Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Laurince
cikinka
| 3. 6. 2010 16:47
Milá Laurinko, taky jsem 4. týden po operaci nemohla dlouho sedět u PC, ale 5. týden, jako by se to zlomilo a mně bylo najdenou lépe. Do práce jsem nastoupila po tom 5. týdnu a to jenom na 4 hodiny. Od 6,5 týdne jsem nastupila už naplno. Jak si tělo rychle zvyklo na odpočinek a polehávání, tak si i rychle zvyklo na zaměstnání. Ale jak říkám, nepracuji fyzicky, takže žádná enormní námaha. Doma jsem ale odpočívala dál. Až vlastně teď tak nějak začínám zapomínat, že jsem byla na operaci. Krom občasného zabolení vlevo už to opravdu jde...
Do práce jsem nastoupila opravdu kvůli tomu, abych se přestala zaobírat sama sebou, nepřemýšlela, co mne kde bolí a proč. Jak už jsem zde psala, tak při histologii mi našli , naštěstí, maličký nádor na děložním čípku, který ani stěry neodhalily. Operace vše vyřešila, ale stejně jsem na to stále musela myslet, co by bylo, kdybych nešla na operaci, nemohlo tam něco zůstat? Pan doktor Zelenka mne sám poslal do práce, ať nemyslím na blbiny, že je vše OK, hlavně prý pozitivní mysl, je 90% zdraví. Teď budu chodit každého 1/2 roku na kontroly.
Tak Tebe i ostatní mooooc zdravím a posílám bezmráčkovou oblohu...Pa Inka
JOJO :)
yapenka
| 3. 6. 2010 14:10
Noi tak to je moc dobře, že bylo všechno v pořádku, Flori!!! Ono taky záleží hodně na lidech a případ od případu se to různí i u nás, pacošek, jak to neseme. Teď mám sice pořád v podbřišku pocit, jako bych mi tam všili čtvrtkilovou bramboru, ale už ne pořád... jen mě ještě trochu trápí jizva po drénu, nějak to pořád mokvá, dezinfikuju si to Betadinem a prostřídávám to s propolisovou tinkturou, na noc mažu Bactrobanem (atb mastička)... ale mně se na tom mém ducatém panděru vždycky všechno blbě hojí. Jizvu - tu velkou - mám krásně zahojenou. Ta je, jak píšou "odborníci", na linii bikin (tak ty bych se teda už několik let navlíknout neodvážila ), v jizvě po císaři. Takže úplně největší problém je pro mě teď zarostlý jahodový záhon ...Moc teď lituju toho, že jsem tyto stránky před svou operací neznala, bála jsem se tak hrozně, že jsem nechtěla raději nic vědět... jej, a jak by se mi tenkrát ulevilo, kdybych si před tím početla, jak ostatní holky prožívaly ty první dny a týdny!!! No, pozdě bycha honit... jsem ráda, že v tom nejsem sama, hodně jsem se poučila a moc jste mi všechny svými příspěvky pomohly! Za to všem moc děkuju a přeju všem holčinám všechno dobré a krásné léto, s dělohami i bez!!! Vaše Yapenka bezděložná
cikince
laurina
| 3. 6. 2010 12:56
Opravdu ti to na fotce moc sluší, jenom jsem si tě představovala černovlasovou Taky mám ráda turistiku po horách, i když jediná v naší rodině. A podle tebe počítám ..... mohla bych se na túru vypravit ještě letos na konci září. To by šlo, to ještě stihnu.... Já točím čtvrtý týden po a jakmile sedím u PC dýl jak dvě hodiny, už mě bolí v podbřišku. Nedokážu si představit jít za týden do práce.... Inko a všem - hodně zdraví
Pardubická nemocnice
Florina
| 3. 6. 2010 12:34
Yapenko,
děkuji za milou odpověď.Já už mám teď vše za sebou.Nakonec jsem byla v pardubické nemocnici koncem dubna.Byla jsem zde moc spokojená, vše proběhlo rychle a bez komplikací.V úterý nástup, ve středu operace a v sobotu ráno domů.Všichni byli moc milí, lékaři i sestřičky.Vše nám před operací vysvětlili, sestřičky se stále ptaly co ještě potřebujeme vědět.Moc se mi do Pardubic nechtělo,ale vůbec nelituji.Přístup všech-lékařů i sester byl perfektní.Po zákroku (hysterektomie vaginálně, vaječníky ponechali) se cítím dobře, nemám vůbec žádné potíže ani bolesti, dělám všechno.
Přeji všem hezký den Florina
Pro kakajdu a Blaničku
cikinka
| 3. 6. 2010 09:45
Ahojky holky, díky, že jste se ozvaly. Blani, těch 8 týdnů po operaci jít do práce, je asi akorát, já šla po 5. týdnu, ale mám sedavé zaměstnání a tak to docela šlo. Je pravda, že člověk se cítí unavený ještě 9 týdnů po operaci,ale zařazení do pracovního procesu mi dost pomohlo. Psychicky a paradoxně i fyzicky. Člověk se přestane zaobírat sám sebou a svými bolístkami a dostane se mezi lidi. Fyzicky, že tělo začne zase trochu více fungovat a začne se více dávat dohromady. Je pravda, že doteď nezvedám těžké věci a když mám větší námahu, tak to na sobě prostě cítím. Levá strana nebolí stále, ale po námaze ji cítím. Při vyšetření nic nenašli, takže mám vyčkat, přejde to...Jinak už mám začít sportovat, ale poslouchat své tělo...Jinak mi bylo řečeno, že stehy můžeme nevstřebané, nevypadlé mít až rok, záleží na druhu šití, ale na 100% srostlé je to tak po 2-3 měsícíchpo operaci .
Kakajdo, tu vodu bych určitě jela, vždyť už budeš dost dlouho po operaci a uvidíš jak ti to pomůže psychicky. Budeš na sebe opatrná a bude to v pohodě..Pokud se na to necítíš, tak vezmi auto a dělej jim alespoň cestovní doprovod, dovolená ti určitě prospěje...Já taky nejsem sportovní maniak, ale jsem teď taková nepevná a rozbředlá, že musím alespoň trochu posílit břicho a fyzičku, už se zadýchávám i do 2. patra. Už jsem zkoušela i plavat a OK, nic nebolelo ani netahlo. Člověk má v podvědomí takový malý strach, aby si ještě neublížil, ale prý se není čeho bát, tedy, pokud nepůjdeme zvedat 20 kg závaží...
Tak holky moje, mějte se krásně a opatrujte se, ať jste co nejdříve zase plně fit...Hlavně úsměv na rtech, i když prší..Dobrá nálada, polovina zdraví...Pa Inka
Hyster.a důchod
avanticka
| 3. 6. 2010 08:20
Ahojte holčiny jsem tu nová tak všechny zdravím. Já jse po o ( radikální hysterektomie) 4 roky. Rok jsem měla plný inv.důchod a teď jsem v částečném a mám dotaz jestli někdo má zkušenost Jak dlouho budu mít ten důchod?? protože do práce se nechystám doma je mi dobře. děkuji za odpovědi a hezý den všem.
zdravím cikinku
kakajda
| 3. 6. 2010 00:21
Ahoj Inko, na fotce vypadáš náramně dobře a ta příroda za tebou jakbysmet Já mám ke sportu odpor, ale jezdíme na vodu a budu se muset zeptat, jestli si to letos mohu dovolit. I když nevím nevím, jestli informacím svého dr. důvěřuju... O ničem mě nepoučuje (nošení těžkých věcí, posilování, cviky na břicho, sport, ***), jenom odpovídá, když se náhodou nezapomenu zeptat. Ještě že mám tady tu diskusi!!!
yapenka
nikule
| 2. 6. 2010 23:49
Ahojky,je skvělé jak se tady, ženský, držíme navzájem,jelikož někteří lékaři,co jsem zde četla nic pořádně nevysvětlí,my máme to štěstí na dobré doktory)já toho svého,mám na svatbě:--),ale o toto vůbec nejde,jde o to,že taky patříte mezi ženské,které se snaží,díky tomu co prožívají či prožily trošku pomoc a o tom to je,můj gyn.se ptal na tuto adresu,aby jí mohl předat dalším budoucím pacientkám,což je fajn.Tak díky a holky jsme ženský,takže vše zvládnem
pardon... v neděli
yapenka
| 2. 6. 2010 23:39
Propustili mě v neděli, omlouvám se... ale to asi všem děvčatům, co už mají po, bylo hned jasné, že jsem napsala blbinu ...
Pardubická nemocnice
yapenka
| 2. 6. 2010 23:36
Milá Florinko,
našla jsem Tvůj dotaz až teď, tak snad nepřicházím se svou radou pozdě. Navštěvuji MUDr. Peršína a ten mi dělal vše (sám operoval, ač je z Pardubic) v HK v Sanusu. Přístup a péče super, narkóza "ta lepší", po které není zle. Nástup v pondělí, operace v úterý, propuštění v pátek, Nemůžu si stěžovat. Naší nemocnice jsem se bála, slyšela jsem pár nepříjemných zážitků... Tak ať je všechno OK!!!
cikinka
blanicka
| 2. 6. 2010 23:13
Holky, to je pravda, je moc fajn, že si tady vůbec píšeme, aspoň víme, co může anebo nemůže být za komplikace. Editce přeju, aby jí to všechno dobře dopadlo, jako že dopadne. To vím už teď. Inko, Ty jsi krásná "baba" a operace Ti na té kráse vůbec neubrala. Jsi sice blázínek, po takové "krátké" době od operace se dát na takovou tůru, ale jak vidíš, zvládla jsi to. Mně totiž taky pobolívá hodně v levém boku, ale je to den ode dne lepší a tak bych chtěla příští týden koncem týdne do práce a jestli ne příští, tak 14. 6. definitivně, to bude 8 týdnů od operace a to je tak akorát. Zatím je vše v pořádku, pěkně se to hojí, říkal doktor. 4.6. jdu na kontrolu jak dopadla krev, tak věřím, že vše bude o.k. Teď už jen čekáme, až vyleze to sluníčko a všem se to bude hojit snadněji.
Všechny moc zdravím, Editu to asi čeká zítra, jestli mě paměť neklame, takže držíme pěsti všechny.
Holky, mějte se všechny moc a moc fajn a odpočívejte....
Kakajdě a ostatním holčinám
cikinka
| 2. 6. 2010 21:25
Píšeme si tu, známe se dost dobře z našich příspěvků a přesto si jedna druhou pouze představujeme..Tak tohle jsem já o víkendu v Harrachově. Pa
Přeji moooooooc zdraví...
editce
yapenka
| 2. 6. 2010 20:02
Milá Editko, ničeho se neboj, jdi do toho prsama, všechno bude dobrý, mám po operaci teď tři týdny, a jak jsem si pročítala příspěvky svých kolegyň " v boji", jsem na tom obdobně. Dělali mi to abdominálně a vaječníky mi nechali, první tři dny - spíš týden - humus, ale teď je to stále lepší, jen ty tlaky a dloubání při vyprazdňování, to je nepříjemný. Snažím se nic moc nedělat, dcera a přítel pomáhají... Už vidím, že si zůstanu pěkně doma, dokud mě dr. nechá, nikam spěchat nebudu, pro rohlíky se do krámu pořád motám jako opilá a našlapuju tak, abych si neroztřásla podvozek. Tak držím pěstičky a pak se ozvi, uvidíš, budeš doma dřív, než se naděješ a pak už bude jen dobře!!
Pro všechny holky
cikinka
| 2. 6. 2010 20:01
Ahojky kočky, po delší době se hlásím, ale diskusi jsem poctivě četla. O víkendu jsme s mužem byli na horách na relax víkendu. Bylo to super, bazén masáže, jen jsem trochu přehnala túru a vydala se na 18 km hřebenovku. Druhý den jsem myslela, že už nevstanu, ale už je vše zase OK. Včera jsem byla na Homolce na kontrole. Po 3,5 měsících po operaci. Tak mi pan primář řekl, že je vše hezky zhojené a já můžu mít 100% zátěž. Takže začnu pomalu cvičit, jezdit na kole. Ale stejně mne při zátěži bolí levá strana, prý je to po vpichu laparo nástroje a bude to ještě bolet tak 1/2 roku. Ještě mi vzali krev na onkomarkery a volat si mám za týden. Držte mi palce, ať je to OK. Moc Vás všechny zdravím.

Kakajdo a co ty? Ta bolest nalevo opravdu potrvá dost dlouho. Hezky se drž, odpočívej a budeš-li mít chvíli, ozvi se..Pa Inka
Hysterektomie
Ladida
| 1. 6. 2010 22:27
Ahoj holky,

v breznu jsem ***ala hysterektomii.(vajecniky me nechali)Pred operaci jsem prestala uzivat antokoncepci a ted zacinam mit problem s pleti (akne),mastej se me vlasy i plet.Trochu jsem i pribrala.
Mate nekdo podobny nebo stejny problem?
Ladida
Hysterektomie
AlcaG
| 1. 6. 2010 17:51
z
kakajda
Jitule223
| 1. 6. 2010 17:09
Ahoj, stehy sice doktorka vyndala, ale byly už úplně uvolněné a vyndala jen tři, zbytek už tam nebyl.Proč je chtěla vyndat, kdyby tam ještě byly nevím. Hylosoft na recept není, ten si můžeš koupit.KOlik stál nevím, ale za oba dva léky jsem doplácela 280,- Kč.Jestli to bylo jen za ten Hylosoft nemám tušení, doklad jsem si nevzala.
Jitule223
kakajda
| 1. 6. 2010 16:51
Byla jsem na kontrole po 6 týdnech, hodně stehů ještě mám, konkrétně jsem se na ně ptala, ale doktor říkal, že se rozhodně nic nevyndavá, ty zašité kousky v tkáni se vstřebají a ty "čouhající" odpadnou. Tak se divím tady těm informacím o vyndávání stehů. Hlava se mi už nemotá, výsledky krevního obrazu mám prý naprosto vzorné. Bolesti mám vlevo, už si myslím, že se jich nezbavím Mám ještě dotaz-kolik stojí Hylosoft? A nemusí být na recept, že?
pro všechny
Jitule223
| 31. 5. 2010 21:14
Ahoj holky,byla jsem dnes na kontrole, doktorka vyndala zbytek stehů,co nevypadal.Dostala jsem nějaké vaginální tablety Polygynax a potom ještě jedny feminella Hylosoft na doléčení a pak až za rok na kontrolu..Všechny se šetřete, ahoj
Ahoj holky!
enzilka
| 31. 5. 2010 20:01
Ahoj, hlásím se po delší odmlce.Dnes jsem byla u dr. a zítra jdu do práce.Jsem 10.týden po operaci a je mi moc fajn. No uvidím jak to zítra zvládnu,snad to půjde OK. Na kole už taky jezdím,ale jen né do kopce,to je ještě namahavý.Děvčata přeju Vám dobré uzdravování,žádné bolístky a konečně to sluníčko!!!!!Pá a odpočívejte a šetřte se.Enžilka
duchodkyně,nikule
Jitule223
| 28. 5. 2010 21:09
Ahoj, já jsem pět týdnu po o, a musím říct, že jsem neměla žádné problémy, hlava se mi netočila, břicho nebolelo.Musím zaklepat, všechno bylo o.k. Nebýt embolie, která mi to všechno zkomplikovala, chodila bych už dávno do práce. Mějte se krásně a všechny se šetřete!!
nikule
duchodkyne
| 28. 5. 2010 21:05
moc dekuju. ani jsem netusila, ze to tak zvladnu. sama jsem prekvapena. to je asi odmena za to co jsem vytrpela pred operaci. pradlo jsem uz taky vesela, ale prinesl mi ho manzel. a vesela jsem pomalu. mela jsem strach, ale dopadlo to dobre. dva mesice jsou urcite porad kratka doba. bude lip. ted by to chtelo relax na slunicku a ne porad jenom dest. ted zrovna u nas prsi a je bourka.. jinak, preju hezky vecer.
duchodkyne
nikule
| 28. 5. 2010 20:35
Tak to Vám moc přeji ,takhle rychle chodit na nákup,to jste tedy šikulka ,já ještě po měsíci když jsem šla do obchodu, tak se mi trošku motala hlavička,za 14dní to budou 2měsíce a zrovna včera jsem vzala škopek s vypraným prádlem ,že ho pověsím,joo a hned mi tělo řeklo co blbnu,pěkně jsem dostala bolesti do podbříšku,takže ženy šetřit se
vsem co si piseme
duchodkyne
| 28. 5. 2010 20:26
holky. mam dva tydny po o. a je me fajn. az se divim. bricho uz neni tak nafoukle, obcas nekde pichne, ale to asi jeste musi. Pomalu chodim neco malo nakoupit, protoze se staram o tetu 86 let. Netaham nic tezke jsem opatrna. dnes jsem si byla pro vysledek histologie a je negativni. Trochu vam co pracujete zavidim, ale z druhe stranky ja uz od 1. kvetna nikam nemusim. budu si uzivat volna a klidneho leceni. Snad se uz konecne i to slunicko na nas bude usmivat . edito neboj se, urcite se vzbudis. me to ani nenapadlo. Ja jsem chtela rychle spat abych nevidela co vsechno se mnou delaji. a ted je vsechno uz v poradku. mejte se holky vsechna moc fajn a uzijte si slunicka.
blanicka
nikule
| 28. 5. 2010 15:42
No budeme mít asi tak 40-50lidí,jenže je to v takovém nooobl hotelu no a dovolenou na tu už ani náhodou nebude,jelikož je fakt blázen jenom za květinovou výzdobu bude asi 8000kč,no nic a nejlepší na tom je,že si na vše vzal půjčku,protože podle drahouše je to pro něj nejlepší investice do budoucna,jinak doufám,že toho 14.8. bude krásně,kdyžtak se přimluvte tam na hoře.-))No a s tím,že to vyjde to taky není jisté,jelikož můj tatínek si chce mermomocí vzít oblek,který měl bráchovi na svatbě,a měl ho tetě na svatbě(asi tak před 20lety)no hnus fijalovej,navíc se spravil takže je to katastrofa a ten oblek je hnusss,v pondělí ho vezu 300km do práce tak mu řeknu,že zruším raději svatbu,něž aby vedl svou jedinou dceru v té hrůze,doufám,že už kvůli mé drahé polovičce to neudělá
pro všechny
blanicka
| 28. 5. 2010 12:34
Děvčata, já mám od operace 5 týdnů a kousek, je mi relativně dobře, to víte, že to cítím, ale mohlo být hůř. Jen mám problémy , bolí mě v zádech, v kříži. Hrůza, nikdy dřív jsem takový problém neměla. Uvidíme, jak a kdy se to "vyhojí".
Chtěla jsem napsat něco pozitivního, takže přeji hodně odpočinku, hodně sil do léčení, hodně pozitivní energie, hodně úsměvu ve tváři i na duši, a také hodně sluníčka. Tady totiž svítí.
A kdo jde k volbám, tak šťastný výběr strany.
Mějte všechny krásný víkend, já si to dnes domluvila u lékařky a odjíždím za přítelem 200 km vzdáleným. Budeme na chatě u lesa, moc se těším, jak si vážně odpočinu, žádné návštěvy, žádné vychystávání, nechám se jen a jen obskakovat.... opékačka atd. Všechny podrobnosti sdělím v pondělí.
Takže se mějte všechny kouzelně a brzy zase na "písanou".
vincentce, ostatním
laurina
| 28. 5. 2010 10:26
Ani se Ti Vincentko nedivím, pokud jsi už z toho otrávená. 12 týdnů být doma je už asi moc. Já jsem 18. den po O a je to jak na houpačce. Břicho stále pobolívá a je nafouklé a fakt nesmím na nic sáhnout, neboť je to hned znát, hned to víc bolí. Už se mi alespoň líp sedí, trochu se projdu po zahradě, na procházku to ještě není, a hlavně -konečně v noci spím Pročítám zpátky zkušenosti ostatních tady v tom vlákně a říkám si, snad jsem v normě Přeji všem hodně sluníčka, kterému se teď taky nějak moc nechce ven mezi lidi
ahoj všem
vincentka
| 26. 5. 2010 20:34
Hlásím se po delší odmlce, dnes jsem byla opět na kontrole, paní dr. mě ještě nepustila do práce a to mám 10 týdnů po LAVH. Pořád mám bolesti v podbřišku a momentálně se léčím antibiotiky pro druhý zánět močového měchýře po operaci. Na další kontrolu jdu zase za 14 dní, snad už to bude dobré. Sama se cítím dost unavená, mám těch nemocí trochu víc, možná proto mi uzdravování tak dlouho trvá.
Všem vám přeji hodně pohody, žádné problémy a hodně sluníčka !!!
Laurina, Blanicka a duchodkyne
edita
| 25. 5. 2010 22:01
Ahojky holky, jste fakt zlaté.Nejvíc se bojím, abych se probrala z narkózy.Nikdy jsem nebyla na žádné operaci.To že nebudu mít dělohu mi snad ani nevadí, mám dva syny 21 a 16let, další dítě jsme neplánovali.Spíš mám taky strach, aby dobře dopadla histologie, moje maminka onemocněla v 39letech, rakovina prsu a ve 42letech zemřela.Díky moc za vaši podporu, v práci mám takový fofr, že mám strach abych to všechno dala nějak do kupy, aspoň na to nemám moc času myslet.Už jen krásné dny bez bolesti přeje Edit
nikule
blanicka
| 25. 5. 2010 14:10
Teda Ty jsi opravdová nevěsta na útěku, já pevně věřím, že do čtveřice to prostě vyjde, musí. Hlavně, aby bylo krásné počasí a bezva parta hostů, moc Ti to přeju, vážně.
A neboj, i tu dovolenou si užijete, spolu, jako zadaný manželský pár, o to to bude možná krásnější, nebo někam vyrazíte na svatební cestu. Jste se ale rozšoupli, tak velkou svatbu? Kolik lidí plánujete, proboha?
Já měla na první svatbě kolem 100 lidí, jenže to byla ještě tvrdá "totalita", i když tehdy to také stálo fůru peněz a ejhle, po 15 letech to stejně všechno skončilo.
Ale takový je prostě život.
Takže moc fandím a na fotky se opravdu moc a moc těším. Hlavně už aby přišlo to pěkné počasí, dyť už bude léto, nebo ne? .

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Dana51
31. 5. 2025 08:22
14393
cudlik
30. 5. 2025 22:35
73426
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55