Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Vincentko,
Tinulinka
| 9. 6. 2010 15:08
asi ano, protože jsem alergik. Navíc jsem kortikodependentní, takže mi musejí při chirurgických zákrocích, při krvavých zákrocích u zubaře , při infarktu (dourám ho nedostanu), při velkém stresu píchat hydrocortison. Ještě na to musím gyndařku upozornit, ona to zatím neví.
cikinka
vincentka
| 9. 6. 2010 15:05
Dělali mi testy na zánětlivý faktor v těle a nic nenašli, tak nevím... Ale jestli to nepřestane, asi nějakou léčitelku vyhledám, díky za tip .
Tinulinka
vincentka
| 9. 6. 2010 15:02
IgE - to je imoglobulín při jehož nedostatku má tělo nepřiměřené alergické reakce, že jo...? S tím zkušenosti nemám. Já mám pozitivní ANA protilátky. Tak Ti budu držet palečky, ať se po operaci dobře zahojíš a nemáš žádné komplikace .
Pro všechny holčiny,
cikinka
| 9. 6. 2010 14:54
Ahojky, zdravím. I já pravidelně čtu vaše příspěvky. Držíte se dobře. A těm, co teprve půjdou, tak držím palce a říkám: nebojte se...
Já si dnes volala na výsledky krevních testů z minulého týdne. Dělali mi je na rakovinové markery Ca125 na vaječníky a SCC na rakovinu děložního čípku. Jsou v pořádku. Huráááááááááááá....Mám hroznou radost.
Holky moje přeji Vám krásný den, ať nemáte bolístky a v dušince sluníčko...Pa Inka
Jo a vincentce k těm zánětům. Můžeš mít v těle nejaký skrytý zánět, který díky snížené iminutě způsobuje v těle další záněty. Mně to už jednou také trápilo. Nevím odkud jsi, ale já si zašla za léčitelkou a ta to ložisko našla a bylinkami přeléčila. Bylo to malé ložisko z přechozené chřipky. Tak hodně zdraví...
Vincentko
Tinulinka
| 9. 6. 2010 14:34
Udělala jsem překlep, mám nedostatek IgE
Vincentko
Tinulinka
| 9. 6. 2010 14:34
Mám nedostatek IgG
Vincentko
Tinulinka
| 9. 6. 2010 14:33
Mám nedostatek IgG
chyba
duchodkyne
| 9. 6. 2010 14:18
omlouvam se, podarilo se me to odeslat dvakra.
ahoj spolutrpitelky
duchodkyne
| 9. 6. 2010 14:15
Tak jsem si prohlidla tu operaci. Teda, kdyz si predstavim, jak se ve me hrabali a jak se s nicim neparou a to mi brali vsechno, tak me rozbolelo bricho. ale hlavne , ze jsem jinak v poho. zitra uz je to 4 tydny po o a jak jsem mela strach z hladu. Vy co tu ctete vite jak jsem dopadla z hladu. Ale vse se v dobre obratilo a nemam zadne potize. jenom ty narazene zebra se porad hlasi. Pred odchodem z nemocnice me doktor vnitrne prohlidl a vubec to nebolelo. tak se niceho cekatelky nebojte. V pondeli jdu ke sve lekarce i s vysledkem. negativnim. A v srpnu na kontrolu do nemocnice. Sleduju, ze je to vsude jinak. Ale hlavni je, ze jsme v poradku. hezky den vsem
ahoj spolutrpitelky
duchodkyne
| 9. 6. 2010 14:14
Tak jsem si prohlidla tu operaci. Teda, kdyz si predstavim, jak se ve me hrabali a jak se s nicim neparou a to mi brali vsechno, tak me rozbolelo bricho. ale hlavne , ze jsem jinak v poho. zitra uz je to 4 tydny po o a jak jsem mela strach z hladu. Vy co tu ctete vite jak jsem dopadla z hladu. Ale vse se v dobre obratilo a nemam zadne potize. jenom ty narazene zebra se porad hlasi. Pred odchodem z nemocnice me doktor vnitrne prohlidl a vubec to nebolelo. tak se niceho cekatelky nebojte. V pondeli jdu ke sve lekarce i s vysledkem. negativnim. A v srpnu na kontrolu do nemocnice. Sleduju, ze je to vsude jinak. Ale hlavni je, ze jsme v poradku. hezky den vsem
Tinulinka
vincentka
| 9. 6. 2010 13:33
Copak máš s imunitou? Taky se léčím, mám autoimunitní onemocnění...
Je mi 42 let.
Vincentko,
Tinulinka
| 9. 6. 2010 13:20
tak to je španté s těma zánětama. Já doufám ,že problémy mít nebudu. Léčím se s imunitou a teď mám zrovna dělší dobu dobré období, tak snad mi to vydrží.
Kolik je ti let?
ahoj všem
vincentka
| 9. 6. 2010 13:07
Zdravím všechny nové holky po operaci i nové čekatelky ! Čtu si vaše příspěvky pravidelně, ale píšu sem už jen po kontrole. Právě jsem přišla od doktorky, tak se hlásím...

15.března jsem byla na LAVH, vaječníky ponechány. Stále se z té operace nemůžu nějak vzpamatovat, někak moc mě to oslabilo, takže jsem ještě pořád na nemocenské a léčím jeden zánět za druhým. Nejdříve zánět močáku - vyléčen antibiotiky, pak problémy s močením - opět antibiotika a teď se mi udělal zánět okostice a museli mi vytrhnout zub - a zase jsem doslala antibiotika. Dr. říkala, že všechno souvisí se vším, takže to všechno může být následkem oslabení organizmu.

Co mě ale trápí je nadměrné pocení, občas pocit na zvracení a omdlévání. Při dnešní kontrole mi dr. řekla, že mi vaječníky nepracují a navíc se mi na pravé straně udělala cysta, už je 2,5cm velká a to tam při minulé kontrole nebyla. Prý ji budeme sledovat a pak se uvidí, co s tím.

Navrhla mi hormonální léčbu RISELLE. Znáte to někdo? Za týden jdu na kontrolu a mám se rozmyslet, jestli jo nebo ne. A já pořád nevím. Prosím, poraďte mi...
Klatovando,
Tinulinka
| 9. 6. 2010 12:29
takže tobě vzali i vaječníky, když máš návaly? Mně je prý ponechají, ale protože jsem už v přechodu (je mi 50, ale zatím na sobě přechod nepozuruji, ale doktorka říkala, že je to už poznat na vaginální sliznici), tak mi k těm vaječníkům, které prý už hůře fungují zašijí do břicha nějaký kroužek, který bude rok uvolňovat hormony.

No a jak se ti líbí ta videa?
pro tinulinku
klatovanda
| 9. 6. 2010 12:22
Niceho se neboj,ja taky měla strach,ale když jsem nastoupila do nemocnice a videla jsem tam ženský hodně přes 70 jak druhy den po operaci jsou už docela v pohodě,tak ten strach země spadl.Operace trvala asi 2,5 hodiny a když mě probudili tak jsem měla šílenou zimnici,že na mě dali asi tři deky a na nohy dvě flašky s teplou vodou.Břicho trošku bolelo,ale ne moc.Při menzes mě bolelo víc.Pak jsem znova usnula a po probuzení mě už nebolelo nic.Zřejmně mi něco dali do kapačky.Do druheho dne jsem měla zavedenou céfku a dren.Z postele jsem vstávala 24 hod.po o.Trošku se mi točila hlava,ale nic hrozného.Sestra mě dvakrát odvedla na záchod a k večeru jsem už byla soběstačna/toaleta,sprcha/.Na bolest jsem nic nebrala,fakt mě nic nebolelo.Injekce jsem dostala tři,na ředení krve a to den před o.,pak v den operace a den po.Na kontrole jsem byla po 3týdnech a vůbec to nebolelo,jen mě velmi šetrně vyšetřil.na dalši ko.jdu zase za 3 týdny.Ted jsem už docela fit,ale šetřím se.Jen mě zlobí návaly,jsem věčně zpocená jako myš,hlavně v noci.Když jsem se ptala dr.jak to řešit,tak mi doporučil začít s přírodníma hormonama.Tak jsem si koupila sarapis,beru ho už třetí týden a řekla bych že mi moc nepomáhá.Budu muset zkusit něco jiného.Doufám,že jsem tě trochu uklidnila,za ten strach to opravdu nestojí.
Tinulinka
Tinulinka
| 9. 6. 2010 09:34
Já se nebojím, já jsem hlavně zvědavá. Právě to, že jsem viděla ty operace mi odpomohlo od strachu. Nejhorší je strach z neznáma. Já už jsem shlédal tolik videí, že bych si "troufla" na někom provést hysterektomii.
tinulince
blanicka
| 9. 6. 2010 09:24
Já Ti to popíšu, chceš? Bojíš se vážně předčasně, ovečko. Tak já měla dělohu i myom velký, slibovali LAVH, bohužel to nevyšlo, takže normální operace břóškem. Mám jizvu 23 cm širokou, no jo, velký břicho, velká jizva.
Na sále jsem byla přes dvě hodiny, po probuzení kolem mě pořád lítali, měřili tlak, dávali kapačky, injekce na utišení bolesti atd. Bylo toho až moc, zbytečná péče, jsem si říkala. Tamponádu jsem žádnou neměla, jen vývod z jizvy a potom z močového měchýře. To mi vytáhli druhý den ráno a z té jizvy až nějak druhý den odpoledne. Já jsem totiž druhý den ráno při vstávání zjistila, resp. všichni kolem, že mi ochrnula levá noha od stehna až po lýtko. A co fčil? Na vozíčku do sprchy a taky to šlo. Noha ještě pořád není v pořádku, a to mám 7 týdnů od operace, ale už chodím normálně a to je důležité.
Opravdu se vůbec neboj. Na první kontrolu ke gynekologovi jsem šla někdy za 3 týdny od operace a opravdu to nebolelo, toho se taky neboj.
A ***? Ten už je a ještě kvalitnější, bych řekla, A to jsem si to předtím užívala víc než dost.
Takže se opravdu neboj, ale raději se už na žádný videa nedívej, ono to není dobrý pro psychiku. Raději si tady piš s náma, my Ti dáme víc.
V pátek se nechávám uschopnit a jdu do práce. No jo, celou dobu, co jsem byla doma, tak bylo škaredě, až se chystám do práce, je krásně.
Takže, opravdu hlavu vzhůru, vypnout prsa a vzhůru do přírody.... a nemyslet negativně.... všechno bude dobré....
Klatovando
Tinulinka
| 9. 6. 2010 09:06
Kompletní celou LAVH máš tady

http://www.youtube.com/watch?…

Tady ta děloha byla moc velká, proto ji při vytahování rozkrájeli na několik kusů.

Abys měla představu, jak se vytahuje děloha vcelku, tak to je tady na tomto druhém videu - je to vagiánální hysterektomie, ale bez laparoskopie. Ale dělohu vytáhnou celou a neporcují ji.

http://video.google.com/videoplay?…

Můžeš mi, prosím Tě napsat, jak to probíhalo - myslím po probuzení? Jak často jsi dostávala injekce, kdy ti vytáhli tamponádu, kdy byla první kontrola u doktora a jestli bolela apod.
hysterktomie
klatovanda
| 8. 6. 2010 12:43
Milá děvčata,jsem vaše věrná čtenářka,ale teprve dnes jsem se zaregistrovala. Jsem 4 týdny po LAHV a jsem na tom stejně jako většina z vás.Před operací jsem přečetla skoro všechny příspěvky,abych vědela co mě čeka.Dnes mě zaujal příspěvek,ve kterém píšete,že operaci možno vidět na netu.Prosím,vás můžete mi napsat tu adresu,ráda bych viděla průběh operace.Děkuji.
tinulinka
blanicka
| 6. 6. 2010 11:04
Neboj se vůbec operace, ale hlavně, nehledej nikde nic na netu, postačí Ti tato diskuse. Potom budeš mít různé představy.
Každopádně já budu v pondělí 7 týdnů po operaci, bylo to tak velké, že museli rozřezat břóšek, ale rána se již zhojila, i když někdy zlobí, když to přeženu s nějakou prací nebo zahrádkou. V pátek jsem si "vydyndala" od doktora, že už musím do práce. Pracuji v kanceláři, takže snad to zvládnu.
Uvidíš, že jak bude po operaci, tak budeš jen a jen ráda, že jsi šla. A ***? Mně vzali dělohu a ponechali vaječníky. A můžu pochválit pana doktora, říkal, že to pro mnohé je potom ještě intenzivnější a lepší, a opravdu, funguje to. Já jsem nadmíru spokojená. A je pravdou, že vždycky, když jsem posilovala pánevní dno, tak jsem byla vzrušená, to jsem posilovala někdy ještě dlouho před operací, jen tak, z prevence.
Takže, běž děvče do toho, zvládneš to a my Ti tady budeme psychicky pomáhat. Papa a holky, toto patří všem, užívejte si sluníčka, je to fakt úžasný.....
Laurině
Tinulinka
| 6. 6. 2010 10:19
Ty Kegelovy cviky jsou dost známé. Mají je cvičit ženy s inkontinencí, ale v poslední době se o nich dost píše v souvislosti s vylepšením ***u a orgastmu. Dostala jsem od doktorky brožuru, ve které je asi 25 cviků. Vždycky, když to cvičím, tak se přitom vzruším. Spočívá to v zatahování močové trubice, pochvy a někdy i konečníku do těla v různých polohách.
důchodkyni, Tinulince
laurina
| 5. 6. 2010 23:53
Ahooj důchodkyně, jsem už docela v pohodě. Přiznám se, že ceký minulý týden jsem proválela v posteli, obklopená knížkama, křížovkama, filmy na notebooku - stáhla jsem si všechny, na které jsem si nestačila poslední rok dva zajít do kina. Venku hnusně a já si to doma užívala. Mám děti velké - 26 a 20 let. obě na škole v Praze, s manželem nějaké to jídlo skoulíme. Bolesti mě přešly, jenom občas něco píchne. Dnes jsem vařila - děti přijely - a odpoledne strávila výletem na chalupu a posezení s kamarády, trochu jsem se spálila a dobrý... Nic nebolí, nešpiním. Jen mi vadí to věčné hlídání, abych nezvedla něco těžšího, pak to hodně cítím a beru algifen. Ale jsem moc ráda, že jsem na operaci šla. To víš, naraženiny prý hodně bolí, asi víc než pooperační rány, viď? Kontrolu mám 14.6., jsem zvědavá, zda mě pošlou do práce, pracuji u PC.
Tinulinko, o cvicích atd... na posílení pánevního dna čtu poprvé. Já začala v září s břišními tanci, taky proto, že je to dobré na všechno v pánvi a paradoxně se mi krvácení rozjelo každý měsíc tak, že jsem musela na op. Ale to je možná náhoda. Jsem zvědavá, co ti kdo k tomu napíše, ale ráda bych posilovat začala taky..... Tak uvidíme.... Hysteroktomii jsem si na youtube našla taky, ale nevydržela jsem se na to koukat, ani před ani po operaci...A doktory za tuhle práci obdivuju, fakt řezničina ,, Mějte se holčiny všechny krásně, jsem rovněž ráda, že vás tu mám... Ono se zdravýma si to marná sláva takhle nerozeberete .... Dobrou...
pro důchodkyni
Tinulinka
| 5. 6. 2010 21:53
Abych věděla do čeho jdu, tak jsem na internetu shlédla na amerických serverech několik hysterektomií. Je to opravdu zajímavé. Aspoň vidím do čeho jdu. Jenom měn mrzí, že tu operaci neuvidím. Ale chci požádat doktorku, jestli by mi tu dělohu nevyfotila, chtěla bych ji vidět. Myslím, že to udělá, je kamarádská a mám pocit, že je pro každou špatnost. Říkala, že má pochva bude po operaci park kultury a oddechu.
ahoj důchodkyně
Tinulinka
| 5. 6. 2010 21:49
Mně doktorka říkala, že by ta operace mohla počkat ještě 5 let, ale já se rozhodla jít hned, protože si myslím, že čím budu starší, tím hůř se s tím organismus srovná. A hlavně se chci vyspat, protože lítat 5x za noc na záchod, to se člověk nevyspí. Prý mi to tlačí na močový měchýř.
Doktorka mi nařídila cvičit Kegelovy cviky, prý je dobré to začít cvičit před operací i po ní, aby pak nedocházelo k sestupu poševního pahýlu, tak teď cvičím. Prý to zpevní pánevní a poševní svalstvo.

Pak jsem na interntetu četla, že poševní a pánevní svalstvo zpevní i cvičení s venušinýma kuličkama, řekla jsem to manželovi z legrace a on mi je obdanal. Přijdou mi příští týden. A taky jsem našla na internetu, že jsou na to dobré vaginální konusy - o tom jsem četla na lékařských serverech, ale nevím, kde se dají sehnat. V USA se na to dají sehnat zase vaginální závaží - jsou to takové malé těžítka, které musíš v sobě udržet a postupně si zvyšuješ jejich váhu. Tak nevím, jestli si je nemám objednat. Je to prý účinnější než jen ty Kegelovy cviky, protože není zaručeno, že člověk ty cviky provádí správně.
laurina
duchodkyne
| 5. 6. 2010 20:42
Jak se vede? leti to. teprve jsme se baly a uz to budes mit ctyri tydny za sebou. je to lepsi? me bolijenom ty narazene zebra z toho meho omdleni a sileneho padu. jinak jsem v poradku. neprehanim to s praci a hezky si odpocivam. obcas me pichne v podbrisku, ale to beru, ze to k tomu patri. mej se hezky slunecne kdyz uz konecne sviti a preju jenom hodne zdravicka.
Tinulinceahoj
duchodkyne
| 5. 6. 2010 20:24
ahoj. me je 58. Pred deseti lety mi chteli vzit delohu ale nechtela jsem. cas bezel a ony se pridaly cysty na vajecnikach. dva roky jsem odmitala operaci, protoze jsem byla bez problemu. loni v prosinci po kontrole jsem se rozmyslela a rozhodla se ze pujdu na op. a udelala jsem dobre. tak se neboj. je videt ze mas dobrou lekarku kdyz ti vsechno hezky vysvetlila. jak tady holky pisou, kazda z nas to proziva jinak. ale nakonec je vsem lip a lip a nakonec nejlip. ja jsem tri tydna po o a citim se vyborne. uplne bez potizi. tak se niceho neboj. uvidis vsechno dobre dopadne. budeme tady vsechny s tebou
čeká mě hysterektomie
Tinulinka
| 5. 6. 2010 18:58
Ahoj děvčata, taky mě čeká hysterektomie. Změnila jsem lékařku kvůli mykóze trvající déle než rok. Za 14 dní mi ji vyléčila, pak mi udělala prohlídku a řekla mi, že mám víc než 2x zvětšenou dělohu a musí jít pryč. Na ultrazvuku mi našla polyp na vaječníku a děloha má adenomy. Přitom minulý gynekolog mi 6.11.2009 řekl, že jsem zdravá až na mykózu. Nevěřím tomu, že by se za půl roku zvětšila děloha 2x, když už nejméně 2 roky lítám 5x za noc na záchod. Lékařka mi prý nechá vaječníky a každého půl roku je bude kontrolovat ultrazvukem. Protože je mi už 50, tak prý mi navíc zašije do břicha nějaké hormony, které se tam budou pomalu uvolňovat asi rok, aby doplnily ty hormony, co mi začínají chybě. Hysterektomii mi udělá vaginální laparoskopicky asistovanou. Strašně se bojím, že se něco pokazí a že *** pak nebude fungovat jako dřív. Jaké máte zkušenosti? Půjdu na operaci koncem srpna.
pro všechny
blanicka
| 4. 6. 2010 17:38
Holky, teda jestli to tady tak můžu psát, snad ano. Čtu to tady téměř denně, hodně mi toto diskusní forum pomohlo při pooperačním léčení. Já "bojovala" s myomem rok, z 5 cm narostl na 17 a nedal se už ukočírovat. Taky jsem si myslela čínská medicína atd. atd. Houby, akorát znovu nervy, stres, silné krvácení, bolesti. Pak jsem se nějak nemohla ztotožnit s tím, že nebudu mít dělohu. Měla jsem pocit, že už nebudu ženská. I to mi trvalo, než jsem na to přišla, že děloha ženu nedělá ženou. Ale všechno asi chtělo svůj čas. Vše už jsem tady psala, ať se neopakuju. Prostě i já jsem moc ráda, že to mám za sebou, dneska jsem byla na kontrole a doktor mě pochválil, za měsíc sepíšeme návrh na lázně, ty mi vyloženě nutí. V pátek 11. jdu do práce, musím, pracuji v kanceláři a kolegyně, co jsme se střídaly, vyráží na dovolenou, takže tam prostě budu nejméně 8 hodin. Jsem zvědavá, jak to tělo zvládne. Ale zvládne, my ženský jsme zvyklý překonat kde co.
Přeji všem, aby se operace nebály, raději zavčasu, všechny prvotní pooperační bolesti rychle přejdou a pak je den ode dne líp a líp.
Takže ještě jednou, nebát se operace, přeji bezva hojení ran, rekonvalescenci, a hlavně hodně sluníčka a veselou mysl.
Jsem moc ráda, že vás všechny tady mám.
Laurince
cikinka
| 4. 6. 2010 14:41
Tak to je dobře, že jsi na operaci šla. Já měla taky z operace šílenou hrůzu , ale dá se to vydržet, teď už si na to ani nevzpomenu. Fakt tak ty 2 dny nic moc a pak už jen lepší...Mně bylo minulé úterý 40. Děti už jsem neplánovala, mám už 20 letou dceru (začala jsem brzy). Menstruace mi určitě nechybí. Každému, komu lékař operaci doporučí bych řekla, ať do toho hned jde, protože čím větší je myom, krvácení, věk, tím hůře se to potom snáší a navíc , kde vzít jistotu, že je to "jenom myom". Výsledky stěrů 100% nejsou. Já ležela na pokoji s holčinou ( 43) a ta ač chodila pravidelně na stěry, tak ji rakovinu děložního čípku nenašli. Až když nádor způsobil masivní krvácení, tak se na to přišlo, ale to už byl nádor opravdu dost velký, takže jí brali celý spodek a všechny uzliny v břiše, na sále byla 8 hodin. Nic hezkého.
Ale dost deprese, svítí nám sluníčko, tak alou ven a nabírat energii a sílu do dalších dní. Přeji všem krásný víkend, zhojení všech bolístek a problémů...A hoooodně zdraví. Pa Inka
cikince ještě jednou
laurina
| 3. 6. 2010 22:15
Inko, tak to jsi měla fakt velký štěstí, myslala jsem, že výsledky stěrů jsou stoprocentní a objeví cokoliv. Já měla myomy tři - dva do 4 cm a jeden 1,5. Hodně jsem si navíc zahrávala a i teď mě mrazí, že jsem nešla na prohlídku pět let I ten poslední půlrok jsem šílené krvácení chtěla zahnat ještě čínskými čaji. Ale sám terapeut mi řekl, že myom 4 cm je už hraniční a poslal mě na gyndu. Můj lékař se sice na odmítnutí operace moc netvářil, ale slíbil mi, že zkusí nejdřív kyretáže a uvidíme. Mezitím dva myomy srostly a jsem ráda, že v nemocnici na ultrazvuku celkem nekompromisně zaveleli - na sál! Stejně tak si zahrávám těch pět let i s mamografem, ale slíbila jsem si, že až se dám teď do kupy, zajdu si konečně i tam a už budu co se týče pravidelných prohlídek vzorná i tady. Mě je 45, ale kamarádka nemá dělohu už od 33 let a nemůže si to vynachválit, žádné měsíční ubývání energie a všechny potíže s tím spojené, v ***u taky skvělý. Vůbec nechápala, proč jsem operaci tak dlouho odkládala. Hlavně, že to máme za sebou a sluníčko už se má taky zítra ukázat. Už to bude jenom dobré, já si ještě na sportování chvilku počkám .... Čau, čau a ať ti vše vždycky vyjde !

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
1. 6. 2025 18:40
14408
cudlik
1. 6. 2025 19:39
73432
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55