Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro Sabinu 36
Mumu
| 15. 6. 2011 22:33
Ahoj,delší čas jsem tady nic nenapsala ale příspěvky ostatních si občas pročítám.Nejvíce jsem tady byla v lednu,viz.moje starší příspěvky,kdy mě čekala stejná operace jako Tebe a z téměř stejných důvodů.Dnes jsem 5 měs.po operaci a po gyn.stránce jsem v pohodě.Vůbec se neboj,dá se to zvládnout.Císař.řez byl pro mě osobně daleko horší,co se týká pooper.bolesti i následného hojení.Držím Ti palce a uvidíš jak se Ti potom uleví a budeš OK!
Jiro 37
channy
| 15. 6. 2011 11:15
Ahoj Jiro,tak to si dali načas s tou histologii,nevěš hlavu ,zvládneš to a bude to dobré,mě zřejmě tím,že vzali dělohu,vejcovody,vaječníky a uzliny,tak tohle minulo,operace fakt velká,uzliny posílali hned ze sálu na statim a byly negativní,dalších 28uzlin také negat.

Moc ti držím palce,uvidíš ,že to bude dobré,jedna moje známá,měla ozař.i chemo,vůbec jí špatně nebylo,ale říkala ,že jí doporučili Wobenzym,měla prso a uzliny,už je to 6 let je ok,a nález malý nebyl.Moc ti držím palce a nic si z toho nedělej,já bych byla strachy také po...........,ale hlavně se snaž si říkat,prostě to bude v pořádku a nic jiného si nepřipouštěj a bude uvidíš.
Jiro 37
channy
| 15. 6. 2011 11:15
Ahoj Jiro,tak to si dali načas s tou histologii,nevěš hlavu ,zvládneš to a bude to dobré,mě zřejmě tím,že vzali dělohu,vejcovody,vaječníky a uzliny,tak tohle minulo,operace fakt velká,uzliny posílali hned ze sálu na statim a byly negativní,dalších 28uzlin také negat.

Moc ti držím palce,uvidíš ,že to bude dobré,jedna moje známá,měla ozař.i chemo,vůbec jí špatně nebylo,ale říkala ,že jí doporučili Wobenzym,měla prso a uzliny,už je to 6 let je ok,a nález malý nebyl.Moc ti držím palce a nic si z toho nedělej,já bych byla strachy také po...........,ale hlavně se snaž si říkat,prostě to bude v pořádku a nic jiného si nepřipouštěj a bude uvidíš.
výsledek histologie
Jira37
| 14. 6. 2011 22:39
Tak dnes konečně dorazily výsledky. Byla jsem dnes na onkogynekologickém kabinetu a nic pěkného jsem se nedozvěděla. Nález byl malý, ale agresivní, takže mě po zahojení čeká 25 frakcí. Hrůza, je mi z toho blbě, ale to je to jediný, co proto můžu udělat.
Po operaci je mi už dva dny fajn, co se týče po fyzické stránce, ušla jsem už dva km, doma pracuji na 80 procent, dnes jsem poprvé řídila auto a to jsem operaci měla 19.5. Ještě jsem tedy neměla kontrolní prohlídku, jak to vypadá vevnitř z hojením, ale nekrvácím, jen mám slabý výtok. Bolesti už nemám dva dny, pouze někdy táhne jizva.
Ale zase přišla ledová sprcha v podobě toho ozařování ach jo
Sabino
channy
| 14. 6. 2011 21:47
Sabinko tak to bude brnkačka,neboj ,ano já jsem měla rakovinu dělož.čípku,naštěstí tím,že operace byla tak veliká ,histologie je dobrá,ale čekají mě časté kontroly,bála jsem se také neskutečně,ale uvidíš,bude to dobré.A o České Lípě tu někdo psal,že jsou tam moc fajn,držím palce.
pro Sabina36
dadalo
| 14. 6. 2011 20:24
Ahoj, chtěla bych Tě povzbudit, operace tak hrozná není, ale plně chápu, že se bojíš! Já mám za sebou dva akutní císařské řezy /to příslo naráz, takže na to se ani nedalo připravit../, ten druhý ještě komplíkovanější, než první díky vrostlé placentě a následně za čtyři měsíce jsem díky zbytkům placenty, které v děloze zůstaly, absolvovala laparoskopicky hysterektomii /to bylo letos v únoru/. Zůstal mi jeden vaječník, o první jsem už při císaři přišla a musím řící, že je vše ok. Tak snad to bude i nadále Dalo se to všechno zvládnout a já to měla ještě o to horší, že mám malé dítko (8 měsíců), takže do "plného provozu" jsem se už musela zapojit cca po dvou měsících. Pomáhala mi maminka, protože jsem nemohla nic zvedat a syn roste jako z vody, už má 9 kg a pěkně se pronese /to byl nedonošený /. Teď už dělám naprosto vše, co je třeba, ale samozřejmě si dávám pozor, co a jak zvedám. Jinak to šestinedělí je třeba dodržet! Zbylý vaječník se zdá, že funguje, tak snad tomu tak i nadále! Snad jsem Tě trochu povzbudila, opravdu se neboj, bolest po řezu se dá vydžet a brzo ustopí, mám dvojí zkušenost A my ženy vydržíme hodně, i když si myslíme někdy pravý opak Budu na Tebe myslet a držet palce, ať je Ti po operaci dobře! Hezký večer Dada
pro channy
Sabina36
| 14. 6. 2011 18:39
Budou mi brát jen dělohu, vaječníky mi nechají kvůli hormonům, je mi 36 let. Na hysterektomii jdu kvůli častým, hodně silným menstruacím, které vždy ukončila až kyretáž. Histologie z kyretáží je v pořádku, nic rakovinného tam není (to jsem ráda). Hormony na mě nezabírají, takže jiná možnost, než hysterektomie není. Aspoň budu mít klid od neustálého krvácení, jen kdybych se tak nebála operace. Budou mi to dělat v České Lípě. Ty máš onkologický nález?
pro Sabinu 36
channy
| 14. 6. 2011 17:32
Ahoj Sabino,bud ráda,že to máš takhle rychle,já jsem čekala na termín 2 měsíce.Co ti vše buddou brát a proč??Neboj se to zvládneš,mně brali uplně vše dělohu,vaječníky,vejcovody,uzliny,řez mám od pupku až dolů,ted jsem 2 měsíce po operaci,zatím to ještě neni uplně ono,ale neboj se,ty určitě nemáš takhle velký zákrok,podle toho jak píšeš,tak to bude dobré.Napiš,moc ti držím palečky a kam jdeš na operaci?
Hysterektomie
Sabina36
| 14. 6. 2011 15:54
Ahoj, včera jsem si byla v nemocnici pro termín operace. Do nemocnice nastupuji 27.6. a druhý den mě budou operovat. Budou mi to dělat řezem v podbřišku. Laparoskopicky to nejde, protože mám málo prostornou pochvu a nepohyblivou dělohu. Hrozně se bojím! Nikdy jsem na žádné velké operaci nebyla.
K operaci
OlinaOlová
| 13. 6. 2011 20:14
V listopadu 9. mi to dělalia 24.1.jsem normálně dělala a zvedala břemena a nemít návaly a potíže s močákem, kterej dost atrofoval rychle, tak žádný potíže. Je fakt, že mi brali všechno a doktor při vyšetřování mi říká tady je nějakej bordel, to vemem taky a já se ho ptala, co je to bordel, a on že nějaký srůsty, možná po císaři, co já vim, ale vzal i ten "bordel" a fakt dole mám jak v nebíčku proti tomu, jak mě to tam předtím tahalo.No a o tloustnutí ani nemluvim! Šílený!
dovolená
Simona21
| 12. 6. 2011 19:38
Ahoj, já se právě od moře vrátila. operaci jsem prodělala koncem ledna...cesta letadlem, nic moc...dost jsem břicho cítila...na plavání jsem si zatím netroufla, břicho pořád cítím...ale každá to máme jinak....chtěla jsem se zeptat, jestli i po 5-ti měsících máte občasné bolesti ? někdy celý den musím i proležet, v leže to ještě jde, ale jak vstanu tak cítím tlaky a jakoby tahání ...už mě to hojení připadá nějaké nekonečné A jak to máte s váhou? Já přibrala 7 kilo, myslím si že zas tak hodně nejím....začínám mít z toho obavu, jestli to takhle bude pokračovat, tak ze mě bude kulička....ale na nějaké cvičení si netroufám
pro Sandru
jasminka1
| 12. 6. 2011 19:26
ahojky Sandro,také mi v listopadu vzali vaječníky i dělohu, týden jsem zažila co to jsou návaly,pak mi doktorka dala Riselle,vše je ok,aplikuje se to na půl roku,teď pojedu k moři a honem si dám Riselle,neznám návaly,dodává to vápník, zhubla jsem a držím se,s pamětí nemám problémy,tak se opatruj
Veru a Sandro
channy
| 12. 6. 2011 18:13
Ahoj Veru já dnes byla poprvé od operace na chalupě hodina jízdy a půl tam a pak zpět ,udělala jsem toho opravdu málo a jsem kaputo,ještě se mi tam udělalo zle od tlaku...........paráda..

Sandro bohužel v tomhle ti neporadím,ale přechod jsem měla hrozný,nakonec jediné co mi pomohlo byl kontryhel a Menomax
Hysterektomie, ovaroktomie, riselle
OlinaOlová
| 12. 6. 2011 14:01
Je mi 48 a loni v listopadu mi vzali vaječníky i dělohu, stálo mě to 70 000, protože nežiju v Česku ale v Irsku. Poté v Irsku dlouhé čekání na mammograf, abych mohla dostat hormony, protože návaly šílený. Ale psychicky jsem byla úplně perfektní. Půl roku bez hormonů, návaly mi ničily život.Teď mám od předminulého týdne Riselle, aplikace nebolí, když to dělá profík, návaly zmizely, snížil se mi tlak. Netloustnu, ale mám pocity vlčího hladu, takže asi budu, ale jen díky nadměrnému jídlu.Říkám si, že proti tomu, co mi bylo, je to zázrak a super. Jen mi začala vypadávat pamět a jsem docela vzteklá. Tak si říkám, jestli i jiný hormony způsobují stejné vedlejší potíže nebo jestli třeba jiné brané perorálně nejsopu lepší. Nemá někdo zkušenost?
pro Channy
mysicka65
| 12. 6. 2011 11:02
Ahoj, buď v klidu já ani po těch 4 a půl měsících zdaleka nedělám to co před operací a podle primáře to tak i u některých věcí zůstane, např. tahání těžkých věcí to už určitě ne. Mě říkal,že vnitřní jizvy se pořádně hojí skoro rok než jsou úplně tuhé, aby se něco nehnulo, tak že jsem v klidu měj se hezky
ahoj Veru a myšičko
channy
| 11. 6. 2011 22:11
Veru to je jasné u moře budeš ok,holky já Vám tu lapar.závidím,je to fakt velký rozdíl,ale já jsem ráda ,že alespon nemusím na chemo..............a že to snad bude jen na kontrolách,ale po 7týdnech nezvládám opravdu zdaleka vše
pro Veru
mysicka65
| 11. 6. 2011 21:43
Ahoj, již delší dobu jsem tady nebyla, nějak nebyl čas. Přečetla jsem zpětně příspěvky a chci tě povzbudit a trochu potěšit. N a konci ledna jsem byla na hysterektomii a to laparo s tím že mi ponechali vaječníky. Měla jsem 10 myomů a stále jsem krvácela. Po 8 týdnech jsem šla do práce a byla jsem v pohodě i kdy7 někdy trochu víc unavená a myslím si pokud nemáš problémy že si dovču u moře moc a moc užiješ. S tím nafouknutým břichem se to spraví je to taky ještě tím plynem jak při laparo nafukují, mě říkal primář, že do konce šestinedělí se to srovná. Teď je to tedy 4a půl měsíce co jsem po operaci a mám dole dokonce 6kg a to zatím ještě nic moc nedělám - mám doma skvělý chlapy , ale je to asi tím, že již mě necpou hormonama. Měj se moc hezky a neboj k moři budeš v pohodě jen teď odpočívej a nestresuj se dopadne to OK
pro channy
vera49
| 10. 6. 2011 13:25
Tak teď mám jen strach o tu dovolenou. K moři jedu poprvé a ráda bych si to co nejvíc užila. Po zdravotní stránce bude určitě časen vše v pohodě. Histologie byla v pořádku.
Veru
channy
| 10. 6. 2011 13:19
Veru tak to bude ok,neboj
hysterektomie
vera49
| 10. 6. 2011 13:12
Na jednom vaječníku cista asi 4-5 cm a myomatická děloha. Kupodivu jsem neměla vůbec žádné potíže.
pro Veru
channy
| 10. 6. 2011 12:59
Ahoj Veru,určitě,neboj,já měla rakov.děl.čípku,a operace byla velká+ plus pak problémy s močí,takže hadička,i ted když trochu víc něco dělám,mě břicho bolí,bohužel to nešlo laparoskopicky,takže uvidíš u tebe to bude rychlé,a co jsi měla za nález?
hysterektomie
vera49
| 10. 6. 2011 12:25
Ahoj channy. Díky za odpověď. Operace byla provedena laparoskopicky. Na operaci jsem chtěla jít až po dovolené. Primář gynekologie mne ale ujistil, že do dovolené budu absolutně v pořádku, tak jsem na okamžitou operaci přistoupila. Teď to tedy moc růžově nevidím. Ale snad se to do té doby zlepší.
Ahoj
channy
| 10. 6. 2011 11:20
Já jsem 7 týdnů po celkové hyster.děloha,vejcovody,vaječníky,uzliny,ale řez od pupku dolů,břicho mám také nafouklé,začíná mi splaskávat od spoda,ale až ted,ty máš zřejmě laparoskopii,že?Nevím proč tě operovali,ale já si tedy neumím představit,že bych měla jet k moři,stále mi docela vadí sezení+bolí v tříslech,hlavně při změnách počasí,co vím,tak nepomůže nic,pouze čas,tak to řekli mně.
hysterektomie
vera49
| 10. 6. 2011 09:36
Ahoj. Jsem necelé tři týdny po hysterektomii. Zároveň mi vzali i jeden vaječník. Cítím se po ránu vcelku v pohodě, navečer už to bývá horší. Mám jeden problém, se kterým bych potřebovala pomoct. Od zákroku mám dost nafouklé břicho s pocitem mírného tlaku. Za měsíc a půl jedu na dovolenou k moři a ráda bych do té doby dala postavu trošku do pořádku. Poradí někdo a podělí se ze svými zkušenostni?? Moc děkuji.
ahoj Jiro 37
channy
| 8. 6. 2011 15:50
Ahoj Jiro 37 tak jak dopadla histologie????????????
Ahoj všem
channy
| 7. 6. 2011 16:24
Ahoj všem holkám po hyster.,jak Vám dělá dobře to vedro?Já jsem 7týdnů po oper.a nejsem stále ve formě.Když si myslím,že jo přeženu to a pak je mi zle.A co Vy?????????,
rozalin
Jira37
| 3. 6. 2011 23:42
Díky za odpověď. Pro mě je to docela dost peněz. Tak nevím a také ta doba nechat tady rodinu, ale kdybych měla možnost, asi bych také jela.
No hlavně, aby dobře dopadla histologie.
Mě vám dnes ráno šíleně bolelo na levé straně v bedrech. Už jsem se bála, že mám zánět ledvin, kvůli tomu špatnému čůrání. Vzala jsem si Ibalgin, ještě jsem usla a za hodinu to bylo zase fajn. Už jsem volala manželovi, že když to nepoleví pojedeme do nemocnice. Snad to bude už dobré. Někdy mám také pocit, že mě někdo vrazí kudlu do pochvy, to je hrozný pocit. Z ničeho nic, klidně ležím, ale náhle.... Trvá to jenom moment, ale je to děs.
Připadám si, že si pořád na něco stěžuji, ale poslední dva roky, jsem dělala geocaching, jestli to někomu něco říká. Takže v každé volné chvilce jsem lítala v přírodě s GPS, buď pěšky nebo na kole a je to pro mě hrozná změna, ležet pořád v posteli a když už to vypadá fajn, něco trochu udělám a jsou to primitivní věci, jako umýt koupelnu a WC atd, tak mě to potom pěkně skolí a ležím v klubíčku v posteli.
Tak konec stejskání a vzhůru do dalšího dne
jira 37
rozalin
| 3. 6. 2011 11:01
Frant. L-tam jsem byla 3 týdny. Ale až teť po roce. Měla jsem to kompex.hrazené-na den 75 kč. 10.000 kč byly moje prachy na tuto akci i s jízdným a zaplac. lázní . Byla jsem lv láz. domě Goethe-pěkný. Byl na hlavní tř. Ještě jsem si uspořila 3.000,- Na zábavy jsem moc nechodila, raději jsem chodila na delší pochody , tak 8 -10 i více km po proced. vždy odpol. pa za chvíli jdu do práce a ještě moje cestovné je drahší , bo je až ze severní morav.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
10. 6. 2025 12:24
14483
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
10. 6. 2025 17:57