Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

ACH JO...
vincentka
| 19. 5. 2010 14:36
Už znám příčinu mých nenadálých bolestí břicha a podbřišku. Dnes ráno jsem musela akutně k doktorovi, bohužel ne na gyndu, ale na urologii, bolesti už byly docela velké, navíc se mi špatně čuralo, tak jsem nic neriskovala a protože jsem na urologii sledovaná, mazala jsem. Následovalo vycévkování, vyšetření urodynamiky močového měchýře, ultrazvuk a závěr pana doktora: zánět. Opět jsem dostala antibiotika, za poslední měsíc už třetí, ale tentokrát na 3 týdny!!! Tak jsem zvědavá, kdy se dostanu do práce (jsem doma už 10 týdnů).

Jinak mi říkal pan doktor, že tlaky a pocit, že mě uvnitř něco jakoby táhne dolů, budu mít asi půl roku, že se to tam musí všechno nějak srovnat, když chybí děloha.

Zdravím všechny holky co mají poo a už jsou doma . Holky, šetřete se, do práce nespěchejte, vím, o čem mluvím...
ach jo
nikule
| 18. 5. 2010 23:32
Tak jsem tu znovu,dneska jsem byla opět u svého gyn. a stehy se na určitých místech ,nemají k tomu, aby vypadly,mrchy jedny,a začínaj mi zarůstat do masa tak se je snaží vytahovat,holkyzlatej porod!!!! a ještě navíc mám šílené stavy nálad,chvilku jsem v poho za 10minut se mi vše na prsou sevře a jsem vzteklá za každou maličkost,tak od zítřka začnu dlabat estrogen,snad se to srovná,tak jsem psala hurá ***,po prvé supr další dny nemám sebemenší chut,ještě že ten muj drahouš je tak chápavej Dneska jsme byli vybírat svatební prstýnky a já myslela,že to mého tam snad uškrtím,oni mu je tam začali prubovat a on měl takovej bordel za nechtama tak nevím jestli na to ten estrogen zabere
vincentka
blanicka
| 18. 5. 2010 18:00
Jejda, tak to já mám ty samé problémy, od neděle mě pobolívá v levém podbřišku, navíc mě začala bolet záda a mám stavy, jako bych měla silné měsíčky. Ale bohužel nic nemám. Takže mám měsíc po operaci, klasické, ale teď poslední dobou se necítím zrovna nejlíp. A navíc mám stále pocit plného podbřišku . Co to může být?
Ke gynekologovi jdu v pátek na krev, ale myslela jsem si původně, protože dělám v kanceláři, že bych už mohla koncem května do práce. Říkal ale, že nejdříve 14.6., musím ho ukecat dřív.
Holky, šetřete se všechny, nic doma nedělám, opravdu jen lenoším a užívám si to. Mám ale vycházky už z nemocnice, které mi doktor před týdnem prodloužil od 10-18. Dobrý, že? Zlatíčko můj doktor.....
duchodkyne
sl9
| 18. 5. 2010 17:21
Ahoj , vítám Tě doma, už včera jsem nakoukla, jestli napíšeš. Přeji hezké dny, ty budou, protože jsi už doma..
Jája
Jitule223
sl9
| 18. 5. 2010 17:20
Jitko, jsem ráda, že ještě nejdeš do práce a věř mi, vím, o čem mluvím. Krásné dny, snad přestane už pršet a užiješ si Ty i ostatní sluníčka.
Jája
Jitule223
vincentka
| 18. 5. 2010 17:16
To jsem ráda, že budeš ještě doma, však si ten odpočinek zasloužíme . Není dobré se přepínat, taky jsem chtěla jít do práce už po měsíci, naštěstí mě dr. nepustila a teď jsem ráda. Běží mi 9-tý týden poo a pořád nejsem v pohodě. Včera mě začalo bolet na pravé straně podbřišku, dnes dopoledne mě bolelo celé břicho a právě teď mě pro změnu bolí levá strana podbřišku. Vůbec nevím, co to může být... Tak se šetři a do práce se nežeň. Pa pa
kontrola
Jitule223
| 18. 5. 2010 16:18
Ahojky,tak jsem byla dnes na kontrole na interně,kvůli té embolii, a do práce mě neposlal,na další kontrolu jdu 9.6.Do té doby budu ještě doma, dostala jsem vycházky, tak alespoň něco.Mějte se fajn
laurina
duchodkyne
| 18. 5. 2010 13:15
ahoj holky, zvlast laurina. tak to mam taky za sebou. dnes jsem prijela domu. citim se dobre i kdyz to bylo docela .jsem unavena, tak vice napisu jindy. mejte se vsechny moc fajn a preju jenom radost z dalsiho zivota.
sl9
Jitule223
| 17. 5. 2010 19:44
do práce chodím jen na 3,5 hodiny a sedím v kanceláři, a když něco, mám skvělou šéfovou. Na interně mi to zatím neukončili,ale je to otázka taky pár dnů.Testy mám v pořádku, žádné problémy nemám. Oni jsou doktoři, oni tomu snad rozumí.Internista je dokonce kamarád, takže by neudělal nic, co by mě ohrozilo.Tak snad to bude o.k.Odpočinek doma po návratu z nemocnice byl 100%.Celou dobu jsem nic nedělala, takže se všechno v pohodě dalo do kupy. Nevařila jsem, neuklízela, jen trošku na zahrádce,ale to bylo vždycky tak 10 minut denně,jinak mě manžel vyhnalCo mě štve nejvíc, že je tak hnusně, já se těšila, že budu celou dobu na lehátku a ono je to na zimní bundu
laurině
sl9
| 17. 5. 2010 16:42
Ahoj , bezva, že jsi doma a v pořádku. Každý den bude veseleji. A hlavně jsi doma. Dávej na sebe pozor, bude Tě lákat uklízení a tak.. Musíš nad tím vyhrát, nic neuteče...
Vše nejlepší
Jája
Jitule223
sl9
| 17. 5. 2010 16:40
Jitulko, rozmysli si to s tou prací! Já byla na operaci 18.3., do práce jsem nastoupila 11.5. na poloviční úvazek (kancelář) a můžu opravdu říct, že jsem v úterý byla tak hrozně unavená, že se mi chtěla zvracet a veškeré úsilí jsem soustředila na to, abych neomdlela. Dokonce mě napadlo, že si nechám znovu napsat nemocenskou. Ale každý den bylo líp a dnes jsem poprvé byla v práci celou směnu. A to jsem neměla embolii. A přísahám, že teprve od soboty mě přestalo píchat na různých místech v břichu, vlastně až teď je to úplně bez bolesti. Opravdu nespěchej, vím, že je to individuální, ale já opravdu nejsem fňukna a dalo mi to zabrat.Psala jsem to tady, chce to čas. Tím nemyslím rok, jak jsem se dozvěděla od doktora, některé dámy tak opravdu chtějí být doma...
Zdraví Jája
Mám to za sebou :-) !!!!
laurina
| 17. 5. 2010 16:12
Ahoj holky, tak jsem to nějak zvládla a dnes, týden po operaci jsem doma. Pobyt v písecké nemocnici byl super = den před operací celý oběd a do 17 hodin maličkosti typu lipánek nebo jogurt. Žádný klystýr večer - je to prý jenom další trápení pacientek, o glycerin.čípek jsem si musela tedy vysloveně říct. Po operaci první čtyři hodiny jsem si tedy prošla hrůzným bolestivým peklem, ALE podotýkám, že jsem byla taková jediná široko daleko ! A pak jako když utne. Bolesti byly snesitelné, trochu potrápilo nafouklé břicho, ale vše už šlo jenom k lepšímu. Písecké nové oddělení působí jako sanatorium a takový je i přístup sestřiček a lékařů. Ani na jednu noc nebyl na požádání problém s injekcí proti bolesti nebo práškem na spaní, super nám tam vařili. Dnes před propuštěním domů jsem absolvovala najednou vyndání stehů, sono a bezbolestné gynekologické vyšetření i výsledek histologie = negativní Další kontrolu mám zase v nemocnici za čtyři týdny. A tak si říkám, za ten můj šílený strach to vše vůbec nestálo !!!!!! Zdravím všechny a čekatelky zvlášť- nebojte se a vzpomínám moc na důchodkyni
Jitule223
vincentka
| 17. 5. 2010 15:11
Tak to tedy koukám jako blázen, měsíc po operaci, s emblií a už do práce ??? Holka neblázni, řekni že Tě bolí podbřišek, že se Ti točí hlava nebo cokoli, mě se to zdá strašně brzy... Já jsem byla na LAVH 15.března a stále nechodím do práce, teprve 26.května jdu na kontrolu a to doktorka říkala, že uvidíme, jestli mě pustí. Vím, že se každá hojíme jinak, ale přece jenom, zdraví máme jen jedno. Nevím, co na to řeknou ostatní holky, ale myslím si, že by ses neměla přeceňovat a že bys měla ještě nějaký čas doma odpočívat. Každopádně držím palečky a ať se Ti daří co nejlépe!!!
kontrola
Jitule223
| 17. 5. 2010 12:24
Ahoj holky,tak jsem byla dnes na kontrole, paní doktorka mě prohlídla, všechno je v pořádku a tak mě uschopnila. Ve středu už bych mohla jít do práce.Ještě záleží na doktorovi z interny, kvůli té embolii.I ten ale říkal,že když jsem bez obtíží můžu do práce. To se dozvím odpoledne. V pátek to bude měsíc od operace. Všechny se opatrujte, čekatelkám pevné nervy, ostatním klidné uzdravování . Jitka
mumule
charlote
| 17. 5. 2010 09:32
Ahoj, tak po přečtení tvého příspěvku Ti radím okamžitou změnu gynekologa. Poptej se po známých v tvém okolí, s kým jsou spokojené a zkus se přehlásit jinam. Dnes takové možnosti máme.
Já jsem to udělala také, po té, co mi moje dlouholetá gynekoložka neustále tvrdila, že to "tam" mám v pořádku, ale já tam viděla a cítila něco jiného. Kamarádka mi domluvila návštěvu u svého dr. a ten hned viděl, že to v pořádku není (padala mi děloha téměř až ven poševním vchodem).... už jsem 8 týdnů po operaci a spokojená
rozměr myomu
2DNR
| 16. 5. 2010 16:17
Mumule, ten tvůj doktor asi bude divnej, když by tě poslal na operaci jen na základě vyšetření pohmatem. Podle mně to pohmatem spolehlivě zjistit nejde. Jeden z mých bývalých gynekologů taky tvrdil "jsou tam myomky", dokonce nějaký pak údajně viděl i na ultrazvuku. Nový gynekolog mne poslal na kvalitnější trojrozměrný ultrazvuk a nebylo tam vůbec nic. Takže ani ten ultrazvuk není stoprocentní. Pokud se budeš rozhodovat jestli operaci ano nebo ne, raději to prober ještě s jiným lékařem, tomu současnému bych já moc nedůvěřovala. Zdravím
opět "rozměry"
mumule
| 16. 5. 2010 11:37
AHOJKY,děvčata,ještě mám otázku.Váš gynekolog má v ordinaci UTZ? Můj ne - připadám si jako ve středověku, vyšetřuje pohmatem a právě když mi navrhl hysterektomii, tak vlastně do té doby jsem na UTZ nebyla. Když jsem odmítla operaci. tak mě teprve pozval na UTZ do nemocnice. Kdybych bývala kývla na op., tak nastupuju do nemocnice a v životě bych na UTZ nebyla...A ještě perlička na závěr- v červnu jdu na kontrolu a protože to na mě houkl na UTZ a uháněl k porodu, tak jsem se nestačila zeptat, jestli mám přijít do ordinace- nebo do nemocnice na ten další UTZ.
kýchání
blanicka
| 16. 5. 2010 11:03
Jo, kýchání, tak to je zážitek. Já jsem vždycky kýchala ne jako "dáma", ale jako "chlap", hodně hlasitě a od plic. Ovšem, teď je konec. Když to na mě přijde "s varováním", tak si držím břicho, aby mi nepraskla jizva, a kýchnu si jen tak jako "pčik". Není to sice ono, ale jinak to zatím nejde. Bolí mě jizva i uvnitři celej "břoušek". Na těch žebrech bych to viděla, ale jsem laik, jako někde nějaký skřípnutý nerv, jak ses možná kroutila, víš? Zkus to rozdýchávat, ono by to mohlo přejít.
Hodně štěstí a málo bolestí... taky mám 4 týdny po o.
kakajda
blanicka
| 16. 5. 2010 10:59
Děvčata, určitě by Vám měl lékař říct velikost Vašeho myomu. Já jsem to tady možná už psala, pře rokem mi řekl, že je kolem 5 cm a hlídali jsme to, já jsem si bláhově myslela, že to "přeléčím" nějakou čínsku medicínou a vyléčím si jej. Blbost, za rok vyrostl na průměr 17 cm, což odpovídá asi 10 týdnů těhotenství. Bojovala jsem se svým doktorem, na operaci jsem nechtěla jít, až mi dal "nůž na krk". Souhlasila jsem. Slíbil LAVH s tím, že kdyby to nešlo, uděláme klasický řez. Nešlo to, bylo to větší než na ultrazvuku. Při kontrole mi řekl, že je rád, že to máme za sebou. Že to bylo větší, než jsme předpokládali. A že na děložním hrdle něco našli, co by do budoucna mohlo udělat problém. Dál jsem se nevyptávala. Jsem moc ráda, že to mám za sebou.
Jsem také v pondělí 4 týdny od operace, břicho už bolí míň a míň, ale hlavně uvnitři to ještě bolí, jizva někdy táhne. Nešpiním ani jsem nějak nešpinila, při fyzické námaze, kterou ale ještě nepřeháním, jsem docela zadýchaná a trošku se potím. Ale vaječníky mi zůstaly.
Takže všem, které váhají s operací a mají myom většího rozměru doporučuji operaci, dokud to ještě není tak veliké a prorostlé a přirostlé ke kdečemu.
Děvčata, ať se rány hojí, ať jsme zase pohodové a veselé ženské a kdo má před....tak ať jde a nečeká na nic. Nikdy nevíte.
kýchání
kakajda
| 15. 5. 2010 09:02
Po operaci (t.č. 4 týdny) jsem už několikrát kýchala, ale včera jsem to nezvládla. Nastala situace, která nejdřív byla komická: u kuchyňské linky jsem sypala cukr moučku a najednou na mě přišlo kýchnutí, naprosto bez varování, jedno, obrovské. Počůrala jsem se, rozsypala cukr, kousla se ze strany do jazyka a zabolelo mě vlevo pod žebry. Jenže teď už to není žádná sranda, bolí mě břicho pod žebry stále, v noci při převracení na bok mě ta bolest i probudí a musím hekat. Jsem z toho nervózní, naštěstí to je tak vysoko, že se utěšuju, že s pooperačními vnitřnostmi to nemá nic společného. Zažila jste některá podobnou kolizi? Jinak běžně mám bolesti/dloubání v podbřišku vlevo, po námaze nebo při únavě v celém.
rozměry
kakajda
| 15. 5. 2010 08:54
Ahoj, při příjmu v nemocnici se doktor (který měl zrovna službu a ještě mě předtím neviděl a potom ani neoperoval) zhrozil, že můj myom má skoro velikost hlavičky novorozence. Varoval mě, že se sice pokusí o operaci spodem, ale že je velmi pravděpodobné, že to nepůjde a udělají řez břichem. Šlo to, trvalo to dlouho, ztratila jsem hodně krve, ale doktoři se moc chválili, že to zvládli. Jsem 4 týdny poo a s hojením vnitřních ran snad potíže nemám, zatím mi nevypadaly žádné zbytky stehů, ani už nešpiním.
rozměry myomů
libuche
| 14. 5. 2010 11:23
Ahoj mumule.Rozměry myomů mě vždy doktorka říkala,hned při ultrazvuku a vždy při kontrolde říkala o kolik se zvětšily.Myslím,že by to tak mělo být,protože to určitě při tom vyšetření měří.Ale když ti to neřekne tak se určitě zeptej.Měla jsem tři myomy 4krát3cm. Tak jsem po půl ročních potížích souhlasila s odstraněním dělohy.Teď jsem 5týdnů poo a cítím se dobře a jsem v pohodě.Zdravím všechny holky po i před a přeji hodně zdraví.A ať už konečně vyleze sluníčko,je to hrůza to počasí.
pro nikulu
nadka
| 14. 5. 2010 10:53
Preju vsechno nejlepsi a hodne stesti do spolecneho zivota.
vincentka
nadka
| 14. 5. 2010 10:51
Ahoj,tak ja mam uplne stejny problem,taky mam vajecniky a taky se strasne potim a hlava me taky boli.Doktorka mi brala krev a mam malinko vetsi testy na stitnou zlazu,ale tak malo,ze me nebude nikam posilat,tak si myslim ze ,by to poceni mohlo byt z toho.Nevim,26.5. jdu na kontrolu,tak se zeptam.Ahojky
"rozměry" myomů
mumule
| 14. 5. 2010 10:39
Ahoj děvčata, skoro každý den to tu pročítám jsem ta nerozhodnutá čekatelka, zatím bez problémů, v červnu jdu na kontrolu. Skoro každá tady píše "rozměry" myomů, mě je nikdy dr. neřekl, byla jsem pouze jednou na UTZ, dal mi snímek, chtěla jsem se zeptat- ale dr. neměl čas, šel zrovna k porodu. Vám to říkal automaticky, nebo až když jste se vyptávaly? Přeju vám zdravíčko a krásné šušu:) - to slovíčko jsem nikdy neslyšela, až tady - ale je to roztomilý. Pá
vincentka
blanicka
| 14. 5. 2010 08:32
Božínku, po osmi týdnech a není pořád všechno v pořádku? To je teda ale pech. Já mám také problémy s pocením, není to sice zas tak hrozné, ale dyť je venku zima, že? Já jsem byla původně na LAVH, ovšem bylo to tak veliké, že to museli udělat klasickým řezem. Takže mi to potom hnisalo, ochrnula mi nějak levá noha, ale už chodím, a to je bezva. Dělali mi to 19.4. a už bych tak za 14 dní šla i do práce, uvidíme, říkal doktor. Vaječníky mi také zůstaly, tak by přechod přijít ještě neměl. Hlava mě pobolívá hodně často, ale já jsem na to trpěla i předtím.
Doktor říkal, že není potřeba zatím žádné podpůrné léky. Když zjistím něco, určitě sem dám vědět. Ať se daří, nic už konečně nebolí, hlavu vzhůru a hlavně ať už vysvitne sluníčko. Papa, Blanka
pro Kačku
blanicka
| 14. 5. 2010 08:27
Kači, hlavu vzhůru, zase bude líp. Já jak to tady tak pročítám, tak se děsím toho, co vlastně může po operaci nastat. Měla jsem také různé komplikace, ale že potom by mohla být špatná krev nebo něco dalšího, holky holky, to je práce, že? Nicméně v pátek jdu na odběr krve, takže uvidíme, chtěla jsem první týden v červnu do práce, operace byla 19.4., ale jak to tady tak vidím, žádná sláva.
Kači, řekni si, že si teď to blbý vybereš a pak už bude zase jenom dobře.
A víš co máš? Jednu velkou devízu oproti nám - ještě marodujícím. Můžeš , jak Ty tomu říkáš, šušu. A tak si vem hodně energie z toho, pomáhá to.
Takže ještě jednou hlavně hlavu vzhůru, vypnout prsa, nepropadat panice, jsme tady přece MY a budeme Ti pomáhat. Papa, Blanka
nikule
blanicka
| 14. 5. 2010 08:24
Jejda, tak i já se přidávám ke gratulantům. Asi nejdříve k tomu životnímu kroku, co přijde 14.8., ať to všechno vyjde dle vašich představ a snů a taky k tomu ***íku. Já mám partnera taky hodně daleko, takže počkáme, až budu moci a pak si to užijeme.
Takže opravdu hodně štěstíčka a pohody a hlavně ať už konečně vyleze i to sluníčko
vincentka
sl9
| 14. 5. 2010 07:43
Taky jsem dnes 8 týdnů po stejné operaci jako Ty, taky mám vaječníky a taky se dost potím. Jen hlava mě nebolí, zatím. Ale někde tady v příspěvku jsem četla, že se částečně i když máme vaječníky, sníží jejich činnost a paní psala, že doktor jí řekl, že až o 50%. Taky jsem přemýšlela, že si něco přírodního zakoupím, ale musíš počítat s tím, že přírodní léčba je účinná až tak za 2-3 měsíce. A ještě se nemusíš trefit, sice mají přibližné složení, ale záleží i na dávkování a na tom, co Ti opravdu schází. Přeji hodně štěstí a zase napiš, taky Ti dám vědět, já si chci koupit Sarapis.
Jája
nikule
sl9
| 14. 5. 2010 07:36
Ahoj , blahopřeji a Tobě je opravdu k čemu, poprvé že už můžeš a podruhé ke krásné zprávičce o svatbě. Tak ke všemu hodně štěstí!
Jája

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
29. 5. 2025 18:32
14379
tepu
29. 5. 2025 19:55
73421
rozvita.ruze