom jako když mávnete kouzelnou hůlkou. Vše bylo super, žádné obtíže. Hysterektomii mi dělali pro zjištěný dlaždicobuněčný karcinom, dle histologie po operaci mi byla doporučena radioterapie na kterou docházím každý den, měla bych mít zatím 25 frakcí. Mám za sebou 6 frakcí a už mě pálí při močení. Proto hledám kámošku se stejným nebo podobným osudem na písmenkování, je mi 37 let.
anonym
| 21. 7. 2011 13:05
Chtěla jsem se zeptat...před 5 týdny jsem byla na plastice pochvy měla jsem retrokélu a zárovenˇmě laparoskopicky braly 2 cysty velikosti 5cm..nyní po zhojení mě poklesla pochva zhruba do poloviny...zajímalo by mě jaká mě čeká operace..není totiž možný *** vůbec a zavedení tamponů při menstruaci jen velice obtížně....poradíte někdo prosím?
anonym
| 18. 7. 2011 18:28
Ahoj, také jsem měla dlouho žaludeční nevolnost. Dělali mi laparoskopickou hysterektomii. při ní se břišní dutina napouští dusíkem, aby se k orgánům lépe mohlo. Než se ten dusík prý vstřebá, tak to trvá delší dobu a způsobuje to žaludeční nevolnost. Vydrž, časem to pozvolna přejde. První měsíc jsem si vařila jen polévky ...dala maso do vody, osolila, přidala kořenovou zeleninu a nudličky do polévky, Nakonec jsem vždy vypila hlavně ten vývar a byla najedená Ale pozvolna se to zlepšovalo, pak už došlo i na ty nudličky. Teď už po 3 měsících jím všechno. Držím palečky, bude lépe
anonym
| 18. 7. 2011 13:26
Ahoj Channy a ostatní...děkuji ti za odpověď. S ohledem na tvůj nález jsi jistě větší bojovnice než já a já ti držím palce, aby šlo vše jen směrem k lepšímu. U mne se zatím nic nezměnilo. 6 týden. po operaci jsem musela odjet s dětmi k moři na plánovanou dovolenou. Hojení vnitřních stehů jsem napomohla čípky Cicatridina/dávají se na noc/ a u moře jsem zvládla jak pobyt na sluníčku, tak i koupání. Prní tři dny jen máchání, ale pozvolna jsem břicho i rozplavala. Podle této zkušenosti musím říct, že to považuji za nejlepší způsob jak bříško uvolnit. Voda odlehčuje a tak je to snazší. Fakt ale je, že jinde než v moři bych to koupání z hygienických důvodů neprovozovala. Měla jsem to posvěceno i od lékařky. Bohužel ale pokračují stavy na zvracení a to déle jak 1 měsíc. Z toho jsem nervózní a nevím co může být příčinou. Tento týden to jdu konzultovat s lékaři tak jsem zvědavá, zda se najde vysvětlení. Návaly se samozřejmě už také dostavily, zatím zvládám sama, ale hormony mě asi neminou. Všem přeji hodně optimizmu, duševního i fyzického zdraví......
channy
| 17. 7. 2011 22:16
Ilonko,

10dní je krátká doba,já jsem ted 19.7. 3 měsíce po celkové hyster.-vše děoha,vaječníky,vejcovody,uzliny v tříslech,řez od pupku dolů a stále se necítím uplně fit,mám bohužel dost problémy se stolicí,takže neboj za 10dní já byla mumie s hadičkou z močového měchýře
anonym
| 14. 7. 2011 09:36
ahoj Ilona
Už dlouho vás tu čtu,nyní jsem 10 dní po vag. hysterektomii a stále mám dost velké bolesti v podbříšku mám z toho strach protože mám problémy i při močení a o stolici ani nemluvím ale jak vás tu čtu tak je to asi ještě normální...aspoň doufám
anonym
| 25. 7. 2011 11:43
TO : Ahoj,jsem týden po hysterektomii,operace byla s laparopskopickou asistencí,dnes mi byly vytaženy stehy.Nic mě nebolí,polehávám,odpočívám.Kontrolu mám za 14 dní.Jen vlivem plynu,který jsem měla v břiše napuštěný,musím jím častěji a málo,jinak je mi těžko od žaludku.Doufám,že i Vám bude brzo lépe.
anonym
| 6. 8. 2011 18:50
Ahoj všem,tak já jsem už 3 a půl měsíce po totální hysterektomii a posledních 14dnů ,došly hormony...................a je to síla,nespím,unavená,potím se ,bolí mě hlava nonstop,motám se děsný,,,,,,,,,,,,,,,doktorka mi řekla at zkusím něco přírodního,,,,tak jsem koupila Merilin a uvidíme,máte někdo zkušenosti,holky mně je tedy děsně,naivně jsem si myslela,že vše operací skončilo,,,,,,,,,,,,,,,,,,neeeeeee
pro dadalo
sosi
| 11. 7. 2011 23:51
Ahoj dadalo.
Víš ono je to těžké. Opravdu to bude mít asi každá jiné.
Já byla na opraci v květnu tohoto roku. Druhý den po operaci mi bylo sděleno, že mám od narození jen jeden vaječník. Vůbec jsem o tom nevěděla, mám jedno dítě. Chtěné, žádný problém s otěhotněním jsem naštěstí neměla. Celý život mi vaječník vůbec nechyběl, a doufám, že to tak i zůstane. Že mi nebude chybět ani v budoucnu. Podotýkám, mám 44 let a myslím, že mám hormonů na rozdávání . Zatím. Uvidíme. Jiné to možná bude za půl roku, za rok.
,Pokud se cítíš dobře, nestresuj se čtením některých článků. Psychika je půl zdraví. Přeji Ti dobrou náladu a hodně zdraví.
Sosi
Jeden vaječník
dadalo
| 11. 7. 2011 20:53
Ahoj holky, v únoru jsem podstoupila LAVH a zůstal mi jeden vaječník (o druhý jsem přišla při kompl. císařském řezu v říjnu, potom s odstupem 4. měsíců došlo na odstranění dělohy) a tak se chci zeptat vás, které jste na tom s jedním vaječníkem podobně a už delší dobu po operaci, jak to funguje hormonálně. Mě nedávno jedna doktorka internistka sdělila, že když už není děloha, tak prostě vaječník brzo odumře a je přechod ...Mám pocit, žče byla nějaká zmatená! Můj gynekolog mi ale říkal právě opak, že právě ten jeden vaječník vše zvládne a do přechodu se dostanu postupně věkem. Nyní mi je 38 let! Proto se obracím na vás, co máte už delší čas po operaci, jak to s vámi vypadá Mně je dobře, necítím žádné návaly! Moc děkuji za zprávičky a všem přeji hodně zdraví a hezké léto. Dada
channy a všechny, které neotravuju svým psaním
rozalin
| 10. 7. 2011 21:04
ahojky, zítra jedu po 4 měsících do N.Jičína na kontrolu. Už je to rok a měsíc, od operace.Jsem ráda, že mi je, jak mi je. Po této kontrole bude kontr. v místě bydliště-rentgen plic, a odběr krve. I když se cítím fit, tak vždy mám nervy, co výsledky.... Pro mne jsou nejhorší ty návaly. Už jsem zkoušela 3 druhy přírodních prepar. a nic moc. Hormonál ne. Já se potím, jak dělník na stavbě a to nic nedělám. Nejhorší to je v práci, člověk se sprchuje, a do pár minut je jak ...a to při tom nejsoem nějakej tlusťoch. Návaly jsou stále stejné a teď v létě , to je mazec jak hrom. Fajn to je v noci, to někdy nespím i půl hod, až zchladnu. Ale to jsou malé věci. Zjistili mi na CT mnoho cyst na játře, tak jsem si koupila bylinky a občas je piju, ale je to hořké jak čert. Byliny piju často, každy den. Holky mějte se , užívejte si každý den v pohodě a klidu, bo psychika je moc důležitá. Já vím nejde to vždy ukočírovat-ty nervy. Jo a ještě . Před 14 dny jsem si udělala 1. a 2. stupeň reiki. pa pa
Sosi
channy
| 5. 7. 2011 12:22
Sosi já to vůbec tak nebrala,možná ,kdyby se to u mě zachytilo dříve,kdoví,ale na prohlídky jsem chodila,hlavně at je nám všem dobře,zdraví je opravdu to jediné,to nejdůležitější,ale tohle já vím dávno moc dávno,jednak proto ,že jsem z lékařské rodiny a jednak proto,že jsem před lety prodělala autonehodu,,,,,,,,,,,,,nic moc,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,takže Sosi,
vůbec jsem to nemyslela nějak špatně,je dobře,že jsi napsala tenhle pozitivní příspěvek.A ještě jednou at je ti fajn.

Rozalin ,jak je Tobě ????????H

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
11. 6. 2025 19:02
14488
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
smudla4