Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro channy
sosi
| 4. 7. 2011 23:53
Ahoj channy.
Moc mě mrzí Tvé problémy. Víš já napsala mé pocity z toho důvodu, že když jsem byla před operací a četla tyto příspěvky, odmítala jsem na operaci jít. Tady byly příspěvky spíše ty negativní. Žádná nenapsala pozitivní pohled na hysterektomii. Tak jsem si řekla, že snad pomůžu těm, které se nemohou rozhodnout, jestli jít na operaci, nebo ne. Mít mé zkušenosti dříve, neváhala bych. Naštěstí jsem se rozhodla ještě včas. Bylo mi řečeno, že jsem přišla za pět minut dvanáct a laparoskopicky by to již nešlo. Taky jsem moc ráda, že výsledky dopadly dobře.
Opravdu jsem nechtěla zlehčovat jakékoli problémy, co mohou nastat před i po operaci.
Přeji Ti upřímně hodně zdraví a také štěstí!!!!
Sosi
sosi
channy
| 4. 7. 2011 21:52
Sosi, bud štastná ,že jsi to takhle v pohodě zvládla,ono i laparoskopii je to zcela jiné,viděla jsem ten rozdíl na pacientkách po celkové hyster.a řezem na břiše a u pac.o laparoskopii.To se vůbec nedá srovnávat.Přeju ti hodně zdraví a nikomu tyhle operace ,hlavně s diagn.rakvina nepřeju,přežít se samozřejmě dají.
sosi
channy
| 4. 7. 2011 21:52
Sosi, bud štastná ,že jsi to takhle v pohodě zvládla,ono i laparoskopii je to zcela jiné,viděla jsem ten rozdíl na pacientkách po celkové hyster.a řezem na břiše a u pac.o laparoskopii.To se vůbec nedá srovnávat.Přeju ti hodně zdraví a nikomu tyhle operace ,hlavně s diagn.rakvina nepřeju,přežít se samozřejmě dají.
hysterektomie
sosi
| 3. 7. 2011 19:42
Ahojte všechny.
16.5.2011 jsem podstoupila částečnou hysterektomii -laparoskopicky, brali mi jen dělohu, vaječníky ponechali. Druhý den po operaci jsem již odmítala prášky na bolest. Byla jsem v pohodě, nic mě nebolelo. Nyní skoro 7 týdnů po operaci jsem naprosto v pohodě. Dělám skoro vše. Samozřejmě nenosím těžké věci. Když jsem se dozvěděla, že mám podstoupit tuto operaci a četla si příspěvky některých holek (viz nahoře) hrozně jsem se bála, ale nyní ji všem Vám, které pochybujete jestli jít, nebo ne, vřele doporučuji. Opravdu to není nic čeho by jste se měly bát. Na operaci jsem byla ve Šternberku a tímto chci poděkovat všem doktorům i sestřičkám.
P.S. Nebojte se ničeho, za tu jistotu, že již nebudou stejné problémy s menzes, že nemůže být rakovina z myomů na děloze... to opravdu stojí.
Sosi
Ivico
channy
| 2. 7. 2011 19:42
Ivico,jejda já absolvovala to samé,ale + uzliny,řez od pupku dolů,ale pro karcinom,bylo mi fakt bídně,ted jsem 10týdnů po operaci,stále mám problém se stolicí,žaludek mě bolí každou chvíli,přesně jak popisuješ,ale jinak jsi dobrá,že jsi takhle fit.Kde ti to dělali?a ani problémy s močením jsi neměla,já jsem odcházela z hadičkou z břicha kvůli moči.No každý jsme jiný.A to mám 3 děti,2 dospělé+ 15letou.
Hysterektomie
ivica
| 1. 7. 2011 14:14
A ještě jen pro pořádek dodávám, že histologie byla v pořádku.
Hysterektomie
ivica
| 1. 7. 2011 13:41
Zdravím všechny přispěvatelky i pouhé čitatelky. Není mým zvykem přihlašovat se na diskuze, ale jsou určité situace, kdy člověk změní dosavadní názory. V září mi bude 45 let a 31.5. jsem absolvovala kompletní hysterektomii/děloha, vaječníky, vejcovody/. Důvodem byl dlouhodobý růst myomů na děloze a nově objevená cysta ?? na vaječníku. Nezávisle na sobě my HYE doporučili 3 zkušení gynekologové. Jedním z důvodu byla moje nepříznivá gentická zátěž. Maminka mi na karcinom vaječníku/ovšem v pokročilém IV. stadiu nemoci/ zemřela v loňském roce. Operace proběhla podélným řezem/měla jsem již 2x císařský řez/ a byla zcela bezproblémová.Śpinění bylo jen velmi lehké a to 2 dny na Jipce. Poté nic, 7 den vyndání stehu.Prvních 14 jsem jsem měla lehké bolesti když jsem šla na velkou, pak již vše jako dříve.Dnes je ro 1 měsíc od operace a cítím se velmi dobře. Občas přijde lehké teplo, někdy v noci, někdy ve dne. Jediné co mé trápí je, že mě cca 14 dní po operaci začaly pocity na zvracení. S prázdným žaludkem, někdy s plným. Ale nezvracím. Jen takové divné pocity. Zažila některá z Vás něco podobného. Může to souviset s hormonálními změnami? Samozřejmě jsem před řešením zda brát či nebrat hormonální substituci.Názory se různí, je jich mnoho.S ohledem na to, že se léčím s vysokým krevím tlakem není hormonální léčba tak jednoduchá. Je někdo v podobné situaci. Děkuji a těším se na eventuelní odpovědi
.
Channy,
Tinulinka
| 27. 6. 2011 11:44
kdysi se mi to stalo, dokonce jsem cítila okamžik, kdy k tomu došlo - protože to zabolelo.
Zase se to vstřebalo. A stalo se mi to dávno před hysterektomií
Sabino
channy
| 26. 6. 2011 18:11
Moc a moc držím a dej vědět,zvládneš to neboj ,holky stalo se Vám některé,že Vám praskla třeba žilka na ruce a zmodralo to pod kůží?????????????
operace
Sabina36
| 25. 6. 2011 14:02
Ahoj holky, tak v pondělí nastupuji do nemocnice a v úterý operace. Doufám, že operaci přežiji a vše dobře dopadne. Doktor říkal, že když bude vše bez komplikací, tak půjdu 8 den po operaci domů. Tak mi držte palce
riselle
jasminka1
| 24. 6. 2011 11:05
ahojky,tak půl rok uběhl a opět jdu v pondělí píchnout Riselle,jedu na dovču a žádné návaly,bolení prsou neznám,sice se nesmím kouknout na tu injekci, koukla,ale dá se to vydržet.přeji rychlé uzdravení těm, co je čeká operace,vše dobře dopadne
SandroSanchezova, já měla problémy
Tinulinka
| 23. 6. 2011 14:35
s pamětí a se soustředěním v důsledku přechodu. Implantát Riselle mi to spravil. Ale už se vyčerpal, je to 6,5 měsíce, co mi ho dali, tak jsem se objednala na nový. Ale musím čekat do 22.7.2011, doktorka byla na operaci a dlouho marodila a teď má nával. Už se těším na nový implantát. Zhubla jsem při něm 2 kg.
tano 01
channy
| 22. 6. 2011 12:36
Tano máš pravdu,asi jsem jí měla horší,první šok byl rakovina,druhý celá čekací doba na operaci,třetí pobyt tam,mám ještě jiné zdr.potíže,uzliny posílali hned ze sálu na histol.byly negat,domů jsem šla také s hadičkou z břicha,tu mi po týdnu vyndali,no snad mě tohle mine,moc ti držím palce,já mám ČID,ale stejně dělám,ale už neučím na SŠ,dělám jen v atelieru.................nečinost by mě zabila
pro channy
tana01
| 22. 6. 2011 09:17
Tys měla operaci horší,mě brali dělohu a vaječníky. Nicméně před operací jsem podepisovala informovaný souhlas a tam tahle komplikace byla jako jedna ze dvou možných, no co se dá dělat už to beru jak to je, ale začátek byl dost hrozný. Chystala jsem se do práce a místo toho další měsíce marodění. Jsem už teď docela na nervy. Nic, moc nemůžu dělat, všechny knížky mám přečtený, pletení mě nebaví no tak se tu plácám a čekám, až mi vyndají z těla poslední hadičku,
že začnu aspoň dělat na zahradě.
Teda, že bych se těšila na důchod, to ani náhodou
tano 01
channy
| 21. 6. 2011 17:24
A ty jsi před tím čůrala normálně a najednou tohle začlo,no a nešlo to laparoskopií,,,,,,,,,,,,,,,,nevím,co ti vše brali,mně uplně vše i uzliny,,,,,,,,,,,,,,,,,,,tak to ti fakt moc držím palečky o tomhle tam nepadlo v nemocnici ani slovo,nebo tebe na to někdo upozornil,že se to může stát?????já zase měla lymfom a také jsem byla vykulená
pro channy
tana01
| 21. 6. 2011 16:03
to buď v klidu, tohle bys poznala. Jinak vyšetření bylo normální na gynekologii, ale musela jsem znova na operaci. Měla jsem hyst. břichem, tak mě řízli znovu v jizvě - už teda není tak rovná jak byla... No hlavně aby se ta píšťel nevrátila.
tano 01
channy
| 21. 6. 2011 09:52
A to prostě z ničehož nic,,,,,,???????????no to je hrůza,mně se totiž stalo,že jsem ležela na boku a snědla asi čtvrt melounu a najednou prudce stala a málem se počůrala,jinak ale chodím čůrat normálně ,jsem 2 měsíce po celkové hysterektomii,tak to by se snad projevilo dříve,ne?A jaká ti pak dělali vyšetření,operace lapar.opět v celkové narkoze?No to je radost,tak ti držím palce
pro channy
tana01
| 21. 6. 2011 09:40
No, že ti začne odcházet moč pochvou. Musím říct, že je to něco jako z jiného světa, v podstatě tě nic nebolí, jen jsi pořád počůraná. Na psychiku hrozný. Ono je teda víc druhů píštělí tohle je případ když se spojí močový měchýř s pochvou...:-/
tano 01
channy
| 21. 6. 2011 09:30
Prosím tě jak se projeví ten píštěl?????
pro Jaktys
tana01
| 21. 6. 2011 09:28
Mám 9.3. po operaci hyster. cca po měsíci se mi projevila píštěl, chodila jsem dva měsíce s cévkou a teď už jsem 9.6. po operaci píštěle. Ještě mám cévku z břicha SPD na cca týden a pak už snad jen rehabilitaci. Takže ti držím palce.
Rozalin
channy
| 20. 6. 2011 22:37
Rozalin a zkoušela jsi Menomax,na ty návaly?Zápach moče ,nemáš pocit ,jako acetonový pach?A nebereš nějaké léky?Mně takhle páchla divně moč ,ale to jsembrala léky,přád jsem měla cit,že cítím aceton,pak jsem hodně pila a přestalo to,mě tedy pěkně bolí jizva,jak se stále mění časí
Rozalin
channy
| 20. 6. 2011 22:37
Rozalin a zkoušela jsi Menomax,na ty návaly?Zápach moče ,nemáš pocit ,jako acetonový pach?A nebereš nějaké léky?Mně takhle páchla divně moč ,ale to jsembrala léky,přád jsem měla cit,že cítím aceton,pak jsem hodně pila a přestalo to,mě tedy pěkně bolí jizva,jak se stále mění časí
pro sabinu a channy a všechny
rozalin
| 20. 6. 2011 20:26
já sice ze srdcem problémy nemám, aspoň si tao tak miyslím, ale za to ty návaly 10 krát za den i více, to dá zabrat. Mám viditelně mokrý krk záda atd. Je to dost nepříjemné. Mám už rok a něco po oper. a začal mi divně zapácht moč. Není to vždy, piju dost obstojně, tak nedostatkem tekut. by to nemělo být. Není to hnilob.pach ale takový ostrý-připomíná mi to nějakou chemik. Jestli některá jste to měla, tak se ozvěte. pa
pro Sabinu
channy
| 20. 6. 2011 17:41
Sabinko 36,to bude dobré,uvidíš,také mám problémy se srdcem,ale to zvládneš uvidíš,moc ti držím palečky a jestli se chceš se vypsat ,písni meil ozvu se ti,nebo mě najdeš na stránkách Seznamu Reischigová Hana,zadej a vyjedu ti,držím moc palce Hanka
channy, dadalo, Mumu a haninojanino
Sabina36
| 20. 6. 2011 15:49
Ahoj holky, moc vám děkuji za povzbuzení Čtení příspěvků na této diskuzi mi moc pomohlo, ale stejně se bojím. Nejvíc ze všeho se bojím, abych tu operaci přežila. Mám nějaké problémy se srdcem. Zvládla jsem léčbu Hodgkinova lymfomu ( chemoterapie a ozařování ), tak tohle taky zvládnu

channy, je dobře, že radikální operace stačila a nemusíš podstupovat ozařování a chemo. Věřím, že budeš v pořádku
Haninojanino
channy
| 19. 6. 2011 19:55
Bud ráda,že ti to prošlo takhle hladce,ono asi také záleží proč jdeš na operaci ,a jak je velká,já tohle tedy říct nemůžu,ale zvládnout se to dá
Jitakys
channy
| 19. 6. 2011 19:53
Ahoj a to se ti projevilo hned v nemocnici,kolikátý den?Takže jestli tomu rozumím neodtéká ti moč do moč.měchýře?Já jsem totiž měla po odchodu z nemocnice vývod břichem protože mi moč zůstávala část v měchýři,jak se ten píštěl pozná,je mi tě líto,tak at ti to dobře dopadne,držím palce
Jitakys
channy
| 19. 6. 2011 19:53
Ahoj a to se ti projevilo hned v nemocnici,kolikátý den?Takže jestli tomu rozumím neodtéká ti moč do moč.měchýře?Já jsem totiž měla po odchodu z nemocnice vývod břichem protože mi moč zůstávala část v měchýři,jak se ten píštěl pozná,je mi tě líto,tak at ti to dobře dopadne,držím palce
hysterektomie
haninajanina
| 19. 6. 2011 17:11
Ahoj Sabino, nedá mě to, a musím sem napsat pro všechny co se bojí. 18.5. jsem byla na hysterektomii v Kolíně. Protože je mě taky jen 37, nechali mě vaječníky. Z operace jsem měla velký strach, a přiznám se, že jsem si tuto diskuzi pročetla od začátku až do konce. Byla jsem ráda, věděla jsem, do čeho jdu, ale strach jsem měla stejně.
Byla jsem připravená na vše, myslela jsem si, že mě to totálně oddělá, a nebudu schopná ničeho. Mile mě překvapilo, že šlo vše hladce, a cítím se supr. Protože jsem měla myom velký 15 cm v průměru, byla jsem také operovaná přes břicho, jizvou v podbříšku. Domů jsem šla 8 den, vlastně jsem doma už neměla potřebu ležet přímo v posteli, a odpočívala jsem si už jen na gauči. Mám neschopenku, nic mě nebolí je mě dobře, vlastně to celý chápu jako dovolenou. Skutečně lituju ty, kterým dobře neni, ale chtěla jsem napsat i tento příspěvek, aby bylo zřejmé, že neni čeho se bát.
Pamatujte, že jeden z důležitých faktorů léčby je optimismus. Snažte se být v pohodě, já jsem to vlastně v nemocnici "prokecala" s jinými pacientkami. Nakonec jsem na svůj strach zapoměla, nebo jsem aspoň na něj neustále nemyslela. Nejvíce mě šokovala stejně stará pacientka, která mě tuto operaci záviděla. Že už chce mít taky pokoj ( chodila pořád na kyretáže).
Držím vám všem palce, uzdravujte se v pohodě, a hlavu vzhůru! Hanka
hysterektomie
jtakys
| 19. 6. 2011 16:29
Ahoj holky. 10.5.jsem byla na hysterektomii,operace byla náročná,víc jak 4 hodiny,bylo mi pak hodně zle,ale zvládla jsem to.Jenže přišli komplikace,píštěl a nakonec mám udělaný vývod z ledviny,protože moč šla pochvou. Takže mě čeká další operace a možná plastika močové trubice. Máte taky některá takový problém? Jsem z toho dost špatná.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
10. 6. 2025 12:24
14483
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
10. 6. 2025 17:57