Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

:-(
Simona21
| 4. 2. 2011 19:46
všem vám děkuji za reakci ..už jsem trochu klidnější, že v tom nejsem sama...už jsem se bála, že se něco "porouchalo " ....sakra to je úděl už aby tomu bylo konec....díky
sport
rozalin
| 4. 2. 2011 19:20
jo holka kdysi fitko, kalanetika, občas kolo. Dokonce jsem se připravovala na zkouška na policii, kterou jsem i absolvovala jako asi nejstarší. Teť jsem si řekla, že ze začátku nic moc, pak jsem chodila na aqua erobic. Teť mám chřipku , tak zas nic, ale láká mně zumba. Ale nevím jestli bych to zvládla hodinu skákat. pa
pro všechny
Dana06
| 4. 2. 2011 12:52
Ahoj,já po kontrole po 8.týdnech, vše Ok, ale vzhledem k tomu,že jsem podstoupila 3narkozy během 5dnů s velmi špatnými krevními výsledky a můj organismus se s tím pořád ještě nemůže vyrovnat, mě pan doktor do práce nepustil.až na tu únavu a častou zimnici se cítím dobře,ale s tím vyprazdňováním mám pořád problémy.Občas řvu na WC bolestí.jdu na velkou jen po kávě a ještě díky tomu,že mám doma elektronický bidet,který funguje trochu jako klystýr.Ale každá to máme jinak,tak nezoufej a hlavně neber ohled na okolí a prď,jak to jde
Větry a vyprazdňování
Tinulinka
| 4. 2. 2011 11:59
Tak tento problém mi začal 9.den po operaci, měla jsem zácpu a větry, vyřešila jsem to zakoupením glycerínových čípků a celé balení jsem vypotřebovala, dávala jsem si ho pak raději každý den. Pak už ten problém nebyl.
pro simona 21
oliva
| 3. 2. 2011 23:34
Ahoj,byla jsem operovaná laparoskopicky.Větry byly krutý,pomáhal Espumisan.Na vyprazdňování,hodně pít,vláknina,popř.projímadlo.Taky glycerinový čípek,když nic nezabralo.Ustálilo se to asi měsíc po operaci.
pro Simonu21
Mumu
| 3. 2. 2011 12:04
Ahoj,já měla podobné potíže ale jenom v nemocnici asi 3 dny,po propuštění domů to už bylo v pořádku.Nevím jak jsi byla operovaná,jestli laparo nebo jenom vagin,to by mohlo mít asi souvislost.Já mám bohužel řez v jizvě po císař.řezu ale zatím jsem dobrá,tak snad už to bude všechno OK.
pro Danu a Rozalin
Mumu
| 3. 2. 2011 11:56
Ahoj holky,tak se hlásím po 2ko u svého gynekol.,prý je vše OK,za 2 týdny znovu na ko a potom možná do práce.To mě trochu zaskočilo,myslela jsem,že budu doma min 2 měs.,v práci zvedám těžké děti,nechci mít žádné komplikace,tak uvidím,řekl,že se domluvíme.Pozdrav pro vás pro všechny,co mi tady svýmí radami pomaháte.PA
:-)
Simona21
| 3. 2. 2011 08:44
Ahoj, 21.1. mi byla odstraněna děloha. Řekla bych, že je vše v pohodě, jen bych se ráda zeptala, jestli jste některá měla problém s vyprazdňováním a s větry. Jsou to hrozné křeče, které přejdou, když se "zadaří " . Popřípadě po jaké době se to ustálí...díky
Rozalin
Dana06
| 1. 2. 2011 18:01
On možná myslel tu jizvu v pochvě.Ale každopádně nechci žádné komplikace, proto se budu šetřit i nadále. Jen bych se chtěla zeptat,jestli mě někdo poradí,jak se sportem,samozřejmě jen lehce relaxačním - přes zimu chodívám plavat do bazénu, na jaře a v létě kolo.Ve čtvrtek jdu na kontrolu,ale určitě se na spoustu věcí zapomenu zeptat.
dana06
rozalin
| 1. 2. 2011 17:29
jeden masér přez thajskou medic. mi řekl, že vnitřvní stehy se hojí skoro rok, proto ta velká opatrnost.
pro všechny
Dana06
| 1. 2. 2011 11:41
Ahojky,to je dobře,že je nám líp a líp.Mumu a Myšičko,ta únava je normální, bude to lepší a lepší, ale vážně to chce čas.Já jdu ve čtvrtek na kontrolu po 8 týdnecg,minule to ještě nebylo zahojené.prý se ty vnitřní stehy v pochvě hojí až 60dnů, zak mě ještě zbývá 8dnů
pro všechny
mysicka65
| 30. 1. 2011 17:42
to víš že se šetřím chvilku ležím, chvilku dávám rady v kuchyni a tak. Mám i vycházky rovnou z nemocnice, ale to zatím nic moc, 8.února jdu na stehy papám železo a enzymy a je to podezřelý, ale jsem unavená míň než před operací tak uvidím, mám se ráda než abych dělala hrdinku doma se to nepos...
pro Rozalin
Mumu
| 30. 1. 2011 17:03
Ahoj,tak se dej brzy do kupy,je to otravné ale ty to zvládneš.Já jsem 3týdny po operaci a pořád to nějak není ono ale je fakt,že je to den ode dne lepší.Jsem zvědavá jak dlouho budu doma,ve čt jdu na 2 kontrolu,ještě nemám ani vycházky!
pro všechny
rozalin
| 30. 1. 2011 16:46
jsem marod, kašel horečky trřochu ráma. Same hovadiny, sice s tím chodím do práce. První 4 dny jsem byla doma. Už by to mohlo odeznít.
myšička 65
rozalin
| 30. 1. 2011 16:43
kašli na práci, měj se moc ráda-nejvíc ze všeho, co máš. Klid a pozitivní myšlení - to tě postaví na nohy. pa ozvi se
myšička65
Dana06
| 29. 1. 2011 15:55
Tak hurá....už jsi doma ,tak to je dobře ,teď se hlavně šetři.
pro Myšičku
Mumu
| 28. 1. 2011 20:16
Ahoj Myšičko,tak je to přesně jak jsme si říkaly,viď....,už si můžem napsat jak to máme za sebou a můžem se těšit na léto...konečně bez VLOŽEK!!.Tak zatím pa o napiš.
pro Mumu, Tinukinku a všechny
mysicka65
| 28. 1. 2011 19:52
tak jsem 4-tý den po LAVH a jsem doma. Vše v pohodě, vaječníky úplně v pořádku a tak mi zůstaly, jinak to bylo dost velký tak to šlo ven na 2x, ale zatím se cítím dobře, primář říkal, že jsem tatečná holka, že to takhle málo kdo zvládne. Teď se budu jen šetřit a ty mý chlapi se o mne budou zas jednou starat. Jsem moc ráda, že to mám za sebou. Ty enzymy si koupím, říkal mi to i primář v nemocnici. Zatím a zase napíšu co a jak.
pro Tinulinku
jasminka1
| 23. 1. 2011 18:55
no tak to ti závidím,jsem také po LAVH 8.týden a vnitřní stehy mě zlobí,mám tu granulaci stehů,snad se mi to vstřebalo zítra jdu na kontrolu,jinak nemám žádné problémy,no bojím se jak dopadnu
Rozalin
Tinulinka
| 23. 1. 2011 15:24
no když je cysta, tak to není co řešit, ale aspoň ten druhý bych si chtěla nechat zachovat.
pro Myšičku
Tinulinka
| 23. 1. 2011 15:23
mně doktorka doporučila, abych si koupila Apo Curenzym 220 tablet a nasadila si dávkování pro akutní případy a začala to brát po operaci, prý se to rychleji hojí a rychleji se dostanu do pohody a na únavu po operaci mi doporučila vitamíny Mamita - objednala jsem si je po internetu (ale ty mi doporučila, až jsem jí 10 dní po operaci řekla, že jsem pořád hodně unavená, brala jsem 1 ráno a jeden večer). A opravdu jsem se zahojila velmi rychle a už druhý den braní těch vitamínů bylo po únavě. Hned po 6 týdnech jsme skočili s manželem na *** a nebyla nutná ani žádná opatrnost, nic mě nebolelo. Tak si zkus koupit ten Apo Curenzym, jsou to enzymy, ale je to o hodně levnější než Wobenzym a fakt to účinkuje.
pro Tinulinku
rozalin
| 23. 1. 2011 14:59
no možná praní v potoce by bylo lepší než dnešní přetechnizovaná doba. Ale nemyslela jsem to úplně tak. Prostě, tak jak se bavíte, že doktor není vždy tak věrohodný při odstranění vaječníků, tak není věrohod. při nasazení hormonální léčby. Ono se to dobře diskutuje na stránkách ženy.cz, že si dám , nebo nedám vaječníky pryč, a jiná je situace, když na spec.pracovišti, ti řeknou je třeba dát dělohu pryč a na vaječ. je cysta, která může ledacos zkrývat, co jsem několikr.slyšela. Tam to je o něčem jiném holky papa
pro Mumu
rozalin
| 23. 1. 2011 14:54
já jsem pila Vilcacoru, anoniu, manayupu-jsou to peruánské byliny. Nejsou nijak moc drahé. Pila jsem je před operací a piju je i dnes. Ale když piju byliny tohoto typu, tak vynechávám merylin GS a jiné. pa Tu vilcacoru mi poradila paní i na tu lymfu. pa
pro Myšičku
rozalin
| 23. 1. 2011 14:47
jsme všechny v něčm podobné, proto tu často chodíme a dopisej si. Drž se holka. Pak se určitě ozvi. Rády se podělíme o společné zážitky. paaaaaaa
pro Myšičku
Mumu
| 23. 1. 2011 09:27
Ahoj Myšičko,tak jako ty jsem strádala já před 2týdny a za 5 dní jsem se už belhala domů.Sice jsem hned po operaci prohlásila,že kdybych věděla do čeho jdu,tak bych nikdy nešla ale to bylo tím,že špatně snáším bolest a toho jsem se také bála nejvíc,nic jiného jsem si nepřipouštěla.Dnes jsem ráda,že to mám za sebou a těším se na léto bez vložek,ty jsem používala už prakticky pořád,buď jsem krvácela nebo špinila,byla jsem už strašně vyčerpaná!Když jsem to zvládla já,tak ty to zvládneš úplně v pohodě. Já jsem totiž ten největší srab na světě!Tak pa,drž se a za týden koukej napsat!!!
mysicko65
greys
| 22. 1. 2011 23:39
neboj se opravdu není čeho...nestresuj se bude to v pohodě...
mysicko65
Tinulinka
| 22. 1. 2011 21:37
neboj se. Aspoň to už budeš mít za sebou. Já než jsem šla na operaci, tak mě hodně uklidnilo, že jsem se podívala na asi 10 videí s operací, kde bylo vidět, jak narvali laparoskop do břicha a laparoskopicky odstřihli dělohu od vejcovodů a jak ji pak vytáhli pochvou ven a odřezali a zašili vagínu, jak vytáhli laparoskop a zašili břicho. Dost mi to pomohlo a uklidnilo mě to, že jsem viděla do čeho jdu. A zhlédla jsem i abdominální operace, abych viděla do čeho možná půjdu, pokud to nepůjde laparoskopicky. A přečetla jsem snad všechny odborné lékařské články. Stala jsem se gynekologem amatérem.
Do nemocnice jsem šla v klidu, z této diskuse jsem věděla, že to nebude tak hrozné a nakonec se ukázalo, že nebylo.
Grogalie,
Tinulinka
| 22. 1. 2011 21:32
podle mně je blbé, že tuto diskusi o vaječníkách čtou ženy, které jsou už bez nich. Je škoda, že k takovým článkům se dostane každý, přitom aby se nestresovaly ty, co už jsou bez vaječníků a ty, co jim musí být vzaty kvůli nemoci, tak by je číst neměly. Ale ty, co se mohou rozhodnout, jestli je při hysterektomii nechají vyoperovat, i když je mají zdravé, tak ty by to zase číst měly.
ahoj holky
mysicka65
| 22. 1. 2011 21:16
je mi hrozně, zítra nastupuji a cítím sestrašně
Dano06
Tinulinka
| 22. 1. 2011 21:10
Ten článek jsem zde nedala pro ty, kdo už jsou bez vaječníků, abych je strašila. To opravdu ne. Raději to ani nečti. Článek je tu pro ty, koho to teprve čeká a mají jen neúplné informace od doktorů, kteří se nevzdělávají a žijí z lékařských informací, které načerpali před x lety a nezaznamenali vývoj. Aby ty čekatelky získaly objektivní informace, o kterých jim lékaři neřeknou. Nejde o to, jak je článek starý, ale byl publikován na serveru www.zdn.cz, v části pro odborníky - tedy pro lékaře. Pokud někomu stačí neúplné informace, určené pro ženy ne pro lékaře ze serveru www.klimakterium.cz a teprve se na operaci chystá, je to jeho věc. Jsou to totiž informace pro laiky a nejsou úplné, tak jak bývají neúplné i letáky o klimakteriu na gynekologii. Proč asi? Protože, kdyby to popsali úplně a odborně, tak by to mnoho žen ani nepochopilo a ty co by to pochopily by se možná stresovaly.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
9. 6. 2025 09:30
14478
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
8. 6. 2025 07:39