Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

edita
blanicka
| 25. 5. 2010 14:04
Editko, neboj se té operace, snaž se být uvolněná a smířená, vše se potom líp hojí a ostatní. Jsou to velké nervy, pokud víš, co Ti budou dělat dopředu, zkus se rozloučit s dělohou, pokud Ti ji budou brát, smiř se s tím, že už ji nebudeš mít, ale ženou budeš stejně stále. Určitě krásnou a milou, podle toho, jak a co píšeš.
Bez ní se dá žít. A pořád budeme plnohodnotné ženy, které mají chuť žít a užívat si.
To je hodně důležité, oddat se tomu, nenervovat se a nestresovat, zkusit se s tím smířit a ono to potom všechno bude snazší, uvidíš. Já na Tebe budu také moc myslet a hlavně držet pěsti, ať už jsi z nemocnice doma. Nejhorší je to tak 2-3 dny, pak už je to jen a jen lepší.
Měj se fajn, zvládni to všechno a tfuj tfuj
blanicka
nikule
| 24. 5. 2010 21:41
ahojky,moc a moc ti to přeju my se oba bereme po prvé,já jsem totiž jako nevěsta na útěku,tohle je 4svatba,která je naplánovaná a hlavně zaplacené všude zálohy 1 měla být s otcem mé dcery to mi bylo 18let,nějak jsem si to rozmyslela a řekla že si ho vezmu až porodím,to nevyšlo(díky bohu),po druhé to mi bylo asi 22 měla jsem fajn chlapa,a opět vše zaplaceno,no rozmyslela jsem si to 14před svatbou,byl na mě až moooc hodný,no a pak tu 3 jsem měla naplánovanou s mým drahýýým,ale jelikož přišly všechny prašule až 3týdny před svatbou tak jsem se zasekla a řekla,že to teda ne aby to šel všude všechno odvolat(jinak dohromady za ty svatby propadlo tak 60000kč) no tomu nazad už 7let a ted bude ta 4 a to můj šmudla raději všude zaplatil v plné výšši nevratné zálohy a to ví,že je to neskutečně peněz a už necuknuJinak svatba nás vyjde na 110000kč hurááá,na dovolené jsme nebyli 8let,ale drahouš chce mít hogo fogo homolkovskou tak to bude prča pošlu pak fotky
edita
duchodkyne
| 24. 5. 2010 10:06
ahoj Edito. taky se pridavam s povzbuzenim. opravdu nemej strach. samotna operace se prospi, potom to taky neni hrozne. Kazda to proziva jinak. budu drzet palecky a myslet na tebe. hodne stesti.
edite
laurina
| 24. 5. 2010 09:14
Edit, držím palce, a až to budeš mít za sebou, zjistíš, že strach je zbytečný. Já tu možná čekatelky trochu vystrašila, a za to se omlouvám, ale znovu podotýkám, ostatní pacientky to na jipce proklimbaly, podobně jako většina tady v té diskuzi !!!! a svoje bolesti popisovaly jako klasické bolesti při větších menzes. A to jedné paní brali vaječníky, dělohu, slepé střevo - operace klasicky. Proto i sestřička na JIP nechápala, PROČ mě to tak bolí, neboť to u ostatních pacientek nezná. Uvidíš, že to krásně zvládneš
jitule223 a kakajda
edita
| 23. 5. 2010 21:48
Ahoj holky, moc děkuji za povzbuzení, 3.6.2010 nastupuji do nemocnice, pak se ozvu, tak se mějte moc hezky v
jitule223 a kakajda
edita
| 23. 5. 2010 21:48
Ahoj holky, moc děkuji za povzbuzení, 3.6.2010 nastupuji do nemocnice, pak se ozvu, tak se mějte moc hezky v
laurina
duchodkyne
| 22. 5. 2010 20:40
No tak to te opravdu lituju. uzila sis svoje. me jenom trochu bolelo bricho a v krizi. asi za hodinu to preslo. ale prozvracela jsem podvecer a noc. bylo to hnusne. asi proto, ze jsem nebyla uplne vyhladovela. ale uz je to za nama a ted jenom se uzdravit. byla jsem dvakrat na prochazce a v pohode. preju dobrou noc
důchodkyni
laurina
| 22. 5. 2010 12:35
Ahoj, no to je něco, ten tvůj pád. Mě to připomíná, že čeho se nejvíc bojíme, to nás také potká ) Já se nejvíce bála bolesti, až mě probudí. Přitom nevím proč = když jsem byla před dvaceti lety na slepáku, po probuzení z narkózy jsem spala jako mimino a nejvíc si pamatuju, že mi vadilo, jak ležím nakřivo, ale oblblá narkózou a injekcemi jsem se neuměla na posteli srovnat. Já se tentokrát nebála omdlení, hladu, narkózy, výsledku operace, histologického rozboru, já se od začátku bála bolesti, až mě probudí. A taky že jo. Těch prvních pět hodin bylo pro mě hrozných, sestřička na JIP byla vyplašená, tohle u nikoho nezažila. Měla jsem hrozné křeče všude od pasu dolů - v břiše, v kyčlích, v nohou, lýtkách, cokoliv mě píchli vč, morfia, nezabralo. A pak večer jako když utne, bolesti už opravdu jako při menzech nebo i menší, našla se poloha a konečně jsem byla v klidu.
No dneska doma je to zase trochu lepší , i ten tlak při sezení je menší, o čilosti si ale můžu nechat jenom zdát..... Ale máme to za sebou a přeju ti také co nejrychlejší uzdravení.
laurina
duchodkyne
| 22. 5. 2010 12:04
zapomela jsem napsaz ze to bylo pro laurinu.
to ale bylo............
duchodkyne
| 22. 5. 2010 12:01
ahoj. tak uz je me lip. sedim normalne s tim problem nemam. ale mam jiny jak jsem psala. ale jsem jakasi moc cila a tak se nutim k odpocivani. hezky taky odpocivej a at se ti to brzo zlepsi.
vse dobre dopadlo
duchodkyne
| 22. 5. 2010 11:57
holky. uz jsem se otrepala ze vseho co me potkalo a citim se hodne dobre. jak jsem psala, mela jsem nejvetsi strach z hladoveni a taky to tak dopadlo. v den operace 11.5 jsem ve sprse hlady omdlela. poprve v zivote a jeste tak nevhod. dala jsem si do zeber a tak nasledovaly rentgeny a zrusena operace. dalsi den sono bricha, protoze se jim nezdal rentgen panve. a porad se ptali jestli jsem mela uraz panve, co jsem nemela a nechteli verit. az jedne pani doktorce se to nezdalo a obvolala co mohla a snimek nastesti nebyl muj. to byl ctvrtek a ja byla ne lacno a co pry se mnou. no naslo se mistecko a ja frcela odpoledne konecne na operaci. . op v poradku, bolesti male, jenom jsem spinila. horsi bylo zebro. v utery me prohlidli a naznali, ze se to krasne hoji a muzu domu., ale cely pravy bok boli a asi jeste dlouho bude. a ted uz jenom
gratulace
duchodkyne
| 22. 5. 2010 11:42
ahoj nikule. konecne sedam k pocitaci a ctu co je noveho. jsem 9 dnu poo a od utery doma. moc ti praju ke svatbe vsechno nejlepsi a jenom pohodovy zivot. ja se vdavala po druhe v 55 a nemuzu si vynachvalit. konecne se mam opravdu dobre. hodne stesti
Nahoru, dolu :-)
laurina
| 22. 5. 2010 10:26
Ahoj holky, jsem dnes 12. den po o. a jsem pořád slabá jako moucha. Zaplaťbůh nekrvácím, nešpiním. Tři dny doma se mi ještě motala hodně hlava, břicho mám trochu porád nafouklé a sem tam s ním potíže, hodně se musím v jídle hlídat. Trochu se už motám po bytě, ale vůůůbec nemůžu sedět , to mě to tlačí dolů do podbřišku nejvíce. No a spaní mám po narkóze taky nějaké rozhozené, už v nemocnici jsem spala maximálně 6 hodin v noci - po prášku!, přes den vůbec. To samé, bez prášku je i doma. No, asi se to trochu povleče, musím být ráda, že TO mám za sebou. Ten první týden doma fakt ležím, ono to ani jinak totiž nejde, projít se po zahradě se neodvážím, ale je to taková nudááá Vrácím se tu u PC zpátky k vašim příspěvkům, které dny a týdny jste na tom která jak byla,ale bříško dole zase bolí, musím do hajan. Tak zatím, mějte se všechny co nejzdravěji. Čekatelky nebojte se, je to určitě o polovinu lepší, než si před operací doma v nervech představujete
pro Nikču
blanicka
| 21. 5. 2010 20:58
Tak teď jsi zase pobavila Ty mě těma tlusťoučkýma prstíčkama Tvýho nastávajícího. Já mám jednoho takovýho totiž taky, nebydlíme zatím spolu, jsme vzdálení necelých 200 km, ale je mi s ním fajn. Jen svatba zatím nebude. Každý jsme si jednu už užili, takže uvidíme, co nám ukáže čas. S tím Tvým se v životě asi neztratíš a hlavně s ním bude stále legrace, už podle těch dvojčat a mladých pampelišek. Jsem sama doma, dcera odešla s kámoškama slavit narozky opožděné a tak jsem se nahlas zasmála.
Přeji už jen a jen dobré a hlavně do životě hodně optimismu a pozor na "mladý pampelišky"
Všechny
nikule
| 21. 5. 2010 18:59
ještě jsem Vám nepoděkovala za přání ke svatbě,mocinky děkuji škoda,že se nedá poslat po netu výslužka
blanicka
nikule
| 21. 5. 2010 18:53
Nevzali,ale nějak to nestíhaj a navíc se mi na tom jednom 14po operaci udělala 4cm cysta,jinak jsem ráda Blani,že jsem tě pobavila já,ale myslela,že mě tam klepne,on má ještě takový tlustoučký prsty(na něm by si perníková bába pochutnala,šel by asi hned na pekáč:--)To on mi dělá furt nějaký švíky,ale včera mě pobavil,bavili jsme se o nějakých jeho známých a on mi říká:Víš oni jsou to dvojčata,oni se narodili v jeden den,nebo loni přines domu podběl a říká podívej jak už rostou pampelišky a já na to,to je ale podběl,a on vždyt ti to říkám,mladý pampeliškyje to muj drahouš
hlavně zdraví
nikule
| 21. 5. 2010 18:41
Zdtravím,na práci prdte,hlavně zdraví,můj chlap říká nějak bylo nějak bude,jinak ty stehy vám tedy tiše závidím já jsem již 7týden po operaci nevypadl mi ani jeden,doktor říká,že je to tím,že šetřili v nemocnici na nitích dali mi tam prý ty co dělají paseku,ale ted se těším na svatbu tak to moc neřeším,nebo alespon snažím
edita
kakajda
| 21. 5. 2010 12:11
Je strašně těžké někomu radit, ale musím také napsat: neboj! Když si to tu pročteš, tak alespoň získáš spoustu informací a variant, jak se může zdravotní stav vyvíjet. Když já zpětně přemýšlím např. o svých bolestech, tak na JIPCe mi nebylo příjemně, ale rozhodně jsem neměla velké bolesti jako tady někdo psal. Spíš nepohodu, splín, únavu, bdění... a to vše jen přes jeden den a jednu noc. A všechny spolupacientky na tom byly stejně, žádné drama. Takže se těš na spoustu volna po operaci, já jsem skládala puzzle, sledovala TV a video, prohlížím si kuchařky, listuju časopisy, luštím, čtu jednu knihu za druhou... Budeme ti držet palce.
pro všechny
blanicka
| 21. 5. 2010 12:06
Holky, dneska jsem byla na odběru krve a při té příležitosti mi doktor udělal komplet prohlídku, říkal, že se mu to líbí, že se vše krásně léčí, ale nemám spěchat do práce, ono to vypadá, že je vše O.K., ale uvnitř to ještě není zahojené, v pondělí to bude 5 týdnů od operace, klasickým řezem. Jinak mi pořád nutí lázně, tak nevím, asi ale půjdu první do práce a potom se uvidí.
Všem přeji rychlé uzdravování a hojení, držím pěsti těm, které mají před operací, vše zvládnete, mějte se fajn, krásný víkend, protože tady to vypadá, že bude pěkně.Konečně!!!
Takže ještě jednou, krásné zdravení ....
edita
Jitule223
| 21. 5. 2010 09:00
Ahoj, neboj se, to bude dobrý.Dnes je to právě měsíc, co jsem po operaci. Musím to zaklepat, ale po gynekologické stránce nemám žádné problémy.Kdybych k tomu neměla jiné komplikace, už bych chodila do práce.Nic mě nebolí,všechno je v pohodě,jen vnitřní stehy žádné zatím nevyšly.Drž se, uvidíš, bude to dobré
pro sl9
katarinapat
| 20. 5. 2010 21:59
No já myslím,že už kvasinky nebudou útočit,když není děloha-ta byla všeho problém-si teda myslím.
Snad už nám odzvonilo výtokům a různým nepříjemnostem.
Přeji Vám holky,co jste na Antb. ať se to brzy spraví.
A moc děkuji za podporu.
Kačka
pozdrav všem
edita
| 20. 5. 2010 21:49
Ahoj holky, každý den tady čtu vaše příspěvkya některé mi nahání fakt hrůzu.Den operace se blíží a mám z toho obavy.Myslela jsem si, že to bude jednodušší a že co by dup, budu zase v práci.Jak to budu mít za sebou určitě se ozvu, držte se arychlé uzdravení
charlote
katarinapat
| 20. 5. 2010 21:48
přeji ať šušu dopadne skvěle-je to naše hnací síla dál...
práci neřeším,mám hodně zdravotních omezení a nechám to osudu.....
katarinapat a ostatní
sl9
| 20. 5. 2010 19:21
Hojky, všechny Vás zdravím a přeji vám "žádné problémy". Chodím do práce už na plný úvazek, tělíčko si zvyklo na zátěž (zítra to bude 10 týdnů). V úterý odpoledne mě začalo pobolívat v podbříšku, myslela jsem, že únavou. Dnes jsem se vydala ale k lékaři, protože zítra služebně odjíždím na deset dní mimo republiku a tak jen pro jistotu.. Už ji mám a zánět močového měchýře taky. Takže antibiotika a jak se znám, můžu po nich pro změnu čekat kvasinky..
Kačko, nic si z lidí nedělej, práci si určitě najdeš,aspoň se dáš pořádně do pořádku, myslím zdravotně. Asi máš bezva manžela, tak si zatím užívej volného času. Třeba už se zlepší i počasí, já jsem na sluníčko čekala celou dobu, co jsem marodila, už pracuju a pořád ještě není...A ještě mám vyzkoušené, že podrazákům se "dobrota" vrátí zpátky. Sice ne stejně a hned, ale vrátí!!!! Opatrujte se tady a až se vrátím, zase na Vás mrknu...
katarinapat a ostatní
sl9
| 20. 5. 2010 19:20
Hojky, všechny Vás zdravím a přeji vám "žádné problémy". Chodím do práce už na plný úvazek, tělíčko si zvyklo na zátěž (zítra to bude 1 týdnů). V úterý odpoledne mě začalo pobolívat v podbříšku, myslela jsem, že únavou. Dnes jsem se vydala ale k lékaři, protože zítra služebně odjíždím na deset dní mimo republiku a tak jen pro jistotu.. Už ji mám a zánět močového měchýře taky. Takže antibiotika a jak se znám, můžu po nich pro změnu čekat kvasinky..
Kačko, nic si z lidí nedělej, práci si určitě najdeš,aspoň se dáš pořádně do pořádku, myslím zdravotně. Asi máš bezva manžela, tak si zatím užívej volného času. Třeba už se zlepší i počasí, já jsem na sluníčko čekala celou dobu, co jsem marodila, už pracuju a pořád ještě není...A ještě mám vyzkoušené, že podrazákům se "dobrota" vrátí zpátky. Sice ne stejně a hned, ale vrátí!!!! Opatrujte se tady a až se vrátím, zase na Vás mrknu...
Ahojky - zdravím všechny
charlote
| 20. 5. 2010 18:18
Moc vás všechny zdravím dočetla jsem vaše příspěvky.
Nikule ... moc gratuluji ke svatbě a doufám, že jste prstýnky nakonec vybrali, i když měl manža špinavé nehty - ale za to se nestyď, je vidět, že to není žádný lenoch, ale pracovitý a šikovný mužský (ten můj má ještě k tomu všemu drsné a rozpraskané ruce).
Vincentka... drž se s tím zánětem, zkus ještě k těm ATB brát Wobenzym, moc si ho lidičky chválí právě na pooperační a zánětlivé stavy. (i když stojí tolik korunek)
Důchodkyni... přeji pohodové a rychlé hojení
Kakajdo... mě stehy vypadly zatím pouze dva, dr. říkal, že zbytek se vyplaví díky ***u (víš jak to myslím)
Kačko.... na práci se vykašli, zůstaň v klidu doma, ona si třeba nějaká najde tebe. Máš moc hodného manžela, když se takhle zachoval a utěšil Tě. Můžu se tě zeptat čím jsi? Třeba bych ti mohla něco doporučit.
--------------------------------------------------------
A nakonec jak jsem dopadla dnes já?? úplně krásně, jsem zahojená a připravená pro normální život Do práce se vracím v úterý, na další kontrolu mám přijít za půl roku, můžu pomalu začít posilovat, můžu opatrně jezdit na kole, saunu mi také povolil - no a hlavně prý už můžeme "neopatrně" zkusit šušu
pro kakajda a další
katarinapat
| 20. 5. 2010 15:15
Holky moje zdravím vás všechny z odpoledního ležení.
Ty stehy vytřel mě po 6 týdnech,držely se na stěně pochvy.Další pak vyplavil *** po 7 týdnech.
Jinak holky prosím nikam NESPĚCHEJTE.Já ,přesto,že mám tu špatnou krev,motá se mi hlava a jdu na hematologii až 31.5.,jsem byla aktivní a šla do práce.S tím,že tam budu stejně jen 4hod. a budu aspoň mezi lidma.Ale to jsem neměla dělat.Jelikož jsem na ÚP a toto mám jen na DPP-tak jsem nechtěla o to přijít.
No nebudu to tady natahovat.Bylo mi naznačeno,že když nemůžu nic zvedat,že mají o tu práci zájem další dva lidi.Chování hrozné až ponižující a to z té práce nemám žádné výhody a ani nemocenskou.Dovolenou taky né.
Ve smlouvě nic o zvedání a nošení něčeho nic nemám-jen dozor na výstavách.
Došla jsem domů a složilo mě to.Tak jsem zavolala,že nepřijdu a že budu pokračovat dál v léčení a že už nepřijdu vůbec.
Potřebuje tam někdo dotlačit asi svou známou.
Manžel mi volal ať zůstanu doma,že mě vždy uživil a ať jsem hlavně zdravotně v pohodě a nenervuji se.
Dnes už je mi líp a jsem ráda ,že mě manžel podržel.
Je hnusná doba a křivárny na každém kroku.
papa Kačka
nikule
kakajda
| 19. 5. 2010 23:19
Tak začínám mít obavy o své vnitřní stehy. Při kontrole po 3 týdnech jsem měla ještě všechny, ale mám pocit, že od té doby ze mě stále nic nevychází. Takže se teď bojím, jak mi je bude vyndavat... Jednou tu některá psala, že jí zbytky stehů doktor "vytřel" - to znělo docela mírumilovně a bezblestně. A jinak mám bolesti vlevo, skoro pořád, ale mírné.
vincentka
blanicka
| 19. 5. 2010 15:05
Tak zánět močového měchýře, to se prý hodně stává tady po těch operacích. Mám z toho docela obavy, trošku mě totiž bolí při čurání. V pátek jdu ke gynekologovi, tak mu to určo řeknu. Když to vidím, jak dlouho někdo nejde do práce, tak mě to celkem děsí. Antibiotika jsem teď dojedla, prý tam uvnitř byl slabý zánět. Tak uvidíme.
Držím pěsti, hlavně ať to brzy přestane bolet a do té práce opravdu není kam spěchat. Až tam totiž budeme muset být 8,5 hodiny, tak to bude síla, že?
A opravdu jen odpočívat, nic těžkého netahat a nic nedělat a věřit, že už koooonečně vyjde to sluníčko, že?
pro nikule
blanicka
| 19. 5. 2010 15:02
Jejda, tak tos mě fakt pobavila, už dlouho jsem se tak nezasmála, to s těma nehtama.... nezoufej, chlapi už jsou prostě takoví, oni jsou totiž z Marsu a nic neřeší. Vlastně většina. Jsou i světlé výjimky. Tobě vzali i vaječníky, že musíš jíst hormony? Holka zlatá, přeji Ti, abys to všechno zvládla "hormony nehormony" a hlavně ať už nic nebolí a vše se uzdravuje tak jak má.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
17. 7. 2025 15:49
14687
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
17. 7. 2025 16:27