Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Tinulinko
greys
| 6. 10. 2010 16:37
tak první ***?No tak ať se zadaří jen žádný block toho se já obávám...po porodu jsem ho měla.bála jsem se jako by to bylo poprvé
Jsem práceschopná
Tinulinka
| 6. 10. 2010 11:42
Tak zítra jdu do práce, jsem prý práceschopná a taky všehoschopná. Dnes bude první *** . Jsem zvědavá jaké to bude. Cítím se jak panna.
pety2,
Tinulinka
| 5. 10. 2010 10:22
bohužel tu Tvoji gynekoložku ti nelze závidět. Já k té svojí chodím teprve od 30.4.2010, před tím jsem chodila k bývalému primáři a ten na mně úplně kašlal. Však mu teď utíká hodně pacientek. A k té mojí gynekoložce jsem se dostala jen po známosti, už totiž další pacientky nebere.
Tinulinko,
pety2
| 5. 10. 2010 07:58
závidím Ti Tvojí gynekoložku.Mne ta moje neřekla,nezakázala vůbec nic.Jen díky téhle diskuze jsem vše věděla a tak se tím řídila.Za 14 dní jdu do práce,již jsem tu psala,že dělám v kuchyni,kde nosíme 15ti kilové zátěže.Bude to necelé tři měsíce od operace.Vyzvídala jsem na doktorce,zda to mohu tahat,říkala jí o téhle diskuzi, o názorech jíných doktorů.Odpověď zněla,že do dvou měsíců už je vevnitř vše srostlé,mohu dělat cokoliv.NIc jiného jsem se nedozvěděla,žádné zákazy a omezení,zda je to vevnitř vyhojené,nic.Při nejbližší možné příležitosti se pokusim přejít k někomu jinému.A děkuji za tuhle diskuzi,díky ní jsem aspoň ty dva měsíce věděla co dělat.Hezký den.Petra
Lesulko
greys
| 4. 10. 2010 14:42
tak se Ti to blíží...opravdu není se čeho bát,ale je fakt,že jsem se taky bála.Až budeš mít po operaci a budeš se cítit na posez u pc napiš jak na tom jsi.budu držet palečky
Lesulko,
Tinulinka
| 4. 10. 2010 00:33
až budeš po operaci, opravdu zjistíš, že není se čeho bát. Ty máš děti, takže si po operaci asi moc neodpočineš. Ale já to celé beru jako příjemnou dovolenou. No řekni, kdy si člověk vezme v kuse 6 týdnů dovolené, aby se jen válel?
Tinulinko
Lesulka
| 3. 10. 2010 23:24
Moc děkuji za rady,dcerka není sice žádné mimino...4 roky,ale znáte to...ještě se ráda místy poponesla..vím,že to teď nepůjde a ona to také bude chápat,ale je to nezvyk..také jim pořád poponášíte židle,hračky,školní tašku pro syna..no musím se pak asi opravdu hlídat...Teď hlavně zvládnout ten výkon jako takový a anestezii...už se fakt dost bojím...
Lesulko,
Tinulinka
| 3. 10. 2010 11:13
nevím, jak máš malou dceru a musíš na sebe být fakt opatrná a nic nezvedat. Nákupy ti musí asi vyřídit babička. Já jsem v pátém týdnu po operaci zvedla asi 5 kg a rozbolel mě podbříšek a trvalo to 3 dny. Doktorka mi za to vynadala a řekla, že jedna paní si šla nakoupit a donesla si domů nákup těžký asi 6 kg a rozpáraly se jí stehy a museli jí dát narkózu a znovu zašívat. Mně řekla, že půl roku nesmím zvedat nic těžkého, dalšího půl roku zvedat jen mírná břemena a teprve po roce je prý normální režim. Tak snad máš holčičku tak velkou, že na klín si už vyleze sama, abys ji zvedat nemusela. Já mám ověřené, že i když vařím polévku ve velkém hrnci, tak ho nesmím zvedat plný, takže si ho postavím na sporák a půllitrovým hrnkem do něho nalívám vodu až je hrnec plný. Protože před nedávnem jsem ho zvedla a hned tu byla bolest na celý den.
Blanicko
Tinulinka
| 3. 10. 2010 11:06
jaké ti dělají procedury?
Lesulko
greys
| 3. 10. 2010 08:13
To s manželem mě moc mrzí.Já se taky bála a tak nějak nebylo čeho,po operaci jsem už třetí den šmajdala,sice to bylo pár krůčků,ale šlo to.Doma to chce opravdu vydržet nezvedat ani hrnek s polívkou,jsou z toho škaredé komplikace,já mám hysterektomii+vaječník a prý se může udělat nějaká pooperační kýla,tak si říkám,že mi to za to nestojí.s Tvojí holčičkou to bude možná problém,ale děti nás překvapují jak umí být potom opatrné víc než my.až uvidí jizvu pochopí,že to maminku jistě bolí.
greys
Lesulka
| 3. 10. 2010 00:30
Děkuji za odpověď...Pokud to půjde,pomůže nám babička...manžel a tatínek dětí bohužel před rokem a půl zemřel...Proto se také operace tolik bojím...dětem se bude stýskat..a syn,kterému už bude 8 se o mě bojí...snažím se vše zlehčovat,ale stejně ho to trápí...Dcerka je zase malá..a i když zvyklá na babičku,tak dlouhou dobu beze mě ještě nebyly...Dcerka je zvyklá,že ji mazlím,nosím,když je potřeba a to vím,že také nepůjde...Ale snad to všichni přežijeme a bude zase líp...jen si to nějak nedovedu představit...
Lesulko
greys
| 2. 10. 2010 23:38
mám po operaci 6.týdnů a myslím si,že nemám potíže jen proto,že jsem se opravdu šetřila.po operaci se nesmí vůbec nic zvedat protože to je opravdu velký zásah do organismu.Doporučuji si sehnat pomoc aspoň 1.dva týdny.manžel si vzal dovču a moc mi to pomohlo.jinak operace se neboj je to v pohodě.musí se pak hodně pít...
hysterektomie
Lesulka
| 2. 10. 2010 22:36
Zdravím milé ženy...I mě čeká 6.10 hysterektomie..klasickým řezem...Je mi 38 let...mám malé děti a nevím,jak po operaci péči o ně zvládnu...Máte některá podobnou zkušenost?Díky za vaše zkušenosti...
pro všechny
blanicka
| 2. 10. 2010 21:56
Děvčata, moc a moc zdravím z úžasnýho pobytu v Sanatoriích Klimkovice, všem vřele doporučuji, vůbec jsem nechtěla jet, ale teď po týdnu a půl se děsím představy, že to prostě jednoho dne skončí, naštěstí ještě dva a půl týdne. Je to vážně úžasné, denně 5 procedur, jedna lepší než druhá, vaří nám skvěle, starají se o nás skvěle, posezení a chlapi? Úžasný!!! Arabáci taky skvělý, co víc si přát, odpočívat a odpočívat a užívat si pohody. Mějte se všechny tak moc krásně, aspoň jako já.
kyretáž
mati
| 2. 10. 2010 20:29
Ahoj Mílo, pročítám příspěvky a došla ne ten Tvůj, prosím o odpověď proč se dělá kyretáž a jak, mám problém vloni v říjnu jsem byla na ooraci myomů, nechali mi dělohu, jeden vaječník a vejcovod nemám odstranili před 3-mi lety i s cystou.Nyní asi už od 14. 9. mám měsíčky vždy týden, pak špiním a pak znovu hodně a tak vlastně nepřetržitě krvácím i když ke konci vždy méně. Prosím zda jsi měla nějaký podobný problém, asi budu muset k lékaři ale bojím se, že mě budou chtít zase operovat. Děkuji za odpověď už jsem z toho dost nervózní a unavená a taky bledá. Dana
Tinulinko
greys
| 1. 10. 2010 09:47
aha, no raději to nechám odborníkovi
Greys
Tinulinka
| 1. 10. 2010 01:00
No zaváděla jsem si čípek ortho gynest D a při té příležitosti, když už jsem tam měla prst, tak jsem provedla průzkum, jak to tam teď vypadá a nahmátla jsem tam 2 stehy, které tam jen tak volně byly přilepené na stěně pochvy. A jak jsem ten prst vytáhla, tak zůstaly přilepené na prstu. Před tím, jsem je vždy cítila úplně nahoře, že čouhaly z masa.
Tinulinko
greys
| 1. 10. 2010 00:33
Tobě stehy vypadaly ?Mě buď ještě ne nebo jsem to nepostřehla,začínám mít docela obavya jak sis to mohla nahmátnout?To mě docela překvapilo,že to jde...a ten *** si myslím,že bude určitě lepší s partnerem
Sexík
Tinulinka
| 30. 9. 2010 19:17
Už se na ***ík těším a plánuji ho na 5.10., protože to jdu na kontrolu a ten den to bude ukončení šestinedělí. Čekám, že mi to doktorka dovolí. Snad nebude mít důvod mi to zakázat, když už stehy vypadly, dělala jsem dnes průzkum a už jsem tam žádný nenahmátla. Ale mám obavy, co bude s orgasmem. Já jsem na *** celkem nadržená a přiznám se, že můj klitoridální ***, který jsem už několikrát vyzkoušela, a to velmi brzy po operaci za nic nestojí. Stal se z něho chudáček mrzáček a nechce se to zlepšit. A jiný nemívám, tak se fakt bojím, aby to tak nezůstalo.
Tinulinko,
rasinka
| 30. 9. 2010 08:57
takže na ***ík se zatím ptát nemám, že?
Doposud dle doporučení lékaře určitě dodržuješ šestinedělí. Já jen, že na mně žádné touhy zatím nepřicházejí, což je na jednu stranu dobře, když je to zakázané, ale na druhou stranu mě to děsí - co když to nepřijde ani potom?

Jitka
Jitko
Tinulinka
| 30. 9. 2010 08:29
mně už ty očistky taky pěkně štvaly, teď když začínám šestý týden od operace je to první týden, kdy přestaly. S močením jsem problém neměla vůbec a jen jednou jsem měla problém se zácpou.
Tinulinko
rasinka
| 30. 9. 2010 07:42
Díky za informaci o stezích, chtěla jsem se na to zeptat,
doktor neříkal temín, kdy by měly začít padat. Jen mně šte, že pořád musím nosit vložku - stále jakési "očistky" jako po císařích, ale tam to natrvalo tak dlouho.
Břicho už téměř nebolí, i močení a stolice se dostávají do normálu. Zpočátku jsem chodila na malou doslova s pár kapkami.
Tak úspěšný start v práci!

Jitka
Jitko,
Tinulinka
| 29. 9. 2010 18:11
já sedím v kanceláři, takže mě práce neuškodí, i když doktorka říkala, že bych měla vydržet doma 8 týdnů, ale to nechci. To víš nemocenská není plný plat a když se cítím O.K., tak to nechci natahovat. Před op řekla doktorka 6 týdnů, tak ty si užiju a pak půjdu makat.

Dnes jsem si vytáhla první dva stehy z pochvy, když jsem si zaváděla čípek.
greys
Tinulinka
| 29. 9. 2010 18:09
Já už se na práci cítím. Teď jsme měli třídenní školení od pondělka, bylo to v pondělí od 14 do 18 hod, na státní svátek v úterý to bylo od 9 do 18 hod a dnes od 9 do 14 hod a každý den jsem to v pohodě vydržela a nebyla jsem ani unavená. Klidně bych šla dělat už dnes, ale užívám si volna.
Tinulinko
rasinka
| 29. 9. 2010 13:42
Přeji úspěšný nástup do práce.
Jsem zhruba 3 týdny po operaci a cítím se dobře (až na tu chřipku, co jsem chytila od chlapa).
Zatím netuším jak dlouho budu na neschopence, ale určitě to souvisí i s povoláním, které člověk vykonává. Jindy poženou do práce člověka, který fyzicky pracuje a jindy toho, kdo pracuje v kanceláři.
Mně se zatím po práci moc nestýská, protože jako pokladní mi projde za den rukama pěkných pár kilo a doma zatím nic těžkého nezvedám...
Doufám, že se nám potom ozveš, jak se Ti daří v práci.

Jitka
Tinulinko...
greys
| 29. 9. 2010 10:08
Já jsem 6.týden po op.dnes,na kontrolu jdu ale až 19.10.,nedovedu si představit,že bych šla do práce příští týden...to bych to tam asi nezvládla.navíc mě už asi týden pobolívá na pravé straně v podbříšku,říkám si,že to bude asi ten vaječník co mi tam zůstal,možná ovuluje,uvidím co mi toho 19.10 doktorka poví,ale na práci se necítím.Ty s pracovním nasazením moc nepřežeň
To to utíká
Tinulinka
| 28. 9. 2010 21:53
Za týden to bude 6 týdnů a půjdu do práce. Vůbec se mi nechce.
hysterektomie
vodena
| 26. 9. 2010 21:15
ahoj.já už ani nevím co je to ***.několikrát jsme to zkoušela a furt to bolí.ještě ,že mám tak trpělivýho muže.jsem tři měsíce po operaci a cítím se furt hrozně.jizva nebolí,ale břicho na dotyk.tak nevim kdy bude líp.
mamkoo
kaspajka
| 25. 9. 2010 20:28
Když jsem tady četla, jak mají děvčata po operaci výborný ***, tak jsem se tomu trochu divila. Ale asi nepřišly o vaječníky. Já mám podobný problém jako ty, chuť na *** minimální, ze začátku jsem i trošku při ***u krvácela a taky mi připadlo, že mě trochu zmenšili. Ale doktor mi řekl, že jsem v pořádku. Teď jsem od operace půl roku, zdá se, že se to trochu upravuje, už nekrvácím, asi se to opravdu tak dlouho hojilo, a sem tam i ten *** příjde . Hormony beru jen přírodní, návaly se mi zmenšily tak na polovinu ale aspoň něco. Tak doufám, že když budem trošku ***ík trénovat, dostaví se i výsledky .
tinulince
mamkaa
| 24. 9. 2010 23:29
Moc děkuji zeptám se.Trochu se i stydím to říci je to takové moc intimní.Snad to dokážu

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
♥Jarka*Alice♥
7. 6. 2025 17:08
14461
..Magda
7. 6. 2025 16:34