Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro myšičku
pety2
| 18. 1. 2011 16:56
já v nemocnici zhubla 5 kilo,ale už je mám zpět a dvě navíc.Hormony neužívám jen přírodní léčbu-estrovone swiss.To doporučil gynekolog mé sestřenici,která prodělala infarkt,nyní je v menopauze,má velké návaly a kvůli srdci hormony užívat nemůžeObsahuje sóju tak jsem si pro jistotu také jeden denně naordinovala.K tomu užívám vápník-dologram s vitamínama.
pro Mumu
pety2
| 18. 1. 2011 16:47
Mne vyšetřovali už v nemocnici před propuštěním asi devátý den.A bylo to úplně v pohodě,nic nebolelo.Se mnou ležela 70tiletá pani a také jí vyšetření nebolelo,i když se hodně bála.Asi jsou lékaři opatrnější,nemáš se čeho bát.
vaječníky
pety2
| 18. 1. 2011 16:41
Saskio,plně s Tebou souhlasím.Neříkám že je lepší vaječníky nechat nebo odebrat.Píši to jen proto,že jsem měla velké obavy z následků,když jsem o vaječníky přišla a zatím je to v pořádku.A je mnoho žen,které o vaječníky nepřišly a problémy s přechodem je neminuly.Ano,každé tělo reaguje jinak.Také mi slibovali jeden vaječník nechat,nepovedlo se.
pro Myšičku
Mumu
| 18. 1. 2011 16:28
Ahoj Myšičko,váhu vůbec neřeš,hlavně ať jsi v pohodě.Já po 5dnech v nemocnici zhubla 5kilo a myslím až se dám trochu dohromady,že je zase naberu zpátky.
pro Rozalin
Mumu
| 18. 1. 2011 16:23
Ahoj,tak jsi mě trochu uklidnila,já se belhám taky ale ženský v nemoc.běhaly jak srnky.Je ale fakt,že to všechny měly vaginálně,žádný řez v břiše.Rozalin,prosím jaké bylinky jsou účinné?
mumu
rozalin
| 18. 1. 2011 16:08
tak to tě obdivuji s tím malým dítětem. To já jsem byla 10 dnů v nemocnici, a pak doma jsem polehávala, manžel nakoupil, a já se jen belhala po baráku a zahradě. Až tak po 3 týdnech jsem byla trochu lepší , ale k lékaři jsem jezdila autem-asi bych to nedošla. Nepřemáhej se - chce to nabrat sílu , tělo samo najede. Pij bylinky, a jiné. pa
mysicka65 a všechny
rozalin
| 18. 1. 2011 16:05
holky kašlete na ty hormony, jsou to problémové věci, jedna má strach , že přibere, některé působí rakov.na prsa a stále se jede ve stejných kolejích. Všechno se na světě mění, tak i medicína by se měla inovovat. Tak aspoň vy si uvědomte,. že máte své tělo rády a neničtě je hormon.léčbou. Je tolik přípravků , které to nahradí. Hormony zabírají hned, ale....Já jsem po operaci měla 8 kg dole. Sice jsem už to skoro přibrala, ale neberu hormony. Musíte něco díl vydržet a vše se dá dopořádku samo. Naše matky taky nebraly nějaké hovadiny a žily . paaaaaaaaa
dotaz
mysicka65
| 18. 1. 2011 15:09
Ahoj všichni, chtěla jsem se zeptat jak jste na tom s váhou po operaci , bojím se abych nepřibrala, spíš potřebuji dostat něco dolů, jak do mě 12 let cpu hormony tak se sice držím, ale je to zuby nehty , brusle, cvičení a tak ...
vaječníky
2DNR
| 18. 1. 2011 14:27
Řekla bych, že ti lékaři jsou značně zakrnělí. Je to už skoro 2 roky co byla zveřejněna studie dokazující, že ženy se zachovanými vaječníky jsou na tom zdravotně lépe než ženy bez vaječníků. Samozřejmě, že u žen, které mají zvýšené riziko rakoviny vaječníků, je vhodné je odstranit. Najděte si to ve starších příspěvcích, byl tam stručný obsah studie i odkaz na celý odborný článek. Přístup některých lékařů je fakt tragicky nezodpovědný. Jo, kdyby jim někdo chtěl řezat jejich žlázy, to by se jim jistě nelíbilo.
po operaci
Mumu
| 18. 1. 2011 12:36
Holky,ještě jsem zapom.,je normální,že jsem strašně unavená???Je mi 41let a doma mám 4leté dítě,skoro to nezvládám .Manžel pomahá v rámci možností,babička hlídala celý týden,co jsem byla v nemoc.,nyní už nemůže.Jsem hotová...,nejradši bych pořád jenom ležela.
vaječníky
Mumu
| 18. 1. 2011 12:28
Ahoj Myšičko a ostatní...,co se týká vaječníků,mě při operaci zjistili na pr.vaječ. 2 cysty,ty odstranili a oba vaječ.ponechali.Dnes jsem 9den po oper.(řezem v podbřišku),není to ještě žádná sláva ale je to den ode dne lepší.Co mě momentálně děsí je kontr.za dva dny u mého gynokol.,bude mě vyšetř.nebo jenom pohmatem přes břicho??Holky prosím,napište mi některá jaké máte zkušenosti!!?
vaječníky
saskia
| 18. 1. 2011 12:08
Pety, myslím si, že řada žen nemá žádné problémy a jsou důvody pro i proti odstranění. Jen se dopředu neví, jak bude tělo reagovat, proto jsem se rozhodla tak, jak jsem napsala. Co mně však vadí, je přezíravý přístup některých lékařů na vlastní názor pacienta /který se navíc kryje s názory jiných lékařů/
vaječníky
pety2
| 18. 1. 2011 00:08
mne také byly vaječníky odstraněny.Jeden byl cysticky a druhý preventivně,jelikož přístup do břicha byl prý komplikovaný a pokud bych musela opět na operaci,bylo by to náročné.Je to půl roku,zatím nemám žádné problémy co se návalu nebo jiných příznaků přechodu týče.
odstranění zdravých vaječníků
saskia
| 17. 1. 2011 20:41
Já se ptala šesti gynekologů a poměr odstranit nebo nechat byl 4 : 2 pro odstranění. Nicméně jsem si vzpomněla, co mi doktoři odborníci před 30 lety tvrdili o kojení (dávno je vše jinak) a dala jsem na svůj vlastní rozum. Proč odstraňovat zdravé orgány, když genetickou zátěž nemám? Takže ten s cysto jsem dovolila odstranit a zdravý jsem striktně požadovala ponechat.
Bohudík jsem bez problémů.
Tinulinka
Dana06
| 17. 1. 2011 20:25
Než jsem šla na hysterektomii,byla jsem na konzultaci u třech gynekologů, všichni se shodli na tom preventivně odstranit i vaječníky.Že by byli všichni zakrnělí? Myslím,že ví, co dělají a co nám radí.
pro Tinulinku
jasminka1
| 17. 1. 2011 12:46
máš pravdu doktorka mi navrhla kvůli myomu LAVH a až den před operaci mi primař řekl,že i vaječníky půjdou pryč,že před 50.věku je to nomální,sice na jednom jsem měla cystu nevěděli jsme to,ale druhý mohli nechat,ještě že mám Riselle,nemám návaly,ale teď mě zlobí vevnitř po šití granulace jizvy,ale bude líp i všem co je čeká operace
mysicko65
Tinulinka
| 17. 1. 2011 12:31
Dopadne to dobře
Tinulinka
mysicka65
| 17. 1. 2011 12:24
Ahoj, vaječníky by mi měli ponechat pokud budou ok jak říkal primář tak vzhledem k mému věku není ídůvod je odstraňovat. Nemám žádný špatný nález - cytologie 1 a po kyretáži i hystologie ok, jen stále krvácím díky sice malému myomu, ale na blbém místě. Díky moc za info a moooc se bojím aby to vše dopadlo dobře a mělo to bez problémů, mám spoustu plánů v životě a dvě studující děti a hlavně se těším že zas konečně budu moc sportovat, což jsem musela omezit na minimum, každou chvíli a i nečekaně jsem začla krvácet
Pro všechny, které to čeká
Tinulinka
| 17. 1. 2011 12:19
Děvčata, je dobré, že chodíte na tuto diskusi, ale doporučuji vám, přečíst si odborné lékařské články. Např. jsou na www.gyne.cz.
Pokud se rozhodujete, co s vaječníky, přečtěte si, co se píše v odborné literatuře a nedejte jen na to, co říkají doktoři. Někteří jedou v zajetých kolejích a nesledují nejnovější vývoj a výzkum. Jejich vaječníky to nejsou a proto je chtějí preventivně odstraňovat. Měly byste se po stránce svojí operace vzdělat a nenechat se oblbnout, což někteří doktoři rádi dělají.
mysicko65
Tinulinka
| 17. 1. 2011 12:14
Vaječníky se snaž zachránit. Pokud by sis přečetla odborné články na gynekologických serverech a je jich tu už na několik odkaz, tak bys zjistila, že dnes se upouští od preventivního odstranění zdravých vaječníků. Dělají to už jen doktoři, kteří zakrňují po odborné stránce. U nás v nemocnici by ti zdravé vaječníky odstranili jen na tvou písemnou žádost, to mi řekl primář. U nás prý odstraňují třeba jen jeden vaječník, jeli nemocný, ale druhý ponechávají - pokud nejde o rakovinu. Podle primáře se mohou vaječníky odstraňovat jen v případě rakoviny, nikoliv u myomů a jiných nezhoubných věcí. Vaječníky produkují i ve vysokém stáří androgeny, které mají vliv na kvalitu svalstva a fyzickou pohodu (aby člověk nebyl pořád unavený). A taky jsem v jednom odborném článku četla, že už je prokázáno, že ženy s vaječníky žijí déle. Takže pokud je máš zdravé, preventivně neodstraňovat.
To já radši podstoupím další operaci, kdyby se za pár let ukázalo, že mám vaječníky nemocné.
mysicko65
Tinulinka
| 17. 1. 2011 12:14
Vaječníky se snaž zachránit. Pokud by sis přečetla odborné články na gynekologických serverech a je jich tu už na několik odkaz, tak bys zjistila, že dnes se upouští od preventivního odstranění zdravých vaječníků. Dělají to už jen doktoři, kteří zakrňují po odborné stránce. U nás v nemocnici by ti zdravé vaječníky odstranili jen na tvou písemnou žádost, to mi řekl primář. U nás prý odstraňují třeba jen jeden vaječník, jeli nemocný, ale druhý ponechávají - pokud nejde o rakovinu. Podle primáře se mohou vaječníky odstraňovat jen v případě rakoviny, nikoliv u myomů a jiných nezhoubných věcí. Vaječníky produkují i ve vysokém stáří androgeny, které mají vliv na kvalitu svalstva a fyzickou pohodu (aby člověk nebyl pořád unavený). A taky jsem v jednom odborném článku četla, že už je prokázáno, že ženy s vaječníky žijí déle. Takže pokud je máš zdravé, preventivně neodstraňovat.
To já radši podstoupím další operaci, kdyby se za pár let ukázalo, že mám vaječníky nemocné.
Omluva
Jessi
| 16. 1. 2011 21:52
Napsala jsem to pro mysicku
ahoj
Jessi
| 16. 1. 2011 21:51
Budu držet palečky určitě to vyjde.Já jdu 8.2. na TLH taky se bojím jen blbého nachlazení nebo chřipky.Chtěla jsem dřív jen nebyl volný termín.
krvácení
mysicka65
| 16. 1. 2011 17:59
mám docela strach, že mě toho 24 třeba neodoperujou mám sice orgametril, ale pořád krvácím a třeba to pak nepůjde laparo, ach jo jsem na nervy
pro mysicku65
jasminka1
| 16. 1. 2011 11:31
díky moc za supr odpověď,pak napíšu jak jsem dopadla,ikdyž se bojím jak styku,tak nemocnice
pro Jasminku
mysicka65
| 16. 1. 2011 10:56
Ahoj, sice mě zákrok čeká za týden, ale u primáře je super sestra, která leta dělala na sálech a s ní jsem se o celé operaci a možných problémech bavila a ona mi právě říkala, že se ta granulace stává a že na to docela dost pomáhá právě intimní styk, kdy se sice špiní či trochu krvácí, kdy jsou v jizvě nepatrné bublinky právě podlité takovou krvavě vodnatou tekutinou a při styku prasknou a tím se to dostane ven i bez bolestivého seškrabování či čištění pod narkózou. Jen říkala, že to chce do postýlky buď podložku na přebalování mimina nebo budeš pořád prát prostěradla. Pan primář mi říkal, že je to pravda tato rada.
oliva
jasminka1
| 15. 1. 2011 17:57
díky,konečně odpověď. jenom mám strach,také mi to zeškrábla,ten velký ale ještě tam mám dva menší myslíš,že se to vstřebe,nebo 24.1. mě pošle do nemocnice? Teď nešpiním ,jen nepatrný výtok,s manželem se bojím něco mít ,ať nekrvácím.Z čeho se to tvoří? všude jsem to hledala na pc.
granulace jizvy
oliva
| 15. 1. 2011 17:36
Milá Jasminko1,na LAHV jsem byla 2.11.Jsem už 14 dní v práci.Mám taky granulaci jizvy.Je to reakce na stehy.Chodila jsem po14 dnech na kontrolu do nemocnice,tam mi pan doktor vždycky vydezinfikoval a zeškrábl.Teď ve středu mi ji seškrábl kyretou a taky objevil ještě nevypadený steh,tak ho taky odstranil.Zákrok nebolel.Ten den jsem mírně krvácela a teď už nekrvácím ani nemám výtok.Kontrolu mám za měsíc,tak uvidím.Jestli chceš vědět víc,napiš,dost jsem se na granulaci vyptávala na více místech.
Jinak zdravím všechny pisatelky,moc mi pomohly všechny příspěvky,když jsem tápala a nevěděla,co mě čeká.
kontrola po 8.týdnech LAHV
jasminka1
| 15. 1. 2011 14:43
no vidíte,mám to zasebou,vše v pohodě a po kontrole nemám vnitřní stehy dobré,teď mám trošku mírný výtok a musí se mi do týdne vstřebat dva hematony krve nebo tak nějak,vyčetla jsem si,že snad to je ta granulace jizvy,měly jste to některá?
a ještě pro myšičku(i ostatní)
Dana06
| 15. 1. 2011 14:24
S těmi vaječníky si nech raději poradit od lékařů.Já jsem byla rozhodnutá,nechat si odstranit jen dělohu,ale lékaři i sestřičky říkali pryč i s vaječníkama - pro jistotu.Měla jsem strach z přechodu po jejich odstranění, hlavně z návalů, ale občas se mě "udělá horko", hlavně v noci, tak nevím,jestli jsou to návaly nebo ne.Ale není to nějak dramatický,tak to zatím neřeším.Ale budu ráda,za vaše poznatky ohledně těchto problémů.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
8. 6. 2025 21:16
14473
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
8. 6. 2025 07:39